Arto Luukkanen

Kurittaja-Orpo ja kaverikapitalistien jatkokausi

Katselinpa tässä netistä erästä politiikan viihdetaitelijaa – Petteri Orpoa.

Hän piti kokoomusväelle pitkän vaaliavauksen. Sen sisältö oli opeteltua poliittista jargonia; vitsiä, herjoja ja sutkauksia. Demarit saivat osakseen ilkeyksiä ja pilkkaa.

Orpon stand-up esitys kertoi siitä, mitä ei haluta kertoa ihmisille suomalaisesta politiikasta: nyt panostetaan herjauksiin, pilkkaan, vitseihin ja savuverhoon. Nyt piilotetaan se, mitä todella halutaan.

Se mitä halutaan, on yksinkertaista. Orpo haluaa kaverikapitalismille jatko-kauden!  

Kaverikapitalistit ja ”torpeedot”

Projektia on jatkettava. Meidän ensimmäinen kaverikapitalistihallituksemme astui ensimmäiset askeleet ja lyyhistyi kalkkiviivoille. Nyt on seuraavan vuoro.

Maan ensimmäisen kaverikapitalistihallituksen johtoon tuli liikemies. Hän loi hallituksen, johon ei otettu vanhoja poliitikkoja vaan raakaa yksityistämistä ajavia ”torpeedoja”, kuten Anne Berner. 

Viholliseksi julistettiin byrokratia, wanhat monopolit, eläkepommit, hyvinvointivajeet, kansallismieliset (ja lopulta perussuomalaiset), kestävyysvaje, vapaan kilpailun esteet ja paha lainsäädäntö.

Kaverikapitalistien todellisena vihollisena oli kuitenkin liian laajalle levinnyt hyvinvointi, keskiluokka, liian hyvä ja tasapuolinen koulutus, ulottuva sosiaaliturva, vapaat ammattiliitot ja ns. tavalliset ihmiset.

Meille sukeutui kaverikapitalistien ja korporaatioiden hallitus, joka teki saalinjaon tavallisten veronmaksajien kukkarolla. Kokoomukselle tarjottiin miljardien terveyspottia ja kepulle maan varjohallintoa (maakuntahallinto). Anne Berner päästettiin Suomen tieverkon kimppuun.

Kuten tiedetään, aie ei onnistunut. Sote on nyt henkihieverissä ja liikenteen yksityistäminen ja tietullit eivät toimineet.

Kaverikapitalismi ei onnistunut heti

Suomen kaltaisessa yhtenäiskulttuurissa keskiluokan murentaminen ei onnistunut yhden vaalikauden aikana. Lainsäädäntö on meillä liian vahvaa eikä monen kymmenen vuoden aikana rakennettuja järjestelmiä voida tuhota käden käänteessä.

Tähän yhtälöön liittyi myös maahanmuutto, jota suurliike-elämä oli haikaillut jo vuosia; kallis suomalainen duunari vaati liikaa ja maksoi liikaa. Oli saatava työntekijöitä, jotka kilpailisivat matalapalkka-aloilla ja romahduttaisivat työn hinnan. Vuonna 2015 kaverikapitalismi sai taivaan lahjan: migraatiokriisin! PS, joka oli luonut järkevän maahanmuutto-osan hallitusohjelmaan, eristettiin hallituksen sisällä ja lopulta poistettiin sieltä. 

Kaverikapitalismi ei näes pitänyt vanhoista arvoista. Halla-aho oli alusta asti uhka. Koti, uskonto ja isänmaa olivat tälle Kurittaja-Orpolle vain painolastia, joita ehkä sallitaan illalla karaokebaarissa tai humalamajassa vanhojen kokoomuslaisten takia, mutta joille ei oikeasti anneta arvoa.

Mitä elämä on Kaverikapitalistihallitus No. 2 aikana?

Kaverikapitalismin seuraava kierros on dramaattisempi. Sen keulakuvana on Kurittaja-Orpo, joka tulee yksityistämään, leikkaamaan ja vähentämään kunnolla.

Sote-kaappauksen jälkeen kajotaan sosiaaliturvaan. Työlainsäädäntö aiotaan rukata uusiksi maahantulijoiden ja halpatyöntekijöiden avulla. Kaverikapitalistinen hallitus No.2 myy ns. ”luonnollisia monopoleja” ja kansallista varallisuutta mielensä mukaan niin, että kaikesta tulee ylellisyyttä.

Käytännössä tämä merkitsee sitä samaa kurkussa kuristavaa tunnetta, kun maksat Carunalle sähkönsiirtomaksua.

Seuraavan hallituksen mukana voi tuntea lisää tätä kuristavaa tunnetta. Tällä kertaa se koskee terveydenhoitoa (joka on yksityistetty ja johon ei ole varaa, jollei ole rutosti rahaa tai ”vakuutusta”.

Kurkun kuristus koskee myös autonkäyttöä, johon lisätään haittaveroja, lisämaksuja, tietulleja ja erikoislupia. Kun vihreät pääsevät hallitukseen haittaverot tuplaantuvat.

Ilmaston ja maailman pelastamisesta tulee loistava syy, johon voidaan vedota kun lemmikistä pitää maksaa lisämaksu tai kun lihansyömisestä tulee luksusta… samaan aikaan kun vihreät valtiosihteerit pääsevät lentelemään Balille pohdiskelemaan ilmaston lämpenemistä.

Kaverikapitalismin haaste: kuinka päästä eroon suomalaisesta yhteiskunnasta? Pilkotaan se!

Suomen kaltainen yhteiskunta on onneksi varteenotettava vastustaja kaverikapitalisteille. Meillä vallitsee vanhastaan poliittisen järkevyyden ja tolkun kulttuuri.

Järkevyyden kulttuurista aiotaan kuitenkin päästä eroon yhteiskunnan atomisoimisella ts. luodaan rinnakkaisyhteiskuntia, jotka eivät kommunikoi toistensa kanssa tai demonisoivat toisiaan.

Ensiksi on ns. hyvisten wanhurskaiden yhteiskunta, joka syväpöyristyy tarvittaessa, raakkuu tarvittaessa ja hiljenee tarvittaessa, keksii tekosyitä väkivallalle tarvittaessa, keksii selityksiä ja menettää muistinsa ja omatuntonsa tarvittaessa ja jota voidaan mobilisoida ilmiantamaan vääriä ihmisiä. Tarvittaessa.

Maahantulijat saavat siellä oman lokeronsa ja he voivat säilyttää omat ekstraterritoriaaliset sharia- ym. lakinsa, jotka käyvät yli Suomen lakien.

Myös kurjille on oma yhteiskuntansa, jolle annetaan sirkushuveja ja lisää laskuja.

Vihan lietsominen on myös tärkeää ja siksi siinä yhteiskunnassa tarvitaan syntipukkeja kuten perussuomalaisia ja kansallismielisiä, jotka ”estävät luonnollista kehitystä”. Heitä voidaan lyödä kuin vierasta sikaa. Tässä auttaa myös valtiollinen, kapenevilla rahoitusresursseilla mässäilevä ”vihapoliisi”.

Pilkotussa yhteiskunnassa ei ole turvallista. Siellä jokaisen pitää huolehtia itsestään. Oikeaa työtä tekevien katupoliisien määrää on tietoisesti vähennetty, taksit eivät ole turvallisia eikä lapsien koskemattomuus ole penninkään arvoinen.

Rinnakkaisyhteisöt eivät puhu toisensa kanssa. Demonisoituja ryhmiä herjataan julkisesti. Herjaajia - kuten Orpon esimerkki korostaa - kannustetaan, että voitaisiin ohjailla kansalaisten käsityksiä poliittisesti oikeasta ja väärästä.

Ylätasolla kaikki on kuitenkin hyvin: virallinen veronmaksajien maksama media märehtii lakkaamatta ja joka aamu ilmastonmuutoksesta, vihapuheesta ja suvaitsevaisuudesta. Huonolaatuinen journalismi nävertää ihmisten tietoisuutta ja pitää tavalliset ihmiset ruodussa.

Jos et halua kaverikapitalismia…

Perussuomalaiset ovat looginen vaihtoehto kaikelle tälle.

Siksi, että järkevät ratkaisut voittavat haihattelun, kiihkoilun ja vimman. Jokainen tolkun demari, vanhan kaartin (tai ”seppäsläinen”) vassari, kokoomuslainen, keskustalainen, suomenruotsalainen ja vihreä voi äänestää perussuomalaisia ihan sen takia. Tarvitaan rakkautta, myötätuntoa ja välittämistä.

Äänestyskopissa voi valinnan tehdä turvalliselle mielellä – me emme mene tähän vouhotukseen mukaan. Me kehitämme Suomea sen oman vanhan, koetun mallin pohjalta yhä tarkempaan menestykseen!

Onneksi on perussuomalaiset!

Arto Luukkanen (ps)

PS. Päivän numero on: 20 940. https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3592.

Käyhän allekirjoittamassa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Suuri on vimma tehdä yhteiskunnan maksamista laitoksista firmoista yksityisten monopoliyrityksiä joilla ihmisiltä viedään rahat surutta.

Sähkönsiirto maksut ymmärrän harvaan asutuilla alueilla (eri firmoja)mutta en kaupungeissa kun asiakkaat asuvat päällekkäin ja taloon tulee yksi piuha mutta kaikki maksaa siitä pätkästä järjettömästi.

Samaa tasoa on muutkin hankkeet kun yksityistetään loppupäässä ne maksaa enempi ja valtio tai asiakkaat joutuu ne maksamaan pakosti.
Työvoima hankinnassa on sellainen piirre että tuodaan insinöörejä mutta ekaks ne pitää kouluttaa.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Sota-aikana ja sen jälkeen oli vallalla sanonta ”Kaveria ei jätetä.” Nyt se on muuttunut aste asteelta aina enemmän suuntaan ”Kaverille ei jätetä.”

Sota-aikaan voi tutustua lukemalla ”Kansa taisteli – miehet kertovat” - lehtiä netissä. Niitä lukiessa tämä nykymeno tuntuu entistä raadollisemmalta. Tuntuu siltä, että sen ajan eläneen ja kokeneen sukupolvien perintöä ollaan tärvelemässä.

http://kansataisteli.sshs.fi/

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Jukka...juuri näin. Nyt pilkotaan sitä tärkeää perintöä.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Esimerkkinä perinnöstä lehden ensimmäisessä numerossa edesmennyt kenraali K.L. Oesch kirjoittaa mm. seuraavaa:

"Lyhyt mutta ytimekäs on maininta erään alikersantin vavahduttavan tuloksekkaasta toiminnasta ja riipaisevasta kaatumisesta: "Alikersantti Tuomala tuhosi 26. 6. 44 vihollisen ankaraa hyökkäystä torjuttaessa 8 panssarivaunua, 2 rynnäkkötykkiä ja 4 vetotraktoria kaatuen itse tykin tuhoutuessa. Teollaan alikersantti Tuomala vaikutti ratkaisevasti siihen, että vihollisen hyökkäys tuli torjutuksi.""

Miehet puolustivat rintamalla ollessaan Isänmaan ohella myös suomalaista vanhusta, naista ja lasta ja heidän turvallisuuttaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Minkä puolueen kanssa persut menisivät hallitukseen asioita muuttamaan?

Vai ihan yksinkö?

Tommi Mäkinen

Haittaritala, mihin sun eilinen hyvä blogi katosi? :D

Lähtikö herjaaminen vähän käsistä, vai miksi se poistettiin???

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

On muuten kummallista, että persut ja kristilliset ovat Varsinais-Suomessa vaaliliitossa. Kristillisdemokraattien käsitys kristillisestä lähimmäisenrakkaudesta joutuu tämän myötä niin outoon valoon, että tekee mieli syyttää heitä jumalanpilkasta.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

"Tähän yhtälöön liittyi myös maahanmuutto, jota suurliike-elämä oli haikaillut jo vuosia; kallis suomalainen duunari vaati liikaa ja maksoi liikaa. Oli saatava työntekijöitä, jotka kilpailisivat matalapalkka-aloilla ja romahduttaisivat työn hinnan."

Oli saatava työntekijöitä, joille ei tarvitsisi maksaa palkkaa ollenkaan vaan jonka palkka maksettaisiin sellaisista verovaroista, joita ei vielä ole ehditty 'taseenhallinnan' tai muun näppärän avulla jemmata ulkomaille, odottamaan sitä hetkeä, kun suurliike-elämän johto eläköityy, jättää uppoavan Suomen ja lähtee golffaamaan muille maille vierahille?

Kiitos, Suomi, koulutuksesta sekä turvallisesta keski-iästä, jonka suurin osa 50- ja 60-luvulla syntyneistä sai viettää toimivassa yhteiskunnassa? Kiitos aurinkoisista kesistä saaristossa kesämökillä - ja sitten, kun kaikki on saatu, sitten näkemiin?

Meidän jälkeemme vedenpaisumus?

Toisaalta, vihervasemmisto, kenen syy? Tänne haalitaan koko ajan lisää elätettäviä puita halaamaan, koska raha tulee seinästä...

Oheista raporttia lukiessa käy ilmi, että tulokkaat ovat valmiita tekemään töitä vaikka ilmaiseksi tai jopa ostamaan työpaikkansa, jos vain uskovat pääsevänsä käsiksi kansalaisuuten työpaikan avulla.

Saatavuusharkintaa voi myös kiertää hakemalla turvapaikkaa.

Samuli Salmisen kirjoittamassa raportissa "Kuinka kalliiksi halpatyövoima tulee? – Ulkomaisen työvoiman saatavuusharkinta, työmarkkinat ja julkinen talous" käydään läpi, mistä saatavuusharkinnassa on kyse ja millaisia vaikutuksia sen poistamisella olisi:

https://www.suomenperusta.fi/

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mikä siinä Orpon puheessa oli herjaavaa? Luulin että demarit ovat ylpeitä siitä, että yhteiskunta kontrolloi ja valitsee yksilön puolesta. Juuri noin minäkin ymmärrän demarien arvomaailman. Ei kai asiantilan ääneen sanominen ole herjaamista, ilkeilyä tai pilkkaa? Luulisi ennemmin demarien olevan hyvillään, että Orpo ottaa kontrollipuoleen pesäeroa, kun puolueet muuten ovat kuin samasta puusta.

Kuinka paljon kaikien aikojen leikkaaja- ja kurjistajahallitus onnistui pienentämään valtion vuosittaisia menoja kaudellaan? Säästän sinulta tarkistamisen vaivan. Se on kasvattanut vuosittaisia menoja 2 mrd € (2018 vs. 2015). Koulutusvastaisuus ilmeisesti ilmennee vaikkapa korkeakouluopetuksen ja tutkimuksen määrärahojen kasvattamisena 100 milj €:lla?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Max...se varmaan se kasvattaminen näkyi yliopistoissa kun väkeä lensi pihalle...)))

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Käsittääkseni yliopistot ovat autonomisia, joten hallitus ei ole ketään heittänyt pihalle. Yliopistojen käytettäväksi hallitus myöntää 100 milj enemmän nyt, kuin mitä edellinen hallitus teki. Vai olemmeko tuosta budjettiluvusta eri mieltä?

Et kertonut miksi pidät demarien yksilön kontrollointihalun ääneensanomista herjauksena?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"Yliopistojen käytettäväksi hallitus myöntää 100 milj enemmän nyt, kuin mitä edellinen hallitus teki. Vai olemmeko tuosta budjettiluvusta eri mieltä?"

Ajatella, ja jos käytössä olisi Zimbabwen dollarit, nimellinen luku voisi olla vielä suurempi. Inflaatiotahan ei lasketa. Eikä sitä, että valtio-omisteinen Senaatti-kiinteistöt kerää yliopistoilta rahat pois huomattavasti inflaatiota nopeammin kiihtyvään tahtiin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #12

Pointtini oli, että blogisti antaa ymmärtää määrärahoja leikatun, vaikka niitä on kasvatettu. Mitä rahan arvoon tulee, on vuoden 2015 3,2 mrd nykyrahassa 3,27 mrd. Osannet itse laskea onko erotus enemmän vai vähemmän kuin 100 milj.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei tuu vastausta, kaipa teillä persuilla nyt joku mielikuva on, kenen kanssa hallitustyö olisi mieluista.

Blogista päätellen se ei ainakaan ole kokoomus, eikä tietenkään vihervasemmisto.

Yksin on ikävää leikkiä, joten odotan mielenkiintoisena mikä puolue olisi mieluisin vaihtoehto.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Petteri vassareineen taitaa jo tuntea salaista vetoa mukaan
persujohtoiseen hallitukseen, joten vastataanpa:

Kunnon vaalivoiton jälkeen muodostetaan toki oma hallitus omine
ohjelmineen Jussi-Halla-ahon johdolla. Kun saamme 101 kansanedustajaa niin niin asiat järjestyvät. Jos vaalivoitto jäisi vajaaksi,
niin minusta sitten pitäisi katsoa muita puolueita. Olisiko joku niistä
valmis jättämään globalististen namusetiensä seuran, ja
perussuomalaisten voiton inspiroimana palaisi omille hyville
aatteellisille juurilleen (esim. demareilla työväenasia, kepulla
syrjäseudut, kokoomuksella isänmaallisuus, vihreillä luonnonsuojelu
jne.). Silloin kyllä pystyttäisiin neuvottelemaan yhteinen ohjelma!
Jos jostain syystä kaikki menisi mönkään ja mitään vaalivoittoa ei
tulisikaan, niin silloin ei tietysti olisi mitään asiaa hallitukseen."

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Kritiikki perusteltua, mutta ei perustele esitettyä persuratkaisua.

Suomen hallitus hössöttää kaikin paikoin ja itse rakenneltujen pakkojen perusteella hätäisiä uudistuksia, joilla romutetaan vuosikymmenten mittaan rakennettuja ja kansainvälisesti katsottuna hyvin toimivia systeemejä, kuten julkinen terveydenhuolto tai julkinen perusopetus. Näin on, mutta tämä ei perustele sitä, että pitäisi äänestää kansallismielisiä EU-vastustajia jotka vielä ihailevat Orbania.

Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta lähtöisin olevien nuorten miesten Euroopassa harjoittaman aggressiivisen seksuaalikäyttäytymisen suhteen aatehistorialliset linjat menevät hassusti ristiin. Punavihreät kehuskelevat yleensä kansainvälisyydellään ja globaalilla ajattelullaan – Think Global, Act Local – mutta tässä asiassa he ovat tiukan nationalistisia ja haluavat puhua vain Suomesta ja niputtaa tapahtumat yhteen suomalaisten rikosnimekkeeltään samankaltaisten asioiden kanssa. Kansallismieliset persut taas tällä kohdin ovat eurooppalaisempia ja tarkastelevat eurooppalaista ilmiötä ja esittävät orientaalis-patriarkaalisesta, naisvihamielisestä kulttuurista (ehkä tietämättään) samoja näkökantoja kuin mitä maahanmuuttajataustaiset muslimitutkijat ja -feministit ja vasemmistolaiset muslimit ovat Keski-Euroopassa esittäneet.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Hyvät pointit sinulla. Mä olen miettinyt vähän samansuuntaista, mutta en ole osanut sitä noin hyvin esittää. On totta että monet muslimifeministit ja myös monet kotoutuneet muslimitaustaiset ihmiset ovat enemmän samaa mieltä perussuomalaisten näkökantojen kanssa. Näillä ihmisillä ei kuitenkaan ole tarkoituksenaan edistää puhdasrotuisia (lue valkoisia) alueita. Eivät ymmärtääkseni kaikki perussuomalaisetkaan tätä halua, mutta siellä on myös paljon tätä porukkaa, ainakin tutkimusten mukaan.

Yllättävintä on että eurooppalainen feminismi hyväksyy naisten alistamisen ja halveksunnan suvaitsevaisuuden varjolla. Tätä minun on hyvin vaikea käsittää? Mihin tämä pohjautuu?

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Nita, muslimeilla ja muslimimaista tulevilla ihmisillä on se valtava etu euroooppalaisiin romanttisiin islam-faneihin nähden, että heillä on omakohtaista kokemusta siitä, mitä käytännön islam on. Eikä heillä ole taipumusta väittää, että uskonto islam olisi jostain kumman syystä ihmisrotu ja tästä johdettuna islam-kritiikki olisikin tosiasiassa rasismin ilmaus. Eikä tämä voi olla edes kätketysti islam-kritiikin pohja, koska islamin peruskansa, arabit, kuuluu 1900-luvun tieteelliseen ABC:hen kuuluneen rotujaottelun pohjalta "valkoiseen" eli europidiseen suurrotuun, tarkemmin siihen samaan Välimeren alarotuun kuin esim. pääosa italialaisia.
Kuka vähänkään merkittävä perussuomalainen haluaisi edistää jotain "puhdasrotuisia (lue valkoisia) alueita"? Jokaisessa puolueen jäsenistössä on tietysti aina omia kummajaisiaan. Käsitykset kulttuureista, uskonnoista, kielistä, roduista ja kansoista menevät monilla villiksi sekamelskaksi, mutta tuskin enemmän kuin näillä uskonnot ja rodut keskenään sekoittavilla romantikoilla!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #26

Näille hillereille kaikki suomalaisuus on rasismia.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Lämmin Kiitos Artolle. Siunaten, Lasse.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

"Sen sisältö oli opeteltua poliittista jargonia; vitsiä, herjoja ja sutkauksia."

Kuvaus sopii lähes jokaiseen blogisti Luukkasen tekstiin Puheenvuorossa. Aitoa soinilaisuutta, vaikkakin persuleiristä!

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

”vitsiä, herjoja ja sutkauksia” ei Orpo edes osaa. Alla on, poliittisen lauluperinteen elvyttämiseksi laulelma vapaasti käytettäväksi persujen vaalityössä:

Persuranta (orig. Irwin Goodman Ryysyranta)

Olet persujen Köyhälä Suomenmaa!
Persuranta.

Siellä on persuja, luteita, täitä
Seassa mamuja kikkarapäitä
Itkua, persua jatkuvaa,
Olet persujen Köyhälä Suomenmaa.
Netti on ainoa valitussarka
Satoa kantaa saa Huusko-parka.
Vihapuheiden viimemaa!

Minkä punavihreä kylvää
Sen persu taas niittää,
On netissä persusten elämäntyö.
Siinä monelle miehelle touhua riittää,
niin pitkä on Pohjolan punavihreä yö.

Olet persujen Köyhälä Suomenmaa!
Persuranta.

Sieltä ei lennetä etelään asti,
nurkkaan vain lasketaan kumpikin lasti,
Hajua, persua jatkuvaa.
Olet persujen Köyhälä Suomenmaa.
"Sano mitä saat" on puhumisen ehto,
GCM-sopimus on oikeuslähde.
Vihapuheiden viimemaa!

Minkä salaliittona soppii,
sen Orpona taitaa.
Sen vilkaisu budjettiin voi vahvistaa.
koska Bernerkin ajaa vain likaista laitaa,
Se persunkin vielä niin fiksuksi saa.

Olet persujen Köyhälä Suomenmaa!
Persuranta.

Diesel on kielletty akku on loppu,
ilmastonmuutos on kauhea hoppu.
Tulleja, maksuja kiihkoa vimmaa
Olet persujen Köyhälä Suomenmaa.
Siellä on rinnakkaisyhdyskunta,
kaikki kuin pahinta painajaisunta,
Vihapuheiden viimemaa!

Koska sote ei kypsy
niin tyhjä hallintomalli
ois muuten ehkä suistunut kokonaan,
mutta siitä on värkätty konsulttimalli,
Euroja kavereille jakelemaan.

Olet persujen Köyhälä Suomenmaa!
Persuranta.

(ivamukaelma, alkup. Emil Retee / Irwin Goodman Ryysyranta)

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Hauska laulu! Mutta kyllä Artokin osaa kirjoittaa hauskasti, saa nauraa mahansa ihan kipeäksi. Joillakin on selvästi kirjoittamisen lahja. Minä usein nauran kippurassa kun luen, joskus jopa dekkarit naurattavat.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

kiva.. oletko lukenut "Nettipoliisi Hansu Hujasen"?

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Kun olen katsellut Orpon viimeaikaisia esiintymisiä, tulee väkisinkin mieleen, että hän on lainannut Soinin viestintäkonsultteja. Aika on vain ajanut Soinin sutkausten ohi, eikä näillä opeilla saada enää jytkyä aikaan. Orpolla ei vain ole samanlaisia koomikon kykyjä kuin Soinilla parhaimmillaan eikä hänen pokkansa pidä vaan hänen naamastaan paistaa itseensä tyytyväisen ja omahyväisen narsistin irvistys.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Ei Orpo varmasti ihan noin paha poika ole, en usko. En kuitenkaan ole Orpon kanssaan samaa mieltä sotesta ja Kepun maakuntahallinnosta.

Käyttäjän JukkaMattsson kuva
Jukka Mattsson

Ensimmäiseksi, miten rautakanki voi olla humoristi? Kaikki Kokoomuspolitiikot ovat kuin samasta puusta veistettyjä. Kannattaisi vaihtaa esiintymiseen kouluttavaa firmaa jotta saataisiin puolueelle tuoreempi pöhinä?

Vaarallista puhetta tuo "kaverikapitalismi". Kyllä me kaikki olemme nähneet kuinka puoluejohtajiksi nostetaan aivan tuntemattomia kykyjä. Mikä on se voima joka tuohon kykenee? Tuleeko se eliitin piiristä vai polittisesta sisäpiiristä. Mistä näitä demokratian ihmeitä oikein sikiää?

Berner on hyvä esimerkki. En olisi uskonut ikinä että sveitsiläisestä, ei Keskustan jäsenkirjaa omaavasta henkilöstä nousee ensimmäisellä kaudella uusi ministeriksi!

Ja kyllä tuo Sinisten taival on ollut yksi teatteri- tai marionettiryhmä. Voisi todeta että kaverikapitalismin pikku apurit.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Aalto-yliopistolla muisteltiin tuopin äärellä Suuri Kaalihuijaus- kaljaasin purjehtineen muinoin pitkin rannikkoa jättäen kapean rantakaistaleen asukkaille kielen, jolle kaiken maailman dosentit Universtaalla vielä helikopterien aikana myöntävät mietiskelyrauhan sivistyksen nimissä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Miten Hjallis Harkimo ehtikin vokotella Maria Lohelan tiiminsä ennen muita! Haiskahtaa näkymättömän käden vaikutuskiihdytykseltä. Sanovat olevansa vapaita, mutta eihän sen joka on todella vapaa, tarvitse vapauttaan toistamistaan toistaa ja vakuutella.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset