Arto Luukkanen

Perussuomalaiset - koulutuksen ja sivistyksen kärjessä

PS – koulutuksen puolue

Perussuomalaiset julkaisi tänään koulutuspoliittisen ohjelmansa.

Sen monipuolisuus kertoo siitä, että me uskomme koulutukseen ja sivistykseen. Meille ei ole käynyt kuin laulussa sanotaan: ”…on Suomi köyhä ja siksi jää…

Me olemme kovalla työllä kehittäneet hyvinvointiyhteiskunnan. Sitä on tehty kuten runossa sanotaan: ”miekoin, auroin miettehin…” ja ennen kaikkea kovalla työllä saadulla tieto-taidolla. Suomalainen projekti on syntynyt tiedonjanosta ja uskosta omaa kulttuuriin. On selvä, että Suomi ei selviä kamreeripolitiikalla tai supistamalla satsauksia koulutukseen.

Koulurauha-asiamiehet kouluihin!

Ohjelmassa on paljon hyvää. Koulurauha-asiamies verkoston ajatuksena on luoda koulusta turvallinen ja tehokas paikka oppia. Sanottakoon tässä, että kyseinen idea on peräisin Jyväskylästä PS:n Tapani Mäeltä. Minä esittelin tämän idean keväällä Järvenpäässä valtuustoaloitteena.

Myös puhelimet on mahdollista jättää ennen koulua erillisiin säilytystiloihin sekä erityistä huolta tarvitseville oppilaille on järjestettävä mahdollisuus omaa ryhmäänsä (hyvästi integroitu opetus, jossa kukaan ei opi).

On myös itsestään selvää, että yliopistoja tulee kehittää sivistysyliopistomallin perusteella niin, että niille suunnataan tarpeeksi pitkäjänteistä rahoitusta. Ammattikorkeakoulujen opetuksen on oltava konkreettista ja mallia on otettava esimerkiksi Saksasta, jossa harjoittelija-kisälli-järjestelmä toimii.

Koulutuksella ehkäistään pakolaisuus

Kansainvälisesti Suomen mallia voisi käyttää hyväksi myös kehitysyhteistyössä: entisten korruptatiivisten ja turhien projektien sijasta Suomi voisi kouluttaa ihmisiä omissa maissaan. Kehitysmaihin ei kannata viedä ruostuvia traktoreja tai ruostuvia tehtaita vaan meidän omaa menestystarinaamme: koulutusta. Silloin ei tarvitsisi turvautua ihmissalakuljetukseen vaan nuoret ihmiset voisivat rakentaa omaa maataan paikan päällä.

Homekoulut alas – lähikouluille kyllä!

Näin lähitasolla PS haluaa kouluilta läheisyyttä, turvallisuutta ja korkeaa tasoa. Me teemme työtä sopivan kouluverkon puolesta, lähikoulu on perheille paras.

Koulujen ja muidenkin laitosten sisäilma on saatava kuntoon, kuten Järvenpäässä on päätetty: huonot koulut puretaan ja tilalle rakennetaan asialliset puitteet opiskelulle.

Koulutukseen on saatava voimavaroja ja tolkkua!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Arto luonnollisesti unohti mainita, että maahanmuuttajalapset halutaan internoida omiin luokkiinsa ja kouluihinsa, jotta puolueenne varmistaa syrjäytymisen ja integraation puutteen. Kun ongelmia ei ole tarpeeksi, toki puolueenne haluaa niitä tuottaa omien tarkoitusperienne tueksi.

Ohjelmanne on rasistinen. Emme toki muuta odottaneetkaan :D

https://demokraatti.fi/perussuomalaisten-koulutusp...

Toni Rintala

"maahanmuuttajalapset halutaan internoida omiin luokkiinsa ja kouluihinsa"

Näin siinä ei lue. Oikeastaan lukee päin vastoin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kommentoija Toivosen profiilista selviää, että hänellä on tohtorin arvo. Sitä enemmän pitää ihmetellä, miten hän uskoo demaria kritiikittömästi ja pistääpä vielä puolet omaansa sekaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ei se opin sauna ole autuas aina. Halla-ahokin on tohtori.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Markku hyvä. Kommenttisi on ääribasistinen ts. siinä ei ole mitään järkeä. Muuta kuin se, että esitit sen suomenkielellä. Mitään argumenttia ei sinulla ole.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Arto hyvä, kommenttisi on järjetön, suomenkieltä myöten. Mitään argumenttia sinulla ei ole. )))

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Markku hyvä. Kyllä se siitä. Kriittistä ajattelua voi oppia. Olen pedagogina päätynyt siihen, että ihan kaikki voivat oppia. Epäilen, että sinäkin Markkuseni voit.)))

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Arto hyvä, jokainen päivä opettaa tässä ammatissa ja työssä, mutta oppiiko pedagogi vai soittaako hän päivästä toiseen vanhaa vinyyliä? )))

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Jonain päivänä pedagogi oppii löytämään vastaa-painikkeen ja järjestää dialogin seurattavaksi säikeeksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tässäpä sitä tulikin taas paljon ''uutta''

Kenen vuoro oli nyt käyttää copy/pastea?

Tuosta otsikosta tulee mieleen vääntää vaikka kuinka monta vitsiä, mutta antaa tällä kerralla nyt armon käydä.

Katotaan kauanko pystyn pidättelemään :)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

)))vedä muutama iso henkäys ja sitten päin kognitiivista dissonanssia...kyllä se siitä petteri)))

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Mielenkiintoista, Iltalehti kertoo:
"Ohjelmasta löytyy kohta, jossa vaaditaan, että ”ideologinen huuhaa” on lopetettava yliopistoissa.
– Se on selvästi ideologisesti leimallista asiasisältöä, käytännössä poliittista aktivismia erilaisissa hankkeissa tai opetuksessa, Puisto selvensi ohjelmakohtaa PS:n tiedotustilaisuudessa torstaina."

"PS:n puheenjohtaja Jussi Halla-aho otti tässä kohtaa puheenvuoron ja selitti asiaa seuraavasti:
– Tämä on tietysti vähän provokatiivinen kohta, mutta tässä puututaan todelliseen ongelmaan, joka laskee tieteen arvoa. Meillä on monissa yhteiskunnallisissa kysymyksissä tutkijan tittelillä esiintyviä ihmisiä jatkuvasti julkisuudessa, jotka ovat enemmän tai vähemmän avoimesti sitoutuneet esimerkiksi johonkin tiettyyn puolueeseen, kuten vasemmistoliittoon tai vihreisiin, Halla-aho sanoi."

Millä tapaa tämä eroaa siitä, että sinä Arto olet yliopistossa tutkijana ja olet vahvasti poliittisesti sitoutunut perussuomalaisiin? Esiinnyt myös jatkuvasti julkisuudessa kuten Halla-ahon kuvauksessa mainitaan.

Yleisenä kommenttina totean, että yliopistojen ja korkeakoulujen autonomian rajoittaminen poliitikoiden taholta on klassisia ensimmäisiä askeleita mentäessä kohti vapauksia rajoittavaa yhteiskuntaa Turkin tapaan. Vallassa olevat poliitikot alkavat määrätä mitä saa tutkia ja kenen toimesta - seuraavaksi tullaan kertomaan joku päivä millaisia tutkimusten tulosten pitää olla. Noudata sitä tai olet entinen tutkija.

Mielenkiintoista olis nähdä perussuomalaisten konkreettinen lista lopetettavista alueista. Kenties tuo Halla-ahon tohtoriväitöskirjan tutkimusalue eli muinaiskirkkoslaavi saa kuitenkin jatkaa?

Lauri Pajunen

Vaikken dosentti olekaan, niin esitän akateemisen arvauksen - leikkauslistalle joutunevat ensimmäisinä sukupuolen- ja naistutkimuksen alat. Sen jälkeen veikkaisin uskontotutkimuksen ja sosiologian olevan liipaisimella. Näistä vapautuvia varoja ohjattaneen "koviin" tieteisiin, kuten matematiikkaan, fysiikkaan ja muuhun vastaavaan.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Olin jo aikaisemmin kommentoimassa ihan samaa, mutta en sitten jaksanutkaan kirjoitella. Yleisesti nuo Arton tässä nostamat asia kuulostavat ihan hyvältä. Esim. pitkäjänteinen rahoitus tehostaisi varmasti montaa asiaa. Mitä tulee sitten tähän "ideologiseen huuhaaseen", niin ajatuksenahan se on ihan hyvä. Ei tutkimusta saisi ohjata mikään ideologia, jos nyt näin missään tapahtuukaan. Nyt vaan kun asiaa vaaditaan jonkun puolueen taholta, niin tulee väkisinkin sellainen kuva, että yliopisto pitää täyttää henkilöillä/tutkijoilla, jotka sopivat kyseisen puolueen ideologiaan. Eikä tätä mielikuvaa laske sekään, että Halla-Aho pohjustaa asiaa viittaamalla vain Vihreisiin ja Vasemmistoon, kun omastakin puolueesta löytyisi vastaavia esimerkkejä.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Halla-aho: "Tämä on tietysti vähän provokatiivinen kohta, mutta tässä puututaan todelliseen ongelmaan, joka laskee tieteen arvoa. Meillä on monissa yhteiskunnallisissa kysymyksissä tutkijan tittelillä esiintyviä ihmisiä jatkuvasti julkisuudessa, jotka ovat enemmän tai vähemmän avoimesti sitoutuneet esimerkiksi johonkin tiettyyn puolueeseen, kuten vasemmistoliittoon tai vihreisiin, Halla-aho sanoi."

Niinpä! Mieleeni tulee muutama valtamedian auktorisoima "tutkija", joita se käyttää aina sopivissa tilanteissa: Kuten eräs pohjoisenyliopiston rasmitutkijana kannuksensa hankkinut, jonka googlettamalla löytää meuhkaamassa kommunistien mielenosoituksen eturivistä. Tai Itä-Suomen yliopiston tutkija, jolta kommentia tulee maahanmuuttoon liittyvistä kysymyksistä. Kompetenssin hän on varmaan hankkinut perustamassaan "Meille saa tulla" - liikkeessä. Ja vielä mediassa tiuhaan esiintyvät tutkijat, jolle esim. perussuomalaiset on ilmeisesti aiheutanut sieluun peruuntumattoman haavan.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

En itse tiedä yhtään henkilöistä ja tilanteista joista puhut, joten siinä mielessä on hankala ottaa kantaa. Siitä huolimatta sinun puheista saa käsityksen, että kyseiset tutkijat ovat vain osallistuneet poliittiseen toimintaan. Ei se tarkoita, että se näkyisi heidän tutkimuksessaan. Vai oletko sitä mieltä, ettei tutkijat saisi osallistua minkäänlaiseen poliittiseen toimintaan?

Media taas haastattelee ketä haluaa. Kun katsoo vaikka oikean median, TV7:n tai vaikka erään nimeltä mainitsemattoman alfaTV:llä esiintyvän dosentin haastateltavia, niin ehkä sieltäkin löytää joitain ideologisia vaikutteita haastateltavien valinnan taustalta.

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Ennen kuin jatkatte keskustelua, odottakaa kunnes koko kopo-ohjelma on luettavissa netissä Perussuomalaisten sivuilta. Tullee varmaan lähipäivinä.

Ohjelmassa on paljon hyviä osioita kuten vaikkapa luokkakoon ylärajat peruskoulussa. Nyt ei mitään rajaa ole olemassakaan.

Kun Markku Toivonen otti esiin maahanmuuttajalasten suomen kielen opetuksen, kyse on ns. vastaanottoluokista, joita jo nyt on. Esim. Vantaalla ko. lapset saavat alkuun erillisessä pienluokassa suomen kielen opetusta. Opetus on ollut hyvin tehokasta, vuodessa lapset oppivat tehokkaasti suomea.

Vasta vastaanottoluokkavuoden jälkeen lapset intgroidaan normiluokkiin.

Toivosen internointi kommentti on järjetön. Ohjelmassa ei puhutaa internoinnista sanaakaan, ei sinne päinkään. Yhtä järjetöntä on, kun joissain kunnissa juuri maahan muuttanut lapsi sijoitetaan suoraan normiluokkaan istumaan, kun lapsi ei vielä osaa kielestä sanan sanaa. Sellainen toiminta on selvää julkista heitteillejättöä.

Maahanmuuttolasten hajauttaminen voisi ehkäistä segregaatiota, Vantaalla se olisi mahdollista, kun koulut ovat lähekkäin. Yläkouluissa homma voisi toimia hyvin. Nyt voi olla sellainen tilanne, että yläkoulu A on pullollaan maahanmuuttajataustaisia lapsia, ja lähietäisyydellä oleva yläkoulu B on täynnä taas kantasuomalaisia lapsia. Tasoitaminen voisi helpottaa tilannetta ainakin koulussa A. Tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla koulut ovat jo jyrkässä segregaatiovaiheessa maahanmuuttajalasten suhteen.

Vantaan kaupunginvaltuuston yhteisesti päätettyä segregaation ehkäisyohjelmaa aletaan toteuttaa. Myös kaavoituksella on osuutensa ehkäisyssä. Kaikki puolueet ovat ohjelman takana.

PS-kopo korostaa selkeästi, että koulutusta ei saa rapauttaa, ei rahoitusta, ei muutenkaan.

Tiedotusvälineet poimivat joka asiasta kaikkein raflaavimmat jutut, joita sitten korostetaan oikein urakalla. Ohjelma on hyvin juureva ja käytännönläheinen niin kuin pitää ollakin.

Olen itse ollut messissä sekä Eduskuntavaalit 2015 että Eduskuntavaalit2019 Perussuomalaisten koulutuspoliittisten ohjelmien teossa. Kuuluin edelliseen koulutuspoliittisen työryhmään, ja nykyinen ohjelma pohjautuu pääosin vuoden 2015 ohjelmaan. Edellistä ohjelmaa kiiteltiin laajalti, minullekin tuli pari soittoa erittäin korkean tahon koulutuksen asiantuntijoilta.

Olen myös Opetushallituksen johtokunnan varajäsen.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

”...luokkakoon ylärajat peruskoulussa. Nyt ei mitään rajaa ole olemassakaan.”

Opetushallituksen johtokunnan varajäsenen olisi syytä tuntea Perusopetusasetus. Sen toisessa pykälässä määrätään opetusryhmien muodostamisesta: jos ryhmässä on erityisen tuen oppilaita, on enimmäiskoko 20 oppilasta.

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Esa Mäkinen

Ei joka luokassa ole erityisen tuen oppilaita.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #29

Ei toki, mutta olit kyllä väärässä väittäessäsi, että mitään rajoituksia ei ole.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

"(hyvästi integroitu opetus, jossa kukaan ei opi)"

Ovatko perussuomalaiset kokonaan kieltämässä erityisen tuen oppilaiden integraatiota lainsäädännön kautta, sillä muulla tavoinhan ei eduskunnasta käsin voi puuttua yksittäisen oppilaan HOJKS:n sisältöön?

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Olli Bäckström

Ei.

Joissain tapauksessa on hyvä, että erityisoppilas integroidaan. Mutta yhä edelleen erityisluokillakin on sijansa. Erityiskoulut ovat aina olleet erityisopetuksen asiantuntijakeskuksia. Nyt asiantuntijuus on hajautettu ympäri kuntia. Pahimmassa tapauksissa asiantuntijuutta ei ole.

Odota, kunnes ohjelma on luettavissa. Ja jos viitsit, lue edellinen kommenttini.

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Asiaan on puuttunut myös Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n pj Olli Luukkainen Vantaan vierailullaan.

https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/704240-oaj...

"Se, että erityistä tukea tarvitsevat vain heitetään luokkaan – se ei pelitä, lausuu OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen."

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Kun PS-kopo on kokonaisuudessaan luettavissa, teen siitä selkeän tiivistyksen omassa blogissani.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Oletteko te nyt sählänneet vai onko tämä tahallinen teko? Saadaan aikaan mediahässäkkään muutamalla täkyllä ja julkistustilaisuudella ja se varsinainen ohjelma jää julkisesti ruotimatta, kun uutisarvo meni jo?

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Esa Mäkinen

Ei liene tarkoituksenmukaista ääneen lukea koko ohjelmaa, mutta siinä olet oikeassa, että ohjelman olisi pitänyt olla tänään puolueen sivuilla, koska se jo julkistettiin. Tullee varmaan pian.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #30

Eikö julkistaminen tarkoita, että dokumentti saatetaan yleisön saataville? Tiedotustilaisuuksiahan voi pitää tai olla pitämättä, mutta ei se julkistamista tarkoita.

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell Vastaus kommenttiin #42

Max Stenbäck

PS Koulutuspolitiikka 2018 on nyt luettavissa puolueen sivuilta, päivää myöhässä, mistä tietenkin olen pahoillani.

https://www.perussuomalaiset.fi/news/psn-uusi-koul...

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

"Koulurauha-asiamiehet kouluihin!"

Pieni anekdootti tähän.

Helsingin ranskalais-suomalaisessa koulussa, jossa aikanaan toimin, oli kouluisäntä, joka huolehti koulun tekniikan toimivuudesta, piha-alojen kunnosta ja mikä tärkeintä, oppilaista omalla persoonallaan.

Topi oli oppilaille turvallinen aikuinen, jonka valvova silmä ei ollut ilkeä, vaan rakastava.

Muistan aamun, jolloin oppilaitokseen oli tullut viesti, että Topi on kuollut.

Muistohetki järjestettiin koulun ruokalassa. Lähes tuhannen oppilaan hiljaisuus oli ihmeellinen. Olisin voinut kuulla jopa nuppineulan putoamisen lattialle, hiljaisuutta ei tarvinnut pyytää.

Suru leijaili pitkään koulun käytävillä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Halla-aho on kyllä ihan aiheellisesti huolissaan aivovuodosta. Olisi kauheaa jos kaikki älyköt lähtisivät täältä ja jäljelle jäisi vain hallanpanemia perskurkkanoita.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Jos kaikki älyköt lähtisivät Suomesta, voisin epäillä - vaikken tunnekaan Mika Lamminpäätä kuin vain kirjoitustensa perusteella - Mika olisi varmaankin yksi, jonka olisi jäätävä Suomeen. Kait minunkin :)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

En minäkään Halla-ahoa tunne kuin kirjoitustensa perusteella, ja niitä lukemalla olen oppinut vihaamaan häntä lämpimästi ja vilpittömästi. Minusta on silti hiukan huvittavaa, että mies kutsuu itseään "maahanmuuttokriitikoksi". Kuvitelkaa kirjallisuuskriitikkoa, joka ei tunne yhtäkään kirjaa, joka ei haluakaan lukea mitään ja jonka mielestä olisi parempi ettei kirjallisuutta lainkaan olisi, niin ymmärrätte ehkä mitä tarkoitan.

Jos yrität kritisoida minua, opettele edes kirjoittamaan ensin. Muuten teet itsesi vain pelleksi.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen Vastaus kommenttiin #33

"Jos yrität kritisoida minua, opettele edes kirjoittamaan ensin. Muuten teet itsesi vain pelleksi."

Tutkimme vuosikausia lasten lukihäiriöitä. Huomasimme, että on ihmisiä, joiden on mahdotonta ymmärtää vähänkään vaikeampien lauseiden sisältöä. Heille tulee tarjota selkokielistä tekstiä. Siihen on tyydyttävä, mihin kykenee.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #37

Olit sitten ilmeisesti itse niiden tutkittavien joukossa? Kirjoitit näin: "Jos kaikki älyköt lähtisivät Suomesta, voisin epäillä - vaikken tunnekaan Mika Lamminpäätä kuin vain kirjoitustensa perusteella - Mika olisi varmaankin yksi, jonka olisi jäätävä Suomeen."

Se pitäisi kirjoittaa näin: "Jos kaikki älyköt lähtisivät Suomesta, voisin epäillä - vaikken tunnekaan Mika Lamminpäätä kuin vain kirjoitustensa perusteella - Mikan olevan varmaankin yksi, jonka olisi jäätävä Suomeen."

Sinun ei ilmeisesti kannata yrittää kirjoittaa niin vaikeita lauserakenteita, ettet itsekään oikein ymmärrä, mitä yrität sanoa. Mutta kielivirheet eivät toki ole niin paha juttu kuin ajatusvirheet ja katteeton ylimielisyys. Molemmat näkyvät olevan ydinosaamisaluettasi.

Muuten olen sitä mieltä, että Jussi on aina puhunut maahanmuutosta sillä uskonvarmuudella jonka vain täydellinen tietämättömyys ihmiselle antaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Jos otsikko olisi edes puoliksi totta, emme lukisi perussuomalaisten hölmöjä, mutta toki tavallaan viihdyttäviä blogeja.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Hyvä juttu. Kun vielä löydettäisiin se taho, kenenkä pitää opettaa lapsille, ettei suojatie ole pyörätie, niin melkein täydellistä.

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Nykyinen Suomen hallitus parin edeltäjänsä jatkona vetää Suomen aikanaan hienoa (ja jäänteinä siellä täällä edelleenkin olemassaolevaa) kansainvälistä koulutusmallia systemaattisesti alas: rahat pois yliopistoilta, koulut pitää keskittää jättikokoisiksi, ammattiopetus hoituu parhaiten markkinavoimien kautta jne. jne.

Ne voimat, jotka oikeasti vastustavat tätä pitää koota yhteen puoluepoliittisten jakolinjojen ohi. Eikä hyökkäilemällä alasajaon kriitikoita vastaan vain vanhan kunnon piruilun vuoksi.

Päämäärät yhdistävät. Jos ei haluta yhteistyötä muiden enemmän tai vähemmän samaa ajavien kanssa, on se varma merkki, ettei päämäärää oteta vakavasti.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Apropo Suvivirsi ja joulujuhlat: Nehän persujen taas piti hölmöjen höynäyttämiseksi nostaa tikun nokkaan.
Haluavatko persut siis jotenkin keskusjohtoisesti määrätä, mitä kouluissa on oltava juhlissa? Nythän tilanne on se, että millään ohjelmanumerolla ei ole minkäänlaista virallista asemaa, vaan koulut ovat täysin vapaita suunnittelemaan ja toteuttamaan haluamansa juhlat. Yksi rajoitus on, nimittäin Opetushallituksen ohje uskonnollisesta sisällöstä juhlissa: Yksi virsi tai kuvaelma ei tee juhlasta uskonnonharjoittamista. Suomalaisia juhlaperinteitä saa noudattaa.

Eli missä ongelma? No ei missään muualla kuin siinä vainoharhaisessa suvivirsipropagandassa, jota perskurkkanat ym. hajottajat iltapäivälehtien suosiollisella avustuksella joka kevät levittävät.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Heh, joko tuo perskurkkana alkoi levitä yleisempäänkin käyttöön :)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Heko heko. Tavoistani täysin poiketen en aio perustella. Mukavaa tulevaa vaalikautta kaikille reippaille!

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Luukanen on muuten ihme himmeli. Se kirjoittaa Turun Sanomiin ihan asiallisia alioita ja täällä se viljelee perskurkkanoita. Dosentti Luukkanen ja Mr Hyde?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Potentiaaliset äänestäjänsä eivät lue Turun Sanomia. Kohdennettua viestintää siis.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Perussuomalaisuuden korkein tehtävä on kouluttaa tohtoreita jotka ylläpitävät Åbon työrauhaa sivistyksen nimissä, valituista valituimpina, mikä ei juniorikielisen logiikan mukaan ole keneltäkään pois, kuten ei sekään että järvenpääläinen virkamies pääsi moikkaamaan Barack Obamaa kuntalaisten piikkiin 2 000 eurolla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset