Arto Luukkanen

Ei gestapo-tv:lle - antaa ihmisten päättää!

Näyttää siltä, että perjantaina Ylellä turvauduttiin ”gestapo-journalismiin”.

Sannikka ja Ukkola – nämä kaksi journalistisen tähtitaivaan kirkkainta komeettaa kunnostautuivat ”syvä-pöyristys-kaksois-ihana-tyydyttävästi” haastatellessaan Laura Huhtasaarta tämän lausunnoista suomalaisen koulun politisoitumisesta.

Olen katsonut tämän merkillisen haastattelun ja sitä seuraavan inkvisition pari kertaa. Tavanomaisen päällepuhumisen tehtiin muitakin temppuja. Huhtasaaren henkistä tasapainoa ja vahvuutta yritettiin järkyttää ja lopulta turvauduttiin vaatimuksiin ”anteeksipyynnöstä”.

Jokainen tervejärkinen ihminen tunsi tämän ohjelman jälkeen myötähäpeää ja surua. Useat journalistit ovat - tietenkin yksityisesti koska eivät uskalla tulla julkisuuteen - olleet samaa mieltä ja ihmetelleet sitä miten tämä voi mennä lävitse Ylellä.  Heidän mukaansa Sannikan ja Ukkolan kuulustelumetodit olivat suoraan natsi-Saksasta.

Gestapon kamerat

Gestapon työskentelymetodit kuulusteluissa tähtäsivät vangitun murtamiseen mahdollisimman lyhyessä ajassa. Vankeja ei kuitenkaan alussa kidutettu vaan henkinen murtaminen tehtiin muilla keinoilla. Kuulusteluissa vangit eivät saaneet puhua loppuun vaan heitä keskeytettiin, huutamalla tai karjumalla. Uhreja sokaistiin kirkkaalla valolla tai istutettiin epämukavasti. Tärkeintä oli saada aikaa henkinen murtuma tai tunnustus.  Henkinen vastarinta piti musertaa ja saada aikaan tilanne, jossa uhri kokisi tehneensä väärin, pyytäisi anteeksi tai katuisi tekoaan. Tällä tavalla oli mahdollista sekä murtaa vanki, että saada mahdollisimman paljon luotettavaa tietoa. Fyysiseen kidutukseen turvauduttiin vasta, mikäli vanki oli valmistautunut tai ei ollut tärkeää säilyttää vankia ”koskemattomana”.  

Mikäli syytettyjen haluttiin osallistuvan ”näytösoikeudenkäynteihin” turvauduttiin ns. häpäisyyn. Esimerkiksi Hitlerin murhayrityksen jälkeen syytetyt tuotiin ”kansanoikeuteen” (Volksgerichtshof) vanhojen vaatteiden kanssa. Oikeussalin kameroiden edessä syytetyt pitelivät housujaan ilman vöitä tai henkseleitä. Tarkoituksena oli tietenkin tehdä syytetyt naurunalaiseksi – saksalaisen huumorin perusteellisuudella.  

Tarvitaanko tällaista Albanian kansantasavallan teeveetä?

Olen tätä ennen suhtautunut epäilevästi ajatukseen siihen, että Ylestä tulisi maksukanava. Yleisen tiedonvälityksen merkitys on mielestäni ollut tärkeä.

Mutta…tämän haastattelun jälkeen tuli sellainen olo, että kuka tätä albanian kansantasavallan teeveetä oikein kaipaa?

Vielä kerran: ala-arvoiseen journalismia edustava ”hyvä-ihmis” propaganda on tylsää, halpamaista ja huonolaatuista. Ennen kaikkea tylsää.

Eikö olisi parempi, että samalla kun ihmiset täyttävät veroilmoituksensa he saavat samalla ruksia rastilla ne ohjelmat josta he eivät halua maksaa? Annetaan ihmisten päättää että he eivät halua ” Nicolae Ceausescu” ohjelmaa.  

Minä ainakin haluaisin maksaa säätiedotuksista, luonto-ohjelmista ja Morsesta.

En haluaisi antaa yhtään senttiä ”unnikka-sakkola” ohjelmille tahi väsyttäville ”Pumtsipumeille”. Teemakanava on hyvä ja Svenska Yle.

Sanottakoon myös selvästi, että Ylen ruotsinkielisellä toimituksella on 10 kertaa korkeatasoisemmat uutiset ja ajankohtaisohjelmat kuin ”hyvis-vihreä-komsomol” ylellä. Jos haluaa hyvää journalismia, niin on katsottava netistä Sky-News, BBC tai CNN kanavaa.

Tällainen kerran vuodessa tapahtuva ”kansanäänestys” karsisi täyttä ”rönkköä” pursuavat maailmanparannusohjelmat ja indoktrinoivat a-talkit. Säästyisi rahaa ja Yle voisi lähettää oikeasti sivistyneitä ja lahjakkaita journalisteja ympäri maailmaa kirjeenvaihtajiksi.  

Kun kansa maksaa niin antaa kansan päättää!

Laittakaa ehdotuksia mitä ohjelmia haluaisitte ja mistä ette haluaisi maksaa!

**

ps. Espoossa palaa - Suomi on ruotsalainen!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (133 kommenttia)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

"Jokainen tervejärkinen ihminen tunsi tämkän ohjelman jälkeen myötähäpeää ja surua."

Kyllä tunsi. Huhtasaaren suhteen.
Mutta sinähän otat Lauran Alfa-tv:n dosenttiin, jossa hän saa keskeyttämättä ladella kaikki jargoninsa peräjälkeen ja kaikki kehuvat, että olipa hyvä haastattelu.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Noin siinä käy kun on kymmenisen minuuttia haastatteluaikaa eikä haastateltava vastaa kysymyksiin toistettuinakaan, vaan yrittää ääntäänkin korottamalla vain saada agendansa läpi. Pelkkää päälle puhumistahan siitä seuraa.

"ps. Espoossa palaa - Suomi on ruotsalainen!"

Vai pitikö olla PS, propagandaisku siinäkin.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Erinomainen blogi Artolta.

Olen sitä mieltä että ajankohtaisohjelmat eivät enää ole yhtä laadukkaita kuin takavuosina.

Vihervasemmiston vaikutusvalta on tolkuttoman suurta varsinkin ajankohtaisohjelmissa.

YLE:llä on väistämättä edessä uudistuminen mikäli se aikoo jatkossakin olla koko kansan mieleen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Millä lailla esim. Sannikka & Ukkola on vihervasemmsitolainen, Ukkola on naimisissa toimittaja Matias Turkkilan kanssa, joka työskentelee Perussuomalainen-lehden päätoimittajana.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Sanna_Ukkola

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jopas oli perustelun poikanen!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #11

Sannikka & Ukkola ohjelmastahan tässä on kyse.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #14

Juuri noin, mutta ei siitä kenen kanssa toimittaja on avioliitossa. Kaikilla kun kuitenkin on asioista omat mielipiteet. Vai viekö avioliitto jollain tavalla toisen puolison omat mielipiteet roskakoriin?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #15

Todetaan nyt sitten vain että Luukkasella ei näytä olevan Ukkolasta journalistina kaksistakaan käsitystä.

Sannikka ja Ukkola – nämä kaksi journalistisen tähtitaivaan kirkkainta komeettaa kunnostautuivat ”syvä-pöyristys-kaksois-ihana-tyydyttävästi” haastatellessaan Laura Huhtasaarta tämän lausunnoista suomalaisen koulun politisoitumisesta.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #16

Kun jostain ei pidä, sitten sitä solvaa, tönii ja ehkä potkii. En tarkoita ketään, en blogistia, en edes itseänikään. Mutta huonosti menee, huonoksi muuttuu tämä kaikki jos kaikille olisi oltava mieliksi. Totuus on se syvin syy miksi Laura Huhtasaaren uskoi olevan haastateltavana, ei viihde. Laura Huhtassari halusi Areenan itselleen, viedä ohjelmaa omalla tavallaan.

Haastatella haastattelijaa, mutta eihän se niin toimi. Lauran sanavarastosta puuttuivat tällä kertaa vain nuo tärkeät sanat "kyllä", "en" ja "anteeksi". Laura Huhtasaari voisi vielä tsempata ja pyytää anteeksi käytöstään tuossa ohjelmassa. Mutta tämä on sitten jo vitsi ja niistä huonoin. Jotain pehmeämpää otetta hänen politiikkaansa Perussuomalaisten parhaaksi täytyisi kuitenkin löytyä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #119

"Lauran sanavarastosta puuttuivat tällä kertaa vain nuo tärkeät sanat "kyllä", "en" ja "anteeksi"."

Niin mitä Huhtasaaren olisi pitänyt pyytää anteeksi?

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #121

En minä voi sanoa toiselle henkilölle että hänen täytyy, eihän tämä naistoimittajakaan sitä vaatinut ohjelmassa Sannikka ja Ukkola. Hän vain kysyi: "Aiotko pyytää anteeksi aiheuttamaasi vihapalautetta koulun oppilaille, lähiympäristölle ja henkilökunnalle", odottaen vastausta Laura Huhtasaarelta.

"En pyydä anteeksi" (koska en koe tehneeni mitään väärää). "Kyllä, pyydän anteeksi" (aiheuttamaani vihapalautteen määrää). Tärkeintä näissä on myöntäminen, kieltäminen ja sana anteeksi. Sanat En, Kyllä ja Anteeksi (valinta oli vapaa).

Huomattava että Huhtasaari ei koskaan vastannut usein toistettuun kysymykseen yhdelläkään näistä kolmesta sanasta. Huhtasaari ei jatkanut aihetta sanomalla että "mitä anteeksipyydettävää minulla olisi". Joka kerta hän väisti kysymyksen ja lopulta toimittaja tuskastuneena totesi että "et siis aio vastata".

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #129

Eli sinäkään et tiedä mitä Huhtasaaren olisi pitänyt pyytää anteeksi. Ei tainnut tietää Huhtasaarikaan ja siksi kysymykseen oli mahdoton vastata.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #130

Älä viitsi olla aivan tahallasi lapsellinen. Minä(kin) voin vain kysyä tekeekö ihminen jotain vai ei. Sannikka ja Ukkola ohjelma, toimittaja: "Fakta on että tämä koulu on saanut paljon vihapalautetta sinun toimintasi (Huhtasaari) seurauksena, tämän me tiedämme...Arvasitko etukäteen että twiittisi tulee aiheuttamaan tällaista vihapalautetta?... Huhtasaari ei vastaa sanoilla Kyllä tai En, vaan aloittaa oman esitelmänsä....Toimittaja: "Mutta arvastitko etukäteen että tämä twiitti aiheuttaa kärsimystä ja tuskaa näille lapsille jotka ovat esimerkiksi tehneet sen kuvan ...? (Huhtasaari ei vastaa Kyllä tai En vaan sanoin, "millaista tuskaa tämä on aiheuttanut..."). Kysymykseen hän antaa vain vastakysymyksen.

Toimittaja:..."Koko tämä viikko tästä on puhuttu. Tiedät tismalleen että vihapalautetta on tullut kouluun, on tullut lasten lähiympäristöön...pyytäisit toimintaasi anteeksi, pahoittelisit sitä kärsimystä jonka olet aiheuttanut Tampereella. Miksi et ole tehnyt näin?" Ja Huhtasaari aloittaa vastaamisen: "Jos tämä kuva olisi..." (Ei mitään puhetta anteeksipyynnön tarpeellisuudesta tai tarpeettomuudesta). Huhtasaari vain provosoi toimittajan kysymyksiä koko ajan, vastaamatta itse kysymykseen. Tämän "väsyttämistaktiikan" hän toki osaa.

Toimittaja:..."Puhutaan siitä kohta. Mun kysymys on se, että kun tiedät tämän palautteen perusteella jota olet saanut, että ihmiset ovat saaneet vihapostia, heille on aiheutunut kärsimystä sinun viestistäsi ja aika yleistä olisi että tällaisessa tilanteessa pyydetään anteeksi ja pahoitellaan sitä aiheutettua kärsimystä. Miksi et ole toiminut näin?"...

Huhtasaari ei vastaa anteeksipyynnön osalta mitään vaan aloittaa jankuttamisensa taas. "Minä ihmettelen miksi koulun aikuiset eivät ota mitään vastuuta..." Toimittaja haki koko ajan vastausta kysymykseen että miksi Huhtasaari ei ole pahoitellut tekojensa seurauksia. Vastausta ei vain tullut, vaikka yksi kerta olisi riittänyt. Toimittaja sanoi asian niin usein että minun ei tarvitse sitä toistaa kun vain katsoo ohjelman. Huhtasaari päättää toki tasan tarkkaan mitä itse tekee, niinkuin on useasti nähty.
Tuossa linkki ohjelmaan https://areena.yle.fi/1-4493549?autoplay=true

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #15

Ukkola määritellään aviomiehensä kautta. Mitä feministit siitä sanovat?

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #14

Laitan tämän kommenttini tähän. Ohjelman tasoon puuttumatta, päällepuhumista aiheutti myös Laura Huhtasaaren tapa tuoda asioita esille ja olla vastaamatta selvään kysymykseen kerta toisensa jälkeen. Toimittaja toisti kysymyksen usein, mutta ei suinkaan muodossa "sinun täytyy" vaan kysymyksenä "pyydätkö". Huhatasaarella oli täysi vapaus sanoa Kyllä (pyydän toimintaani anteeksi) tai En (minulla ei ole anteeksi pyydettävää).

Kumpaakaan sanaa hän ei äidinkielen oppimäärästään huolimatta käyttänyt. Vapaus toki sekin, mutta turhaa väittää että häntä olisi pakotettu sanomaan "Kyllä, olen ollut väärässä". Valinta oli vapaa ja toimittaja odotti vastauksena jompaa kumpaa sanaa, jotta olisi voinut sitten jatkaa haastattelua siltä pohjalta. Huhtasaari osaa esiintymisen ja väsyttämisen taidon (politiikkaa harrastaneena), mutta jokin petti. Ei kuitenkaan palli peffan alla, ei vielä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Toista se oli takavuosina kun Leif Salmen haastatteli.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Leif Salmen sai nokkiinsa 6-0 kamppaillessaan Jussi Halla-ahon kanssa https://www.youtube.com/watch?v=fZVz7gJt7aE
Ja ihan oikein vanhalle stalinistille.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #45

En jaksanut koko pätkää katsella, mutta kyllähän Halla-ahon argumentit olivat kevyitä verrattuna Salmenin perusteltuihin kommentteihin. Vaikea tuosta oli nähdä Jussi voittajana.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen Vastaus kommenttiin #60

"En jaksanut koko pätkää katsella,"

Et niin jaksanut katsella, koska olit jo etukäteen päättänyt, että Halla-ahon on täysin p***ka. Loistavaa perustelua sinulta.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Ei ehkä kannattaisi tehdä yliampuvia rinnastuksia. Kyllä tuohon ohjelmaan menijät tietävät tuon tuolitempun ja grillausmenettelyn.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

seuraavaksi varmaan ruoskitaan...."kyllä tuohon ohjelmaan menijät tietävät vanhan ruoskatempun...."

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tarkoittanet tätä

PS-Nuorten ruoskintavideo noteerattiin Ruotsissa – Aftonbladet kuvaa "hyökkäykseksi"

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/ps-nu...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Suomesta on tullut sosiaalisessa mediassa kirjoittelua seuratessa todella omituinen maa ilmapiiriltään. Erilaiset syytökset kaikuvat äänekkäinä kirjoituksissa. On natseja, rasisteja, gestapomaista toimintaa, vihapuhetta, misogyniaa, homofobiaa, islamofobiaa, xenofobiaa, suvakkeja, rajakkeja, jne. Ja tietenkin ennen kaikkea uhriutumista, maalittamista ja näiden selittelyä.

Kaikilla pitää olla mielipide kaikesta ja se pitää saada ilmaista vaikka miten törkeällä tavalla. Decorum on tuntematon käsite tai sitten se on unohdettu.

Minulla ei ole Suomeen minkäänlaista ankkuria, ei ole ollut pitkään aikaan. Suomalaiset ovat kategorisoineet itsensä. Olen joskus sanonut näin, ja olen edelleen samaa mieltä: vain 25:lta prosentilta suomalaisia puuttuu mielenterveyttä koskeva diagnoosi.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Kaikilla pitää olla mielipide kaikesta ja se pitää saada ilmaista vaikka miten törkeällä tavalla".

Kuvitellaan varmaan, että mitä äreämpää kieltä käyttää, sen vakuuttavampi vaikutus. Epäilen vahvasti, että se on pikemminkin päinvastoin (mutta minä olenkin, kaikesta huolimatta, jossain määrin optimisti). Kuitenkin, eivät mielipiteet ole tärkeitä, niiden perustelut ja vaikutukset ovat. Niitä pelkkiä mielipidelinkoja mahtuu kolmetoista tusinaan.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Ei ehkä ihan.
Halla- aho on hyvä esimerkki siitä, että tuo ei toimi.

Tehokkaalla verbaalisella kikkailulla voi rakentaa vaikuttavat perustelut vaikka sille, että " afrikkalaiset Suomessa ovat ihmisjätettä".
Kuitenkin väite pysyy sekä vääränä että moraalittomana.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #81

En tiedä mihin tuolla tähtäät ja liittykö se edes kommenttiini.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #88

Sanoit, ettei mielipide ole tärkeä vaan argumentit.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #110

#110:
Itse asiassa sanoin, että mielipiteet eivät ole tärkeitä vaan niiden perustelut ja vaikutukset.

Perustelematon mielipide on vain mielipide. Siitä voidaan olla sama mieltä tai eri mieltä, mutta se ei sisällä sellaista informaatiota, jonka perusteella voitaisiin arvioida pitääkö se paikkansa vai ei. Tämän informaation antavat perustelut, ovatko ne tosia, ovatko ne relevantteja, puuttuuko niistä olennaisia asioita.

Mitä tekemistä Halla-aholla on tuon kanssa, on minulle arvoitus, vielä suurempi arvoitus on millä tavoin Halla-aho muuttaisi tuota edellä sanottua.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Itsekin olen ihmetellyt tätä miksi 2010-luvulla on oltava aina välittömästi mielipide. Siis vaikka kyse olisi kuinka vaikeasta, kunnollista perehtymistä vaativasta asiasta, silti täytyy olla nanosekunnissa mielipide esimerkiksi yhden suppean blogin tai lehtijutun perusteella jossa ei päästä kuin vasta alkuun. Jäätävän vaikeissa eettisissä kysymyksissä ei riitä useampikaan lehtijuttu vaan aiheeseen tulisi perehtyä niin, ettei useimmilla siihen kärsivällisyys ja aika riitä. Mutta silti on oltava mielipide, vaikka väkisin!

Ehkä 2010-luvulla nopeasti vähäisin tiedoin muodostettu mielipide on jonkinlaista sosiaalista valuuttaa. Jos ei mielipidettä muodosta sellaisestakaan asiasta josta et paljoa ymmärrä, olet ihan ulkona kaikesta. Et voi ainakaan ryhmäytyä riitelemään aiheesta sosiaalisessa mediassa. Kaipaan aikoja jolloin ihmiset pystyivät nykyistä useammin myöntämään, että "tämä on niin vaikea kysymys että sitä täytyy miettiä ennen kuin sanon siitä yhtään mitään", tai että "enpä osaa sanoa tähän juuta tai jaata, ehkäpä joku paremmin asiaan perehtynyt osaisi sanoa tästä jotain fiksumpaa". Nykyisin tällainen nöyryys tuntuu olevan tipotiessään. Enkä nyt puhu vain Huhtasaaresta tai persuista vaan ihan kaikista suomalaisista. Persut ovat ehkä esillä tästä siksi, että heillä tämä yhdistyy usein vielä pilkkaan ja ivaa sisältävään viestintään jossa vähäinenkin kunnioitus eriävää mielipidettä omaavaa ihmistä kohtaan puuttuu. Hyvin on omaksuttu Trumpin tyyli.

Tuohon liittyen olen joskus miettinyt, että mitähän Huhtasaari ajattelisi jos Suomen presidentti puhuisi suomalaisesta sotaveteraanista samalla tavalla kuin Trump John McCainista. Huhtasaari tuntuu ajattelevan, että Trump toimii aina oikein ja häneen kohdistettu kritiikki on aina silkkaa vihaa, kaunaa, katkeruutta tai muuta vastaavaa kielteistä, eikä sitä voi siksi hyväksyä. Siksi oletan, että Trumpin tapa puhua McCainista on hänen mielestä silkkaa puhdasta kultaa ja tuollainen pilkkaava ja ivaava puhetapa sotaveteraanista voitaisiin omaksua Suomeen vaikka heti, ainakin jos siitä saisi vähän poliittisia irtopisteitä. Sitä varten poliitikoilla on sananvapaus, mutta kouluissahan sitä pitää rajoittaa – ainakin silloin kun kohteena on Huhtasaaren oma puolue. Vielä joskus persut hokivat fraasia "samat säännöt kaikille" viitaten maahanmuuttajien ja muiden vähemmistöjen erityiskohteluun, mutta ilmeisesti he eivät usko tuohon itsekään. Erityiskohtelu pitää lopettaa kaikilta muilta paitsi heiltä itseltään.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Ryhmittyminen erilaisten tunnisteiden ja Führereiden taakse on todella hälyttävää.
Varsinkin, jos tunnisteet ovat tyyppiä Trump ja Putin ja Führer tyyppiä Laura Huhtasaari.

Minkäänlaiselle pohdinnalle ja yhdessä selkeyttä kohti pyrkimiselle ei jää tilaa.
Eikä sillä motiivilla enää kannata keskusteluun mennä.

Kun lähtökohta on tuollainen yhdistelmä, ei nykyisin enää ole mielekästä sanoa tuohon muuta kuin
EI .
Siis EI .

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #84

Päästiin jälleen ihan sille itsensä tasolle valtakunnanjohtajineen sun muineen. Tätä se on kun pidäkkeitä ei ole ja viimeisin ”valtakunnanjohtaja” kuoli vuonna 2003, uusi pitää löytää. Hysteria näyttää tulleen pysyväksi olotilaksi ja tulee vaikuttamaan Suomessa vielä pitkään.

Ovatkohan nämä huhtasaaret ja solinit oikeastaan nähneet ja kokeneet elämänsä aikana yhtään mitään? Kummallakaan ei ole mitään varsinaista asiaa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #89

Päästiin jälleen ihan sille itsensä tasolle eli luonnehtimaan muiden keskustelijoiden persoonaa ja kuvitelmiin heidän arvottomasta ja mitättömästä elämästään.
Miksi edes vaivaudut kommentoimaan vain sanoaksesi, ettei jollain toisella ole mitään sanottavaa ?

Puhumattakaan, että alennut oletuksiin toisen ihmisen elämästä, josta et mitään tiedä.
Se on muuten todella riskipeliä . En suosittele.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #111

Niin, jotain varmasti on tapahtunut sellaiselle ihmiselle, joka koko ajan näkee ympärillään rasisteja, natseja ja muita mörköjä, ja jolle jokaisessa tekstinpätkässä on syy ruveta kirjoittamaan fasisteista, johtajan seuraamisesta ja putinisteista.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #89

Itse asiasta : ryhmittymisen ja keskusteluyhteyden katkaisemisen loistoesimerkki on Johtajan seuraaminen ja ryhmittyminen joidenkin tunnussanojen tai nimien mukaan.
Kuten Putin ja Trump. Tämä on sekä fakta että asiaa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #89

Edellisen valtakunnanjohtajan jutuissa on sama kaiku mitä nykyisinkin kuulee.

Vaihdetaan vain somalin tilalle muslimi, ja syödään haarukan ja veitsen kanssa. Ja ohhoh, ne saakin ääniä! Syyksi epäilen jälkimmäistä.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Sanottavaa on kaikilla, asiaa harvoilla.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Arto kun kerran kysyt "Laittakaa ehdotuksia mitä ohjelmia haluaisitte ja mistä ette haluaisi maksaa!" Minä vastaan mistä haluan maksaa. Olen tehnyt sopimuksen yhdestä maksullisesta kanavatuotannosta ja siitä maksan mielelläni, koska siellä esitetään juuri sitä mitä haluan katsoa.
Toiseksi ylellä ei ole sellaista ohjelmaa tarjolla pakkoveron tuotoksena, jota ei voi katsella muilta kanavilta ja ihan maksutta oman valinnan mukaan. Ovat mainosperusteisia kanavia. Lisäksi noiden kanavien ohjelmatuotantokin on pääsääntöisesti paljon parempaa kuin ylen tuottama propagandaperusteinen ja kaksoisstandardein tuotettu.

Korkein mahdollinen ylen pakkoverollekin olisi paljon parempaa käyttöä omassa taloudessa. Siispä ylen ohjelmat maksukortin taakse! Hän maksaa, joka ylen ohjelmia haluaa katsoa. Piste.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

hyvä Sirpa. Yleltä voisi tilata esim: "luonto-ohjelmat" tai säätiedotuksen. )))) ja maksaa vain siitä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Olisin vähän eksaktimpi minulle riittäisi jos Jarmo Heikkinen lukisi vaikka puhelinluetteloa ts. ohjelmat ovat isolta osalta muualta mutta se ääni esim. Avarassa Luonnossa. Jotain suomalaisia tuotantoja on myös toki joissa esim. Pirkka-Pekka Petelius loistaa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Ettekö te persut voisi jo lopettaa tämän jatkuvan ruikuttamisen?

Käyttäjän SeppoKettunenPS kuva
Seppo Kettunen

Kyllä Yle ohjelmisto on heikko laatuista ja kallista siihen nähden myös. Emme voi maksajina päättää mitä katsoa. Yle saatava puoluetoon toiminta kansalle, jos jotain haastatellaan niin sama kohtelu kaikille puolueille myös. Nyt väkisin perussuomalaisia yritetään leimata kaikesta. Missä on tasa arvoinen kohtelu? Ps minäkin pakko maksan Yle veroa vaikka en katso,syynä on huonot ohjelmat.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Toisaalta, jos tämä suuntaus jatkuu, niin on siinä se hyvä puoli, että kansallismielisiä ikään kuin karaistaan ja niiden äly ja tarmo siinä vain terästyvät. Sen sijaan mielipiteiden valtavirtaan ohjelmoidut kansalaiset päästetään helpolla. Nehän saavat osan informaatiostaan jopa valmiiksinaurettuna. Laura pärjäsi tilanne huomioon ottaen varsin hyvin ja hänelle grillaus ei ole ongelma. Gloria vain kasvoi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mikä gloria?

Ollaan varmaan katsottu eri ohjelmaa.

Jos haastateltava ei edes tiedä mistä puhuu, eikä vastaa mihinkään, niiin jos siitä gloria kasvaa, niin sitten asia on selvä.

Tai no tottakai gloria kasvoi omien keskudessa, mutta kun noilla esiintymisillä ei saa yhtään uuttaa äänestäjää, ja se kai olisi puolueiden tarkoitus.

Minusta on hyvä, että olisi enemmän persujen haastatteluja, siitä tulisi kansalle varsin nopeasti selväksi, miksi noita ei kannata äänestää.

Seuraavaksi ehdotan Hakkaraisen haastattelua maahanmuuttopolitiikasta, se olisi hien ohjelma. :)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kansallismielisten äly ja tarmo?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Olihan tämä ironiaa? Olihan?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No tämähän on ainoa kanava, missä nämä onnettomat voivat edes hiukan saada älyttömiä asioitaan esille.

Kannattaa ottaa huumorilla, niinkuin koko persussuomalainen puolue. Eihän noista mitään vaaraa ole, ja kun sitten persu joutuu televisioon, niin siinä karisee loputkin ajatukset, että kyseessä olisi ihan oikea poliitikko.

Kovaa meteliä netissä, ja eduskunnassa äänestetään tyhjää.

Ainoat mielipteet on maahanmuutosta ja koulun politisoitumisesta, jälkimmäisen aiheutti yksi oppilastyö. Todella vakuuttavat perustelut. :)

Television viihdeohjelmat eivät oikein enää naurata, ja minä ehdotan, että joka viikko otetaan haastatteluun joku persuvaikuttaja, siitä riittää koko kansalle huumoria pitkäksi aikaa. :)

EIhän näillä persuilla ole mitään annettavaa Suomen asioiden hoitamiseen, he ovat vain huolissaan omasta kuvastaan, ja jos joku sitä pilkkaa, niin se on sitten vihervasemmistolaisen ylen, koululaitoksen ja maahanmuuttopolitiikan syytä kaikki.

Onneksi näitä ei enää äänestä kuin baaritiskiin nojalievat pikkurasistit, muut ovat jo liuenneet oikeisiin puolueisiin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Pahoin pelkään että Yleä tarvitaan nykyisin enemmän kuin koskaan kun suomeen on pesiytynyt kaikennäköisiä valemedioita kuten OikeaMedia ja MV-lehti. Valemediat kaiketi etenevät hyvää vauhtia myös videostriimaukseen?

Periaatteellisella tasolla hyvä idea vähentää tuota rahan lapioimista Ylelle mutta tämä valemedia ongelma pitäisi saada ratkaistua jollain tavalla sananvapautta rajoittamatta.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Jos Maikkari ei ole vielä pyytänyt Luukkasta Tanssii tähtien kanssa-ohjelmaan, niin hyvin voisit herättää henkiin Valehtelijoiden klubin.
Dosentista saisit esiintyjät ensi alkuun.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Laitan linkin tännekin.

Jos yle on huono niin youtubeen voi tehdä vastineen jossa voi kertoa oman version.
Tämän jälkeen ei voi ainakaan syyttää mediaa grillauksesta.

https://youtu.be/-qQxkB9j-80

Jokainen voi tehdä johtopäätöksensä missä mennään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tai tehdä Ylelle ja/tai Julkisen sanan neuvostolle kantelun toimittajista Sannikka ja Ukkola.

http://www.jsn.fi/kantelun_ohjeet/

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Mihin kantelu tehdään silloin kun media ei kuulu JSN:n itsesääntelyn piiriin?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #27

Jos arvelee ylittävän syytekynnyksen niin poliisille, muussa tapauksessa keinoja ei taida olla.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #38

Hyödyllinen pykälä muistaa, kiitos.

Tosin se ei ihan ratkaise kaikkea ongelmaa mitä valemediat aiheuttavat.

Valemediat voivat kertoa höpöjä ilman että kohdistaisi mihinkään ihmiseen. Yksi someajalla päälle päin näkyvä ilmiö on linkittää esimerkiksi huuhaa tutkimuksiin ja sitten tykittää täyslaidallisella roskapropagandaa.

Yksi jännä ilmiö on myös nämä anonyymit uutiset mistä ei selviä kuka sen on tehnyt.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Ei mikään estä sitäkään.

Mutta pointti on että itse ohjaamalla saa esittää haluamansa argumentit.

Jokainen voi tehdä niistä omat johtotökset.
Jos muiden johtoäätökset ei tämän jälkeen miellytä, niin ei voi ainakaan mediaa syyttää.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä vaadin Hakkaraista keskustelemaan maahanmuutosta, ja lisäksi Immonen isänmaallisuudesta.

Lopuksi voitaisiin vetää yhteen asiat ja Huhtasaari antaisi analyyttisen kuvan Suomen talouspolitiikasta ja sotesta :)

Jonkun pitää kyllä ensin kertoa Lauralle, mitä noi sanat tarkoittaa :)

Käyttäjän jounijuntumaa kuva
Jouni Juntumaa

Luukkanen on peräänkuuluttanut asiallista ja kiihkotonta argumentointia. Pitäisi aloittaa omasta blogista.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Kun dosentin yksi suosikeista on CNN, niin minusta Fox News on joskus ainakin hyvää viihdettä.

www.youtube.com/watch?v=fxjOEbvdDc8

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Yle on oikeisto - keskusta - hallituksen näköinen, se sisään ja ulossulkee aiheita ja näkökulmia mieleisellään tavalla ja kohderyhmät kapenevat.

Olen aina, lapsesta saakka, vierastanut näitä autodafeen kaltaisia esityksiä riippumatta siitä, kuka tai minkä näkemyksen edustajaa ollaan kurmottamassa. Kummallekin osapuolelle olisi annettava mahdollisuus esittää oma näkökulmansa ja rikkeestä tai rikoksesta rangaistava säädetyssä järjestyksessä.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Mää jäin kaipaamaan peukaloruuvia, olis kiva lisä tuohon kuulustelu malliin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Nytkin sinä Arto kirjoitat asiasta, josta sinulla on tietoa ja kokemusta. Annathan aina tilaa haastateltavalle omassa ohjelmassasi. Sinun kohdallasi käytössäni on korkeampi suositusraja, nyt se ylittyi. Periaatteenani siis, että omalta vaaditaan enemmän.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala
Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Sillon sen suosio on kolme, mutta ei voi ainakaan syyttää mediaa kun itse tekee.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

YLE toimittajien vertaaminen gestapon kuulustelijoihin on kyllä ihan suosittelemisen mittainen suoritus, jopa Arton mittapuilla mitattuna.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

oma periaatteni on että haastateltavaa kuunnellaan - olipa kuka tahansa. Jokaisella on tarinansa kerrottavana. Ketään ei demonisoida. Tasapuolinen pitää olla.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Tuo ylevä periaate olla demonisoimatta näyttäisi rajoittuvan vain omaan ohjelmaan, ei yleiseksi ohjenuoraksi?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#35:
Vaikka tuo otsikon gestapo -vertaus on mielestäni pahasti yliampuva, se ei muuta miksikään sitä, että Arton haastatteluohjelmat ovat hyviä, ehkä jopa parhaita lajissaan.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Persutoimittajaa on ymmärrettävästi vaikea löytää. Niitä kun ei taida juuri olla. Halla-Aho se ei vain saa sanaa suustaan. Huhtatsaari hallitsee ilmatilaa.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Pitihän se tämäkin katsoa, kun tästä on noussut jo jonkunlainen haloo.

Huhtasaaren pointti on muuttunut järkevämmäksi, mutta haastattelussa oli kyse alkuperäisestä persuilusta, joka oli vielä käsittelemättä. Haastattelussa hän ei oikein vastannut yhteenkään kysymykseen haastattelussa ja veti omaa monologiaansa eteenpäin.

Olen samaa mieltä Teren kanssa, että alkuperäiset virheet olisi hyvä myöntää ja vasta sen jälkeen lähteä käsittelemään muita asioita.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Katsoin ohjelman ja tuli mieleeni, oliko Sannikka haastellessaan Huhtasaarta kiihoittunut? En nyt väitä, että seksuaalisesti, mutta...

Sen voin sanoa Arton sanoin, että hastattelu oli "ala-arvoiseen journalismia edustava ”hyvä-ihmis” propaganda on tylsää, halpamaista ja huonolaatuista. Ennen kaikkea tylsää".

Sannikka esiintyi kuin koulukiusaaja, joka toivoo, että kiusattu putoaa maahan, jolloin häntä pääsee raivopäisesti potkimaan. Huhtasaari kieltäytyi putoamasta vaikka Sannikan joomiehet pudottivat hänen tuolinsa alemmaksi kuin kiusaajan. Perinteinen kgp ja stasilainen temppu, jolla kuulusteltava saadaan tuntemaan, että hän on täysin kuulustelijansa hanskassa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

juuri näin! Lapsellisuuden ja jonkinlaisen maalaisovelan järkeilyn sekoitus)))

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Vähän niin kuin nämä postauksenne?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #97

Tässä ollaan taas Tossavaisen jäljillä: Tossavainenkin haukkui Hesaria ja Yleä kyllästymiseen asti, mutta ei sentään tainnut ampua yli näin tolkuttomasti.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Toisaalta Huhtasaarelle ihanteellinen tilanne vedota kannattajiinsa.

- Ylen toimittaja keskeyttää koko ajan antamatta meidän Lauran puhua loppuun - väliäkö sillä että Huhtasaari ei vastannut kysymyksiin niitä toistettaessakaan

- Meidän Lauraa nolattiin laskemalla tuolia - sivuseikka että tuoli kuuluu ohjelman formaattiin ja siihen joutuvat muutkin

- Tuolia on raadissa laskemassa vihreiden Ozan Yanarkin, ja kritisoi meidän Lauraa

Yle on selvästi valemedia..

Käyttäjän SatuRintala kuva
Satu Rintala
Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Tätä episodia on kyllä ollut huvittavaa seurata. Ennen ohjelmaa Luukkasen puoluetoverit ja sekalaiset myötäjuoksijat höröttelivät sille, miten pillittävät punavihreät yrittivät estää Huhtasaaren televisioesiintymisen. Sen jälkeen kun se televisioesiintyminen oli ja meni, niin samat tyypit ovat parkuneet kurkku suorana kun ohjelma olikin väärin tehty, ja haastattelija edusti Gestapoa, Stasia, KGB:tä ja varmaan vielä Securitateakin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämä on perussuomalainen tapa.

Teet mitä tahansa, niin vika on aina muissa, persut kun ovat virheettömiä, isänmaallisia ja nöyriä suomalaisia.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Odotan linkkiä missä Tuukka Kuru lukee tämän viestin Jussi Jalosen äänellä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman
Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Tsussilta tuli ehta kommentti9))

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tämän ohjelman formaatti on jollain tavoin kopioitu vuosituhannen vaihteen tienoilla joitakin vuosia USA:ssa olleesta "Cross Fires" -nimisestä ohjelmasta, jossa haastaeltavia tykitettiin olan takaa vasemmalta ja oikealta. Koska ohjelman viihteellisyys perustui juuri siihen, oli tarkoituksenmukaista pitää huoli, ettei haastateltava saanut juuri puheenvuoroa, vaan vastaaminen keskeytettiin aina muutaman sanan jälkeen. Niitä katsoessani ajattelin silloin, ettei moinen formaatti soveltuisi lainkaan suomalaiseen kulttuuriin.

Käyttäjän SebastianStenfors kuva
Sebastian Stenfors

Jos tarkoitat CNN:n Crossfireä, niin olihan se mahtava sarja. Eniten katsottu jakso taitaa olla Jon Stewartin esiintyminen, jossa hän sanoo "Pyydän, lopettakaa, tämä sarja satuttaa Amerikkaa. Teillä on velvollisuuksia julkiselle keskustelulle ja epäonnistutte surkeasti".

Tietenkin samaa olisi voinut ehkä sanoa Ylen tekemästä showsta. Harmi vaan, ettei tämän jakson jälkeen toinen vastustajista joutunut vaihtamaan pysyvästi asustusta, kuten kävi Tucker Carlsonille ja hänen rusetilleen Crossfiressä.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ja nyt Matias Turkkila itkee suihkuhuoneen lattialla. Voi, voi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

On voinut kuulla näitäkin, tai lukea tästä blogista:

Useat journalistit ovat - tietenkin yksityisesti koska eivät uskalla tulla julkisuuteen - olleet samaa mieltä ja ihmetelleet sitä miten tämä voi mennä lävitse Ylellä. Heidän mukaansa Sannikan ja Ukkolan kuulustelumetodit olivat suoraan natsi-Saksasta.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Tuntuuko kuuluvansa paremmin joukkoon, kun toistaa tätä älytöntä mantraa? Kaverin puolesta kysyn, hän haluaa pysyä nimettömänä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #67

Ihmettelen vain ketä syytellään seuraavaksi.

Käyttäjän tuominenanttijuhani kuva
Antti Tuominen

Voi voi kuinka taas sitä Lauraa on syljetty ja syrjitty, vähätelty ja kiusattu, poljettu ja rienattu. Ja nyt gestapo-tv:ssä julkisesti häväisty.

Näinhän se Arto varmasti ei ole. Fiksuna miehenä tiedät itsekin että tämä persu-uhriutuminen ei enää kauaa kanna. Kriittinen piste sen hyödyntämisessä on ohitettu, siltä on hävinnyt uskottavuus.

Terveiset Lauralle ei menisi enää gestapo-tv:hen. Mielestäni Laura vastaa aina kysymysten ohi, eli ei vastaa kysyttyyn asiaan (etenikin vaalikeskusteluissa tämä tuli esiin) ja siihen toimittaja sitten puhuu päälle toistaen kysymystä. Ja sinulle Arto: mielestäni teet ihan hyvää työtä Dosentissa, katson ohjelmiasi aina toisinaan. Mutta väitätkö ettet toisi omaa väritystäsi ja agendaasi ohjelmiisi. Kaikki toimittajat niin tekevät! Myös nämä ylen likat. Mielestäni hiukan yliampuva oli tämä plokisi tällä kertaa. Hyviä jatkoja sinulle siellä Alfassa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Oma poliittinen kanta pitää unohtaa. Pääasia on että tekee mahdollisimman hyvää tv-työtä; tekee taustatyön huolella, tekee oivaltavia kysymyksiä, antaa haastateltavalle mahdollisuus kertoa oma tarinansa. Ja antaa myös joskus äänen niille, jotka eivät sitä muuten saisi.

Käyttäjän TapioRantanen kuva
Tapio Rantanen

Kiitos hyvästä blogikirjoituksesta! Todellakin, YLEn uutis- ja ajankohtaistoimitus toteuttaa siinä määrin yksipuolista uutisointi- ja ohjelmalinjaa, että kaukana ollaan vanhan ajan korkeatasoisesta journalismista. Toisin sanoen YLEn verorahoitteisuudesta pitäisi luopua.

Mitä tulee Lauraan, niin hyvin hän suoriutui "Gestapo-ryhmän" käsittelystä.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Se on kun sellaisia kälättäviä sidukka prinsessoja päästetään Toimittajiksi Yleen. Aikuisuuteen on pitkätie, monet eivät aikuistu ollenkaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"Minä ainakin haluaisin maksaa säätiedotuksista, luonto-ohjelmista ja Morsesta.

En haluaisi antaa yhtään senttiä ”unnikka-sakkola” ohjelmille tahi väsyttäville ”Pumtsipumeille”. Teemakanava on hyvä ja Svenska Yle."

Minä en halua maksaa yhdestäkään säätiedotuksesta, luonto-ohjelmasta enkä ainakaan Morsesta. Sään näen kännykästä, Morsesta en ole koskaan kiinnostunut.

En muuten haluaisi Alfa-tv:stäkään maksaa mitään enkä haluaisi sille halvatun dosentille yhtään ruutuaikaa annettavan. Silti se televisiossani näkyisi, jollen ymmärtäisi hypätä heti yli.

Mutta, Luukkanen, jos joku ohjelma noin paljon harmittaa, voit tehdä samalla tavalla kuin minä: älä katso! Vaihda kanavaa tai sulje koko toosa!

Minua harmitti vietävästi, että Huhtasaaren aivopieru noteerattiin Ylessä. Niinpä en ole Huhtasaaren myllytystä katsonut. Mitä tuollaisesta Huhtasaaren harrastamasta idiotismista olisi pitänyt esiin tuoda, dosentti Luukkanen?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

”Mutta, Luukkanen, jos joku ohjelma noin paljon harmittaa, voit tehdä samalla tavalla kuin minä: älä katso! Vaihda kanavaa tai sulje koko toosa!”

-> Ongelma on se, minkä itsekin tuot esille, eli että Ylen ohjelmistosta on joka tapauksessa pakko maksaa vaikka ei haluaisi maksaa. Tähän tilanteeseen ei tuo apua se, että sulkee toosan tai vaihtaa kanavaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei persut noin toimi, niillä on sellainen fetissi, että ne etsii kollektiivisesti aina kaikesta mediasta ne osiot, jotka jotenkin loukkaavat heidän lahkonsa tunteita.

Sitten kun löytyy se sopiva uhri, niin sitten kärkihyökkääjä Huhtasaari iskee siihen joko blogilla tai twiitillä kiinni.

Sitten laitahyökkääjät Luukkanen ja muut antavat taustatukea ja näin sitten saadaan pöyristyä oiken joukolla.

Sitten jos oma lahkolainen mokaa, mitä tapahtuu viikottain, niin sitten taas etsitään vertailukohtia, ett onhan tuokin, mutku tuokin, mutku tämäkin.

Tällaista toimintaa mitä persut harrastavat kutsutaan hiekkalaatikkoleikiksi, puolueen pitäisi ajaa asioita suomalaisten hyväksi, mutta persuilla se on muuttunut oman piirin suojeluksi.

Ei näitä velikultia kannata ottaa tosissaa, he ovat kuolinkouristuksissa vääntelehtiviä vätyksiä, joiden aika on pikkuhiljaa jo ohi.

Kovasti heillä olisi toiveissa, että turvapaikanhakijoita jostain äkkiä Suomeen tulisi laumoittain, ja nyt he ovat ihan hukassa, kun tilanne onkin rauhallinen.

Siksipä nyt sitten yritetään tällaisilla tyhmilä tempauksilla saada edes jotain itua toimintaan, mutta naurettavaksihan se menee, niinkuin kaikki ovat huomanneet.

Tiedottaja siellä itkee suihkun lattialla, isänkaipuu ei vaan hellitä. Lapset ovat aivan sekaisin, kun nykyinen mestari ei ole mikään oikea mestari, pelkkä nettimaailman kuori.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #64

Olet, ritala, oikeassa. Valittavathan nuo persukkeet myös Hesarin uutisoinnista. Se on maksullista ja laadukasta. Siitä olen maksanut tilausmaksun ja saan luotettavaa, persua palvomatonta uutistarjontaa. Ei sielläkään Lauran aivopierusta ole hyväksyvästi kirjoiteltu. Toki ei siellä ole annettu Huhtasaaren puolusteluille eikä idiotismien levittämiselle yhtään palstatilaa.

Samalla tavalla Ylekin olisi voinut toimia.

Käyttäjän SatuRintala kuva
Satu Rintala Vastaus kommenttiin #64

"Sitten kun löytyy se sopiva uhri, niin sitten kärkihyökkääjä Huhtasaari iskee siihen joko blogilla tai twiitillä kiinni."
Ritala, tätähän sinä itsekin harrastat.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Janhunen, Yle-maksu on vero. Se maksetaan joka tapauksessa. Ei se tarkoita sitä, että saat mitä tilaat, kun et mitään ole oikeasti tilannut. Ylen maksuilla katetaan myös lähettämiskustannuksia ja digitaalista infraa. Ilman noita verkkolaitteita, emme katsoisi mitään muutakaan.

Minä en ole maksanut enkä tilannut tuota alfa-tv:täkään. Silti sen soopaa ja halvatun dosentin ohjelmaa tulee telkkaristani.

"Tähän tilanteeseen ei tuo apua se, että sulkee toosan tai vaihtaa kanavaa."

Kyllä kanavan vaihtaminen auttaa aina. Ja jos sinua oikein suivaannuttaa, Janhunen, voit myydä koko telkkarin. Silloin sinunkaan ei tarvitse pillastua siitä, millaista ohjelmaa siihen suolletaan.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #80

#80: ”Ja jos sinua oikein suivaannuttaa, Janhunen, voit myydä koko telkkarin. Silloin sinunkaan ei tarvitse pillastua siitä, millaista ohjelmaa siihen suolletaan.”

-> En ole tässä ottanut kantaa Ylen ohjelmistoon, koska se on minulle yhdentekevää. Ongelma on se, että vaikka jopa veisin telkkarini kaatopaikalle, en silti pääse karkuun Yle-veroa. En haluaisi maksaa Ylestä eurosenttiäkään, mutta nyt joudun pakolla maksamaan. Minusta se on väärin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Blogistin mukaan kannattaa katsoa Svenska Yleä:

Sanottakoon myös selvästi, että Ylen ruotsinkielisellä toimituksella on 10 kertaa korkeatasoisemmat uutiset ja ajankohtaisohjelmat kuin ”hyvis-vihreä-komsomol” ylellä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #93

Seija. Onnittelut! Ymmärsit oikein)))

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Eikös tämä Sannikka ole sama säälittävä toimittelija, joka nolasi itsensä täysin Jussi Halla-ahon vieraillessa hänen ohjelmassaan?

https://m.youtube.com/watch?v=C7pmbaourJw

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ilman muuta juuri näin oli. Persut ovat jokainen järjestään polkeneet haastattelijansa maan rakoon äärimmäisellä nokkeluudellaan.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

nolattu toimittaja vannoi kostoa?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tuplanolattu oli haastateltavana, ei ole edes koston arvoinen.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Hienosti esiin kaivettu unohdin kokonaan tämän jauhottelun voi kumpa Laura Huhtasaari olisi katsellut tämän ennen 'haastattelua'.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Niinpä. Kuuntelin alkua ja aina kun haastattelija keskeytti ja täsmensi kysymystään Halla-aho vastasi siihen, eikä yrittänyt jatkaa aloittamaansa vastausta loppuun ja puhua päälle, kuten Huhtasaari teki.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #78

Kannattaa katsoa tuo kokonaan. Minusta Sannikka on joko nykyjournalismin kulmiopiste, karikatyyri tai ihan miten vain. Itse käytän moisesta sanaa tunnejournalisti joka hämmästelee 'haastattelussa' ettei Halla-aho jaa samoja tunteita. Seuraava askel tunnejournalismissa on sitten suora viha niitå kohtaa jotka tuntevat väärin. Itse siis ole tässä(kin) suhteesssa halla-aholainen eli asioihin mennään faktoilla ja joita analysoidaan kun emme nyt valitettavasti elä (vielä) missään scifi - fantasiassa vaan meillä vallitsee yhä sellaisia asioita kuin rajalliset resurssit ja ennen kaikkea se pirun (fiat) raha ,,,

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Jussi Halla-ahon argumentaatiokyky on kyllä joo melkoisesti parempi kuin tuolla toimittajalla, ja Huhtasaarella.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Halla-aho osaa asiansa ja puhuu selkeästi, tuskimpa kukaan voi sanoa, että tyhmä mies, tai ettei osaa vastata.

Kontrasti Huhtasaareen on valtava, ei voi puhua samana päivänä, ja sen voisi kyllä persutkin myöntää.

Se sitten taas on niin, ettei Halla-aho ole mikään puolueen puheenjohtaja, joka saa äänestäjät liikkeelle, se ei vaan yksinkertaisesti toimi.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #76

"Se sitten taas on niin, ettei Halla-aho ole mikään puolueen puheenjohtaja, joka saa äänestäjät liikkeelle, se ei vaan yksinkertaisesti toimi."

Eikös tuo saa äänestäjiä aktivoitua yhtä hyvin kuin teikäläisen fanittama vasemmistoliitto Li Anderssonin johdolla?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #90

Puoluepolitiikka on yhteistyöpeliä.

Perussuomalaiset murenevat kun ensiksi osa muuttui siniseksi ja nyt sitten puoluekirjoja vaihdellaan toiseksi, kannatusprosentti laskee kun äänestäjät kaikkoavat ja muut puolueet eivät halua tehdä yhteistyötä.

Nyt meillä nyt on sitten sellaiset kristilliset perussuomalaiset joiden puheenjohtaja on ateisti, varapuheenjohtaja on vähän väliä lööpissä ja puolueen jäsenet ovat hajaantuneet anti-EU-persuihin ja raamattupersuihin ja kaikki lähinnä sanoo: "maahanmuutto".

Tämä hajanaisuus tekee sen, että sillä äänestämisellä, äänestäjä ei saavuta oikein mitään.

Halla-aho kyllä saisi henkilönä helposti ääniä mutta mielestäni se nyt vähän vaikuttaa väärässä puolueessa.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #91

"Tämä hajanaisuus tekee sen, että sillä äänestämisellä, äänestäjä ei saavuta oikein mitään."

Havaitsin tämän jo reilut 25 vuotta sitten ja senpä takia en ole koskaan äänestänyt ketään. Äänestäminen on sellaisten laumasielujen puuhaa, jotka haluavat kuulua johonkin suurempaan samanmielisten ryhmään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #90
Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #99

En nyt sitten tiedä. Ehkä jos värilasit ovat kohdillaan.

https://yle.fi/uutiset/3-10436852

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #76

Halla- aho on nokkela , mutta se ei vielä riitä .

Hän pystyy rakentelemaan näennäisen loogisen kuvion vaikka minkä asian perusteluksi,
mutta hän saa ihmiset oikeasti innostumaan vasta, kun vajoaa noiden Scripta - kirjoitustensa tasolle.
Ja tietty brutalismi ja ihmisten alhaisimmat pyrkimykset tulevat kuvaan.
Siinä on tietty ristiriita .

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

"Täydellisestä nolaamisesta" tuskin voi puhua. Jussi Halla-aho on vain "änkkääjä" joka toistaa koko ajan sitä samaa, jolla hän on omat aivonsa pessyt. Hän tuo selvästi esille että hänellä ei ole idioottimaisia ideoita auttaa maahanmuuttajia integroitumaan Suomeen. Siis sopeutumaan Suomen yhteiskuntaan.

"Itseeni kohdistuvaa vihaa, Perussuomalaisiin kohdistuvaa vihaa...", sanoo Halla-aho. Nämä vihan muodot hän tuo kyllä esille. Mutta maahanmuuttajiin kohdistuvasta vihasta hän ei osaa eikä halua puhua. Halla-aho ei myöskään vastaa kysymykseen "Odenin sotureiden" tavoitteesta Valkoisesta Suomesta. Tässä kohtaa Halla-aho esittää täysin tyhmää, joka ei ymmärrä mitä tarkoittaa "Valkoinen Suomi".

Haastattelussa on paljon samaa kuin Huhtasaaren viimeisessä TV esiintymisessä, vaikka Halla-aho vaikuttaakin vähän/paljon viisaammalta Myös esiintyminen on "kylmän viileän rauhallisempaa". Toimittajan osaamisesta saa olla mitä mieltä tahansa, mutta asialliseen haastatteluun hän kyllä pyrkii, kuten myös Huhtasaaren tapauksessa. Sympaattisiakin hetkiä näiden kahden välillä toki on.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Mutta maahanmuuttajiin kohdistuvasta vihasta hän ei osaa eikä halua puhua."

Ehkä siksi koska ei vihaa mamuja, Halla-aho on kyllä aina syytellyt huonosta maahanmuuttopolitiikasta poliitikkoja eikä maahanmuuttajia ja se on oikea osoite.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #118

Niin, en usko itsekään että Halla-aho vihaisi maahanmuuttajia. Mutta ne ulkoa tulleet jotka Suomessa ovat ja joita jotkut vihaavat, siitä ei Halla-aho osaa sanoa mitään. Kuinka tuohon vihaan voisi vaikuttaa ja sitä jopa poistaa.

Näin siis tuossa ohjelmassa. Sanoohan hän haastattelussa, että yksilötasolla näissä ihmisissä on varmasti tutustumisen arvoisia ihmisiä, hänellekin. Mutta suurena joukkona he ovat jo vaaratekijä Suomelle, eli liika maahanmuutto on liikaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #120

Ilkka, on eri asia mikä on vihaa tai kritiikkiä ja kohde. Uskonpa kysessä olevan kritiikin yksinomaan päättäjiä kohtaan, eikä suinkaan tänne turvapaikkaa pyytämään tulleita kohtaan vihaa. Liberaaleilla näyttäisi olevan suuri halu etsiä syyllinen muualta kuin se esitetään olevan. Kritiikkiä on esitetty Sipilän hallituksen/eu:n toimia kohtaan ja vaadittu toimimaan lakien ja sopimusten mukaan, eikä sen mukaan miten on sopimuksia rikkoen käytännössä toimittu.

Haastattelussakin Halla-aho kyllä toi selvästi esille, ettei kukaan ole vielä missään maassa keksinyt keinoa sopeuttamaan kaikkia turvapaikanhakijoita yhteiskuntaan. Kyseessä ei ole missään muodoin viha noita tulijoita kohtaan. Syyttömiä kaiketi ovat, kun maahan saa päättäjien tahdon mukaan kävellä vailla valvontaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #118

Juurikin tuosta syystä. Eihän yksikään toinen henkilö edes Euroopassa, saati Suomessa, ole vielä keksinyt integraannin onnistumista. Jopa Merkel on jo vuosia sitten tunnustanut sen epäonnistumisen. Mistähän syystä hän sitten kutsui suuren joukon turvapaikanhakijoita/pakolaisia, kun aiemminkin on Saksa epäonnistunut? Tämä lienee vain liberaalien toiveuni, jota eivät itse ole pystyneet hoitamaan tehokkaasti ja jäljet pelottavat monissa Euroopan maissa. Saksassa onkin Merkelin valtakausi tulemassa päätökseen, sillä eivät saksalaisetkaan hyväksy liberaalia politiikkaa.

Miksi Halla-aholla pitäisi olla jokin keino hallussa, kun sitä ei ole kenelläkään? Kyse ei ole vihasta vaan halu muuttaa politiikkaa tältä osin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #118

Tuo pätee kyllä muuten mutta Halla-aho on sanonut, että ei ole havainnut mitään vihaa maahanmuuttajia kohtaan. Ihan vakavalla naamalla sanoo että "öliöli muslimi" on jäänyt havaitsematta.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

näin pienistä asioista se on joskus. Kiinni. Toimittaja yritti paikata murentunutta itsentuntoaan?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen
Tuokki Horn

Verovaroista kustannetaan moista sontaa. En ole varmaan ainoa tässä maassa joka ei voi noita Ylen aivopesuja katsoa. Olen pari kertaa pakottanut itseni seuraamaan tuotä mädännäisyyttä jota nuo naiset jakavat, nähdyn perusteella käännän samantien jollekin vähemmän vastenmieliselle kanavalle heti kun jomman kumman naama vaan ruudussa vilahtaa. Vaikkakin olen pakotettu osallistumaan ohjelmiensa tuottamiseen ja palkkojensa maksuun.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Miksi ihmeessä Laura menee sellaisiin ohjelmiin mukaan, joissa varmasti tietää tulevansa "grillatuksi"?!
Toki poliitikon pitää olla mahdollisimman paljon esillä, varsinkin näin vaalien alla.

Asiasta toiseen!
Eiköhän Arto ole niin, että kun vuodessa on tuhottoman paljon lähetystunteja Ylelläkin, niin mukaan mahtuu väistämättä huonoakin ohjelmaa? Ja paljonkin.

Minä teen niin, että illan aluksi katson TV:n ohjelmaoppaasta mitä ohjelmaa eri kanavilta tulee, ja valitsen sieltä katsottavani. Ellei löydy mitään mielenkiintoista, niin otan kirjan esiin - vaikkapa Sinun tuotantoasi.

Seppo Huhta

Hei Caoon Laura Huhtasaarta syytettiin murhaajaksi ja hän ei suwakkien mielestä saisi puolustautua,niinko ? Totta Mouses saa ja pitää. On uskomatonta,että Suomessa tehdään josta kusta murhaaja opettajien suosiollisella avustuksella !

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Amen! Blogin arvoinen kommentti. Huomenna taas uusi päivä ja uudet kuj...ei kun valitusvirret. Ennen pastorin messua.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kiitos kommenteista. Asiallisille kommentaattoreille totean: pitäisi olla kansallinen mediaorganisaatio mutta jos se on näin huono niin kannattaako sitä pitää yllä pakkoveroilla? Ihan kysyn vaan. petterille toivon, että persupeikot eivät pääse sen uniin...että kerrankin saisi nukkua rauhassa...ettei tule mörköjä joka ovesta)))

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei mua oo koskaan pellet pelottaneet.

Pellet on hauskoja, niinkuin tästäkin blogista näkee.

Persuissa on valtaosa näitä iloisia pellejä, jotka kuvittelevat olevansa poliitikkoja.

Pelleily varmasti jatkuu, kun persuista on kyse.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Hyvin sanottuja sanoja, joskin aika yksipuolista "huumoria". Perussuomalaisissa on osaajansa, mutta nyt alkaa taas vaikuttamaan että johtoporras syö puolueen uskottavuutta. Rakentava linja, sitä ei näillä viimeaikaisilla tempauksilla saavuteta.

Huhtasaari uhriutuu mutta kun se todella paha paikka tulee vastaan, samalla hän myös tutustuu sanaan "uhraa". Puolueensa ja poliittinen uransa ovat silloin vaakalaudalla. Jos hän kuitenkin viisastuisi ja kasvaisi, kun aikaa vielä on.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Jenkkilässä CNN, täällä..

“Yle is fake news. I don’t take questions from Yle.”

https://www.nytimes.com/2018/08/14/business/media/...

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Kyseinen Sannikka & Ukkola oli taattua yleläistä propagandaa
vihervassulaisilla ryydeillä. Oleellinta - Ylen toimittajien
mielipide ja kestoagenda ei jäänyt kenellekään epäselväksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset