Koulukiusaajien kirjamessut?

Helsingin ja Turun kirjamessut ovat olleet tähän saakka yhtä intellektuaalista bakkanaalia.

On ollut metkaa käydä erilaisissa näyttelyissä, katsella mitä kummallisimpia standeja ja kuunnella hyviä ja huonoja esityksiä. Etenkin Helsingin messut ovat hurjimmillaan kuin Jerusalemin tori, jossa mitä eksoottisimmat profeetat ja skrebentit julistavat omilta korokkeiltaan pyhää sanaansa.

Ja kaiken takana on tietysti raha: kustantajat odottavat kirjaskandaaleja, rahaa ja julkisuutta. Sana on kuitenkin pitkään ollut vapaa – kuten Suomikin.

Ronja-sensuuri iski

Nyt tilanne on muuttumassa. On ajan merkki, että kirjamessuilta häädetään väärien mielipiteiden takia kustantajia ja kirjoittajia pois.  Saksan Frankfurtin kirjamessuilla tätä ei tapahtuisi.

Esimerkki on karmaiseva. Äärivasemmistolainen henkilö suorittaa syytöksen ja ilmiannon jossa kirjailija ja kustantaja Timo Hännikäinen on leimataan häiriköksi, kansamurhaflirttailijaksi ja uusfasistiksi. Perusteluita ei ole. Henkilö, joka ilmiantaa kokee, että ei tunne oloaan turvalliseksi (?) mikäli Kiuas-kustantamon osallistuminen sinne sallitaan.

”Hangman jury” kokoontuu heti ja pikaoikeudenkäynnin (jossa siis ei Hännikäistä kuultu) jälkeen messujen johtaja Ronja Salmi kertoo että Kiukaan osallistuminen messuille pitää perua ”kirjamessujen arvojen vastaisena”.

On syytä perustaa Matti-Rossi-seura

Kyseessä on skandaali ja kulttuurimurha; suomalaisen sanavapauden alennustila.

Sitä tullaan tulevaisuudessa vertaamaan Matti Rossin ilmiantoon Denes Kiss nimisestä unkarilaisesta kirjailijasta (https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kulttuuri/eraan-ilmiannon-anatomia/). Kirjeen anatomia oli varsin samanlainen kuin tämän edellämainitun suomalaisen ilmiannon. On ideologiaa, syytöksiä ja heittoja.

”…mutta se joka kutsuu Neuvostoliittoa fasistiseksi ja imperialistiseksi ei esitä mielipidettä. Väite on valhe missä tahansa ja tässä maassa se on provokaatio. Jos joku maamme monista taantumuksellista kirjailijoista olisi vaivautunut saapumaan hra Kissin tiedotustilaisuuteen, saisimme lukea sen huomenna kaikkien oikeistolehtien etusivuilta. Mutta vain demokraattiset ja edistykselliset kirjailijat olivat kiinnostuneita tästä tapaamisesta. Jos lehdistö olisi ollut paikalla, provokaatiosta olisi saattanut tulla loistava menestys. Onneksi tapaamiseen ei saapunut lehtimiehiä. Taantumusvoimat riehuvat tässä maassa kuten kaikkialla kapitalistisessa maailmassa. Kommunistinen Puolue, Suomen Kansan Demokraattinen Liitto, kaikki edistykselliset ja demokraattiset ihmiset, työläiset, talonpojat, opiskelijat ja sivistyneistön jäsenet pyrkivät rakentamaan Suomeen kansanrintamaa taantumusta ja fasismia vastaan….”

Kirjamessut on langennut sellaiseen loveen, josta se ei koskaan tule pääsemään ylös.

Mainitsen tässä vain professori Timo Vihavaisen kommentin asiasta:…” avoin yhteiskunta ei ole mikään itsestäänselvyys. Siitä voi vakuuttua katsellessaan, miten pontevasti hyödyttömät idiootit yrittävät estää heille vastenmielisten ajatusten esittämistä….” (https://timo-vihavainen.blogspot.com/2018/10/sallitut-ajatukset.html?spr…) .

Kun ajan henki on tällainen, niin on ehkä syytä perustaa edesmenneen kunnioitetun kirjailijan mukaan Matti Rossi seura, joka vaalisi ilmiantojen kulttuuria.

On mahdollista, että siitä tulisi suurikin kulttuurivaikuttaja maassamme.

Vanhurskas ilmiantaminen näyttää nimittäin olevan tärkeä osa suomalaisen kulttuurielämän loiskiehuntaa. Ja nyt sillä on tilausta.

Valitettavasti tämä on vasta alkua. Suomi näyttää olevan valmis siihen, että demokratiaa ja sananvapautta sekä hyviä arvoja puolustavat tahot ovat enemmän kuin valmiit sensuuriin, pimitykseen ja suoraan toimintaan. Lainsäädäntö on muutettava niin, että väärin ajattelu saadaan kriminalisoitua. Viis länsimaisesta sivistyksestä!

Mutta miksi?  

Olen kovasti pohtinut miten tämän suomalaisen kulttuurielämän henkisen alennustilan voisi selittää.

Ehkä selitystä voisi etsiä siitä, mitä kiusaajista ja kiusatuista tulee sen jälkeen kun he kasvavat.

Kiusaajista tulee menestyjiä. He pyrkivät EU:n komission puheenjohtajiksi.

Kiusattujen (siis niiden jotka eivät tuhoudu) kohtalo on karmeampi. Kun heistä tulee kulttuurivaikuttajia on mahdollista, että he hyvinkin alkavat toimia kuten kiusaajansa. Kun kiusattu saa valtaa hän alkaa kiusata.

Epäilen, että Hännikäinen tapauksessa on kyse kiusattujen kostosta.

Arto Luukkanen

ps. Mainittakoon, että minun piti tulla esiintymään Turun kirjamessuilla uuden kirjani takia. Kustantaja totesi kuitenkin, että ei tarvitse tulla – messujen johto ei halunnut minua sinne. Luulin aluksi, että kyse oli jostain sekaannuksesta mutta ei se ehkä ollutkaan sitä.

Ehkä kyse oli Arvo Pohja nimisestä asiasta.

Ja sensuurista.

kuvassa lapsi-ilmiantaja Pavlik Morozov. Josta tuli NL:n pioneeriliikkeen henkinen idoli. Antoi ilmi isänsä kulakkina.

 

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää
Ehdolla europarlamenttivaaleissa

EU-ehdokas. Täysillä Kotiinpäin!
www.artoluukkanen.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu