Arto Luukkanen

Suomesta Ceaușescula?

Vuoden 2019 joulukuussa tulee 30 vuotta Romanian diktaattorin Nicolae Ceaușescun syrjäyttämisestä ja teloittamisesta. Ceaușescu menetti valtansa siksi, että Romania oli sietämättömän paikka elää. Vielä toisen maailmansodan aikana saksalaiset sotilaat ihmettelivät miksi Romaniasta löytyy niin paljon enemmän ruokaa kuin Saksasta. Mutta vasta Ceaușescun johdolla tavallisten ihmisten elämästä muodostui Romaniassa painajaismainen koettelemus.

Asuntojen lämmitystä säädettiin talvisin 16 asteeseen ja elintarvikkeiden hankinnasta tehtiin tuskallisen vaikeaa. Siitä huolimatta, että maassa tuotettiin öljyä, ei autoilua saanut harrastaa kuin sunnuntaisin. Sähkön käyttöä säännösteltiin ja ylimääräisestä sähkönkulutuksesta verotettiin ankarasti.

Syy tähän oli se, että sosialistinen Romania halusi peittää ”kestävyysvajeensa” ts. maksaa vauhdikkaasti pois ulkomaanvelkansa.

Meidän Romanian-tiemme on pehmeämpi mutta se johtaa samaan

Näyttää siltä, että meidän wanhat puolueemme suunnistavat kohti wanhan Romanian mallia.

Kuten 8 puolueen ilmastotavoitteet osoittavat selvästi; vanhat puolueet aikovat nyt supistaa 1) suomalaisten liikkumista, 2) kuristaa lisää suomalaisten taloutta ja 3) vähentää ”kallista” lihansyöntiä halvan kasviseineksen hyväksi 4) nostaa sähkö- ja lämmityskuluja reilusti 5) ylipäätään kurjistaa suomalaista elämäntapaa.(https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/kahdeksan-eduskuntapuoluetta-paatti-yhteisista-ilmastopolitiikan-tavoitteista).

Käännös kohti suomalaista Ceaușesculaa tapahtuu epäilemättä samalla tavalla pehmeästi kuin aikoinaan kun Caruna alkoi kiristää sähkön siirtomaksujen määrää.

Kylmät suunnitelmat muuttuvat hiljalleen päästömaksuiksi, haittaveroiksi, energian hinnan kohoamiseksi, sähkön käytön armottomaksi verottamiseksi, ympäristömaksuiksi, parkkimaksuiksi, tieveroiksi, pääkaupunkiveroiksi ja dieselautojen hävittämiseksi.

Elämästä Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla tulee sietämätöntä. Asumisen hinta on jo valmiiksi viety pilviin ja pankit on päästetty hillittömään rahastukseen: korkoja ei makseta säästäjille, mutta kaikista mahdollisista ”palveluksista” saa pulittaa ennennäkemättömiä summia.

Ylhäältä päin päsmäröityä muutosta säestetään Ylen tottelevaisten toimittajien rummutuksella: on pakko toimia: ”ilmaston pelastamiseksi” ja ”paremman maailman luomiseksi”!

Tämä motiivi on raudanluja. Kun ihmiset ryhtyivät alusta asti epäilemään ns. ”kestävyysvajetta” niin ilmastomuutosta kasvihuoneilmiön väitetysti vallankumouksellisia tuhovaikutuksia ei voi epäillä.

Se on kuin Jumalan Sanaa – jota toki saavat myös tulkita vain viralliset ja lisensioidut ilmastopapit.

Vääjäämätön kurjistuminen toimii keskiluokan tulojen hiljaisena juustöhöylänä. Suomen ”romanialaistumisen” kruunaisivat kasvavat verot, lisääntyvät maksut EU:lle, elätettävien armeijan kasvatus, ulkomaisen velan paisuminen ja byrokratian kaikkivoipaisuus.

Ei autolla Helsinkiin!

Uusin osoitus tästä Nicolae Ceaușescu-politiikasta ovat suunnitelmat siitä, että Uudellamaalla työpaikalle ei saisi kulkea autolla. Pääkaupunkiseudulle töihin menevän olisi näiden pitkälle edenneiden suunnitelmien mukaan maksettava tietulleja ja ympäristöveroa siitä jos hänellä sattuu olemaan parkkipaikka. (https://www.verkkouutiset.fi/uusi-keino-vahentaa-autoilua-tyopysakointi-halutaan-verolle/?). Osmo Soininvaara on päätynyt siihen, että: auto vie tilaa ja siksi sitä pitää verottaa! (Autoilun hinnoittelu kaupungissa 2/2: pysäköinti 5.1.2019).   

Kysymys on ”alarmistisesta ilmastokiihkosta”, jossa Kokoomuksen-Demareiden-Kepun-Vihreiden akseli näkee unta maailman pelastuksesta. Se maksetaan tavallisten suomalaisten selkänahasta.

Tolkun ihmiset ovat huolissaan tulevista seikkailuista. Mihin Köyhälään meitä viedään? Huoli on perusteltu. Emmehän me halua tätä? Siksi jokaisen ajattelevan ihmisen, olipa hän sitoutumaton, demari, kokoomuslainen, kepulainen tai järkivihreä turvattava omaan harkintaan. Terveeseen järkeen.

Onneksi on perussuomalaiset!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

24Suosittele

24 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Panettelua. Huuskokin ostaa tämän alati tappiollisen foorumin 10k / e / kk tuloillaan (alakanttiin) sähkömopon joka on ympäristöideaali (ideaali eli siis kiva ostos ei järki ostos) edulliseen hintaan (johon prosentilla suomalaisista on varaa) jolla jyrää Sipoosta Helsinkiin töihin joka päivä joten on se perkele jossei muka kaikki muut suomalaiset samanlaista osta? (tässä kohtaan päättelylogiikka menee yksilöstä yhteisöön kun taas ..)

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

:D oli kyllä osuva kirjoitus. Tuossa hiukan hätkähdin Pressan uudenvuoden puhetta ilmastonmuutoksesta, että tulemme elämään niukkuudessa eikä ihmiset enään tule elämään sellaisessa yltäkylläisyysessä mihin ovat tottuneet, sitä tullaan säätelemään. Pistittekö muuten merkille??.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

No mutta, eihän se ole mikään ongelma. Eihän tämä säätely koske Suomen eliittiä, ainoastaan meitä tavallisia juntteja joita ilman tämäkin maa on parempi paikka elää Paremmille Ihmisille™.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Vaikkei ilmastokampanjointia jne. täysimääräisesti uskoisikaan niin edes sen verran pitäisi ymmärrystä resurssien äärellisyyden ja nykymenon konfliktista olla, ettei puheiden ehkä jo lähitulevaisuuden nykyistä suuremmassa niukkuudessa elämisestä tulisi yllättää tai aiheuttaa Riston esittämää supinaa "huomasitteko."

Kunnon populisti tietenkin hyödyntää momentumin ainoastaan lyhyen tähtäimen valtapyrkimyksiä edistääkseen.

Onneksemme meillä ainakin tämän asian osalta on Sauli Niinistön kaltaisia kauaskatseisempia ja tosiasioita esille tuovia vaikuttajia, johtajia.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

tiedossa sietämättömyyttä))) mikäli mennään tähän suuntaan...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Muistakaa sitten oppositiossa pitää tästä kovaa meteliä.

Se on ihan hyvä idea, aina kun maahanmuuttöyhötykseltä ehditte.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kannatan lämpimästi tekemään niin, koska Perussuomalaisilla näyttäisi olevan realistinen näkemys mihin ollaan menossa, mitä vaikutusta kaikella on kaikkeen, syys seuraus suhteet jne.

Oppositoon se Ritalan kommunistiväki jää myös, ei siitä ole vastuun kantajaksi taloudesta jne. Kiristääkö pipo?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei kiristä, mulle kelpaa hallitukseen kaikki muut puolueet. :)

Vasemmistoa kannatan, mutta kaikki muut eduskuntapuolueet ovat parempia kuin persut.

Kokoomus ja keskustakin on valovuoden edellä persuja.

Eli kaikki muut kelpaa, paitsi rasistipuolue ja pikkurasistipuolue siniset.

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #8

Sullahan on varaa puhua öyhöttämisestä :D

Ihmettelen miten noin selkeän trollin annetaan täällä häiriköidä, päivästä toiseen, ja mitä olen ihmisten kommentteja lukenut, en ole ainoa.
30-50 kommenttia päivässä maanista persufobiaa.

Ja hymiö aina perään että: 'ei kyl tää ihan tervettä on' :D

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #9

Sitä ei kaikki ymmärräkään, varsinkaan persumieliset, katsos jotkut osaa kirjoittaa asioista ja esittää mielipiteitään niin, ettei saa banneja.

Se on vaikea asia ymmärtää varsinkin persujen.

Sananvapautta jotkut osaavat käyttää.

Koeta kestää.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #8

"Ei kiristä, mulle kelpaa hallitukseen kaikki muut puolueet. :)"

On mullakin hyviä juttuja, mut ny ei tuu miäleen.

Ja miljoonien valovuosien päässä on vasemmistokommarit. Minulle kelpaa hyvin puolue joka ei sekoita rotusyrjintää(geenit) uskonnollisiin dogmiin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #11

Sellaista se on, ei aina tuu mieleen mitään järkevää :)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Luukkasen blogista tulee mieleeni nuoruus. Nuorena metallimiehenä, demarina, kävin kovaa vääntöä kommunististen, yleensä vähemmistöön kuulluvien kanssa 60-70-luvun vaihteessa siitä pitääkö automaatiota vastustaa vai ei, "kommarien" mielestä kyllä, meidän demarien mielestä ei, no lopputuloksen tiedämme, raskaat, ihmiset ennenaikaiseen työkyvyttömyyseläkkeelle ajaneet konepajan työt ovat automaation myötä jääneet historiaan ja uutta, modernimpaa tuotantoa on tullut tilalle. Persut ovat, näin uskallan, väittää suhtautumisessa ilmastopolitiikkaan tämän päivän "stallareita" jotka eivät ymmärrä, että ilmastonmuutosta suosiva teknologia, joka vaatii uutta innovaatiota, on kustannuksia ja samalla hintoja alentava, ei kasvattava tuotantotapa. Mikäli halutaan ajaa alas suomalainen vientiteollisuus, niin silloi valitaan persujen tie, trendi maailmalla kun on päinvastainen, eettisesti ja ympäristöä kuluttavilla tuotteilla on kysyntää, olkoon kyse laivoista, autoista, metsäteollisuuden tuotteista.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Tuota kutsutaan "vääristelyksi". Ilmastopolitiikassa mikään ei halpene, ei tuotteet, ei teknologia, päinvastoin se tulee hallitsemaan yksilöä ja taloutta. Sillä ei ole mitään tekemistä vapaan markkinatalouden kanssa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Mikäli halutaan ajaa alas suomalainen vientiteollisuus, niin silloi valitaan persujen tie"

Tämä teidän vasemmistolaisten globalistien tie näyttää olevan paras, Aasiassa tehdään kertakäyttöroinaa jota työttömät suomalaiset ostaa sosiaaliturvalla jonka valtio maksaa velaksi ja myy samalla pääomaansa.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Harvinaista kyllä löytyi asia, jossa A. Granlundin kanssa paljolti varsinaisesta asiasisällöstä (pl. persuttelut tms. tarpeettomuudet) samaa mieltä.

Monelta ympäristöpolitiikan tiukennuksia vastustavalta jää ymmärtämättä se, että meillä koko ajan, nytkin on toimiimme sisällytettynä ympäristön, elinalustamme huomioiva hintakomponentti ja että ympäristöystävälliseen teknologiaan huomattavasti voimakkaammin satsaaminen tulisi nykyistä maksutapaa myös halvemmaksi.

Kyse on vain siitä, kuka eri hintakomponentit maksaa. Nyt sysäämme ja vuosikymmenten ajan olemme sysänneet hyvin olennaisen hintakomponentin tulevaisuuden sukupolvien, todennäköisesti alkaen jo seuraavan eli omien lapsiemme maksettavaksi. Eläen porskutellen heille velaksi.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kaima hyvä...sitten tiesi vie wanhaan sosialistiseen Romaniaan...)))

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ilmastomuutoksen hoitoon vaikutetaan äänestämällä, näyttää pahasti siltä, että persut jäävät tässä asiassa yksin.

Oppositiossa ja täällä puheenvuorossa ei tähänkään asiaan hiukkaakaan vaikuteta.

Ehkä näistä teksteistä tulee hyvä ja lämmin olo itselle, yleinen mielipide Suomessa ja Euroopassa on kuitenkin täysin päinvastainen kuin persujen linja.

Tosin se ei ole mitään uutta, että persut ovat kaikesta ulkona.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Ilmastomuutoksen hoitoon vaikutetaan äänestämällä"
Kyllä sinun suhteellisuuden ja suuruusluokkien tajusi nyt heittää pahasti. Suomen äänestykset eivät vaikuta sen enempää ilmaston muutokseen kuin sen hoitoonkaan millään näkyvällä tai missään mielessä merkittävällä tavalla.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Luukkanen, suomalaiset näyttävät olevan aika järkeviä priorisoinneissaan: sinun kansalaisaloitteesi on saanut kuukaudessa runsaat 16 000 kannattajaa, ”rakettialoite” yli 62 000, siis lähes nelinkertaisen määrän.

Raketit ovat kansalle tärkeä asia, eivät valheelliset väitteet.

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Virallisessa ilmastodogmatiikassa on yksi osa, jota tosiaan ei kannata epäillä yhtään. Se on, että tästä saatte maksaa kalliisti.

Tietenkään ne varat, jotka vedetään pois kansan taskuista eivät päädy minnekään tieteellisiin tai jätteenpuhdistuslaitoksiin, vaan globaalien jättifirmojen yhä uusien ja yhä monimutkaisempien, aina muka vallankumouksellisten tuotteiden monopolisointivoittoihin. Halvat, historian kulussa hyväksi osoittautuneet liian yksinkertaiset kilpailutuotteet halutaan pois markkinoilta.

Tosiaan tässä haisee stalinistisen sosialismin, jonka eräs variantti kelpo Ceaușesculakin oli, aromeille. Stalinismi pyrki aina vakuuttamaan tavallisen kansan siitä, että heidän piti uhrautua "valoisan tulevaisuuden" (ts. uusien teollisten jättirakenteitten) hyväksi. Näin harmaan ja ilottoman arkipäivän sieto saatiin vaikuttamaan suurenmoiselta sankarityöltä. Ja monet, varsinkin kaupungeissa, ihan oikeasti alkoivat uskoa siihen ja kokivat kamalan "arvotyhjiön" kun Neuvostoliiton kaatuessa havaitsivat tulleensa huijatuiksi.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ilmastopolitiikan ydin on uuden luokkajaon muodostamisessa. Toivotaan , että kehittyvä teknologia ratkaisee tämänkin ongelman.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

"Syy tähän oli se, että sosialistinen Romania halusi peittää ”kestävyysvajeensa” ts. maksaa vauhdikkaasti pois ulkomaanvelkansa."

Kestävyysvaje tarkoittaa sitä, että kansantaloudessa yhä suurempi osa on joko eläkkeellä tai pelkästään saamassa tulonsiirtoja, eikä työelämässä tuottamassa verotuloja tulonsiirtoihin omasta palkkatulostaan. Luukkanen on siis väärässä tässäkin tapauksessa. Kestävyysvaje heikentää kansantalouden mahdollisuuksia maksaa ulkomaanvelkaansa. Ulkomaanvelan maksaminen ei sinällään ole merkki kestävyyysvajeesta tai sen olemassa olemattomuudesta.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Niin tai näin. Tulevassa kestävyysvajeessa puhutaankin hiukan isommista tulonsiirroista ja paljonko työelämässä on väkeä tekemässä sitä kakkua.

Sitä myöden se heikentää kansantalouden mahdollisuuksia maksaa velkaansa. Eikös niin?.

Jos esim. Autoala joutuu murrokseen, joka koskee valmistusta, myyntiä, jälkimarkkinointia ja varaosa teollisuutta, että logistiikka, on kyseessä mitta luokkaa sellaiset summat, joka jo horjuttaa kansantaloutta ja varsinkin verokertymää.
Ei taida riittää edes bensaveroista siirtyminen sähköverottamiseen paikkaamaan sitä vajetta. Siihen kylkiäisenä erilaiset energia vaihtoehdot ja tottakai (yhteiskunnan tuilla), soppa alkaa olemaan aluillaan. Eikä pidä myöskään unohtaa Brexitin vaikutusta, onko lisäystä meidän maksuihin jne.

Ei tämä muuksi muutu vaikka kuinka yrittäisitte kiillottaa todellisuutta

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kestävyysvaje tarkoittaa sitä, että kansantaloudessa yhä suurempi osa on joko eläkkeellä tai pelkästään saamassa tulonsiirtoja"

Tässä nykyisessä kansantaloudessa näköjään on kannattavaa pitäå miljoona suomalaista työttöminä kuluttamassa kun impivaaran eli itsenäisyyden aikana haluttiin kakkua kasvattaa ja hyvinvointia rakentaa. Pitäisiko miettiä mikä on pielessä nykyisessä Suomessa tai EU:ssa?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

"Pitäisiko miettiä mikä on pielessä nykyisessä Suomessa tai EU:ssa?"
Siinähän tämä Makkonen, persujen Ajatusten Tammerkoski työntää "analyysiaan". Vuodesta toiseen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #28

Yhteisvelkavaluutta ja EKP:n sääntöjen orjamainen noudattaminen.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #28

Itse lueskelin EK:n ja Sitran ennusteita ja myös EU.n, eikä ne juuri poikkea siitä mitä "Tammerkoski" työntää. Siis mitä on odotettavissa, eikä se tulevaisuus ole sellainen jonka sen luulet tulevan olemaan, että mannaa sataa edelleenkin "taikaseinästä" sosiaalitukineen, työttömyys ja -sairaustukineen.

Melko karua luettavaa siis ja se tulevaisuus muka poistuisi sillä, että mollataan Perussuomalaisia?.

Olisi hyvä jos toisit esille toisenlaista faktaa, että kaik tulee olemaan vimosen päälle, suorastaan tulemme elämään yltäkylläisyydessä. En nimittäin itse löytänyt.

Lueskelin tuossa männä viikolla meidän alan tiedotetta, eikä sen perusteella ole mairitteleva, päinvastoin kurjaa tulee olemaan.

anita frisk

Buna ziua sitten vaan Luukkanen. Miten voit kirjoittaa noin asiantuntemattomasti Romaniasta. Satuin asumaan Bukarestissa parisen vuotta juuri Saukkosen aikaan. C. nimeä ei ollut ulkomaalaisen turvallista käyttää (suomalaisille Ceaucescu oli Saukkonen, Ghaddafi Kettunen ja Bulgarian Zhivkov Siikanen). 16 astetta, todellakin! Ei ollut vitsi että ikkunat avattiin jos ulkona oli edes pari astetta plussaa. V. 1985 oli Romaniassa kylmin talvi sataan vuoteen. Tuhansia ihmisiä kuoli kylmyyteen. Kolmen talvikuukauden aikana ei saanut lämmintä vettä, ei sähköä, ei kaasua. Kaikki suurlähetystöt evakuoivat henkilökuntansa joko kotimaihinsa tai Wieniin odottamaan parempia aikoja, paitsi tietenkin Suomi, aussit ja jenkit. Kovia oltiin. Ja paleltiin niin perkeleesti, ja varmaan haistiinkin. Kun ei sitä vettäkään ollut.

Ei Romania ollut sosialistinen, se oli umpihullun perheen johtama diktatuuri.

Käyttäjän atsoeerikainen kuva
Atso Eerikäinen

Myrskyä vesilasissa! Olihan siellä hirmuinen talvimyrsky, jonka aiheutti normaalia lämpimämpi ilma, ja voi olla että tulevaisuudessa on kovempiakin myrskyjä. Ilmastonmuutosta se ei kuitenkaan ole.

Täällä Japanissa on harvinaisen lämmin talvi, muttei myrskyjä... On aivan tyven, ja aurinko paistaa pilvettömätä taivaalta, nyt jo kolmatta viikkoa. Muutama vuosi sitten oli kova talvimyrsky Tokiossakin, paljon paljon kovempi kuin äskeinen Suomen myrsky. Omakotitalot huojuivat ja monesta lensi katto pois. M9 maanjäristys oli sitä kovempi koettelemus. Jopa 400 km episentristä maa aaltoili kuin merivesi ja käveleminen oli kuin juopon horjahtelua.

Tokion metropolissa asuu 35 miljoonaa ihmistä ja varmaan ainakin miljoona yksityisautoa täyttävät tiet ja parkkipaikat. Autoa ei täällä voi ostaa, ellei ole poliisin hyväksymää parkkipaikkaa. Jos ei ole omaa pihaa, joutuu vuokraamaan paikan, joka voi olla kaukana kodista. Vuokra on keskimäärin 100 euroa kuukaudessa. Moottoritiet ovat tietysti maksullisia. 600 km:n matka maksaa noin 100 euroa. Poltoaine on tosin alle euron litralta. Näin vuodenvaihteessa moottoriteillä on 50-100 km ruuhkaa kolmella kaistalla! 600 km ajaa 12 tunnissa nopeimmillaan (normaalisti 6 tuntia).

Tokiossa ei kannata mennä töihin autolla, koska junilla ja maanalaisilla pääsee nopeammin, ja auton parkkeeraus maksaa päivältä noin 50 euroa. Väärin parkkeerauksesta sakko on 150 euroa, ja auton saa hakea poliisilaitokselta, jossa sakko maksetaan heti.

Sähköautoista, joita täällä tehdään ulkomaille vietäväksi, ei ole apua ilmaston muuttamiseen. Miljoonat autot vaativat akkujen lataukseen sähköä, jota on tuotettava rakentamalla yhä uusia atomivoimaloita ja metsittämällä kaikki sopivat paikat tuulivoimaloilla ja pellot aurinkopaneeleilla. Eikä ilmaston muutosta voida kääntää millään konstilla. Se nimittäin johtuu auringon rytmistä. Jos tiede (joka ei palvele suurpääoman rahavirtojen ohjaamista miljardöörien taskuihin)pitää paikkansa, maapallo kulkee jälleen kohti uutta jääkautta. Aurinko ottaa siinä rytmissä välillä lepotaukoja, ja nälkä yllättää ihmiset kaikkialla maailmassa, kun vilja ei kasva. Näin on tapahtunut useita kertoja viimeisten 2000 vuoden aikana, 150 vuotta sitten Suomessakin, kun pettuleipää piti syödä. Japanissa surmattiin syntyneet tyttövauvat (mabiki), jotta riisiä riitti miehille. Noita äkkinäisiä kylmenemisiä vaudittavat massiiviset tulivuorenpurkaukset tuhkapilvineen, kuten Indonesian vaarallinen tulivuori äsken antoi aavistaa.

Paras ilmastonmuutokseen maksettujen veroeurojen mittari on katsoa, kuinka paljon miljardöörit nettoavat vuosittain.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

SUOMI VOITTI!!!!!!! tietysti tämä on petterille ikävä juttu mutta.....SUOMI VOITTI!!!!!!!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä olen näemmä päässyt Luukkasen ihon alle.

Otan osaa

Persujen ärsyttäminen on näemmä helppoa, puhuu vain totta, se totuuden puhuminen onkin näemmä hieaman vieras käsite persuille.

Oletko edustanut Suomea urheilukilpailuissa ulkomailla?

Minä olen.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kirjoituksensa perusteella Tervo a) ei ymmärrä b) ei ymmärrä c) ei ymmärrä. EU:ta voi hyvin verrata NL:toon. Hyvin samantyyppisiä. Terrorikoneistoa ja salaista poliisia ei ollut mutta aivan samanlaisia imperiumeja. Mutta se olisi ollut liian vaikea ajatusloikka Tervolta. Kun ei ymmärrä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

lyhyesti: Tervo on tässä asiassa ts. historian ymmärtämisessä ns. monisivistymätön asian varsinaisessa merkityksessä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Osus ja uppos, kaksi persujen ''älykköä'' vauhdissa ja täällä jatkaa yksi lisää. :)

''Toinen on siis korkeasti koulutettu ja toinenkin melkein''

Onko EU:ssa yksipuoluejärjestelmä, ja vankileireijä? ja johdossa diktaattori?

Olet nyt sekoittanut asiat Unkariin :)

Minkä alan dosentti taas olitkaan, kunnet tunne historiaa lainkaan? :)

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Arto. Onneksi on Perussuomalaiset ja meissä Sinäkin Arto. Siunaten Lasse.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Blogistikin niin lupasi lopettaa kirjoittelunsa tänne, kun Huhtasaari otti bannit.

Mutta niinkuin arvelin vaalit lähenee, ja vallanhimo ohittaa periaatteet.

Normaalia persuilua.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kas, meidän nukkanapainen höpsö taas vauhdissa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Menee kyllä ihan naurettavuuksiin nämä vertailut menneeseen maailmaan. ”Saukkonen” vaimoineen teloitettiin 1989 joulun tienoilla, Stalinin kuolemasta on 66 vuotta. Juuri ketään Stalinin vallassaoloaikana maailman ja naapurin politiikkaa seurannutta ei siis ole enää edes elossa. Itä-Euroopan sosialististen valtioiden ja Neuvostoliiton murentumisen aikaan nuorimmat jollakin todennnäköisyydellä siitä tietoiset olivat 13-15 -vuotiaita. He ovat nyt 30 vuotta vanhempia, nelikymppisiä. Kuvitteleeko Luukkainen tavoittavansa heitä tällä jatkuvalla taaksepäin katsomisellaan? Menneisyydestä vuoroin nostalgiaa ja pelottelun aineksia hakeva kirjoittelu on varsin hassahtanutta. Tuo noin nelikymppisten porukka taitaa muuten olla Suomen koulutetuinta, sen jälkeen on taso alkanut laskea.

Ihan sekoiluksi homma menee, kun julistetaan sivistyksen ja tieteenvastaista välinpitämättömyyden ja vastuuttomuuden evankeliumia tälle ”kansalle”: Älä välitä lapsistasi tai Suomen tulevaisuudesta, me persut turvaamme, että ämpärit pysyvät ilmaisina, jonot lyhyinä ja jauheliha halpana. Lastenlapset saavat sitten siivota veritulppasukupolven persuporsasjuhlien sotkut.
.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Näin se on, kun meidän sähköauton omistaja niin sanoo. Täytyykin pojille vihjailla kun tulet tuomaan sitä kippoasi huoltoon, että tulette näkemään tiskillä todellisen asiantuntijan :D

Käyttäjän rautioaki kuva
Aki Rautio

Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.

Äh, vitsi vitsi :D

Kuka onnistuisi samassa kommentissa rikkomaan noita kaikkia, se ois kova tyyppi se!

Juha Tyyki

Suomen hiilidioksidipäästöt ovat 0,14 % koko maailman vastaavista päästöistä, tyhminkin ymmärtää täten, että vaikka Suomesta tulisi täysin päästötön maa, ei sillä olisi mitään merkitystä maapallon ilmaston viilentymiseen. Mielestäni meidän ei tarvitse tehdä siis yhtään mitään, koska sillä ei ole vähäisintäkään vaikutusta. Sen sijaa sillä olisi, jos ns. Isot Pojat, eli eniten päästöjä aiheuttavat valtiot, etunenässä Kiina, USA, Intia, Venäjä,Saksa ja muutamia muita maita näiden lisäksi,merkittävästi saisivat pienennettyä päästöjään. Joten siis itse syön huoletta lihaa ja ajan autolla ja lämmitän asuntoani puilla, teen tämän hyvällä omalla tunnolla ja odotan koska Big boysit alkavat parantamaan maailman ilmastoa, sillä ne yhdessä ovat suurimpia, syyllisiä, tämä on fakta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset