Arto Luukkanen

Vihapuheesta on tullut US:n journalistinen normaali?

Arvoisat keskustelijat - eiliseen blogiin liittyen.

Harvoin on kiihkottomuutta, rauhallisuutta ja ei-demonisoimista toivova blogi saanut näin raivokasta ja epä-älyllistä palautetta. Joukossa on tosin ollut aivan hyviäkin kysymyksiä. Rauhallisia kysymyksiä ja kommentteja kirjoittavat henkilöt ovat pysyneet poissa - ymmärrettävistä syistä. Ei kukaan halua laittaa lusikkaansa tällaiseen huuto ja herjaussoppaan.

Politiikassa mukana olevana on tietenkin totuttava näihin ja tulkitsen, että monet näistä asiattomista kommenteista olivat oman pahan olon "sielun hätähuutoja". Perussuomalaiset on leimattu kertakaikkiaan niin, että heistä on aina esitettävä se ilkeä ja pahantahtoinen tulkinta. En syyttele heitä vaan sanon suvaitsevasti: "he eivät tiedä mitä he tekevät".

Tällaisen noitavainomentaliteetin lietsomisesta pidän vastuussa ennen kaikkea toimittajia ja tässä tilanteessa US:n päätoimittaja Markku Huusko kunnostautui notoorisesti kun lähti täysin rinnoin Laura Huhtasaarta vastaan varsin heppoisin perustein. Hän ikäänkuin näytti esimerkkiä ja usutti ihmiset raivoon. Toimittajien esimerkki vihapuheen käsittelyssä on tärkeää. Heillä on enemmän vastuuta kuin muilla.

Toisaalta toimittajiakin pitää ymmärtää. Suomalaisessa politiikassa on aina ollut ns. syntipukkeja, jotka ovat toimineet ns. vanhurskaan vihan kohteita. Kommunistit ja sosiaalidemokraatit olivat tätä ennen II maailmansotaa ja sen jälkeen kokoomus aina 1980-luvulle saakka. Nyt perussuomalaiset ovat sen kohteena. Syy on yksinkertainen: perinteiset wanhat puolueet näkevät uuden tulijan sietämättömänä kilpailijana, joka pitää tuhota mahdollisimman pian - syöttökaukalolle ei haluta uusia kärsiä.

Sitten näihin järkeviin argumentteihin. Ensiksi, mitään tilastotietoja tai tutkimusta siitä harjoitetaanko koulussa poliittista indoktrinaatiota ei minulla ole. Historialliset esimerkit kertovat siitä, että sellainen on mahdollista. Se myös alleviivaa sitä, että vallanpitäjän pitää olla valppaana ja estää koulun politisoituminen.

Minun hypoteesini perusteena ovat vain arkikokemus ja ihmisten kertomukset, jotka ovat minun mielestäni määrällisesti suuria ja joissa on kaikissa sama toistuva sanoma: jotkut opettaja/opettajat harjoittavat täysin laillista puoluetta vastaan armotonta ja vastuutonta kiihotusta ts. ja samalla kiihottavat oppilaita.

Minusta tästä asiasta pitäisi tehdä puolueeton tutkimus. Ei ole savua ilman tulta. On syntynyt perusteltu epäilys, että opetussuunnitelmaa ei noudateta todellisessa elämässä. Tutkitaan ja katsotaan pitääkö tämä paikkaansa.

Näin yleisesti todettuna: tässä blogissa esiintyneet tulehtuneet reaktiot ja raivoisa vihan aalto, joka seurasi tästä maltillisuuteen kehoittavaa blogia ovat ikävän ajan merkki. Suomen poliittisessa keskustelussa on jotain vialla. Onko todella näin, että tämä vanhurskas viha on se ainoa mahdollisuus keskusteluun? Kohdistan tämän kysymyksen median edustajalle ja erityisesti Markku Huuskolle, joka on ottanut sydämelleen hyvän puolesta tapahtuvan taistelun. Onkohan se ihan viisasta ja journalistisesti perusteltua?

Kunnioittavasti ja rauhalliseen dialogiin pyrkien

Arto Luukkanen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

27Suosittele

27 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (201 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Suvaitsevaisina itseään pitävien suvaitsemattomuus jaksaa hämmästyttää aina uudestaan. Aika monessa vaikuttaisi hyvä rasisti menneen hukkaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Alexander Stubb kiteytti tämän pari päivää sitten suvakkien iskulauseeksi maailman lehdistöön: "I have zero tolerance for intolerance."

Tänään koetellaan taas suvakin hermoja, kun Huhtasaari on päässyt vieraaksi Sannikka & Ukkolaan. Sinäkin Yle!

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

On vai Stubb sanonut noin?
Ongelmaa on näköjään pohdiskellut jo mm. Popper:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Suvaitsevaisuusparad...

Äärimmäinen suvaitsemattomuus toisinajattelijoita kohtaan, kun itseään väittää suvaitsevaiseksi, tuskin on aidointa suvaitsevaisuutta. Esimerkiksi minä suvaitsen kohtuullisen määrän islamilaista suvaisemattomuutta, vaikka olenkin islaminvastainen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #11

Se on sinun valintasi. Sellaista toimintaa kutsutaa mahdollistamiseksi. Ei se ylevää ole, mutta toki sallittua.

Tuo ensimmäinen kommenttisi antaa tosiaan sellaisen "antaa kaikkien kukkien kukkia" -tunteen. Tai sitten ei. Se että et hyökkää solvaamiesi ihmisten kimppuun polttopulloin, ei ole sama kuin että olisit suvaitsevainen.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #19

Viitaten tuohon Popperiinkin, niin minulle on vielä haaste löytää suvaitsevaiuudelle kelvollista määritelmää tms. Jonkinlainen optimi se varmaan on, kohtuus kaikessa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #30

Voin sen verran antaa ohjausta, että suvaitsemattomuuden suvaitseminen on ainakin surkea määritelmä. Tuo suvaitsemisen paradoksi on niin ilmeinen, ettei sen pitäisi tuottaa aikuiselle ihmiselle mitään haastetta. Vaihtoehtohan on "kaikki käy".

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #45

Esimerkki: islamistit ovat suvaitsemattomia sianlihan syönnin suhteen. Jos tämä suvaitsemattomuus ei yllä minun lautaselleni tai lompakkooni, niin saatanpa suvaita tuota.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #69

#69:
Sinun kannattaa sitten välttää Lufthansan business-luokkaa. Siellä nimittäin saat eteesi ruokalistan, jossa lukee: "In our effort to cater to the needs of our passengers, we do not serve pork products on this flight"

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #69

Enpä ole tavannut muslimia, joka olisi suhtautunut suvaitsemattomasti sianlihan syöntiin. Joskus lounasbuffan ääressä on joku kysynyt "onko tuo sianlihaa", mutta en ole huomannut minkäänlaista paheksuntaa, vaikka itse olen sitä syönyt.

Saattaahan olla, että islamistit niin tekevät. Sellaisia en ole tietääkseni tavannut. Sinusta poiketen en suvaitse islamisteja olivat he sianlihan syönnistä mitä mieltä tahansa. Pidän islamismia pahana vitsauksena ylipäätään.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #83

#83:
Ongelmana eivät liene muslimit vaan islamistit ja ne ei-muslimit, jotka joskus ovat islamistisempia kuin islamistit itse.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #11

"On vai Stubb sanonut noin?"

Kirjoitat aina tri Halla-aho, saanen huomauttaa että myös Stubb on.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #25

Kun joskus muinoin käytin nimeä tittelin kera, niin joku otti siitä nokkiinsa. Siitä tiesin, että tri Halla-aho on oikein tittelöity ja olen pyrkinyt säilyttämään tämän.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #33

"Siitä tiesin, että tri Halla-aho on oikein tittelöity"

Olisihan tuon löytänyt wikipediastakin

https://fi.wikipedia.org/wiki/Jussi_Halla-aho

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #37

Ehkä siitä on pakko muistuttaa ihmisiä, koska se on niin uskomaton juttu: OMG, se on oikeasti tohtori, vaikka kuulostaa yhtä tyhmältä kuin 20-prosenttinen maisteri Huhtasaari.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #139

Kuka tahansa älykäs ja ahkera voi lukea itsensä tohtoriksi, mutta ei se tee vielä viisasta, fiksusta puhumattakaan.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Luuk. 18:11.
"Fariseus seisoi ja rukoili itsekseen näin: 'Jumala, minä kiitän sinua, etten minä ole niinkuin muut ihmiset, riistäjät, väärämieliset, huorintekijät, enkä myöskään niinkuin tuo publikaani."

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#1:
"Aika monessa vaikuttaisi hyvä rasisti menneen hukkaan".
Rasistiset vaistot vaativat purkautumistiensä. Kohde vain on toisen niminen. Vähän saman tapaan kuin vanhassa iskelmässä "Nimet muuttuu vain / ja niillä peitetään / ettei mikään muutu lain / ihminen säilyy entisellään"

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kyllähän sitä voi joistain äänekkäistä antirasisteistakin epäillä, että siinä joku vetää heitä puoleensa. Vertaan nyt äänekkäisiin homofoobikoihin, joista muutamat ovatkin narahtaneet.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Risto!!! hahahahahaah!!! heheheheehe!!! Päivä pitää aloittaa huumorilla)))

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kyllä Risto oli ihan tosissaan. Ymmärrän toki että toivoit sen olevan huumoria.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Ja toteamus on validi.

Ei ole hyvä asia änkyröidä liikaa vaan kuunnella vastapuolen argumentaatio. Argumentaatio viime kädessä ratkaisee.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #80

Ei ratkaise. Silloinhan maailma olisi järkevä.
Intressi ratkaisee. Ja prioriteetit eri intresseissä.

Jos jokin vaihtoehto näyttää palvekevan intressiäni nro 1 , saatan helposti ohittaa sen haitat intressilleni nro 5.
Puhumattakaan siitä, että se tod näk on suorastaan tuhoisa ehkä miljoonan tai miljardin muun ihmisen intressille nro 1.

Sapatin ja pyhän lähestyessä saa ehkä muistuttaa, että sekä uskonnot että eettiset ohjeet yleensä pyrkivät ratkaisemaan tämän ristiriidan, mutta valitettavan usein epäonnistuvat.
Koska myös päättäjät toimivat samalla , tuhoisalla tavalla.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Markulle vielä: kun vihapuheen päästää pullosta ulos niin se leviää jokapuolelle. https://www.is.fi/politiikka/art-2000005852736.htm...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tätä kysyttiin eilisessä blogissasi moneen kertaan, esim. #60

"Dialogi on mahdotonta, koska sinä et vastaa keskeisimpään kysymykseen. Miksi uskot, että koululaitoksessamme on laajamittaista poliittista kiihkoilua?"

Et vastannut, sen sijaan kirjoitit uuden blogin. Samoin menetteli Tossavainen aikanaan, vieläpä niin että kun kysyi vastaamatta jäänyttä kysymystä seuraavassa blogissa Tossavainen vastasi että ei kuulu blogin aiheeseen.

Vastaisitko sinä tässä:

Miksi uskot, että koululaitoksessamme on laajamittaista poliittista kiihkoilua?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Aina kannattaa ensin lukea koko kirjoitus ja ajatuksen kanssa. Jospa tuohon esittämääsi kysymykseen on kirjoituksessa vastaus, sillä siinä lukee mm. "Minun hypoteesini perusteena ovat vain arkikokemus ja ihmisten kertomukset, jotka ovat minun mielestäni määrällisesti suuria ja joissa on kaikissa sama toistuva sanoma: jotkut opettaja/opettajat harjoittavat täysin laillista puoluetta vastaan armotonta ja vastuutonta kiihotusta ts. ja samalla kiihottavat oppilaita."

Sitaattien jälkeen kirjoituksessa on myös ehdotus "Minusta tästä asiasta pitäisi tehdä puolueeton tutkimus."

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Sirpa.Luetun ymmärtämisestä 10! ))))

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #10

Minunkin arkikokemukseni on, että kouluissa on kehittämistarvetta. Kiusaamiseen ei edelleenkään osata puuttua tehokkaasti, millä saattaa olla monen elämään valtavan suuri vaikutus. Ei myöskään kyetä auttamaan lahjakkaita hyödyntämään potentiaaliaan, vaan mennään heikoimman mukaan. Poliittista puolueellisuutta en ole kokenut ongelmaksi. Kaikki kuulemani arviot, joita on mielestäni suuri lukumäärä, ovat saman suuntaisia.

Tilanne siis on, että meillä on vastakkaiset kokemukset. Nyt pitäisi osata perustella miksi ongelma on niin laaja että juuri sitä pitää tutkia, eikä esimerkiksi kiusaamista tai lahjakkaiden oppilaiden tukemista?

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #34

"Nyt pitäisi osata perustella miksi ongelma on niin laaja että juuri sitä pitää tutkia, eikä esimerkiksi kiusaamista tai lahjakkaiden oppilaiden tukemista?"

Vaikka sen vuoksi ettei asiaa ole hirveässti tutkittu, vaan on menty pitkälle "arkikokemuksen" varassa

Kiusaamista taas on tutkittu ja varmaan on yksi panostetuimmista asioista kouluissa...on kivakoulua ja monenlaista tutkimustulosta ym ym.

Lahjakkaiden tukeminen on kyllä tärkeä asia jota tuskin on paljoa mietitty.

Miksi ei voisi tutkia molempia, koska molemmat VOIVAT olla ongelma.

Se että juuri sinä et ole kokenut jostain asiasta ongelmaa ja toisesta olet ei ole vielä koko kuva.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #63

Se että juuri sinä et ole kokenut jostain asiasta ongelmaa ja toisesta olet ei ole vielä koko kuva.

Vähän ihmetyttää, että tuo näyttäisi olevan jonkinlaiseksi vasta-argumentiksi tarkoitettu. Sehän on kommenttini ydinviesti.

Kaikenlaista voi tutkia. minä en kuitenkaan esitä että mihinkään näistä pitää nyt rynnätä, koska en osaa niitä perustella niin, että se puoltaisi ison rattaan pyöräyttämistä.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #71

Joo, kaikkea voi tutkia, mutta tätä pidän melko tärkeänä.

1. Jos huhtasaaren väite on edes osittain totta, siihen tulisi reagoida koska näen isona ongelmana jos koulut politisoituvat.

2.Jos ne ovat valheita, niin on tärkeää kertoa sekin, ettei jäisi sellaista kuvaa kenellekään että kouluissa olisi poliittista vaikuttamista.

3.Tuo lahjakkaiden parempi tukeminen olisi kaikinpuolin erittäin merkittävää.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #71

Ennen kaikkea : sinä et kerää " paljastuksia" lahjakkaita lapsia tukemattomista opettajista.
Etkä tee heistä kantelua oikeuskanslerille !

Ps . Kyllä "lahjakkaita" tuetaan, ei koulu toimi " heikoimpien" mukaan.
Ongelma on siinä, että lahjakkuutta on monenlaista, kuten heikkouttakin.
Ei ole kauan siitä, kun esim lukihäiriö yhdistettiin lahjattomuuteen - ainakin teoreettiseen lahjattomuuteen.
Itse olen saanut opetusta sen huomioimisesta kouluopetuksessa ja arvostelussa ensimmäisten joukossa.

Samoin kielellisen kehityksen merkitys ruotsinsuomalaisten lasten joukossa johti usein kammottaviin
lahjattomuustuomioihin :
lapsia oli vaadittu siirtymään kaikessa välittömästi uuteen kieleen.
Tätä tuhoa ja vääriä ammatinvalintoja jouduttiin sitten korjailemaan pitkälle aikuisikään ja ne johtivat usein jopa
" syrjäytymiseen".

Anteeksi ylimääräinen rönsy, mutta jossain vaiheessa tulee tarve kiljua väliin,
mitä ne koulun o i k e a t ongelmat ovat ja mitä ne e i v ä t ole.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #167

Taisi kommenttini pointti mennä viheltäen ohi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Sitaattien jälkeen kirjoituksessa on myös ehdotus "Minusta tästä asiasta pitäisi tehdä puolueeton tutkimus."

Ei ollut.

http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2620...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #13

Seija, nyt viimeistään kävi selville, että et ole lukenut tätä blogikirjoitusta. Koitahan rauhoittua ensin lukemaan ja sitten vasta kommentoimaan. Eilen oli eilen ja tänään on tänään.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #16

"Koitahan rauhoittua"

Nyt on rivissä jo kaksi osumaa. Kuka huutaa ensiksi "bingo"?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #18

Janne, kaikella ystävyydellä. Voitko kommentoida muiden, vs omissa blogeissasi, blogeissa asiallisesti ilman vinoilua? Mikäli haluat ehdoin tahdoin antaa itsestäsi kuvan, jonka noista Luukkasenkin kirjoituksissa esiintyvistä kommenteistasikin voi saada, niin minun puolesta voit jatkaa valitsemalla tielläsi.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #24

En, niin kauan kuin sinun ja joidenkin muiden taktiikkana on vastata täysin asiallisiin kommentteihin tyyliin "koitahan rauhoittua". Valitsen edelleen niistä naljailemisen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #16

"Eilen oli eilen ja tänään on tänään."

Luin toki, mutta etkö lainkaan huomannut että kirjoitinkin eilisestä?

Turhaannuin aikanaan Tossavaiseen, joka kirjoitti äkkiä uuden blogin saatuaan kysymyksen, johon ei halunnut vastata. Käyköhän tässäkin niin että vastausta eilisessä blogissa moneen kertaan esitettyyn kysymykseen ei Artolta tule, ja perustelujakin kysyttiin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #22

Seija, lopeta tuo selitteleminen. Tänään keskustellaan tästä tämän päivän kirjoituksesta. Ei ole mitään merkitystä huomasinko eilisen kirjoitusta kommentissasi vai en. Totean kuitenkin, että huomasin ja juuri siksi kirjoitin tuon kommentissasi sitaateissa olevan tekstin.

Kannatta itsekin ajatella asioita, eikä aina kysellä toisen vastauksia. Siis esittää niitä omiakin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #26

"Tänään keskustellaan tästä tämän päivän kirjoituksesta."

Päätätkö Artonkin puolesta, että eiliseen vastaamattaan jääneeseen kysymykseen ei tarvitse tänäänkään vastata?

Kysymys on kuitenkin edelleen voimassa.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #28

Tossavaisen opit ovat hyvin menneet (ja menevät edelleen) perille. Ei nyt juuri innosta tuhlata enempää aikaa. Eilinen riitti. Kiitti.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #47

Samoin alkaa riittää minulle, Tossavainen nro 2 on jo liikaa. Kunhan nyt tämän blogin kun aloitinkin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #26

"... lopeta tuo selitteleminen".
Jo kolmas osuma samasa rivissä. Kohta tulee kaffepaketti.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #29

Onko tässä bingossa rivissä neljä vai viisi ruutua?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #13

Löysin eilisestä blogista tämän:

”Minusta tästä asiasta pitäisi tehdä puolueeton tutkimus. Ei ole savua ilman tulta. On syntynyt perusteltu epäilys, että opetussuunnitelmaa ei noudateta todellisessa elämässä. Tutkitaan ja katsotaan pitääkö tämä paikkaansa.”

Toiseksi viimeinen kappale. Rätt ska vara rätt.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #42
Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

No juurikin näin.

Arto nyt oikeasti liioitteli dialogin vaikeutta aiemmissa blogissa.

Olen seurannut varmaan kaikki keskustelut aiheesta ajatuksella ja ottamalla persulasit ja vasemmistolasit pois silmiltä ja tulkitsemalla havaintoaineistoa neutraalisti niin lopputulos on tämä:

1. Ulkopuolista vaikuttamista todistettavasti löytyy.
2. Yliopistoista ensikäden kertomuksia vasemmistolaisuudesta löytyy, mutta kertomuksessa on vain toisen osapuolen näkemys.
3. Peruskouluissa ensikäden kertomuksia uskontoaivopesusta löytyy.
4. Laura Huhtasaari kertoo toisen käden tietona peruskouluissa/lukioissa tapahtuvasta politisoitumisesta.

Kohta 4. on ongelmallinen koska siinä on ilmeinen filtteri että valikoituu vain "antipersu" materiaali kun otettu yhteyttä kansanedustajaan. Ja sekin on kaikissa olosuhteissa vain toisen osapuolen näkemystä eikä ole mitenkään selvää pitääkö se millään tavalla paikkaansa.

Eli kyllä on mahdollista ja on peräti todennäköistä, että on joku opettaja jossain minkä poliittinen kanta paistaa läpi. Saattaa esimerkiksi opetuksessa toistaa vahingossa sanaa "maahaanmuutto".

Käyttäjän rautioaki kuva
Aki Rautio

Onko tämä nyt sitä moraalipaniikkia? Vaikkakin nyt vasta pari päivää näitä blogeja lukeneena, minusta tuntuu että moraalittomat, moralistit ja kaksinaismoralistit vaihtelevat lennosta roolejaan tarpeen mukaan?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Sinä päätit jo eilen että saamasi vastaukset ovat riehumista ja hermostumista, nyt leimaat ne epä-älyllisiksi ja asiattomiksi.

Kun itse totesin että te ette ilmeisesti osaa lopettaa tästä aiheesta (Huhtasaari), vastauksesi oli tyyliin "Ihan rauhallisesti - vedä vähän henkeä ja hymyile vaikka peilin edessä. Se rauhoittaa."

Tuo on tapa leimata toisen argumentti ja välttää vastaamasta. Antaisitko yhden esimerkin vihapuheesta, jota eilisessä blogissasi muka ilmeni? Pääsääntöisesti sinulta kysyttiin perusteita väitteellesi, kuten Seija yllä toteaa.

Onko se vihapuhetta todeta että et näköjään vieläkään osaa lopettaa aiheesta Huhtasaari? Kuinka kauan tätä jatkuu, vaaleihin asti vai kunnes Huhtasaari tai joku muu persu munaa jälleen?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

#8: ”Pääsääntöisesti sinulta kysyttiin perusteita väitteellesi, kuten Seija yllä toteaa.”

-> Monesti on nähty, että ongelma ei ole siinä, etteikö perusteita olisi annettu vaan ongelma on puuttuva kyky ottaa vastaan ja huomioida tällaiset jo annetut perustelut.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Eli pitäisi tehdä maanlaajuinen puolueeton selvitys kouluista koska Huhtasaari kertoo saaneensa pari todentamatonta meiliä?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #20

Tuskin kenelläkään on minkäänlaista velvollisuutta ”todentaa meilejä” ja mitä hyötyä siitä sinulle olisi vaikka todennettaisiinkin? Mitä sitten kouluihin tulee, ainakin keskustelu koulujen opetusmenetelmistä ja koulussa opetettavista sisällöistä on varmasti paikallaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #35

Sitä keskusteluahan tässä yritetään viritellä. Jostain syystä vain aloitteelliselta osapuolelta joutuu lypsämään perusteluja. Luulisi että yrittää myydä asiansa, jos kerran haluaa asiaa tutkittavan.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #38

#38: Alkuun päästään, kun vain on tiedossa, mikä seikka tarkalleen kaipaa perusteluja ja miltä osin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #44

Eilisen blogauksen keskustelussa sitä on kysytty varmaan parikymmentä kertaa. Onko syytä epäillä että kouluissa esiintyy laajamittaista poliittista kiihkoilua, vihanlietsontaa tai aivopesua? Tuon kysymyksen myöntävä vastaus vaatii jonkinlaista objektiivista tukea, yhden, tai kahdenkaan poliitikon henkilökohtaisen käsityksen mukaan ei opetushallituksen pidäkään hyppiä, eikä varsinkaan pidä lähteä mitään komissioita kokoamaan. Jos on perusteltu syy, niin mitä nopeammin tutkitaan, sen parempi.

Nyt näyttäisi aika kuluvan kuitenkin asianosaisten vältellessä kysymyksiä ja meidän vääntäessä itsestäänselvyyksistä.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #54
Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #35

Väitteiden esittäjä on kansanedustaja, jolla luulisi olevan muitakin kanavia kuin twiter jos ihan oikeasti haluaa selvittää jotain kokemiaan vääriä käytäntöjä koulumaailmasta.

Jos sitä taas haluaa käydä läpi sosiaalisessa mediassa lienee kohtuullista, että sosiaalisessa mediassa myös kysytään perusteita.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #46

Niin no. Kyllä niitä perusteluja on kai annettu, ja tukea perusteluille voi huomata jokainen, jos vain viitsii katsella ympärilleen.

Esimerkiksi jo muutama vuosi sitten kaikille Suomen ysiluokkalaisille jaettin kirja nimeltä Meidän kaikkien pitäisi olla feministejä. Voi vaikka kysyä, onko feminismin kaltaisen ideologian tyrkyttäminen koulun tehtävä, kun huomioidaan että opetuksen tulisi olla poliittisesti sitoutumatonta.

Käyttäjän strengellheikki82 kuva
Heikki Strengell Vastaus kommenttiin #52
Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #52

Vaikea sanoa kun en tiedä kirjan sisältöä. Otsikko ei vielä kerro sisältöä.

Esimerkki: http://aitoavioliitto.fi/uutiset/kotimaa/tarkea-ti...

Tuosta selviää sisältö mutta tuo "Aito avioliitto" onkin jotain ihan muuta kuin aitoa avioliittoa. Historiallisesti avioliitto on ollut kahden ihmisen välinen keskinäinen sopimus. Tuossa sitten tavoitellaan samaa biologista sukupuolta olevia ihmisiä tekemästä sopimusta keskenään. Ei siis ole mitään "aitoa" tuossa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #52

Olen ehkä ymmärtänyt väärin, mutta luulin ongelman liittyvän opettajien oman ideologian tuputtamiseen ja vihamielisyyden lietsomiseen, eikä opetushallituksen linjauksiin. Eivätkö nämä ole aika lailla eri asioita?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #91

#91: ”Olen ehkä ymmärtänyt väärin, mutta luulin ongelman liittyvän opettajien oman ideologian tuputtamiseen ja vihamielisyyden lietsomiseen, eikä opetushallituksen linjauksiin. Eivätkö nämä ole aika lailla eri asioita?”

-> Jaa? Minä taas ymmärsin, että oli tarkoitus selvittää vastausta kysymykseen:

”Onko syytä epäillä että kouluissa esiintyy laajamittaista poliittista kiihkoilua, vihanlietsontaa tai aivopesua?”

-> Jos tolppia siirrellään jatkuvasti, ei perusteluistakaan ole apua.

-> Mitä tuohon alkuperäiseen kysymykseen tulee, niin oma vastaukseni on kieltävä siltä osin kuin kyse on nimenomaan laajamittaisesta poliittisesta kiihkoilusta, vihanlietsonnasta tai aivopesusta. Sen sijaan katson, että on olemassa perusteet epäillä, esiintyykö kouluissa jossain määrin poliittisen ideologian tyrkyttämistä oppilaille. Lisäksi pidän todennäköisenä, etteivät opetushallituksen linjaukset ole irrallaan yksittäisten opettajien kasvatus- ja opetustehtävistä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #100

Muotoilin näemmä kysymyksen huolimattomasti. Siihen olisi luonnollisesti pitänyt sisällyttää se varsinainen huolenaihe, jatkamalla ...perussuomalaisia vastaan.

Ei kai kukaan ole esittänyt että tuo väitetty poliittinen kiihkoilu, vihanlietsonta tai aivopesu olisi ollut opetushallituksen ohjaamaa tai ohjeistamaa?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #107

#107: ”Ei kai kukaan ole esittänyt että tuo väitetty poliittinen kiihkoilu, vihanlietsonta tai aivopesu olisi ollut opetushallituksen ohjaamaa tai ohjeistamaa?”

-> En ole varma, onko joku suoraan esittänyt tällaista vai eikö ole. Mutta kuten sanoin, pidän todennäköisenä, etteivät opetushallituksen linjaukset ole irrallaan yksittäisten opettajien kasvatus- ja opetustehtävistä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #110

Mutta kuten sanoin, pidän todennäköisenä, etteivät opetushallituksen linjaukset ole irrallaan yksittäisten opettajien kasvatus- ja opetustehtävistä.

Täysin samaa mieltä. Lisäksi pidän todennäköisenä, etteivät opettajien kasvatus- ja opetustoimet ole irrallaan opetushallituksen linjauksista. Tästä kuitenkin Luukkanen ja Huhtasaari tuntuvat olevan kovin erimielisiä.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #114

Ehkäpä näihin kysymyksiin saadaan vastauksia jonain päivänä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #116

Arvaan että ei saada. Arvaan ettei epäilystä tukevaa "määrällisesti suurta määrää" palautettakaan toimiteta opetushallituksen käyttöön, edes anonymisoituna. Arvaan että epäilys on esittäjilleen edullisempi asia, kuin sen mahdollinen kumoutuminen.

Näihin arvailuihin tosin saamme vastauksen.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #119

#119: Jää nähtäväksi. Ja olen samaa mieltä kanssasi siitä, että koulukiusaamiseen ei tällä hetkellä kyetä puuttumaan tarpeeksi tehokkaasti. Se on iso ongelma kouluissa tällä hetkellä. Ratkaisuja olisi olemassa, mutta lienee jo toisen keskustelun aihe.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #107

"Ei kai kukaan ole esittänyt että tuo väitetty poliittinen kiihkoilu, vihanlietsonta tai aivopesu olisi ollut opetushallituksen ohjaamaa tai ohjeistamaa?"

Luukkanen kuitenkin kirjoitti edellisessä blogissaan laajasti väliotsikolla ”Pirkkalan moniste” ja yritys Suomen lasten politisoimiseksi

http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2620...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #112

Totta. Kyllähän se asiayhteydessään lienee tarkoitettu implikaatioksi suunnitellusta ohjauksesta. Kun epäilys koskee vihanlietsontaa yhtä poliittista puoluetta kohtaan, tuo tuntuu vain niin villiltä. Vaikka en yleensä blogistin kanssa olekaan samoilla linjoilla, koitan kuitenkin olla tuomitsematta ihan foliohattutyypiksi.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #20

Mitä jos selvitettäisi onko ne meilit oikeita vai ei.

Sen jälkeen reagoitaisi tarvittavalla tavalla.

Nyt mennään vähän sillä tyylillä ettei ne voi olla oikeita kun ne on Huhtasaaren kertomia.

Meistä kukaaan tuskin vai todella sanoa onko ne oikeita vai ei....tosin ennakkoluuloisimmilla voi olla mielipide, mutta se ei vielä ole faktaa.

Mitäs sunin mielestä pitäisi tehdä jos (huom. JOS) ne ovatkin totta?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #66

On tiedettävä sekä
1) ovatko ne aitoja
että 2) ovatko ne todenmukaisia
että3) edustavatko ne jotain yksittäistä opettajaa vai laajempaa ilmiötä
että4) onko takana oikeasti jokin antipersukampanja.

On selvää, että josLauralle koulusta valitetaan, valitetaan koulun olevan eri linjoilla kuin hänen kannattajansa toivovat.
Samoin varmasti kokoomusvanhemmat valittavat omille edustajilleen, jos jokin painotus ei miellytä.
Ja vasemmisto. Ja kristilliset.

Tämä on todiste vain ja ainoastaan valittamisesta , ei mistään muusta.
Mutta huom.
Muiden puolueiden edustajat eivät nosta yksittäisen koulutyön tekijälapsia tikun nokkaan , eivät edes koulua eivätkä sen rehtoria.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #168

Väärinkäsitysten korjaamiseksi.

"On tiedettävä sekä
1) ovatko ne aitoja
että 2) ovatko ne todenmukaisia
että3) edustavatko ne jotain yksittäistä opettajaa vai laajempaa ilmiötä
että4) onko takana oikeasti jokin antipersukampanja. "

Näiden asioiden selvitystä nimenomaa peräsin.
Ja jos kaikkiin tai joihinkin vastaus on KYLLÄ, niin reagoidaan tarvittavalla tavalla.
Tarvittava tapa sitten on tilanteesta tehtyjen johtopäätösten mukainen ja asiantuntijoiden päätettävissä.

En puolusta Huhtasaaren tapaa nostaa ketään tikun nokkaan enkä ota tässä kantaa Huhtasaareen....suuntaan enkä toiseen.

Tarkoitin...
Koska on tällaisia väitteitä ilmassa ja sähköposteja (jotka ovat totta tai valetta) olisi hyvä selvittää puolueettomasti onko kouluissa sellaista poliittista vaikuttamista, joka ei kouluun kuulu (huom. sellaista joka ei kouluun kuulu).
Enkä tarkoita yksilöidä mitään puoluetta erityisesti vaan sama tietysti koskee kaikkia puolueita.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Mistä sinä olet keksinyt, että saamasi palaute oli raivokasta ja epä-älyllistä? Sinulle esitettiin muutama asiallinen kysymys, joihin et vastannut. Itse koin blogisi lapselliseksi ja hölmöksi, Paljon parempi ei ole tämäkään, mutta kenties jo seuraavalla kerralla yllätät iloisesti.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Edellisestä blogauksestasi poiketen, tässä lähti heti ensimmäisestä kommentista vinoon. Vaikka väität asiallisten kommenttien loistaneen poissaolollaan, on heti ensimmäinen täysin asiallinen, keskusteluyhteyttä hakeva ja asiaan tiukasti keskittyvä. Herää kysymys, oletko lainkaan lukenut kommentteja ajatuksella vai vain olettanut kaikki ei-samanmieliset kommentit vihamielisiksi?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

En tiedä millaista palautetta ja keneltä keissin kohteena oleva koulu on saanut mutta luulen että vähän samanlaista kuin kaikki persujen aiheesta kirjoittamat blogit.
Virheiden vihapuheen ykköstykki tosin väitti että persut kannattajineen hyökkäsi koulun kimppuun vihapostillaan mutta mitään todisteita siitä ei tietenkään lyöty pöytään vaikka kyseinen vihapuhuja on niitä todisteita aina suu vaahdossa vaatimassa.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Jo kansakoulussa uskontotunnilla opetettiin, että Jeesus puhui usein vertauksilla.
Muistan jo silloin ihmetelleeni, miksi? Myöhemmin olen löytänyt sille vain kaksi syytä.
Ensimmäinen syy on hänen "ymmärtämättömiltä" salattu sanomansa. Maailmanlopusta kysyttäessä hän totesi opetuslapsilleen näin; sen tietää vain Isä.
Toinen syy voisi olla se, että niin hän sai ihmiset itsensä ajattelemaan ja siten sitoutumaan ja omaksumaan asiansa paremmin. Muitakin syitä voi toki olla, en sitä kiellä.

Tästä päästäänkin itse asiaan. "Monesti on nähty, että ongelma ei ole siinä, etteikö perusteita olisi annettu vaan ongelma on puuttuva kyky ottaa vastaan ja huomioida tällaiset jo annetut perustelut."

"Ymmärtämättömille" syötetyn väärän tiedon selittäminen on pohjaton suo!

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Olisitpa esittänyt tuon kommentin vertauskuvista jossakin julistekohua käsitelleessä keskustelussa. Kommentti olisi osunut asian ytimeen. Sillä olisi voinut kuitata koko julisteen sanomaa koskevan keskustelun.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Eiliseen kirjoitukseen kommentoi asiallisesti paljon ihmisiä, joita asia suoraan koskee eli opettajia. On hyvin erikoista, että kirjoittaja pitää esitettyjä kysymyksiä vihapuheena.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Mitä osaa OPS:sta ei noudateta kaikissa kouluissa?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Arto, jos huomaat Puheenvuoron blogissasi kommentin, joka mielestäsi on Uuden Suomen sääntöjen vastainen, kannattaa lähettää siitä ylläpidolle viesti "ilmoita asiaton viesti" -painiketta käyttäen.

Olet valinnut aika jännittävän näkökulman puoluetoverisi nostattamaan keskusteluun. Mitä minun aihetta käsittelevään tekstiini tulee, sinulla on kaikki oikeus arvostella sitä.

Kansanedustaja Huhtasaaren toiminta on huomattu aina brittien arvostettua BBC:tä myöten (he tuskin ovat blogiani lukeneet): https://www.bbc.com/news/world-europe-45731741

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Hienoa että Markku osallistut keskusteluun))) Mutta et sitten halua yhtään analysoida tai selittää tätä sinun linjaasi. Se on tietysti oikeutesi ja haluan puolustaa sitä. Se on sitä oikeaa suvaitsevaisuutta)))

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Markku, jossain vaiheessa voi myös todeta kuten lehtien yleisönosastot toisinaan:
"Keskustelu aiheesta on tältä erin päättynyt".

En nyt jaksa nähdä vaivaa ja laskea mutta mahtaako riittää jos arvioin että blogeja on kirjoitettu samasta aiheesta vajaa viikon aikana parisenkymentä?

Edit: Ja juuri ilmestyi uusi.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Ohjeita keskusteluun

-Älä solvaa ihmistä tai yhteisöä. Älä puutu luvatta toisten ihmisten yksityiselämään.
-Älä haasta riitaa.
-Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
-Valheellisen tai perättömän tiedon levittäminen on kiellettyä.
-Älä käyttäydy häiritsevästi. Älä huuda, eli käytä isoja kirjaimia.
-Älä jankkaa. Tarkoituksellista keskustelun pilaamista ei suvaita.

Ohjeiden tulkinta on toki eria asia ja joku voisi ihmetellä vaikka sitä etten minä
olen permabannissa vieläkään. Silti on se kumma ettei trollaukseen puututa edes huomauttamalla keskustelijoita , "Tarkoituksellista keskustelun pilaamista ei suvaita" , jota juuri trollaaminen on jonka nykymuoto täällä on vääntää tämäkin blogi monen kommentoijan toimesta täysin sivuraiteelle, ohi aiheen, moni ottaa ritalat.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Silti on se kumma ettei trollaukseen puututa edes huomauttamalla keskustelijoita , "Tarkoituksellista keskustelun pilaamista ei suvaita" , jota juuri trollaaminen on jonka nykymuoto täällä on vääntää tämäkin blogi monen kommentoijan toimesta täysin sivuraiteelle, ohi aiheen, moni ottaa ritalat."

Tuo on ehkä hieman kaksipiippuinen asia. Olen nähnyt semmoista että väitetty trollaukseksi ja keskustelun ohjausta sivuraiteille kun keskustelun argumentaatio ei ole ollut blogin aloittajalle mieleistä.

Esimerkiksi jos blogin perustaja haluaa vaikka "persumyönteisiä kommentteja" ja sitten kun joku esittää pätevän argumentin mikä kääntääkin keskustelun aloituksen tarkoituksen kohti etelänapaa niin se onkin rölli.

Minusta se taas on onnistunut argumentaatio.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #93

Toinen aspekti on, että mitä pidemmäksi ketju venyy, sitä enemmän siihen tulee säikeitä, jotka lähes määritelmällisesti ovat myös rönsyjä. Rönsyilyn kontrollointi on blogistin tehtävä, mikäli hän näkee sen tarpeelliseksi. Hän on bloginsa moderaattori.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Yhdyn Mikon toivomuksiin ja ohjeisiin, vaikka en ole yhtäkään blogia tästä aiheesta loppuun asti lukenut, puhumattakaan kommenteista. Tähän piti nyt vihdoin ja viimein tutustua vähän tarkemmin. Vielä kun blogistina on näinkin tunnettu kirjailija monelta eri alalta.

En puolustele erityisesti ketään puoluetta, koska olen näitä liikkuvia äänestäjiä, mutta täytyy todeta että persujen jatkuva ilkeäkin mollaaminen on ylittänyt kaikki mahdolliset kohteliaat sopivaisuussäännöt, mitä tulee asialliseen käytökseen.

Tämä näyttää olevan monille aina samaa ajantappoa kuin ennenkin. Tuskin tätä kukaan Usarin ulkopuolinen juuri jaksaa seurata, mutta me vakikommentoijat olemme sen verran kalkkeutuneita, että tämäkin samojen asioiden toisto aina kotiolot voittaa:)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #152

Kaija, kyllä perussuomalainen tietää. Sitä saa, mitä tilaa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #155

Heh, heh, mutta aatteles Max, jos persuja ei olisi olemassakaan, niin täälläkin olisi monta onnetonta kommentoijaa, kun ei enää tietäisi miten päivänsä kuluttaa.

Pitää oikein miettiä, että mikä puolue otetaan seuraavaksi hampaisiin, kun ja jos persut tippuu kokonaan kartalta? Kyllä joka puolueesta aina jotain typeriä ja naurettavia edustajia pitäisi löytyä. Ainakaan täysin virheetöntä puoluetta tai kansanedustajaa tuskin mistään löytyy?

Yksi selvä parannus olisi meidänkin valtiollisissa vaaleissa, että jokaisen puolueen pitäisi ylittää tuon vähintään 5-prosentin äänikynnys Saksan tapaan? Ehkä se terävöittäisi enemmän koko vaalikenttää ja parantaisi edustajien tasoa? Vielä kun kansanedustajien määrät laskettaisiin puoleen eli 100, nykyisten 200 tilalle. Palkka olisi vastaavasti suurempi kun vaatimuksetkin kovensivat.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #160

Virheettömiä ei ole lainkaan ja hyvätkin harvassa. Kenelläkään muulla vain ei ole näin viihdyttäviä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #152

Sinulla on sitten edessä mielenkiintoinen tutustumisretki persutyyliin tuotantoon.
Joskaan ei ehkä sen kohteena olemiseen, kun koet näin suurta sympatiaa heitä kohtaan.

Se on vähän kuin Saksan AfDn kannattajat, jotka sanovat, että "onhan puolue hirveä ja maasta tulisi helvetti,
jos ne saisivat vallan, mutta kun niitä kaikki mollaavat, niin täytyyhän minun puolustaa..."

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #169

Helena, Koko tämä elämä on niin mielenkiintoista kun ihmisten ajatukset ja ymmärrys poikkeavat niin paljon toisistaan. Opettavaistakin.

Saksan AfD:n kannattajiakin koitan ymmärtää koska tunnen juuri Baijerin asukkaita ehkä parhaiten Saksasta. Heidän kulttuurinsa on niin sisäänlämpiävää ja yhteisöllisyys vahvaa, ettei pieniin kyliin juuri isoja laumoja elintasopakolaisia kaivata kylille vetelehtimään. Se on tietysti sääli, mutta elämä on heille monille ahkeraa työtä ja välillä tuskaakin, kun esimerkiksi monien eläkeläisten tulot ovat niin pieniä, että monet joutuvat tekemään vanhanakin töitä leipänsä eteen.

En voi mitään, mutta tunnen heitä ja myöskin aina haukuttuja persuja kohtaan sympatiaa. Heidän joukossaan on toki myöskin paljon fiksuja ja syvästi ajattelevia ihmisiä, ihan niin kuin muissakin puolueissa. En halua niputtaa muita ihmisiä samaan läjään, vaikka tunnen heitäkin vain tämän Usarin kautta.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #177

"Elintasopakolaisia vetelehtimään. "
Siksi AfD. Siinä se.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #190

Haluat tieten tahtoen käsittää väärin, etkä ymmärrä sitä, että tarkoitus olisi auttaa todellisia pakolaisia?...? . Tietty tämä kuuluu asiaan yrittää nähdä asia täysin toisin.... Teille todellinen auttaminen on samantekevää....Elintasopakolaiset vievät todella kärsiviltä heille kuuluvat paikat. Sitä te ette koskaan näy ymmärtävän?.... Kun itse näen omin silmin pääkaupunkiseudun kaikilla ostareilla aina ison joukon nuoria, vahvan näköisiä miehiä maleksivan ja maakailevan käytävillä ja ravintoloissa. Niin enpä voi olla ajattelematta pakolaisleirien kurjissa olosuhteissa olevia naisia ja lapsia. Heille pitäisi tarjota turvaa ja suojaa, eikä kyynärpäätaktiikalla pärjääville nuorukaisille.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mikko Engren,

” moni ottaa ritalat” :)

Tarkoitus oli ehkä todeta, että moni ottaa ritolat ja poistuu keskustelusta.

Petteri Ritala puolestaan ilmestyy sitä hanakammin kommentoimaan perussuomalaisista mitä kauempana blogin aihe perussuomalaisista on.

Trollausta sekin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ilmeisesti koulut ovat politisoituneet persujen myötä, nimittäin kun omat kolme lastani kävivät koulua 80-,90- ja 2000-luvun alussa kouluissa opettajat opettivat, eivät politikoineet, poliittisena aktiivina olisin sen kyllä havainnut jos näin olisi ollut. Se, että ihmisille, myös teini-ikäisille nuorille on syntynyt tietty kuva persuista niin siihen syyllisiä ovat persut itse turha muita tahoja on syytellä. Huhtasaari töppäsi, sen olisi Luukkasenkin syytä myöntää vaikka samasta puolueesta onkin, vähemmällä pääsisitte.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Positiivista uhrimieltä ei voita mikään!
Parasta antia oli se, ettet syytä ketään. Paitsi tietenkin päätoimittaja Huuskoa ja kaikkia keskusteluun osallistuneita. Tai no, siis sellaisia keskusteluun osallistuneita, joilla ei ole hallussa Perussuomalaiset rp:n virallinen kanta.

Perussuomalaiset rp:n virallinen kanta siis taitaa olla, että oppilaitoksemme ja koko koulutusjärjestelmämme ovat politisoituneet? Teillä ei ole ollut esittää väitteenne tueksi mitään muuta kuin varapuheenjohtajanne vihapuheryöppy yhtä koulua ja sen kolmea oppilasta vastaan.

Sen jälkeen varapuheenjohtaja on esittänyt hataria väitteitä, että yhteydenottoja olisi ollut paljon ja katkelmia väitetyistä viesteistä. Jos varapuheenjohtaja ei osoita viestejään toimittajien tai OPH:n tutkittaviksi, joudumme pitämään varapuheenjohtajanne ilmiantoyrityksiä mitättöminä tai peräti perättöminä.

Todistustaakka ei ole suomalaisella yhteiskunnalla eikä koululaitoksella, vaan Perussuomalaiset rp:n varapuheenjohtajalla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

''On syntynyt perusteltu epäilys, että opetussuunnitelmaa ei noudateta todellisessa elämässä''

Mistä tuo käsitys on syntynyt?

Yhdestä julisteestako?

Perustele?

Huhtasaariko on se perusteltu epäilys?

Blogistikaan ei ymmärrä, mitä vihapuhe on.

Kysy sitä persukavereiltasi, sillä he ovat sen asiantuntijoita.

Miksi persut viihtyvät puheistaan ja kirjoituksistaan eniten oikeudessa?

Vihapuheen voi ilmiantaa ja sitten moderaattori tai poliisi toimii.

Vihapuhetta ei ole persujen arvostelu ja haukkuminen.

Opettele käsitteet, niin voit oppiakin jotain.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Terve Petsku !

Josainmäärin on totta tuo että jotkut opettajat kyllä tuputtavat omaa agendaansa lapsille (huo. ei kaikki opettajat tietenkään )

Itselläni on tällä hetkellä 4 lasta ala-asteella ja pari yläasteella. Peruskoulunsa jo päättäneistä pari meidän lapsista ihmettelivät 2015 - 2016 lukukausina että keskusteltaessa maahanmuutosta opettaja ei antanut mitään negatiivista asiaa sanoa maahanmuutosta, suorastaan hermostui ja painosti olemaan samaa mieltä.

Kun olen taas kysellyt näiltä nyt peruskoulussa olevilta että onko saanut esittää kritiikkiä, vastaus on ollut että : "juu , mutta siitä ei paljon tykkää opet ….."

Eli on sellainen omakohtainen kokemus (omien lasten kertomana) että blogistin ajatuksissa voi olla perää, mutta onhan se selvää että jos on oikein kiihkolla jonkun asian puolesta, on vaikeaa ottaa asiasta kritiikkiä vastaan. Sen näkee jo täällä palstalla, miksipä ei koulussakin

opekin on ihminen

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Tod näk - jos lapset puhuvat totta ja jos referoit heidän kertomustaan oikein - on ollut kyse esim siitä, että koulussa on maahanmuuttajalapsia, joiden esittäminen " ongelmana" on kokonaan eri asia kuin esim pakolaisuuden tai suurten kansainvaellusten monipuolinen käsittely.

On mahdoton uskoa, että kukaan opettaja väittäisi - vieläpä ainoana totuutena- että pakolaisuus on pelkästään hyvä juttu.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #170

Koulussa ei ole maahanmuuttajalapsia . Ainakaan silloin ei ollut.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Jos saan palata vielä eilispäivään, niin eilisen blogisi otsikko oli/on "Kiihkoilu pois Suomen kouluista!".

Minulle se ainakin herätti mielikuvan, että sinulla on vankkaa tietoa Suomen kouluissa vallitsevasta oppilaiden kiihottamisesta perussuomalaisia vastaan. Siksi ainakin minä kyselin lisätietoja. Saamatta vastausta.

Tänään sitten kerrot, ettei sinulla mitään kättä pidempää väitteesi tueksi olekaan, mitä nyt jotain keskusteluja joidenkin (samanmielisten)kanssa.

Suomessa lienee opettajia yli 70.000. Veikkaan, että melkein kaikilla heistä on jokin poliittinen näkemys. Jos yritetään uskotella, että tuo joukko noudattaa yhteisesti sovittua, persuvastaista varjo-opetussuunnitelmaa, saattaa itsensä vain naurunalaiseksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eihän persuilla ja blogistilla ole mitään näyttöä asiasta, Huhtasaaren pahastuminen aiheuttaa persulahkossa aina vastaavan reaktion.

Silloin ei enää asialla ole väliä, valheetkin muuttuvat silloin persuilla totuudeksi.

Persut eivät ole enää perinteinen puolue, vaan verrattavissa uskonlahkoon, jossa johtajien sana määrittää kaikkien muidenkin suunnan.

Niin ja vastauksia blogistilta on turha odottaa, muutaman hymiön voi ehkä saada, ja paljon ohipuhumista.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

#60: ”Eihän persuilla ja blogistilla ole mitään näyttöä asiasta,”

-> Tässäkin viestiketjussa on esitetty näyttöä, jopa useampia esimerkkejä. Ongelmasi on se, että et vain kykene ottamaan näyttöä vastaan, jos se ei ole sinusta mukavaa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #165

Nettipersun möläys ei tietenkään ole mikään ”näyttö”.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

''Markku Huusko kunnostautui notoorisesti kun lähti täysin rinnoin Laura Huhtasaarta vastaan varsin heppoisin perustein''

Ja Huhtasaaren toimintako oli vahvasti perusteltua?

Onko tässä blogissa yhtään todellista kohtaa?

Ei ole, on vain normaalia persuretoriikkaa.

Sinä, eivätkä muutkaan persut vastaa mihinkään kysymyksiin, jotka ovat hankalia, niinkuin edellisessä blogissakin kävi ilmi.

Kannattaa kirjoitella vain suomen uutisiin, jos haluaa kehuja, täällä teidän epäkelvot ja valheelliset selitykset eivät mene läpi.

Muistan blokisi, kun hermostuit Arhinmäen ''lyönnistä'' Se oli koko urasi onnettomin blogi, mutta näillä viimeisillä blogeilla alat päästä jo siitäkin alemmas.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Minun hypoteesini perusteena ovat vain arkikokemus ja ihmisten kertomukset, jotka ovat minun mielestäni määrällisesti suuria ja joissa on kaikissa sama toistuva sanoma: jotkut opettaja/opettajat harjoittavat täysin laillista puoluetta vastaan armotonta ja vastuutonta kiihotusta ts. ja samalla kiihottavat oppilaita."

Kuinka suuri suunnilleen tuo saamasi palautteen määrä on? Perus- ja lukio-opetuksessa on reilu 50000 opettajaa. Sinä ja Laura olette kuitenkin sitä mieltä, että opetussuunnitelmaa ei laajamittaisesti noudateta. Minua hieman epäilyttää, että teette tuon syytöksen aika heppoisin perustein.

Ja jos teillä on koulut ja oppiaineet yksilöivää palautetta selkeistä väärinkäytöksistä niin miksi te ette suoraan toimita sitä eteenpäin, jotta asiaa on huomattavasti helpompi tutkia. Lähteitä teidän ei ole pakko tietenkään paljastaa. Minua ihmetyttää se ristiriita, että kerrotte olevanne huolissanne ja haluatte, että tutkitaan mutta ette suostu yksinkertaisella tavalla auttamaan viranomaisia asiassa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Huhtasaari käytti alkujaan muistaakseni ilmausta 'usea'. Se on sukua ilmaukselle 'määrällisesti suuria'.

Olen aina briljeerannut omakohtaisella kokemuksellani 70-luvulta. 'Minua haettiin Bottan naistentansseista useammin kuin pöydän muita miehiä yhteensä.'

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Juhon käsityksen mukaan "Huhtasaari käytti alkujaan muistaakseni ilmausta 'usea'. Se on sukua ilmaukselle 'määrällisesti suuria'."

Itse käsitän ilmeisesti toisin 'määrällisesti suuria' (ei sukua olevaksi). Käsitän siten, että määrällisestä suuresta määrästä juuri pienempi määrä on yhtä kuin moni tai usea. Määränä siis lukumäärältään määrittelemätön pienenpuoleinen joukko.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #97

Kiitos kun jaoit näkemyksesi. Se ei auta kuitenkaan tulkitsemaan mikä blogistin mielestä on "määrällisesti suuri määrä". Laitoin sitaatteihin, koska tautologia on blogistin, ei minun.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Toistaiseksi ei ole mitään todistettavaa osoitusta, että poliittisen ideologian tuputtaminen olisi kouluissa jotenkin yleistä - mitään sellaista, jonka vuoksi esitetty tutkimus olisi tarpeellinen ei olla tuotu esille.

Yhtä lailla minä voisin täällä väittää saaneeni huolestuneita yhteydenottoja siitä, että dosentti Luukkasen toiminta yliopistossa on poliittisesti värittynyttä ja omaa ideologiaa tuputetaan siellä. Tästä pitäisi sitten teettää puolueeton selvitys minun väittämäni pohjalta.

Käytetyt esimerkit aivopesusta Neuvostoliitossa sekä Pirkkalan moniste ovat jotain, mikä ei ole lainkaan nykypäivää. Nykyajan nuorilla on informaatiota käytettävissään mielin määrin taskussaan älypuhelimessa ja tietokoneella yms. Mielipiteen voi muodostaa vapaasti eikä se lainkaan ole niin rajoitettua kuin kuvaaminasi aikoina.

Oma lukunsa sitten vielä on paljonko sillä olisi vaikutusta mikäli joku opettaja yrittäisi vaikuttaa ideologiallaan. Itse uskon sen ennemmin herättävän vastareaktion kuin myötäsukaista seuraamista ja uskoa opettajan sanomaan varsinkin ylä-asteella, josta Huhtasaaren kuva oli peräisin.

Kenties on syytä uskoa enemmän nuoriin ja heidän kykyynsä ajatella itse, kun heillä nykyään on käytössä kaikki tieto ilman rajoitteita.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

”Toistaiseksi ei ole mitään todistettavaa osoitusta, että poliittisen ideologian tuputtaminen olisi kouluissa jotenkin yleistä - mitään sellaista, jonka vuoksi esitetty tutkimus olisi tarpeellinen ei olla tuotu esille.”

-> On aivan selvää, että jossain määrin poliittista ideologiaa kyllä tuputetaan kouluissa, esimerkiksi tuon feminismiä ylistävän kirjan jakaminen kaikille ysiluokkalaisille on juuri sitä poliittisen ideologian tuputtamista.
https://www.aamulehti.fi/kulttuuri/meidan-kaikkien...

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Löytyykö kirjan sisältöä sähköisestä muodosta että voidaan arvioida?

Otsikko ei vielä kerro mitään, esimerkiksi "Aito avioliitto" on jotain täysin muuta kuin mitä otsikko antaa ymmärtää.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #94

En ymmärrä, mitä horiset jostain aito avioliitosta, tai miten sellainen liittyy asiaan mitenkään.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #102

Tosiaankin liittyy. Tämä Aito Avioliitto ry on ajanut koululaisten aivopesupyrkimystä todistettavasti tiedevastaisella roskalla.

Tämä on vakavin, koulujen ulkopuolelta suuntautunut kiihkoilu ja sisältö on luettavissa: http://aitoavioliitto.fi/wp-content/uploads/Aitoav...

Minä en kiellä etteikö joku feminismiläpyskä voisi olla myös. Otsikon perusteella ei voi vielä päätellä. Siksi pyydän jos saat linkitettyä sisältöön.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #108

Jos tuota [laajemmin] käytetään opetuksessa, se kyllä herättää suuren huolen. Tosin Huhtasaaren ja Luukkasen huoli käsittääkseni liittyy Huhtasaaren ilmaisemaan vihanlietsontaan "demokraattisesti valittua puoluetta vastaan" (sic!).

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #117

Linkit olivat kuolleita, joten en pääse arvioimaan tämän sisältöä.

Otsikko on raflaava mutta ei kerro mitään, tuosta nyt luki että olisi tasa-arvosta höpisty mikä ei automaattisesti ole väärin. Mutta paha sanoa sisältöä näkemättä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #120

Linkit elävät edelleen. Ainakin minun klikkauksin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #125
Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #129

Sori. Niinpä näyttää olevan. Oiskohan mennyt maksullisen tilauksen joukkoon?

https://www.google.fi/search?q=Meid%C3%A4n+kaikkie...

Tässä wikissä kirjasta jotain kerrottuna.
https://en.wikipedia.org/wiki/We_Should_All_Be_Fem...

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #133

"We Should All Be Feminists includes anecdotes and analyses about what it means to be a feminist. She argues that "feminist" isn't an insult, but rather a label that should be embraced by all."

Tuossa annetaan ymmärtää, että feministillä tarkoitetaan jotain muuta.

Ymmärtääkseni teos kertoo tasa-arvosta eikä niinkään feminismi aatteesta, että katsottu sitä tasa-arvo prosessia jostain vinkkelistä mihin jokin feminismin muoto liittyy.

Saatan heittää nyt omiani mutta feminismihän voi vaikka mahdollisesti tarkoittaa miesten tasa-arvon hakemista akka yhteiskunnassa.

Tässä vähän parempi analyysi: http://pieni-kirjasto.blogspot.com/2017/03/chimama...

Eli, otsikko ei siis tässä yhteydessä kerro sisällöstä joka lienee tasa-arvoisuus. Tasa-arvoisuudesta opettaminen on kyllä pätevää peruskoulussa kun nyt kuitenkin muistaa sen, että ihan perusasia olisi että ihmiset tulisi toimeen keskenään ja siihen ei sitten tarvitse ladata mitään isompaa ideologiaa tai vastustusta jotain puoluetta kohtaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Eikö Aito Avioliitto ry. lähettänyt kouluihin idologisen esitteen?

http://susannakoivula.puheenvuoro.uusisuomi.fi/254...

Miten suhtaudut tämän kaltaiseen ideologissävytteiseen kouluihin kohdistuvaan poliittiseen vaikutusyritykseen?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #101

”Miten suhtaudut tämän kaltaiseen ideologissävytteiseen kouluihin kohdistuvaan poliittiseen vaikutusyritykseen”

-> Suhtaudun lähtökohtaisesti neutraalisti kaikkiin vaikutusyrityksiin, ja tällaiset yritykset ovat varmaankin jo toisen keskustelun aihe.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Pointti Luukkasella on ollut se, onko kouluissa opetussuunnitelman vastaisesti ideologista opetusta opettajien taholta. Linkkaamasi läpyskä on Opetusministeriön päätöksellä jaettu eikä suinkaan opettajien itse päättämä.

Aamulehden kirjoituksen mukaan tuo ei sisällä juurikaan kummoista kuin tasa-arvoasioita - ja edelleen ysiluokkalaisilla on kyky ymmärtää, ettei yhden ihmisen kirjoittama näkökulma ole mikään noudatettava totuus. Pitäisikö myös tarkastaa kaikki koulun äidinkielen tunnilla luettavat kirjat ja artikkelit, jottei "väärää" informaatiota tai mihinkään kantaaottavaa olisi siellä koskaan. Jää moni klassikko käsittelemättä ja lähes kaikki filosofit.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #123

#123: En ole kirjaa lukenut, mutta joitain kirja-arvioita kyllä. Lähtökohtaisesti erilaisten ismien tyrkyttäminen tässä laajuudessa ei kuitenkaan liene järkevää. Samoin ovat kommentoineet jotkut opettajat juuri tähän feminismikirjaan liittyen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #132

Et näe ristiriitaa sen suhteen, että Aito Avioliitto jakoi omaa ideologiaansa tyrkyttävää materiaalia kouluihin?

Teet argumentointivirheen, kun et nimeä lähdettä, jossa nimettömät opettajat olisivat kommentoineet. Ilman lähdettä kyse on vain tekemästäsi väitteestä ilman opettajastatusta.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #157

#157: ”Et näe ristiriitaa sen suhteen, että Aito Avioliitto jakoi omaa ideologiaansa tyrkyttävää materiaalia kouluihin?”

-> Et kykene ymmärtämään, että feminismikirja, joka jaettiin koulun toimesta oppilaille ja mainitsemasi materiaali, jota ilmeisesti on vain tarjottu kouluille ovat aivan eri asioita joten tapaukset eivät ole vertailukelpoisia keskenään?

”Teet argumentointivirheen, kun et nimeä lähdettä, jossa nimettömät opettajat olisivat kommentoineet. Ilman lähdettä kyse on vain tekemästäsi väitteestä ilman opettajastatusta.”

-> Niemeläinen, ensinnnäkin puhut palturia. Toisin sanoen sinä valehtelet. En ole kirjoittanut mitään nimettömien opettajien kommentoinnista vaikka väität minun kirjoittaneen. Tarkalleen ottaen olen todennut, että jotkut opettajat ovat kommentoineet feminismikirjaa. Kun osaat varmaan lukea, niin miten ihmeessä nämä minun kirjoituksieni sisällöt muuttuvat toiseksi kun viittaat niihin?

-> Ja lisäksi: Teet itse nyt huolimattomuusvirheen. Jo tuossa postaamassani linkissä on erään opettajan kommentti feminismikirjasta. Kyseinen opettaja esiintyy omalla nimellään. Se jäi sinulta huomaamatta kun et viitsinyt avata linkkiä

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #159

Niin, heti ensimmäisessä kommentissa kerrotaan tästä pöyristyneestä opettajasta:
”Juho Mäenpää on vanhoillislestadiolaisen Päivämies-lehden blogisti.”

Hänelle varmaan aito avioliitto olisi kyllä sopinut pirtaan..

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #161

#161: Riippumatta siitä, missä kyseinen opettaja kirjoittaa blogia, hänellä on silti hyvä pointti. Feminismin kaltaisen ideologian tyrkyttäminen oppilaille on ristiriidassa opetussuunnitelman perusteiden (OPS) kanssa. OPS:n mukaan perusopetuksen on oltava poliittisesti sitoutumatonta.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Oletko Janhunen lukenut sen? Vasta sitten voit sanoa kirjasta jotain, kun olet lukenut sen.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #182

#182: Oletko Mäkinen lukenut kirjan otsikon? Jos olet, niin onko otsikko mielestäsi linjassa OPS:n kanssa, jonka mukaan perusopetuksen on oltava poliittisesti sitoutumatonta?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #189

Mihin tuo otsikko sitoutuu poliittisesti?

Jos sanottaisiin, että meidän kaikkien [miesten} pitäisi olla sotilaita, olisiko se samanlaista poliittista sitoutumista?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #195

#195: OPS:n linjaus siis edellyttää perusopetukselta poliittista sitoutumattomuutta.

Kuitenkin kaikille Suomen ysiluokkalaisille on jaettu koulun toimesta kirja, joka kehottaa jokaista ryhtymään feministiksi. Feminismi on poliittinen liike ja Suomessa jopa toimii feministinen puolue.

Minusta tämä näyttää hieman ongelmalliselta. Olisi kiva lukea myös sinun mielipiteesi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #196

Kehotushan on naurettava. Muistan tuosta läpyskästä aikanaan tuohtuneeni, kun siitä täällä kohistiin. Sitten tutustuin sisältöön, joka ei vastannut otsikkoa, joten rauhoituin. Pidän otsikkoa huonona, mutta aika vähäpätöisenä pikkuvirheenä. Tosin olin kokonaan unohtanut Feminisrisen puolueen, miksiköhän? Kommenttini perustui siihen, että käytännössä kaikki puolueet, ehkä PS ja KD lukuunottamatta, ajavat feminismiä avoimesti. Eipä tuo juuri poikkea asevelvollisuudesta, joka luonnollisesti on poliittinen näkemys sekin. Ajatukseni siis oli, että tietyillä poliittisilla näkemyksillä on niin laaja tuki, että niistä tavallaan tulee epäpoliittisia. Tuon läpyskän sisältö on sellainen.

Sait minut kuitenkin kiikkiin tuolla puolueella. Eli otsikko on periaatteellisesti tuomittava.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #189

Olen tietenkin, koska olen lukenut koko kirjan yhdessä oppilaiden kanssa ja teimme siihen liittyviä nettitehtäviäkin, se oli hyvä paketti oppilaidenkn mielestä. Kaunokirjallisella teoksella saa tietenkin olla kirjailijan ja kustantajan yhdessä sopima nimi.

Ei kirjan käsittely tietenkään tarkoita, että Opetushallitus kehottaa kaikkia ryhtymään feministeiksi. Koulussa käsitellään koko ajan erilaisia tekstejä, erilaisia näkemyksiä ja aiheita vilisee.

Miksi ihmeessä yrität vänkyttää tuosta kirjasta (se on itseasiassa kirjanen, yksi elämäkerrallinen essee), kun et ole edes lukenut sitä, kuten toisaalla Puheenvuorossa myönsit? Juuri tuota on persuilu: kova möly, mutta ei mitään tietoa.

Feministinen puolue on muuten perustettu tuon kirjaprojektin jälkeen. Jos jotkut harvat hörhöt koettavat kompromettoida feminismi- sanan, ei se tarkoita, että suuren enemmistön tarvitsisi heidän käsitekaappaukseensa ja komentoonsa alistua. Tämän edellisen virkkeen saa käsittää haluamallaan tavalla. ;-)

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #201

#201: Mainitsematta jäi, että tämän kouluihin upotetun kirjatempauksen taustalla on ex-kansanedustaja Rosa Meriläisen johtama feministinen ajatushautomo Hattu, joka taas edistää omia poliittisia tarkoitusperiään.

On sinänsä kiinnostavaa kuinka opettaja Mäkinen puolustaa feminismiä osana perusopetusta. Tässähän on jälleen yksi ihan konkreettinen esimerkki siitä, että jossain määrin koulussa esiintyy poliittisen ideologian tyrkyttämistä oppilaille. Toisaalta sellaisiakin opettajia vielä löytyy, joiden mielestä femini- tai muutkaan ismit eivät perusopetukseen kuulu.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Itse ajattelen, että kun on kyse ihmisistä, niin opettajatkin väistämättä ja itsekään sitä välttämättä tajuamatta, suuntaavat puheet enemmän itselleen sopivaan muotoon. Se lienee ihan inhimillistä. Joten lopputulemana kukaan meistä ei tarkkaan tiedä millainen opettaja mitäkin suuntaa enemmän painottaa?

Minulla on se käsitys näin edesmenneen opettajan tyttärenä, vaikka en ehtinyt häneen koskaan tutustumaankaan:) Niin oletan opettajakoulutuksen olevan vieläkin melkoisen oikeistolaista ja kristillisiin arvoihin perustuvaa?

Omat lapsenlapseni, ei ainakaan vanhin, ole ainakaan koskaan muuta arvostellut kuin pakkoruotsin pakollisuutta:) Tämä kun jatkuu vielä edelleen pakollisena yliopistossakin, vaikka muut kielet kiinnostavatkin huomattavasti enemmän.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Huhtasaari ainakin saa näkyvyyttä. Hän itse on vääntänyt tänne jo kolme blogia aiheesta, kotikaupunkinsa Satakunnan Kansassa on tänään pitkä mielipidekirjoitus ajatuksella "mitään en oo tehny" ja illan päätteeksi persu-tv Sannikka & Ukkola on valjastettu hänen selityksilleen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Todellakin "persu-tv!" Ensimmäisessä jaksossa Halla-aho, tänään Huhtasaari ja ensi viikolla Hakkarainen? Ei ole Yle entisensä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"ja ensi viikolla Hakkarainen?"

Tai Matias Turkkila?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

YLE pitää lakkauttaa tai laittaa maksumuurin taakse.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Ei, vaan Junes Lokka & Tiina Wiik.
Täytyy lisätä pitoisuutta, kun ei voi jatkaa ainetta .

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Olinko seonnut jo laskuissa(kin)?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Opettajilla on omat henkilökohtaiset ja poliittiset suuntaukset, jotka voivat tuoda sen esille tämän suuntaisissa tapauksissa.

Joo enpä viitsinyt eilen kommentoida mitään, oli sen verran hapokasta skeidaa blogisi kommenteissa,) .

Käyttäjän ReinoNyrhinen kuva
Reino Nyrhinen

Arto Luukkanen pohdiskelee kirjoituksessaan mahdollisuutta opettajien "syyllistyneen" politikointiin opetustyössään ja ehdottaa puolueettoman tutkimuksen aloittamista asiassa.

En pidä mahdottomana etteikö opettaja jossain määrin näin tekisikin.Mielipide ja sananvapaus ja kaikki ne muutkin oikeudet tuoda ajatuksiaan julki koskevat myös opettajaa.

Politiikka on jokapäiväinen osa ihmisen elämää joten miksi se pitäisi jättää pois koulu-ajasta jonka aikana ihminen oppii ja ottaa vastaan uusia ajatuksia tulevaisuuttaan varten.

Viimevuosien aikana on useat tahot vaatineet äänestysikärajan laskua 18 vuodesta 16-ja miksei vielä alemmaksikin.Nämä samat tulevaisuuden äänestäjät istuvat 16-vuotiaina vielä koulun penkillä ja ovat "politisoivan"opettajan vaikutusvallan alaisina.

Joten mikä tässä Arto Luukkasen kirjoituksessa oli uusi- ja suuttumusta herättävä asia.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Joten mikä tässä Arto Luukkasen kirjoituksessa oli uusi- ja suuttumusta herättävä asia."

Arto ja Laura syyttävät opettajia laajamittaisesta aivopesusta ja opetussuunnitelman laiminlyönnistä. En muista, että tällaista olisi aikaisemmin kansanedustaja ja yliopistonlehtori esittäneet. Heillä on omien sanojensa mukaan todistusaineistoa, jossa yksilöidään kouluja ja opetusaineita mutta he eivät halua niitä kenellekään toimittaa ja samalla kuitenkin ovat kovasti huolissaan, että asia pitäisi tutkia.

Kyse ei siis enää ole siitä, että jonkun opettajan poliittiset mielipiteet ovat lipsahtaneet opetuksen sekaan. Huhtasaari kirjoitti itse laajamittaisesta aivopesusta.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

"Arto ja Laura syyttävät opettajia laajamittaisesta aivopesusta ja opetussuunnitelman laiminlyönnistä. En muista, että tällaista olisi aikaisemmin kansanedustaja ja yliopistonlehtori esittäneet."

Minäkään en muista ketään yhtä politisoitunutta erityisopettajaa ja yliopistonlehtoria. Vakaasti kuitenkin uskon heidän pitävän poliittiset mielipiteensä opetuksen ulkopuolella kuten muutkin opetusalan ammattilaiset.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Viisas mies, psykologi ym. Pertti "Veltto" Virtanen luultavasti sanoisi, että perussuomalaisuus on oikeasti terapeuttinen liike Suomessa.
Mielestäni se on sitä, sillä perussuomalaiset puolueena ja sen yksittäiset jäsenet mahdollistavat piilevästi pakkoajatus-pakkotoimintoiset tunteenpurkaukset, jolloin niitä ei tarvitse kohdistaa muualle. Päivittäinen katarsis on saavutettu sillä kun keskustelupalstoilla voi antaa tulta ja tulikiveä keikille persuille.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Vai ”kaikille persuille”...

Laura Huhtasaari ei edes kansanedustajana taida edustaa ”kaikkia persuja”, sen paremmin kuin dosentti Luukkanen tai kansanedustaja Hakkarainen. Yhden yhteisen nimittäjän kautta voidaan tietysti pyrkiä yleistämään tämä ”edustus”.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Huhtasaarihan osoitti persut vapauttamaan tuntemuksiaan kohti Sammon koulua, rehtoria ja oppilaita.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Persuilla on sananvapaus, sama asia muilla on aivopesua. Tämä on johtopäätökseni, kun näitä teidän jutteluitanne olen seurannut.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Arto Luukkanen, ks. todisteeni juuri julkaistussa blogissani, että punavihreä aivopesu kouluissa on ihan normaalitila.

http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262070...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Juttu julkaistu Oikeassa Mediassa"

Sinnähän Luukkanenkin kirjoittaa, joten on saattanut huomatakin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Koska juttu on julkaistu Oikeassa Mediassa niin siihen pitää oletusarvoisesti suhtautua tiedevastaisena.

En ota kantaa detaljeihin mutta kyllä tuo menee metsään ensimetreillä:

"Minulle oli masentavaa havaita, että nuoret ihmiset eivät usein siedä eripuraista ympäristökeskustelua. Heille on usein kaikki selvää siinä mielessä, että olemme menossa ensimmäisessä luokassa helvettiin ympäristökatastrofin takia, vaikka kaikki objektiivinen tieto kertoo päinvastaista lähes kaikilla seurantamittareilla."

Tämä on tiedevastaista roskaa. Historiaa tuntevat tietävän, että edelliset nälänhätään johtaineet katovuodet Suomessa olivat 1800-luvulla ja siitä on kiistatonta näyttöä, että ilmasto on lämmennyt satoja vuosia: https://en.wikipedia.org/wiki/River_Thames_frost_f...

Tuo on yhteneväistä myös Suomen historian kanssa kun tarkastalee miten ollut katovuosia.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

#106: ”Koska juttu on julkaistu Oikeassa Mediassa niin siihen pitää oletusarvoisesti suhtautua tiedevastaisena.”

-> Harvoin, jos koskaan tässä elämässä kannattaa luottaa pelkkään olettamukseen.

”En ota kantaa detaljeihin mutta kyllä tuo menee metsään ensimetreillä:”

-> Siinäpä se. Et ota kantaa detaljeihin. Näyttää siltä, että tuo sinun postauksesi menee metsään ensimetreillä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #109

Itse asiassa ainut keino selvitä tässä elämässä ja saada yhtään mitään tehdyksi on toimia pitkälti olettamusten varassa. Vaikkapa tasavertaisessa risteyksessä oletan, että vasemmalta tuleva väistää.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #113

#113: Elämässä toki kannattaa huomioida tiettyjä todennäköisyyksiä, kuten vaikkapa se, että tasavertaisessa risteyksessä vasemmalta tuleva väistää. Tai että Suomen jalkapallomaajoukkue häviää pelissä. Pelkkiin olettamuksiin luottamisesta voi silti seurata ongelmia.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #121

En olisi kommentoinut, ellet olisi kirjoittanut "harvoin, jos koskaan". Esimerkeistäsi jalkapallomaajoukkue lienee vielä todennäköisyydeltään varmempi tapaus.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #121

Opin lukemaan nopeasti lapsena ja kahmin ala-asteella kolme romaania illassa.

Olen omaksunut myös maailman toiminnasta muutamat tärkeät, tosiksi tiedetyt asiat että voin päätellä asioita.

Toisin sanoen, arvioin nopeasti onko lähde mistään kotoisin ja OikeaMedia on osoittautunut tiedevastaiseksi.

Siksi takerrun suoraan ihan alussa heitettyyn asiaan "muka menossa kohti tuhoa". Vuosisatoja jatkunut lämpeneminen on tosiasia, ei mikään uskomus ja siksi poimin tuon ja tehokkaasti skippaan sumutuksen.

En kiellä etteikö voisi olla virheellistä tietoa jossain oppikirjassa mutta se ei osoita mistään poliittisuudesta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #109

"Siinäpä se. Et ota kantaa detaljeihin. Näyttää siltä, että tuo sinun postauksesi menee metsään ensimetreillä."

Ei mene. Minä nyt väännnän tämä asian ratakiskosta:

Tuolla verkossa on aivan järkyttävät määrät tiedevastaista roskaa. Näissä kunnostautuu erityisesti jotkut lähetysseurakunnat ja myös valemediat kuten Oikeamedia. Sitä myös julkaistaan "sumutustutkimuksia" koska tosiasiassa roskatutkimuksiakin saa helposti läpi virallisina julkaisuina.

Ymmärrätkö kuinka järkyttävän työlästä se on käydä läpi sivutolkulla sontaa läpi huomatakseen jotain peiteltyä kehäpäättelyä tai muuta perustavaa laatua olevaa virhettä?

Tämän roskan tuottamisen strategia on se, että halutaan ohjata keskustelua viittaamalla työläästi kumottavaan roskaan ja sitten paistatella "tasapuolisena totuutena".

Oikeamedia on valemedia: https://www.marmai.fi/uutiskommentti/oikea-media-o...

Se on myös todistettavasti tiedevastainen, sillä tämän kautta puolustettiin tässä hiljattain tiedevastaisuutta mitä tapahtui Jyväskylän yliopistossa.

Tähän perustuen kyseessä on roskalähde kuten vaikka lähetysseurakunnat ja oletusarvoisesti tuollaisten kautta levitetty tieto pitää siihen viittavaan litteroida lyhyesti, premissit ja johtopäätös helposti tulkittavaksi että nähdään onko asia edes ymmärretty mistä puhuu.

Ja tuo ensimetreillä tulkitseminen ei mennyt pieleen, sillä siitä on kiistaton näyttö että ilmasto on lämmennyt satojen vuosien ajan ja linkitin siihen historialla miten Thames joki ollut jäässä. Ei tarvitse sitten kuluttaa aikaa kumoamalla jotain työläitä mittausraportteja.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #115

#115: Siinä oli taas pitkä teksti herra Kaarnatun omia mielipiteitä, mutta ei sanaakaan Mikon blogin sisällöstä.

Joudun toistamaan itseäni kun totean, että ongelmana on tässäkin tapauksessa puuttuva kyky ottaa vastaan ja huomioida esitetyt perustelut. Vielä vaikeammaksi menee jos perustelut ovat muuten vakuuttavia, mutta ne eivät vain ole oman mielen mukaisia.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #128

"Heille on usein kaikki selvää siinä mielessä, että olemme menossa ensimmäisessä luokassa helvettiin ympäristökatastrofin takia, vaikka kaikki objektiivinen tieto kertoo päinvastaista lähes kaikilla seurantamittareilla."

Tuo oli heti alussa.

Viittaa sitten virheisiin jostain radioaktiivisesta säteilystä ikäänkuin tämä olisi jokin propaganda vaikka ympäristökatastrofi mihin ollaan menossa liittyy tietenkin väestöräjähdykseen ja ilmaston lämpenemiseen.

Vihreäksi propagandaksi tuon viittaaminen on erikoista kun vihreissä tunnetusti kannatetaan ydinvoimaa kun ei oikein ole muita realistisia vaihtoehtoja tällä hetkellä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #131

”Vihreissä tunnetusti kannatetaan ydinvoimaa”? Aika paksua. Onhan tuo sinänsä faktisesti totta, mutta joku voi tuon huolimattomasti lukea, että vihreät kannattavat ydinvoimaa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #134

https://www.turunvihreat.fi/2017/03/06/vihreiden-e...

Puolueen linjaus kai "vastustamme ydinvoimaa" mutta ydinvoiman kannatusta on sitten huomattavan paljon.

Tulkitsen tuon, että ydinvoimaa ymmärretään välttämättömänä pahana nykyisessä pa5kotussa maailmassa keinona ratkaista vakavampaa ympäristökatastrofia.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #136

Kuten sanoin, on totta että vihreissä kannatetaan ydinvoimaa, mutta se on poikkeama puolueen linjasta ja helposti tulkittavissa väärin. Vähän kuin kokoomuksessa kannatetaan sosialismia.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Oletpa hartaudella käynyt läpi oppikirjatekstin. Siinä missä sinä näet ilmeisesti suuren salaliiton, niin itse näen joitain virheitä ja epätarkkuuksia ja erilaisia tulkintoja. Sellaisia mitä hyvinkin sattuu paremmissakin piireissä.

Omat johtopäätöksesi hämmentävät aika lailla. Toteat esim:
"Kirjan 9. luvun lopussa on toteamus: ”Säteilyn haittaa koskevia tutkimustuloksia tulkitaankin usein eri tavoin sen mukaan, onko tulkitsijana ympäristöjärjestö, teollisuus vai riippumaton tutkimuslaitos.” Väite on kummallinen ja se vihjaa, että tieteellisellä tutkimuksella yritetään huijata ihmisiä, mutta onneksi on ympäristöjärjestöjä, jotka kertovat totuuden tutkijoita paremmin."

Ei se mitään vihjaa, kertoo sen mikä on ihan todellista, että eri eturyhmät ja asioista toisinajattelvat tulkitsevat tutkimuksia tukien omia näkökulmiaan. Yhtä lailla teollisuus kuin ympäristöjärjestöt. Tämä lienee selkeä totuus, jonka tulkitset sitten omien lasiesi kautta ympäristöjärjestöjä vastaan. Koitat rivien välistä hakea omiin tarkoitusperiisi jotain, mitä sinne ei olla kirjoitettu.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Luin tuon Paunion blogin päällisin puolin. Ja vilkaisin, ketä nuo oppikirjan tekijät ovat. Valitettavasti näkyy pätevän, että biologian ja maantieteen korkeakoulutus ei takaa kaksisia fysiikan tietoja. Joten sikäli kustantaja olisi kyllä voinut oikoluettaa kirjan myös jollain oikealla fyysikolla, kun teksti sivusi myös fysiikan perusasioita. Olisivat pahimmat epätarkkuudet ehkä lähteneet.

Siitä huolimatta en itse lähtisi tekemään Paunion päätelmää punavihreistä tarkoitusperistä. Mutta osin näköjään epätarkkaa ja jopa harhaanjohtavaa tietoa kylläkin. Mikä ei koskaan ole oppikirjalle kunniaksi. Joskus ennen oli tapana korjata virheet seuraavissa painoksissa…

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Mielestäni yksi lukion biologian oppikirja, jossa ei kaikki luvut ihan täysin vastaa sinun käsityksesi mukaisia lukuja, ei ole kovin vakuuttava todiste mistään laajasta aivopesusta. Eikö se nyt ole ihan sama onko Hiroshiman ydinpommi tappanut 75 000 vai 65 000 ihmistä? Siis siltä kannalta minkälaisia ajatuksia se herättää ydinaseita kohtaan. Ja vaikka kuinka noita lukuja pyörittelee niin aika harva tuskin suhtautuisi positiivisesti ydinaseisiin tai ydinonnettomuuksiin. Ja jos ja kun suhtautuu negatiivisesti on silloin punavihreä aivopesty propagandan uhri?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Paranoidista ylitulkintaa. Naurattaisi, ellei säälittäisi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hauskaa katsella illalla Lauraa, kun selittelyt taas alkavat, kummeli jää puhtaasti toiseksi, kun nämä salaliittoteoreetikot ja persut iskevät.

On se kumma, että kaikki viisaus on kohdistunut noin pieneen joukkoon. :)

Paunio kuuluu kyllä samaan ''viisasten kerhoon''

Oikemedia = Pahkasika

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Koko muu Suomi ja poliitikot miettivät hallituksen toimia ja lakkoja.

Persut ne keskittyvät omiin salaliittoteorioihin, joille kaikki muut nauravat.

Sitten joku vielä ihmettelee, miksi persujen kannatus laskee. :)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Jokainen meistä tuntee ihmisen jonka normaalissa puheessa kirosanat lentelevät, siksi kiroilulla ei ole minkäänlaista vaikutusta sanomisen tehokkuuteen. Edesmennyt isäni kirolii harvoin, jos koskaan, mutta kun se sa...na tuli ilmoille me kolme poikaa tiesimme että nyt on tosi kyeessä. Kun persut uhrautuvat päivästä toiseen, niin sille on käynyt samoin kuin jatkuvasti kiroilevalle, sillä ei ole mitään tehoa julkituotuun asiaan, päinvastoin, jatkuva uhriutuminen herättää joko ärtynystä tai hilpeyttä, mutta mitään vaikutusta asioiden eteenpäin viemisessä sillä ei ole.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"jatkuva uhriutuminen herättää joko ärtynystä tai hilpeyttä, mutta mitään vaikutusta asioiden eteenpäin viemisessä sillä ei ole."

Tarkoitus kaiketi onkin koota omat joukot siilipuolustukseen yrittämällä pitää yllä mielikuvaa, että persuja vastaan hyökätään.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

#maahanmuutto
#perussuomalaiset
#uhri
#maahanmuutto
#marttyyri
#sananvapaus
#maahanmuutto
#isäm-maa

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Kyllä tuo on ihan klassista Göbbelsiä.
Toiston ja tajunnantäytön voimaa. Jokin iskostetaan mieleen ja se ehdollistuu halutulla tavalla.
Kun siihen vielä liitetään voimakkaita mielikuva- assosiaatioita , visuaalista vihjettä ja ryhmittymistä , alitajunta toimii halutulla tavalla.

Katso Lauran ulkoista habitusta toisaalta ja Hakkaraista toisaalta.
Lisää " kohut" , niiden aiheet ja assosiaatiot.
Ota huomioon, että kyseessä on sukupuolieroa ja siihen liittyviä moraalieroja äärimmilleen korostava puolue.
Huh, mikä saavutus .

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Meillä on hyvä sananlasku: "se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa". Nyt on todella kalahtanut päätellen siitä raivoisasta älähdyksestä, joka seuraa jokaista Huhtasaaren tai häntä asiallisesti puolustavaa puheenvuoroa. Toinenkin sananlasku taitaa sopia: "Ei savua ilman tulta".

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"raivoisasta älähdyksestä"

Missä niitä raivoisia älähdyksiä on?

Tampereen kaupungin johto on älähtänyt, siksikin kai tämän voisi katsoa.

Tampereen kaupungin johdon mukaan yhteiskunnallisten johtajien ja päättäjien pitäisi kaikin keinoin välttää koulujen oppilaiden sekä henkilökunnan mustamaalaamista ja häirintää.

https://www.aamulehti.fi/uutiset/tampere-johtajat-...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Aloitetaanpa alusta, eli Huhtasaaren twiitistä, niin kommentti ei taida ensimmäisen sananlaskun osalta oikein kommunikoida aiottua viestiä. Hauska se on kyllä, kiitos. Tahaton komiikka on elämän suola.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Tuli vielä tuosta savusta mieleen, kun perussuomalaiset kuorossa huutavat tulipaloa, mutta ei osata osoittaa missä savuaa. Oletko kuullut sadun pojasta joka huusi sutta?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Huhtasaareen kalahti kalikka. No, koirahan älähti. Melko raivoisasti. Sen jälkeen älähtänyttä koiraa toppuuttelemaan pyrkineitä on paiskottu jos jonkinmoisilla kalikoilla. Hyvin vähän noista kalikan kohteista on älähdelty. Enempäänkin olisi ollut aihetta.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Ei kai tuo blogisti kovin väärässäkään ole, sillä melkoisesti on henkilöön kohdistuvaa vittuilua tässäkin ketjussa. Jatkakaa...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Lue eilisen bligin ensimmäinen kommentti ja arvioi sen jälkeen pitääkö blogistn väite paikkansa.

Rauhallisia kysymyksiä ja kommentteja kirjoittavat henkilöt ovat pysyneet poissa

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Luin sen, ja kommentti oli asiallisesti kirjoitettu. Siitä huolimatta tässäkin ketjussa on melkoisesti henkilöön kohdistuvaa vittuilua, joten olen edelleen sitä mieltä, että ei blogisti kovin paljon väärässä ole.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Arton kanssa samaa mieltä ja kysyn itseltäni, että jos roikun täällä edesautanko tätä samankaltaisuuteen pyrkivää valhemediaa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Valhemedia haiskahtaa aika paksulta. Onko Uusisuomi jättänyt sitoutumatta journalistisiin arvoihin?

Tosin kuin eräät:

https://fi.wikipedia.org/wiki/MV-media
https://www.marmai.fi/uutiskommentti/oikea-media-o...

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Joko nyt Luukkanen suostuisit vastaamaan: Mitä ajattelet siitä, että perussuomalaisten/Huhtasaaren kannattajat kohdistivat - sinun sanojasi lainatakseni - ”raivokasta ja epä-älyllistä palautetta” rehtoriin ja kouluun, kuulemma myös muihin kouluihin (mikä on tietenkin erikoisen epä-älyllistä)? Sammon koululle järjestettiin paikalle vartija uhkausten takia. Onko tämä sopivaa kansalaisaktiivisuutta? Miksi perussuomalaiset kellokkaat eivät ole yrittäneet mitenkään hillitä Huhtasaaren tekemän maalittamisen jälkeen alkanutta lasten kouluun kohdistunutta vihakampanjaa?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Viimeisin käänne on tämä:

Laura Huhtasaaren haukkuman koulun rehtorista kanneltiin oikeuskanslerille

Ensin kansanedustaja Laura Huhtasaari moitti tamperelaiskoulua aivopesusta. Nyt joku samanmielinen kanteli koulusta oikeuskanslerille.

- Ans kattoo paljonko persut saavat ensi vuoden vaaleissa ääniä Tampereelta.

https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/laura-huhtasa...

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Blogikeskustelu on vellonut katkeamattomasti laidasta laitaan, blogeja ja artikkeleita on muuallakin kuin sieniä sateella. Kysymys koulujen politisoitumisesta kiinnostaa siis todella laajalti. Nyt voisi yrittää vetää jotain yhteenvetoa ristiriitaisista keskusteluista.

Selvältä näyttää, että jonkinlaista politisoitumista on päässyt tapahtumaan kouluihin, lukuisat viittaukset kertovat siitä yksimielisesti. OPM:n ohjeitten mukaista se ei ole. Onko kyseessä laajamittainen ilmiö vai yksittäistapaukset on sen sijaan epäselvää. Samoin kuka siitä on vastuussa ja keiden puolesta sitä tehdään on hämärän peitossa. Kuinka paljon politisoituminen on tiettyä tai tiettyjä puolueita ja ryhmittymiä vastaan hahmottuu ainoastaan aivan alustavasti.

Tältä pohjalta olisi koko maan kattava perinpohjainen tutkimus luultavasti vielä ennenaikainen. Mutta muutaman esimerkkitapauksen selvittely puolueettomien tutkijoiden voimin olisi hyvä alku. Tulosten pohjalta voisi sitten pohtia jatkotarvetta.

Selvittelyn pitäisi kohdistua ei vain tiettyyn suuntaan kohdistuvaan positiiviseen tai negatiiviseen politisointiin. Tarpeen olisi esimerkkitapauksissa selvittää kokonaisvaltaisesti, a) tapahtuuko politisaatiota; b) jos tapahtuu, niin onko se tasapuolista vai joidenkin eduksi ja toisten vahingoksi.

Tämän uskoisi olevan kaikkien niiden tahojen intressissä, joilla on omaa itsenäistä poliittista sanottavaa. Jos vilpillinen politisaatio pääsee onnistumaan yksittäistapauksissa ja yksittäisiä kohteita vastaan, niin se leviää kuin tauti yhä laajemmalle ja yhä useampia kohteita vastaan, jotka koetaan yhä herkemmin ”ainoan oikean linjan” häiriköiksi.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Tuo ei ole mikään " yhteenveto" vaan jonkinlaisen ilmianto - ja puhdistusoperaation viritys.

Yhteenvetona sen sijaan voisi todeta, että Laura H onnistui jälkeen kerran luomaan
" kohun" ja draaman, joka vei sopivasti huomion pois sekä koulun että maan todellisista ongelmista , eduskunnan, hallituksen ja koulun työstä
ja varasti vielä hirveän määrän ihmisten aikaa ja energiaa.

Toivottavasti kukaan ei ole niin tyhmä, että pitäisi tohkeen määrää " todistuksena" yhtään mistään.

Paitsi tietysti siitä , että olemme ihan liikaa " Huhtasaarien" vietävissä.

Ps .
Jokin määrällinen raja voisi olla hyvä näissä samaa jauhavissa blogeissa.
Kun laadullisesta on ilmeisesti turha haaveilla.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Joo hauska seurata kun persuja vihaavat fanaatikot ja kiihkeät Persut nälvivät toisilleen

Tosi rakentavaa

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Helena, tuo tarjoamasi kuva pirullisen taitavasta kansankiihottaja Laura Huhtasaaresta selityksenä valtavaan "tohkeeseen" on luvalla sanoen aika naiivi. Ei kovinkaan populisti saa nostatettua ihmisiä, jos taustalla ei ole yhtään mitään. Lauran tökkäys näyttää vain murtaneen muutenkin rakoilevan ihmisten tyytymättömyyttä polit-koulusta torjuneen padon.

Mutta miksi pelkäät objektiivista tutkimusta? Ei persuilla missään tapauksessa olisi mahdollisuuksia saada politisoitumista tutkivia valtiollisia tai kunnallisia komiteoita haltuunsa. Parhaassa tapauksessa kompromissina aidosti puolueettomat tutkijat selvittelisivät koulujen politisoitumisasiaa rehellisesti ja avoimesti; poliittisesti vesitetyssä tapauksessa tuotaisiin jotain pientä ja harmitonta esiin ja sitten lopetettaisiin.

Uskaltaa voi, jos on itsellään tai omillaan puhtaat jauhot pussissa!

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #185

Mielestäni Huhtasaaren ja Luukkasen palautteiden tultua opetushallituksen käyttöön, pitäisi olla helppoa arvioida korjataanko koulukohtaisesti, vai tutkitaanko valtakunnallisesti. Ei kun töihin!

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #185

En sanonut, että Laura on kansankiihottaja vaan että hän onnistuu näissä julkisuusmanöövereissään tyrmistyttävän hyvin.
Ne ovat i h a n eri asioita.
Laura on ns täydellinen paketti omassa lajissaan, Halla- aho taas omassaan.
Varsinainen Führer , ts kansankiihottaja, puolueelta taitaa toistaiseksi puuttua.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Minulla on kyllä edelleen hypoteesi mitä tässä on tapahtunut.

1. Meillä on koulussa monikulttuuriympäristö
2. OPM ohjeistanut miten tässä tulee toimia, eli ohjeistusta kasvatukseen erilaisten ihmisten kanssa. Tasa-arvoa ja semmoista.
3. Lapset kasvaneet monikulttuuriympäristössä
4. Jokin perussuomalainen poliitiikko möläyttänyt jotain eriarvoistavaa
5. Tästä syntynyt lapselle psykologista ristiriitaa, kun omat kokemukset ja käsitykset todellisuudesta ovat erilaiset kuin vanhemman auktoriteetin, tässä tapauksessa politiikko.
6. Ristiriita resolvoituu persuvastaisuutena.

--

Ja pahoin pelkään että tässä nyt kuvitellaan olevan jokin antipersu salaliitto.

No voiko perussuomalaiset sitten vaikka kärsiä siitä, että lapsia kasvatetaan niin, että eivät ole toistensa kurkussa kiinni? No kyllä...

Ja missä se vika sitten mahtaa olla?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Vihervasemmiston argumentaation laatu on nolla, pelkkää räksytystä, ohipuhumista ja tässä keississä Huhtasaaren sekä perussuomalaisten mollaamista.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Tämä ”argumentaation laatu on nolla” vetää melkein vertoja professori emerituksen sananlaskuille, vaikka painiikin eri sarjassa. Argumentaation tason kritisoiminen tuolla muotoilulla on hyvää viihdettä. Kiitos Makkonen.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Sekä Huhtasaaren että Luukkasen mielestä riittävän suuri otos aivopesu-johtopäätökseen näkyy olevan yhden tai kahden ihmisen mielipide. Ehkä jopa kolmen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Perussuomalaisen puolueen sivistysvaliokunnassa istuvat edustajat kannattivat ainoina kansanedustajina vuonna 2015 pakkoruotsia vastustavaa kansalaisaloitetta.

Toki eduskunnassa varsinaisessa äänestyksessä myös muutama hajaääni muistakin puolueista löytyi perussuomalaisten äänien lisäksi kun pakkoruotsia vastustava kanta hävisi.

Ruotsin kielen opiskelua monet koululaiset pitävät varsinaisena aivopesuna.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Vihapuhe-orgia näyttää laantuvan. Keskustelussa oli kuitenkin erittäin hyviä mielipiteitä - joukossa. Paras niistä oli Pekka Kauppalan ehdotus. Asia pitää tarkistaa ja jos opetusministeri haluaa tietoa se on mahdollista tehdä. Ajatus kuitenkin siitä, että nykyinen opetusministeri kykenisi näin rationaaliseen ajatteluun on kaukainen. Kiitoksia kaikille osallistujille - olette parhaita. Muistakaa: vihapuhe ei vie eteenpäin! Ainoastaan rakkaus ja myötätunto))) petteri: kyllä sinäkin olet tärkeä ihminen)))

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset