Arto Luukkanen

Aatteiden alennusmyynti

Kuten hyvin tiedämme, joulun jälkeen koittavat railakkaat alennusmyynnit, joissa viisas kuluttaja voi saada edullisia tuotteita hyvinkin halvalla.

Ja miksipäs ei. Kauppiaat riehaantuvat yrittämään hyvää tilikautta ja myyvät ilman katteita.

Kunhan vaan tavaraa saa ulos äkkiä. Mitäpä siitä jos tulee persnettoa! Voi niitä Hulluja Päiviä! Kaikki on kaupan.

Sininen hulabaloo – ilmainen turvapaikanhylkäysvakuutus

Myös Suomen eduskunnassa on koittanut alekausi. Aatteiden alennusmyynti on rysähtänyt erityisesti sinisten ryhmään. Siellä näyttää vallitsevan viimeisten päivien hurlumhei-tunnelma. Ollaan vähän kuin Titanicissa ennen sen vajoamista; orkesteri soittaa ja laulu raikuu. 

Alekauden remakkuuspalkinto on myönnettävä ilman muuta Tiina Elovaaralle, joka on keksinyt ihan uuden tuotteen - ”sisuviisumin”.

Elovaaran ”sisuviisumi” on kuin Linnanmäen vapaalippu: se oikeuttaa ajoon kaikkiin laitteisiin ja hattarat päälle. Sen mukaan ulkomaalaiset saisivat palkinnoksi siitä, että vähän oppivat suomenkieltä, vastikkeena ”aktiivisen kotoutumisen”. Eli hulppeasti vaan kuin Hulluina päivinä. Elovaaran päivän tarjous on edullinen: aina sitä jotain siteitä maahan aina syntyy, kun siellä asuu! Kaikki arvat voittavat!

(http://tiinaelovaara1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265867-sisuviisumi-ahkerille-maahanmuuttajille?ref=karuselli). 

Elovaaran takuu Suomeen tuleville pakolaisehdokkaille on se, että heitä ei palauteta omiin maihinsa turvapaikkahakemuksen tullessa hylätyksi! Ja ehdoksi tällaiselle kummallisuudelle ei vaadita oikein mitään. Ei edes vaadita mitään selkeitä suorituksia, kuten pysyvää työpaikkaa. Mikä vaan tahansa kelpaa.

On vaikeaa ymmärtää, miten tällaista voi esittää vakavalla naamalla.

Mutta ei pidä masentua.

Aluksi kyseessä näyttäisi olevan GCM-sopimusta ekstaasiin saakka lukeneen Elovaaran poliittinen konkurssi-ilmoitus. Mutta, mutta… kun tarkemmin ajatellaan: tässähän kirjoittaa arvovaltaisesti hallituspuolueen varapuheenjohtaja!  

Elovaaran vapaalipputarjous kertoo sen että sininen puolue on hallitusvaltansa viime hetkillä valmis myymään ihan kaiken. Rellestykselle on saatava hinta. Tavara on saatava ulos kaupasta.

Sama näkyi myös ministeri Sampo Terhon esiintymisessä eduskunnassa. Hänen viimeinen puheensa oli jonkinlainen ”krik dusha” – sielun huuto - jossa puhuja peilaili oman poliittisen uransa loppua. Puheen todellinen intentio ja sisältö oli: ”tässä me ollaan taas – politiikalla ei ole mitään välii… tsaippadaippadaa….”

Se sama hälläsväliä – venäjäksi ”vsjo ravno” (mitää välii…) näkyy myös Soinin plokeissa, joissa poliittisen tuntumansa menettänyt ulkoministeri keräilee kasaan aatteittensa rippeitä. Timo on tässä asiassa hengästynyt ja väsynyt.

Viime vaalikaudella näitä ”kauhun huutoja” ja ”tunnustuksia” tuli demarien piiristä, jossa pelättiin tulevaa vaalitulosta. ”Ovatko duunarit hylänneet meidät” parahdukset olivat ihan aitoja ja ennustivat tulevaa. Nyt lähteenä ovat siniset. Tosin viime aikoina pikkasen demaritkin – kun se himoittu vaalivoitto ei tulekaan! Mitä myydään? Luvataanko toinen satanen? Mitä pitäisi sanoa? Apua!?

Mielenkiintoista ja samalla pysäyttävää. Mikään ei kosketa niin kuin ihminen, joka on pysähtynyt ja etsii tulevaisuuttaan.

Tämä sopii hyvin joulun sanomaan. Jotain uutta syntyy ja vanhan on väistyttävä. On aika pysähtyä.

Hiljentyä.

Arto Luukkanen

PS. Tämän aamun luku on: 12 000. Kiitos edellisen blogin kirjoittajille - kommentteja tuli ennätykselliset 409.

 (https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3592).

Asia on yhteinen. Tässä asiassa ei ole väliä siitä mitä äänestää ja kuka on: meitä suomalaisia keitetään nyt yhteisessä kattilassa. Pelastetaan isänmaa! Yhdessä.

PPS. Löin aamulla Järvenpään viisaimman miehen (demari) kanssa vetoa pullakahveista että aloite saa yli 50 000 nimikirjoitusta. Hänen mielestään se saa vain 25 000 kappaletta nimikirjoituksia. Olen varma, että tässä asiassa hän on väärässä. Muuten hän on mukava mies. Ja viisas.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Perussuomalaisiin jääneiden osalta olisi mielenkiintoista tietää moniko heistä olisi jäänyt puolueeseen, jos valtaaja Halla-ahon sijaan olisi ollut kommunistien JP Väisänen.

Tietysti tämä ei olisi ollut edes mahdollista, koska Väisänen ajattelee proletariaatin etuja, mutta Halla-aho vain Halla-ahon etua. Kummasti hänen imuunsa on asemoitunut muita "oppineita", jotka myös ajavat omaa etuaan.

Voiko Soinia tai ketään sinistä pitää luopiona, jos puolueen valtaavat ajoivat jotain ihan muuta asiaa kuin perinteiset persut? Oikeastaan loikkarit olivat niitä, jotka tilanteessa osoittivat korkeampaa moraalia.

Halla-ahon ja kumppaneiden suunnitelma oli upea, mutta sen pilasivat vauhtisokeat oman tiensä kulkijat äänestämällä koko puiolueen puheenjohtajistoon ainoastaan nuivia. Jos vähän olisi maltettu, olisi puolue pysynyt yhtenäisenä.

Yhtenäiset perussuomalaiset olisivat tietysti jatkaneet hallituksessa ja voineet voimallaan ajaa omia asioitaan eteenpäin. Jopa maahanmuuttoasioissa.

Kun typerän äänestysköyttäytymisen takia puolue hajosi, ei perussuomalaisilla ole ollut mitään vaikutusvaltaa hallituksen ajamiin asioihin, vaikka olivatkin allekirjoittamassa hallitussopimusta.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"... Jos vähän olisi maltettu, olisi puolue pysynyt yhtenäisenä."
Olen kommentoija Takasen kanssa samaa mieltä, että varapuheenjohtajiston toisenlainen koostumus olisi voinut vähentää puolueesta eroamisia. Vaaleissa oli kyse kuitenkin Soinin sääntöjen toteuttamisesta: jokainen varapuheenjohtaja äänestettiin eri äänestyksessä, eikä niin, että olisi yhdestä vaalista valittu paremmuusjärjestyksessä koko joukko. Näkisin siis, että vikaa tässä oli puolueen säännöissä (alunperin Soinissa).

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Elovaaran "ulostulo" on todella merkittävä. Käytännössä hän "sisuviisumillaan" ehdottaa vapaata maahanmuuttoa Suomeen, jonka jälkeen turvapaikkajärjestelmää ei enää tarvittaisi. Sekin pieni rajaus, että raskaasti rikolliset ilmeisesti voitaisiin kuitenkin karkoittaa ei tarkoittaisi mitään, mihin turvapaikkasysteemiä tarvittaisiin. Niin tai näin voidaan jopa EU-ulkomaalaiset karkottaa maahntulokiellon kanssa raskaan rötöstelyn seurauksena.

Siniset ilmeisesti aikovat ajaa vihervasemmiston ohi maahanmuuttointoilussa.

Käyttäjän tp83 kuva
Vesa-Matti Saarakkala

Kun puhutaan tämän aloitteen kohdalla sinisistä yhtenä joukkona, on pakko ko. eduskuntaryhmän jäsenenä linkata tähän ko. aloite eduskunnan sivuilta. Siitä voi allekirjoittajien perusteella huomata, ettei kyse ole eduskuntaryhmän aloitteesta.

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Lakialoite/Sivut...

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Käytännössä hän "sisuviisumillaan" ehdottaa vapaata maahanmuuttoa Suomeen»

Ei kait se vapaata ole jos tarvitaan sitä sisua. No käytännössä sisu tuskin riittäisi useimmilla, kun kykyjähän sillä haetaan.

Tietenkin tälläkin hetkellä sotaa tai sortoa kokeva saa muuttaa Suomeen aika vapaasti jos on työ- tai opiskelupaikka ja niiden edellyttämä osaaminen – aivan ilman mitään turvapaikkaprosessiakin. "Sisuviisumi" mielekkäimmin tarkoittaisikin työ- ja opiskeluviisumien prosessin viilaamista siihen, että kyvykkäät tph:t voisivat jäädä.

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Lakitekstissä ja Elovaaran blogissaan esittämät ehdot "sisuviisumille" ovat niin epämääräisen löysät, että siltä pohjalta kyllä läpi pääsisi käytännössä jokainen, joka ei ole suoraan rötöstellyt.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos Vastaus kommenttiin #15

Se "epämääräisyys" tarkoittaa harkintavaltaa tuomioistuimille. Sitä annetaan laeissa usein paljon aivan tarkoituksella, jotta ei syntyisi älyttömyyksiä.

Nythän se älyttömyys juuri on, että ne poikkeuksellisen hyvin kotoutuvat lahjakkaat yksilöt, jotka haluttaisiin pitää maassa, ovat samassa rivissä muiden kanssa, mutta järjestelmä on liian jäykkä huomioimaan heitä, kun tuomioistuimilla ei ole harkintavaltaa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #17

TämäKÄÄN ei ole ihan niin yksinkertaista.

https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2016051721581900

Vuonna 2016 Rahmani Gheibail olisi voinut saada sisuviisumin.

Nyt istuu vankilassa lapsenraiskaujutusta.

Linkin sivulla alemmassa kuvassa opiskelee veijari jonka saksan poliisi päästi samasta rikoksesta vahingossa vapaaksi.

Pointtini on:
Näiden sisuviisymien saajilta tulee vaatia muutakin kuin opiskelua ja kielitaito.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos Vastaus kommenttiin #19
    «Vuonna 2016 Rahmani Gheibail olisi voinut saada sisuviisumin. Nyt istuu vankilassa lapsenraiskaujutusta.»

Niin, varmastikin se on mahdollista, että jotkut ahkerat ja hyvät opiskelijat ryhtyvät kuitenkin rikoksen tielle. Se riski saattaa turvapaikanhakijoilla olla suurempi kuin opiskelu- tai työperäisessä maahanmuutossa.

    «Pointtini on: Näiden sisuviisymien saajilta tulee vaatia muutakin kuin opiskelua ja kielitaito.»

Niin varmastikin jos tulee mieleen hyviä kriteerejä, mutta nuo tietenkin ovat keskeisiä kotoutumisen määritelmän kannalta. "Opiskelu" on itsessään aika lavea aihe.

Lakialoitteessa perusteeksi otetaan "aktiivinen ja onnistunut kotoutuminen". Tämä on sinällään aika lavea kriteeri, mutta epäilemättä siinä sitten käytännössä asetetaan arviointimittareita, mikä on aktiivista ja mikä onnistunutta ja missä vaiheessa onnistumista pitäisi arvioida. Rikoksiin syyllistyminen voi tietenkin kertoa, ettei välttämättä ole onnistunutta.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Vesa-Matti...niihän siellä Titanicissakin oli...jotkut lauloi kuorossa ja veteli gin-tonic virvokkeita, toiset etsi pelastusliivejä...toivottavasti löydät pelastusliivin. Siunattua Joulunaikaa!

Käyttäjän tp83 kuva
Vesa-Matti Saarakkala

Kiitos, Arto. Perinteikästä joulua!

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Hienoa, Veli-Matti, että linkkasit tuon aloitteen, kiitos!

Siitä käy ilmi, että Elovaaran lisäksi 6 muutakin sinisten kansanedustajaa on allekirjoittanut sen! Kun siis eduskuntaryhmästä on hankkeessa mukana kolmannes kärjessä varapuheenjohtaja ja muut puolueen kärkihahmot eivät julkisesti irtisanoudu hankkeesta, voi sitä hyvin pitää puolueen linjana!

Mikäli irtisanoutumisia on, olisi niistä mukava kuulla!

Käyttäjän tp83 kuva
Vesa-Matti Saarakkala

Eduskuntaryhmä ei ole linjannut kokouksissaan käsittääkseni asiasta mitään, joten kyse ei ole eduskuntaryhmän kannasta. Ja omalta osaltani totean itse, että en allekirjoitusta kysyttäessä ko. aloitetta halunnut allekirjoittaa. Luulisi vähemmälläkin menevän perille.

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Menee perille, että otat etäisyyttä aloitteeseen! Mutta tarkoittaako tämä puolueetonta asennetta siihen vai vastustatko sitä? Äänestätkö asiasta eduskunnassa tyhjää vai "ei" ?

Käyttäjän tp83 kuva
Vesa-Matti Saarakkala

Aloite ei tule äänestykseen eduskunnassa, koska se ei etene tuolla allekirjoitusmäärällä mihinkään eikä hallitus tee asialle mitään. Äänestäisin joka tapauksessa tuollaista esitystä vastaan, koska aloite ikävä kyllä nimestään huolimatta löysentäisi hallituksen maahanmuuttopolitiikkaa nykyisestä oleellisesti, koska harkintaa perusteiden osalta laajennettaisiin hyvin laveasti, ja sen käsityksen asiasta sain heti, kun aloitteen luin aikoinaan läpi. Muuten olisin tietysti allekirjoittanut aloitteen.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Kauppila todistaa ihanasti persujen ja sinisten eron. Siniset yrittävät sentään ratkaista asiaa. Persujen ainoa asia on vastustaminen.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

#12: Joskus on vain niin, että paras tapa ratkaista asia on vastustaa sitä.

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Tuon lakiesityksen on allekirjoittanut 19 kansanedustajaa (muuten 11.12 eli symbolisesti GCM:n päättymispäivänä):

Tiina Elovaara sin
Lea Mäkipää sin
Martti Mölsä sin
Kimmo Kivelä sin
Ari Jalonen sin
Matti Torvinen sin
Simon Elo sin
Antti Kurvinen kesk
Petri Honkonen kesk
Satu Hassi vihr
Harri Jaskar ikok
Mikko Alatalo kesk
Arto Pirttilahti kesk
Sari Tanus kd
Anne Louhelainen sin
Veera Ruoho kok
Mari-Leena Talvitie kok
Olli-Poika Parviainen vihr
Saara-Sofia Sirén kok

Siis 8 sinistä (ei 7 kuten ensin kirjoitin!), 4 keskustalaista, 4 kokoomuslaista, 2 vihreää ja 1 kristillisdemokraatti.

Sinisten joukossa on eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja kaikki 3 varapuheenjohtajaa.

Huomioida myös kannattaa, että kahdeksasta sinisten kannattaja-kansanedustajasta 7 on ollut hankkeen kärkiallekirjoittajina.

Katselin muiden 10 sinisen kansanedustajan omia blogeja. Yhdessäkään ei ollut kriittistä eikä ylipäänsä mitään mainintaa aloitteesta. Eli siis he eivät ota kantaa aloitteeseen, mikä samalla merkitsee, että vastustusta sitä kohtaa ei ole lainkaan sinisten merkkihenkilöiden parissa. Vesa-Matti Saarakkala ei ole vastannut tarlkentavaan kysymykseeni, eli hänkään ei näytä olevan hankkeen vastustaja.

Tämä hanke on siis nimenomaan sininen hanke; voi sanoa, että sinisten uusi kärkihanke maahanmuuttoasiassa. GCM tuottaa heti hienoa, sinistä hedelmää...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset