Arto Luukkanen

Lapset marssilla - kuten suomettumisen aikana

Katselinpa eilen suurta vaalitenttiä ja mieleeni nousivat selostukset 1930-luvun Stalinin ajan näytösoikeudenkäynneistä.

Aikoinaan Stalinin ajan näytösoikeudenkäynnit jäljittelivät todellisia oikeudenkäyntejä. Muutenhan piilosadistiset oikeudenkäynnit eivät kuitenkaan noudattaneet läntisiä normeja.

Kuten eilenkin niin silloinkin neuvostosyyttäjä (toimittaja) keskeytti syytettyjen puheita, puhui päälle ja ivaili näitä. Päällehuutelu ja yleisön naureskelu antoivat oikeudenkäynnille irvokkaan leiman.

Pahat piti tuomita ja hyvät kiittää! Tehtiin parempaa maailmaa!

Stalinistinen lasten ristiretki Venäjällä ja Suomessa

Lasten käyttö liittyi stalinistiseen propagandaan olennaisena osana. Oikeustalon pihalle komennettiin lapsia kirkumaan syyttäjä Vyshinskyn loppukaneettia: ”ampukaa nuo hullut koirat”.

Neuvostojärjestelmä kunnostautui muutenkin lasten hyväksikäytössä. Stalinia kiitettiin onnellisesta lapsuudesta ja ”Kansojen Isä” oli lasten paras ystävä.

Pioneeriliikkeen ikoniksi nostettiin isänsä Trofimin gulagiin ilmiantanut ”lapsisankari” Pavlik Morozov (Pavel Trofimovitš Morozov). Hirmustuneet ja äimistyneet sukulaiset lynkkasivat Pavlikin, jonka jälkeen tästä tuli sankari. Lasten ristiretki sai näin nimen ja kasvot. Sankarilliselle Pavlikille sävellettiin lauluja ja pystytettiin patsaita.

Rauhamarssit Suomessa! Lapset "reikania" vastustamassa

Lapsien poliittinen hyväksikäyttö on yleistyi myös Suomessa 1970-luvulla kun yhteiskuntaa yritettiin mullistaa ns. kouluneuvosto-uudistuksella, Pirkkalan monisteilla ja rauhanmarsseilla.

Kun aikuiset eivät halunneet sinne ihanneyhteiskuntaan niin ajateltiin, että marssitaan sinne sitten lasten avulla.

Irvokas näytelmä jatkui pitkään.

Muistan kun vielä 1980-luvulla kouluissa paasattiin siitä miten lasten marssit ”pelastavat maailman” ja miten ”USA:n ohjukset uhkaa lasten elämää”.

Piti marssia niin ei tulisi maailmanloppua ja että ”se paha reikani” olisi kiltisti.

Stalinistinen metodi toimii taas

Nyt lapset on komennettu taas marssille.

Tällä kertaa ilmaston puolesta. Lasten ristiretken takana ovat kuitenkin aivan samat poliittiset voimat. Väri on vaihtunut vaikka päämäärä on sama ja metodit ovat täysin samoja.

Tulevien vaalien eteen on uhrattava kaikki. Lapsetkin.

Ilmastoa ei haluta pelastaa esimerkiksi kännyköiden akkujen tuotannon vähentämisellä. Laajenevat muistit ja netin plärääminen kuitenkin kuluttavat akkuja ja niiden valmistaminen tuhoaa maailmaa enemmän kuin mikään muu.

Älykännykkä on kuitenkin ihan niin välttämätön kun tehään tää vihreä ilmastovallankumous! Nii-ih! Sillai…

Koulurauhan puolesta!

Tulevissa vaaleissa päätetään monista asioista.

Esimerkiksi myös siitä, politisoidaanko koulu, tuodaanko sinne taksikyydeillä radikaaleja hihhuleita saarnaamaan omaa elämäntapaansa vai jätetäänkö lapset ja koulutus rauhaan.

Minä olen koulurauhan puolella ja mikäli minut valitaan, aion toimia sen puolesta, että lapset saavat tehdä koulutyötä rauhallisessa, turvallisessa ja ”höyhötysvapaassa” koulussa.

Arto Luukkanen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

25Suosittele

25 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (68 kommenttia)

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Nyt vain täytyy sitten hartaasti toivoa että sinua ei valita.

Maailmassasihan alaikäiset eivät osaa ajatella itsenäisesti.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Onneton blogi, tämä on ehkä huonoin ja mauttomin blogi tällä alustalla pitkään aikaan.

Blogisti väittää kirkkain silmin, että lukioikäiset ja 15-17 vuotiaat nuoret eivät osaa ajatella omilla aivoillaan.

Kysyppä sitä muutaman teinin vanhemmalta, että meneekö vanhempien määräykset läpi.

En tiedä millaisessa kuplassa dosentit elävät, mutta se on varma, että siellä kuplassa on yksinäistä.

Jokainen nuoren ajatus ja toiminta on kymmenen kertaa parempaa kuin yksikään perussumalaisen ajatus.

Älkää tällaiselle nuorten vähättelylle, ja omahyväisyydelle antako ääniä, ääni menee täysin hukkaan.

Käyttäjän JuhaniNorbck kuva
Juhani Norbäck

"Kysypä sitä muutaman teinin vanhemmalta, että meneekö vanhempien määräykset läpi."

Noin luultavasti asia todellakin on nykyään monissa perheissä, mutta se ei ole mikään välttämättömyys, vaan asiaintila jota kohti vasemmisto on johdonmukaisesti ponnistellut käsittääkseni ainakin 1960-luvulta lähtien.

Nyt sitten kelpaa puhua "itsenäisesti ajattelevista" nuorista.

Aiemmassa kulttuurissa vanhempien sanomiset eivät olleet mitään kyseenalaistettavia "keskustelunavauksia".

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tietysti lapset ja nuoret osaavat ajatella omilla aivoillaan, mutta koska heillä ei ole riittävästi elämänkokemusta, heidän perspektiivinsä tiedon oikeudellisuudesta ja merkityksestä jää vajavaiseksi.

Toki Hitler-jugendiin kuuluneetkin nuoret marsseilla aikoinaan olivat omilla aivoillaan ajatelleet, että he ovat oikealla asialla, mutta heillä ei myöskään ollut perspektiiviä analysoida tuon uuden uljaan aatteen syntyjä syviä historiallisessa viitekehyksessä ja kuvittelivat sen olevan ainut totuus, koska heille oli niin opetettu.

Jos puhutaan omakohtaisesti ilmastonmuutoksen kokemisesta, niin pitää olla vähintään 70-vuotias ennen kuin edes teoriassa voisi analysoida trendejä ilmaston kannalta. Jostain syystä nämä vanhemmat ikäpolvet suhtautuvat koko agendaan paljon leppoisammin, ja juurikin siksi, että he eivät ole havainneet mitään erityistä ilmastonmuutostrendiä elämänsä aikana.

Ilmastonmuutos on toistaiseksi ainakin Suomen alueella vain jotain sellaista, josta voidaan lukea globaalitilastojen raporteista. Ja niihin pohjautuvalle taivastelullekin elämää kokeneemmat osaavat antaa oikeammanlaisen painotuksen, kun erilaisia liikkeitä hälytyskellojen soittamisineen on ehtinyt elämän aikana olla jo pilvin pimein.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Juha, kyllähän meillä vanhuksilla on enemmän elämänkokemusta kuin nuorilla, mutta ei se tee meistä välttämättä heitä fiksumpia.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #38

#38

Ei fiksumpia, mutta kokeneempia.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #41

Winston Churchillin suuhun on laitettu anekdootti "Jos ihminen ei nuorena ole radikaali, niin hänellä ei ole sydäntä ja jos hän ei vanhana ole konservatiivi, niin hänellä ei ole järkeä". Järjen lisäksi maailmamme edistymiseen tarvitaan myös sydäntä.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #41

Eiköhän fiksuus, viisaus, tule paljolti juuri elämänkokemuksen kautta! Elämän raadollisuuden tuntemusta ei alakoululaisilla vielä kovin laajalti ole. Vastahan sitä koulussa(kin) opettelevat. Ovat helposti aikuisten "vietävissä".

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Hyvää tekstiä Juha!

Noilla marssineilla lapsilla tuskin monellakaan on ilmastonmuutoksesta kovinkaan suurta omakohtaista relevanttia tietoutta. (Ei toki monella aikuisellakaan, vaan mennään mutu-tuntumalla.) Heidät saatiin useat marssimaan ja huutamaan vain lauman mukana. Marssien masinoijina varmasti vanhempaa väkeä. Ja hienoa kun voitiin olla pois koulusta!

Pentti Linkola totesi aikoinaan, että vasta yli kahdeksankymppiset(tai jotain tuohon suuntaan)pitäisi päästää äänestämään pitkän elämänkokemuksen tuomalla tietämyksellä. Olisin kyllä valmis hiukan tuota ikärajaa alentamaan.

Lapsilla ja nuorilla ovat tärkeitä bändit, biisit, bileet ja tubetus. Sen osoittaa nuorten alhainen äänestysvilkkauskin. Ja jos äänestysikärajaa vielä lasketaan, MIKSI??, niin äänestysprosentti sen kun laskee.

(Ilmastonmuutos itsessään on paha asia meneillään olevalla lyhyellä ajanjaksolla, mutta onko "vuosituhantisena" vain vaihteluväliä?)

***

Luukkanen otti esille Pirkkalan surullisen kuuluisan kommunistisen opetuskokeilun. Oheisen linkin kirjan kannessa on kuva kun lapset opetetaan jo alakoulussa partaukkojen kanssa barrikadeille:
http://perttirampanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/218...

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #56

Olen arvostamani kommentoijan Pertti Rampasen kanssa nyt eri mieltä. Mielestäni vähättelet nuoria ja heidän ajattelukykyään. Idealismi ja maailmanparantaminen kuuluvat nuoruuteen vaikka ne meille vanhemmille setämiehille näyttäytyvät joskus liikana intoiluna. Jos vain meiltä kysyttäisiin, niin maailma on meidän jäljiltämme valmis eikä siihen saa tehdä enää muutoksia :D Onneksi kivikaudellakaan nuoret eivät aina noudattaneet vanhempien setämiesten neuvoja :D

Vaikka nuorten mielenilmaus olisi ehkä voitu toteuttaa toisinkin kuin koululakolla, niin eläkkeellä olevana opettajanakin luulen heidän oppineen näin elämästä enemmän kuin yhden koulupäivän annilla. Ihmettelen myös monessa kommentissa (ei sinun) esiin tullutta näkemystä siitä, että Greta olisi saanut vaikutteita ajatuksiinsa mm. vanhemmiltaan. Entäs sitten?

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

#2

Sittenhän täyden rikosoikeudellisen vastuunkin voisi laskea 15 vuoteen, vai mitä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#35:
Rikosoikeudellinen vastuu alkaa 15-vuotiaana. Se tarkoittaa, että yli 15-vuotias voidaan asettaa syytteeseen ja tuomita rikoksesta. Alle 15-vuotiaskin on silti korvausvelvollinen aiheuttamistaan vahingoista, sillä laissa ei ole määritelty vahingonkorvausvelvollisuuden alaikärajaa.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Aikoinaan tutkijana arvostettu Luukkanen näyttää nykyään painivan samassa hörhösarjassa kuin puoluetoverinsa Laura Huhtasaari, mistä tämäkin blogikirjoitus on osoituksena. Säälittävää ja surullista.

Koululaisten mielenilmauksen vertaaminen Stalinin ajan näytösoikeudenkäynteihin osoittaa täydellistä suhteellisuudentajun puutetta, etenkin kun Luukkanen Neuvostoliiton historiaan perehtyneenä kyllä tietää tarkalleen, mistä näissä oli kysymys!

Koska Luukkanen tunnetaan ahkerana bannaajana, niin alan ottamaan aikaa kauanko kommenttini pysyy täällä :D

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

...Vietnamin sotakin meni amerikkalaisilta persiilleen, kun siellä ja maailmalla marssittiin ja vastustettiin globaalisti sitäkin USA:n "paskareissua!"

Irakissa jo sitten tiedotusupseerit kertoivat ja osoittivat "mistä kuvataan" ja mitä kerrotaan...!

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

te hyvät Antti ja petteri taisitte marssia "pahaa reikania" vastaan. Nyt voitte sen tunnustaa))) antakaa pojat tulla sen omaltatunnolta niin se helpottaa...)))

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Jos olisin enemmän persumielinen menisin nurkkaan häpeämään viikoksi.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

ei siitä 1980-luvun rauhamarssista tarvitse olla nyt enää häpeissään))) nosta vaan pää ylös ja tunnusta väriä)))

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyvä musiikki piristää. Hyräillään kaikki yhdessä :

https://www.youtube.com/watch?v=XjVnbVStaDA

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Itse asiassa en ole marssinut missään. Metsäpolkuja olen tallaillut sitäkin enemmän. Veikko Vennamoon oli Esko Rantamaulan kautta jonkinlainen monimutkainen kytkös 1980-luvun alussa ;)

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Joo ja minulla tulee mieleen entisajan kommarimaista, kun lapset veivät diktaattoreille kukkia. Meille pitäisi pystyttää Wicca toteemi, jotta uskolliset voivat mennä rukoilemaan maa äidiltä syntejään anteeksi.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Ainahan hilluminen aikuisten pillin mukaan arkisen koulutyön voittaa. Ilmeisesti laumasieluinen tietämättömyys edistää poliittisia päämääriä, sen sijaan oppiminen antaisi eväitä omalle ajattelulle; siitähän kuuluu lintsata, koska hilluminen on aikuistenkin mielestä ansainnut työntekoa enemmän mediahuomiota, joka taas on kaikkein tärkeintä näin vaalien alla. Olihan tuo 1980-luvulla niin liikuttavaa sukupolvea, joka toimittaja-tädin kysyessä muisti aina kuuliaisesti pelätä ydinsotaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Anekaupalla ja lisäveroilla Suomi päästöttömäksi? Mikäli Suomi lopettaisi kaiken liikkumisen ja tuotannon niin pelkästään Kiina lisäisi tuon päästön yhdessä päivässä. Kaatakaa nyt maailmanlopun pelottelijat tuhkaa päällenne ja sammuttakaa valot.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Koti, uskonto ja isänmaa, ja mestarin esimerkki.

Noihin kun uskot, niin pelastut, ei ole ilmastonmuutosta, eikä pelkoa tummista miehistä kadulla.

Naiset nyrkin ja helan välissä, ja öljyä isä aurinkoiselta Venäjältä, ei sähköautoja vaan lisää öljyä, siinä on perussuomalaisen ilmastopolitiikan ydin.

Nuoret ja kansalaiset ovat viisaita, tällainen takapajuinen puolue ei päse enää tässä maassa valtaan.

Puhetta ja valheita, niitä persuila riittää, mutta kaikki on turhaa, sillä oppositiopaikka kutsuu.

Mikään puolue ei halua teitä hallitukseen, niinkuin ylen tutkimuskin osoittia, tai no korjaan onhan Suomessa toinenkin hihhulipuolue kristilliset, se sopiikin hyvin teidän kaveriksenne, sinne oppositioon.

Lisää näitä älyttömiä blogeja, niin kansalle paljastuu se, että ette kunnioita nuoriakaan, se onkin se tämän kirjoituksen ydin.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Petterin paha oksennustauti osoittaa, miten vaalit vihervasureita pelottavat.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Petteri ja Juha kumpikin haluaisivat olla Antin kaa.
- Antti saa käyttää "valinnanvapauttaan" ja kilpailluttaa, kumman kelpuuttaa vihervasemmistohallituksensa vähemmistöosakkaaksi...?

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Koko tämän nuorisoliikehdinnän takana on ruotsalaistyttö joka ajatteli aivan itse ja päätti toimia. Ei tainnut kuulua millään tavoin ruotsidemokraatteihin tai semmoista?
Mitenkäs tästä nyt väännellän aikuisjohtoista? Fake News!

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Ja lapsukaisetko ne Ruotsissa mediajulkisuudesta päättävät?

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Kaikkein sitkeimmät ja karismaattisimmat päättävät.
Niin Ruotsissa kuin Yhdysvalloissakin.
Kun tarpeeksi lapsia on ammuttu kouluissa, niin nämäpä lähtevät liikkeelle aivan itse. ;)

Poikkeuksellisen päättäväisiä on toki harvassa, mutta kyllä heitä on, onneksi. Eivät nuorten liikehdinnät ole mikään uusi asia.

Käyttäjän UffeNordstrm kuva
Uffe Nordström

Koko tämän nuorisoliikehdinnän takan......

Kyllä, tämän liikehdinnän takana on Ruotsalaistyttö nimeltään Greta Thunberg. Hänen äitinsä Malena Ernman on kuitenkin selkeästi tuonut esille sympatiansa Miljöpartietille (Ruotsin vihreät) joten ainakin minulle herää epäilys että Greta on saanut askelmerkit ja ohjeet kotona. Eli oikeassa olet, ei viittaa ruotsidemokraatteihin.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Onko se sitten synti sympata jotain puoluetta?

Minä olen kerinnyt äänestää suunnilleen kaikkia. Persut vain ovat jääneet väliin. Tuostahan voisi vetää mitävain hubaa lasteni ja lastenlasteni ajatusmaailmasta. - Persuvastaisia jo kolmannessa polvessa!!!
Vai mitä?

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Ruotsin puolella on jo ollut juttua siitä, että Gretan vanhemmat ovat manipuloineet tytärtään joka kärsii Asbergerin oireyhtymästä. Mene ja tiedä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #23

Sama kai tuo ovatko ne olleet hänen vanhemmat vai muut vanhemmat, mutta kukaan 15-vuotiaana aktiivisuutensa tällä saralla aloittanut ei ole sitä aloittanut ilman, että jotkut vanhemmat ovat häntä manipuloineet tavalla tai toisella.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #24

Kuikkalintu ;) minun ensimmäinen aktivoitumiseni oli liittyminen MRA-liikkeeseen. Moral Re-Armament. Omin päin, muistaakseni. Pari vuotta lukioaikana seurailin. Yritin myös saada Sakari Tuomiojasta presidenttiä.

Myöhemmin olen tullut toisenlaisinkiin aatoksiin.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #23

Esson baarilla oli puhetta siitä että mahdollisesti nobelkomiteaa olisi manipuloitu ymmärtämään tilanteita ja kokonaisuuksia. Tästä tytön oireyhtymästä oli puhetta kun tankkasin dieseliä. Toisella puolen tankkasi joku nätti ituhippi yrittäen manipuloida minua yrttiteelle.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #25

Tästä voit lukea Gretan Äidin kertomusta tyttären asbergerista, muutaman vuoden takaa.

"Det har varit ett helvetiskt år"

https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/det-har-va...

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Törkeintä tässä päivässä on se ettei mitään yhteistä linjaa oltu sovittu eli monessa perheessä on kiljuttu kakaroille että kouluun on mentävä vaikka joku se ja se kaveri saakin lintsata koska lupa on joku vanhemmilta taikka rehtorilta.

"Koulut päättävät opetuksen järjestämisestä ja poissaoloista itsenäisesti. Sen vuoksi ne eivät ole juuri olleet yhteydessä Opetushallitukseen ilmastolakon vuoksi, kertoi johtaja Anni Miettunen STT:lle eilen.
Esimerkiksi Turun koululaiset saivat kaupungilta luvan osallistua ilmastolakkoon huoltajien poissaololuvalla."

Mutta juu Tiina-Liisa tokalla 8v ja Juuso seiskalla 13v on tiedostavia nuoria jos palstarölleihin on uskominen eivätkä suinkaan vain litsaa tai ole pakotettu menemään kouluun.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kovasti se tuntuu persuja harmittavan että nuoriso on jo paljon viisaampaa ja kyvykkäämpää, kuin 90% persujen nykyisistä ehdokkaista.

Sellaista se elämä on, avarakatseisuus ja opiskelu kannattaa, ei peruutuspeiliin tuijottaminen.

Mononen tuolla epäili, että pelkään persujen menestystä vaaleissa, no olen aika havoin pelännyt puoluetta, joka on jo ennen vaaleja määrätty oppositioon.

Ei suunsoittajia kannata pelätä, tekoja taas ei ole, eikä niitä tule.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Suhtautuminen ilmastonmuutospropagandaan ei ole persuilusta kiinni. Tasapainoisesti ja omilla aivoillaan asiaa ajattelevia löytyy kaikista puolueista. On ikävää, että tämän kysymyksen kohdalla heitä ei löydy muualta tilastollisesti yhtä paljon kuin persuista, joiden missio muutoin on toiselta planeetalta omani kanssa.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Mistä nämä sinisilmäiset punakuonot oikein sikiävät?

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Mitäpä sitä kersoille kiljumaan kouluunmenosta. Antaa heidän ahdistua kollektiivisesti tulevasta maailmanlopusta. Ainahan on ollut syytä ahistua. Kuus- ja seitsenkymmenluvuille Vietnamin sodasta, kahdeksankymmenluvulla reikanin ohjuksista.
Vanhemmat voivat auttaa lastensa ilmastoahistusta ilmoittamalla ettei uutta älykännykkää tule ainakaan vanhempien rahoilla ja kesälomaksi suunniteltu ulkomaanmatka sujunee ilmastotalkoolaiselta polkupyörällä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Kuinkahan moni yläasteikäinen poika on ahdistunut ilmastonmuutoksesta? Lukioikäisistä ehkä pari jolloin näidenkin motiivi saattaa olla miellyttää luokan tyttöjä. Jos joku Hesari on haastatellut kolmea Helsingin Lyseon tyttöä en kauheasti alkaisi tästä yleistämään. Edes ihan joka koulun rehtori ei siis ole innoissaan ilmastohömpästä joten kai sitä tulee esim. seuraavaa rehtoria kuulla vaikkakin joku toinen, kaverin koulun, rehtori saarnaakin maailmanlopusta ...

Hei!

Ilmassa on keskustelua ilmastolakosta! Mm. lukiolaisia on innostettu osoittamaan mieltään ilmaston puolesta.

XXXXXXXXXXX koulussa on normaali koulupäivä. Poissaolot merkitään ja huoltajat kuittaavat wilma-merkinnät. Ei ole olemassa yleistä vapaapäivää!!

Koulumme oppilaskunta ja vihreä lippu -raati valmistelevat Ilmastoaiheista ohjelmaa toimintavälkäksi.

Rehtori

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

On se nuoriso ihan pilalle mennyt kun lintsaa koulusta ilmastonmuutoksen vuoksi. Silloin kun me oltiin nuoria koulusta lintsattiin kun haluttiin tietää meneekö viina paremmin päähän kun sen vetää tyhjään mahaan.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Tämä ilmasto hössötys muistuttaa jo lähinnä jotain uskonnollista hurmosliikettä, jossa joku paasaa jotain ihan höpöhöpöö ja sanoo, että tähän pitää uskoa. Sitten se tyhmempi osuus menee halpaan, ja alkaa toistaan mantraa.

Täydessä ilmastohurmoksessa näyttääkin vihreät ja vasemmistopuolueet olevan, niillähän se aina lähtee mopo keuliin. Mutta kun ei järki päätä pakota.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ja vaalivoitto on tulossa, ja nuoretkin ovat viisaita.

Ottaako koville :)

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

"Vaalivoitto", meinaatko demareita? No minulle se on aivan sama, vaikka sitten nähdäänkin Rinteen puolueen kannatuksen romahdus.

Vaa se on aina hauska nähdä kuinka teillä vassuilla ja vihreillä tosiaan lähtee se mopo keuliin, vähän joka asiassa. Ei ehditä edes ajatella kun jo huudetaan milloin mistäkin, mutta kun vasurivihreissä on aina ollut paljon fanaattisia hörhöjä.

Onko se muuten jotain viisautta, jos lapset lähtee kesken koulupäivän osoittaan mieltään ilmastonmuutoksesta?

Löisin vetoa että vuoden päästä tähän aikaan, ei ilmastonmuutoksesta puhuta enää mitään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #39

Ei kannata lyödä vetoa, häviät.

Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen

Miksei ne kovasti kehumasi ilmastotietoiset nuoret jätä mopojaan ja mopoautojaan talliin, tai vie kierrätykseen?

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Mielestäni suomettuminen on suomettumista riippumatta siitä tapahtuuko se Brysseliin vai Moskovaan päin.

Käyttäjän juholeppanen kuva
Juho Leppanen

80-luvun teininä muistan itsekin miten suomalainen media lietsoi vihaa Reagania ja USA:n sotavoimia vastaan. NL:lla sen sijaan oli rauhanvoimat. Siitä on melkein 40 vuotta aikaa enkä vieläkään ole oppinut luottamaan suomalaisiin tiedotusvälineisiin, kulttuuriväkeen tai "älymystöön".

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Valtamedia Yle etunenässä ja tietynväriset poliitikot ne nytkin ovat tätä "ilmastopaniikkia" luoneet jopa siinä määrin, että jotkut ovat mielestään ahdistuneet.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Maailmanlaajuinen ylen luoma ilmastopaniikki :)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #48

#48:
... joka esiintyy oikeastaan vain ylen sivuilla. Kyllä BBC:llä ja muillakin on aika-ajoin ilmastoasiheisia juttuja, jopa analyysejä, mutta maailmanlaajuinen paniikki kukoistaa vain Ylessä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #48

Ei suinkaan Ylen luoma. Yle vain on lähtenyt mukaan.
Ei Ylekään nyt sentään niin suuri vaikuttaja ole. Yle on vain vietävissä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #48
Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Nähdessäni isot lapsijoukot televisiossa luulin ensin kyseessä olevan mielenilmauksen uutta Muumi-animaatiota vastaan tai puolesta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sadassa maassa oltiin yhtä lapsellisia.

Lapset ja nuoret ovat hyvällä asialla.

Toisia se harmittaa, mutta sellaista se vähemmistön elämä usein on.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Pääasia on, ettei vanhoja Muumi-animaatioita kielletä ilmastonmuutosta edistävinä.

P.S. Lapsille ja nuorille liikunta ja jo pelkkä seisominenkin ulkona raittiissa ilmassa tekevät varmasti hyvää.

Käyttäjän HeikkiMkinen1 kuva
Heikki Mäkinen

Kaiken kokeneet sanovat että taistolaisilla oli parhaat naiset.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Ajassa on ilmiöitä ja eri aikoina eri asioihin reagoidaan yllättävän samankaltaisilla metodeilla. Lapsi on puhdas ja viaton sekä edustaa tulevaisuutta. Siksi on hyvä keino esitellä puhdasoppisuutta. En tietenkään kiistä ilmastonmuutoksen tärkeyttä hoidettavien asioiden luettelossa, mutta on oltava kuitenkin hereillä, kuinka sitä torjutaan vai käytetäänkö sitä keppihevosena tiellä valtaan. https://fi.wikipedia.org/wiki/Lasten_ristiretki

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Keskustelun pitäminen ilmastonmuutoksessa ehkäisee sopivasti monien suurempien epäkohtien tulemista mukaan keskusteluun. EU liittovaltiokehitys, euro ja velkaantuneiden maiden rahoittaminen olisivat epäkiitollisia aiheita monille puolueille.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Tuo nuorten viisaus... Ei se taida aivan satavarmasti pitää paikkansa? Sen sijaan taito käyttää pelikonsolia tai tietokonetta on nykyään varmaan aika korkealla tasolla verrattuna noitten nuorten vanhempiin. Suurin osa nuorten ajasta ei ole mennyt ilmastosta huolestumiseen vaan siihen miten saavuttaa vaikkapa Counterstrikessa huipputulokset jne.

Seuraan itse haluatko miljonääriksi ohjelmaa ja aina yllätyn jopa akateemisten aikuisten rämpimistä oljenkorsineen ennen 1000 euroa. Kenraali Franco, ei soi kello? kuka hän on, en ole koskaan kuullut???? Jaajolla on pokassa pitämistä? Missä nämä akateemiset ovat olleet vaikkapa historian tunneilla, Naton ahdistavia ydinohjuksia vastustamassa? taksvärkissä Nigaraguan sandinistojen tueksi? Minun 3 mk ko taksvärkistä hupeni työrupeamasta johtuneen ahdistuksen jälkihoitoon alakylän kioskilla, tokenin melko nopeasti.....

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Tarkoittanet "vasemmisto-intellektuelleja"
Kansakoulupohjalta lehtiä ja kirjoja , jopa Aku Ankkaa lukemalla oppii maailmasta enemmän, kuin kahlaamalla Leninin teoksia.

Käyttäjän pminkkin kuva
Petri Minkkinen

Yksi uusiokäytössä oleva metodi ovat ilmiannot, joita kehotan vastustamaan: http://pminkkin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/271616-ve...

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Paljonkohan toimittaja Matti Virtanen on saanut vihapostia viherpunaisilta ilmastouskovaisilta, kun kehtasi kirjoittaa kirjan "Ilmastopaniikki"?

Käyttäjän EeroKaristo kuva
Eero Karisto

Tosi noloa, Luukkanen. Ymmärrän kyllä, että teksti on takroitettu provokaatioksi, mutta se loukkaa aika suurta joukkoa ihmisiä. Lapsellista ihmisten alivarvioimista.
Olet muuten väärässä myös kouluneuvostokommentissasi. Ei meitä kukaan mihinkään käyttänyt. Ihan itse tiesimme, mitä itse teimme. Niin me silloiset kokomusnuoret kuin kaikki muutkin.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

niinhän ne monet uhrit sanovat...tulee parempi mieli...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset