Arto Luukkanen

Suomen johto GCM pakokauhussa?

 Satunnainen ja tarkkaavainen matkailija voi havaita merkillisen valkoisen viivan kävellessään siltaa pitkin Olavinlinnaan. Valkoisen viivan vieressä lukee vuosiluku 1899, sekä 31/VII. Kyseessä on ns. valarikon viiva ja se viittaa tämän vuoden kesällä tapahtuneeseen suurtulvaan.

Nimen alkuperä johtuu siitä, että helmikuussa 1899 Venäjän keisari ja Suomen suuriruhtinas oli rikkonut vuonna 1894 antamansa hallitsijanvalan.

Suomalaisten tulkinnan mukaan Nikolai II petti ja rikkoi pyhän hallitsijansanansa. Suomalaiset yrittivät protestoida tätä vastaan keräämällä ns. suuren adressin, johon saatiin 522 931 allekirjoitusta. Määrä oli vaikuttava sillä silloinen Suomen väkimäärä oli vain noin 2,5 miljoonaa.

Itse nimitys on kuvaava sen ajan ihmiselle. Rahvaalle ajatus siitä, että hallitsija voisi pettää sanansa, oli käsittämätön. Tästä nimen alkuperä: ehkä suuressa tulvassa Taivaan Luoja osoitti mitä mieltä Hän oli tästä kauhistuksen hirveydestä?

Valarikon sopimus? Niinistö, Sipilä ja Soini eivät halunneet leimaantua sopimukseen

Eilen 10.12.2018 satunnainen satelliittikanavien selaaja kykeni havaitsemaan toisenlaisia tunteita kuin kauhistusta ja hirveyttä. Kansainvälisissä kanavilla Afrikan Marrakeshissä koettiin tv-lamppujen valoissa suurta iloa. Siellä kilisteltiin shamppanjamaljoja. Oikein tarkkanäköinen havainnoitsija kykeni erottamaan iloitsevan ja riemuitsevan ministeri Kai Mykkäsen maailman isoisten seurassa. Afrikan kuohuviinin huuruissa oli suuren läpimurron tunnelmaa. EU:n ja sen mahtimaiden suurjohtajat itkivät ilosta seuratessaan ”uuden, paremman maailman syntyä”.

Kummallista kyllä pääministeri Sipilä tai presidentti Niinistö ja ulkoministeri Soini loistivat poissaolollaan. He olivat kieltäytyneet kunniasta ja jättäneet kaivatun tilaisuuden jutella tasavertaisena EU-presidenttien ja pääministerien kuten Angela Merkelin tai YK:n pääsihteeri Guterresin kanssa sivuun. Nuori sisäministeri Mykkänen oli tarttunut tähän ylenkatsottuun herkkuun.

Poliitikon vaisto?

Ehkä suurin syy herrojen poissaoloon on siinä, että sopimus on Suomessa hyvin epäsuosittu. Nämä poliitikot tietävät sen hyvin.  He ovat arvanneet, että he saisivat Marrakeshin meemistä kansan silmissä kainin merkin. Ehkä he aprikoivat sitä, että sopimus on kansan silmissä ”valarikko” ja että nyt ennen vaaleja kannattaa pelätä kansaa.

Useimmissa EU-maissa GCM-sopimusta käsitellään myrskyisästi.

Meillä ei.

Tämä selittää sen, että, yksikään gallup-toimisto tahi mielipidetutkimuslaitos ei ole vaivautunut selvittämään mitä kansalaiset asiasta miettivät. Hollannissa sellainen tehtiin ja huomattiin, että sopimus oli varsin epäsuosittu.

Tämä voi olla syy siihen, että Yle ja muut tottelevaiset valtamediat on nyt komennettu puolustelemaan sopimusta. Hyvänä esimerkkinä on kelpo Matti Virtasen ”maton alle lakaisuartikkeli

(https://www.talouselama.fi/uutiset/tama-paperi-repii-koko-eurooppaa-suomi-mukaan-lukien-vaikka-kyseessa-on-pelkka-puuterirasia).

Meillä tottelevainen valtamedia on esitellyt suurta yhtenäisyyslinjaa, jonka mukaan GCM:llä ei ole mitään oikeaa merkitystä. GCM on kuvattu kauniiksi ja liikuttavaksi hyvän tahdon julistukseksi; eikä se sido mihinkään. Suomi näyttää olevan oma rauhan saarekkeensa tässä keskustelun meressä.

Suomen johdon GCM-pakokauhu ja muiden reaktiot?

Otaksun, että Niinistö, Sipilä ja Soini eivät ole lentäneet Afrikkaan hyvästä syystä. Harkinta ja ns. poliitikon vaisto ovat ehkä varoittaneet heitä vaalien alla. Kansa ei pidä tästä jutusta ja se arveluttaa. Kukaan ei halua olla ministerinvalan rikkoja. Siinähän vannotaan, että: ” Minä xxx lupaan ja vannon kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan edessä, että minä virassani noudatan perustuslakeja ja muita lakeja sekä toimin oikeudenmukaisesti ja puolueettomasti kansalaisten ja yhteiskunnan parhaaksi”.

GCM havaitaan turmiolliseksi myös kaikkein arvovaltaisimmilla tahoilla. Koko Marrakeshin sopimus on jo viime vuonna tyrmätty USA:ssa siksi, että maan johto totesi sopimuksen riistävän siltä kansallisen suvereniteetin maahanmuuttoasioissa. Esimerkiksi Belgiassa annettiin hallituksen hajota GCM-sopimukseen liittyvien epäselvyyksien takia. Siellä ei haluttu vaarantaa kansallista yksimielisyyttä. Samoin Belgian juuri eroamaan pakotettu maahanmuuttoministeri Theo Francken on todennut, että GCM ei suoraan velvoita kansallisia tuomioistuimia ottamaan sitä ohjenuorakseen mutta että se ei tarkoita oikeusvaikutuksien puuttumista. Hänen mukaansa Euroopan tuomioistuimet voivat ottaa sen oikeuslähteekseen, jolloin vaikutus heijastuu heti kansallisvaltioihin.

Valarikko muistetaan pitkään

Suomessa Nikolai II valarikko muistettiin pitkään. Lojaalinen kansa oli pitkämuistista. Loikkari, petturi ja valansa rikkoja muistetaan meillä aina.

Sellaista tämä meidän Suomen kansa on.

Ehkä tämä on se syy miksi Niinistö, Sipilä ja Soini kieltäytyivät kunniasta. Ehkäpä he pelkäävät sitä reaktiota, joka tästä sopimuksesta tulevaisuudessa syntyy. GCM on kansallisen edun, demokratian ja perustuslain vastainen.

Ja se ylittää viivan.

ps. Asia ei pääty tähän: pyydettäköön Niinistöltä, Sipilältä ja Soinilta virallista selvitystä, miksi ilman perusteluja jättivät GCM:n niin epädiplomaattisesti  sivuun.

Kaikki informaatio GCM:stä on sitten siirrettävä eduskunnalle, joka jälkikäteen tehköön demokraattisen päätöksen GCM:stä, tarpeen vaatiessa kansanäänestyksen tukemana.

Katsokaamme vanhaa EU:n demokratiaveturia Italiaa: se ei osallistu Marrakeshiin, mutta demokratian vuoksi hallitus jättää lopullisen päätöksen jälkikäteen tehtäväksi parlamentille! Kansa ja eduskunta voivat edelleen korjata sen, mitä rähmälleen heittäytyneet ministerit ovat rikkoneet!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

24Suosittele

24 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (100 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Kummallista kyllä pääministeri Sipilä tai presidentti Niinistö ja ulkoministeri Soini loistivat poissaolollaan. He olivat kieltäytyneet kunniasta"

Missäköhän niin on sanottu, linkki?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

sitä lähdettä kaivattaisiin...GCM kokous oli tarkoitettu valtiopäämies-tasolla - ei sisäministeritasolle. Mykkänen oli varanumero.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Miksi? Näin tässä lukee, eikä Suomi näytä olevan poikkeus:

More than 150 governments represented by their Heads of States, Heads
of Government or senior officials are meeting in Marrakech on 10 and 11 December

http://www.un.org/en/conf/migration/assets/pdf/GCM...

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #30

Seija. Kyllä niitä mieluiten niitä "Head of States" halutaan - ei viidennen luokan virkamiehiä tai varanumero ministereitä)))

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #32

Senior official on mielestäsi viidennen luokan virkamies? - Aiotko pyrkiä eduskuntaan tuolla asenteella?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #35

ymmärsitkö Seija intention?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #38

Enköhän - kun ei muuta voi niin aliarvioi vanhempia virkamiehiä ja sisäministeriä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #30

Mykkänen ei ole "head of state", eikä koskaan tule olemaankaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"...sopimus on Suomessa hyvin epäsuosittu."

Voihan se sitä ollakin sen noin 8 prosentin keskuudessa jotka ovat altistuneet persujen napamiesten hölynpölylle, en ole kuullut muualta arvostelua. Persut ovat itse leimanneet sopparin vastustaisen persuiluksi eikä ihme että valtaosa ei arvostelua jaksa ottaa tosissaan, jos nyt enää seuratakaan.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

"I never voted for anybody. I always voted against."

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Onnittelut Perussuomalaisille: teillä näyttää olevan melkoinen vaikutusvalta. Aivan Ranskassa asti löytyy peräti kenraalikunnassa niitä, jotka ovat altistuneet Perusuomalaisten hölynpölylle :

"Ranskan entinen puolustusministeri, yksitoista kenraalia, amiraali ja eversti ovat allekirjoittaneet kovasanaisen avoimen kirjeen Ranskan presidentti Emmanuel Macronille ja varoittaneet tätä allekirjoittamasta YK:n GCM-siirtolaissopimusta Marokon Marrakechissä 10 – 11.12.2018.

Herra presidentti,

Olette aikeissa allekirjoittaa ’Globaalin sopimuksen turvallisesta, järjestelmällisestä ja jatkuvasta muuttoliikkeestä’ (GCM-sopimus) 10. ja 11. joulukuuta, joka muodostaa maahanmuutosta todellisen oikeuden. Se saattaa määrätä kansallista lainsäädäntöämme olemassa olevien sopimusten tai sopimuksessa olevan yhteisen vastuunjaon kautta.

Meistä vaikuttaa siltä, että ainoa Ranskalle jäävä itsemääräämisoikeus koostuu vapaudesta määritellä, kuinka sopimuksen tavoitteita täytyy toteutettaa. Ette voi luopua tästä uudesta osasta kansallista itsemääräämisoikeutta ilman julkista keskustelua, kun 80 % Ranskan kansasta on sitä mieltä, että maahanmuutto on tarpeellista pysäyttää tai radikaalisti säännöstellä.

Päättämällä yksin allekirjoittaa tämän sopimuksen, lisäisitte jo kaltoinkohdelluille vihaisille ihmisille ylimääräisen syyn kapinointiin. Syyllistyisitte demokratian torjumiseen tai maanpetturuuteen valtiota vastaan.

Tämän lisäksi, maamme talous on alamaissa ja velkamme kasvaa. Ette voi ottaa riskiä kalliista kutsusta lisämaahanmuuttoon, ilman että olette ensin osoittaneet, ettei teidän täydy joutua turvautumaan korkeampiin veroihin kyetäksenne täyttämään sopimuksen tavoitteet.

Toisaalta, teidän täytyy kyetä, liittyen turvallisuuteen, hillitsemään Euroopan ulkopuolisten ihmisryhmien saapumisen seurauksia.

Lopuksi, ette voi sivuuttaa sitä, että politiikan ydin on ulkoisen turvallisuuden ja sisäpuolen harmonian turvaaminen. Tämä harmonia voidaan saavuttaa vain ylläpitämällä tietty yhteiskunnan sisäpuolinen yhtenäisyys, ainoa keino, joka mahdollistaa ”toimimisen yhdessä” ja joka on tulossa nykyään yhä vaikeammaksi.

Itse asiassa, Ranskan valtio on viime aikoina tullut huomaamaan liian monien ihmisten integroinnin mahdottomuuden, jotka ovat lisäksi täysin eri kulttuureista ja ovat ryhmittyneet alueille, jotka eivät enää noudata tasavallan lakeja.

Ette voi yksin päättää pyyhkiä pois sivilisaatiomme maamerkkejä ja riistää meidän isänmaatamme.
Siksi pyydämme teitä lykkäämään tämän sopimuksen allekirjoittamista ja järjestämään siitä kansanäänestyksen.

Olette vastuussa ranskalaisille teoistanne. Teidän valintanne vaaleissa ei ollut avoin valtakirja.

Me kannatamme kenraali Martinezin aloitetta olla allekirjoittamatta sopimusta, joka on määrä hyväksyä YK:n jäsenvaltioiden kesken hallitustenvälisessä konferenssissa Marrakechissä.

Kenraali Antoine MARTINEZ
Charles MILLON – Entinen puolustusministeri
Kenraali Marc BERTUCCHI
Kenraali Philippe CHATENOUD
Kenraali André COUSTOU
Kenraali Roland DUBOIS
Kenraali Daniel GROSMAIRE
Kenraali Christian HOUDET
Kenraali Michel ISSAVERDENS
Admiraali Patrick MARTIN
Kenraali Christian PIQUEMAL
Kenraali Daniel SCHAEFFER
Kenraali Didier TAUZIN
Eversti Jean Louis CHANAS"

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Ja aina vain pahenee: nyt ne ovat alkaneet persuilla jo Belgiassakin.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005926857.html?...

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi Vastaus kommenttiin #37

Jopa presidentti Trumpillakin on ollut perussuomalaiset korvaankuiskuttelijansa? Vaikka mitäpä sillä väliä. Ei sen takia kannata persujen röyhistää rintaansa. Kysymyksessähän on vain mies, jolla on ruma tukka ja katastrofaalinen maku verhojen suhteen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #37

Siinä kävi kyllä niin päin että persut huomasivat asian vasta ulkomailta, vaikka muutama oli käsitellyt GCM asiakirjaa valiokunnissakin. Ei ole kuulunut Eerolaltakaan selitystä miksi ei katsonut sitä mainitsemisen arvoiseksi.

Yrjö Koskinen

Mitä on persujen hölynpöly aiheen tiimoilta? Sekö ettei sitä pitäisi hyväksyä? Ei kait mitään muuta ole ollutkaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #81
Yrjö Koskinen

Enpäs tiedä missä asut ja minkälaisessa porukassa liikut, mutta uskon, että sopimuksen vastustus luku on ennemmin 80% siinä joukossa ketkä ylipäätään sopimuksen tietävät.
Vielä en ole tavannut ketään kuka sopimusta kannattaa ja somessakin vastustus ylittää puoluerajat reippaasti.
Tästä on keskusteltu myös isommalla porukalla ja kukaan ei ole tiennyt sopimuksen kannattajia. Ja todellakaan kaikki ei ole ollut persuja.
Perustan väitteeni vastustaja määrästä vanhempaan tutkimukseen missä n. 80 % vastusti maahanmuuttoa/turvapaikanhakijoita lähi-idästä ja Afrikasta. Linkkiä ei ole. Toinen tutkimus oli 64% vastustus, mutta asiaa kysyttin toisin. Eikä linkkiä löydy siihenkään. Mutta onkin hyvä perustaa väitteet mitä kansan parissa ovat tunteet olleet maahanmuuttoa kohtaan, ei persujen kannatukseen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Minäpä tiedän missä sinä asut: Afrikassa viidakossa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Ei tässä ole sen kummemmasta kysymys kuin prosessista, joka aikanaan johtanee kansainvälisesti velvoittavien sopimusten luomiseen samaan tapaan kuin on käynyt Ihmisoikeuksien julistuksen kanssa:
"Niin sen vuoksi yleiskokous antaa tämän ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen kaikkien kansojen ja kaikkien kansakuntien tavoiteltavaksi yhteiseksi ohjeeksi, jotta kukin yksilö ja kukin yhteiskuntaelin pyrkisi, pitäen alati mielessään tämän julistuksen, valistamalla ja opettamalla edistämään näiden oikeuksien ja vapauksien kunnioittamista sekä turvaamaan jatkuvin kansallisin ja kansainvälisin toimenpitein niiden yleisen ja tehokkaan tunnustamisen ja noudattamisen sekä itse jäsenvaltioiden kansojen että niiden oikeuspiirissä olevien alueiden kansojen keskuudessa."
https://ihmisoikeusliitto.fi/ihmisoikeudet/ihmisoi...

"Kansainväliset sopimukset velvoittavat kansallista lainsäädäntöä

Ihmisoikeussopimukset muodostavat keskeisen osan YK:n ihmisoikeusjärjestelmästä. Sopimukset velvoittavat oikeudellisesti niitä YK:n jäsenmaita, jotka ovat ne allekirjoittaneet ja ratifioineet eli toimeenpanneet kansallisella tasolla."
https://www.yk.fi/node/256
https://www.yk.fi/node/257

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Ilkka Huotari

"aikanaan johtanee kansainvälisesti velvoittavien sopimusten luomiseen samaan tapaan kuin on käynyt Ihmisoikeuksien julistuksen kanssa"

Tätähän persut ovat täällä koko ajan sanoneetkin. (Plus minä, joka en ole persu.)

Nytkö sen voi muutkin myöntää, kun sopimus on saatu hyväksyttyä?

Kalevi Kämäräinenkin sanoi joskus kommentissaan, että GCM on vain "hurskaita toiveita", mutta nyt myöntää, että se tulee johtamaan velvoittaviin sopimuksiin.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kyllä ainakin dosentti Luukkanen on edustanut toista kuin mainitsemaasi kantaa. Pahin "hengentuote" jopa poistettiin täältä sepitteenä, vaikka tässäkin kirjoituksessa on kaikuja siitä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Niin pitkään GCM onkin "hurskaita toiveita" ennen kuin se johtaa velvoittaviin sopimuksiin (joiden sisältö ja ratifioijat eivät toki voi olla etukäteen tedossa).

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #59

Jep jep.

No hyvä, että nyt myönnätte, että persut ovat olleet koko ajan oikeassa. Se tulee johtamaan velvoittaviin sopimuksiin.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #60

Jos Huotari haluaa leikkiä tyhmää, mikäpäs minä olen sitä estämään.

.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

Anteeksi, mutta:

Tuleeko muille koko ajan seuraava virheilmoitus:

Ei hätää, parhaat henkilömme ovat jo korjaamassa ongelmaa!
Kokeile hetken kuluttua uudestaan
Sivua ei voida ladata

Minun tuurillani ensimmäinen kerta, kun virhesanoma tuli, oli kun lähetin viestiä. Enkä ollut kopioinut viestiä talteen ennen lähetystä, kuten yleensä teen. Olkaa varovaisia ja kopioikaa viestinne talteen ennen lähetystä!

Käyttäjän HanneleAlHamzawi kuva
Hannele Al-Hamzawi

Mulle tulee myös vähän väliä nyt toi ilmoitus.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Minulle tuli kun yritin tallentaa kommenttia #1, oli siitä huolimatta mennyt läpi joten poistin toiston.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#6

Joo ..... tulee tänne Viroon asti myös, luultavasti sitten kauemmaskin.

Onneksi asentaja on jo hakemassa putkitonkejaan ja onneksi lähetetty teksti ei ole katoillut.

Atk nopeuttaa, mutta se vaatii kärsivällisyyttä, sanottiin meillä duunissa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Siivooja taas potkaissut tietokantaserverin virtajohdon irti.

Muuten, viime aikoina uuden Suomen sivut ovat olleet älyttömän hitaita.

Toni Rintala

"Ei hätää, parhaat henkilömme ovat jo korjaamassa ongelmaa!"

Mulle on tullu toi jo eilisestä lähtien monta kertaa. Tosin sivun uudelleenlataus on aina onnistunut eikä lähdössä ollut viesti ole kadonnut. Piti vaan painaa refreshiä (F5) ja hyväksyä reload, niin viesti lähti eikä kadonnut.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

En tajunnut yrittää virkistää sivua ja "hyväksyä uudelleenlatausta".

(eikä tullut tupliakaan, alkuperäinen viestini katosi)

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Riku. On tullut. Taitaa olla "maireat pimeydenpojat" silloin "linjoilla? Olen päässyt "ohi", kun sammutan tietokoneen, poistan myös muistitikun ja laitan tietokneen vähänajan päästä uudelleen päälle. Terveisin Lasse.

Yrjö Koskinen

Minulla taas ei hyväksy sisäänkirjautumista vaan on aina tilattava uusi sisään pääsy.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Sinulla ei pitäisi olla mitään asiaa näille palstoille ennen kuin luovut Johnny Weissmüllerin profiilikuvasta.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Minulla, kun kirjoitan kommenttia, lukee jatkuvasti vasemmalla ylhäällä punaisella "Ei turvallinen" ja näkyy punainen kolmio.

Olen tästä raportoinnut jo kolme viikkoa sitten sivujen ylläpitäjälle, josta ilmoitettiin, että asia on siirretty asiantuntijoille. Sen jälkeen ei ole kuulunut mitään , mutta tuo punainen varotusteksti näkyy edelleen.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

vastauksena eräällä nimettömälle. Puhutaan myös valapaton viivasta.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

"Hollannissa sellainen tehtiin ja huomattiin, että sopimus oli varsin epäsuosittu."

Prosentit ja linkki?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Arto, sinulla on vakaa ihannoiva kommentoijajoukko, joilla itse asiaan on hyvin painavaa sanottavaa. Ota koppi heidän antimistaan! :D

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Missäköhän ne Luukkasta ihannoivat piilevät kun kirjoitusta ei suosittele edes Makkonen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Lukihäiriökö vaivaa Seijaa? Minähän puhun kommentoijista, en suinkaan suosittelijoista.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #19

? Ihannointihan näkyy suositteluissa, voit toki olla eri mieltä.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama Vastaus kommenttiin #22

Tuo sääntö taisi hieman muuttui siinä vaiheessa, kun eri puolilla vapaata Eurooppaa jostain facebook-tykkäyksistä alkoi tulla kutsuja poliisikuulusteluihin. Pienenä osa-alueena se lienee vaikuttanut tämän tilanteen syntymiseen, jossa Merkel, Macron & apupojat panssariautoissaan ovat entistäkin enemmän pihalla siitä, mitä ihmiset oikeasti ajattelevat. Se taas on oikeasti vaarallinen tilanne.

Pariisissa ja muutamassa muussa kaupungissa oli jo viime lauantaina aika lähellä täyden anarkian puhkeaminen. Poliisi esimerkiksi käytti räjähdysaineilla (25g tnt) varustettuja kranaatteja mielenosoittajia vastaan ja yksi menetti kätensä. Toisaalta mielenosoittajat melko surutta ottivat muiden omaisuutta mukaansa mitä irti saivat. Jos tuollaiset episodit yhtään eskaloituvat, se voi tapahtua hyvin nopeasti kun joukkoon liittyy jonkun ärsytyskynnyksen ylityttyä paljon ihmisiä, joita muuten ei asia jaksa kiinnosta.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Tämän kirjoituksen otsikko on mielenkiintoinen "Suomen johto GCM pakokauhussa?" Sen jälkeen voidaankin kysyä, että kuka GCM:n vastustaja vertasi GCM:n hyväksymistä "Suomen loppuun, Finis Finlandiae.":

http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2651...

Tämän perusteella tarkkaavainen lukija voi vetää sen johtopäätöksen, että se henkilö, joka todellisuudessa on pakokauhussa, on henkilö, joka vertaa GCM:n hyväksymistä Suomen historian synkimmän venäläistämisen tapahtumiin. Sellaisen kirjoitustyylin kautta heijastuu helposti ajattelutapa, että tarkoitus pyhittää keinot.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Toveri Stalinilla oli muuten seuraavanlainen suunnitelma:

"Divide the world into regional groups as a transitional stage to world government. Populations will more readily abandon their national loyalty to a vague regional loyalty than they will for a world authority.

Later the regions can be brought together all the way into a single world dictatorship."

Nykypäiväänhän tämä ei liity mitenkään eikä mihinkään muuhunkaan - pelkkä sitaatti historiasta. Siihen nähden merkillisen moni, monissa maissa ja merkillisen usein pohtii, että minkähän valtion tai kansan etuja heidän päättäjänsä ajavat.

Kaikkien päätösten perusteluna kun pitäisi olla, että päätöksestä on hyötyä kansalaisille, tai että kansalaisten enemmistö sitä haluaa. Mieluiten molemmat.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Valitettavasti etsimääsi blogisivua ei ole olemassa."

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Onhan tuon linkin sivulla linkki eteenpäin. Kas tässä auttajalta se "eteenpäin linkki" https://timo-vihavainen.blogspot.com/

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Menit Arto katkaisemaan linkkisi liian aikaisin:
https://timo-vihavainen.blogspot.com/2018/12/jouta...

Tuo .html on ihan tarpeen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Perussuomalaisten viimeinen hengeneveto tästä aiheesta, ei kanna vaaleihin asti, eikä kukaan muista tätäkään persujen hourailua enää hetken päästä.

Nyt on persujen käytettävä kaikki aseet, kannatus putoo kuin kivi.

Tommi Mäkinen

Petterikin tulee ihan rohkeesti maanantaina eduskuntatalolle täältä netistä trollaamasta:

JOULU 17
STOP GCM

Maanantaina 17. joulukuuta 2018 klo 14.00 – 18.00
Tään on vissii Reformin järjestämä, ja itte ain persuja äänestänyt, mutta Kansanmielisyys yhdistää <3

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kerro sitten pääsitkö johonkin kuvaan, eihän sillä mitään muuta saavuta.

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #84

Mihin helvetin kuvaan? :D Mitä sä horiset. Hyviä puheita, nokipannukahveeta ja hyvää seuraa. Jotku siellä puhujaa striimaa jotta kuulevat hekin ketkä ei mestoille pääse..

Yrjö Koskinen

Sallinet, että epäilen väitettäsi. Varsinkin kun se perustuu vain toiveeseen ilman pienintäkään sidosta todelliseen elämään. Eikä tämä petos unohdu vaaleihin mennessä, ei varmasti.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Sallinet, että epäilen sinua trolliksi. Yrjö-Sakari Yrjö-Koskinen oli fiksu mies mutta ei hän olympiauimari Johnny Weimülleriltä näyttänyt.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

https://af.reuters.com/article/commoditiesNews/idA.... Alankomaissa tehty mittaus: 41 prosenttia vastaan 34 prosenttia puolesta.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Vanhat ketut haistoivat vaaran ja päästivät nuoren innokkaan pyrkyrin ottamaan riskit.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

juuri näin))) EK:n oma Mykkänen saa mennä...)))

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Keskustellaankohan Turkissa ja Etelä-Afrikassa miksi maata edusti sisäministeteri? Epäilen, niissä tuskin on "luukkasia".

Muitakin saattaa olla, nuo sattuivat löytymään.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Varmaan kuulun vähemmistöön, mitä mieltä olen tuosta sopimuksesta ja veikkaukseni on ettei tiedä Suomelle hyvää.

Pyh, muka Liberaali demokratiaa ja paperi tietää kertoa että vapaa Liberaali Media joutuu itse itseään sensuroimaan vaikka heidän kultamunat tekisi ydinpommi iskun Euroopaan, niin se on vain Kulttuuria positivismin mukaan :D

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

...vaikka heidän kultamunat tekisi ydinpommi iskun...

Risto antaa hyvän esimerkin siitä persuilusta minkä takia valtaosaa ihmisistä ei kritiikki jaksa pätkääkään heilauttaa. Kai tolle jossain pienessä piirissä öhö-öhötellään.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Epäilen myös samaa, mutta sainpas sinut öhöttämään. Pidän sitä jo saavutuksena ja toki nuo pari sun diggajaa varmaan myös

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

On aivan ilmeistä, että GCM kuvastaa sitä tietoisuutta (pakokauhua..?), joka vallitsee YK:n ja erityisesti UNHCR:n pakolaisasiantuntijoiden piirissä. Status quo ei pysy edes nykyisellä 'hyvällä mallillaan', vaan varsinainen muuttoaalto odottaa lähivuosina.

Tuskin kenellekään on epäselvää se, että Lähi- ja Keski-Idän alueilla sekä Afrikan mantereella jatkuvat sisällissodat, väkivaltaisuudet ynnä muut pitkittyneet kriisit pakottavat ihmisiä pakenemaan maastaan. Vähintään yhtä suuri tekijä pakolaisuuden voimakkaalle kasvulle on yhä paheneva kuivuus ja muut vastaavat luonnonkatastrofit. Lisää muuttoliikettä tuo myös se, että ihmiset ymmärrettävästi oppivat koko ajan paremmin muuttamaan korkeamman elintason toivossa Eurooppaan.

Ylläolevassa tiivistetyssä uhka-analyysissa ei liene mitään 'persumaista' tai muuta liioittelua. Se on realistinen kuva lähitulevaisuudesta. YK:n asiantuntijaelimissä on havahduttu - sinänsä aivan oikein - vallitsevaan tilanteeseen ja todettu, että jotain kättä pidempää on valmisteltava uuden muuttoaallon varalle. Tuo väline ja apparaatti on GCM-kompakti.

Suurimpina valehtelijoina ja pelkureina on valitettavasti pidettävä niitä todellisuuspakoisia hyssyttäjiä, jotka jaksavat päivästä toiseen, viikosta toiseen, vakuuttaa "ei tässä ole mitään erityistä, ei mitään".

Korostan, että Marokko-GCM:llä on vahvat perusteensa, jotka tekevät siitä ymmärrettävän itsepuolustusaseen globaalilla tasolla. Tosiasiat pitäisi kuitenkin uskaltaa tunnustaa. Pelkurit työntävät päänsä puskaan - ja valehtelevat.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

"Tuskin kenellekään on epäselvää se, että Lähi- ja Keski-Idän alueilla sekä Afrikan mantereella jatkuvat sisällissodat, väkivaltaisuudet ynnä muut pitkittyneet kriisit pakottavat ihmisiä pakenemaan maastaan. Vähintään yhtä suuri tekijä pakolaisuuden voimakkaalle kasvulle on yhä paheneva kuivuus ja muut vastaavat luonnonkatastrofit. Lisää muuttoliikettä tuo myös se, että ihmiset ymmärrettävästi oppivat koko ajan paremmin muuttamaan korkeamman elintason toivossa Eurooppaan.
- - -
Suurimpina valehtelijoina ja pelkureina on valitettavasti pidettävä niitä todellisuuspakoisia hyssyttäjiä, jotka jaksavat päivästä toiseen, viikosta toiseen, vakuuttaa "ei tässä ole mitään erityistä, ei mitään".

Korostan, että Marokko-GCM:llä on vahvat perusteensa, jotka tekevät siitä ymmärrettävän itsepuolustusaseen globaalilla tasolla. Tosiasiat pitäisi kuitenkin uskaltaa tunnustaa. Pelkurit työntävät päänsä puskaan - ja valehtelevat."

"4. Pakolaiset ja siirtolaiset ovat oikeutettuja samoihin yleismaailmallisiin ihmisoikeuksisin ja perusoikeuksiin, joita on kunnioitettava ja suojeltava ja jotka on turvattava kaikkina aikoina. Siirtolaiset ja pakolaiset ovat kuitenkin erillisiä ryhmiä, joihin sovelletaan erillisiä lainsäädäntökehyksiä. Ainoastaan
pakolaiset ovat oikeutettuja erityiseen kansainväliseen suojeluun siten kuin määritellään kansainvälisessä pakolaisoikeudessa. Tämä globaali kompakti koskee siirtolaisia ja tarjoaa yhteistyökehyksen, joka kattaa kaikki siirtolaisuuden osa-alueet."
https://um.fi/documents/35732/0/VN0001362_Global+C...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Hyvä,kannatettava analyysi Arto Luukkaselta. Hänen esittämänsä ratkaisu vaikuttaa viisaalta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minusta Marttila kuvasi asian hienosti viimeiseen kappaleeseensa:
"Korostan, että Marokko-GCM:llä on vahvat perusteensa, jotka tekevät siitä ymmärrettävän itsepuolustusaseen globaalilla tasolla. Tosiasiat pitäisi kuitenkin uskaltaa tunnustaa. Pelkurit työntävät päänsä puskaan - ja valehtelevat."

Tätähän Luukkanen, Huhtasaari ja Hankamäki juuri tekevät. Pistävät päätään puskaan ja valehtelevat. Väittävät, että asiakirja sitoisi Suomen lainsäädäntöä tai tekisivät sille jotain muuta sellaista hallaa, mitä suomalaiset eivät itse haluaisi.

Ainoastaan Perussuomalaiset haluavat sulkeutua Euroopan peränurkkaan kansainvälisen yhteistyön ulottumattomiin, Pohjois-Eurooppalaiseksi Pohjois-Koreaksi. Pää puskaan ja syvälle ja sitten toivotaan, ettei meille käy mitään. Halla-aho vakuuttaa, ettei meille käykään, kunhan emme laske ketään rajojen yli.

Ne meistä, jotka haluavat, että siirtolaisongelmaa ei piiloteta muurin taa, vaan sitä ratkaistaan kansainvälisesti luomalla uudenlaiset käytännöt, eivät ole niitä, jotka piiloutuvat ongelmalta. Me haluamme nostaa epäkohdat pöydälle ja ratkaista niitä. Asiakirja antaa mahdollisuuden keskustelulle ja mahdollisille julkilausumille ja ehkäpä myöhemmin jopa pakolaisoikeuksien julistuksen tai muun vastaavan yhteistyötä ja yhdenmukaisuutta huokuvan kansainvälisen käytännön lastenoikeuksien julistuksen tapaan.

On selvää, ettei ulkoministeri Soini saa lupauksistaan huolimatta Irakin kanssa sovittua, että Irakista tulleet ilman turvapaikkaa jäävät hakijat voitaisiin palauttaa Irakiin. Kun meillä ei ole kansainvälistä käytäntöä, jossa pakolaiselle ja turvapaikan hakijaksi lähteneelle annettaisiin oikeus palata lähtömaahansa, Irakilla ei ole turvapaikanhakijoiksi lähteneitä kansalaisiaan kohtaan velvollisuuksia.

GCM ei ole käytäntöasiakirja, vaan siinä on lueteltu asioita, joista on sovittava. Koska asiakirja itsessään ei ole sitova, sitä on tulkittava pohjaesitykseksi ja neuvotteluavaukseksi.

Minusta on tärkeää, että Suomi on mukana neuvotteluissa, joissa käytäntöjä muokataan. Vain sillä tavoin saamme asioita edistettyä. Se on tehtävä ennen kuin seuraava muuttoaalto lähtee liikkeelle. Perussuomalaisia ei asia tunnu kiinnostavan. Pitäköön päät puskassa tai muussa päivänpaisteettomassa sijainnissa.

Suomalaiset eivät sankoin joukoin asiakirjaa vastusta. Ei Persuja niin viljalti ole.

Yrjö Koskinen

Ei sopimus tee Suomesta yhtään enempää kansainvälisempää kuin nyt on. Sopimushan ei ole sitova ja niin moni merkittävä maa on jäänyt sopimuksen ulkopuolelle. Yhteensä 34 maata jättäytyi pois sopimuksesta.
Mutta nythän on tässä Luukkasen kirjoituksessa pääasiana itse sopimus julkisuudessa. Presidenttimme oli vielä syyskuussa kovasti lähdössä mukaan hyväksymään sopimusta, mutta sitten jättäytyikin muina miehinä pois. Olisiko kenties sopimuksen vastustus muuttaneet mielen?

Kenellekkään ei liene epäselvää miksi koko homma meni näin? No jos on niin minäpä kerron miten minä siitä ajattelen. Ennen kun tätä asiaa alettiin käsittelemään "julkisesti" niin Soini allekirjoitti jonkinlaisen "esisopimuksen" Suomen mukana olosta (saa korjata jos on parempaa tai tarkempaa tietoa). Tätä lähdettiin valmistamaan hyvin hissuksiin viemään eteen päin kalkkiviivoille asti Ja nyt siitä päästään siihen kaikkeen hissuksiin olon syyhyn.
Hallituksella oli hirveä pelko julkisesta käsittelystä näin lähellä vaaleja. Julkinen käsittely lähes perustuslain vastaiseen tekoon olisi aiheuttanut äänestäjien siirtymisestä sopimuksen vastustajan leiriin.

Ja ne ketkä puhuvat siitä "persujen höpinän" aiheuttama kannatus jää siihen 8%, niin luulenpa, että persuille ainakin ne lähes 50000 ääntä addressin allekirjoittajilta kelpaisi. Tämä asia on julkisuuden ansiosta kuitenkin niin suuri, että liekkö edes puolue rajat pitelisi?.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Mitö jos menisit takaisin puuhun Cheetahin kanssa leikkimään?

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Kiinnostavaa: vaikka jatkuvasti toistetaan, ettei "Marrakeshin sopimus" ole juridisesti sitova, niin Hollanti ei ole siitä ollenkaan vakuuttunut ja vaatii parhaillaan siihen jonkinlaisia "reunaehtoja" eli explanation of position (EOP). Tämä "lisäpöytäkirja" esiteltäisiin sitten New Yorkissa YK:n yleiskokouksessa 19.12.2018, jossa Marrakeshin sopimus lopullisesti vahvistetaan.

Marokon kokouksessa Hollanti etsii avuksi muita maita ja tässä vaiheessa niin Norja, Tanska kuin Liettua ovat jo mukana tässä "explanation of position":issa...:

Lähde:
https://www.ad.nl/politiek/nederland-lobbyt-in-mar...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tämähän on hyvä asia. On hyvä, että maat miettivät, millä edellytyksillä GCM:stä saadaan sitovammaksi tarkoitettu asiakirja, ehkä jopa käytäntösuositus. GCM:n kirjaukset on jätetty osittain tarpeettoman väljiksi. Reunaehtoja on hyvä luoda. Hollanti näyttää edistävän asiaa vakavalla mielellä, vakavammin sitoutuneena. Suomihan ei esimerkiksi ole sitoutunut asiaan vielä mitenkään. Hyväksyttiin ainoastaan sitomaton pohja-asiakirja.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Niinpä, oletkos kerinnyt miettiä mistä syystä noita reunaehtoja on laadittu ja vaadittava YK:ssa asiakirjan/sopimuksen lopullisessa käsittelyssä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #49

Asiakirjan lopullisessa käsittelyssä vaadittavilla tarkennuksilla on ilmeisimmin tarkoitus korostaa, että maa on valmis jatkamaan neuvotteluja ja ottamaan jo nyt omaan lainsäädäntöönsä vaikutteita ilmoittamiensa reunaehtojen puitteissa.

Reunaehdot ovat täysin vapaaehtoisuuteen perustuvia, sellaisia ei ole Hollannilta edellytetty.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #49

Oletko sinä? Katso alempana oleva kommenttini.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #55

Olen ja olen sen moneen kertaan selittänyt. Toisille pitäisi ilmeisesti vääntää ratakiskosta enne kuin menee perille ilman "jeesustelua".

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #66

Enpä ole nähnyt sinulta yhtään tosiasioihin perustuvaa selitystä tässä asiassa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #66

Vastaan nyt vielä: et sinä ole tuonut esille monismia ja dualismia kansallisessa lainsäädännössä, et sanallakaan ole lausunut mitään Hollannista tai Belgiasta. Olet kyllä kirjoittanut mahdollisimman paikkansa pitämättömästi EU:n asiaa koskevasta asetuksenantovallasta, jota sillä ei edes ole.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #66

Sirpa. Älä sure))) mitä se Paasikivi karjahteli huonoista juristeista monesti: "brännvinsadvokatyr"

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Algemeen Dagblad (laatulehti) toteaa linkissä näin:

"Sommige landen maken zich zorgen om de juridische gevolgen die het pact zou hebben voor het migratiebeleid van landen. Een aantal landen, zoals de Verenigde Staten, Oostenrijk en op het laatste moment Chili, haakte daarom af. In Nederland werd wegens de zorgen van met name de rechtse partijen besloten een inlegvel aan het pact toe te voegen. Daarin moet worden benadrukt dat het document écht niet bindend is, iets wat ook al letterlijk in de tekst van het pact staat".

Käännös: "Muutamat maat ovat huolissaan siitä minkälaisia juridisia seurauksia sopimuksella olisi maiden immigraatiolinjaan. Siitä syystä toiset maat, kuten USA, Itävalta ja viime hetkellä Chili luopuvat sopimuksesta. Hollannissa päätettiin, että sopimustekstiin lisätään lisäliite, etenkin oikeistopuolueiden huolestumisen takia. Siinä painotetaan, että sopimus tódella ei ole sitova, mitä kirjaimellisesti lukee myös sopimustekstissä".

Inlegvel = lisäliite. Sopii vain kysyä miksi?...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #50

Sitomattomalla asiakirjalla ei ole oikeusvaikutuksia. Itse ajattelin, että hollantilaiset olisivat olleet valmiita muutoksiin joka tapauksessa.

No, tuo lisäliite näyttää tarkoittavan vain sitä, että se osoittaa hollantilaisten lukeneensa ja ymmärtäneensä lukemansa. Se on tehty paikallisten persujen painostamisen tuloksena.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #52

"Paikalliset persut" on Wildersin PVV, mutta Hollannin perusteellisen, joskin myöhäisen eduskuntakäsittelyn yhteydessä (4.12.2018) kävi ilmi, että huolestuminen oli valtavan laaja: SGP, FvD, PVV ja sen lisäksi hallituskoalition sisällä (VVD, CDA). Sopimuksen kaato oli niin lähellä, että Rutten hallitus otti tuon lisäliitteen käyttöön. Kätevä ratkaisu..

P.S. Sikäläinen eduskuntadebatti tuli viime hetkellä FvD:n ansiosta (uusi, nouseva puolue: "Forum voor Demokratie"). Pääministeri Rutte alunperin vastusti eduskuntadebattia..

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #50
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ilmari Schepelille:

"Different strokes for different folks."

Itse kerroit, että Hollannissa tuollainen asiakirja tulee hyväksyttynä suoraan sovellettavaksi, Suomessa taas ei.

Näiden luukkasten, huhtasaarten, ym. toivoisi ottavan selvää siitä, johtuuko eräiden maiden vastustus siitä, että halutaan välttää kv. asiakirjojen suora vaikutus niiden oikeusjärjestykseen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Löytyihän se ja pienellä etsimisellä. Alankomaiden perustuslain 93 §:n mukaan kansainvälisten järjestöjen tekemien sopimusten määräyksillä ja päätösten säännöksillä voi olla välitön vaikutus Alankomaiden oikeusjärjestykseen.

Sama asia Ranskassa, kv. asiakirjat voivat sitoa suoraan viranomaisia.

Hollannissa siis lisäystä tarvittiin vallitsevan tilanteen vahvistamiseksi ja selventämiseksi.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Lokakuun alusta lähtien Hollannin eduskunnassa FvD:n Thierry Baudet esitti lähes 100 kysymystä, etenkin sopimuksen sitovuudesta. Kyseinen ministeri ja hallitus ei niihin pystynyt vastamaan ennen kuin asia käytiin perusteellisesti läpi juristien kanssa (näin vastattiin koko ajan). Vastaukset saatiin vihdoin 4.12, mutta epäilykset olivat edelleen niin vahvat (ja niin monissa puolueissa), että sopimus meinasi lähes kaatua Hollannin osalta.

Siihen hätään Rutten hallitus "keksi" viime hetkellä tuon "explanation of position". Pelin politiikkaa..

Kuten todettiin, nyt Norja, Tanska ja Liettua ovat mukana tuossa rintamassa.

Ilmoitan tästä asiasta tässä kommenttiketjussa, koska kyse on uutisesta, jota ei ole Suomessa vielä julkaistu.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Niin, yleensä juristit näitä joutuvat selittämään, täälläkin.

Tendenssi vain näyttää, nimenomaan täällä, olevan se, että ihmiset, jotka eivät ole eläessään nähneet ensimmäistäkään kansainvälistä sopimusta, saati joutuneet pohtimaan sellaisten vaikutuksia rajojen yli tapahtuviin fuusioihin tai yrityskauppoihin, ottavat innokkaasti kyseenalaisen kielitaidon voimalla kantaa selvästi itselleen liian vaikeisiin asioihin.

Jani Kuusela

Tiesin tämän. Siksi kyselin ennen itsenäisyyspäivää blogissani, kuka "allekirjoittaa" GCM sopimuksen.. kenen kädessä kynä on?

Siitä oli varsin nihkeästi tietoa.

UM sivuilta paljastui että Mykkäsparan, Sipilä, Soini, Orpo kolmikko sinne lähetti.

Toivoin, että koko kolmikko olisi mennyt Marokkoon, ja palauttanut Turun terroristi-iskun tekijän sinne mennessään.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Luukkanen:
"Otaksun, että Niinistö, Sipilä ja Soini eivät ole lentäneet Afrikkaan hyvästä syystä. Harkinta ja ns. poliitikon vaisto ovat ehkä varoittaneet heitä vaalien alla. Kansa ei pidä tästä jutusta ja se arveluttaa. Kukaan ei halua olla ministerinvalan rikkoja. Siinähän vannotaan, että: ” Minä xxx lupaan ja vannon kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan edessä, että minä virassani noudatan perustuslakeja ja muita lakeja sekä toimin oikeudenmukaisesti ja puolueettomasti kansalaisten ja yhteiskunnan parhaaksi”.
- - -
Valarikko muistetaan pitkään

Suomessa Nikolai II valarikko muistettiin pitkään. Lojaalinen kansa oli pitkämuistista. Loikkari, petturi ja valansa rikkoja muistetaan meillä aina.

Sellaista tämä meidän Suomen kansa on.

Ehkä tämä on se syy miksi Niinistö, Sipilä ja Soini kieltäytyivät kunniasta. Ehkäpä he pelkäävät sitä reaktiota, joka tästä sopimuksesta tulevaisuudessa syntyy. GCM on kansallisen edun, demokratian ja perustuslain vastainen."

Valtioneuvoston oikeuskansleri:
"- - - Edellä esitetyn perusteella katson, että minulla ei käytettävissä olevien tietojen perusteella ole aihetta epäillä kenenkään valvontavaltaani kuuluvan menetelleen lainvastaisesti, kun kantelujen kohteena olevaa asiakirjaa ei ole saatettu eduskunnan hyväksyttäväksi tai muutoin käsitelty perustuslain 93 ja 94 §:ssä tarkoitettuna valtiosopimuksena tai muuna kansainvälisenä velvoitteena. Kantelut eivät siten anna aihetta toimenpiteisiin."
http://www.okv.fi/media/filer_public/b6/c5/b6c58fa...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Luukkanen, ilmeisesti ymmärtämättömyyttään, kosiskelee syyttäjää tuollaisilla teksteillä. Tämä ei tainnut olla ensimmäinen kerta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ainoa taho joka on pakokauhun vallassa on Persussuomalaiset puolue rp. Tämäkin turhanpäiväinen poliittinen manoveri, kun kusi omille nilkoille, mutta toisaalta saahan sitä yrittää, epätoivoisetkin avaukset tässä maassa sallitaan.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Arto. Kiva, kun jaksat toimia, toivon sulle voimia. Terv. Lasse.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Vaaliblogeja jo, dosentti keskittyy olemaan näkyvissä ja koettaa sitten näillä blogeilla sitä näkyvyyttä korostaa.

Pakkohan se on jotain yrittää, koska persuja pelottaa laskeva kannatus, joten on vaikea tunkea jo edustajana olevien jakkaroille.

Lisää paikkoja on turha odottaa, joten dosentilla on nyt kaikki keinot käytössä.

Taitaa jäädä haaveksi kuitenkin.

Yrjö Koskinen

Ole uskossasi vahva! Sillä sitä kipeemmin se sattuu...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Jos sinä olet Tarzan, onko Laura Jane?

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Ilmari Schepel osoittaa uraauurtavissa kommenteissaan 46, 50, 53 ja 69 jälleen yhden osan kokonaisuudesta, miten Suomen presidentti, hallitus ja suurmedia vaikenevat mahdollisuuksien mukaan kaikesta "ongelmallisesta" GCM:n kanssa ja pyrkivät yhteen mieheen vähättelemään sen merkitystä. Tähän strategiaan kuuluu selvästi myös muuten käsittämättömän matalatasoisen valtuuskunnan lähetys kansainväliseen huippuasiaan.

GCM-painin armottomuus näkyy kaikkein avoimimmin Belgiassa. Kansalliselta koostumukseltaan Belgia on ilman maahanmuuttoa ja islamistien terroriakin ihan riittävän monimutkainen ja hallituksen luonti oli pitkää kansallista tervanjuontia. Nyt niin suurella vaivalla pihtisynnytetyn hallituksen annettiin kylmästi hajota GCM:n hyväksi. Hallituksen täyttöyritys johtaa väistämättä kansallisen tasapainon häiriytymiseen: flaamit lähtevät ja valloniministerit ottavat kaiken.

Eli Belgian mahdollisen repeämisen vaarat eivät paina mitään vaakakupissa kun toisella puolella on väitetysti niin pieni ja viaton GCM-punnus...

EU ei näytä päästävän pientä mutta sille symbolisesti niin tärkeää pääkaupunkinsa isäntämaata pihdeistään. Suuren, muutenkin EU:n hampaissa olevan Italian rohkea käännös GCM:ää vastaan sekä Hollannin "natina" lienee nostattanut kaikki painostushalut huippuun. Mutta Suomikin saa nähdä, että Euroopasta löytyy hyvin laajalta kansalaispohjalta tahtoa pitää kiinni eurooppalaisesta Euroopasta globaalista yhdenmukaistuttamista vastaan. Vapausvirukset ovat tarttuvia.

Belgian ainutlaatuisen monimuotoisen ja kulttuurisesti rikkaan kansakunnan kunniaksi voi muistaa Belgian vuoden 1974 euroviisulaulua "Vapauden kukka", joka on nyt vielä aktuaalimpi kuin silloin:
https://www.youtube.com/watch?v=DSc6jWoz59I

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

No onhan se kuitenkin kohtuullisen raskas edustus, kun sinne lähtee valtioneuvoston jäsen, jonka toimialaan asia kuuluu. Toki presidentti tai pääministeri olisi ollut parempi.

Itse näen GCM:än edustavan pyrkimystä harmonisoida ja yhdenmukaistaa hyvinkin erilaisia siirtolaiskäytäntöjä, joita maailmalta löytyy. En usko, että suomalaisten enemmistö näkee tätä peikkona. Aivan itsekkäistäkin syistä tähän kannattaa suhtautua positiivisesti. Mistä voi tietää, mihin sitä vielä joutuu.....

Ymmärrän myös hyvin, miksi populistiset, kansallismieliset liikkeet ovat tähän tarttuneet. Ne saavat käyttövoimansa juuri tämän tyyppisistä aiheista. Nationalismi kun on expansiivinen aate, joka johdonmukaisesti korostaa vastakkainasettelua minä vastaan sinä. Eurooppaa kohdannut pakolaisaalto muodosti tälle erinomaisen kasvupohjan.

Max Jussila perusteli erinomaisesti eri maiden käytäntöjä valtiosopimusten jalkauttamisessa näiden läinsäädäntöön selventäen eroja.

Belgian euroviisulaulu oli kyllä hyvä, mutta oma lempparini on Saksan vuodelta 1972 ”Ein bißchen Frieden”. https://youtu.be/mnjahffO7eI :)

Yrjö Koskinen

Nonnii. Ilmankos niitä on niin paljon.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #88

"Jussi Halla-ahon mielipiteet ja kannanotot ovat olleet toinen toistaan vastenmielisempiä - sotilasdiktatuurin suosittamisesta Kreikan talousongelmien ratkaisuksi aina sen ihmettelyyn, miksei puistohomoja saa hakata. Mutta perussuomalaisten komediassa kesällä 2017 Ohukainen edusti edes jonkinlaisia periaatteita, vaikka kuinka huonoja, kun Paksukainen osoittautui silkaksi kiipijäksi, jolle viran ja lompakon vaarannuttua ei oma puolue merkinnyt yhtään mitään." Jaakko Anhavan katsauksesta "Kapteenin jättämä laiva" (Kanava nro 6 / 2018)

Mutta Soinikin sentään kirjoittaa blogiaan omalla nimellään ja kuvallaan, vaikka siinäkään ei paljon järkeä ole. Mitä sinusta kertoo se, että esiinnyt paitsi väärällä nimellä myös toisen ihmisen kuvalla? Pietarin trollitehtaastako tänne putkahdit?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Paljon on tuota sopmusta puolustettu, mutta yhtäkään järkevää syytä sen hyväksymiseksi ei ole kukaan esittänyt. Eipä ihme että hallitus halusi hyväksyä sopimuksen hiljaisin äänin, kansalaisille kertomatta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset