Arto Luukkanen

Eduskunnan stalinistinen Unkari-ryhmä?

Mitäpä jos sukulaisesi ja ystäväsi tavatessaan sinut hymyilisi ja seuraavassa hetkessä potkaisisi sinua nilkkaan?

Tällainen olo tuli kun seurasi Eero Heinäluoman toimintaa Eduskunnan Unkari-ystävyysryhmän ja Suomi-Unkari Seuran järjestämässä seminaarissa 9.11. 2018. Hän toimi kokouksen puheenjohtajana ja henkilöi sitä farisealaista ja ulkokultaista suhdetta, joka EU:lla on Unkaria kohtaan.

Heinäluoma kertoi yleisölleen miten ”suomalaisten keskuudessa on huolta” ja että ”yhteinen arvopohja velvoittaa”. Puheessaan hän mestaroi ”ystävyyttä” Unkariin ja laususkeli ylimielisiä tuomioitaan omaa ystävyysmaataan vastaan.

Osallistujille annetun kirjallisen selityksen mukaan Unkarissa oli ongelmia oikeuslaitoksen itsenäisyyden, sananvapauden, korruption, vähemmistöjen, maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden oikeuksien kanssa. 

Eduskunnan Unkarin ystävyysryhmä - SDP:n toverituomioistuin?

En ole ikinä istunut stalinistisessa itsekritiikkikokouksessa, vaikka olen lukenut niistä. Niiden tarkoituksenahan oli saada syytetty ”laskemaan aseensa puolueen edessä” ja tunnustamaan ”toverillisesti virheensä”.

Tämä oli ensimmäinen kerta ja tarjosi huikean kokemuksen röyhkeästä suhtautumisesta toiseen EU-valtioon.

Heinäluoma eli suuria hetkiä tässä kokouksessa. Tämä SDP:n ja ay-liikkeen oli elementissään tässä toverituomioistuimessa. Hän innostui tästä mahdollisuudesta läksyttää Unkaria niin, että sekoitti kokouksessa puhuneen ministeri Sampo Terhon Timo Soiniin.

Historia on toista mieltä

Kokouksen otsikko ”Unkarin paikka Euroopassa – arvot ja edut muutoksessa” oli siinä mielessä kuitenkin epäonnistuminen, että siellä esiintynyt historioitsija Katalin Miklóssy ei vahvistanut kokouksen sanomaa.

Hänen mukaansa EU:ssa toistetut lauseet ”oikeusvaltiota on heikennetty” eivät pidä paikkaansa. Miklóssyn mukaan kyseessä on ns. ”mantra”, jota on toisteltu toimittajille ja sen jälkeen poliitikot ovat alkaneet toisella sitä ns. totuutena. Miklóssyn katsaus Unkarin lähihistoriaan osoitti, sen, että nyt oppositiossa olevat puolueet itse loivat ns. määräenemmistöjärjestelmän (Miklóssy käytti sanaa ”kretiini oppositio) ja nyt sitten itkevät sitä, että kansan enemmistö onkin väärän puolueen puolella. Hänen mukaansa Bryssel on uusi Moskova ja EU rakastaa ”näyteikkunademokratiaa”, kunhan maa noudattaa sen maahanmuuttopolitiikkaa. Tätä esitelmää täydensi professori Urpo Kivikarin viisas puheenvuoro, jossa hän mietiskeli ”ystävyyden” ja ”kumppanuuden” välistä eroa. Hänen terävä huomionsa oli siinä, että jos emme nyt ole virallisten ystävien  mukaan ystäviä niin olkaamme edes kumppaneita.  

Näillä puheilla ei ollut kuitenkaan mitään merkitystä kokouksen henkeen. 

EU:n kannan toi esille ulkoasianneuvos Petri Tuomi-Nikula. Hänen puheensa sisälsi syvää EU-uskovaisuutta ja sitä moraalista suuttumusta, jota Unkarin itsenäinen politiikka on EU:ssa herättänyt.

Unkarin tolkun ulkopolitiikkaa

Unkarin oman kannan kiteytti Unkarin parlamentin ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Zsolt Németh. Hänen kiihkoton puheensa keskittyi siihen, että EU ei ole kyennyt suojelemaan EU:n rajoja ja esitti toiveen siitä, että viisas ulkopolitiikka ei sisältäisi ”arroganssia” tai ”opettamista” tai ”nöyryyttämistä”. Nykyinen hallitus on demokraattinen ja että se edustaa kansan tahtoa siitä, että maan hallitus suojelisi Unkaria.

Hänen kantansa oli selvä: Unkari on lojaalisti EU:ssa ja toivoo, että tulevaisuuden maanosamme olisi vahvojen kansankuntien muodostama Eurooppa.

Ja että emme taipuisi EU:n byrokratian edessä.

Mitä me teemme Heinäluoman ulkopolitiikalla?

Edellistä rauhallista, maltillista ja järkevää puheenvuoroa kuunnellessa sitä mietti, että mitä ihmettä me teemme tällaisella vouhotus "ystävyysryhmällä"? Voisiko nykyinen eduskunnan Unkari-”ystävyysryhmä” nimetä itsensä uudelleen? Eduskunnan Unkari-vihollisuusryhmä?

Yleensä eduskunnan ystävyysryhmät rohmuavat veronmaksajien kukkarolla vieraillessaan kohdemaassa. Ne harjoittavat ns. selektiivistä gastronomiaa, joka tarkoittaa sitä, että ryhmät nautiskelevat kalliimpia paikallisia herkkuja ja juomia. Tällainen toiminta on harmitonta vaikka kallista.

Heinäluoman ja SDP:n ulkopolitiikka on kuitenkin vahingollista, kallista ja tuhoisaa tälle maalle. Sellaisen ulkopolitikan lopputuloksena me allekirjoitamme Kreikka-takuutuksia (Jutta Urpilainen) tai karkotamme ystävät ympäriltämme.

Onko tosiaan kansallisen edun mukaista toimia jonkinlaisena vara-Ruotsina ja moitiskella niitä tahoja, jotka voisivat olla meille tärkeitä liittolaisia ja kumppaneita?

Tällaiset loukkaukset ja moraaliset keikistelyt muistetaan pitkään eikä niillä ole meille mitään positiivista merkitystä. EU:n ja Brysselin byrokratia ei usko kyyneliin, eikä hännänheilutukseen. Sille tämä meikäinen henkinen renkeily on vain merkkinä siitä, että me emme ole kiinnostuneet omasta tulevaisuudestamme.

Stubbin karnevaali

Huvittavinta tässä demarien Unkari-yrmistelyssä on, että se ei ole pahinta Suomessa tarjottua. Pohjien pohjat veti Alexander Stubb kokoomuskavereineen Jyrki Katainen kärjessä. Stubbhan otti oman EU-puheenjohtajuuskampanjansa kärkisuunnitelmakseen Unkarin hallituspuolueen, Viktor Orbánin Fidesz’in heittämisen ulos EU:n konservatiivisten puolueitten parlamenttiryhmästä.

Eli itse kokoomuksellekin, jonka muinaisten teorioittensa mukaan pitäisi olla ”kansallinen”, on Unkarin suoraselkäisyys itse perkeleestä!

Lyhyesti: emme tarvitse tällaista ulkopolitiikkaa. Meillä ei ole siihen varaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

25Suosittele

25 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mukava maahan se Unkari, mitä nyt Unkarin oikeusvaltio on romahtanut, arvioi unkarilainen perustuslakiasiantuntija.

Lehdistönvapaus mennyt, kansalaisjärjestöt ahtaalla ja korruptio kukoistaa.

Unkarin populistinen hallitus käyttää räikeästi EU-tukia valtansa lujittamiseen. Maan keskuspankki, oikeuslaitos ja valtamedia ovat hallituspuolueen vallassa ja korruptio ulottuu jo poliittisen järjestelmän huipulle.

https://lakimiesuutiset.fi/unkarin-oikeusvaltion-k...

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/unkari-hukkuu-k...

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Seija -asiantuntija oli toista mieltä. )))

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kanssasi toista mieltä olemiseen riittää päteviä asiantuntijoita.

Hungary’s descent towards authoritarianism under right-wing leader Viktor Orban, who has exerted control over almost all aspects of the public sphere, has placed the country’s anti-corruption efforts in the spotlight. In the Transparency International Corruption Perceptions Index 2017, Hungary scored a pitiful 45 on a scale of zero to 100, three points below the previous year and 10 points down since 2012.

jne.

https://www.transparency.org/news/feature/is_hunga...

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Jaa että löysit kansainvälisen lobbausjärjestön, joka dissaa Unkaria. Ja?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #26
Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Unkarihan on nykyään persujen kolmas koti, ensimmäinen on Trumplandia, sitten tulee Unkari ja vihoviimeisenä sitten Suomi.

Tällaista politiikkaa kuin Unkarissa harjoitetaan, on ilmeisesti se persujen tapa myös hoitaa asioita.

Kaverille jaetaan pimeitä rahoja, kielletään kansalaisjärjestöjä ja laitetaan vittumaiset tuomarit eläkkeelle.

Siinä on persuille esikuvaa.

Ei muuta kuin äänestämän keväällä persuja, ties vaikka saisit hieman riihikuivaa palkaksi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Heh heh, tämä kirjoituksessa todettu "Stubbhan otti oman EU-puheenjohtajuuskampanjansa kärkisuunnitelmakseen Unkarin hallituspuolueen, Viktor Orbánin Fidesz’in heittämisen ulos EU:n konservatiivisten puolueitten parlamenttiryhmästä."

Ei kai ole eka kerta kun kokoomus heittää jonkun tahon pihalle. Muistuuko Arton mieleen kesä 2017 ja Sipilän hallituksen ravistelut, johon olennaisena osan kuuluu ministeri Orpo ja H:gin kaupungin pormestari Vapaavuoren, molemmat kokoomuslaisia Stubbin tapaan, kannaotot useampaan kertaan negatiivisia.

Kalevan mukaan "Perussuomalaisten uuden johdon on hyväksyttävä länsimaiset demokratiaan ja ihmisyyteen kuuluvat arvot, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo." https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/orpo-perussu...

Länsimaiset arvot lienevät kuitenkin EU:n arvojen kanssa samoissa mittasuhteissa. Kauempaa ei tarvitse hakea kokoomukselle sopivia arvoja, kunhan vain on myötämielinen kaikissa eu-asioissa.

Myös hyvää kirjoittelua;
https://www.suomenmaa.fi/uutiset/kommentti-naista-...

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/530180-s...

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Tulihan se kirjoituksesi, kuten lupailit :)

Kuten sielläkin sanottiin, niin arvostan näkemystäsi, vaikka olenkin eri mieltä.

Siellä tosiaan sanottiin, että edelliset hallitukset olisivat voineet muuttaa vaalijärjestelmää tasapuolisemmaksi ja jotta Englannissa järjestelmä on vielä hullumpi, eikä sitä syytetä epädemokratiasta. Juttu jäi silti puolitiehen. Englannissa valtaapitävät eivät ole vetäneet vaalipiirien rajoja uusiksi maksimoidakseen paikkansa tulevaisuudessa, eivätkä ole valloittaneet koko mediakenttää äänitorvekseen.

Muisti kyllä suurlähettiläs mainita (lähdettyäsi), että onhan siellä vapaa media ja opposition NETTISIVUJA enemmän kuin koskaan. Se häneltä jäi mainitsematta, että Fidesz hallitsee käytännössä kaikkia paperilehtiä, TV- ja radiokanavia, sekä katuvarsimainontaa.

Erinäisissä puolueettomien tahojen rankingeissa Unkari on tippunut vuodesta toiseen, olipa kyse sananvapaudesta, korruptiosta tms.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Nii, ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan saadakseen mainitsemiasi hullutuksia. Ruotsin vaalijärjestelmä on kai sitten niiden ""eurooppalaisten arvojen" mukainen, ei vaalisalaisuutta edes!

Tai sitten vaalipiirijako. Se on kyllä ihan meillä täällä Suomessa nähty. Kuntaliitoksiin pakottaminen "soten" merkeissä on tehnyt monesta maalaiskunnasta vaihtunut politiikan painosuhteen päälaelleen keskuskaupunkinsa kautta.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Mitä tulee Eduskunnan ystävyysryhmiin, niin voisit kertoilla, että minkälaista kuvaa Perussuomalaiset antavat Armeniaan Juho Eerolan johdolla tai Thaimaahan Ville Tavion johdolla.

https://www.eduskunta.fi/FI/kansainvalinentoiminta...

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Niin ja vielä kolmas kommentti tähän perään Jutta Urpilaisen takuutuksista. Miten kävi Kreikan kolmannen tukipaketin kohdalla? Eihän vaan perussuomalaiset olleet mukana hyväksymässä sitä? Eihän nyt sentäs...
https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2015081320175137

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Takuutukset menevät pitkälti nykyisten sinisten piikkiin. Älä siis yleistä.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Vahingossa vai kännissä ja läpällä nykyisetkin perussuomalaiset olivat mukana hyväksymässä? Teitin tarinat menevät aina siihen, että kaikki tehdyt, teistä huonot päätökset ovat Sinisten vika. Jos Soini olisi saanut jatkaa, niin siellä olisivat perussuomalaiset painamassa samoja nappeja, mitä Siniset nyt painavat.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #10

Veikkaisin kännissä :)

Persujen kaikki tapahtumat Soinin aikaan ovat unohdettuja, kuten myös kannatus.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Voihan siinä olla vähän perää, sillä jos oikein laskin niin sinisillä on 18 ja persuilla 17 kansanedustajaa:)

Käyttäjän mikanter kuva
Mika Keränen

Meikäläisillä stallareilla ja heidän hengenheimolaisillaanhan on jo ihan perinteitäkin eteläisen veljeskansamme etujen sabotoimisessa; siinä missä nykyään ollaan rähmällään länteen ja sen kulttuurimarxilaisiin "arvoihin", aikaisemmin palvottiin klassismarxilaista itää:

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kulttuuri/eraan-i...

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Demareiden poliittinen dementia on vanhaa perua ja alkoi jo 1980-luvulla, jolloin puolue houkuteltiin mukaan uusliberalististen ja avointa globalisaatiota ajavien politiikkaohjelmien valmisteluun ja aikanaan toteutukseen. Puolue uusliberalisoitui aluksi vaivihkaa ja naamioi tuon kehityksen valtion taloudenhoitoon liittyväksi pragmatismiksi. Neuvostoliiton kaatuminen ja raju velkakriisi 1990-luvun alussa pudotti puolueelta sen sekä taloudellisen että ideologisen kyvyn puolustaa entisiä oppejaan hyvinvointivaltiosta pois. Siitä tuli pelkästään nk. 'saavutettujen etujen' puolustaja ja toisaalta "välttämättömien" rakenteellisten uudistusten verhottu takuumies (Lipponen). EU:n taloutta vahvasti liberalisoivaan suuntaan ohjaaviin rakenteisiin hivuttautuminen kuuluu puoleen kyseenalaisiin saavutuksiin. Puolueella ei ole ollut aitoa omaa poliittista ohjelmaa kohta 30-40 vuoteen. Se on pelkkä rahavallan käskyläinen, punanuttuun verhottu ääniharava sille ja ideologisestikin pelkkä kalpea varjo menneisyydestään. Tämä ovat kautta rantain monet vanhan demareiden kulta-ajan poliitikotkin todenneet.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Jouni! voinko laittaa tämän kommenttisi fb:hen. Sinun nimellä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Unkarissa vainotaan nyt kodittomia. Sekö persujenkin toivelistalla?
On ihan loogista että muukalaisviha on ensi askel sitten tähtäimeen kodittomat, narkomaanit, homot, lesbot, liikuntarajoitteiset, mielenterveyspotilaat.

Viljo Asikainen

Joka paikan Heinäluoma on viime vuosina saanut olla sosialidemokraattien virallinen valtiomies, se ainoa, kun ei ole muitakaan ollut. Sama tilanne jatkuu. SDP on ministerikanditaattipulassa kun siitä tulee hallituspuolue mikäli Heinäluoma ei ole käytettävissä. On pelättävissä että Suomi on pulassa mikäli on käytettävissä.

Monet kerrat on Heinäluoma päästellyt ilmoille sammakoita ja usein vaiennut silloin kun ei olisi pitänyt. Jos ruuti olisi maailmassa vielä tuntematon ja Luoja antaisi sen keksimisen Eero Heinäluoman tehtäväksi, saisi maailma pärjätä jatkossakin ilman ruutia.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

ei sitä tiiä..."laittelenpa vähän salpietaria leivän päälle, ja rikkiä ja puuhiiliä niin eikö siitä tule hyvä kinkkuleipä...."

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Unkarille virtaa EU:sta rahaa, ja kansa kurjistuu. Palkat ovat surkean pienet ja ruoka erittäin kallista. Nykyään unkarilainen makkara on Saksassa halvempaa kuin Unkarissa. Sosialismin aikana perheet pärjäsivät pitämällä porsaita kotona ja syömällä paljon veriruokia. Nykyään tämä ei ole mahdollista, kun EU-säännöt vaatisivat eläinlääkärien suorittamaa rokottamista ja perinteinen teurastaminen on kielletty. Ainoa, mikä on halpaa, on viina. Kansa alkoholisoituu. Työttömyysturvan kesto on lyhyt, ja sen jälkeen ei saa mitään, paitsi lapsilisiä monilapsisille perheille.

On selvää, ettei tällaiseen kurjuuteen voida laittaa paremman elämän toivossa matkaan lähteneitä turvapaikanhakijoita.

Viktor Orbán ei ole unkarilainen vaan hän on mustalainen ja siis rodullistettu. Unkarin romaniyhteisöt auttoivat Orbánin poliittisen uran alkuun ja äänestivät aina Fidesz’iä saadakseen parannusta romanien huonoon asemaan, mikä ei yleisesti ottaen toteutunut. Orbánin nationalismi on siten kertaluokkaa monimutkaisempi rakennelma kansakunnaksi tulemisesta kuin yksitasoinen persuna oleminen. Kun yhdessä maassa nyt on (yksin)vallassa rodullistettu romani, hän ajaakin Euroopan jyrkintä torjuntaa vaeltavia kansoja kohtaan – kertomus ei kelvanne poliittisesti kenellekään.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Ilarille keltainen kortti - tämä on sitä ihan oikeata rasismia.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Huh huh, Ilarilta tainnut jäädä lääkkeet ottamatta. Siispä neuvo lähetä ottamattomat lääkkeet Venezuelalaiseen postipakettiautomaattiin, saattaa jokunen compadre pelastua, ellei erikoisjoukot kerkeä hqaltuunottoon.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Unkarin romaniyhteisöt sanoutuivat irti Viktor Orbánista ennen vuoden 2018 vaaleja, koska heidän mukaansa hän ”ei ollut enää ylpeä juuristaan keskuudessamme vaikka olimme auttaneet hänet valtaan”.

Romaniyhteisöjen avoin kirje alkukielisenä Itä-Euroopan asiantuntijalle:

”Nyílt levél Kedves Roma Testvéreink!

Mi, akik ezt a levelet aláírtuk együtt és külön-külön is kifejezésre juttatjuk, hogy elegünk van a mai magyar kormányból és különösen annak vezetőjéből, Orbán Viktorból.” [--]

https://civilhetes.net/a-ciganyok-nekimentek-az-eg...

sekä sama englanniksi:

”Dear Roma brothers and sisters!

We, the undersigned, have collectively and individually decided to express that we have had enough of the current Hungarian government, and especially of its leader, Viktor Orbán.

Few people know that in 1989 gypsy leaders of the time agreed that several people needed to be selected from among the Roma in order to work for the advancement of our people, since the situation and circumstances of the gypsy community were already extremely bad.

The most promising young person among them was Viktor Orbán, in whom the Roma leaders of the time saw the guardian of the ascension of the gypsy community. We were patient. In 1998 when Orbán became the prime minister, we felt that our time had come.

Several things happened which truly raised our hopes, but a true breakthrough never occurred. Neither the schooling of our children nor the material or health situation of our families really improved. Even so, we continued to hope, and we supported Fidesz with our votes at elections.

[--]

We hope that every Hungarian Roma will join our call, and with our help in 2018 the country can free itself from the once-broke Roma kid who became a tyrant.

Roma Rom Cooperation Association
Hungarian Gypsy Democratic Organization” etc

https://budapestbeacon.com/viktor-orban-spit-face-...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #38

Ilari kirjoitat Unkarin romaanien irtisanoutumisesta ennen vuoden 2018 vaaleja Orbanin puolueen harjoittamasta politiikasta näin "Unkarin romaniyhteisöt sanoutuivat irti Viktor Orbánista ennen vuoden 2018 vaaleja, koska heidän mukaansa hän ”ei ollut enää ylpeä juuristaan keskuudessamme vaikka olimme auttaneet hänet valtaan”."

Miksi sitten tuo irtisanoutuminen ei näy vuoden 2018 vaaleissa vaan Orbanin johtaman
Fidesz - Magyar Polgári Szövetség-puoueen kannatus nousi hieman yli 4 prosenttiyksikköä edellisistä vuoden 2014 vaaleista? Äänestystulos 2018 oli 49,3% (v.2014 44,9%). Sitä paitsi näyttää siltä, että kannatus on viimeisten mielipidemittausten mukaan noussut, viimeisimmän mukaan vieläkin 51%.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #39

Todennäköisesti eivät ole äänestäneet Fidesziä enää pitkään aikaan, esim. tämä on viime vuodelta

The segregation of Hungarian Roma children must end

https://www.neweurope.eu/article/segregation-hunga...

Ja onhan Orbanin Unkari ollut negatiivisessa valossa muustakin, 2015:

Unkari perääntyy: kuolemantuomion palauttamista ei suunnitella

Unkari sanoo, ettei suunnittele kuolemantuomion palauttamista. EU ehti jo varoittaa Unkaria asiasta, sen jälkeen kun pääministeri Viktor Orban sanoi kuolemantuomion olevan agendalla. Kuolemantuomio on EU:ssa kielletty.

- Niin että sellaista maata vielä puolustellaan.

https://yle.fi/uutiset/3-7966200

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #40

Seija, väitätkö ettei Suomesta löydy kritisoitavaa ja epäkohtia vai miksi kommentoit kannanottoani ylipäänsä siten kuin kommentoit? Minä kerroin vaalien tuloksista ja ko. puolueen kannatuksesta, johon Ilari omassa kommentissaan viittasi kuten kerroin.

Pitäisi se malka löytää joskus omasta silmästäkin!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #41

? Vastasin tähän kirjoittamaasi

"Miksi sitten tuo irtisanoutuminen ei näy vuoden 2018 vaaleissa"

"väitätkö ettei Suomesta löydy kritisoitavaa ja epäkohtia"

Ei lähimainkaan siihenkään verrattuna että Unkarin pääministeri Orban otti kuolemantuomion agendalleen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #43

Vastauksesi vain ei ole minkäänlainen vastaus/todistelu siihen, että vaalitulos oli 2018 mikä oli riippumatta aiemmista tapahtumista. Eikä todellisen vaalituloksen kertominen ole minkään tasoista puolustamista muille kuin ehkä sinulle. Muuten vielä lokakuussa on mielipidemittaus puolueiden kannatuksesta mitattu ja se kertoo 51% tuolle puolueelle. On se ihmeellistä, eikö olekin, kun meilläkään ei yhdekään puolueen kannatus ole tuota luokkaa? Jotain kummallistahan maassa täytyy olla.
https://twitter.com/EuropeElects/status/1060943771...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #44

Tässä Etyjin vaalitarkkailun tulos.

Unkarin parlamenttivaaleissa äänestäjien faktoihin pohjaavaa valinnanmahdollisuutta heikensivät muukalaisvihamielinen retoriikka ja puolueellinen media, jotka kuihduttivat poliittista keskustelua. Näin totesi Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj maanantaina.

https://www.ess.fi/uutiset/ulkomaat/art2449976

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #45

Aina vain paranee mielikuvituksesi vaalitulokseen ja nykyisiin mielipidemittaustuloksiin nähden. Antaa olla, en jaksa lukea tuollaista ...... ubkarilaiset tekee kuten parhaaksi näkee. Minulla ei siihen ole mitään sanomista.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #46

Niinpä, täällä persut kritisoivat puolueellisuudesta mm. Yleä, mutta kun Etyj kritisoi sitä että Unkarin media on puolueellinen niin mitäpä siitä kun se Unkarin valtamedia on Fideszin hallinnassa. Oikea media.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #47

EU:ssa saa olla puolueellinen kunhan on oikeaan suuntaan, maahanmuuttajia ja liittovaltiota lisää, globalisaatiossa on tulevaisuus.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

kaikkihan täällä muistaa Matti Rossin(taistolainen kirjailija) käräyttäneen unkarilaiskirjailijan -70 luvulla,,joutui varmasti unkarissa ohranan kuulusteluun,,hyvä jos hengissä selvisi,,eli meillä on perinteitä unkarin suuntaan !
Denes Kiss taisi olla kyseessä!

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Eräs Halonen ei korviaan lotkauttanut kun rajavartijat napsivat itäsaksalaisia natseja toista sataa, ajoi kansainvälistä tunnustamista DRR:lle vodkahuuruisten neukkujen naureskellessa taustalla. Helvetin häpeällinen menneisyys yhdellä ainutkertaisella presidentillä Suomen historiassa. Tuskin osaa edes hävetä. Tuo ainutkertaisuus tarkoittaa myös naiskandinaatin valintaa tulevaisuuden Suomessa. Sääli, sillä kotimaa on täynnä loistavia, karismaattisia naisia. Sitten tulee neuvostokloffi ja ryssii tilanteen forever.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Unkari on marssimassa Puolan tavoin pitkin askelin Putinin syliin. Eu:n olisi syytä heittää ulos nämä kaksi maata jotka polkevat läntisen oikeusvaltion ja demokratian keskeisiä arvoja.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Puola ja Unkari ja ties ketkä muut ovat mielestäsi menossa Putinin syliin, joten mahtilogiikalla haluaisit ne EU:sta pois, jotta saisit asian varmistettua - nerokasta. En muutenkaan erityisesti usko esim. Puolan olevan liittymässä putinlandiaan tai muutakaan tuollaista höpsöä. Vastahan tuo pyytämällä pyysi NATOlta tukikohtaa, joukkoja jne. eikä historian valossa noilla mailla ole syytä luottaa Venäjään.

EU kyllä voi kaatua omaan typeryyteensä, ja se olisi Venäjän mieleen - mutta ei EU:n tarvitsisi kaatua mikäli ei itse sähläisi. Britit lähtevät... Puolaa ja muita halutaan oikein erottaa valopäisimpien mielestä. EU kuolee tuolla tavoin varmasti.

Suomen kannattaisi tosiaan hoitaa puolustussopimuksia kuntoon kiireellä... EU:n idiootit ne tuhoavat oman projektinsa, ja Venäjä odottelee rauhassa mitä mahdollisuuksia EU:n romahdus tuokaan.
Ei sen niin tarvitsisi tapahtua, mutta luotto EU johtajien kykyihin alkaa olla aika alhaalla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Onneksi EU:lla ei ole armeijaa, komissio olisi jo lähettänyt armeijan opettamaan tapoja kuten Neuvostoliitto teki kurittomille Unkarille ja Tsekkoslovakialle.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

EU:n armeijahanke sai juuri uutta potkua.

Merkel kannustaa EU:ta perustamaan yhteisen armeijan

https://www.ksml.fi/ulkomaat/Merkel-kannustaa-EUta...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #35

Aikamoista potkua tarvitsisi että tuosta jotain konkreettista tulisi. NATO on jatkossakin se mihin useimmat turvautuvat. Brittien lähtiessä lähtee myös "EU armeijalta" pohjaa.... Ja eikös joidenkin mukaan pidä päästä myös Puolasta ja Unkarista eroon... Sitten vaikka Itävallasta ja monesta muusta. Sopii pikkaisen epäillä "EU armeijaa". Kunhan nyt EU aluksi pysyisi edes hengissä.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Puolassa eivät sentään ole niin rähmällään itään päin, eikä PiS-puolueella ole (onneksi) niin suurta kannatusta ja valtaa, että voisivat Fideszin tavoin rakennella diktatuuria.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

"Politiikassa ei tapahdu mitään sattumalta: Kun jotain tapahtuu, voit lyödä rahasi vetoa, että niin se oli suunniteltukin."
- F.D. Roosevelt

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Rooseveltin ajattelua voi sanoa tieteelliseksi maailmankuvaksi, jollaista Sampo Terho kaavailee Sinisten vaaliteemaksi ala-otsikolla "Kansanturvallisuus"? Ehkä peräti vastustetaan kansankielisen kulttuurin hiljaista hautautumista elävältä, so. työrauhan julistamista Åbolle sivistyksen nimissä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Osallistujille annetun kirjallisen selityksen mukaan Unkarissa oli ongelmia oikeuslaitoksen itsenäisyyden, sananvapauden, korruption, vähemmistöjen, maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden oikeuksien kanssa."

Arto, kaikki käy koska maahanmuuttajat ja turvapaikanhakijat?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Espanjassa ongelmia on kun hallituksen joukot estävät väkivalloin kansalaisiaan äänestämästä ja väärän mielipteen omaaville poliitikoille jaetaan kymmenien vuosien vankeusrangaistuksia. EU ei moiti Espanjaaa koska tottelevat EU:ta maahanmuutossa, mutta Unkari ja Puola asettuivat vastahankaan ja kieltäytyivät ottamasta muslimeja, siksi rangaistus.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Breaking news!

-Sinisillä oli yksivuotissynttärit! Kynttilää eivät sentään puhaltaneet.

-Supo on saanut oman naistoimittajan.

-Perestroikan käynnistänyt Gorbatshov lakkautti ensitöinään sikäläisen Supon (kgb) valvonnassa toimineet hoitolaitokset joihin masentuneiksi diagnisoituja toisinajattelijoita oli sijoitettu mukavuusalueelle mielihoitoon (vai kielihoitoon?)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset