Arto Luukkanen

Kölnin vaiettu terrori-isku

  • Kölnin vaiettu terrori-isku

Avoin kirje median edustajille

Olet varmaan yhtä mieltä siitä, että journalistin ohjeet ovat erinomaiset ja niitä pitää noudattaa työssä (https://www.jsn.fi/journalistin_ohjeet/).

Jokainen kirjoittaja osaa journalistin ohjeiden alun varmaan unissaankin: ”Sananvapaus on demokraattisen yhteiskunnan perusta”. Erityisesti hyvä-medialle tämän pitäisi olla kultaakin kalliimpi periaate – mikäli haluaa olla ”faktantarkistaja” ja ”vastuullinen media”, niin silloin siitä ei voi luistaa.

Tietämättömät ja valistumattomat ihmiset ovat kuitenkin alkaneet epäillä, että ”hyvä-media” ei noudatakaan omia ohjeitaan. Epäilys on syntynyt siitä, että ”hyvä-medialla” on kasvattava ja kouluttava agenda ts. se haluaa että me tavikset pääsisimme ennakkoluuloistamme ja vääristä mielipiteistä. Valistumattomat epäilevät, että kaikkia uutisia ei kerrota tai että niitä kerrotaan sopivasti ”rajoittaen”.

Miksi näin? Siksi kun…

Miksi Kölnin juttu painettiin villaisella?

Otan esimerkin siitä mitä tapahtui Kölnissä, Saksassa toissapäivänä.

Suomessa se oli jostain syystä pikku-uutinen. Iltalehti onneksi mainitsi, että se saattoi olla terrori-isku. (https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/1951e239-7faf-4925-9042-c6c51bc93cb6_ul.shtml).

Saksan lehtien mukaan tilanne oli vakavampi. (http://www.spiegel.de/panorama/justiz/koeln-geiselnehmer-von-koeln-ist-identifiziert-a-1233593.html). Tämän jutun mukaan syyrialainen oli maanantaina tehnyt polttoiskun pikaravintolaan Kölnin päärautatieasemalla. Siinä sai 14-vuotias tyttö palovammoja ja yksi nainen loukkaantui lievästi molempien joutuessa sairaalaan. Ravintolaiskun jälkeen hyökkäsi tekijä apteekkiin ottaen siellä naisen panttivangiksi, mutta paikalle ehtinyt poliisi ampui häntä. Nyt tekijä makaa koomassa sairaalassa.

Lehti kertoo, että miehen toimintasuunnitelma oli McDonaldsin poltto. Tuhopoltolla halusi tekijä osua mahdollisimman moniin ihmisiin. Todella suuri terroriteko oli siis käynnissä ja ainoastaan tekijän taitamattomuus patruunoitten sytyttämisessä bensiinillä pelasti pahimmalta.

Lehti osasi kertoa myös, että kyseessä ollut ’assadinvastainen pakolainen’ on poliisin vanha tuttu. Hän on syyllistynyt kolmetoista (13) kertaa rikoksiin (mm. huumeet, varkaus, uhkaus, petos ja kotirauhan rikkominen). Häntä ei kuitenkaan –miksi, jää aivan hämäräksi!-  ole voitu vangita eikä edes sakottaa vaan hänet on päästetty ilman syytteitä vapaaksi – sen jälkeen kun rikokset on kirjattu.  

Aivan kuten vähän pienemmällä määrällä Turun terroristinkin tapauksessa!

Todistajat paikanpäältä ovat kertoneet tekijän huutaneen tekonsa yhteydessä kuuluvansa terroristiryhmä ”Daeshiin” (ISIS). Saksan poliisin mukaan (http://www.spiegel.de/panorama/justiz/koeln-wohnungsdurchsuchung-nach-geiselnahme-a-1233539.html) ”tekijän asunnon kotietsinnässä ei poliisi tosin ole löytänyt konkreettisia tunnustautumisia 'Islamilaiseen valtioon'…. Kirjoitusmerkit ja iskulauseet seinillä omaavat kuitenkin intensiivisen islamilaisen yhteyden.”

Arvon hyvä-median edustaja! Ei tämä ole rakettitiedettä, ei fysiikan kaavoja. Tämä on ihan tavallista tiedonvälitystä, jota kannattaa hoitaa avoimesti, tinkimättä ja suoraan. Ilman mitään henkisen isotädin tehtävää.

Miten fasismi syntyy?

Miksi se sananvapaus ja ne journalistin ohjeet ovat sitten niin tärkeitä?

Siksi, että kuten eräs viisas mies - prof. Reinhart Koselleck - totesi, ”fasismi on ”porvarillinen yhteiskunta ilman porvarillisia vapauksia”. Fasismi ja totalitarismi syntyvät muka-hyvää tarkoittavasta pimittämisestä. Mitään vaihtoehtomedioita ei olisi olemassa, mikäli suomalainen ”hyvä-media” toimisi kuten esimerkiksi normi-media toimii Iso-Britanniassa. Siellä asiat kerrotaan suoraan, peittelemättä ja holhoamatta.

Siksi arvoisat faktantarkistajat, sensuurihaukat, hyvä-toimittajat, ja pimittäjäkenraalit! Jättäkää henkisen suomettumisen kalutut luut jo taakse! Kaikki te kirjallisuuspaavit, majander-puttolat ja töhry-pilapiirtäjät: hylätkää se henkisen torpparin taakka ja kulkekaa taas vapaan sanan tietä! Jätetään suomettumisen ja henkisen renkiyden ajat taakse!

Olkaa vapaita!

Kuva suomettumisen kulta-ajoilta! Leonid Iljits ja Urho Jurjevitsh?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

28Suosittele

28 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Jäämme odottamaan Ritalan asiantuntevaa kommenttia, jossa lopullinen syy vyörytetään AfDlle ja sieltä aasinsillalla teidän persujen niskaan.

Sen jälkeen Tampereen demari ja hänen muusansa komppaavat.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Jostain kumman syystä olet huomannut saman kuin minäkin!

Muutama täysin pihalla ja asian vierestä kirjoittaja pilaa koko keskustelun ja blogin. Erittäin tärkeä ja ajankohtainen asia Artolta, mutta eihän oma"totuusmedia", tai sensuurimedia, miten vaan, tätä mitenkään varmaankaan noteeraa. Ei pysy, niin syvällä propagandassa se uinuu!

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Jos haluatte lukea oikein oksettavan sensuurin ylistyksen niin katsokaa tämä. Ei ole nämä pöppelssit mittään)))https://blogit.apu.fi/suviauvinen/aarioikeistolaisen-kustantamon-paasy-helsingin-kirjamessuille-evattiin/?fbclid=IwAR0p-1xqNLQp-am_yBR2L9Z1lWC-tRExMrWVhUYeFuS0n8p9ig5-xrt4n_I

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Liikeyritys saa vapaasti valita yhteistyökumppaninsa ja asiakkaansa, vai mitä? Esimerkiksi uskonnollinen leipuri saa torjua homoparin tilauksen hääkakusta. Vai oletko eri mieltä?

Hännikäistä ei ole millään tavalla estetty julkaisemasta tai ajamasta haluamiaan asioita. Kyse ei siis ole sensuurista.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kristitty leipuri ei kysele onko syöjä vasenkätinen, kalju, savolainen, moniavioinen, sinkku, hetsku tai muu. Kirjamessujen tarkoitus on olla kaikille avoin foorumi. Nämä ääriainekset - jota sinä siis innokkaasti ja mieluusti ymmärrät sekä symppaat - haluavat tehdä siitä "wanhurskaiden kerhon".

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #13

Onpa typerä kommentti, ajattelisit hetken ennen kuin rämpytät näppistä.
Kirjamessut on liikeyrityksen järjestämä maksullinen tapahtuma. Rahaa peritään näytteilleasettajilta ja messuvierailta, kaikki on kaupan. Eli ei se mikään kaikille avoin foorumi ole. Kirjamessut ovat ’ääriaineksen’ toimintaa? Niin no, väittäväthän jotlut tosissaan Kokoomuksenkin olevan vihervasemmistoa.

Lemppaamalla Hännikäisen yhden vinkin perusteella firma vältti huomattavat taloudelliset menetykset ja negatiivisen julkisuuden. Ja sananvapaudestakin on tässä kyse, todellakin: Kellä tahansa on oikeus esittää (mieluiten perusteltu) mielipide Kirjamessujen toiminnasta. On ihan legitiimiä toimintaa kertoa mielipiteensä vaikka suoraan messujen pomoille. Veikka Lahtinen ei siis ole tehnyt mitään laitonta tai edes kohtuutonta väärää. Kuten eivät hekään, jotka ovat tässä yhteydessä kärkkäästi nostaneet esiin epäilyttävänä seikkana Veikka Lahtisen Animalia-taustan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

USA:ssa Yhdysvaltain korkein oikeus katsoi leipurin joutuneen uskonnollisen syrjinnän kohteeksi. Hääkakun turhaan tilannut homopari syytöksineen joutui ojasta allikkoon jos häitä jäätiin odottamaan puuttuvan kakun vuoksi.

P.S. Tilattu hääkakku jäi siis leipomatta vuonna 2012 ja homoparin kannalta kielteinen päätös tuli vasta vuonna 2018.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Luin tapauksesta kyllä ihan Ylen uutissivustolta. Juttu oli otsikolla "Panttivankitilanne Kölnin rautatieasemalla saattoi olla terroriteko".

Niin, että ei sitä nyt sentään vihervassarit, kommarit ja hyvä media ihan piiloon ole laittaneet.

Ehkä asian laajempi "revittely" kuuluu ensi sijassa Saksan medialle ja selvittely Saksan poliisille. Meille riittänee tieto tapahtuneesta. Paitsi tietenkin persuille.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kun kyseessä on ollut pelon herättäminen sivullisia vahingoittamalla, onhan se määritelmällisesti terroriteko.

Onko joku tosiaan kuullut tekijän puhuvan "Daeshista"? Sitä haukkumasanaa ISISin jäsen ei koskaan käyttäisi. Luin kymmenkunta saksalaislähdettä, eikä sanaa "Daesh" mainittukaan.

Kukaanhan ei voi olla samanaikaisesti syyllinen kolmeentoista rikokseen ja vapautettu kolmestatoista syytteestä. Saksalaislähteiden mukaan 55-vuotias syyrialainen on onnistunut kahden vuoden oleskelunsa aikana hankkimaan rikosrekisterin varkauksista.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

http://www.spiegel.de/panorama/justiz/koeln-wohnun...
"Zeugen zufolge soll der Mann bei der Tat gesagt haben, dass er der
"Terrorgruppe Daesh" angehöre."
lukeminen kannattaa aina....

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #32

Welches nur zeigt dass er gar nichts weiss. Keines anderes.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #32

#32. Luin toki Spiegel-linkkisi: en tarkoita, että olisit itse asian tuulesta temmannut. Niissä kymmenkunnassa muussa saksalaislähteessä mainittiin "ISIS" ja "ISIL". On melkoisen varmaa, että Spiegelin jutussa oli kyse tulkinnasta, ehkä muissakin.

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Erittäin tärkeä huomio tuo kolmestatoista vapautuksesta ennen terrori-iskua, Arto! Tosiaan niinhän oli ennen Turunkin terrori-iskua, ja tästä asiasta ei hyvä-mediassa syntynyt niin minkäänlaista keskustelua. Eikä Saksalta vaadittu mitään selvityksiä! Olisikohan tähän asiaan syytä palata?! Euroopassahan Schengen-rajat ovat vapaasti ylitettäviä. Eli jokainen valtio on riippuvainen toisten oikeuslaitosten riittävästä toiminnasta; laiminlyönnit iskevät heti toisia selkään.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

On tämä kyllä erikoinen tekstilaji. Jälleen kerran persu valittaa, että jostain ei ole uutisoitu ja pian sitten selviää, että kylläpäs onkin. Tällaisten vastakkainasettelujen tenho perustunee vain siihen oletukseen, että kohderyhmä ei osaa ajatella, miten media työtään tekee. Tämä voi tulla yllättävänä tietona persuille ja muille vähäisille: Uutisia todellakin valitaan ja priorisoidaan. Syy ei ole se, mitä tässäkin blogissa jälleen kerran uskotellaan, vaan ihan yksinkertaisesti niitä päivän uutistarjonnan aiheita pistetään tärkeysjärjestykseen ja paukkuja laitetaan sitten niihin tärkeimmiksi valikoituviin. Moni on varmaan huomannut, että viime päivinä on mediassa kytätty erityisesti irtisanomislakikiistaa? Ilmastonmuutoskin jäi jo sen varjoon ja kyse on sentään ihan eri tärkeysluokan asioista. Medialauman juoksusuunta ei aina noudata järjen ja kohtuuden rajoja, mutta on kyllä turha epäillä mitään mokutussalaliittoja.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Kölnin vaiettu terrori-isku
..............

Jos kaikki terrori-iskut vaiettaisiin kuoliaaksi ne loppuisivat kuin seinään. Terrori on heikkojen työkalu ja niiden tarkoitus on ainoastaan kauhun herättäminen ihmisissä.

Mutta kun noi Persut ja muut typerykset haluavat antaa terroristeille kaiken mahdollisen huomion mitä he haluavat niin miksi he sen lopettaisivat.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Esa. On vaikea ymmärtää kun sinä kieltäydyt ymmärtämästä suomenkieltä. Onhan siitä uutisoitu mutta sordiinolla ja faktat unohtaen))) Mutta lue uudestaan...kyllä se siitä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Otsikoit ”Kölnin vaiettu terrori-isku” Pian selvisi, että ei ole vaiettu. Pienellä googlailulla selviää, että ainakin ne persujen mielestä pahimmat mädättäjät ja valemediat YLE, HS ja MTV ovat uutisoineet ja maininneet myös terroritekoepäilyn. Kokoomuksen Verkkouutiset näkyy kertovan, että paikallispoliisi ei pidä tekoa terroristisena.

Ja sinä syytät minua siitä, etten ymmärrä suomea?

Jos joku tapahtuma ei jää uutistoimituksissa seurantaan ja jatkojuttuja tai päivityksiä ei tehdä, niin se ei tarkoita, että taustalla on joku salaliitto ja halu pimittää tietoa. On vain muita tapahtumia koko ajan tunkemassa esille.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tässä pari pikkuasiaa, jotka ovat Yleä kiinnostaneet tuon Kölnin tapauksen jälkeen:

https://yle.fi/uutiset/3-10458636
https://yle.fi/uutiset/3-10461510

Jälkimmäisessä terroriteossa on ainakin 18 kuollut. Edellisen linkin sodassa on toistaiseksi kuollut melko lyhyessä ajassa kymmeniä tuhansia. Nälänhätä uhkaa 13 miljoonaa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Juhan kommentti on suoraan hupulipuu-maasta. Ei uutisoida)) mainiota. Siitä diktatuurit tykkää. Henkisen suomettumisen salto mortale))) mainiota...

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#10
Kysymys ei ole demokratiasta tai diktatuurista vaan ihan puhtaasta järjestä.

Jos halumme vähentää terrorismia meidän täytyy vähentää heidän saamaansa huomiota.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Terroristien yksi päätavoite on saada aikaan mahdollisimman laajaa näkyvyttä ja kylvää pelkoa. Hyvin pienin otsikoin on saksalainen valtalehdistökin yrityksen noteerannut. Kuten Spiegelin artikkelista olevasta poliisin twiitistä ilmenee, nyt haetaan yleisöltä kuvia videoita yms. kokonaisuuden selvittämiseksi.

Uutisointi Suomessa oli mielestäni riittävää. Toistaiseksi, koska asia on vielä keskeneräinen. Kyllä näissä jutuissa mediankin on harkittava, antaako mahdollisille terroristeille liikaa näkyvyyttä. Sitähän ne tavoittelevat.

Mutta toki ymmärrän Luukkasen oman poliittisen motiivin. Ja sehän on ihan ok.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Perussuomalaisethan eivät uutisoi keskeneräisistä tapahtumista kuten siitäkään, että Brexit kangertelee ja ratkaisuehdotusyritykset ovat mitä mielikuvituksellisimpia.

https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/ir...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tästä oli ylen sivuilla uutinen, mutta siinä ei varmaan persujen mielestä hehkutettu tarpeeksi ongelmia turvapaikanhakijoiden kanssa.

Persujen kuola valui jo lattialle, ja loput sitten mv-lehdestä ja mestarin kynästä :)

Lukutaito ja media, kaksi asiaa, joita ei voi samassa lauseessa persujen kanssa puhua.

Dosenttikaan ei ymmärrä näemmä sananvapaudesta mitään, sillä tuo kirjamessujen tapaus ei liity millään lailla sananvapauteen.

Tottakai sen ymmärtää, että jos on persu, niin järjellinen ajattelu on mahdotonta.

Toiset mainostavat täällä tekeleitään, ja toiset sitten vaan levittelevät copy/paste tekstejä.

Kirjailijaksi voi kuka tahansa itseään kutsua, mutta se ei silti tee hänestä kirjailijaa.

Persuilla on on omat käsityksensä ja omat käytäntönsä, niitä on hauska seurata.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

No niin. Ei tarvinnut kauan odottaa. Ritala on puhunut.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Luin myös saksalaisesta Zeit lehdestä uutisointia ko. tapauksesta eilen. Tuossa kirjoituksessa kerrotaan myös tekijän kotona kotietisinnässä todetuksi varsin suuri määrä polttoainetta. Jostain hauleista myös puhutaan.
https://www.zeit.de/gesellschaft/zeitgeschehen/201...

Tässä uutta uutisointia, jossa kerrotaan syyttäjänviraston tutkivan tapausta.
Toisaalta tuossa kirjoituksessa sanotaan "Syyrian epäilty oli psykologisesti kykenemätön harjoittamaan työtä poliisin mukaan."
https://www.zeit.de/gesellschaft/zeitgeschehen/201...

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Juu, http://www.faz.net/aktuell/gesellschaft/kriminalit... mukaan ravintolaan oli tekijä ensin heittänyt Molotovin cocktailit ja sitten valanut lattian bensalla ja sytyttänyt, mutta vain pieni osa terästetyistä kaasuhauleista oli lauennut. Apteekissa sitten poliisin luoti osui häneen lattiaa taas bensalla valettaessa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes
Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Vähemmälläkin toistolla ymmärrämme, että Ritala ymmärtää.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Bloggauksen täytyy kuitenkin olla hyvä koska sitä on suositellut makkonen.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Bloggaus on asteikoilla 1-5 noin 2.2 joten ei ole peukutuksen arvoinen, blogisti pystyy paljon parempaan. Silti Luukkasen 2.2 on aina lukemisen arvoinen toisin kuin monen muun kun arvottaminen katsos riippuu skaalasta jonka laittaa yleisesti tai yksilö tasolle.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Kyllähän tuosta on uutisoitu myös Ylen ja MTV:n taholta mahdollisena terrori-iskuna. Olen kuitenkin täysin häpnadilla lyöty Suomen Uutisten hiljaisuudesta :(

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu, mutta ei persut lue noita medioita, FAKENEWS!!

Nää Luukkasen blogi menee päivä päviältä älyttömämmäksi, mihinhän tästä vielä päästään, kun vaalikiima oikein valloittaa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Huumoripläjäyksinä nämä kannattaa ottaa (vaikka ne on siksi tarkoitettukin). Perään monta kaksoisleukahymiötä )))

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Turun isku elokuussa 2017 muuttui Turun terrori-iskuksi vasta kesäkuussa 2018, jolloin käräjäoikeus totesi teoissa terroristisen tarkoituksen.

Tosin tuomittu terroristi on valittanut hovioikeuteen ja kiistää tekojen terrorististen tarkoituksen joten emme tiedä onko kyseessä sittenkään terrorismi. Ehkä vasta KKO tuomiossaan kertoo meille totuuden.

Kölnin tapauskin on vielä selvittämättä ja vasta oikeuslaitoksen päätöksestä aikanaan selviää, oliko kyseessä terroristisessa tarkoituksessa tehty rikos.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Pekka kommentistasi. Minusta tuon "jahkailun" sijasta, eli oliko sitä, vai tota; olisi paljon selkeämpää, nopeampaa ja takuuvarmaa, kun henkivaltoja on vain kaksi, me voisimme aina pyrkiä puhumaan; kumpainen heistä oli nyt asialla; oliko saatana, vai Parhain Henki. emme tarvitsisi pohtia turhanpäiväisyyksiä. Mehän, ja hekin aina pystymme palvele, vain toista mahdollista. Siunaten Lasse.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#42

>Turun isku elokuussa 2017 muuttui Turun terrori-iskuksi vasta kesäkuussa 2018, jolloin käräjäoikeus totesi teoissa terroristisen tarkoituksen......

ooo

Juuri niin. Pari juristia päätti, että kyseessä on terroristinen teko ja näin päästetään koko uutismaailma ulkomaita myöten puhumaan terrorismista. Uutistehtailun kannalta se on paljon tehokkaampaa kuin puhua puukotuksesta.

(Tapaus sinänsä on luonnollisesti erittäin valitettava, Suomessa heiluu kuitenkin enimmäkseen suomalainen puukko.
Jos jatkuvasti käytämme julkisessa kielenkäytössä ylisanoja kauniin kielemme sanat kuihtuvat ja niiden voima häviää.)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ymmärrän motiivisi, mutta ymmärrän myös terrorismin määritelmän. Moraalisesti on ihan selvää, että niin Turun kuin Kölninkin tapauksessa on kyse terrorismista. Tekijä lähti liikkeelle tietämättä, kuka uhriksi joutuu. Tarkoitus oli herättää yleistä pelkoa ja saavuttaa huomiota jollekin asialle tappamalla sivullisia.

Terroristinen tarkoitus ei ole kokokysymys. Yksikin uhri riittää. Uutistehtailussa soisi sen sijaan kiinnitettävän enemmän huomiota suuriin rikoksiin, vaikkapa sotarikoksiin.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #48

#48

>Uutistehtailussa soisi sen sijaan kiinnitettävän enemmän huomiota suuriin rikoksiin, vaikkapa sotarikoksiin.

ooo

Täsmälleen noin.

Adolf Eichmann taisi sanoa että yhden ihmisen tappaminen on rikos, kymmenen tappaminen on katastrofi, miljoonien tappaminen on tilasto.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#42

>..... Ehkä vasta KKO tuomiossaan kertoo meille totuuden....

ooo

Totuuden, joka perustuu pitkään koulutukseen, kokemukseen ja asian selvittelyyn, mutta myös henkilökohtaisiin mielikuviin ja omaan todellisuuden tajuun.

"Totuus ja todistettavuus saattavat olla kaksi ei asiaa."

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Pari mielenkiintoista lisätietoa (http://www.spiegel.de/politik/deutschland/koeln-er...): Tuleva terroristi saapui Saksaan -kuinkas muuten- vuonna 2015. Sitten, hän vaati neuvotteluissa poliisin kanssa (peräti pari tuntia kaappaamastaan apteekista käsin) siirtoa Syyriaan ISIS:in luo.

Tästä vielä tärkeä muistutus: mediahymistelystä huolimatta ISIS ei ole lyöty sen enempää Syyriassa kuin Irakissa vaan muodostaa edelleen mitä konkreettisimman uhan niin siellä kuin täällä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Aamun some-uutisena Alexander Stubbin kerrotaan kampanjoivan suomalaisen arvopohjan puolesta Eurooppassa.

On näet keksitty sanan hakaristi tulevan ruotsinkielen sanasta hakkors (hak=koukku, haka, kors=risti), hakkaa päälle. Erään Venäjän historian professorin blogissa on muistuteltu hakkapeliittojen herättäneen aikoinaan kauhua missä päin liikkuivatkin.

Åbolaisten onkin arveltu lähteneen ristiretkelle naissukupuolen kanssa "heikomman astian" häirintää vastaan. Sillä samalla pelastusretkellä kommunistitkin ilmoittivat olevansa. Tässä Hgin yliopiston kasvateille olisi tilaisuus julistaa työrauha kamraateille sivistyksen nimissä.

"The greatest project you'll ever work on is you.” Unknown

Olisipa Solzhenitsynillä tai Saharovilla ollut tälläinen Chromebook, kuten minulla. Joka aamu pyytämättä uusi aamun ajatus! Ja eilen: "Creativity is intelligence that has fun." Albert Einstein

Solzhenitsyn tuki ajattelua, jonka mukaan jokaisella ihmisellä on ihmisarvo joka on jakamaton eikä kaupan. Sipilän mukaan sinulla on ihmisarvoa jos sinulla on työ. Sen taas työnantaja antaa, tai ottaa. Kielimiehet voivat kääntää saksaksi, se vapauttaa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Koska täällä näköjään lähetellään viestejä pääministeri Sipilälle, korjaan kuulleeni em. työn ja ihmisarvon keskinäisriippuvuuden määritelmän sattumalta mediassa päivä tai pari sitten kansanedustajapappi Kimmo Kivelältä, siis suoraan hevosen suusta, enkä Juha Sipilältä.

Mittee työ siinä seesotta? kysyttiin Kuopion torilla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset