Arto Luukkanen

Siperian Suomi vai tolkun Suomi?

Siperian Suomi vai tolkun Suomi?

Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja, Markku Jokisipilä aprikoi ennen joulua tehdyssä haastattelussa tulevien eduskuntavaalien tarjoavan yllätyksen perussuomalaisten kohdalla (https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/731081-eduskuntatutkija-perussuomalaiset-voi-yllattaa-vaaleissa-jos-jollain-puolueella-on). Jokisipilä viittaa maahanmuuttopolitiikkaan mutta näyttää siltä, että tuleva ”tripla-yllätys” perustuu ennen kaikkea kansalaisten järkevän politiikan kaipuuseen.

Tolkun kaipuuseen.

Halu järkevään politiikkaan – pelko tulevista seikkailuista

Tämän kaipuun tunteen on vaistonnut turuilla ja toreilla kiertäessä. Tavalliset ihmiset haluavat välttää kokoomuksen, SDP:n, keskustan, vasemmistoliiton, ynnäs pienpuolueiden edustajien todellisuudentajun katoamista.

Tolkun ihmiset ovat huolissaan tulevista seikkailuista. Huoli on perusteltu; edellä mainitut puolueet ovat vakain aikein muuttamassa Suomea elinkelvottomaksi ulkomuseoksi, jossa ei voida normaalisti liikkua, elää tai harjoittaa taloudellista toimintaa. (https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/kahdeksan-eduskuntapuoluetta-paatti-yhteisista-ilmastopolitiikan-tavoitteista).

Askel No 1 - liikkumisen vaikeuttaminen

Ihmisiä ahdistaa wanhojen puolueiden ns. ”alarmistinen ilmastokiihko”, joka toteutuessaan merkitsee kajoamista tavallisten suomalaisten liikkumiseen, normaaliin elämään ja taloudelliseen toimintaan.  

Vanhojen puolueiden ilmasto-ohjelman mukaan:”teemme oman osamme maailman keskilämpötilan nousun rajoittamiseksi 1,5 asteeseen ja hiili-neutralisuuteen”. Suomen on laskettava ”päästöjä” 55% vuoteen 1990 verrattuna.

Liikenteessä tämä merkitsee hiljaista jäätymistä. Kuten ohjelmassa todetaan:” edistämme vähäpäästöistä ja päästötöntä liikennettä.”

Selkosuomeksi tämä merkitsee tyrmäysiskua suomalaiselle yksityisautoilulle ja vaikeuttaa huomattavasti liike-elämän autokuljetuksia. Tämä merkitsisi käytännössä dieselautoilla ajon kieltämistä –kuten on jo yhdessä Saksan suurkaupungissa tehty- ja sähköautojen massiivista tukemista.

Näyttää siltä, että keinovalikoimissa on rajoituksia, lisämaksuja, haittaveroja ja ankaria rangaistuksia. Suomelle tämä on vielä paljon turmiollisempaa kuin Keski-Euroopalle, koska Suomen autokauppa pohjautuu käytettyjen autojen myyntiin. Mistäs saat käytettyjä sähköautoja?

Ohjelma on raaka ja sydämetön -  vanhoista dieselautoista olisi päästävä eroon samalla kun kansalaisten olisi pakko ostaa isolla rahalla sadantonnin käytetty Tesla. Olisimme latauspisteiden armoilla.

Käytännössä tämä merkitsisi sitä, että me emme enää voisi liikkua autolla töihin ilman suolaisia laskuja; valtateillä ei olisi mahdollista liikkua tietullien, maksujen ja verojen takia. Autoilu kesämökille tulisi olemaan luksusta ja vain rikkaille.

Yksityisautoilusta tulisi siis ”syntiä”, josta voisi vapautua korkeintaan huippukalliilla aneilla. Herrojen taksit kyllä liikkuisivat.

.Askel No 2 – Suomen talouden ulosliputus ja pako maihin, jossa taloudellinen toiminta on mahdollista

Ohjelman mukaan ”EU:n on edistettävä Pariisin sopimuksen tehokasta toimeenpanoa sekä hiilidioksidipäästöjen hinnoittelua ja hiilijalanjälkilaskentaa maailmanlaajuisesti. Koko maailman kulkiessa kohti vähähiilisyyttä myös kunnianhimoinen ilmastopolitiikka tukee eurooppalaisen teollisuuden kilpailukykyä”.

Alkuvaiheessa teollisuus olisi pakotettu massiivisiin ”päästökauppoihin”. Se merkitsisi toteutuessaan sitä, että suomalainen teollisuus joutuisi maksamaan ylimääräisiä veroja, kun taas pääosa kilpailijoita selviäisi joko kokonaan ilman tai ainakin halvemmalla. Kun kansainvälisessä kilpailussa on kysymys pienistä marginaaleista, niin on helppo arvata kuka voittaa.

Yksityiselle kansalaiselle tämä merkitsisi katoavia työpaikkoja ja tuloverotuksen rajua kasvua yritysverotuksen tulosten laskun korvaamiseksi. Samoin se merkitsisi myös sitä, että lämmityksessä olisi pakko talven aikana laskea tasoja (ns. Romanian malli) sillä ”päästökauppaa on laajennettava kattamaan esimerkiksi kiinteistökohtainen lämmitys ja jäähdytys.”.

Maataloudelle, jota rasitetaan suuremmilla kuljetuskustannuksilla ja sinnekin tunkeutuvilla päästökaupoilla olisi nopeasti edessään kysymys lopettaako toiminta? Myös maankäyttöön ja yksityisomistamiseen tulisi rajoituksia, sillä ohjelma sisältää ns. ”kokonaisvaltaisen maankäyttösektorin nielupolitiikan. Kasvatamme Suomen hiilinieluja pitkäjänteisesti muun muassa lisäämällä metsien kasvua, käynnistämällä laajamittainen metsittäminen, hillitsemällä vahvasti metsäkatoa, vähentämällä turvemaiden päästöjä ja kehittämällä maatalouden hiilensidontaa…”

Lyhyesti: turvetta ei saa hyötykäyttää, ei edes ojitetuilla ja siis luontokäytölle jo pilatuilla soilla.. Loputkin pellot pitää metsittää ”hiilinielujen” luomiseksi. Taannutaan aikaan ennen peltojen raivaamista ts. kivikaudelle.

Askel No 3 – elämisen edellytysten loppuminen Suomesta

Ohjelman mukaan: ”Suomessa sähkön ja lämmön tuotannon tulee olla lähes päästötöntä 2030-luvun loppuun mennessä…” Tämä merkitsee sitä, että 10 vuodessa Suomen kansalaisten on joko muutettava Etelä-Suomen kaupunkeihin tai alettava elämään ns. ”museo-elämää” 1800-luvun malliin. Polttopuuta ei voi käyttää lämmitykseen, turve on tietenkin kielletty ja ainoa sähkö tulee suurista ydinvoimaloista – joiden vaarallinen uraani sitten kalliilla ostetaan ulkomailta. Metsissä pyörivät tuulihyrrät saisivat tukiaisia ja kannattaisivat – niiden omistajille. Hyrrien infraäänistä sairastuneet tavalliset tallaajat saavat syyttää itseään ”luulosairaudesta”. Kuvittelevat vaan.

Tärkein on kuitenkin ohjelman lause: ”kestävän kehityksen budjetointia tehostamme ottamalla ilmastokestävyysarvioinnin osaksi valtiontalouden suunnittelua.” Käytännössä tämä merkitsee Pohjois-Suomen ”siperialaistamista” ts. väestön keskittämistä taajamiin sillä ”ilmastokestävyyden” varjolla nykyinen elämisen muoto maaseudulla on kestämätöntä. Mallia otetaan Alaskasta tai Kanadasta, jossa ihmisiä on ainoastaan jossain sotilas- tai kaivoskaupungeissa tai sitten reservaateissa. Ohjelman mukaan muu-Suomi kehä III ulkopuolella olisi raaka-ainevarasto, jota maa ei itse kykenisi edes hyödyntämään (kt. Dragon Mining/ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/9237a1be-6922-4ece-99e4-4774daf6e1b4).

Kevään tolkun yllätys

Kansalaisten huomattava enemmistö ei voi ymmärtää ulkoa saneltua ilmastokiihkoa vaan haluaa elää normaalisti. Kansainvälisessä vertailussa Suomi on erittäin ympäristöystävällinen hankalissa olosuhteissa. Me olemme Euroopan keuhkot suurien metsävarojemme takia.

Ylhäältä annetut neuvot ja irrationaalinen ilmastoraivo ovat muualta – tuontitavaraa. On ymmärrettävä, että hiilidioksidi ei ole mikään myrkky vaan hapen ja typen ohella nykyisen elämän perusta. Oikeitten, Suomen maata, vesiä ja ihmisiä kalvavien myrkkyjen torjunta sen sijaan unohtuu ilmastokiihkoilussa mappi Ö:hön.

Kansalaiset ovat jo alkaneet kysellä toisiltaan siitä mitä tämä vouhotus oikein merkitsee. Aprikointi on tuottanut tulosta. Keskustelut kertovat suuresta huolesta ja ihmetyksestä; mistä näitä senttejä oikein tulee? Näyttää siltä, että EU ei ymmärrä Suomea ja sen erikoisolosuhteita yhtään.

Ohjelma kertoo siitä, että Brysselissä kaivataan ”normaalia” riippuvaista ja alikehittynyttä arktista Suomea kansainvälisesti omistettuine kaivoksineen, vieraine sesonkityöläisineen ja kansallispuistoineen turisteille. ”Arktinen maatalous” on näille tahoille huvittava juttu. Vanhojen puolueiden kehittelemä ympäristöohjelma näyttääkin olevan ulkoatungettujen ohjeiden kirjoittamista suomeksi – henkisesti se on yritys saavuttaa luokan priimuksen asema.

Perussuomalaiset ovat looginen vaihtoehto siksi, että järkevät ratkaisut voittavat haihattelun, kiihkoilun ja vimman. Jokainen tolkun demari, kokoomuslainen, keskustalainen, suomenruotsalainen ja vihreä voi äänestää perussuomalaisia ihan sen takia.

Siellä äänestyskopissa voi valinnan tehdä turvalliselle mielellä – me emme mene tähän alarmistiseen vouhotukseen mukaan. Me kehitämme Suomea sen oman vanhan, koetun mallin pohjalta yhä tarkempaan menestykseen!

Arto Luukkanen (ps)

ps. Ilmastokiihkon naivia rajuutta voi tarkkailla katsomalla videon, jossa ministeri Mykkänen pursuaa vilpitöntä lapsenomaista riemua ohjelman hyväksymisestä. Se löytyy netistä. https://www.facebook.com/mykkanenkai/videos/1803166516477716/

ps. Kohta 15 000 rikki! Tästä se lähtee! https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3592

Aloitetaan toinen kampanjan viikko! Ei kun levittäkää ja nimiä aloitteeseen!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (70 kommenttia)

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Järjetöntä valehtelua. Taas kerran.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Esa hyvä...perustele pikkasen)) joulun kunniaksi.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Elämä ei ole loppumassa Suomesta, paitsi ehkä siinä tapauksessa, jos koko maailmassa otettaisiin persujen ilmastopoliittinen linja käyttöön.
Valhetta, kyllä. Tässä perusteluja. No aloitetaan vaikka yhdestä detaljista: tosiasiassa suuri enemmistö suomalaisista asuu jo taajamissa. Sadut maaseudusta ja sen muka uhattuna olevasta perinteisestä elämästä ovat höpöjuttuja. Ainakin se perinteinen elämä pitää määritellä, että tiedetään, mistä tasosta vaikkapa eläinten kohtelussa ja jätteiden käsittelyssä puhutaan.
Toinen detalji: on naurettavaa roskaa ulista sadantonnin Teslasta. Vaihtoehtoja on markkinoilla rutkasti ja lisää tulee, vain pari niistä on yli 50k€ hintaisia. Älä sotkeennu sähköautoasioihin, kun et selvästikään ymmärrä niistäkään mitään.
Ja kolmas: kukaan ei ole väittänyt hiilidioksidia ilmakehässä myrkyksi, siksi on merkillistä, että te ilmastonmuutoksen kieltäjät ja vähättelijät koette tarpeelliseksi antaa niin ymmärtää. Onko kannattajakuntanne niin tyhmää, että heille menee noinkin matala vastakkainasettelujen luominen läpi? (Sivuhuomautus: kasvihuoneviljelijät, sukellusvene-elokuvia seuranneet ja ilmastoinnista ymmärtävät tietävät kyllä, että hiilidioksidi on ihmisille haitallista suljetussa tilassa, mutta vasta pitoisuuksissa, joilla ei ole yhtikäs mitään tekemistä ilmakehän pitoisuuksien kanssa.)

Persut ovat ilmastoasioissa tieteenvastaisella linjalla. Miten ihmeessä voisi edes olla mahdollista, että joku persumölli Suomessa tietäisi nämä asiat paremmin kuin tiedeyhteisö? Linjanne on vastuutonta ja iljettävää: yritetään päästä valta-asemaan kieltämällä tyystin ihmiskunnan suurin uhka ja haaste. Vetoatte ihmisten alhaisimpaan tyhmyyteen ja itsekkyyteen tässäkin asiassa. Perussuomalaisuus on kaiken sivistyksen vastaista. Eipä linjassa voi havaita myöskään mitään kristillis-sosiaalista. En ole kristillinen, mutta sen verran aatetta tunnen, että sen näkökulmasta perussuomalaisuus on pimeää saatanuutta. Eikös se Saatana kuiskuttelekin ihmisille, että älä välitä muista, sinun ei tarvitse muuttua, varo noita muita, he ovat sinulle uhka, pidä kiinni eduistasi jne? Sanotaan, että ihminen on luotu aika veemäiseen väliin, rimpuilemaan apinan ja enkelin välillä. Persut yrittävät saada sen apinan kiljumaan ja paljastamaan torahampaansa.

Populismi on juuri tätä, jota kirjoituksesi edustaa: tökeröiden tunnepohjaisten uhkakuvien ja vastakkainasettelujen luomista ja helppoja mukavastauksia monimutkaisiin asioihin sekä vetoamista ihmisten ’matalimpiin taajuuksiin’ , vika on aina ”niissä muissa”, joko eliiteissä tai muukalaisissa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Jaaha....mitä tulee edellisen skribentin metafyysisiin väitteisiin siitä, että perussuomalaiset ovat liitossa itse Saatanan kanssa - niin sitä asiaa en voi oikein kommentoida. Kun ei ole tietoa asiasta. Ehkä petteri on informoitu näistä asioista paremmin; hänellä näyttää olevan tietoa asiasta? Vielä kerran Esa hyvä: en tiedä siitä Perkeleen kanssa liittoutumisesta mitään kun en ole sen herran kanssa jutellut. Se ole minun kaveri eikä minulla ole skribentin selvää aikaisempaa kokemusta sielunvihollisen eri manifestaatioista. Sitten näistä fakta-asioista: kehotan Esaa ystävällisesti lukemaan Mikko Taavitsaisen ilmastoblogeja (http://ilmastorealismia.blogspot.com/2015/10/miljo...) Ne ovat asiallisia ja niissä ei sorruta älylliseen laiskuuteen...kuten Esa tässä vähän syyllistyy. Siellä on faktapohjaista tietoa ilmastoasioista; korkeampien ja älyllisempien "taajuuksien" paikkeilta. On ilmastonlämpenemisestä ja hiilinieluista. Hyviä joulunvälipäiviä Esalle ja lukuhetkiä tasapuolisen informaation kanssa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #9

Siis joku virkaheitto kommodori Taavitsainenko saa kumottua kansainvälisen tiedeyhteisön blogikirjoittelullaan?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #12

Rakas Esa. Kyseessä on evp. arvostettu upseeri ja arvostettu ilmastokeskustelija. Vielä kerran: nyt kun on joulu niin vieritä se intellektuaalinen laiskuus pois ja tee kuten Pyhälle Augustinukselle kuului sana: "tolle et lege".

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #22

Taavitsainen ei ole ilmastotutkija. Hänellä ei ole mitään koulutusta alalle. Vanhentunut, menneen maailman upseerikoulutus ei ole minkään arvoista tässä yhteydessä. Tiedän kyllä, että upseeri evp on suurinpiirtein hienointa, mitä jotkut osaavat kuvitella, mutta en ymmärrä miksi.

Luotan mieluummin alan tutkimuslaitoksiin ja niiden tutkijoihin,

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #25

Esa, Esa....yritä päästä nyt irti siitä kognitiivisesta dissonanssista...lue ja ota selvää. Se auttaa. Raivo vähenee ja tieto kasvaa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #34

Ei tässä mitään raivoa ole. Osaan kyllä etsiä tietoni luotettavista lähteistä. Joku laivaston eläkepapparaisen blogi ei sellainen ole.

Sinulla ei oikein nyt tässä ole edellytyksiä repostella tiedolla, koska blogisi oli lähes aseptisesti tietovapaa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Lyhyesti kommentoija Mäkiselle: Arton ohjelmalla Ranskassa olisi vältytty keltaliiveiltä. Avainsana: ilmastokurjistaminen.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Persut ovat ilmastoasioissa tieteenvastaisella linjalla."

Voi olla. Mutta minulle persujen ilmasto-ohjelman suurin yllätys oli se että ihmisen vaikutus ilmastonmuutokseen myönnettiin todeksi ja että Pariisin ilmastosopimus katsottiin tärkeäksi noudattaa.

Vähemmän yllättävää oli että ilmasto-ohjelmaa käytettiin myös keppihevosena maahanmuuttovastaisuudelle.

Ohjelmassa on paljon järkeviä ja kannatettavia ajatuksia mutta ne maahanmuuttovastaisuudet ja kristillissosiaaliset isänmaanpaatokset vesittävät koko paperin.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Laitan vielä sinulle Esa yksityiskohtaisemmpin kun uskon, että et ole pahan pauloissa.

Väität että maaseudun ja sen perinteisen elämän hätä olisi höpöä, koska enemmistö suomalaisia asuu taajamissa. Viimemainittu pitää paikkansa, muttei se maaseudun tilaa tippaakaan helpota. Päinvastoin se näyttää, että aktiivinen väestö ohjataan sieltä pois keskittämällä työpaikat kaupunkeihin, mieluiten Kehä III:n eteläpuolelle. Mitä tekemistä maaseudun jätehuollolla ja varsinkin eläinten kohtelulla on väitetyn kasvihuoneilmiön kiihtymisen kanssa, jätän Esan selvitettäväksi.

Sanaa ”myrkky” ei suoraan käytetä ilmastokeskustelussa hiilidioksidiin, mutta siitä puhutaan kuin saasteena, ts. se rinnastetaan demagogisesti oikeisiin myrkkyihin. Ilmastokeskustelun tieteellisestä pätevyydestä olen jo kirjoittanut paljon huomioidun blogin: http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2630..., joka on yhtä aktuaali edelleen. ”Oikealla” tiedepolitiikalla saavat vallanpitäjät aina haluamansa ”tieteellisen” tuloksen. Ja vielä kerran: lue se Taavitsaisen blogi: siellä on useita faktuaalisia ja perusteltuja kannanottoja, joissa argumentit perustuvat raudankoviin tilastotietoihin.

Sitten loppuhuumori: apinan suhteen eikö olekin hyvä, jos salakuljettajien saapuessa sen kotimetsään huumaamaan sitä sirkukseen vientiä varten joku huutaa sille varoituksen! Ei se ole saatana vaan enkeli!

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #23

No määritäpä perinteinen maaseudun elämä, niin voidaan keskustella maaseudun tulevaisuudesta. Mikä ajankohta, mikä elämisen tai tuotantotapojen tekninen/taloudellinen vaihe lasketaan perinteiseksi? Maaseutu on jo pitkään ollut 90-98% muutakin kuin maa-ja metsätaloutta. Kulutuselämäntapaa muoviroinineen ja thaimaanmatkoineen vietetään kyllä antaumuksella maaseudullakin. Erona kaupunkiin on lähinnä se, että maalla se kulutushulluus on autoilun lisäksi muutenkin moottoroidumpaa: monilla pitää olla kaikki sama kuin keskiluokan kaupunkilaisillakin ja päälle lisäksi mönkijät, moottorisahat, prätkät, mopot, lehtipuhaltimet, lumilingot, oksahakettimet, harrasteautot, painepesurit, sirkkelit, raivaussahat... Enkä nyt tarkoita edes maanviljelijöitä tai kylien koneurakoitsijoita, vaan semmoista tavallista päiviksi kuntakeskukseen tai lähikaupunkiin toimistoonsa enter-nappia nylkyttämään ajelevaa matala-asteisen tulehduksen kalvamaa perusukkelia.

(Älkää muuten haaskatko bittejä kaupunkilaisuudesta haukkumiseen, asun maaseutukylässä Uudellamaalla)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #26

vaistoan, että tunnet jonkinasteista aversiota naapureitasi kohtaan? Kyllä heilläkin on olemassaolon oikeus. Pitää olla sitä kristillistä mielenlaatua. Ja vähän empatiaa päälle.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #29

Tämä oli kyllä ihan geneerinen kuvaus. Ja vastine niille, jotka luulevat, että elämä nykymaaseudulla olisi jotenkin erinomaisen paljon ympäristöystävällisempää kuin elämä taajamissa.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Sydämellisesti onnea. Muuta en osaa sanoa.

Käyttäjän JaniHautaluoma kuva
Jani Hautaluoma

Kohtaan 1 kommentti että Tesloille on olemassa ihan kotimaisella polttoaineella kulkeva perinteinen auto ja sitä polttoaine tuotantoa voi rakentaa lisää maaseudulle. Toki jo nyt polttoainetta löytyy laajasti mutta jakeluasemia tarvitaan lisää. On laiskuutta kieltää ilmastonmuutos, samoin on laiskuutta ostaa kaikki ratkaisut ulkoa, kääritään mieluummin hihat

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Biokaasu on ylimenovaiheessa ihan ok liikennepolttoaine, mutta kyllähän se kannattaa ihan hyötysuhteen takia polttaa sähkövoimalassa, isossa tai pienessä.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Se mitä itseä aprikoittanut . Kun jos aletaan ja alettu veronmaksajien rahoilla ponssaamaan sähköautoja . Niin kun Suomes on polttoaineis veroi noin 75% , on mielipuolisii dieselveroi , on käyttömaksui , jne.

Eli valtio saa merkittäviä verotuloja autoilusta . Niin millä korvataan tuo valtion rahasampo ?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei oo ollu dosentilla näemmä kauhean hyvä joulu, paniikkia ja valheita on näemmä kerätty taas kupu täyteen.

Jo kolmas blogi sen jälkeen kun dosentti puhui pois lähtemisestä.

Sellaista selkärankaisuutta persujen tyyliin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Nyt ilmastokurjistaminen on sentään jo tunnustettu tapahtuvaksi asiaksi joidenkin ilmastonvakioijien puheissakin:
https://roskasaitti.wordpress.com/2018/12/15/merkk...
(Kommenttiosiossa pari linkkiä lisää.)

Vaikka sadan tonnin käytetty tesla kuulostaa retoriselta, niin kun Suomessa liikenteessä olevista henkilöautoista merkittävä osa on arvoltaan alle 4000 euroa, ei kymmenkertaisen hinnan autot ole kovin todennäköisiä vaihtokohteita. Käytettyjä sähköautojahan ei juuri ole, eikä niitä ehkä vielä kukaan uskaltaisi ostaakaan.

Jos toimiva kalusto ajettaisiin loppuun käyttäen mahdollisimman ympäristöystävällisiä polttoaineita, ei synnytettäisi niitä päästöjä, mitä uusien sähköautojen valmistaminen tuottaa. Sama linja sopinee hiilivoimaloihinkin, joita Suomessa on enää muutama. Turhaa intoilua välttämällä muutos tapahtuu riittävän loivasti, jolloin Suomeen tulee hyvin vähän lastentautisia sähköautoja ja käytettyjen sähköautojen kauppakin alkanee toimia.

Hiilijalanjälkimittauksen pahin virhe lienee siinä, ettei se kohdistu kulutukseen kuin polttoaineissa. Tämä on mahdollistanut energiatehokkaan eurooppalaisen tuotannon kiihdytetyn vuodon vapaan saastutuksen vyöhykkeille (mm. Kiinaan). Ilmastokurjistamista työpaikkojen menetyksen muodossa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Aivan järjenvastaista Suomen lähteä esittämään EU:n mallioppilasta samalla kun muut maat vähät välittävät päästöistään. Ilmastonmuutos on globaali ongelma ja ainoastaan globaaleilla säännöillä se pystytään voittamaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Minä olen sen verran pessimisti tässä ilmastonmuutos vouhkaamisessa, etten usko ihmisen pystyvän voittamaan luonnonvoimia. Se, mikä on tarkoitettu, tapahtuu, vaikka tekisimme mitä.

Tietysti kannatan ehdottomasti, että tehdään toimia, millä ympäristöä (luontoa) ei saastuteta tai saastutettaisi lainkaan, mutta se ilmaston lämpeneminen tapahtuu joka tapauksessa, jos luonto niin toimii. On ollut jääkausia, vedenpaisumuksia sun muita, joten hirmuliskotkin voi vielä palata maapallolle, jos luontoäiti niin päättää. Uskokoon ken haluaa.

Siinä mielessä Arton kanssa samaa mieltä, että tämä järjetön vouhkaaminen Suomessa pitäisi saada loppumaan ja eihän nyt tavallinen taatelin tallaaja pysty ostamaan kalliita sähköautoja, kun rahat eivät tahdo riittää edes murkinaan.

Jarmon kanssa samaa mieltä siitä, että mitä vaikutusta meidän toimilla on, jos muut vähät niistä säännöistä ja päästöistä välittää.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Masokisti ministerinä tekemässä sitoumuksia Suomelle on kyllä eräs vähiten haluamistani asioista.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Tarjoan Joulun kunniaksi ilmaisen idean jolla autoilun päästöt saadaan nollaan tänään ja voimme siirtyä muihin ongelmiin:

Aletaan verottaa auton ostamista, omistamista tai auton käyttämää polttoainetta siten, että kerätyillä veroilla voidaan joko pienentää muita päästöjä tai sitoa ilmakehästä hiilidioksidia tuotetun päästön verran.

Käytännössä tämä tarkoittaisi, että autoilija joutuisi maksamaan vuodessa veroa yhteensä noin 40-70 euroa. Vero voitaisiin kerätä esimerkiksi siten, että polttoaineet eivät olisikaan täysin verottomia vaan niissä olisi 3-5 c/litra veroa. Tai voitaisiin ottaa käyttöön auton ostovaiheessa n 400 euron autovero joka kattaisi koko eliniän aikaiset päästöt. Tai voitaisiin alkaa periä vuosittaista käyttömaksua 40 euroa. Vaihtoehtoja on lukuisia. Kysyttävää?

Tuon jälkeen persutkin olisivat täysin nollapäästöinen puolue, ja mitä suurimmassa määrin hallituskelpoinen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Eiköhän näitä maksuja ole jo muutenkin, etten kaipaa autoilua varten ainakaan Suomessa yhtään lisää maksuja ja veroja, vaikka ajatuksesi sinänsä onkin kaunis päästöjen vähentämiseksi.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Jos nykyiset maksut ovat yhtä suuria tai suurempia kuin esitetyt, silloin mitään ongelmaa ei alunperinkään ole. Tällainen tilanne olisi esimerkiksi silloin, jos 95E bensiini maksaisi enemmän kuin 80 c/litra (0.75 veroton hinta + 5 c/l vero jolla voitaisiin hyvittää päästö). Silloin pelkällä polttoaineverolla voitaisiin kompensoida auton päästöt ja esimerkiksi erillistä autoveroa tai käyttömaksua ei tarvittaisi.

Oletus oli, etteivät autoilijat osallistuisi nykyisin ilmastotalkoisiin, vaan vasta tavoittelisivat nollapäästöisyyttä. Sellaista vihjettä ainakin on monilta puolueilta tullut ja tuota pidetään aika yleismaailmallisena totuutena. Siihen vedoten myös autoilun veroja jatkuvasti pyritään korottamaan.

Ainakin minulle sopisi mainiosti se, että autoilija hyvittäisi 100 prosenttisesti omat päästönsä. Jos tuo prosenttiluku onkin vaikka 3000% tai 8000%, silloin voi olla syytä miettiä, onko taustalla muita motiiveja.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Tämä ilmastouhku suomalaisilta vaikuttaa lähinnä hölmöltä. Meitä on alle 1%% maailman väestöstä. Meillä ei ole vaikutusta yhtään mihinkään vedetään tai työnnetään. Näillä hullutuksilla me vain ammumme itseämme omiin jalkoihimme ja teemme itsemme lähinnä huvittaviksi pelleiksi itseämme vahingoittavilla toimenpiteillä.

Ilmasto epäilemättä muuttuu. Se vain on muuttunut aina. Kyseenalaista tuntuu olevan sekin, että lämpeneekö maapallo nyt vai jäähtyykö. Hiilidioksidin muutoksesta sanotaan ihmisen osuuden olevan 3-5%. Tästä sitten meidän osuus on joitakin promilleja. Vähän vaikea ymmärtää tätä kohkaa.

Käyttäjän MarttiKorpiranta1 kuva
Martti Korpiranta

"Alkukantaisella ihmisellä ja kehittymättömällä yhteiskunnalla on SUURUUSKOMPLEKSI"! - sanoi aikanaan Veikko Vennamo. Ihminen kuvittelee pystyvänsä vaikuttamaan mihin tahansa asiaan. Ei pysty! Menkää Lappiin katsomaan puuttomien alueitten järvien ja lampien pohjaan niin näette siellä paksuja tukkirunkoja. Eli siellä on kasvanut joskus kunnon metsää. Maailman lämpötilan muutos johtuu maapallon akselin kulman muutoksista. Välillä on jääkausia ja välillä lämpöisiä jaksoja. Veikko Vennamo taisi olla oikeassa!

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Sitä samaa on sanonut moni muukin. Näitä maailmanlopun ennustajia on iät ja ajat riittänyt tähän maailmaan ja tänne pieneen Suomeenkin saakka. Täällä niitä vasta taitaa ollakin. Heh heh.

Käyttäjän MarttiKorpiranta1 kuva
Martti Korpiranta

Saksalaiset ja kansainväliset pörssiyhtiöt ovat alkaneet ostaa Suomesta valtavia metsäalueita jo jonkin aikaa. Suomen valtio ja suuret metsäyhtiöt myyvät surutta ja rahapulassa meidän arvokkaimman omaisuuden ulkomaalaisille pelureille ja hämärämiehille. Hiilinieluja ostavat itselleen ja sehän on Suomelta pois. Suomalaisesta puusta saadaan nykyisin jo yli 300 erilaista jalostettua tuotetta, jota mm. lääketeollisuus hyödyntää. Itse olen ollut mukana projektissa, jossa professori Kai Forss kehitti jo 1970-luvulla selluloosan jäteliemestä mm. sianrehun (pekiloproteiini). Että myykään vaan koko Suomi, herra Sipilä ja rouva Berner ja koko muu "älyn jättiläisten seurakunta"!

Tommi Mäkinen

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/15-suurinta-ra...

"15 suurinta rahtilaivaa tuottaa yhtä paljon typpi- ja rikkipäästöjä kuin kaikki maailman autot yhteensä"

Ja noi on oikeita myrkkyjä eikä mitään luonnon tarvitsemaa hiilidioksidia.
1 tankkeri tuottaa enemmän päästöjä kuin kaikki suomen autot.
Suomessa 'tiedostavat' poliitikot näpräilee täysin turhia vittumaisuuksia että saa itselle hyvän fiiliksen ja EU:n silmissä näyttää hyvältä.
Viis siitä että tekee ihmisten elämästä helvetin vaikeeta, ja todellakin on täysin turhaa..

"Harva tietää halpavaatteen todellisen hinnan: Pikamuoti saastuttaa enemmän kuin lento- ja laivaliikenne, koska vaatteita ei tehdä kestämään"
https://yle.fi/uutiset/3-10309581

Varmaa suurin osa hiilidioksidi-vinkujista ostelee reikä päässä vaatteita ja monet lentelee kaukomailla. Yksi lentomatka on vuoden henkilöauton päästöt.

Tommi Mäkinen

Ei aukee sun hyvät jutut, mutta yhtä kaikki, suomen autojen päästöjen näpräämistä nykyistä pienemmäksi ei vaikuta kuin autoilijan lompakkoon, ja hermoon. Suomen lehmätkin piereskelee enemmän.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #30

Linkki on kyllä ihan julkinen.
Jos on oikein paha ja kova faktaresistenssi autojen päästöistä ja niiden vähentämismahdollisuuksista, niin sitä voi parannella sulkeutumalla nykyaikaisen käynnissä olevan polttomoottoriauton kansssa suljettuun talliin.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #33

Artikkeli johon linkkaat on maksullinen. Luitko itsekkään otsikkoa pidemmälle?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #33

"Tämä artikkeli on tarkoitettu vain Tekniikan Maailman tilaajille."
En halua väittää, että luonnontieteellisesti sivistymätön kommentoija Mäkinen olisi myös lukutaidoton, mutta olisin kiinnostunut hyvästä selityksestä.
Lisäys: asia onkin selitelty alempana. Kiitos siitä.

Tommi Mäkinen

"Tietoa, josta on hyötyä
Tämä artikkeli on tarkoitettu vain Tekniikan Maailman tilaajille."

Ja suosittelet itsemurhaa :D Vittu mikä tyyppi..

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Linkki oli vielä joku aika sitten julkinen, sorry. Noita 15 laivaa ei ole olemassakaan, se on jutun pointti. Lehtijuttu tehtiin aikanaan, 2009 ihan vaan laskeskelemalla.

En toki suosittele itsemurhaa, se on omaa keksintöäsi. Empiirinen koe on hyvä lopettaa, kun havaintoja on riittävästi.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

se itsemurhan suositteleminen ei ole kovin empaattista. Esa....ei hyvä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Lukutaito hoi, en tietenkään sitä suositellut. Eikä se muuten elokuvien tapaan enää edes kovin hyvin onnistune, kun pakokaasujen häkäpitoisuus on saatu alas.

Ei sitten tullut mieleen, että autojen lähipäästöjen kanssa on vielä yhtä sun toista tehtävää?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #39

"Jos on oikein paha ja kova faktaresistenssi autojen päästöistä ja niiden vähentämismahdollisuuksista, niin sitä voi parannella sulkeutumalla nykyaikaisen käynnissä olevan polttomoottoriauton kanssa suljettuun talliin."

Kerropa Mäkinen, että mitä oikein tällä sitten tarkoitit?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #40

No lukeeko siinä että suosittelen itsemurhaa? Ei lue. Melko yleistä näkemystä myötäilevä kommentti, johon vastasin, väitti, että autojen päästöihin puuttuminen on merkityksetöntä: ”suomen autojen päästöjen näpräämistä nykyistä pienemmäksi ei vaikuta kuin autoilijan lompakkoon, ja hermoon. Suomen lehmätkin piereskelee enemmän.”

Toki sinänsä autojen lähipäästöillä ei suoraan ole tekemistä ilmastonmuutoksen kanssa, vaan taajamien ilmanlaadun kanssa.

Olisin mieluummin piereskelevän lehmän kanssa tallissa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #42

Kovasti vihjailevaa tekstiä, mutta huomattavasti parempi vaihtoehto tuo piereskelevä lehmä tallissa, jonka kanssa itse olisit siellä.

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #43

Joo lehmun pierut ei haittaa. Frendi on lomittaja Artjärvellä ja oon muutaman kerran ollut mukana siivoomassa navettaa. Muutama kymmen lehmuu mölisee taustalla kun työntelee lantaa kouruun mikä tuuppii ne pois pelipaikoilta..

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #47

Ja pai tö wei, Arbianrannan jutusta kertoi juuri hesari eikä sanaakaan mistään mamutaustoista.
Facesta:

"Junes Lokka
1 t
MTV ei osannut päättää onko se Arabianrannan murhajäbä suomalainen vai ei niin tilasin nimen

Sohrab, Zulfigar Ali"

Eiks toi oo julkinen tieto koska kuka tahansa voi ton nimen tuolta tilata?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kommenttiin nro 35: Ei vaikuta ihan terveeltä kommentoijalta. Nuoruudessani yksi tuttu teki Esa Mäkisen ohjeistamalla tavalla.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Lukutaidoton Jääskeläinen: Kommentin 49 perusteella ei tosiaankaan.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #55

Kommentoija Esa Mäkinen ei vaikuta ihan viisaalta. Kirjoittaa vastauskommentteja lukutaidottomaksi uskomilleen ihmisille.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #56

Lukutaitoa ja lukutaidottomuutta on monenlaista. Se, että kuvittelee kaikenlaisia omiaan vaivaa yllättävän monia.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Siis tämä suhtautuminen ilmastomuutokseen ja toimenpiteet päätetään taas seuraavan halituksen toimesta.

Kaikki muut puolueet ovat sitoutuneet toimiin, paitsi persussuomalaiset, joten miten luulette käyvän?

Voihan tietysti tänne puheenvuoroon pahaa oloaan purkaa, mutta joka tapauksessa seuraava hallitus toimii ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi, ja siitä sitten demokraattisesti eduskunnassa päätetään.

Demokratiassa joku jää aina vähemmistöön, ja tottakai se vituttaa, mielenterveyden kannalta on hyvä kirjoittaa tänne pahaa oloaan ulos, mutta itse asiaan sillä ei ole minkäänlaista merkitystä.

Persuja äänestämällä vaikutat yhden puolueen oppositiopolitiikkaan, ei kauhen ylväs tavoite.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Perussuomalaisten vaikuttamismahdollisuudet ovat valitettavasti todella heikot, jos ei tule eduskuntaan yli 50 prosentin kannatusta, kun niin harva puolue on enää valmis ottamaan perussuomalaiset hallitukseen ja tekemään yhteistyötä.

En luonnollisesti ymmärrä tällaista politiikkaa näiltä puolueilta, jotka sulkevat yhden puolueen jo ennen vaaleja hallitusyhteistyöstä pois, vaikka Petteri(kin) olisi mitä mieltä asiasta tahansa. Mielestäni tällainen ei ole oikeaa demokratiaa, vaikka perussuomalaiset eivät enää olisikaan sama puolue kuin vielä ennen kesän 2017 puoluekokousta ja puoluekokouksen jälkeen eduskuntaryhmä hajosi ja syntyi myös nykyiset siniset.

Tässä kohden ei demokratiaa enää kunnioitettu, kun hallitusta ei muodostettu uudelleen siten, miten presidentti Niinistökin ilmaisi asian tuolloin aikanaan. Vähän alkaa vaikuttaa siltä, että Suomessa on ollut ns. näennäisdemokratia jo pidemmän aikaa.

Pelottaa ihan, että vieläkö jossain vaiheessa käydään uusi "kapinasota", että tilanne saadaan normalisoitua ja demokratian kunnioitus palautuu maahamme.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Hillotolppaministereitä tuskin nähdään seuraavissa hallituksissa, joskohan edes eduskunnassa. Mutta ei voi väittää, etteikö politiikka olisi tullut takaisin politiikkaan, mitä jo välillä ehdittiin haikailla.

Käyttäjän MarttiKorpiranta1 kuva
Martti Korpiranta

Kerro yksikin konkreettinen asia, miten suomalaiset voivat ehkäistä oikeasti tätä ilmaston muutosta? Taitaa nämä puheet olla sitä kaksinaismoralismia josta ihmiselle tulee itselle hyvä olo. Sen sijaan hän voisi auttaa hädässä olevaa lähimmäistään tai naapuriaan. Se on ilmeisesti liian vaikeeta?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Sähkökikottimia on tehty maailmalla vasta muutama miljoona ja joku kuvittelee että käytettyjä "halpoja" sähkökikottimia on ihan just kohtapuolin markkinat täynnä. Ei ole niitä ole edes 10v päästä tässäkään maassa.
Ja toi sähköauton hyötysuhdekin on vähän niin ja näin kun se sähkö tehdään vaikka puuta polttamalla.

Ja sitten noi työmatkat, täältä saaristostakin käy tuhansia ihmisia pakotetusti omalla autolla ja ajomatkaa tulee helposti 100kilsaakin päivässä. Ei ne palkat kuitenkaan niin hyviä ole että on varaa maksaa kaikenmaailman tie, silta, tunnelimaksuja jne ja vielä polttoaineesta lisäveroja.

Edelleenkin tämä maa on jo lähes täysin co2 neutraali eikä ole mitään järkeä kurjistaa kansalaisten elämää millään lisävähennyksillä, se ajaa koko maan talouden kivikauden tasolle. Tai ehkä niin on tarkoituskin?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Pirullistahan se on, että meillä kaikilla on vain yksi ainoa ääni käytettävissä seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Ihan sääliksi käy eräitä nimeltä mainitsemattomia kommentoijia. Petteri ja Esa nyt ainakin aavistavat ketä minä tarkoitan.

Demokratia vaan nyt on sellaista, että "järjen ääni" hukkuu massojen meteliin :)

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Kannatan EU:ta! En kannattanut euroa. Tässä ilmastokysymyksessä on ensimmäinen ja tärkein VIRHE kun siihen sekoitetaan tulevia vaaleja! Vaikka olen Luukkasen kanssa samaa mieltä ja allekirjoitin kansalaisaloitteen niin mielestäni asioita kuin asioita pitää ajaa ja puolustaa silloin kun ne ovat tärkeitä.
Nykypolitiikka on Suomessa mennyt taaksepäin. Etukäteen mietitään tulevia hallituksia ja jopa pääministereitä suurimmasta puolueesta! Perustuslaki ei ole sama kuin maan tapa. Tässä ilmastohömpötyksessä pitäisi olla mukana jonkinlainen suhteellisuuden taju sillä Suomella tuskin on promillenkaan osuutta koko maapallon ilmaston lämpötilan nousuun. Siinä ei ole edes otettu huomioon oman aurinkomme osuutta asiaan!

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Saahan sitä miettiä. Tosin olen samaa mieltä, että pääministerin paikka ei kuulu suurimmalle puolueelle vaan sille, joka kykenee muodostamaan hallituksen.
Perussuomalaiset taas ovat niin joka asiassa eri mieltä sekä nykyhallituksen että muiden oppositiopuolueiden kanssa, että heistä ei ole hallitukseen kenenkään muun kanssa... Tai sitten Halla-aho ja Huhtasaari tekevät vielä Soiniakin suuremman takinkäännön.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tein ton https://elamantapatesti.sitra.fi niin rehellisesti kuin pystyy koska muutamasta kyskästä puuttu oikea vaihtoehto.
Tulos.
" Hiilijalanjälkesi
4 400
kg CO₂e""

Luulen että melko harva omasta mielestään eko sinipunavihreä pääsee samaan.

Peter Olkkonen

Kyllä, hivenen puutteellinen kysely myös minun mielestä. Pääsin itse hiilijalanjälki tasoon 3700 kg CO₂e. Näkyi olevan aika paljon alhaisempi kuin keskimäärin. Youtubessa on on sellaisen tahon kuin "myytinkertojat" video ilmastonmuutoksesta, on aika mielenkiintoinen sinäänsä ihmisen osuudesta ilmastonmuutokseen.

Juha Olkkonen

Kyllä, vähän puutteellinen testi kysymyksien vaihtoehtojen osalta tuo sitran testi. Itse sain hiilijalanjäljeksi "3700 kg CO₂e" joka näytti olevan selvästi alle keskiarvon, enkä ole omasta mielestäni "viherporukkaa". Youtubessa on taho nimeltä "myytinkertojat" jolla on melko mielenkiintoinen video ilmastonmuutoksesta ja ihmisen osuudesta siihen.

Käyttäjän mikkish kuva
Mikael Hernesniemi

Millaisia toimia Dosentti olisi valmis tekemään mahdollisena kansanedustajana vähentääksesi ilmastonmuutoksesta aiheutuvia riskejä? Mahdolliset äänestäjät voisivat olla kiinnostuneita...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ei ole olemassa mitään ilmastonmuutoksesta johtuvia riskejä, on vain ilmaston luonnollisia vaihteluita joihin voi vain sopeutua. Sen takia kannattaisi varautua myös siihen että ilmasto kylmenee, se on näillä leveysasteilla todellinen uhka niinkuin historiasta tiedämme.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Ilmasto on aina muutoksessa, ja ihmisen toimilla on siinä
todennäköisesti myös oma roolinsa. Mutta tosiasiassa tunnemme
kokonaisvaikutguksenb hyvin huonosti, arvailutyyppisesti. Siksi toimien
on oltava sellaisia, että ne varmasti ovat hyödyllisiä myös, jos asiat
eivät mene niin kuin kukin arvelee.
Yksiselitteistä on, että metsien hävittäminen on hyvin turmiollista niin
kansainväliselle kuin paikalliselle ilmastolla, niin taloudelle kuin
luonnolle ja kulttuureille. Tärkeintä ilmastonmuutoksen alalla on
kansanvälisin toimin torjua metsäkatoa....näin aluksi)))

Käyttäjän MarttiKorpiranta1 kuva
Martti Korpiranta

Taitaa nämä ilmastonmuutos -puheet olla sitä kaksinaismoralismia josta ihmiselle tulee itselle hyvä olo. Sen sijaan hän voisi auttaa hädässä olevaa lähimmäistään tai naapuriaan. Se on monelle ilmeisesti liian vaikeeta?

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Martti vastasit pehmeästi Taitaa. Uskallan sanoa, että ne ovat kaksinaismoralismia! Mikäli ollaan rehellisesti asian puolesta silloin ei lennellä lähes kuukausittain keskustelemassa ilmastomuutoksesta.

Kiinasta ja muista väkirikkaista maista löytyvät ne keinot, joissa on todellista vaikuttavuutta ilmastoon. Nekään eivät poista mannerlaattojen liikkeistä aiheutuvia ilmastovaikutuksia, jotka ovat lisääntyneet mm. Indonesiassa. Lisäksi pitää opiskella oman tähtemme elinkaaren vaikutuksia maan ilmastoon. Poliitikoilla on mukavampaa käydä treffaamassa kavereitaan kuin perehtyä itse asioihin!

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Arto, olen yrittänyt soittaa kansalaisaloitteessa olevaan numeroosi useasti, haluaisin kysyä onko aloitteen teksti oikeasti omaasi. Ihmettelen miten dosenttitason mies voi kirjoittaa moisia valheita aloitteeseen, vieläpä kansanedustajaksi pyrkivä. Tosin puolueesi nykyiset kansanedustajat ovat tässä GCM:ää koskevassa valehtelussa ja sumutuksessa kunnostautuneet ja vääryyttähän olet aiemminkin puolustanut silloin kun se on tullut puoluetovereittesi suunnalta. Minusta iljettävää ja vastenmielistä käytöstä tiedemieheltä, jos sellaiseksi itseäsi kutsut. Agitaattori lienee lähempänä, silloin ymmärrän kantasi täysin.

Varmasti et ole niin tyhmä että et tajuaisi aloitteesi väitteiden olevan puutaheinää ja niitä on sinulle sinua fiksummat yrittäneet turhaan selittää satojen viestien verran täällä. Siksi en usko että olet tyhmä, olet vain tarkoitushakuinen agitaattori. Sinulla on auktoriteettia johon ihmiset uskovat, jopa asiassa josta sinulla ei ole harmaista aavistusta. Siksi on vastuutonta tieteen tekijältä levittää poliittisissa kannanotoissaan ilmiselviä valheita ja vieläpä bännätä niistä huomauttavat. Perussuomalaista käsitystä sananvapaudesta arvaan ma.

Annoitko aloitteeseen numeron jota et käytä tarkoituksella? Olen kolmesti jo yrittänyt soittaa eri aikoina, milloin on sinulle paras aika soittaa? Tahtoisin tietää miksi kusetat ihmisiä.

Käyttäjän MarttiKorpiranta1 kuva
Martti Korpiranta

Kovia väitteitä sanoisin. Voisitko esittää ja yksilöidä ne Arto Luukkasen valheet joihin monta kertaa viittaat. Ja mitä ovat ne asiat joista Luukkasella ei ole harmainta aavistusta? Asioista voi olla eri mieltä, mutta jos syyttää toista valehtelijaksi niin pitäisi olla myös näyttöä eikä vain yleistä höpinää!

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Eilen Arto minulle soittikin ja kysyin lähteitä hänen aloitteensa väittämille (kuten Suomi joutuu ottamaan vastaan miljoona pakolaista yms) hän kysyi vain olenko lukenut sopimusta. Hän väitti sitä sitovaksi jolloin huomautin sopimuksen sanoista 'non-legally binding' jolloin alkoi höpinä kuinka se on Troijan hevonen yms. Arto kyseli vielä mikä olen miehiäni ja toivotti sitten hyvät uudet vuodet, ei liennyt enempää aikaa huolestuneille kansalaisille.

Eikö sinusta Arton kansalaisaloitteen väitteet ole kovia? Aiotko vaatia häntä perustelemaan niitä?

Artolla ei ole harmaita aavistusta kys. sopimuksesta, sen sitovuudesta tai vaikutuksista. Sen voi todeta hänen väitteidensä ja sopimustekstin valossa. Hän myös bännää täältä ihmiset jotka tästä huomauttavat.

Jos dosentti ja kansanedustajaehdokas väittää asioita jotka eivät ole totta, hän on valehtelija. Näitä ovat dosentin kansalaisaloitteen väittämät. Toisin saa todistaa jos tahtoo.

Käyttäjän MarttiKorpiranta1 kuva
Martti Korpiranta Vastaus kommenttiin #69

On hyvä että olet kriittinen. Suomessa on vähissä ihmiset jotka kyseenalaistavat asioita. Ei kannata kuitenkaan olla sinisilmäinen. Suomessa on tehty viime aikoina jopa perustuslain vastaisia päätöksiä poliitikkojen taholta. Eikä ketään ole kuitenkaan asetettu näistä päätöksistä vastuuseen. Esimerkkinä vain Suomen Markan lakkauttaminen vastoin perustuslakia. Paavo Lipposen hallitus antoi lakkautuksesta ainoastaan hallituksen tiedonannon eduskunnalle kun asiasta olisi pitänyt saada eduskunnan 5/6 enemmistön päätös. Voit lukea asiasta esim. Jorma Jaakkolan kotisivulta: http://jormajaakkola.fi/EMU-petos. Ole kriittinen mutta ota asioista selvää! Kaikkea hyvää ja hyvää alkavaa vuotta 2019.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #70

Kauniisti vaihtui puheenaihe johonkin joka ei taas liittynyt itse aiheeseen mitenkään. GCM:ssä ei ole mitään perustuslain vastaista.

Käyttäjän MarttiKorpiranta1 kuva
Martti Korpiranta Vastaus kommenttiin #71

Oletko enemmänkin lukenut lakia kun tunnet perustuslainkin pykälät?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset