Arto Luukkanen

Viimeinen blogi – vapaan sanan hautajaiset USARISSA?

Ikivanhan tavan mukaan kuolemaantuomitulla oli Isossa-Britanniassa mahdollisuus ns. viimeisiin sanoihin. Termi oli ” final statement” ja se ehkä sopii tähän kun Uusi Suomi on heittelemässä nyt eri tavalla kirjoittavia ajattelijoita pois keskuudestaan.

Se onko tämä minun viimeinen sanani tai että bannataanko minut tästä riippuu tietysti päätoimittaja Markku Huuskosta.

Samoin ehkä joku kriittinen sykofantti (συκοφάντης) ei pidä tästä kirjoituksesta  ja ilmiantaa minut. Mutta mitäs siitä))

Final statement of Arto Luukkanen

Ensiksi, olen vakuuttunut, että vapaa sana kuuluu kaikille. Se on joko kaikilla  tai sitten sitä ei ole kellään. Toiseksi, toivon, että median edustajat tekisivät perustyötään hyvin ja kunnolla; ja että tällainen blogikirjoittelu olisi hyvä tapa saada aikaan asiallista yhteiskunnallista keskustelua aikaan. Kolmanneksi, asiattomuudet ja raivoaminen eivät kuulu tänne ja ylläpidon pitää hoitaa tällaiset pois (tai itse) mutta se että heitetään joku pois siksi, että ajattelee ”väärin” ei ole oikein eikä länsimaisen sanavapaus ideaalin mukaista. Toimittajat – tehkää työnne journalistin ohjeiden mukaan ja kunnolla!

Ei mulla muuta! Kiitos!

Maria Asunta

Mutta mitäs minä vain lässytän vapaasta sanasta; liitän mukaan ansioituneen ja taitavan toimittajan Maria Asunnan erinomaisen kirjoituksen (jota saa lainata hänen luvallaan) tähän!

Maria halusi vielä todeta, että ” etten käy yksittäisiä kollegoita vastaan vaan puhun toimituspolitiikasta. Suomessa on tietysti erittäin hyviä arvostettuja toimittajia!”

Lähes 20 vuotta toimittajantöitä tehneenä ja kymmeniä aikakaus- ja sanomalehtiä (mm. AL, SK, KSML) avustaneena en olisi ikinä uskonut näkeväni aikaa, jolloin perinteinen mediamme julkaisee näin mittavasti propagandaa, mielipiteenmuokkausta ja jopa valeuutisia, - ja jättää samalla julkaisematta yleisesti erittäin merkityksellistä tietoa.

Olen havainnut, että nykyään tilastoja tulkitaan miten parhaaksi nähdään, uhkakuviksi nostetaan marginaali-ilmiöitä ja subjektiivisia uhkakuvia käsitellään objektiivisina faktoina. Juttuihin haastatellaan kavereita, jotka jakavat toimittajan kanssa saman näkemyksen. Lisäksi annetaan suhteettoman paljon palstatilaa asioille ja henkilöille, jotka ovat lähellä toimittajien omaa sydäntä, esimerkiksi intersektionaalisille feministeille, jotka vihaavat "toksista maskuliinisuutta", tai tutkijoille, jotka käyttävät aivan käsittämätöntä uuskieltä puhumalla vaikkapa "homososiaalisuudesta".

Uutisia taustoitetaan ja seurataan loppuun asti liian vähän. Myös "hampaattomuus" erottaa Suomen median muista: Poliitikkoja ei hiillosteta revolverikysymyksin ja pakoteta loogiseen argumentaatioon silloin, kun olisi syytä, mutta kimppuun käydään kyllä asioissa, joista voidaan spekuloida loputtomiin.

Suuri ongelma on sekin, ettei kansalainen ole kertojana riittävän uskottava. Tutkijoilla puolestaan on aina "totuus" hallussaan. Monia toimittajia tuntuukin riivaavan viranomais- ja asiantuntijauskovaisuus. Tästä seuraa se, ettei ajassa olevia epäkohtia kuten raakoja ihmisoikeusloukkauksia suostuta tunnistamaan, ellei joku ole tehnyt aiheesta väitöskirjaa. Mutta kuten tiedossa on, tutkimukset tulevat pitkällä viiveellä, eikä tutkimusapurahoja anneta hankkeille, joiden oletetaan uhmaamaan tieteenalan konsensusta.

Epäkohtien lista on pitkä, ja tuntuu, että jokin eettinen selkäranka on jo katkennut. Päin mäntyä mennään ideologia edellä. Jopa Julkisen sanan neuvosto (JSN) on miehitetty (henkilöitetty?) samanmielisillä hyväsisar-oletetuilla.

Taantumuksellista on se, että lehdet ovat sulkeneet netistä kommenttipalstansa, joten lukijat eivät voi oikaista toimitusten virheitä. Erityisen huolestuttavaa on se, että jotkut toimittajat ovat muuttuneet niin ylimielisiksi, etteivät he suostu oikaisemaan valeuutisiaan ja vääriä tulkintojaan. (Muistanette vuoden takaisen #alpakan mediakohun ytimessä.)

Kirjoitin vuonna 2015, että me toimittajat olemme luoneet vaihtoehtomediat, ja ajattelen näin yhä. Esimerkiksi #MV oli suora vastaus journalismin omaan kriisiin. Media ansaitsi sen.

Kaipaan vanhoja aikoja, kun toimituksissa oltiin huolellisia ja puntaroitiin tarkkaan, mitä sanotaan ja miten sanotaan. Toimituksellista valtaa ei luovutettu toimituksen ulkopuolelle, painostukseen ei alistuttu. Varottiin lähtemästä yhden asian äänitorveksi. (Tai no, kyllä silloinkin piti edistää "kasvun ja kehityksen ideologiaa", mutta se oli pientä verrattuna nykyiseen monikultturismilobbaukseen.) Vältettiin olemasta tuomareita, sossutätejä, pappeja tai imaameja, poikkeuksena kolumnit. Oli tavoiteltavaa ja hyveellistä olla #vallanvahtikoiria.

Median tehtävä ei ole rakenteellinen sosiaalityö tai "maailman muuttaminen" kuten Hesarissa uskotaan, vaan #tiedonvälitys. Se edellyttää sitä, että pysytään realiteeteissa. Journalismin tulee siksi sanoutua irti affektiivisista kampanjoista ja ideologioista, ja palata perustehtäväänsä: tiedonvälitykseen.

Peräänkuulutan siis mediaa, joka ansaitsee yleisönsä luottamuksen pyrkimällä totuudelliseen tiedonvälitykseen.

Tavallaan on myös haikea olo. Joskus oli kunnia-asia sanoa olevansa journalisti. Tänä vuonna erosin Journalistiliitosta, johon olin kuulunut vuodesta 2002.

Olen pettynyt myös itseeni. En ole saanut koko vuonna aikaiseksi oikein mitään merkittävää.

Anteeksi, jos pilaan jonkun päivän tällä ääneenajattelullani.

Tai mitähän minä tässä anteeksipyytelen yhtään mitään.

Perutaan siis anteeksipyyntö!

PS. Koe suoritettu. Suurin osa blogista ei ollut minun tekemääni vaan lainausta eikä siitä tullut kuin kaksi hyvää huomiota ja kommenttia. Loppuosa keskittyi raivoamaan minulle - ehkä siksi, että Huhtasaarelle ei voinut enää raivota. Näyttää siltä, että Huusko ei bännännyt minua nyt joten tänne voi vielä laittaa jotakin informatiivista. Asiallista keskustelua varten on tulevaisuudessa varmasti moderoitava tietty huutoporukka pois. Nämä raivokkaat vuodatukset pelottavat tavallisia ihmisiä osallistumasta.

Ehkä tätä allaolevaa keskustelua voisi luonnehtia niin, että se jää infantilismin muistomerkiksi. Toisaalta, kuten jo huomautin, Uuden Suomen politiikkana näyttää olevan toisinajattelijoiden ja kriittisten äänien savustaminen ulos. Hyvä-media näyttää valinneen likaiset aseet - Mikko Kärnä syyttää Huhtasaarta keskitysleirin vartijaksi. Hävettää Mikon puolesta, joka tällä tavalla puolusteli Uuden Suomen politiikkaa Huhtasaarta kohden.  

Yleiseen hysteriaan liittyen; outo juttu on se, että Suomessa islamin arvostelu on pahin sacro-sanctumin loukkaus. Siitä on nähtävästi tehty ylin pyhyyden muoto. Islam on tabu. Mistä se johtuu, en ymmärrä?  

pps. Kuten huomaatte Mikko Kärnän twiitistä ja Demokraatti lehden artikkelista "natsittelu" on nyt uusi musta. https://demokraatti.fi/hampaaton-rauhan-pekka-syleilee-natseja?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

41Suosittele

41 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (236 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Oikea Media lie sepittelijöille se oikea media.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

sanon kuten Filippus etiopialaiselle hoviherralle! Ymmärrätkös mitä luet?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kyllä minä ymmärrän.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #29

et sinä Kalevi oikein ymmärrä

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #125

Niinhän sinä luulet ;-).

.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Kysymys ei minulle, mutta medioita kuten YLE, HS, US, IL, TS jne. lukiessani ymmärrän lukevani tuotoksia agendajournalismin, jolle tieto on pahimmillaan punainen, maton alle lakaistava vaate.

Kutsuvat itseään ajoittain edelleen vallan vahtikoiraksi. Kuono vain on kääntynyt kansalaisriveihin päin, valta taputtelee hyväksyvästi selkään :)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ehkä tähän sopii heittää vain etäältä blogia sivuavaa juttua?
"Älä levitä nettihuhua!"
Tuo on hieno periaate sinänsä, mutta jos esimerkiksi valtamedia jättää yksimielisesti julkaisematta silminäkijähavaintoja, näistä todellisista uutisista tuleekin nettihuhuja. Vihapuhelainsäädäntö voi tehdä paikkansapitävistä väitteistäkin laittomia, joten tässä on ainakin kuviteltavissa aikamoinen rajoitus sananvapaudelle. (Sainpas lopulta asian aiheeseen ;-)

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Kyse on aina vallankäytöstä.

Pelko oman aseman uhanalaisuudesta, on useimmiten syynä mielipiteen rajoituksille.

On turha mennä kirjoittelemaan foorumeille, joiden ennalta tiedetään edustavan tiettyä ajattelumallia.

Sananvapaus on oikeastaan 'sanahirviö'.

Sananvapautta ei ole koskaan ollut sen aidoimmassa merkityksessä.

Sanat muuttuvat vihapuheeksi, mikäli sen moderoijat arvioivat, omien linssiensä kautta, sanat konnotaatioina.

Muistan hyvin, miten YYA (Ystävyys, Yhteistyö ja Avunantosopimus) -Suomi, kirjoitti Neuvostoliitosta, kieli keskellä suuta. Eli, pelkkää hyvää.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Minäkin olen sitä mieltä, että "Karpolla on asiaa"-ohjelmassa tuli aina totuus julki.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Karpoa on ikävä. Katselen nykyisin netistä Karpon tekemiä raportteja. Yksi ällistyttävimmistä ohjelmista oli käärmekuusen rauhoittaminen Kuopiossa.
Asiaan liittyvät paperit kävivät kolmellakymmenellä eri pöydällä asian tiimoilta. Kun päätös oli valmis, käärmekuusi oli kuihtunut.
Katsokaa netistä käärmekuusen rauhoittaminen Kuopiossa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tässä blogissa oli hyvä otsikko, avasin sen suurin odotuksin. Mutta sitten jouduin pettymään. Kankeat "viimeiset sanat" ja sitten tämä ylipitkä lainaus. Voiko todella lopettaa tällaiseen lässähdykseen? : D

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Tällaisia kommentteja kirjoittamaan tultaessa on päämäärä valmiina, rakennuspalikat poimitaan kommentoitava teksti nopsaan silmäillen lukien.

Stänssi on valmiina, vain muovailu jäljellä :)

(Ja nämäkin kaverit ovat aikanaan istuneet lukion historia-yhteiskuntaopin, ehkä myös filosofian tunnit läpi)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

No kai tavoitteeni tässä oli selvä, saada Luukkanen kirjoittamaan lisää. Hän on ollut aina hyvää viihdettä niin kuin tietysti Huhtasaarikin, turhaan he eivät ole olleet luetuimpien listalla. Ehkä paras oli silloin kun Luukkanen väitti Paavo Arhinmäen käyneen Leena Meren kimppuun.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Jounille. Samma mieltä, että Maria Asunta astui Arto Luukkasen tilalle. Sinänsä paianva kirjoitus. Poimin siitä yhden lainauksen:

"Median tehtävä ei ole rakenteellinen sosiaalityö tai "maailman muuttaminen" kuten Hesarissa uskotaan, vaan #tiedonvälitys. Se edellyttää sitä, että pysytään realiteeteissa. Journalismin tulee siksi sanoutua irti affektiivisista kampanjoista ja ideologioista, ja palata perustehtäväänsä: tiedonvälitykseen.

Peräänkuulutan siis mediaa, joka ansaitsee yleisönsä luottamuksen pyrkimällä totuudelliseen tiedonvälitykseen."

Ei tarvitse olla ilmastontutkija havaitakseen, että Hesari on valinnut ilmastonmuutoksen pääteemakseen eli kampanjakseen. Samoin Hesari on valinnut Naton ja Venäjän - vain erimerkkisin painotuksin. Kun Hesari on tehnyt näin, niin totuuteen pyrkivä tiedonvälitys on heitetty romukoppaan niiden teemojen osalta. Ilmastonmuutostutkijana voisin kirjoittaa joka päivä blogin niistä virheistä, joita löydän Hesarin päivittäin ilmastonmuutoskirjoittelusta, joka on tietoista propagandaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"tai että bannataanko minut tästä"

Pelkistä latteuksista ei bannata, mutta sen kai jo tiesitkin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Palstan keskusteluohjeisiin voisi lisätä kohdan "Älä ole aivan helvetin lapsellinen" niin saisi dosenttikin ilman muuta bannit ja pääsisi uhriutumaan miten sananvapaus on kuollut.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Tai miten olisi "Ei demagogiaa".

Perussuomalaisten synti on se, että pyrkivät luomaan uhkia ja mustamaalaamaan kohteita vetoamalla tunteisiin ja ennakkoluuloihin.

Se on demokratian vastaista toimintaa. Koska kyse on demokratian horjuttamisesta, mihin meidän valtiojärjestys perustuu niin on semmoista suomalaisuuden vastaista toimintaa ja epäisänmaallista.

Ehkä sitä sananvapauteen liittyviä lakeja pitäisikin tarkentaa mitä niillä tarkoitetaan, että sano mitä sanot mutta demagogia on kiellettyä.

Tässä on se ongelma perussuomalaisille kun eivät usein osaa asiallisesti argumentoida vaan on sitä "islam öli öli vaara muslimi kommunisti uhka".

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #49

Matilla ihmeen heikko luottamus asiallisesti ja totuuteen pyrkien lausutun sanan voimaan, voimaan edistää oikeudenmukaisuutta yhteiskunnassa sekä riisua valeilta ja kiihkoilulta siivet.

Tuo luottamus tarvitsee hyvin vähän tuekseen kieltoja ja rajoituksia, se kestää myös lapselliset kiihkoilut.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #60

Miksi perussuomalaiset eivät kykene noudattamaan niitä hyvin vähäisiä kieltoja ja rajoituksia millä halutaan suojata demokratia? Juurikin se että kaikenlainen ihmisten eläimellistäminen uskonnon, syntyperän, seksuaalisen suuntautumisen tai ihonvärin mukaan on niinkuin kiellettyä.

Tämä ei vaan havaintojen perusteella onnistu perussuomalaisilta, ei niin millään.

Saisiko tähän jotain vastausta miksi perussuomalaiset rikkovat toistuvasti lakia mikä ollut ikuisuuden? Miksi ei onnistu asiallinen argumentointi ilman jotain negatiivisen kytkennän tekemistä mihinkään ihmisryhmään?

Puolueiden pitäisi toimia demokratiassa pelisääntöjen mukaan. Tarvitaanko Suomeen lakeja toistuvasti rikollisella, pelisääntöjen vastaisella (demagogia) toiminalla toimivia puolueita kohtaan joilla toiminta kielletään?

Ihan siltä varalta suojataan demokratian toiminta niin voisi kieltää uskontopuolueet ja demagogia, että pysyisi argumentaatio ja päätöksen teko asialinjalla.

Maailmanhistoria tuntee läjäpäin esimerkkejä missä on menty kurjempaan yhteiskuntaan tai jopa tuhoutunut kaikki.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #71

"Miksi ei onnistu asiallinen argumentointi ilman jotain negatiivisen kytkennän tekemistä mihinkään ihmisryhmään?"

Karnaattu taisi juuri tehdä negatiivisen kytkennän ihmisryhmään, eikä ollut ensimmäinen kerta. Yritä ensi kerralla asiallista argumentointia.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #85

En ole varma.

Perussuomalaiset harrastavat demagogiaa, joten on ymmärrettävissä niin että se on heistä ok, eikä negatiivinen asia.

Nyt kun sanon sen niin se muodostuu negatiiviseksi?

Se voi olla negatiivinen kytkentä joidenkin muiden kuin perussuomalaisten mielestä.

Toisaalta kun katsoo tuota kansankiihotuspykälää niin "puolue" ei ollut kansanryhmä. Siellä oli se rotu, etnisen tausta, kansallisuus, uskonto, seksuaalisen suuntautuminen tai vammaisuus.

Sanoin tuossa toisaalla, että tässä voi olla jokin neurologinen häiriö mutta mielestäni asia pitäisi tutkia ensiksi, koska tiede ei vielä osaa selittää eikä tälle ole mitään luokitusta missään. Siksi tässä ei nyt toimi se että viittaisin vammaisuuteen. Sellaista ei siis mielestäni tapahtunut.

Jokin voisi asian toki tutkia mistä johtuu, että on havaittavissa tuota epäonnistumista asian ymmärtämisessä.

Itse nyt lähinnä toivoisin sitä, että loppuisi se toistuva kansankiihotus ja tulisi asiallisempaa keskustelua vaikka siitä maahanmuutosta. Luulisi sen olevan persuille tärkeämpää kuin bannien saaminen joka paikkaan.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #71

En luonnollisestikaan vastaa perussuomalaisten puolesta, mutta huolestuttavaa on trendi, jossa nuo kiellot ja rajoitukset, pyrkimykset niitä kohden lisääntyvät.

Minä ainakin muistan nähneeni kesällä (en muista oliko 2017 vaiko 2018, joka tapauksessa Suomi Areenalla) videon, jossa ps-pj perusteli yleisölle tiettyjen sanankäytön muotojen kuten kiihottamisen kansanryhmää vastaan kiellettynä pitämistä, mutta painotti samalla sananvapautta rajoittavan lainsäädännön lavean tulkinnan ongelmallisuutta.

"Juurikin se että kaikenlainen ihmisten eläimellistäminen uskonnon, syntyperän, seksuaalisen suuntautumisen tai ihonvärin mukaan on niinkuin kiellettyä."

Kun katsoo valtavirran tajunnanvirtaa, on sen yksi keskeinen agenda juurikin muuten ihmisen eläimellistäminen eläimeksi muiden eläinten rinnalle :) Ymmärrän kuitenkin, mitä ajat takaa.

Mihin kuitenkaan tarvitaan tällaisia lisäklausuuleja kuten "eläimellistämisen kieltäminen" maassa, jossa kriminalisoituja ovat kunnianloukkaus, uskonrauhan rikkominen, kiihottaminen kansanryhmää vastaan jne? Heikkoa, epäselvyyttä tulkinnassa aiheuttavaa lainsäädäntöä tuskin haluat?

Miten käsitellä puheissa ihmisiä ja ihmisjoukkoja, jotka toimivat eläimellisesti?

Miten ehdottaa keskustelussa toimia ja politiikkaa, joilla joidenkin eläimellisesti toimivien ihmisten tai joukkojen vaikutus saataisiin rajattua pois, vahingot minimoitua?

Saako kuvailla esimerkiksi brutaalin eläimellistä toimintaa eläimelliseksi siinä vaiheessa, kun asiaan reagoitaessa pyritään ensin tunnistamaan ongelma?

Edellisessä kommentissasi ps-porukasta kirjoittamasi "pyrkivät luomaan uhkia ja mustamaalaamaan kohteita" on nähdäkseni älyllistä epärehellisyyttä.

Ps-porukan yhteydessä viitataan jatkuvasti natsismin jne. uhkaan liittämällä se systemaattisesti esim. parinsadan kaverin PVL-porukkaan (jota sitäkään uhkana melkoisen vaikea pitää, teini-ikäisiin verrattavasta käytöksestään johtuen) - näetkö nuo viittaukset "pyrkimyksenä luoda uhkia"?

Puheenvuoron palstoilla kukkivat ps-edustajia ja kannattajia erilliseksi ihmisryhmäksi määrittelemään pyrkivät luonnehdinnat - "persut" ja/tai "persuilu" ja perään lyhyen wikipedia-artikkelin kaltainen kuvaus siitä mitä se on, natseilusta alkaen.

Näetkö edellisen "kohteen mustamaalaamisena"?

Viittaat jatkuvasti tuohon demagogiaan. Kiihottaminen kansanryhmää vastaa, yksityiselämää koskevan tiedon levittäminen ja uskonrauhan rikkominen kun ovat kiellettyjä, niin mitä muuta haluat ottaa kiellettävien asioiden listalle?

Heikko on luottamus sanan voimaan, mikäli lisäyksiä kaipaat.

"Puolueiden pitäisi toimia demokratiassa pelisääntöjen mukaan."

Latteaa. Yhteisiä pelisääntöjä kannattanevat nykypuolueista kaikki - vain käsitys pelisäännöistä vaihtelee.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #111

"Heikkoa, epäselvyyttä tulkinnassa aiheuttavaa lainsäädäntöä tuskin haluat?"

En. Minusta nykyinen laki ollut ihan hyvä. Jotenkin vaan tuntuu, että sitä jatkuvasti enemmän koitetaan etsiä rajoja, ihan tarkoituksellisesti.

"Miten käsitellä puheissa ihmisiä ja ihmisjoukkoja, jotka toimivat eläimellisesti?"

Viittaamatta mitenkään mihinkään ihmisryhmään esimerkiksi uskonnon, syntyperän, rodun, seksuaalisen suuntautumisen, kansallisuuden jne. perusteella.

Hyvin minäkin onnistun olemaan maahanmuuttokriittinen toteamalla, että se tuo yhteiskuntaan epävakautta kun demografia vääristyy. Minun ei tarvitse ikinä keksiä mitään ihmisryhmiä.

"Miten ehdottaa keskustelussa toimia ja politiikkaa, joilla joidenkin eläimellisesti toimivien ihmisten tai joukkojen vaikutus saataisiin rajattua pois, vahingot minimoitua?"

Ajattelemalla.

Kysehän ei ole mistään "ajatusrikoksista" vaan ajattelun puutteesta. Sitä voi käyttää erittäin korkean lukutaidon ja koulutustason maassa omia aivoja ja miettiä mikä se olisi se biologinen syy tai sosioekonominen asema, kasvuympäristötekijä jne. mikä aiheuttaa ongelmia ja miksi aiheuttaa.

Tietysti kun puhutaan porukasta joka ei tiedä onko ihminen nisäkäs tai miten evoluutio toimii niin siinä tulee sitten ongelmia ajattelukyvyssä.

"Ps-porukan yhteydessä viitataan jatkuvasti natsismin jne. uhkaan"

Enemmän häiritsee nämä höpinät "islamin uhkasta".

Ongelma kun ei ole sananvapaudessa vaan siinä miten saadaan se kansankiihotus lopetettua, ja miksi se näkyy ilmenevän vain perussuomalaisilla? Vai onko tässä joku "kuka saa nopeiten bannit" -kisa käynnissä? Joku perussuomalaiseksi itsensä tunnustava voisi sanoa mikä ongelma on? Edelleenkään minulla ei ole ollut mitään hankaluuksia olla maahanmuuttokriittinen tai uskontokriittinen.

"Viittaat jatkuvasti tuohon demagogiaan. Kiihottaminen kansanryhmää vastaa, yksityiselämää koskevan tiedon levittäminen ja uskonrauhan rikkominen kun ovat kiellettyjä, niin mitä muuta haluat ottaa kiellettävien asioiden listalle?"

Pidän nykyistä lainsäädäntöä hyvänä mutta haluan tietää miksi lakien noudattaminen on mennyt niin vaikeaksi perussuomalaisilla. Joko tulee tuomioita tai sitten banneja.

Ensisijaisesti toivon että alkaisivat harjoittaa politiikkaa ilman mitään kansankiihotusta.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #152

"Minusta nykyinen laki ollut ihan hyvä. Jotenkin vaan tuntuu, että sitä jatkuvasti enemmän koitetaan etsiä rajoja, ihan tarkoituksellisesti."

Tuo tunne on monella sama, mutta vastakkaiseen asiaan liittyen. Jotenkin tuntuu, että koko ajan koitetaan nykyisen lain tulkintaa muuttaa rajoittamaan tiukemmin ja tiukemmin sanan- ja ilmaisunvapauden käyttöä.

"Viittaamatta mitenkään mihinkään ihmisryhmään esimerkiksi uskonnon, syntyperän, rodun, seksuaalisen suuntautumisen, kansallisuuden jne. perusteella.

Hyvin minäkin onnistun olemaan maahanmuuttokriittinen toteamalla, että se tuo yhteiskuntaan epävakautta kun demografia vääristyy. Minun ei tarvitse ikinä keksiä mitään ihmisryhmiä."

Ei varmastikaan tarvitse keksiä mitään ihmisryhmiä, mikäli tietoisesti rajaa mamu-kriittisyytensä ainoastaan demografisiin tekijöihin pohjautuvaksi.

Silloin ei tarvitse tarkentaa kuvausta esimerkiksi eri kulttuuripiirejä edustavien väliseksi, voi vain laskeskella eri alueille kohdistuvaa muuttoliikettä, ikärakenteen muutoksia sen seurauksena jne. esimerkiksi sijoittelemalla tulevan porukan päänuppeja eri ikäkategorioihin eri alueilla.

Kiistätkö siis maahanmuuton muut kuin demografiset vaikutukset? Esimerkiksi kulttuuriset ja yhteiskuntaa, sen koheesiota mahdollisesti rappeuttavat vaikutukset riippuen esimerkiksi, millainen on kulttuuri ja mikä on kulttuurinen kehitystaso alueella, josta tulijat ovat?

Tämän näkökulman huomioimista vaativat lukuisat mamu-kriittiset ja yrittävät perustella sen tärkeyttä.

Jotkut tunnetusti ovat puhuneet noissa yhteyksissä törkeyksiä (ennen laajasti ajateltiin että tervein tapa on vain paheksua törkypuheita ja niiden esittäjiä, nykyään halutaan mieluummin kriminalisoida), mutta törkeydeksi ei kuitenkaan pidä laskea sitä, että toteaa havaitsemansa, mielestään todellisen yhteyden esimerkiksi eläimellisten piirteiden ja jotain tiettyä kulttuuripiiriä edustavien tulijoiden välillä, ja perustelee maahanmuuton rajoittamista kyseisellä seikalla.

"Sitä voi käyttää erittäin korkean lukutaidon ja koulutustason maassa omia aivoja ja miettiä mikä se olisi se biologinen syy tai sosioekonominen asema, kasvuympäristötekijä jne. mikä aiheuttaa ongelmia ja miksi aiheuttaa."

Et ole tosissasi.

Keskustelua vaikuttavista tekijöistä, niistäkin, olen nähnyt eniten nimenomaan maahanmuuttokriittisissä piireissä. Vasta pakon sanelemana suvaitsevaisten ja naivikkien keskuudessa, kun ongelman olemassaoloa ei enää mitenkään kasvoja menettämättä kiistää. Sitten kyllä riittää sepustusta ja ymmärrystä erinäisistäkin ympäristötekijöistä, yleensä pahimpina länsimaiden kolonialismi sekä rasistiset rakenteet.

Sorrut uskomattomaan naiviuteen, mikäli kuvittelet, että länsimaiset korkean koulutustason maat voisivat pelkästään ongelmamaiden ongelmien syy-seuraus suhteet tiedostamalla ja ongelmamaissa niiden pohjalta toimimalla ongelmat ratkoa, eikä muita toimenpiteitä tarvittaisi. Alkaisi jo olemaan sukua ajattelulle "ymmärretään ne eheiksi."

Ihmisen saati kokonaisten ongelmayhteiskuntien muuttuminen on hyvin kompleksinen, pitkän aikavälin prosessi, jonka kaikkia, todennäköisesti useimpia välivaiheita on mahdoton ennustaa. Korkeintaan on mahdollista ennustaa karkeasti suunta, johon erilaiset muutostoimet vaikuttavat.

Ennen kaikkea edelliseen muuttumiseen (parempaan suuntaan) liittyvä aikavakio on huomattavan paljon suurempi kuin ne aikavakiot, jotka liittyvät jo kehittyneiden yhteiskuntien ja niiden yhteiskuntarauhan mahdollisuuteen romuttua (muutos huonompaan suuntaan), mikäli annetaan erilaisten haitallisten ilmiöiden yhteiskuntia pitkään nakertaa.

Mitä edellinen tahtoo sanoa on, että tarvitaan kehittyneiltä mailta auttamistoimenpiteitä ongelmamaissa mutta myös suojaustoimenpiteitä omia yhteiskuntiaan kohtaan. On varmistettava oma kunnossa pysyminen, jotta muiden auttaminen voisi jatkua. Kuten lentokoneessa happinaamari on asennettava ensin aikuisten - sen jälkeen lapsille ja muille autettaville.

Lohduttomin tilanne (ydinsotia tms. lukuun ottamatta) lienee se, että nykyiset järjestäytyneet maat nekin ajautuvat ajattelemattoman politiikan, itsesuojelun pettämisen jne. seurauksena enemmän tai vähemmän kaoottiseen tilaan. Sen jälkeen voi todennäköisesti lopullisesti toivon heittää maailman hallintaan ja kuosiin saamisen osalta.

"Pidän nykyistä lainsäädäntöä hyvänä mutta haluan tietää miksi lakien noudattaminen on mennyt niin vaikeaksi perussuomalaisilla. Joko tulee tuomioita tai sitten banneja."

Jo teoreettisesti tuohon on karkeasti kaksi mahdollisuutta: Joko perussuomalaiset ovat kärjistäneet sananvapauden rajoilla seikkailuja, ja muuttumattomana säilyneen lainsäädännön rajat tulevat useammin vastaan TAI perussuomalaisten tapa puhua asioista on ollut samanlainen pitkään, ja ainoastaan sananvapauden käyttöä rajoittavien lakien tulkinta on tiukentunut muun yhteiskunnan taholta.

Askel sekin, että edes tunnustaa nuo vaihtoehdot.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #181

"Ei varmastikaan tarvitse keksiä mitään ihmisryhmiä, mikäli tietoisesti rajaa mamu-kriittisyytensä ainoastaan demografisiin tekijöihin pohjautuvaksi."

Ei tarvitse rajata. Kyllä perusteluja voi kaivaa eri tavoin, lähinnä pitää rajata tietynlaiset ihmisryhmään kohistuvat asiat pois.

Uskontoa ei välttämättä tarvitse, kyllä haitallista uskonnonharjoittamista voi kritisoida uskonlahkosta riippumatta. Tämäkään tosin ei onnistu persuilta kun siinä on jokin ongelma yhdenvertaisesti kohdella kaikkia uskonlahkoja.

"Kiistätkö siis maahanmuuton muut kuin demografiset vaikutukset?"

En. Kiistän oletusarvoisesti lähinnä uskonnon, etnisyyden, rodun ja kansallisuuden vaikutukset. Ne mitä kansankiihotuspykälässä on.

"Esimerkiksi kulttuuriset ja yhteiskuntaa, sen koheesiota mahdollisesti rappeuttavat vaikutukset riippuen esimerkiksi, millainen on kulttuuri ja mikä on kulttuurinen kehitystaso alueella, josta tulijat ovat?"

Suhtaudun skeptisesti "kulttuurin" vaikutukseen. Sen sijaan "kasvuympäristö" on aivan varmasti hyvin merkittävä. Jos tänne tulee väkeä jotka ovat kasvaneet ympäristössä jossa on väkivaltaa ja kokeneet itse tai lähipiirissä, sillä on todistettavasti vaikutusta ihmiseen.

En siis näe muslimikulttuurissa mitään pelättävää. Sen sijaan demografian muutos, huuhaa imaamien toiminta, kurjuutta ja väkivaltaa sisältänyt kasvuympäristö esimerkiksi sodan runtelemassa maassa, ovat huono asia.

"Sorrut uskomattomaan naiviuteen, mikäli kuvittelet, että länsimaiset korkean koulutustason maat voisivat pelkästään ongelmamaiden ongelmien syy-seuraus suhteet tiedostamalla ja ongelmamaissa niiden pohjalta toimimalla ongelmat ratkoa, eikä muita toimenpiteitä tarvittaisi. Alkaisi jo olemaan sukua ajattelulle "ymmärretään ne eheiksi." "

En kuvittele, enkä myöskään tiedä mitään selvää ratkaisua.

"Ihmisen saati kokonaisten ongelmayhteiskuntien muuttuminen on hyvin kompleksinen, pitkän aikavälin prosessi, jonka kaikkia, todennäköisesti useimpia välivaiheita on mahdoton ennustaa."

Kun sanoin tuosta kasvuympäristöstä, minun käsitykseni mukaan tarvitaan eheässä ympäristössä kasvanut sukupolvi joka kasvaa yli 50v ikäluokkaan että ovat itse päättämässä maansa asioista. Mukaanlukien se että vanhemmat eivät rääkkää lapsiaan tai ole kurjuutta, vaan kouluttavat.

Kun katsotaan historiaa niin huomataan että tuo nyt ei ole niin helppo juttu saavuttaa. Ranskassakin mellakoidaan nyt vaikka tässäkin takapajulassa katkottiin päitä vielä samaan aikaan kun Star Wars oli leffassa. Tuollainen laittaa hyvin aikajänteitä perspektiiviin.

"Ennen kaikkea edelliseen muuttumiseen (parempaan suuntaan) liittyvä aikavakio on huomattavan paljon suurempi kuin ne aikavakiot, jotka liittyvät jo kehittyneiden yhteiskuntien ja niiden yhteiskuntarauhan mahdollisuuteen romuttua (muutos huonompaan suuntaan), mikäli annetaan erilaisten haitallisten ilmiöiden yhteiskuntia pitkään nakertaa."

Totta.

"Mitä edellinen tahtoo sanoa on, että tarvitaan kehittyneiltä mailta auttamistoimenpiteitä ongelmamaissa mutta myös suojaustoimenpiteitä omia yhteiskuntiaan kohtaan."

Totta.

"Lohduttomin tilanne (ydinsotia tms. lukuun ottamatta) lienee se, että nykyiset järjestäytyneet maat nekin ajautuvat ajattelemattoman politiikan, itsesuojelun pettämisen jne. seurauksena enemmän tai vähemmän kaoottiseen tilaan."

Tämä on itseasiassa todennäköistä. Vasta muutama vuosikymmen sivistystä ja kohta taas takapajula. Mielestäni näin niinkuin sivistyksen aikana pitäisi rakentaa suojauksia joilla suojataan yhteiskuntaa haitallisilta ilmiöiltä, kuten fundamentalismilta.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #49

"Perussuomalaisten synti on se, että pyrkivät luomaan uhkia"

Ja hassu juttu on varsinkin se, että ne uhat on jo kaikki toteutuneet.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #101

Ahaa, eli joka kaupungissa on nyt minareetti ja kaikkien miesten pitää kasvattaa pitkää partaa ja kaikilla naisilla pitää olla burhka päässä, vai miten se menikään?

Miksi havainnot todellisuudesta eivät tue tätä perussuomalaisten islam fobiaa?

Kannattaa muistaa se, että perussuomalaisilla saattaa olla oikeita johtopäätöksiä. Mutta jos argumentaation premissit ovat roskaa, ne johtopäätökset ovat oikeita vahingossa tai ne ovat vääriä.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #156
Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #168

Niinpä ovat.

Ja perussuomalaisten "toteutuneet uhat" perustellaan islamin uskolla joka on: https://fi.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_logicam

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #189

"Ja perussuomalaisten "toteutuneet uhat" perustellaan islamin uskolla"

Ei siihen uskoa tarvita, toteutuneista uhkakuvista voi lukea lehdistä ja katsoa uutisista. Sekö teitä nyt harmittaa kun perussuomalaiset ovat olleet oikeassa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #199

"Ei siihen uskoa tarvita, toteutuneista uhkakuvista voi lukea lehdistä ja katsoa uutisista. Sekö teitä nyt harmittaa kun perussuomalaiset ovat olleet oikeassa."

Lehdistä voidaan lukea kaikkea mikä vastaa todellisuutta ja mitä on odotettu.

Perussuomalaisten omassa harhaisessa todellisuudessa kaikki johtuu islamista ja kuvitellaan jonkin sitten toteutuneen islamin perusteella.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Arvon blogisti on varmasti tietoinen niistä kahdesta lauseesta, joita arvon kansanedustaja blogissaan kirjoitti?

Miten se sopii mielestäsi kansanedustajan toimenkuvaan, että tahallisesti levittää täällä selvästi vaheellista tietoa?

Jos on säännöt, niin miksi sitä pitää arvostella jonain sananvapauden loukkauksena, jos useasti niitä sääntöjä rikkoo?

Arvon blogistin on kohdannut tätä samaa poistoa, eikä yksikään niistä poistoista ole ollut aiheeton.

Kun puhutaan sananvapaudesta, niin siihen kuuluu myös vastuu, ilmeisesti persussuomalaiset kokevat, että heidän totuutensa ylittää tämän vastuun, ja siitähän sitten se jokaviikkoinen itku alkaa.

Kukaan ei jää kaipaamaan Huhtasaarta, eikä Luukkasta, eikä minuakaan. Meitä erottaa vain se, että minä en levitä valheita tai huhuja. Joten minä jään, häiväjät lähtee. :)

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

"Meitä erottaa vain se, että minä en levitä valheita tai huhuja."

Teitä erottaa vain se, että olet samaa mieltä sensuurin kanssa mutta rehelliset ihmiset eivät ole.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Olen allerginen kaikille niille, jotka sananvapauteen vedoten edellyttävät että kuka tahansa saa missä tahansa mitkä tahansa omat tekstinsä julkaistuksi jonkun muun kustannuksella. He eivät ymmärrä mitä sananvapaus tarkoittaa.

Sananvapaus ei tarkoita sitä että minä kirjoitan ja sinä maksat julkaisukulut.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Maria Asunnan teksti oli hyvä! Olen itsekin huolestunut "pedagogisesta journalismista"..

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Se ei tietenkään ole uusi keksintö - sitä on ollut aina. En kuitenkaan ymmärrä miten tuo Asunnan vuodatus liittyy Luukkasen murheisiin, saati sananvapauteen.

Ihan pakkoi lisätä vielä, että perustin muinoin Vapaa sana nimisen julkaisun, mutta ei sielläkään sana vapaa ollut Luukkasen ymmärtämässä mielessä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Minä perustin muinoin Ajan Suunta -nimisen julkaisun, mutta ryssät lakkauttivat sen. Uutta Suomea joutui lukemaan sen jälkeen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niin ja onhan teillä aina se suomen uutiset, siellä saa omaa viestiään läpi, eikä tarvitse pelätä banneja.

Tosin lukijoitakin on hiukan vähemmän, no ainakin kolme, Putkonen ja Halla-aho ja Turkkila. :)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Eilen persuteema nousi suosituimmuuslistan kärkeen Petteri Ritalan ansiosta ja tänään viestiä jatkaa Arto Luukkanen. Kukahan mahtaa huomenna nostaa persuteeman suosituimmuuslistan kärkeen?

t. nimimerkki "Vaaleja odotellessa"

Käyttäjän Hermits kuva
Tomi Virtovuo

Jep, eipä oo pitkiin aikoihin täällä oltu, meni pari vuotta et edes vilkasin tänne, mut hei! Voin jeesata äänestämällä ens vaaleissa persuja ja tuoda parit frendit messissä silloin mukaan, ehkä tämä hiukan piristi?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Raskain mielin seuraan sananvapauden rapautumista. Itselläni on pitkä historia Puheenvuorossa, parin bannauksen jälkeen jo kolmas käyttäjätili.

Jos tästä kuitenkin surkastuu tämän maailman siikaloiden ja ritaloiden kaunapuhepalsta, niin tämä poika ottaa täältä ritolat.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kukaan ei jää sinua kaipaamaan, sen enempää kuin minuakaan. Kaiken maailman rautiaisia riittää aina.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Kun mietin kenelle annan ääneni seuraavissa vaaleisa, niin voinko ajatella perussuomalaisten olevan sellainen puolue, joka antaa tiukassa paikassa periksi ja pakenee vastoinkäymisten edessä.

Henkilökohtaisella tasolla kysyn etkö Arto akateemisesti koulutettuna dosenttina pysty argumenteilla tyrmäämään vastaväittelijöitä nettilehden keskustelupalstalla, vaan luovutat näin helpolla.

Kuinka voin luottaa että pärjäät kun eduskunnassa vastassasi on isot pojat jotka lyövät oikeasti kovaa.

Oletko äänen arvoinen jos näin helpolla annat periksi?

Vai onko lähtöösi joku muu syy? (tarjoan tätä kysymystä "takaporttina")

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Lähtihän Tossavainen aikanaan Oikeaan Mediaan kun Usarin ilmaherruus oli muisto vain. Enää ei ollut bannauksistaankin johtuen muita kuin persujen selkääntaputtelijoita, ja niitäkin lopulta vähemmän ja vähemmän. Arto on muutenkin seurannut Tossavaisen jalanjälkiä, joten miksi ei siinäkin.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#21

Mahtollisesti.

Mutta oliko/onko lähdön syy luovuttaminen?

Jos näin helpolla antaa periksi, niin riittääkö paukut "oikeissa" väännöissä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #28

Kaipa Tossavainen luuli että Oikeasta Mediasta tulisi luetumpi kuin tulikaan, revittelihän Tossu aikanaan Suomen Uuutisistakin. Vaan kuinkas sitten kävikään: persut pyörivät edelleenkin Puheenvuorossa. Ei Luukkanenkaan täältä lähde, kunhan yrittää saada huomiota.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #34

Saanen toivottaa hyvää nimipäivää kommentoija Nylundille!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #37

Kiitos Risto, ja Seija riittää - vai haluatko että alan kutsua sinua verbaalissa kommentoija Jääskeläiseksi:)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #59

Käyttämäni blogisti, kommentoija (visailija) -nimittely on kehittynyt siitäkin, että voisin tituleerata tasapuolisesti ja loukkaamattomasti kaikkia, varsinkin tuntemattomia. En ole erityisen innokas tekemään sinunkauppoja (introverttinä?) ja saatan olla muutenkin vaikea.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #79

No naisena ehdotan että tehdään sinunkaupat, vaikka lähtökohtaisesti täällä yleensä sinuja ollaankin. Minua kun usein kutsutaan täällä vain Seijaksi, vaikka samaan verbaaliin ei jatkuvasti osallistuttaisikaan. Jotta hellitä ainakin minun kohdallani.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #28

Ei Luukkanen ole lähdössä minnekään. Kunhan sovittelee marttyyrinviittaa, mutta ei täältä ketään häädetä itsesäälin vuoksi. Jos olisi oikeasti lähdössä olisi häneltäkin varmasti löytynyt "pari täkyä Huuskon Markulle".

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #56

#56

Mahtollisesti.

Mutta tällöin hänen puheensa muuttuvat "sananhelinäksi".

Siinä tapauksessa voidaan kysyä:
Voiko hänen sanaan luottaa jos hänelle antaa äänen vai ovatko vaalipuheetkin pelkkää "sananhelinää".

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kuten kirjoitin...sehän riippuu Huuskosta. Nykyisellä trendillä täältä joutuu pois...

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

" Nykyisellä trendillä täältä joutuu pois..."

Älä yritä, ei se trendi ole mihinkään muuttunut. Sama US:n keskusteluohje pätee: Valheellisen tai perättömän tiedon levittäminen on kiellettyä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #90

Ei näköjään koske "ritaloita" .

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #137

Tietysti koskee, samasta syystä saisi Ritalakin jos siihen syyllistyisi.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Mikko, ei argumenteilla ole mitään vaikutusta puupäiden osalta. Vaikka sen saisi matemaattiseen kaavaan kotimaiset "lavrovit" vääntävät shaibaa itse asiasta höystäen henkilökohtaisella vittuilulla jne. Kuka muistaa alkuaikojen puheenvuoron siihen kirjoittavine bloggaajiin? Suurin osa täyspäisistä on luopunut ja yhden ihmisen sormet riittävät laskemaan jäljellejääneet. Täällä hääräävät perinnekommunistit voisivat elvyttää Iiedonantajan temmellys- ja nostalgiakentäkseen. Tervemenoa vaan K-linjan rupusakkikin kaltaistensa joukkoon. Mainostajia tuskin olisi, mutta kyllä toverit ammattiliitoissa kääntäisivät kuvetta. Tuskin sentään Putin, Maduro ehkä toimisi....

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Sama mietintämyssyn alla on itselläni.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Sananvapauden kadottamisella ja demokratian halveksumisella nämä totalitarismit ja sodat alkavat.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"...nämä totalitarismit ja sodat alkavat."

Kohta raikaa Suomessa 'Horst Wessel'.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tuskin Horst Wessel, vaan internatsionaali tulee raikaamaan kouluissa ja osavaltion juhlissa.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

"Sananvapauden kadottamisella ja demokratian halveksumisella nämä totalitarismit ja sodat alkavat."

Muistan jo lukioaikoina pitäneeni naivina ja lapsellisena ajatusta, jonka mukaan seuraavat(kin) totalitaristiset yritelmät tulisivat silloin laskien yli 50 vuotta sitten sitten nähdyissä vaatteissa.

Sir W. Churchill totesi aikanaan "tulevaisuuden fasistit kutsuvat itseään antifasisteiksi".

Ehkei aivan perätön arvelu.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Demagogia on demokratian halveksuntaa.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Sanan- ja ilmaisunvapautta terveellä tavalla vaaliva yhteiskunta kestää demagogian.

Se ei tarvitse turhia kieltoja ja rajoituksia.

Se ymmärtää, että painekattilaan turhaan prässättäessä - estettäessä mahdollisuus päästää höyryjä ulos - syntyy lisää demagogeja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Arto Luukkanen hei. Laiminlyöt velvollisuutesi venäjätutkijana. IS joutuu tämänkin tekemään ilman sinua. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005930526.html?u...
PS vaalivouhotus ei saisi sentään viedä miestä siltä paikalta jossa häntä tarvitaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Kyllä eduskuntaan ponnistaminen on lähes kokopäivähommaa näin lähellä vaalipäivää.
Sini, anna Artolle edes mahdollisuus.

Toiseksi, tietääkseni dosentilla ei ole mitään velvoitteita ennen kuin saa kutsun.

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Voin vahvistaa median voivan olla ainakin siinä mielessä valemedia, että se voi vaieta asioista, jotka se näkee omistajansa etujen tai näkökantojen vastaisiksi.

Kokemukseni ovat sote-uudistuksesta, johon liittyviä ajatuksiani olen saanut läpi vain tähän Puheenvuoroon ja Demokraatin mielipidepalstalle. Kaikki muut Kansan Uutisista Hesariin ja Suomen Kuvalehteen ovat olleet tukossa. Hesarissa jopa kommenteissa olevat liian selkeät viitteet muuhun verkkoaineistoon ovat ilman linkkiäkin lähes aina johtaneet hylkäykseen. SK jopa lopetti kommentoinnin - tuskin kokonaan minun takiani, mutta todennäköisesti rikkana rokassa, koska kommenttini olivat selvästi lehden valitseman linjan vastaisia.

Joku voi tietysti sanoa, ettei älyttömiä ajatuksia kannata joka paikkaan päästääkään, mutta siitä tuskin voi sote-uudistuksen kohdalla olla kyse. Jopa korkeiden virkamiesten taholta on esitetty niin naurettavia perusteluja, ettei tasoa voi enää alittaa. Toiseksi, jos ollaan tekemässä kaikkien aikojen suurinta yksittäistä uudistusta, kyllä silloin päätöksenteossa pitää olla esillä myös vertailukohtia. Nyt niitä ei ole eikä sallita.

Tiedon pimittäminen on yhtä vakava ongelma kuin valheellisen tiedon levittäminen. Sen sijaan hyvän tavan vastaisia kirjoituksia ei pidä sallia.

Käyttäjän PasiInkinen kuva
Pasi Inkinen

Tämä valitettava suuntaus on ollut nähtävillä jo pitkään ja se voimistaa itse itseään kokoajan. Se tapahtuu niin tv:ssä, printissä ja nyt se on levinnyt myös blogeihin ja facebook:iin bannausten muodossa. Siihen on syyllistynyt niin toimittajat, modenaattorit, netti ilmiantajat, eri alustat omiin yhteisösääntöihin vedoten ja "vastuu" on siirretty osittain "banniroboteille".

Kaiken tämän on saanut aikaan meidän omat politiikot tekemillään linjanvedoilla, kuuntelematta tarkoin kansan syviä huolia. Poliitikot ovat osittain vetäytyneet vastuusta vedoten Eu:n. Heidät on myös vaiennettu "omien" toimesta pelottelemalla. Mikä sen parempi peloite poliitikolle, kun menettää mahdollisuus edetä urallaan. Poliitikko ymmärtää että olemalla vallan marionetti hänet tullaan palkitsemaan joko Suomen politiikassa tai vaihtoehtoisesti häntä odottaa virka eu:n notkuvien pöytien ääressä. Kyseiset kansanedustajat ovat ajautuneet liian kauan tavallisesta kansasta joka kaiken tämän kustantaa.

Valitettavasti myös toimittajat ovat ajautuneet toistamaan tätä yhtä näkemystä. Toimitajien oma poliittinen suuntaus ja oma mielipide saa heidät näkemään vain yhden totuuden jota tukemaan haetaan asiantuntijoita joilla on sama näkemys.

Tämä molemmat yhdessä on aikaan saaneet juuri nämä vaihtoehtoisen toiminnan ja mielipiteet jotka joskus esiintyvät jopa liian radikaalisina.

Kun maassamme tapahtuu joku asia niin siihen ei löydy vastuunkantajia. Asiaa yritetään aluksi salata, sitten sitä valkopestään ja lopuksi jos nämä ei tuo toivottua lopputulosta aletaan syyttämään valkoista heteromiestä.
Politiikolle virheen myöntäminen on sama asia kuin lestaadiolaiset myöntäisivät että veren antamisen kieltäminen oli huono ja väärä päätös. Siihen on kuollut jo niin moni ja sen myöntäminen tekisi kaikki ne uhraukset turhiksi.

Tämän hetkinen ilmapiiri on ajamassa Suomea lähemmäksi 1920-1930-luvun vaiheita jolloin Lapuan liike syntyi.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Lapuan_liike
Nykyisen keskiluokan ja suomalaisen miehen syyllitäminen tulee johtamaan samaan mitä tapahtui 1920-luvun alkupuolella. Jos huolestuneita kansalaisia aletaan lehdistön toimesta syyttömästi ja yleistäen kutsumaan: natseiksi, kansallisosialismin kannatajiksi, äärioikeistolaisiksi ja rasisteiksi.

Ehdotan vastaavasti että kaikki jotka syyllistyvät kyseiseen toimintaan heidän nimensä kirjataan "muilutuslistaan", joka on onneksi nykyään erittäin helppoa.
Valitettavasti tulevaisuus alkaa näyttämään siltä että kyseiselle listalle tulee vielä käyttöä.

Valittevasti tämäkin mielipide hyvin todennäköisesti poistetaan nopeasti. Tämän poistaminen oikeistaan vaan vahvistaa ylläolevaa kirjoitusta.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

"Ansioituneella ja taitavalla" voi hänelläkin olla omia agendojaan, jopa silloin, jos hän on blogistin kanssa samaa mieltä. Hieman näitä avaa tämä blogikirjoitus:
https://lahtinenveikka.wordpress.com/2017/11/07/ko...

Eipä ole ensimmäinen eikä tuskin viimeinenkään kerta, kun sananvapausruikutus ja rasisminlöyhkä yhdistyvät.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Siis tälläkin alustalla on edelleen toivoa, jos persut meinaavat joukolla tämän alustan jättää. :)

Tämä onkin ollut persujen vakiokanava, mutta nyt kun ei saakaan enää valheita levittää, niin pitää sitten varmaan vaihtaa maisemaa.

Näin vaalien alla se on kuitenkin hieman huonompi homma, sillä täällä tätä näkyvyyttä saa, missään muualla ei oikein pääse samaan tulokseen.

Mutta kun on persuista kyse, niin taitaa olla vaan paljon puhetta, vähän villoja, kohta ne taas nöyränä täällä kirjoittelee.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Joku persuhan vihjaili että tulisi joku uusi alusta, mutta samaan se jää kuin Suomen Uuutiset ja Oikea Mediakin. 8 %:n kannatuksella voi toki halutessaan pyöriä ihan omissa piireissään.

Käyttäjän Hermits kuva
Tomi Virtovuo

Ei niitä vaaleja kuule usarissa ratkaista, sen verran muistan menneistä. Kenttätyöllä on merkittävä vaikutus ja se viimeinen kuukausi ratkaiseva jolloin voi pahastikin heilahdella puolue kannatukset. Oma arvio on et mikään puolue ei ylitä 20% ääneistä ja tulee hyvin tasainen skaba jossa 5:n puolueen kannutukset on yli 14%:n. Ihmiset ovat uteliaita ja varauksellisia ja iso joukko pettyneitäkin.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Ja jos vanhat merkit paikkansa pitävät, tähän kenttätyöhön kuuluvat tietyllä suunnalla mm. keksityt uutiset:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000911699.html

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #50

Usko sinä poliisia, he ovat kertoneet 'tarkoituksenmukaista' totuutta ennenkin.

Suomen menestys on perustunut kansalaisten luottamukseen viranomaisiin. Vähä vähältä tätä luottamusta on viime aikojen tapahtumien myötä rapautettu. Nolompi juttu.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Kirjoituskielto on määräaikainen. Huhtasaari sanoo kuitenkin jättävänsä Uuden Suomen bloginsa lopullisesti."

https://www.hs.fi/nyt/art-2000005931294.html

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Kansanedustajien kannattaisi nopeasti hyödyntää Perustuslain suomaa kansanedustajien koskemattomuutta:

"Kansanedustajaa ei saa asettaa syytteeseen eikä hänen vapauttaan riistää hänen valtiopäivillä lausumiensa mielipiteiden tai asian käsittelyssä noudattamansa menettelyn johdosta, ellei eduskunta ole siihen suostunut päätöksellä, jota vähintään viisi kuudesosaa annetuista äänistä on kannattanut."

Tuo onkin harvoja paikkoja joissa vielä luvan kanssa saisi halutessaan puhua totta ja lausua mielipiteensä. Karmea poruhan siitä nousee, mutta siihen se jää.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Ettei vaan ollut tarkoituskin hankkia bannit että saisi tuollaista julkisuutta missä voisi olla suu teipattuna?

Kun se nyt on ilmeistä että kansankiihotus on kiellettyä mutta jos kokoajan päämääränä onkin vain rikkoa lakia ja itkeä siitä niin eiköhän se ole odotettavissa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Siis tälläkin alustalla on edelleen toivoa, jos persut meinaavat joukolla tämän alustan jättää"

Hiljaista tulisi jos perussuomalaiset lähtisivät. Kaikki muut vain nyökyttelisivät kun hallitus veisi viimeisetkin siemenperunat Brysselin kautta etelän vetelille.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Makkonen ei kovin tarkasti seuraa keskustelua täällä tai laajemminkaan, kun hän luulee, että vain perussuomalaisten mielestä nykyinen hallitus (sisäsiististi ilmaistuna) ei ole erityisen hyvä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Muistellaan nyt mitkä puolueet olivat innokkaina maksamassa Kreikkalainan nimikkeellä Saksan ja Ranskan pankkien tappiot jotka ovat pahimmillaan n.7 miljardia. SDP, kokoomus, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja rkp. Nämä puolueet veisivät viimeisetkin kolikot suomalaisten taskuista ja heidän äänestäjänsä antavat siihen valtuudet.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #64

Kuka noita Kreikkajuttuja enää kuuntelee. Taitaa Putin kuitenkin maksaa palkkaa. Kuka muuten jaksaisi itseään pitkästyttää vanhoilla jankkauksilla.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Sota ei kaipaa yhtä miestä eikä Uusi Suomi muutamaa perussuomalaista. Eivätkä perussuomalaiset ole niin yhtenäinen joukko että he todella kaikki lähtisivät täältä. Jotkut kirjoittavat aivan varmasti, ehkä jopa innokkaammin kuin aiemmin, jos jotkut toiset lähtevät. Uusia tulee kun vanhat ottavat nokkiinsa.

Minäkin olen haukkunut hallitusta melko varmasti enemmän kuin persut. Katsos kun on niin monia asioita, joita hallitus tekee ja hoitaa, mutta persuilla on paha tapaa olla sen suhteen umpisokeita. He näkevät vain islamin, maahanmuuton ja etelän vetelät.

Kaikki muu jää muitten harteille.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

"persuilla on paha tapaa olla sen suhteen umpisokeita. He näkevät vain islamin, maahanmuuton ja etelän vetelät."

Siinähän ne Suomen turvallisuuden ja talouden pahimmat uhkat käytännössä ovatkin. Hyvä että jokin ryhmä sen tajuaa.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

> …..uhkakuviksi nostetaan marginaali-ilmiöitä ja subjektiivisia uhkakuvia käsitellään objektiivisina faktoina....

Ooo

Paljon hyviä ajatuksia, tuossa eräs niistä. Tämä on suuri asia koska uhkakuvat ympäröivät meitä kaikkialla.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

"Näin vaalien alla se on kuitenkin hieman huonompi homma, sillä täällä tätä näkyvyyttä saa, missään muualla ei oikein pääse samaan tulokseen"

Ehkä juuri tämän takia Uusi Suomi on bannanut perusteettomasti persujen kärkiehdokkaat Jukka Hankamäen ja vähän aikaa sitten Laura Huhtasaaren. Uusi Suomi on näin näköjään jo aloittanut oman vaalikamppanjan.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Perusteettomasti? Sinäkö sen tiedät?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

US on hyvin perustellen estänyt Huhtasaarta levittelemästä lisää valheita.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Laura Huhtasaari sanoi EU:n olevan "islamin hallinnassa" ja Hankamäki rinnasti pedofilian ja muslimikulttuurin.

Eli onhan näille perusteet. Huhuja ja valheita, sekä kansankiihotusta.

Perussuomalaisilla voi olla joku yhteinen kognitiivinen heikkous ymmärtää että se on laitonta kansankiihotusta mustamaalata uskonnosta, seksuaalisesta suuntautumisesta, etnisestä taustausta tai kansanryhmästä jotain "uhkaa".

Koska tämä toistuu lähes päivittäin ja juurikin jollain persuilla niin miksi? Voiko tiede selittää tämän että perussuomalaisissa on sellainen merkittävä kognitiivinen heikkous?

Onhan joillakin ihmisillä esimerkiksi dysleksia mikä on lukemisen vaikeutta, niin oisko tässä sitten joku muu "hitaus" jossain muualla?

Tästä asiasta voisi tehdä tieteellistä tutkimusta myös.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Ehkä Huhtasaaren ja Hankamäen olisi pitänyt tuoda selvemmin esille, että kulttuurinen ero johtuukin Suomalaisten eroavasta kulttuurista..

"Teini-ikäinen sarjaraiskaaja vaani Helsingin yössä - riitautti vankeustuomionsa: Uhrin päälle masturboinnissa oli kyse kulttuurisista vaikeuksista"

"Mies vaati pienempää rangaistusta myös siksi, että oli elänyt Syyriassa vaarallisissa olosuhteissa. Hän väitti, ettei ollut sopeutunut suomalaiseen kulttuuriin, jossa miehen ja naisen asema olivat toisenlaisia."

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/85710503-8191-4...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #114

Et sitten huomannut, että tuomioistuin totesi vain, että hyvä yritys mutta perustelut eivät päde lieventävinä seikkoina… Se siitä tuomioistuinten islamisoitumisesta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #179

Kyllä minäkin uskon että syytetty halusi alennusta tuomioon.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila Vastaus kommenttiin #179

Kyllä huomasin, mutta huomatsitko itse tämän että vastasin kommenttiin numero 62 Kyseisessä kommentissa ei sanallakaan mainita tuomioistuimen islamisointumista, joten en siihen vastannut, vaan vastasin tähän muslimikulttuuriin.

Matti Kaarnaattu kirjoitti.

"Laura Huhtasaari sanoi EU:n olevan "islamin hallinnassa" ja Hankamäki rinnasti pedofilian ja muslimikulttuurin.

Eli onhan näille perusteet. Huhuja ja valheita, sekä kansankiihotusta."

Sarjaraiskaaja itse vetoaa omaan kulttuuriseen taustaansa, sekä siihen ettei ollut sopeutunut SUOMALAISEEN kulttuuriin ja hakee nimenomaisesti sillä lievennystä omaan tuomioonsa Ylioikeudesta.

Nyt kun joku on kirjoittanut kirjoituksen jossa hän mainitsee jonkun teon liittyvän kulttuuriseen taustaan, niin se onkin huhua, valhetta ja kansankiihottamista? ja hänet bannataan...

Se siitä sarjaraiskaajan itse kulttuuritaustaansa vetoamisesta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #204

"Sarjaraiskaaja itse vetoaa omaan kulttuuriseen taustaansa, sekä siihen ettei ollut sopeutunut SUOMALAISEEN kulttuuriin ja hakee nimenomaisesti sillä lievennystä omaan tuomioonsa Ylioikeudesta."

Niin niin ja Laura Huhtasaari sanoi noudattaneensa ohjeistusta.

Kyllä minä uskon että raiskaaja halusi alennusta tuomioon, ei tässä ole mitään epäselvää.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Katsoin vähän aikaa sitten mulle linkatun videon jossa muslimi kertoi että 9v lapsen kanssa voi harrastaa seksiä koska 9v lapsonen on islamin mukaan jo aikuinen. Eli totta, islamilaisen mielestä eivät ole pedofiilejä vaikka lasten kanssa "sekstailevat" ja jos länsimaalainen ei sitä hyväksy niin tuomio sen kertomisesta seuraa. Tota kautta islam "hallitsee" jo aika hyvin eurooppaa.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

"Hankamäki rinnasti pedofilian ja muslimikulttuurin."

Sehän käy ilmi Koraanistakin, ja sunnasta. Ei sitä Hankamäki ole keksinyt.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #165

Ei välttämättä keksinyt itse mutta ei välttämättä pidä paikkaansa.

Nuo pedofilia jutut lienevät lähtöisin siitä, että Muhammedilla oli pikkutyttö vaimona ja jollain ajanlaskutavalla se olisi ollut vain 9v.

Sitten löytyy kyllä viitteitä, että ei päde. Tässä aika hyvä tiivistelmä: http://www.discoveringislam.org/aisha_age.htm

Kun koitetaan ajoittaa tapahtumia satojen vuosien takaa niin näissä yleisesti on vähän heittoa. Jo senkin takia kun ajanlaskutavat muuttuvat. Jeesuksen syntymäkin tiettävästi 4v huti miten Jeesuksen syntymään perustuva ajanlaskutapa tehty.

Kyllä minä sen uskon että se oli pikkutyttö, mutta alle murrosikäinen ei ole ihan uskottavaa ja siltä osin pedofilia rinnastukset eivät ole asiallisia.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Tietääkö Matti Karnaattu minkäikäinen oli profeetta Muhamedin nuorin vaimo?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #175

En varmuudella, mutta: http://www.discoveringislam.org/aisha_age.htm

Valistunut arvaus että rinnastuu Jeesuksen äidin ikään, 12v pikkutyttö on ihan realistinen. Sellainen oli esimerkiksi juutalaisessa traditiossa siellä aavikkoseudulla ollut iät ja ajat ja oli vielä 1700-luvulla.

Sepäs ei ole pedofiliaa. Pedofilia kun oli se mielenkiinto esipuberteetti ikäisiin, ei nykyisen Suomen lain suojaikärajaa alittava ikä.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #185

On totta, että emme voi tarkkaa tietää hänen ikäänsä. Mutta olennaista on se, että Muslimien pyhät kirjoituket kertovat hänen olleen 9 vuotias kun Muhamed yhtyi häneen. Ja Muhamedhan on muslimeille virheetön ihminen.

En oikein ymmärrä mitä Jeesus tähän liittyy, mutta kristityt uskovat, että Jeesus syntyi neitsyt Mariasta. Se tässä on olennaista.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #194

"On totta, että emme voi tarkkaa tietää hänen ikäänsä. Mutta olennaista on se, että Muslimien pyhät kirjoituket kertovat hänen olleen 9 vuotias kun Muhamed yhtyi häneen."

Lue se linkki minkä laitoin. Tuo riippuu laskutavasta.

Kyllä Jeesuskin laskettiin syntyneen aluksi vuosi 0 mutta nykyään tiedetään että ei nyt ihan päde vaan on neljä vuotta heittoa. Ehkä jopa 6eaa.

Ja kun nyt miettii noin niinkuin loogisesti että olisiko voinut olla 9v niin...

Ei se ihan järkeenkäypää ole. Muhammed johti sotaretkiä ja jos sotapäällikkö touhuaa esipuberteetti-ikäisen lapsen kanssa niin olisiko sellaisella tyypillä arvovaltaa ja auktoriteettiä?

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #202

Sillähän ei edelleenkään ole merkitystä, vaikka itse uskoidit Aishan olleen sata vuotias. Ainaoastaan sillä on merkitystä minkä ikäseksi muslimit uskoivat Aishan olevan.

Intiassa lukuihin vaikuttaa se, että maan islaminuskoiset on rajattu lain ulkopuolelle. Heitä koskee islamin laki, jonka mukaan avioliiton voi solmia 9-vuotiaan tytön kanssa.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/lapsimorsiamet...

No ei varmaan sattumaa, että islamilaisen lain mukaan avioitumisikäraja on juuri tuo 9-vuotta.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #231

Tuntuu olevan MTV:llä epätarkkaa tietoa, sillä suojaikäraja Intian lainsäädännön mukaan on naisilla 18 vuotta (Definitions. 2 ja Child marriages to be voidable at
the option of contracting party being a child. 3).
http://childlineindia.org.in/CP-CR-Downloads/Child...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #235

Kalevi ei ole vaan syy on tässä:

"Lain mukaan avioliittoikä on maassa tytöillä 18 vuotta.

Intiassa lukuihin vaikuttaa se, että maan islaminuskoiset on rajattu lain ulkopuolelle. Heitä koskee islamin laki, jonka mukaan avioliiton voi solmia 9-vuotiaan tytön kanssa"

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #236

Sinä luotat MTV:hen, minä taas primäärilähteeseen. Kumpikohan on luotettavampi?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #175

"Tietääkö Matti Karnaattu minkäikäinen oli profeetta Muhamedin nuorin vaimo?"

No ei tiedä, etkä tiedä sinäkään, eikä kukaan muukaan varmuudella. Sekään ei ole varmaa "täyttyikö" heidän avioliittonsa, siis Muhammedin ja Aishan, kun he eivät lapsiakaan saaneet.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #193

Ei tiedä, mutta muslimit uskovat siihen että heidän avioliittonsa "täyttyi" kun Aisha oli 9-vuotias

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #196

"Ei tiedä, mutta muslimit uskovat siihen että heidän avioliittonsa "täyttyi" kun Aisha oli 9-vuotias"

Ja kristityt uskovat että Maria oli neitsyt kun synnytti Jeesuksen. Eli keinosiemennys keksittiin jo reilut 2000 vuotta sitten. On kai se sitten uskottava. :-)

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #198

Etkö ymmärrä Pasi, että tuo ei ole järjen, vaan uskon asia?
Lukihan Halla-ahonkin tuomiossa, että uskontoja käsitelessä logiikalla ja niin sanotuilla järkiperustreilla ei ole merkitystä.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #232

Ymmärrän vallan mainiosti. Itse en usko mihinkään jumaliin tai muihin yliluonnollisiin höpötyksiin ja näin meidän kesken, pidän niihin uskovia lievästi sanottuna pöljinä ( mutta älä kerro tätä kenellekään!).

En hyväksy enkä vähättele mihinkään etniseen tai uskonnolliseen kansanryhmään kuuluvien tekemiä rikoksia, mutta en hyväksy sitäkään että niitä (rikoksia) käytetään poliittisena lyömäaseena tai vaikkapa leimataan kaikki muslimit pedofilian kannattajiksi kuten Halla-aho teki. Profeetta Muhammed ei ollut pedofiili.

Eikä pidä unohtaa sitäkään että kaikkien uskontojen varjolla on tehty ja tehdään edelleenkin käsittämättömiä julmuuksia. No, nyt kun nämäkin itsestään selvyydet tuli lausuttua niin on aika painua unten maille. Jatketaan aamun valjettua.

edit: Ja hajanainen pohdinta aiheen vierestä jatkuu. Pidän itsekin esim. laissa olevaa uskonrauhanrikkomis-pykälää aivan turhana. Mutta ymmärrän myös miksi OSA muslimeista loukkaantuu ja suuttuu kun heidän pyhinä pitämiään arvoja pilkataan.

He kun suhtautuvat uskontoonsa sellaisella hartaudella ja vakavuudella että ainakin tällaisesta pakanasta se vaikuttaa äkkiseltään täysin käsittämättömältä, mutta se heille suotakoon. Heidät on lapsesta lähtien kasvatettu uskomaan että uskonto on tärkein asia elämässä.

Jokaisella on vapaus ja oikeus uskoa ihan mihin vaan. Muslimien suuri enemmistö on kuitenkin sen verran maltillista ja fiksua porukkaa etteivät he riehaannu Halla-ahon tai muiden "maahanmuuttokriittisten" provokaatioista.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Huhtasaari ei ymmärrä, että hänen ”mielipiteensä” islamin kritiikistä ja sen kiellosta ovat samanlaista roskaa kuin väite siitä, että Euroopan ihmisoikeustuomioistuin olisi islamin hallussa. Aivan yhtä oikein olisi väittää, että piru on riivannut Huhtasaaren.

Luukkanen on jo useaan kertaan esittänyt syytöksiä ministerinvalan rikkomisista ja sen johdosta odottamassa olevasta kostosta. Aivan yhtäläistä roskaa kuin Huhtasaaren älyttömyydet. Sielunvihollinen runsaine apureineen lienee vallannut Luukkasenkin (tämä väite on totta).

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Niin palstan säännöissähän kielletään huhujen ja valheiden levittely..

"mutku sananvapaus"

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Hahahaaa....katkera on Maksi mutta ensimmäistä kertaa syytetään perkeleen vallassa olemisesta....Huusko..mitä mieltä olet näin korkeatasoisesta keskustelusta??

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Mistä minä olisin katkera? Siitä, että pelkäät minua?

Koita löytää x-kirjain näppäimistöltä, vai pyydetäänkö Korkeasaaresta apua?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #69

kun Maksilta loppuvat argumentit jää vain katkeran miehen tunne...ehkä tämä on sinun elämäsi korkea hetki? Onko sinulla elämässä jäänyt jäljelle vain tuhat pesään..mikä saa sinut näin katkeraksi...kerro hyvä ihme että voimme auttaa selvästi vaikeuksista olevaa vanhusta

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #82

Sinulta ne argumentit loppuivat, kun jouduit kauhuissasi estämään kommentointini. Luulisi persujen älymystöön kuuluvan pystyvän vastaamaan millaiseen kommenttiin tahansa, mutta kun ei niin ei.

Nytkään et kykene vastaamaan millään tavoin.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #87

Arto, mitä Max Jussila haluaa Sinun kommentoivan?

Kiinnostaisi!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #128

Esimerkiksi kommenttiini numero 48 Luukkasella ei ole mitään sanomista. Kunhan esiintyy kommenteistaan päätellen akateemisen arvovaltansa edellyttämällä tavalla, siistäytenä nollana. Katso nyt noita säälittäviä purkauksia.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #69

Mistä tulee oletus että joku pelkää sua?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #155

Kaikista persujen banneista ja pari niistä valheblogeista näyttää poistetunkin.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #157

Jasso, sun logiikalla US toimitus pelkää Lauraa. Syy taitaa olla kuitenkin sun jatkuva henkilöön kohdistuva vittuilu

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Eipä syytetty. Siinä oli vertaus.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Oi tätä ironiaa. Blogaus käsittelee Huuskon arvostelukyvyn puutetta ja nyt huudat häntä apuun avioimaan mikä on sopivaa? Seisoisit nyt sentään oman arviosi takana.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Molempien kohdallahan tuo lienee mahdollinen selitys pehmoisille puheille. Pakanoitahan ei Saatana pysty riivaamaan, kun ensimmäinen edellytys on uskossa oleminen.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

"samanlaista roskaa kuin väite siitä, että Euroopan ihmisoikeustuomioistuin olisi islamin hallussa"

On selvää, että tuomioistuin ainakin nuoleskelee Islamia. Voihan sen niinkin ilmaista, että se on Islamin hallussa.

"Aivan yhtä oikein olisi väittää, että piru on riivannut Huhtasaaren"

Tällänen voi olla jonkun näkökulma. Kun katsoo kommnetteja Huhtaasen blogei vaikuttaa siltä, että monikin rasismihysteerikko saattaa ajatellan näin.

"Sielunvihollinen runsaine apureineen lienee vallannut Luukkasenkin" (tämä väite on totta)."

Tämän väitteen voi varmaan esittää arveluna, mutta ei faktana koska todisteita ei ilmeisesti ole.

Luukkanen on näköjään päästänyt Maxin banneista. Koitahan Max kirjoitella kiltisti, ettei taas tule paha mieli banneista..

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila
Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Lienee laskenut, että "kohtuuton kritiikki" ja "ajojahdin kohteeksi joutuminen" ovat kohderyhmän korkealle arvostamia valintakriteerejä äänestyskopissa.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Max jos tulkintasi mukaan Huhtasaareen väite, että Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen on Islamin hallussa on valehtelua.
Silloin valettaa on myös tämä oman blogis kohta

"Luonnollisesti olin esittänyt kysymyksen, pitääkö perussuomalaisten aina kirjoittaa täyttä roskaa. Luukkanen todisti, että pitää"

Koska on olemassa parempaa väkivaltaa, parempaa yleistämistä ja jopa parempia salaliittoja. Ja kaiken kukkuraksi itsekkin koet olevasi vähän parempi. Silloin on pakko esittää kysymys onko valehtelusi parempaa valehtelua.

Jos jollekin on uusi asia, niin olen selvittänyt todella on olemassa parempaa yleistämistä ja salaliittoja

http://sakarirajamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/217...

http://sakarirajamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264...

Entä miksi se, jos Husu valehtelee blogikirjoituksessaan, se nostaan poimituituimpien kirjoitusten listalle. Tähän kohtaan voisin esittää puolestani Markku Huuskolle kysymyksen, onko Husun valehtelu parempaa valehtelua?

http://abdirahimhussein.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Husu siis väittää Eerolan puhuneen kaikista maahanmuuttajista keskustelu ohjelmassa, vaikka hän puhui vain somaleista,irakilaisista ja afgaaneista. Valhe on merkittävät, sillä jtkut maahanmuuttaja ryhmät työllityvät kantaväestöäkin paremmin.

https://areena.yle.fi/1-3081874

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Minä en tosiaankaan ymmärrä, miten sinun aivosi toimivat.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #91

Kai sentään kysymykseni ymmärsit? Onko sinun valehtelusi parempaa valehtelua?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #93

Missä ihmeessä minä olen valehdellut?

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #95

Jos et ymmärrä sitä kirjoituksestani en voi ikävä kyllä auttaa. Olet todella tarkka muiden kirjoituksissa siitä, että väitetteiden pitäisi pitää sataprosenttisesti paikkansa. Kuitenkaan et huomaa omia paskapuheitasi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #110

Eräästä tuttavastani sanottiin, että ”han sjunger hellre än bra”. Jotenkin tuo johtaa ajattelemaan sinun järjenjuoksuasi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #93

”"Luonnollisesti olin esittänyt kysymyksen, pitääkö perussuomalaisten aina kirjoittaa täyttä roskaa. Luukkanen todisti, että pitää"

Lopeta ajoissa tuo valehtelusta syyttäminen. Kysymykseni oli kommentissa, jonka Liukkonen oli poistanut bannattuaan minut. Sinä et sitä nähnyt, niin kuin et muitakaan kommenttejani.

Pitääkö sinun aina kirjoittaa täyttä roskaa?

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #218

Eihän kysymys voi ikinä olla valehtelua. Mitä oikein sekoilet?? vinkkinä voin sanoa, että se valehtelusi on noiden lainausmerkkien sisällä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #233

No ei varmasti ole. En tiedä mitä ajat takaa, mutta sinä et nähnyt yhtään kommenttiani Luukkasen kirjoituksessa ennen kuin hän poisti ne. Helvetti, nyt on jo viisi häntäkärpästä...

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #91

Olet väärällä alalla :D

Nyt täytyy sanoa että hiki tulisi pitemmänkin uran tehneelle psykologille.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #91

Maksi...kun verenpaine kohoaa niin sitten alkaa vanhusraivo. Vältä sitä. Se on vaarallista. Vanhemmiten se altistaa sairauksille.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #102

Koitahan pysyä asiassa, vaikka se sinulle on ylivoimaisen vaikeaa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #106

minä olin äsken huolissani sinun terveydestäsi mutta...sinähän olet fiktiivinen))) ei tarvitse pelätä vanhuuden vaivoja)))

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #119

Voi herttileidi, sinähän vapiset pelosta!

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Viha antaa voimaa, mutta ylilyönteinä, tuhoaa!

Ymmärtääkseni näillä foorumeilla kirjoittajina ovat ihmiset, joilla on erilaisia mielipiteitä ja ajattelumalleja.

Siitä huolimatta, monet blogistit lyövät kirjoittavaa ihmistä, eivät heidän taustallaan olevaa ideologiaa.

Asenteina; kauna, inho, pelko, turhautuminen, väsymys etc., voivat aiheuttaa kirjoittajissa tarpeen hyökätä sanoilla, jotka toimivat tehokkaina silloin, kun omat eväät on jo syöty.

Suosittelen nyt Puheenvuoron blogisteille mielenrauhaa, joka antaa myös turvaa itselle. Ylireagoinnit nostavat sympaattista hormonitoimintaa, joka vie elimistön jatkuvaan hyökkäystilaan. Pakene- taistele!

Useimmat syöpäsairaudet saavat alkunsa elimistön paineistuneesta tilasta. Niin keho vastaa kuin mieli sinne huutaa!

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

On sillä pelottava vaikutus ,kirjoituksella, kun saa kaikki 17-20 kpl. us vakinaamaat ulvomaan yhteen ääneen peruspersu mutku persu,mutku persu,mutku persu..mutku rasistipersut,mutku vihapuhe,mutku persufasisti,mutku persunatsi,mutku maahanmuuttovastainen persu,mutku kaikki persuja,mutku kutku persu,suomi persu... Siitä puhe mistä puute.

Nou hätä ,
tarpeeksi kun toistaa alkaa toive toteuttamaan itseään.

Kohta kaikilla hyvä mieli,koska ikioma persupersoona saa vapaasti näkyä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Ilona. Luulen, että eivät ole oikeita henkilöitä vaan Markku Huuskon "botteja")))) näin harvinaista ulvomista ja journalistista huippua ei saa aikaa vapailla markkinoilla)))

Käyttäjän Hermits kuva
Tomi Virtovuo

Osa varmaan on. Silloin vuosina 2011-2012 tuli otettua selvää palstalaisista. Ihan milenkiintoisia havaintoja tuli. Joka päivä tuli seurattua silloin Ei Perussuomalaille ryhmää. Suurinosa tiedoista löyty nimenomaan sieltä jonne ei olis halunnu mennä. yhdellä oli peräti ainakin 10 eri nimimerkkiä.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Ei kukaan jää kaipaamaan Huhtasaaren tai Luukkasen vaikerruksia. Iankaikkinen marmatus on lapsellista öhinää, mutta hyvä sen julkitulo on!

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Mikäli on niin, että perussuomalainen puolueohjelma ja poliittinen toiminta rakentuu vain ja ainoastaan kansankiihotukselle, niin siitä ei voi seurata muuta kuin marmatusta kun kyse on niistä harvoista asioista mikä on rajoitettua sananvapaudessa.

Tämä on jännä juttu kun niinkin jääräpäinen otus kuin kissa, ymmärtää kun sille sanoo mitä ei saisi tehdä. Ehkä ei ensimmäisellä kerralla mutta ymmärtää kuitenkin.

Sitten löytyy semmoinen kollektiivinen epäonnistuminen, kohtuullisen runsaalta joukolta ihmisiltä, lähes päivittäin ymmärtää jotain. Erikoista!

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Voisitko antaa jonkin esimerkin ”väärästä ajattelusta”, jonka perusteella Huusko heivaa kirjoittajan pihalle?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ettei ongelma kuitenkin ollut "väärin kirjoittaminen". Ainakin blogauksessa sanottiin, että "Uusi Suomi on heittelemässä nyt eri tavalla kirjoittavia ajattelijoita pois keskuudestaan".

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Blogisti kirjoitti; ajattelee ”väärin”. Kysyin häneltä esimerkkiä tällaisesta kohtalosta, mutta vastausta ei ole vielä tullut. Odottelen...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #104

Kyllä vain, siinä "final statementissa". En vain malttanut olla vinoilematta tuosta intron kompastelustaan.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Esimerkiksi Jukka Hankamäki

ukkahankamaki.blogspot.com/2018/12/avoin-kirje-uuden-suomen-markku.html

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Katotaan vaan niin Lukkaanen ja Huhtasaari ei malta olla poissa, vaalikiima on niin kova.

Ei tuollaiset ihmiset pysty elämään ilman seuraajia, käytännössä mahdottomuus. Niin julkisuudenkipeitä ovat nämä ehdokkaat.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Huhtasaarella taitaa olla banni, Luukkanen vaan vinkuu jotain hätävarjelun liioittelun ja uhriutumisen väliltä. Että viitsiikin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Onko tosiaan? Se on sitten ensimmäinen Bäckmanin jälkeen. Kaikkeen se kopiotyttö pystyykin. Minä luulin että huhtasaaret ja mikkokärnät ja muut nettisössöttäjät saa jauhaa täällä ihan mitä vain.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #109

Ole ylpeä siitä että kuulut siihen sakkiin joka saa valehdella niin paljon kuin päästä irtoo.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #158

Olen ylpeä siitä ettei minun koskaan tarvitse valehdella. Kannattaa kokeilla.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Seija se sinä et ole fiktiivinen!))) tällaista supisuomalaista nalkutusta ja älämölö torailua olen kuullut jossain kun olen käynyt torilla...)))) ELi Seija hyvä - olet ihan aito itsesti)))

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #120

Hei...hei...

Nyt Arto pidetään aikalisä.
Nyt alkaa ajatus karkailla.

Nyt alkaa saada stressi yliotetta.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #123
Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #124

Nyt alan huolestua äänestäjien puolesta.

Miten Arto ajattelit toimia jos pääset eduskuntaan ja siellä johonkin merkittävään valiokuntaan.

Ei....Arto ei se homma toimi jos siellä alkaa stressireaktiona nähdä botteja ja fiktiivisiä hahmoja nurkissa.

Miten siinä sitten päätösten teon käy?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #120

"tällaista supisuomalaista nalkutusta ja älämölö torailua"

Missä sitä ilmeni, kunhan totesin.

Ja vastauksestasi päätellen osui ja upposi.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #145

Luukkanen heitti näköjään pyyhkeen kehään jo aikoja sitten. Pelkkää vittuilua, bottisyytöksiä ja hymiöitä perään.

Jos ylläpito katsoo että tämä ei paljoa palstalle anna, alkaa kauhea parku muualla miten taas sananvapautta haudataan. Mikä lienee tavoite tässä persujen uusimmassa kamppiksessa. Sääliä hakeva kuva jossa Luukkasella on ilmastointiteippiä lienee seuraava askel?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #160

Luukkanen kai yritti olla Tossavaisen tapaan kansanomainen, mutta kun ei osaa niin ei osaa. Niin että sinne vaan, Tossavaisen perustamaan oikeaan Mediaan.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

jaaha...minulle juolahti loistava ajatus mieleen...juuri kun olin jo sielunhoidollisesti keksimässä apuja vanhuuden raivoon, makkaranetekijän täyttymättömiin unelmiin ymv. Entäpä jos nämä kaikki raivokuorossa kiljuvat ihmiset ovat vain Huuskon aliaksia ts. päätoimittaja pääsee näiden fiktiivisten ihmisten kautta häätämään asiallisia ihmisiä pois "väärinajattelevien" ihmisten blogeista? Tai entäpä jos nämä vihaa tihkuvat jutut ovat vain jostain mekaanisesta nettiohjelmasta, joka toimii Huuskon toivomalla tavalla? Se selittäisi miksi jonkin antivaarin 4 rivin blogi kohoaa luettuijen listalle. "Alkorytmit" toimivat hienosti. Se selittäisi tämän käsittämättömän ekolalian (nyt heti katsomaan wikistä Markku!). Markku - onneksi olkoon! Stalinistisessa valtataistelussa oppositioon joutuneet kohtasivat kokouksissa väkihuutajien ja alhaisinta kieltä käyttäviä keskeyttäjiä - Stalin itse oli takana ja myhäili polttaessaan piippuaan? Kävikö tässä näin Markku?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Millä tavalla tuo ajatus on loistava?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

siksi että sinä & consortiones räpättäjät olette vain fiktiivisiä. Mukaellen vanhaa iskelmää: kaiken takana on Markku Huusko))) joka tarvitsee tällaisia "salapersoonia"

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #118

Ja sinä kannat huolta toisten terveydentilasta?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #126

Luulin että persujen pikkujouluissa on brenkku kielletty mutta joku taisi salaa terästää boolin?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #118
Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

En heti ymmärtänyt mitä tarkoitit väärin kirjoittavilla ajattelijoilla, mutta tahallaan väärin kirjoitetut nimet, alkorytmit ja antivaarit lienevät vinkki. En kuitenkaan yhdistäisi noita niinkään ajatteluun, vaan päälleliimattuun kansanomaisuuteen. Siltä kuitenkin katoaa pohja, kun ei malta olla puhumatta ekolaliasta...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Taitaa olla "Löyhkä-Paavon viimeiset kiusaukset" menossa.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

#112
Vielä vuosi sitten pidin "Terveisin Kalevi Kämäräistä" asiallisena keskustelijana. Näköjään on "ritalan tauti" tarttunut "Terveisin Kalevi Kämäräiseenkin"

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #172

Aina ei voi kaikkia miellyttää.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #172

Jotkut pitävät lempinimikaimaasi Påhl Henrik (Paavo) Ruotsalaista yhtenä Suomen suurista hengenmiehistä. Ei kai se automaattisesti ole paheksuttava vertaus pappismiehelle?

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Olettamukseni on, että algoritmien kautta mainokset turvaavat jatkumon.

Ei kannata polttaa proppujaan.

Kun ylläpitää puhetta, tunnettuus lisääntyy!

Niin hyvä kuin huonokin tunnettuus, on aina parempi, kuin kuollut minä!

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Ja mitä kaikkea täällä onkaan kirjoitettu kristinuskosta.

http://teuvomoisa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/154135-...

"Lopulta näiden akateemisten ihmisten onnistuminen kuitenkin mitataan siinä, kuinka hyvin he onnistuvat hyydyttämään ihmisten seksuaalisen halun ja kuinka ahdasmielisiä onnistuvat olemaan. Mitä ahdasmielisempi sen parempi. Muita tehtäviä ei ole, eikä anneta"

Tämä ei ole ilmeisesti Markku Huuskon mielestä valehtelua tai pilkkaa. Olen aivan varma, että Huusko tietää tästäkin kirjoituksesta, sillä lainasin sitä eräässä kirjoituksessani, jossa arvostelin Usarin puolueellista linjaa.

http://sakarirajamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/209...

Islamin pilkkaamisesta on saatu useinta tuomioita viime vuosien aikana, eikä kristinuskon pilkkamisesta ainuttakaan. Silti iso osa USARIN kirjoittajista väittää, että uskontoja kohdellaan tasapuolisesti oikeislaitoksen kohdalla. Arvaanko oikein jos sanon, että nämä samat ihmiset väittävät myös, että Uusi Suomi kohtelee uskontoja tasapuolisesti?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Islamin pilkkaamisesta on saatu useinta tuomioita viime vuosien aikana, eikä kristinuskon pilkkamisesta ainuttakaan."

Täällä ahkerasti kommentoiva Kaarnattu väitti pokkana että kristinuskoa saa pilkata koska kristityt itse pilkkaavat kirkoissa uskontoaan. Pilkkaaminen kuulemma tapahtuu kirkoissa nostamalla Jeesus ristille ja herjaamalla häntä. Tuo on kai sitä parempaa valehtelua ja kristikansan herjaamista.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Täällä ahkerasti kommentoiva Kaarnattu väitti pokkana että kristinuskoa saa pilkata koska kristityt itse pilkkaavat kirkoissa uskontoaan."

Olen sanonut, että kaikkia uskontoja saa kritisoida.

Kyse on siitä kristinuskossa ja islaminuskossa ei samat asiat ole loukkaavia.

Muhammedia EI SAA kuvata millään tavalla, se on loukkaavaa. Jeesusta taas SAA häpäistä koska se on keskeinen juttu kristinuskon harjoittamista. Kristinuskossa on ihan muut jutut mitkä on rauhoitettu. Ymmärtääkseni raamatun kohtelun pitäisi olla vähän vastaavaa kuin vaikka Suomen lipun, että siinä olisi jotain arvokkuutta.

Tässä ei pitäisi olla mitään ongelmia, että se on uskontokohtaista mikä on missäkin asiassa loukkaavaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #161

"Jeesusta taas SAA häpäistä koska se on keskeinen juttu kristinuskon harjoittamista."

Oletko tosissasi?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #170

Olen aika monta kertaa käynyt kirkossa ja nähnyt Jeesuksen kuvattuna ristillä. Ja ristiinnaulitseminen on häpeärangaistus.

Tällä on siis merkittävä ero siihen, että Muhammedia ei saa kuvata millään tavalla islaminuskossa.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Oletetaan, että henkilö A käyttää virallisen tautiluokituksen mukaista määritelmää historian henkilöstä B, joka on itse ilmoittanut käyttäytyvänsä virallisen tautiluokituksen määrittelemällä tavalla.

Tuosta tulee henkilölle A oikeudessa tuomio. Kolmas henkilö C joka vaatii pilkkaajalle A kuolemantuomiota, ei joudu sanomisistaan vastuuseen, koska tuo taas onkin uskonnon harjoittamista.

Jos taas henkilö A vaatisikin henkilölle C kuolemantuomiota, silloin henkilö A olisi taas vankilassa.

Tuon perusteella en pidä ihmisten ja eri uskontojen kohtelua tasa-arvoisena.

Mutta mitä opimme tästä? Ei saa sanoa, että Buddhalla oli bulimia. Jyrkästi myös pidättäydyn niin sanomasta.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Tää oli kyl paha.

Jos budhalla on bulimia ja A on lusimassa, niin kuka hoitaa B:n ja D:n aviotonta lasta E?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Minuakin aiemmin kehoitettiin siirtymään heimolaisteni, MV-lehden palstoille. En mennyt. Ei MV-henkisiä voi enään käännyttää.

Lisään. Kirjeenvaihto samanmielisten kanssa ei tuota hedelmää. Eunikeille se saattaa sopia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Oho, jos tosiaan olet saamassa tänne bannit, niin teet melkein historiaa. Minä luulin että täällä menee läpi ihan mikä tahansa. No, kohudosentti Bäckman teki kyllä mahdottomasta mahdollista kiekumalla täällä että Sofi Oksanen on natsi. Porttikielto sille tuli. Nykyään sillä on muutenkin muita kiireitä.

Onneksi Venäjästä kirjoittelee muutkin kuin Bäckman, ja vieläpä asiaa. Nämä on kyllä kummaa sakkia nämä "kansallismieliset" kun toiset niistä flirttailee natsinuorten ja toiset nashinuorten kanssa, ja eihän noilla olekaan kuin yhden kirjaimen ero. "Venäjä on laajentanut aluettaan aggressiivisesti jo Ukrainan kustannuksella ja pitää käytännössä kontrollissaan Georgiaan kuuluvia Abhasiaa ja Etelä-Ossetiaa. Venäjä anasti Krimin erikoisjoukkojensa avulla, Itä-Ukrainassa Venäjä toimittaa sotatarvikkeita ja sodanjohtoa niin sanotuille kapinallisille, ja vastikään Kertshinsalmella Venäjä tulitti ukrainalaisia sotalaivoja."

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005930526.html?f...

Arja Paananen on kyllä helmi suomalaisten toimittajien joukossa. Kuka tahansa bongaa Venäjän suurlähettilään puheesta viisi virhettä, mutta Paananenpa löysi 23. Herää kysymys, osaako tuo mies puhua totta edes vahingossa. Ja toinen kysymys: pitäisikö miehelle laittaa maahantulokielto? Joku raja paskanpuhumisellakin saisi olla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tää alkaa olla jo säälittävää tää Luukkasen itku.

Kannattaa oikeasti poistua, ettei häpäise enempää itseään.

Toisaalta tällaiset blogit kertovat kansalle sen, kenestä ei todellakaan ole kansaedustajaksi.

Akateeminen taso, sitähän täällä on keskusteluun vaadittu, tämä näyttää hienosti sen persun akateemisen tason.

Käyttäjän Hermits kuva
Tomi Virtovuo

Jospa aloittaisit itsestäs! Pidä breikkiä jos noin kauheesti ottaa kaaliin. Globalistien aika on ohi halusitte te sitä tai ette.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Katotaan vaaleissa, siellä selviää sullekin totuus.

Käyttäjän Hermits kuva
Tomi Virtovuo Vastaus kommenttiin #140

Totuus selvis mulle jo vuonna 2011 kun äänestin eka kertaa eduskuntavaaleissa. Se kansalaisten protesti tuolloin ei ole kadonnut mihinkään vaan odottaa vuoroaan. Tällä kertaa ikävä kyllä Suomi tulee perässä monista muista maista. Keltaliivit edenneet jo näemmä Portugaliinkin. Euro isoissa vaikeuksissa...Italia. EU hajoaa palasiksi hallitsettomasti.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila Vastaus kommenttiin #143

Keltaliivit on jo suomessa.. Tulevana maanantaina eli 17. joulukuuta suomalaiset keltaliivit kokoontuvat eduskuntatalon edessä.

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/%E2%80%9...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #150
Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Hauskaa, ehdein jo olla hetken bannattuna, en tosin ehtinyt katsoa, oliko laajemmin kuin vain tähän blogiin.

Mielenkiintoista ois tietää, bannasko Arto minut blogistaan vai onko US toimituksessa jollain liipaisinsormi hiukan herkässä?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Tällaistahan tämä kommentointi tässäkin on - vittuilua vain.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Pitäiskö halata ja voivotella, kun taas kerran niin väärin kohdellaan.

Ei pidä

sitä saa mitä tilaa

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Miksiköhän? Luitko blogauksen (ja kommenteissa blogistin salaliittoteorian)? Meinaatko että blogisti ei esitäkään elävän elämän parodiaa tahallaan?

Lienee ihan tarkkaan harkittu juttu. Kirjoitti säälittävän itkuvirtensä, tietäen hyvin ettei se johda banniin, sovitellen samalla ylleen marttyyrin viittaa kannattajien silmissä. Odotettavissa oleva halveksunta tuollaiselle onnettomalle uhriutumiselle, toimii vuorostaan "todistusaineistona perussuomalaisiin kohdistuvasta vainosta". Blogisti on kyllä taitava, vaikka on vaikea ymmärtää miksi kukaan haluaisi luoda tuollaista julkisuuskuvaa.

p.s. Kyllä, ymmärrän kommenttini vain vahvistavan tuota tavoiteltua asemointia. Olkoon se minun tukeni Luukkasen eduskuntavaalikampanjaan. Hauskempaa viihdettä Arto tarjoaa, kuin moni muu.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

"Parodia on jo kauan ollut mahdotonta. Ne tekevät sen itse." (Paavo Haavikko)

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #180

Satiiri mennyt myös vaikeaksi. Hikipedia ei ole niin hauska kuin todellisuus.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Näyttää tosiaan, että Max Jussila oli viimeinen niitti perussuomalaisten terävälle päälle (1. varapuheenjohtaja ja kaksi dosenttia). Yleensä ei kannattaisi alkaa nokittelemaan ammattilaisen kanssa.

Mitättömästä uskottavuudesta katosivat viimeisetkin rippeet.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #205

”Don’t get mad, get even”.

John F. Kennedy

Tohtorit ja kansanedustaja eivät ole tähän kyenneet, vaan joutuneet bannaamaan. Ei silti, eivät näiden kannattajatkaan ole juuri mihinkään kyenneet.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Huhtasaaren bannaaminen ei ole kai yhden plokin arvoinen juttu?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Viimeinen blogi"

Kai sana pitää?

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Luukkasen poistuminen Puheenvuorosta olisi toki aivan suunnaton älyllinen takaisku Uuden Suomen alustan koko käyttäjäkunnalle, mutta uskon, että hammasta purren ja kyyneliä niellen onnistumme kaikki vielä selviytymään tästäkin kolossaalisesta vastoinkäymisestä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kirjoittelin joskus 1990-luvulla juovuksissa, mutta en sentään botteja enkä fiktiivisiä hahmoja ympärilläni nähnyt.

Eiköhän blogisti nyt aivan tarkoituksella hae banneja itselleen. Se toisi julkisuutta mm. Helsingin Sanomissa, ja tietysti eräänlaisen marttyyrin viitan blogistin harteille. En pitäisi aivan mahdottomana sitäkään että kyseesssä on laajempi hanke, siis että perussuomalaiset blogistit laajemminkin, jonkun neuvosta, pyrkivät täsmälleen samaan eli tulemaan bannatuiksi Uudesta Suomesta.

Se voisi olla mainio keino päästä valittamaan sananvapauden rajoittamisesta ja julkisesta syrjinnästä. Ei niinkään huono taktiikka, sillä suomalainen on herkästi sorretun puolella herroja vastaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Avasin tämän blogin niin myöhään, etten enää juuri nyt pysty kahlaamaan kaikkia kommentteja läpi. Mutta totean vain jälleen kerran tuohon:

"se että heitetään joku pois siksi, että ajattelee ”väärin” ei ole oikein eikä länsimaisen sanavapaus ideaalin mukaista. Toimittajat – tehkää työnne journalistin ohjeiden mukaan ja kunnolla!"

,että eihän yhden lehden toimitus mitenkään ole vastuussa yhteiskunnan sananvapaudesta, vaan noudttaa vain oman lehtensä toimituksellista linjaa. Tässä jälleen kerran ymmärretään virheellisesti, että nimenomaan Uudella Suomella olisi vastuu tarjota mielipiteen ilmaisu kaikille. Näin ei ole asian laita. Uudella Suomella ei ole sellaista velvoitetta! Toimittajat tehkööt työtään journalismin ohjeiden mukaan, mutta sillä ei ole kerrassaan mitään tekemistä sen asian kanssa mitä yleisönosastokirjoiuksia lehti haluaa julkaista ja mitä ei.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

jaha...näin yhteenvedoksi. Inspiroin torstaisella huumorimielellä reaktioita ja niitähän tuli. Tänne tuli järkyttäviä ja vihantihkuisia vuodatuksia onnettomilta ihmisiltä. Sellaisia vuodatuksia, joita voi oikeasti myötähävetä. Niitä kun kannusti niin päästiin tosi alas...ehkä ei olisi pitänyt kannustaa mutta uteliaisuus voitti)) Eniten kuitenkin ihmettelen Huuskoa ja hänen lehteään. Näyttää siltä hänen tietoisena linjanaan on asiallisen keskustelun täydellinen lopettaminen. Tämä sopii nykyiseen Uuteen SUomeen. Entinen isänmaallinen nimi tahriutuu ja sananvapauden ja demokratian lopettaa "mob", joka toimii "hyvisten" puolesta karjuvana massana. Valmiina puolustamaan kaikkea valtaa - tahdottomana ja yksinkertaisena, orjallisena ja hyvin taipuisana.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Tämä sopii nykyiseen Uuteen SUomeen. Entinen isänmaallinen nimi tahriutuu ja sananvapauden ja demokratian lopettaa "mob", joka toimii "hyvisten" puolesta karjuvana massana. Valmiina puolustamaan kaikkea valtaa - tahdottomana ja yksinkertaisena, orjallisena ja hyvin taipuisana."

Niin että tavoitteena Uuden Suomen mustamaalaaminen pelkillä kehittelemilläsi mielikuvilla ilman faktan häivääkään.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Toisin sanoen, Luukkanen kirjoittaa bloginsa täyteen ala-arvoista trollausta päästäkseen sanomaan että "katsokaa nyt millaista ala-arvoista trollausta se US julkaisee."

Onnittelut, palstan historian aikana en muista kenenkään munanneen itseään yhtä pahasti mitä dosentti tässä. Ja se on jo aika paljon se.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #176

Niin no, Tossavainen hankki bannit Usarista tavalla, johon Luukkanen taitaa pyrkiä. Tossu sitten unohdettiin, mitä nyt Luukkasesta tulee mieleen, ja niin käy Luukkasellekin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #176

Tähän voisi mukaillen lainata legendaarista ylikomisario Rautakalliota, ironisia kehuja saatuaan. ”Eihän sitä muuten dosentiksi pääsisikään.”

Tämä blogaus on varmasti äänestäjille hyödyllinen, antaen hyvän kuvan kansanedustajaehdokkaan harkinta- ja konfliktinkäsittelykyvystä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #200

Niin kuin persuista sanotaan: he tekevät sen itse.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Laiskuuden huippu: Persu uhriutuu toisen kirjoittamalla tekstillä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Mutta ehkä tässäkin puheenvuorossa oli 20 prosenttia omaa tekstiä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

jaha...katselen Ettore Scolan filmiä toisella silmällä ja se sopii kyllä tähän oikein hienosti)))

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kommentti 171 kuvastaa loistavasti, mikä väärinymmärtämisen ja epäonnistuneen provosoinnin tulos on: surkeaa surkeampi yritys selittää pois oma epäonnistuminen.

Luukkanen kirjoittaa huonosti, ajattelee epäselvästi, eikä edes pyri vastaamaan asiallisiin kommentteihin, joka lienee tulosta turhautumisesta jatkuvaan vastustukseen häntä selvästi älykkäämmiltä kommentoijilta. Tämä viimeisin kirjoitus ja Luukkasen kommentointi olivat sellaisia tuskanparahduksia, että aikaisemmat rimanalitukset unohtuvat.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Voihan nenä teitä täällä vääntämässä, en muuta sano. Nyt elämä risaiseksi ja Nukkuvien sähköinen kannattajakortti allekirjoittamaan.

On muuten sellainen asia, maailman ensimmäinen suomalainen sähköinen kannattajakorttikeräys, josta ei riviäkään valtamediassa, taas. Kuitenkin meidän Nukkuvien asia on ihan erilainen sananvapausmielessä kuin persujen asia. Se ei todellakaan ole pieni, kuoliaaksivaikeneminen nimittäin.

Huomenna pientä haastetta taas tänne usariin. Tässä se lomake:

https://tinyurl.com/ybhayt6h

Ari Ojala
Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Antipersujen kokoontumisajot, joitakin hämmästelen, mutta oppia ikä kaikki. Maksaakohan Putkonen esim Ritalalle? On se Petteri ainakin konjakkipullon väärti vaalikamppanja-avustajana. Jos joku kommentoijista on vaihtanut lääkityksen halvempaan vaihtoehtoon, kannattaa palata entisiin resepteihin.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Persujen vainoharhaisuus ja harkittu propaganda ilmenevät ehkä parhaiten juuri tuossa että eri mieltä oleville on muka maksettu.

Kun minun blogissani joku persu kirjoittaa tolkuttoman määrän kommentteja väittäen minua milloin miksikin, niin en minä epäile että hänelle on maksettu. Tiedän näet aivan hyvin mistä sarjakommentointi kumpuaa.

Persukommentoijat ovat nimittäneet minua narsistiksi, seniiliksi, islamistiksi, psykopaatiksi, valehtelijaksi, väärällä nimellä esiintyjäksi, dementoituneeksi, isänmaan petturiksi, pedofiiliksi ja moneksi moneksi muuksi.

Mutta tuskin rahasta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Otan mielelläni pullon, jos Putkonen tarjoaa :)

Taas sama selitys, että olen mainostanut persuja, no mielelläni mainostan lisää, jos kannatus laskee sitä mukaa, niinkuin gallupit näyttävät.

Hyvin on näemmä mainostus tehonnut. :)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Huhhuh!

Dosentti alitti riman kirjoituksellaan ja varsinkin kommenteillaan. Jos jätät tämän alustan, olisit voinut tehdä sen tyylikkäästi. Nyt sinusta jää enintään valju kuva: US-blogissa näkyy jälkenäsi katkeroituneeksi päätyneen persuagendan levittäjäksi pyrkineen ihmisen hailakka varjo.

Kun teette agendan levittämisen jatkossa vain oikeassa mediassa, kritiikkiä ja haastamista ette pääse kokemaan. Viesti leviäminen heikkenee, mutta harveneva kuulijakunta kiittää, ehkä innostuvat jopa liehuttamaan lippujaan julkisesti.

Olette täyttäneet maailmanne on viholliskuvilla. Vaikuttamisen mahdollisuudet jäävät olemattomiksi. Surullista...ko?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Huhtasasri saa maistaa omaa lääkettään, bannia.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Näin se persu taas kirjoitti blogin, ja näin myös sama porukka on taas tullut kiivaasti vastailemaan. Piiri pieni pyörii ja lapset siinä hyörii..... Vaan jos persut lakkaavat tänne blogejaan kirjoittamasta, niin paniikkihan se joillekkin iskee. Persut kun näyttää olevan se elämän ainoa jutun aihe muutamille.

Puheenvuoro on muuten selvää Suomi24 tasoa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos taso ei miellytä, ja kommentit eivät miellytä, niin mikä pakko on kärsiä täällä.

Pitäisikö valehtelevia persuja silittää ja kehua.

Saavat juuri niitä kommentteja, kuin ansaitsevat.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Joko petteri paljastat että miten tunnistat persun, ulkonäön tms. perusteella?
Olet toistanut varmaan sata kertaa että sinä et valheita levittele ja kirjoitat aina asiallisesti. Oliko se asiallista kun vertasit erään puolueen jäseniä apinalaumaan?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ei tarvii olla Knikke Knakkerton että osaa päätellä ketkä kaikki tämän bloggauksen kommentoijista istuu ilmiantonappulan päällä kun persu jotain kirjoittaa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Niinhän ne rehelliset kansalaisetkin ottavat yhteyttä poliisiin, vaikka aina ei tulosta tule ;-).

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Arto. Pidin kirjoituksestasi. Ja osanotto "suruusi",/"höykytykseesi". Lohdutuksen sana Rakkaalle veljelleni; Jean Watsonin kirjasta. Hän pitää sinusta huolen. Siv.422. Rakkaus on rakentavaa (Ef. 4:15, 2. Tim. 2:22-26). Vaikka totuuden sanominen joskus sattuu, sen on aina vedettävä ihmistä lähemmäs Kristusta. Lämpimin, Siunaavin terveisin Lasse Hietanen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vielä otsikkoon: "vapaan sanan hautajaiset USARISSA?".

Selvennykseksi mainittakoon, ettei sana ole milloinkaan ollut täysin vapaa Usarissa eikä niin ole koskaan väitettykään. Jos joku on niin kuvitellut, niin se on ollut hänen harhakuvitelmansa ja päätoimittaja voinee varmaankin yhtyä tähän ilmoitukseen.

Otsikko ampuu siis siinäkin mielessä ohi maalin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset