Arto Luukkanen

#WE TOO! - yksinasuva - melkein rikollinen?

#WeToo

Yksinasuva – melkein rikollinen?

Yksinasuminen voi olla valinta. Useimmiten se ei ole sitä.

Ihminen voi olla yksihuoltaja, sinkku, leski, yksinäinen vain siksi, että elämän suuri pyörä on heittänyt hänet siihen asemaan.

Juhlapuheiden tasolla tasavertainen yhteiskuntamme ei kuitenkaan ole käytännössä tasa-arvoinen. Eläkeläisiä verotetaan rankemmin ja rahan arvo on pienempi yksinasuvalle ihmisille. Yksinasuvan elinkustannukset ovat käsikosketeltavasti korkeammat kuin sillä, joka elää perheessä. Tuloverolaissa ja työttömyysturvalaissa on pykäliä, jotka asettavat yksinäisen ”mustin osaan”.

Juhlapuheet vs. lainsäädäntö

Katsotaan vaikka työttömyysturvalain työmarkkinatuen tarveharkintaa, jota säädellään seuraavasti:

”7 § (22.12.2009/1188)

Tarveharkinta

...täysimääräisen työmarkkinatuen kuukautta kohden lasketusta määrästä vähennetään huoltovelvollisella 50 prosenttia siitä 6 §:n mukaisesti määrätystä tulojen osasta, joka ylittää 848 euroa kuukaudessa. Perheettömällä henkilöllä vähennetään vastaavasti 75 prosenttia siitä 6 §:n mukaisesti määrätystä tulojenosasta, joka ylittää 253 euroa kuukaudessa ...”

**En ymmärrä tällaista? Millä tämä perustellaan?

Entä sitten seuraava:

"Tuloraja

Yksin asuvalla työttömällä työmarkkinatukea vähentävät pääomatulot ja muut tulot, jotka ylittävät tulorajan 311 e/kk. Täyttä työmarkkinatukea saavalla vähennetään 75 % tulorajan ylittävistä tuloista. Avio- tai avoliitossa asuvalla ja perheellisellä työttömällä tuloraja on 1 044 e/kk. Täydestä työmarkkinatuesta vähennetään 50 % tulorajan ylittävistä tuloista."

Puolison kanssa elävä henkilö saa tässä enemmän kuin yksinelävä.

Miksi? Laki on tässä kohtaa minusta epäoikeudenmukainen.

Entä tämä: Tilastokeskuksen kulutustutkimuksen mukaan pienituloisimmat ihmiset maksavat Suomessa suhteellisesti kaikkein eniten arvonlisäveroa (alv). Arvonlisäverot olivat vuonna 2016 jopa 12 prosenttia pienituloisimpien bruttotuloista, kun suurituloisimman ryhmän tuloista osuus oli viisi prosenttia.

Yksinasujaa, eläkeläistä ja pientutloista siis rangaistaan –vaikka hän muutenkin on jo huonommassa asemassa muihin nähden. Ihminen on sosiaalinen eläin ja biologisesti pelkää yksinoloa. Eli vain harvoissa erityisten persoonallisuuksien tapauksissa pysyvä yksinasuminen voi olla mukavaa. Ja useimmat käytännön asiat sujuvat helpommin, kun on käsillä yhteisesti toimivia ja toisiaan auttavia ihmisiä. Vain harvoin yksinasuminen on ns. henkilökohtaiseen vakaumukseen perustuva elämänfilosofia.

Tarvitsemme – WETOO-liikettä! 

Suomalainen yhteiskunta ja demokratia elää tasa-arvon ideasta. Se hengittää j#WeTooa voi hyvin sen kautta.  Meidän täytyy vaatia lainsäädännössä tolkun ihmisten tasa-arvoisuutta! Tarvitsemme- #We Too-liikettä (me myös!).

Tolkun ihmiset ovat huolissaan eläkeläisten, perheiden ja yksinasuvien tasa-arvoisuudesta lain edessä.. Huoli on hyvin perusteltu. Emmehän me halua epätasa-arvoa? Edellämainitut virheet on helppo korjata. Jos halutaan.

**

Onneksi on perussuomalaiset.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Arto. Onneksi on oikean perustan Perussuomalaiset. Oikea Perusta, kalliolla tai ainakin "routarajan alapuolella", ovat niitä asioita, mitkä rakennelmat vakaana pitää, muuten ei tule oikein mitää. Siunaten Lasse.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Oot oikeassa Arto.
Onneks on perussuomalaiset.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Olitte valmiita sitoutumaan kaikkeen Sipilän hallituksen toimintaan, joten mitenköhän nyt näihin huonommassa elämäntilanteessa olevien kosiskeluihin tulisi suhtautua. On jotakuinkin ongelmallista esiintyä samaan aikaan vähäosaisten puolustajana ja haluta päästä hallitukseen joka kunnostautuu näiden kurittajana. Ikävää että on perussuomalaiset ;)

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Marko hallitusohjelma on kolmen puolueen kompromissi samoin kaikki muukin mitä hallituksessa tapahtuu.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Marko Perusuomalaiset sitoutuivat hallitusohjelmaan ei Sipilän hallituksen toimintaan. Kenttäväki äänesti 2017 puoluekokouksessa tunnetuin tuloksin.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Siunausta ja rakkautta sinulle Marko!

Heli Maria

"Eli vain harvoissa erityisten persoonallisuuksien tapauksissa pysyvä yksinasuminen voi olla mukavaa." Olenko jotenkin erityinen persoona, koska nautin yksinasumisesta? Kirjoitus oli kyllä asiallinen mutta tämä yksi lause pani miettimään.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Niin...minä uskon, että aika harvat valitsevat sen filosofisista syistä.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Olet erityinen, itsenäinen ihminen joka pystyy hoitamaan asiansa ja joka ei tarvii passaajia.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen
Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

kiva kun Marko olet olemassa)))

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Luukkasen tapa vastata kysymyksiin tai väittämiin.

))))))

Erittäin hedelmällistä keskustelua, ja rakentavaa, juuri sellaista mitä olet peräänkuuluttanut.

)))))))

Tuolla tavalla ei eduskuntaan pääsystä ole toivoakaan, jollei osaa edes vastata.

)))))))

Mutta sellaista se on, haittapersupuolueessa

)))))))

Tommi Mäkinen

Ritala, sä et vastannut viel tähän.

Luuletko sä tosiaan että kaikki persut toivoo lisää lasten raiskausjengejä ja kuolemaa, ihan vaan siks että kannatus nousisi?

http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26722...

Vai tuuliko huulia taas heilutteli, ja supersynkkien kommenttien jälkeen hymiöitä perään?

Koska jos sä tosissas luulet niin, niin sulla on todella pelottava ajatusmaailma..

Tommi Mäkinen

http://raimotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Ritala vahvisti että hän tietää että jokainen persu haluaa lastenraiskausjengejä ja kuolemaa jotta kannatus nousisi..

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #15

meidän pitää uskoa petteristä hyvää))))
ja vielä kerran: ))))) hyvä petteri

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #17

Vaikea uskoa hyvää kun tyyppi ihan oikeasti "tietää" että me kaikki persut halutaan pikkulapsille ja muille maailman kauheimpia juttuja, ihan vaan siksi, että kannatus nousisi..

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

kiitos myös Sinulle petteri, että ole olemassa)) Rakkautta ja siunausta!
))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Tommi Mäkinen

Ennen ainakin oli vielä silleen, että jos esim. yksinhuoltaja sai toimeentulotukea, hän ei siinä tapauksessa saanut tosiasiassa lapsilisiä, koska lapsilisä laskettiin tuloksi, ja leikkasi toimeentulotukea määränsä.

Arhinmäeltä tästä aikoinaan facessa kysyin ja jotain mussutti että joo yritetään muuttaa. En tiedä onko muuttunut?

Myös avopuolison opintolaina lasketaan parin tuloksi, vaikkei sitä opiskeleva puoliso ottaisikaan.

Oikeuden kipukorvaukset lasketaan tuloksi eikä niistäkään saa latiakaan.

Aika vekkuli toi toimeentulotuki..

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Tommi! Juuri näin! Nämä on näitä virkamiesten jippoja.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Kela on hyvä renki!

Huijareita katsotaan 'sormien läpi'!

Tällä hetkellä, suurin Kelan toimeentulotuen saajajoukko, ovat maahanmuuttajat.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Eivätkös yksinasuva ja yksinhuoltaja määritelmällisesti sulje toisiaan pois?

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Jos Halla-ahon varoitukset olisi aikoinaan otettu huomioon, kun hän vain siteerasi tekstejä joita uusien Sipilän kutsumien vieraiden elämän ohjeissa sanotaan, niitä ei olisi saanut sanoa ääneen tehdä voi niiden ohjeiden mukaan siitä ei joudu liriin, mutta sellaisen toteamisen ääneen vie oikeuteen!
Tietoja tapauksista ei olisi tuskin saatu ollenkaan, ellei kielletty valemedia olisi paljastanut ja virallinen "valemedia" nyt pitkin hampaain kertoo tiputellen.
Persujen kannatus olisi huomattavasti pienempi jos asiat olisi hoidettu Halla-ahon ohjeen mukaan, nyt velalla hoidetaan näitä vieraita ja halutaan lisää opettajiksi, sairaanhoitajiksi ja lastenhoitajiksi, kun ihan oikeiden eillisten uutisten kanssa kerrottiin, ettei ehditä omanmaan kansalaisia kouluttaa?
Koulutettua kielitaitoista hienon kulttuurin omaavaa väkeä lappaa sanoisko ovista ja ikkunoista, joten siitä vaan uudet ammatti-ihmiset töihin! Onhan ne useimmat alaikäisiä, mutta fiksuilla parta kasvaa jo jykeväksi 15 vuotiailla, naispuoliset joutuu olemaan kotona, se kuuluu kulttuuriin!

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Aateliston erityisaseman läntisessä ajattelussa murennuttua valistuksen ihanteiden myötä Suomessa on säilytetty kielellinen erityisyys mikä näkyy puhetapojen ja titteleiden sotaisuutena, esim. Harkimon ja Jungnerin LiikeNyt ilmoitti ottaneensa ensimmäisessä saapumiserässä ehdokkaaksi nuoren hallintotieteiden naismaisterin joka on myös sotatieteiden tohtori. Turpeeseensitomisen politiikkaa.

Last in - last out. Välimeren rannoilta perukoille tuotu rautanyrkkien ja inkvisition kieli on sulanut kansojen nauruun vapaus, veljeys, tasa-arvo. Kansan oma kieli voitti, Strömsössä omansa, Savossa samoin. Virossa vironkieli on turvassa, Venäjällä venäjä jne. sanoi Lennart Meri, jos ei tykkää, voi äänestää jaloillaan.

Sodassa lepää suomalaisen turva. Yhä uudelleen ja uudelleen. Historian taakka kenraalisukujen harteilla ja veren paino kansan niskassa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Missä määrin em. puhetavat vaikuttavat verkkosukkiin pukeutuvien oululaislapsukaisten alttiuteen olla tyrkyllä kansainvälisyyteen, kun jauhamalla jauhetaan suomenkielisyyden olevan junttien junttiutta?

Selvimmin ongelma näkyy suomenkielen kirjoittamisessa koska siansaksaa muistuttavat säännöt pelottavat ns. taviksia osallistumasta poliittiseen toimintaan. Olen itse toiminut nuorena ekonomina muutaman hetken erään ay-johtajan apulaisena. Parhaiten muistan tuon kansanmiehen kursailun näyttää kirjoittamaansa tekstiä. Ilmeisesti ns. viestintätoimistot hoitavat nykyisin tekstin tuottamisen eduskunnan maksaessa puoluetukena kulut?

Kyseessä ei ollut Matti Putkonen mutta luulisin hänessä heijastuvan samanlaisia piirtetä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Jari Lindström mainitsee blogissaan Matti Putkosen panneen hallitusneuvotteluissa välillä tupakaksi koska kaikki järjestyy. He neuvottelivat kolmannen perussuomalaisen kanssa puolueen mandaatilla kokoon muuatta osaa maan hallitusneuvotteluissa.

Tästä Lindström ei kirjoita, vaan minä muistin varaisesti:

Samojen neuvottelujen tiimellyksessä Timo Soini lähti kävelylle Senaatintorin ympäristöön vetäytyen porttikongiin kysymään kännykällä pitäisikö hänen ryhtyä ulko- vai finanssiministeriksi.

Ehkäpä hänkään ei kirjoita juttujaan, vaikka ottaakin ne omiin nimiinsä? Hän arveli silloin opposition huutavan hallitustuskaansa niin että kuului taivaaseen saakka.

Minä kun olen kiertänyt muutakin kuin Senaatintoria, niin aikoessani palata Suomeen, kyseltiin etten kai vain aio sekaantua suomalaisten asioihin, sitä pidetään varsinaisena törkykasana! Aika hurjalta näyttää sivultakin seuratessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset