Arto Luukkanen

”Sipilän syntymättömät”

Aamuteeveestä lipsahti tänä aamuna kirkkaita totuuksia. Tosiasiat välähtivät katsojien silmille.

Kuten Pyhässä Kirjassa sanotaan - ”lapsien ja imeväisten suusta”.

Toimittaja Petterssonin suusta livahti totuuksia?

Suhteellisen nuori toimittaja Maria Pettersson livautti, että ”me” - toimittajathan me päätämme - mitkä vaalit ovat tai mistä aiheesta puhutaan ennen vaaleja puhutaan. Vanhemmat toimittajat riensivät äkkiä peittelemään tätä ”möläystä”.

Tämä lipsautus on tärkeä sillä se paljastaa virallisen ja ”luotettavan median” linjan. Näyttää siltä, että kaikesta muusta saa puhua, paitsi siitä mikä ihmisiä oikeasti huolettaa.

Suomessa ei synnytä kun ei ole turvallisuutta eikä toivoa tulevaisuudesta

Toinen Marian ”totuus” nousi esille, kun toimittajat puhuivat ”lapsitalkoista” ja siitä pitäisikö jokaisesta synnytetystä lapsesta maksaa tonni tilille. Nuori Maria ymmärsi asian paremmin kuin setämiestoimittajat ja totesi, että kaikki riippuu siitä onko perheillä pysyviä työpaikkoja.

Kyse on todellakin siitä, tuntevatko perheet olonsa turvalliseksi. Onko ihmisillä turvattu toimeentulo ja onko maa sellaisessa jamassa, että sinne on hyvä synnyttää uutta elämää?

Nykyisen ”syntyvyyskriisin” takana on monia seikkoja, mutta eräs tärkeimpiä syitä siihen miksi perheet ovat pelänneet hankkia uusia lapsia, on se ” palohälytysilmapiiri, jonka Sipilän hallitus loi tähän maahan 2015.

Tämä hallitus on tehnyt kaikkensa, että ihmisen tulevaisuudenusko häviäisi repimällä irtisanomissuojaa ja märehtimällä palkkakuluista. Sipilän samalla mantrana toistelema ”kestävyysvaje” on luonut Suomeen toivottomuuden ilmapiirin; eihän uusia lapsia voi hankkia kun pääministerikin laihialaisella innolla vänisee koko ajan, miten huonosti asiat ovat.

Antti roheltaa ”synnytystalkoita” samalla tavalla kuin ay-pomo vääntää mietintötorttua?

Toisaalta, kansalaiset ovat kokeneet vuonna 2015 alkaneen migraatiokriisin uhkaavan normaalia elämänkulkua; Suomi elää jonkinlaisessa ”miehitystraumassa” – kannattaako tänne tehdä lapsia kun me elämme tällaisia kriisiaikoja ja päättäjät eivät näytä pitävän omien puolta?

Kun historioitsijat tarkastelevat myöhemmin tätä aikaa he varmasti pohtivat syitä vuosien 2015-2019 ”Sipilän syntymättömiin”. Eräs avainsana on toimittajan oivaltama kansalaisten kokema puuttuva turvallisuudentunne. Syntyvyys ei lähde nousuun firmanjohtajan narinalla siitä, että kaikki maksaa ja on niin kovin kallista.

Ei se nouse myöskään Antti Rinteen pikkutuhmilla ”synnytystalkoilla”. Ei ihmisten perheiden tulevaisuutta voi roheltaa samalla tavalla kuin ay-porhot vääntävät ylimääräistä mietintötorttua.

Suomi tarvitsee toivoa, turvallisuutta ja pysyviä työpaikkoja!

TT!

PS. Jos joku epäilee esittämääni kuviota, niin katselkoon Italiaa.  Siellä on Euroopan pienin syntyvyys ja massiivinen nuorisotyöttömyys. Se keskittyy Etelä-Italiaan, mutta se on herännyt: tämän vuoden vaaleissa ennennäkemätön äänivyöry teki uudesta Viiden tähden kansanliikkeestä suoraan Etelä-Italian ylivoimaisesti suurimman puolueen. Ja hallituksessa Roomassa se nyt pusertaa lupauksiaan toteen! Kun oikeaa toivoa on, niin kansa myös sen löytää!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Toisaalta Huhtasaarikin nosti esiin Unkarin josta esim. seuraava mielenkiintoinen juttu. Lukekoon ketä kiinnostaan.

https://ifstudies.org/blog/is-hungary-experiencing...

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Persujen ihanne Unkari on mannevaltio.

Viki: - Anna sie persu miul Pustan pojal miljardi euro hyvä hevostalli laajennukseen ku mie oon maahanmuuttokriittinen.

Ja persuhan antaa ku hää on maahanmuuttokriittinen.

Ja punalippu nousee Varsovan kulttuuri- ja tiedepalatsin huipulle…

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Rivin kommentti oli täky ja perin masentavaa, että sinäkin menit sitten siihen rölläämään tapojesi vastaisesti lukematta itse artikkelia. Oli premissi mikä tahansa, auringon täplät, Unkari tukee lapsiperheitä sekä siellä naidaan ja lisäännytään ts. auringontäplien takia Unkarin nuorilla on uskoa tulevaan ainakin lasten hankinnan suhteen ihan eri tavoin kuin vaikka meillä täällä Suomessa.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Melkein joudun suosittelemaan tätä, vaikka Luukkanen sivuuttaakin oman puolueensa pelottelupolitiikan, joka juuri tällä hetkellä on oikeinkin hurjassa vauhdissa. Kukapa hankkisi lapsia maahan, jossa kansa on kuulemma kokonaan vaihtoon menossa?

Saatan silti suositella, koska melkein koko teksti on melkein asiaa, osin jopa erittäin asiaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Olen itse pannut merkille, että blogistilla melkein koko teksti on nykyään melkein asiaa ihan säännöllisesti. Malttamattomana odottelen että vaalit ovat ohi, niin palattaneen aikaan jolloin blogistin teksteissä oli osa asiaa.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Artolta hyvä kirjoitus mutta kommentointi ala-arvoista kuten yleensä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kiitos kuitenkin sinulle, kun arvokkaalla panoksellasi nostit tasoa.

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Niin kauan kuin muistan, on Suomessa aina johdon taholta peloteltu, että "suomalaiset kuolevat sukupuuttoon vuonna X" kun nyt uusi ennuste Y osoittaa sen. Ja aina sitä on käytetty keppihevosena leikkauksille, säästöille ja maahanmuutolle. Tosiasiassa vuoteen 2015 saakka on väestö vain kasvanut myös ilman maahanmuuton osuutta.

Viime vuosien syntyväisyyden lasku on tosiaan poliittisesta taudista, tarkemmin nuorisotyöttömyydestä johtuvaa, kuten Arto tarkasti kuvaa.

Sinänsä ei muuten Suomen väestön lievä vähennys merkitsisi mitään katastrofia. Suomi on jo optimaalisen tiheästi asuttanut äärimmäisen pohjoisen maan. Mitään pysyvää väestönkasvua ei lainkaan tarvita. Kuitenkin taloussysteemi vaatii jatkuvaa suunnilleen 2% kasvua toimiakseen kunnolla, mutta hiljalleen pitäisi tätä systeemiä korjata eikä riehaannuttaa massamaahanmuutolla.

Nykyhetkellä kuitenkin tarvitaan juuri nuorisotyöttömyyden poistoa paitsi syvästi epäinhimillisenä myös syntyväisyyttä liikaa ja väärällä hetkellä laskevana tekijänä!

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Itse miettinyt, että miksi Suomi ei voisi pärjätä jatkossakin tällaisella 5-6 miljoonan kansalla?

Miksi Norjassa (5,3 miljoonaa) tai Tanskassa (5,6 miljoonaa) ei ole tarvetta synnytystalkoille?

Sitä paitsi suuret ikäpolvethan poistuvat pian luonnollisesti, joten mihin täällä tarvitaan lisää työttömiä?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Norjassa asukasluku on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana kolme kertaa korkeammalla tahdilla, kuin Suomessa NO 12% vs FI 4%. Kiitos öljyn heillä lienee itse asiassa sitä paremmat oltavat mitä pienempi kansa on. Ei nyt kuitenkaan hirttäydytä siihen. Meillä moni asia perustuu jossain määrin pyramidipeliin. Varsinkin eläkkeiden, mutta myös koulutustason nousun osalta. Pienenevä populaatio tulee olemaan todellinen ongelma.

http://www.worldometers.info/world-population/norw...

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Millä tavalla näet pienenevän tai tällä tasolla pysyvän populaation olevan ongelma Suomelle? Tätä lähinnä ihmettelen, eikä siihen kukaan ole antanut selkeää vastausta.

Pelotellaan huoltosuhteella ja etc, mutta huoltosuhdekkin muuttuu jo seuraavan kymmenen vuoden aikana merkittävästi toiseen suuntaan. Samoin digitalisaatio, robotiikka,... kääntävät nyt ajattelemamme asiat ihan katolleen lähitulevaisuudessa!

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #12

Koulutustason ja eläkeläisten elintason nousu on pitkälti kiinni lisääntyvästä maksajien joukosta (tai ainakin lisääntyneistä verotuloista ja vakuutusmaksuista). Kun elinikä koko ajan pitenee, on maksettavaa aina enemmän niin elinkustannuksissa, kuin terveydenhuolto ja tukipalveluissakin. Aiemminhan ei keskimääräinen mies juuri eläkettä kerinnyt nauttimaan, vain maksamaan. Nykyään mennään jo toistakymmentä vuotta eläkkeellä.

Käyttäjän aveollila kuva
Antero Ollila

Jollakin on varmaan tiedossa, kuinka suuri prosenttiosuus työstäkäyvien määrästä on ns. epätavallisissa työsuhteissa. Niillä tarkoitan niitä, joilla on pätkätyö tai lyhennetty työaika tai viransijaisuus tms. Se prosenttiluku on muistaakseni luokkaa 30-40 %. Kun tilanne on tämä, niin asiahan on niinkuin Arto toteaa, että ihmisillä on epävarma tulevaisuus. Hallitus on vienyt toivon suurelta joukolta ihmisiä.

Kun ei ole toivoa, niin tilalle tulee apatia, joka näkyi aikanaan kaikissa kommunistissa maissa kuaten NL ja Kiina. Kun ihmisillä on toivoa, niin tapahtuu uskomattomia asioita, kuten Suomen nousu sotien jälkeen.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Jos nyt heitetään tämmöinen kun oli uutinen kun Domus keittiöt konkurssiin mennyt just . Kenen vika ?

Kaveri pari vuotta jo sitten asentajana näki ja tajus kun Saksalainen nobles keittiöt tulee vetää pitemmän korren .

Työmaal oot niin työkalut makitat japanista , levyt kadanasta , vaneri Brasiliasta, työmiehetkin jostain muuhalta jne.

Kenen vika ?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Mitä jos mustanmakkaran Tampereella vietettäisiin Suomen Manchester-päiviä jolloin muisteltaisiin kaupungin brittiperinteitä Italian Manchesterin malliin? Kuulummehan länteen.

Olisi vaihtelua koko vuoden jatkuneelle valtionjohdon riekkumiselle yhdessä piispojen kanssa sata vuotta sitten kuolleiden sisällissodan uhrien haudoilla.

http://www.bbc.com/travel/story/20181121-the-itali...

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Historian harrastaja muistaa lukeneensa raakapuuvillaa tuodun Tampereelle 1800-luvulla yhteisen Venäjän valtakunnan itälaidoilta Uzbekistanista päin, mutta Åbo Akademissa ollaan ammattihistorioitsijan työryhmässä osoittamassa Erkki Tuomiojan johtamalle "totuuskomissiolle" puuvillan alkuperäksi USA:n orjaplantaasit.

Löydetään puuvillan kolonialistiset juuret kaikkine niistä hyötyneine piireineen mukaan lukien hämäläiset "kehruujennyt", olihan runsaasti saatavilla ollut naistyövoima vetänyt ulkomaista yrittäjää puoleensa.

PS. Jokunen vuosi sitten Tuomioja kävi Tampereella vihkimässä uudistetun Lenin museon.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Jos luottamusta ei ole, tapaamme nahkurin orsilla, lupaa Juha Sipilä. Valtiojohto onkin nähty piispojen mukana sata vuotta sitten sisällissodassa kuolleiden haudoilla varmistamassa että kivet pysyvät painoina paikoillaan.

Pelastumme kunhan saadaan kutsuja ilmaisen aterian ääreen 6.12.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Vaikka ei olisi pappi, tänään pitää lukea Lidl:n etusivun mainos HS:ssa, nimittäin joskus vuonna 2008 sain kirjailija Mikko Rimmisen nimissä rohkaisevan arvion Teos-kustantamolle lähettämääni kirjaluonnokseen. En kuitenkaan jatkanut projektia sen pitemmälle vaan keskityin some-vaikuttamiseen, vaikka Rimminen keskusteli Sauli Niinistön kanssa radiossa kirjallisuuden eri puolista.

Sittemmin julkaisin kirjan omakustanteena.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Arto. Noin se vaan on. "Mustankirjan", vakaa Sana ei miksikään muutu, vaikka me olisimme "sikoja", joiden jalkoihin on "helmet" heitetty. Meidän, "jästipäiden", pitäisi, vaan pyrkiä kukistamaan ylpeytemme ja lähteä nöyränä uudelleen "liikkeelle"; Matt. 6:33, että, etsikää ensin... . Siunaten Lasse.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset