Arto Luukkanen

Petteri vaatii Suomeen hissunkissun vaaleja?

Mikään ei piristä sunnuntaiaamua kuin Petteri Orpon älyntäjäytys.

Tällä kertaa Petteri vaati että ennen vaaleja ei olisi ”repiviä keskusteluja” (https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/145f2c60-a1f9-4928-8a4b-1987cc6e8bdb).

Petteri Orpon ja (ääri)oikeistohallituksen vieraantuneisuus tosiasioista loistaa tästä lausunnosta kauas kuin öinen majakka.

Kansan pitää saada keskustella!

Tosiasiat, josta kansalaiset puhuvat nykyään ovat tylyjä.

Suomessa herätään parhaillaan kasvavaan väkivallan uhkaan. Kaikki keskustelevat kahvipöydissä siitä mitä pitäisi tehdä Oulun tapahtumien johdosta. Samaan aikaan olemme sukeltamassa uuteen taloudelliseen laskukauteen. Myös vanhukset on unohdettu. Taitettua indeksiä te ette halua korjata. Eikä tietenkään SDP halua.  

Seniorikansalaisilla on taas kovat ajat.

Hyvä Petteri. Oletko unohtanut, että johtajuus ja politiikka testataan tosimielessä vasta sitten kun on kovat ajat. Ei ole mikään temppu purjehtia kauniilla säällä. Nyt Suomi laivan ruoriin tarvittaisiin valtiomiehiä - etenkin kun Eurooppa on muutoksessa.

Saksan uusi johtaja ja Saksan kriisi

Petteri hyvä. Maailma muuttuu ja se Saksa, josta olette saaneet ohjeita ja määräyksiä on muutoksessa.

Saksassa Annegret Kramp-Karrenbauer valittiin 7 joulukuuta CDU:n johtoon. Uusi puoluejohtaja Kramp-Karrenbauer, AKK, voitti kisan todella rimaa hipoen (517 ääntä puolesta 482 äänesti Friedrich Merz’iä.

AKK on Merkelin tämän vuoden löytö ja hänen tärkein tehtävänsä on puolustaa Merkelin valta-asemia puolueaparaatissa ja koettaa nostaa puolestaan jyrkästi laskevaa kannatusta. Angloamerikkalaismielisen Merzin ja varsinkin toisen haastajan, Trump-mielisen Jens Spahnin puheet jäntevämmästä pakolaispolitiikasta ovat myös kova haaste hänelle.

Mutta ennen kaikkea AKK:n voitto oli signaali jälleen läheisemmästä EU-yhteistyöstä Ranskana kanssa. Hänen koko uransa on tehty Saarilla, joka tiukimmassa siteessä Ranskaan oleva osavaltio koko Saksassa. Tämä lupaa Suomelle jälleen uusia itsenäisyyttä kaventavia EU-hankkeita nopeutetulla vauhdilla

Samaan aikaan kovaa kasvavat vihreät ja ennen kaikkea AfD hengittävät niskaan. Sosialidemokraattien syöksykierre puolestaan saattaa puoluejohtonsa omiensa armottoman kritiikin kohteeksi eikä pakko irrottautua hallituksesta ole lainkaan poissuljettua. On selvä, että Merkel ei selviä kanslerina vuoteen 2021 saakka. Keltä sitten saadaan ohjeita?

Ranskaan poikkeustila?

Hyvä Petteri! Toinen ”huono uutinen” on se, että se Ranska, jonka piti viedä EU:n federalisaatiota eteenpäin, on myös muutoksessa!

Ranskan “keltaliivit” ovat testanneet tänä viikonloppuna Macronin hallinnon kestävyyttä. Näyttää siltä, että tässä asiassa maaseudun ja alueiden Ranska on löytänyt alati helposti ikävystyvän Pariisin ja sen tuloksena on pahimpia mellakoita sitten vuoden 1934 jälkeen.

Venäjä ja kaikki ulkoiset toimijat ovat tietenkin mukana omalla tavallaan sekoittamassa tätä pakkaa mutta tosiasia on, että mielenosoituksien laajuus ja massivisuus kertoo siitä, että ranskalaisten mitta on täynnä. Ei tällaista kansanliikettä luoda twiittailemalla tai trollailemalla.

Macronin ”hyvä-populismin” liike on käyttänyt loppuun energiansa eikä hänellä ole nyt puolellaan muuta kuin poliisi ja armeija. Mikäli – kuten joissain paikoin on tapahtunut – poliisi ja mellakkapoliisi aloittavat veljeilyn mielenosoittajien kanssa ovat Macronin hallinnon päivät luetut. Sitten edessä on pako helikopterilla.

Odotettavissa on sama vanha samba, joka on kaikilla diktaattoreilla edessään Nicolae Ceaușescusta aina Viktor Fedorovitš Janukovitšiin ja Vovkaan saakka.

Neuvo Petterille! Keskustelkaa, toivokaa keskustelua ja sallikaa keskustelu!

Petteri hyvä! Paras tae rauhallisista oloista on se, että ihmiset kokevat, että heidän äänensä kuuluu ja että valta on legitiimi! Kansalaisrauhan tae on syvä kansanvalta, joka ammentaa auktoriteettinsa vapaista ja reiluista vaaleista.  

Nyt sitä ei ole. Meillä on hallitus, joka on luotu keinotekoisesti ja eikä edusta vaalien enemmistöä. Se luotiin vippaskonsteilla ja pelailulla. Kepu ja Sipilä kantaa siitä suurimman vastuun.

Samoin sinä Petteri kannat vastuun siitä.

Siksi Petteri neuvon sinua kuten vanhempi mies neuvoo nuorempaa miestä: rohkaise Suomen kansaa vapaasti keskustelemaan kaikista asioista. Älä Petteri sensuroi!

Hyvä Petteri! Älä holhoa suomalaisia, älä komenna nettipoliiseja pimittämään mitään. Jos kansa on huolissaan turvallisuudestaan tai lastensa turvallisuudesta, niin se on perusteltua huolta. Jos kansa pääsee keskustelemaan vapaasti, niin se torjuu trollit ja valhemedian, lässytyksen ja saarnaamisen. Sinutkin Petteri se ilmeisimmin torjuu ensi vaaleissa.  

Vielä on kuitenkin mahdollisuuksia. Armon ovi on vielä auki: Petteri. Usko kansaan! Luota siihen.   

Erikoisviesti medialle!

Ja teille rakkaat median ihmiset. Olkaa journalisteja – ei vallan mystagogeja tai hierofantteja.

Nyt tarvitaan tinttejä – ei tiltuja!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

29Suosittele

29 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

"Hyvä Petteri! Älä holhoa suomalaisia, älä komenna nettipoliiseja pimittämään mitään. Jos kansa on huolissaan turvallisuudestaan tai lastensa turvallisuudesta, niin se on perusteltua huolta. Jos kansa pääsee keskustelemaan vapaasti, niin se torjuu trollit ja valhemedian, lässytyksen ja saarnaamisen. Sinutkin Petteri se ilmeisimmin torjuu ensi vaaleissa."

Osallistutko itse talkoisiin sallimalla kaikille yhtäläiset oikeudet kommentoida?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Mika! Sinähän olet täällä))) Maksikin on armahdettu))

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Mikko...

En olekaan huolissani itsestäni enkä Maksista, vaan kaikista.

Mutta hyvä on jos ei "sensurointia" ole suuntaan eikä toiseen.
Tämän halusin tietää... Kiitos!

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Arto. Pidin. Noin juuri. Vaan, ikävä kyllä. Eivät pysty, niinkuin emme mekään, ilman Jeesusta Kristusta pysty mitään tekemään. Siunaten Lasse.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Hietanen, pitäisikö Jeesus Kristus olla Suomen pääministerinä.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Raimo. Kyllä ja Presidenttinäkin, sellaiset ihmiset, joilla on Hänen Henkensä sydämissään. Niinkuin Hän sanoo: minä olen sisällisesti teissä. Ettekö sitä huomaa? Olet Raimo kiva juttukaveri. Katsos, kun olen ollut aika yksinäinen, puhekaverien suhteen, vaan eihän sitä tarvitsekaan olla, kuin yksi hyvä.Kiitos Raimo ja Siunausta elämääsi, Lasse.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

No eiköhän Orpo tarkoittanee että ei aivan ylilyöntejä vedettäisi vaan keskusteltaisiin sivistyneesti

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Petteri haluaisi "sivistyneesti" unohtaa sen, kuka oli sisäministerinä, kun maahantulijoiden invaasio alkoi.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Näinpä!

"Puolustan hallituksen tekemiä päätöksiä ja suosittelen samaa kaikille hallituspuolueiden kansanedustajille."

Siinä tapauksessa kiinnostaisi kovasti kuulla puolustus Orpon sisäministerikauden päätökselle olla soveltamatta 2015 voimassa ollutta Dublinin sopimusta 32 000 turvapaikanhakijaan. Sopimus ei edellytä kansainvälisen suojelun tarpeen tutkintaa nimen omaan Suomessa pitkän kaavan mukaan, vaan se olisi mahdollistanut selvittää hakijoiden EU:hun tulon maan ja ensi tilassa sen jälkeen heidän passittamisensa varsinaiseen turvapaikkaselvitykseen juuri siihen saapumismaahan – Suomi ei takuulla ollut se ensimmäisen EU:hun tulon maa Tornion kautta tulijoille aivan maantieteellisistä syistä.

On sitten toinen asia, että Dublinin sopimuskaan ei kiellä jäsenvaltioita tekemästä tyhmyyksiä omaksi vahingokseen, joten mistään sopimusrikkomuksesta ei Sipilää ja Orpoa voida syyttää. Mutta heillä on poliittinen vastuu (kuuluisa termi!) miljardien eurojen kustannusten aiheuttamisesta tarpeettomasti Suomen veronmaksajille sekä sisäisen turvallisuuden huonontumisesta hallituskaudella, joka on maksanut asiaan syyttömille suomalaisille henkirikoksia, seksuaalirikoksia ja muuta väkivaltaa, viimeksi lapsiin kohdistuvaa törkeää seksuaalista väkivaltaa Oulussa sekä läheltä-piti katastrofeja linja-autoliikenteessä.

Sipilän-Orpon hallitus on osoittautunut uusavuttomaksi laittomasti maassa oleskelevien poistamisessa maasta, ja peittelee jälkiään salaamalla sekä todelliset tarkastettuun kirjanpitoon perustuvat 2015 kansainvaelluksen tähänastiset kokonaiskustannukset että maassa laittomasti piileskelevien lukumäärän, jos se edes on viranomaisten tiedossa. Vuonna 2015 Sipilän-Orpon hallitus haukkasi poliittista sädekehää tavoitellessaan liian suurta palaa, josta se ei näytä selvinneen myöhempinäkään vuosina.

Hyssyttelyn sijaan olisi syytä nostaa kissa pöydälle ja kertoa ennen 2019 vaaleja avoimesti ja rehellisesti, miksi tehtiin poliittinen päätös Suomen vahingoksi jättää käyttämättä Dublinin sopimuksen antamat mahdollisuudet 2015, millä on ollut monia kielteisiä ja edelleen jatkuvia seurannaisvaikutuksia Suomen ja suomalaisten asemaan. Vastuun pakoilun yritys toki puhuu puolestaan sekin.

Että antaapa siis kuulua niitä selityksiä ja puolusteluja. Saa kaikin mokomin olla sivistynyt, fiksu ja kohtelias, mutta ne faktat on aika saada jo pöytään äänestäjien arvioitaviksi. Mitä avoimemmin ja rehellisemmin kerrotte, sitä vähemmän jää aihetta eripuraan.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Ateenassa "demokratian kehdossa" jo ammoin julistettiin.......kaikki vapaat Ateenan miehet ovat oikeutettuja ekklesiaan, kansankokukseen. Naisilla, orjilla, muualta tulleilta ja sellaisilla jotka eivät olleet suorittaneet asepalvelusta ei ollut asiaa tilaisuuteen.

Tämä vähemmistö joka oli itseasiassa suuri enemmistö.... heidät suljettiin pois demokraattisesta päätöksenteosta. Suljettiin totaalisesti tarvittaessa.

Vähemmistön demokratia lienee Orponkin ja kokoomuksen märkä uni. Vaan ei onnistu.

Ei tarvitse olla järjen jättiläinen...kun ajattelee miksi euroopassa taas pata kattilaa soimaa. Ihmisen arvosta lienee kysymys.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Jakolinjoja ei saa muodostaa eikä kahtiajakoa lisätä, mutta etukäteen on silti tehtävä kaikille selväksi, että Perussuomalaisten tai Ruotsidemokraattien kanssa ei saa keskustella eikä tehdä mitään yhteistyötä. Kyllä se siitä.
Tuollainen "Behead those who are intolerant"-politiikka sisältää itsessään ristiriidan, jota sen harjoittajien on ilmeisen vaikea huomata.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Muka yhteisen hyvän ja muka sivistyneen älymystön maailmoja syleilevän ehtymättämän ja loistavan viisauden edessäkö ei saisi nostaa todellisia epäkohtia pöydälle ? Tottakai se repii, etenkin sitä vallassa olevaa ryhmää, mutta avoimen keskustelun pohjalta voi syntyä sellainen suunnanmuutos, että voidaan siirtyä sinne rakentavaan keskusteluun.

Muuten kuljetaan satavarmasti samoja latuja taas kerran samaan p...läjään.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

”Sinutkin Petteri se ilmeisemmin torjuu ensi vaaleissa”. Meinaatko, ettei Petteriä valita eduskuntaan?

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Tornion avoimien ovien tuulettaja ja 2015 sisäministeri Orpo kaihoo
demokratian perään ? Miksi ? Saihan hän maahan yli 30 000 islamin
kannattajaa Suomen demokratiavajetta täyttämään. Lisäksi hienosti
ohjatusta turvapaikkaohjelmiston toteuutamisesta, jota meidänkin
lapsemme maksavat maailman tappiin Orpo palkittiin Suomen valtion
rahakirstunvartijan pestillä. Mitä Orpo nyt vielä oikein haluaa,
kaikkihan on hyvin ja Suomessa on entistä turvallisempaa elää ?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Orpo lähinnä peräänkuulutti sivistynyttä keskustelua (joka ei kaiketi Luukkaselle sovi):
"– Aina vaalien lähestyessä retoriikka tuppaa kovenemaan. Mutta jotenkin tässä viime päivien tapahtumien seurauksena oikeasti ja vakavasti vetoan kollegoihin, että yritettäisiin pitää keskustelu mahdollisimman rakentavana, eikä revitä. Tässä yhteiskunnassa on jo ihan riittävästi repimistä.

– Saamme varmasti ne (puolueiden väliset) linjaerot ihan fiksullakin tavalla esille, ettemme enää ruokkisi eripuraa ja epävarmuutta yhteiskunnassa - mikä on tällä hetkellä suurin haasteemme. Meidän tehtävämme on luoda varmuutta, uskoa ja optimismia tulevaisuuteen.

Orpo tarkensi tarkoittavansa ”viime päivien tapahtumilla” esimerkiksi Oulun raiskausepäilyjen, itsenäisyyspäivän hakaristilippujen ja ulkomaalaisten tekemien bussi-iskujen herättämää keskustelua.

– Meillä on tällä hetkellä hyvin paljon repivää keskustelua, väärin ymmärtäminen on aika yleistä. Ei tämä ole pelkästään poliitikkojen ongelma, vaan yhteiskunnassa laajemminkin.

– Meidän on kaikkien pysähdyttävä siihen, miten me voimme omalta osaltamme käyttäytyä fiksummin toinen toisiamme kohtaan. Yhdessä toimiminen kun on viime kädessä Suomen vahvuus."
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/145f2c60-a1f...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Minusta Luukkanenkin on useamman kerrankin vaatinut sivistynyttä keskustelua. Erityisesti hän on moittinut muita perussuomalaisten panettelimisesta ja tahallisesta väärinymmärtämisestä.

Missään vaiheessa en ole huomannut hänen kuitenkaan käyttävän samaa periaatetta poliittisia vastustajiaan kohtaan. Joten Luukkasen näkemys sivistyneestä keskustelusta lienee aika perverssi.

Sikäli hänen hurskastelunsa Orvonkin puheista voinee jättää omaan arvoonsa. Oma kysymyksensä on tietenkin, onko repivää ilmoittaa jo etukäteen, että perussuomalaisia ei nähdä samassa hallituksessa kokoomuksen kanssa. Eihän sitä tarvitsisi tietenkään etukäteen kertoa mutta kyllä he itse pitävät huolen siitä, että se, minkä kaikki tietävät, myös toteutuu.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei oo pelkoo mistään asiallisesta keskustelusta, kun muutama persu päästetään irti.

Mitä enemmän kannatus laskee, sitä kovempaa on huuto.

Tervejärkinen näkisi tässä jonkun yhteyden, mutta persut ei. Persut käyttävät kaiken mahdollisen, mitä tapahtuu turvapaikanhakijoiden tekemänä hyväkseen. Eikä sen niin väliä, vaikka olisi Suomen kansalainen, jos vain on väärän värinen ja väärästä maasta.

Vaalikeskusteluissa tullaan puhumaan 90% muista aiheista, kuin maahanmuutto.

Se keskustelu onkin asiallista, kun persuilla ei ole mitään sanottavaa. :)

Sitten kun hetki puhutaan maahanmuutosta, niin silloin on se persujen etsikkoaika saada se 8% äänistä. Kova homma siinäkin.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Mitä Orpo pelkää?

Suomalaisilla ei ole samaa potentiaalia kuin ranskalaisilla, singahtaa kaduille mellakoimaan!

Eriarvoistuminen on kuitenkin viety liian pitkälle. Mahdollisesti kansan 'painekattila' käy jo kuumana. Paras tapa päästää höyryjä pihalle, on sallia ihmisten tuntojen purkautuminen.

Kiellot ovat aina kääntyneet itseään vastaan!

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tallinnassa näkyy olevan mielenosoitus yk:n pakolaistenjakosopimusta vastaan.

Orpo Petteri kertoi useasti 2015 alkaneen invaasion aikana että kansainväliset sopimukset velvoittaa pitämään rajat auki kaikille. Mikään sopimus ei siihen velvoittanut silloinkaan. Nyt tehdään uusi sopimus joka ei velvoita mihinkään mutta siihen sopimukseen taas vedotaan että se velvoittaa.
Täysin seinähulluja noi päättäjät nykyään.

Jokos kaikki on tämän lukeneet?

https://www.lue.fi/blogit/blogit/suomalainen-surut...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Liian vähänkös ovat saaneet pakolaisia? Vai mikä siellä Tallinnassa mättää?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Petteri Orpo on poliitikko, joka käytti rasismi-korttia sumeilematta, leimaamalla pakolaisina esiintyvien ihmisten motiivien epäilyn rasismiksi:
https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3418828-pet...
Iso osa noista tulijoista on sittemmin muuttunut laittomiksi maassa oleskelijoiksi. Että sellainen hyssyttelijä tämä Petteri.

Vaan enhän minä epäile elintasopakolaisten motiivia sinänsä. Paremman elintason perässähän sitä liikutaan.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Olen erittäin vakuuttunut ettei suomalaiset osaa edes keskustella. Tärkeämpää on olla jonkin puolesta jotakin vastaan kuin avoimesti keskustella. Sellaiseksi kasvatetaan,ei kasveta.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Orpo kaipaa keskustelua, jonka pääasiallinen tarkoitus ei ole erimielisyyden ja kahtiajaon lisääminen. Tavoite on haasteellinen, koska meillä on yksi puolue, PS, jolle nämä ovat elinehto. Kuten heikosta menestyksestä voitte päätellä, kansalaiset eivät seuraa riidankylväjiä etsiessään turvaa ja jatkuvuutta.

Käyttäjän ReinoNyrhinen kuva
Reino Nyrhinen

Vuonna 2015 kun ulkomaalaisia alkoi saapua Eurooppaan Saksa ja Itavalta ottivat rajatarkastukset käyttöön.Myöhemmin Tanska,Ruotsi ja Norja seurasivat esimerkkiä mutta Suomi ei.

Mikä oikeus ja velvollisuus muilla mailla oli ryhtyä rajatarkastuksiin muttei Suomella.

Hallitus olisi voinut antaa mahtikäskyn mutta jätti antamatta.Hallituspuolueet Kokoomus,Keskusta ja Perussuomalaiset .

Kannattaako Perussuomalaisten kovin äänekkäästi haukkua muita kun itse on osasyypää vahinkoon.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Ranskassa keskustellaan: "Ette voi luopua tästä uudesta osasta kansallista itsemääräämisoikeutta ilman julkista keskustelua, kun 80 % Ranskan kansasta on sitä mieltä, että maahanmuutto on tarpeellista pysäyttää tai radikaalisti säännöstellä. Päättämällä yksin allekirjoittaa tämän sopimuksen, lisäisitte jo kaltoinkohdelluille vihaisille ihmisille ylimääräisen syyn kapinointiin...." 11 ranskalaista kenraalia.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tossa kokonaan "kenraalien" kirje makronille.

Ranskan entinen puolustusministeri, yksitoista kenraalia, amiraali ja eversti ovat allekirjoittaneet kovasanaisen avoimen kirjeen Ranskan presidentti Emmanuel Macronille ja varoittaneet tätä allekirjoittamasta YK:n GCM-siirtolaissopimusta Marokon Marrakechissä 10 – 11.12.2018.

Herra presidentti,

Olette aikeissa allekirjoittaa ’Globaalin sopimuksen turvallisesta, järjestelmällisestä ja jatkuvasta muuttoliikkeestä’ (GCM-sopimus) 10. ja 11. joulukuuta, joka muodostaa maahanmuutosta todellisen oikeuden. Se saattaa määrätä kansallista lainsäädäntöämme olemassa olevien sopimusten tai sopimuksessa olevan yhteisen vastuunjaon kautta.

Meistä vaikuttaa siltä, että ainoa Ranskalle jäävä itsemääräämisoikeus koostuu vapaudesta määritellä, kuinka sopimuksen tavoitteita täytyy toteutettaa. Ette voi luopua tästä uudesta osasta kansallista itsemääräämisoikeutta ilman julkista keskustelua, kun 80 % Ranskan kansasta on sitä mieltä, että maahanmuutto on tarpeellista pysäyttää tai radikaalisti säännöstellä. Päättämällä yksin allekirjoittaa tämän sopimuksen, lisäisitte jo kaltoinkohdelluille vihaisille ihmisille ylimääräisen syyn kapinointiin. Syyllistyisitte demokratian torjumiseen tai maanpetturuuteen valtiota vastaan.

Tämän lisäksi, maamme talous on alamaissa ja velkamme kasvaa. Ette voi ottaa riskiä kalliista kutsusta lisämaahanmuuttoon, ilman että olette ensin osoittaneet, ettei teidän täydy joutua turvautumaan korkeampiin veroihin kyetäksenne täyttämään sopimuksen tavoitteet. Toisaalta, teidän täytyy kyetä, liittyen turvallisuuteen, hillitsemään Euroopan ulkopuolisten ihmisryhmien saapumisen seurauksia.

Lopuksi, ette voi sivuuttaa sitä, että politiikan ydin on ulkoisen turvallisuuden ja sisäpuolen harmonian turvaaminen. Tämä harmonia voidaan saavuttaa vain ylläpitämällä tietty yhteiskunnan sisäpuolinen yhtenäisyys, ainoa keino, joka mahdollistaa ”toimimisen yhdessä” ja joka on tulossa nykyään yhä vaikeammaksi.

Itse asiassa, Ranskan valtio on viime aikoina tullut huomaamaan liian monien ihmisten integroinnin mahdottomuuden, jotka ovat lisäksi täysin eri kulttuureista ja ovat ryhmittyneet alueille, jotka eivät enää noudata tasavallan lakeja.

Ette voi yksin päättää pyyhkiä pois sivilisaatiomme maamerkkejä ja riistää meidän isänmaatamme.

Siksi pyydämme teitä lykkäämään tämän sopimuksen allekirjoittamista ja järjestämään siitä kansanäänestyksen. Olette vastuussa ranskalaisille teoistanne. Teidän valintanne vaaleissa ei ollut avoin valtakirja.

Me kannatamme kenraali Martinezin aloitetta olla allekirjoittamatta sopimusta, joka on määrä hyväksyä YK:n jäsenvaltioiden kesken hallitustenvälisessä konferenssissa Marrakechissä.

Kenraali Antoine MARTINEZ

Charles MILLON – Entinen puolustusministeri

Kenraali Marc BERTUCCHI

Kenraali Philippe CHATENOUD

Kenraali André COUSTOU

Kenraali Roland DUBOIS

Kenraali Daniel GROSMAIRE

Kenraali Christian HOUDET

Kenraali Michel ISSAVERDENS

Admiraali Patrick MARTIN

Kenraali Christian PIQUEMAL

Kenraali Daniel SCHAEFFER

Kenraali Didier TAUZIN

Eversti Jean Louis CHANAS

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Jos Muukalaislegioonan entinen komentaja (Piquemal) sanoo, että jonkun ihmisen integrointi Ranskaan on mahdotonta, melkein olisin taipuvainen uskomaan. Hänellä kun on tuosta integrointityöstä, jos mahdollista, Macroniakin enemmän kokemusta. Keinopalettikin lienee hänellä ollut hieman laajempi kuin ruohonjuuritason integrointia tekevällä peruskoulunopettajalla.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Kansan pitää saada keskustella" No, kaimaseni, saisitko tuon viestisi perille myös bannaajien kuningattarelle Laura Huhtaaarelle.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persut keskustelemassa?

Siinä sitä olisi sketsien tekijöille hybää aineistoa. :)

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kun lukee teidän vassareiden blogeja ja kommentteja ja jos teidän avauksia voisi verrata roolipeliin, se olisi Paronoia. https://en.wikipedia.org/wiki/Paranoia_(role-playing_game)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

päivän oxymoron: ajatteleva makkarantekijä

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Ajatteleva makkarantekijä vs. sepittelevä dosentti, kumpi voittaa?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero Vastaus kommenttiin #35

Aika ahkerasti olet Luukkanenkin puuhastellut suolentäytteiden kanssa agitaatioharrastuksissasi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Hissunkissun yritettiin GCM-sopimuskin nuijia läpi, ikävä vain että Huhtasaari otti sopimuksen eduskunnassa esille.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Jo 20 YK:n jäsenmaata on sanonut GCM-kompaktille ei.
Eivät hölmöt ymmärrä, että eihän se sido mihinkään.

Käyttäjän tuominenanttijuhani kuva
Antti Tuominen

Miksi sitten pitää sitoutua sopimukseen mikä ei sido mihinkään? Mikä sopimus sellainen on, missä ei sovita mitään?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #40

No, kun ei ole mitään sopimusta, on vain ohjeellinen asiakirja.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #41

Jota 20 maata yrittävät vältellä. Miksi?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #42

Eikä tuossa vielä ole kaikki vastarinta GCM:ää kohtaan, sillä Belgiassa on hallituksesta poistunut suurin puolue Nieuw-Vlaamse Alliantie (Uusi Flanderin liitto) koska ei hyväksynyt GCM:n allekirjoittamista Marokossa. Niinpä Belgiassa on nyt vähemmistöhallitus, jonka päätökset ovat "kiventakana".

Tosin pääministeri Michel on mennyt allekirjoittamaan mainitun sopimuksen.

https://www.politico.eu/article/belgium-government...

Hämmästeltävä on näitä meillä esiintyviä GCM:n puolustelevia tahoja, kun huomioi kuinka päättäjämme ovat aina olleet ensimmäisinä viemässä kansalliseen lainsäädäntöömme YK:n julistukset/sopimukset ja kaikki käänteet/esitykset, jotka vähänkään tulevat sieltä suunnalta.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Tulee mieleen "radiohiljaisuus" vuoden 2011 hallitusneuvottelujen aikaan. Uutta sixpäkkiä pukkaa...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset