Arto Luukkanen

Roni Back on poliittinen henkilö?

Eilen Yle lähetti uutisen, jossa YouTubettaja Roni Back väitti, että häntä on käytetty hyväksi minun ”vaalipropagandassani”.

Asia ei tietenkään ole niin.

Sovin hänestä haastattelun ohjelmaani viime vuoden lopulla. Se kuvattiin tammikuussa 2019 ja se lähetettiin eetteriin 12.2.2019. Haastattelun jälkeen kuvatussa lyhyessä ”fiilistelyvideossa” me toteamme Roni kanssa, että lasten ja nuorten kannattaa käydä koulunsa mutta myös unelmat ovat tärkeitä.

Se miten sitä minuutin videota käytettiin, oli erinomainen – ja se julkaistiin minun Facebook-sivuilla. En ollut silloin ehdokas, eikä siinä videohaastattelussa ollut mitään poliittista mainontaa.

Se sai olla rauhassa yli kuukauden ja sitä katsoi noin 2000 ihmistä. Se oli jo miltei unohtunut. Koulutuksen asia sai kuitenkin silloin ansaitsemansa huomion: on tärkeää, että lapset käyvät koulunsa eivätkä jää kotiin nurkkiin pelaamaan pelejä.

Videoklipin intressi oli hyvä ja epäpoliittinen. 

Sitten se ei ollutkaan.

Miten demonisoidaan - esimerkkejä

Tämä kirjoitukseni oikeastaan ihmettelee sitä miksi jotain poliittista puoluetta demonisoidaan niin, että tämän henkilön kanssa yhdessä näkyminen jossain videossa voi ”tahria” hänet.

Se johtuu minusta siitä, että valtamedia on vanhojen poliittisten puolueiden suostumuksella lähtenyt tähän ”tahrimisleikkiin” mukaan.

Ongelma liittyy tietysti edustamaani puolueeseen – perussuomalaisiin, joiden marginalisointi on saavuttanut järkyttävän laittomat mittasuhteet. Kyse on toimittajien asenteista; jotka muistuttavat lähinnä villien ihmissyöjien käsiin joutuneiden lähetyssaarnaajien kauhua.

Laitan tässä muutamia esimerkkejä siitä.

Miettikää minkälainen hulabaloo olisi syntyisi, jos Pekka Haavisto mainitsisi jossain haastattelussaan jonkun vanhan puolueen edustavan ”ihmisvihaajia”?

Asiasta ei kuitenkaan syntynyt ongelmaa kun kyse oli PS-puolueesta.

Tämä tapahtui 14.7. 2017, noin klo 8.35 kun vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto radiossa Yle 1 (Porista) yhdisti PS-puolueen ihmisvihaan.

Toinen tällainen yleinen tapahtuma oli kun toimittaja Eeva Lehtiniemi 6.3. Huomenta Suomi lähetyksessä totesi että ”Soini avasi puolueen rasisteille”. Keitä rasisteja hän tarkoitti? Kaikkia vai jotain erityistä?

Tällaista mielipiteen muokkausta voi heitellä surutta televisiossa eikä kukaan ajattele että ”nytpä se toimittaja sanoi rumasti…”.

Perussuomalaiset ali-ihmiset

Kyse on asenne-ilmaston muokkauksesta. Siinä ei ole tippaakaan moniarvoisuutta tai humanismia: esimerkiksi vuoden 2017 PS puoluekokouksessa paikalle lähetetyt hyvin tunnetut toimittajat (jotka tekevät muuten nyt vaalihaastatteluja) vitsailivat kova'äänisesti ja iloisena iltajuhlassa, että ”eihän nämä persut osaa käyttää haarukoita”.

Näiden viesti oli selvä: Perussuomalaiset ovat jotain ali-ihmisiä. Joukkona. Tämä jos mikä oli ”hyvä-rasismia”.

Roni Backin asenne on ymmärrettävä näiden toimittajien mielipiteiden kautta. On selvä, että esiintyminen samassa kuvassa tai edes saman hengittäminen kuin nämä ”rasistit” tai ”ihmisvihaajat” tahrii ihmisen karman loppuiäksi kun ”hyvä-media” suoltaa tällaista mielipiteen muokkaamista. 

Haluaisin siksi ystävällisesti kysyä Ronilta: PS-puolue on laillinen puolue ja toimii Suomen lakia kunnioittaen. Miksi se, että olet samassa kuvassa sen puolueen jäsenen kanssa, tahrii sinut? Minusta se ei tahri sinua.

Hyvisten kanssa voi olla

Hyvien ja kunnon ”Hyvä Puolueiden” kanssa Roni ei pelkää tahriutumista.

Tässä muutama esimerkki:

Roni Back ja Sauli Niinistö 9.12.2017. https://

Roni kertoo videolla että hänet pyydettiin mukaan matkalle, sillä nuorten kiinnostus politiikkaan on ollut laskussa. Eli hän siis on mukana politiikassa?

Seiskan mukaan Roni Back oli myös Niinistön vaalivalvojaisissa. Artikkelissa myös kerrottiin, että Back äänesti Niinistöä. Mutta Roni, eihän sinun pitänyt ottaa poliittisesti kantaa? Tai osallistua vaalipropagandaan?

Kannattaako Suomen olla EU:ssa? https://

Video tehtiin Euroopan komission Suomen-edustuston ja Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimiston kanssa!

VIDEOLLA RONI: 9.5. Vietetään Eurooppa päivää ja sen kunniaksi voi voittaa matkan Kuopioon, jossa pääsee tapaamaan Ronia? ”Sun pitää ottaa kuva siitä miten EU näkyy sun arjessa ja lisätä hashtag #MUNEUARKI ja olet mukana arvonnassa.”

RONI: ”Se et me ollaan yhtä se tuo sen mahdollisuuden et me voidaan vaikuttaa asioihin yhdessä joka on mun mielestä tosi tärkeetä ja sen takia mä vähän pelkään et jos enemmän alkaa tapahtuu tällast Brexit tyylistä menoa, maat alkaa viemään enemmän omia etuja kuin Euroopan yhteisön etuja niin mihin tää johtaa.. mä en tiedä.”

Roni tapasi myös Jyrki Kataisen Belgiassa! Mutta kuitenkin, eilen julkaistussa uutisessa Roni ilmoitti seuraavanlaisesti: ” Back painottaa, ettei halua ottaa poliittista kantaa eikä esiintyä vaalikampanjassa.”

Roni on tavannut myös Hjalliksen. Katsokaa YouTubesta!

Hyvä Roni - arvostan sinua!

Niin Roni, nähtävästi politiikka on sinulle ihan ok.

Jos puolue on median ja muiden mielestä oikea!

Vielä kerran: arvostan sitä työtä jota teet. Jaamme samat arvot lasten ja koulutuksen tärkeydestä.

Mutta miksi se, että olet samassa kuvassa PS-ihmisen kanssa, on paha asia, mutta se, että äänestät Saulia, ei ole?

Arto Luukkanen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (64 kommenttia)

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Te olette Suomen talebaanit, mistä epäilet ihmisten saavan kuvansa puolueestanne? Johan teillä on pari sankaria joiden homma on pysyä otsikoissa mahdollisimman räväkällä menolla, olisiko sillä mitään tekemistä mielikuvilla persuista? Miksi aina ihmisten mielikuvat teistä on jotenkin vääriä, mikä on se asia mitä ei olla ymmärretty?

Itse et kykene argumentointiin edes itseäsi nuorempien kanssa menemättä ad hominemiin. Millaisen kuvan luulet tämän antavan duunaripersusta kun dosenttikin on tuota tasoa? Ei kannata antaa sen koulutuksen nousta liikaa huppuun vaikka se persujen joukossa antaisikin messiaan aseman.

Persut on vähän kuin Jordan Peterson: aina kaikki ymmärtää väärin ja sitten uhriudutaan miten on ymmärretty väärin. Vaikka olisi videolla paskapuheet suoraan sanottuna, on se jotenkin tulkittu väärin. Uhriutumisessa persuja on mahdoton päihittää.

Lopeta ihmisille valehtelu niin olet ansainnut arvostukseni takaisin. Puoluettasi tuskin tulen silti koskaan äänestämään. Koita kestää.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Sellaiseksi tämä maailma on mennyt, Orwellilainen kielenkäyttö on vallannut politiikan. Eikä vain politiikan, vaan ihmisten kielen. Medikalisaatioko on sekoittanut ihmisten päät?

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Ei kyllä nyt aukea kommenttisi ollenkaan, pahoittelen. Kritisoin valehtelevaa dosenttia omassa kommentissani.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #5

nuori mies...väität kaikenlaista valehtelusta vaikka sinulla ei ole elämänkokemusta paljoakaan.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #8

Ei siihen Arto-kultaseni elämänkatsomusta välttämättä tarvita, vaikka kaltaisesi heppoheikit onkin aika helppo tunnistaa jo pikkulapsen tai vaikka parikymppisen tubaajan. Mielikuvani sinusta valehtelijana vahvistui vain puhelinkeskustelumme jälkeen, huomasi että olit hyvin kiusaantunut eikä ihme että sinulle tuli kiire lopettaa puhelu, olet ilmeisesti tottunut yksinkertaisempiin tyyppeihin joille hurjat väitteesi uppoavat. Minä haistan paskapuheet jo kaukaa, koska olen niin paljon seurannut netistä matskua jossa paskapuheet paljastetaan. Faktantarkistus ei oikeasti ole vaikeaa, luulisi dosentinkin sen osaavan. Mutta koska uskon että sinä osaat faktantarkistuksen, englannin kielen sekä olet kykenevä ymmärtämään lukemaasi tekstiä (toivon mukaan), ei minun ole syytä epäillä taitojasi näissä asioissa. Koska kuitenkin väitteesi ovat ristiriidassa faktojen kanssa, ei minulle jää muuta vaihtoehtoa kuin epäillä rehellisyyttäsi ja poliittisia motiivejasi näissä asioissa.

Mssäs se GCM-sopimuksen hyväksymisen jälkeinen pakolaistulva viipyy? Joulun alla sai vielä sellaisen kuvan että venttiili on nyt irti ja rajat auki.

Eiku nii, se olikin vain piccu jeccu )))

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell Vastaus kommenttiin #8

Ja suoraan ad hominemiin. Nyt nyt Arto. Pitää jo vähitellen kysyä että seinällekö olet argumentoinut kun olet tittelisi ansainnut?

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen Vastaus kommenttiin #8

Vastauksesi kertoo ihmisestä aika paljon.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Taas on ymmärretty väärin, Hakkarainen selitti tarkoittaneensa matulla maaseudun tulevaisuutta.

Yle: Poliisi käynnisti omasta aloitteestaan selvityksen Teuvo Hakkaraisen vaaliautosta

https://www.ksml.fi/kotimaa/Yle-Poliisi-k%C3%A4ynn...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Koira - karvat, seepra - raidat, persu - maine :)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Persut on vähän kuin Jordan Peterson: aina kaikki ymmärtää väärin"

Tuo oli mielenkiintoista koska kukaan ei halunnut alkaa väittelemään
Jordan Petersonin kanssa.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Youtubesta ainakin löytyy Peterson vs. Matt Dilahunty sekä Peterson vs. Sam Harris. Ensimmäisessä Peterson jäi kyllä ainakin toiseksi, tuota toista en ole katsonut. Myös ilmeisesti väittely Slavoj Zizekin kanssa on tuloillaan.

Lisäksi noita Petersonin luennoilta kerättyjä väitteitä on debunkattu monissa videoissa. Osuvin oli mielestäni tämä: https://www.youtube.com/watch?v=iIfLTQAKKfg

Summa summarum videosta: Peterson väittää yhteenkietoutuneita käärmeitä kuvaavien symbolien todistavan että alkukantaisetkin heimot tunsivat DNA:n "double-helix" -rakenteen. Hän sanoo ensin "I really believe this is representation of DNA". Hän sanoo näin luennolla, joten varmasti monet ottavat sen todesta. Kun kuitenkin myöhemmin asiasta kysellään eri foorumilla, Petersonin väitteet ovatkin enää "spekulaatioita". Mainitsemisen arvoinen asia mielestäni siellä luennolla, varsinkin kun Peterson osoittaa täydellisen ymmärtämättömyytensä aiheesta josta hän spekulaatioitaan heittää.

Petersonin fanipojat ovat lähes yhtä huvittavia. Edes televisiokamera ei aina ymmärrä Petersonia ja on väitetysti vääristellyt hänen sanomisiaan.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Helppo vastaus Artolle. Roni ei jaa samoja arvoja sinun kanssasi mikä hänelle sallittakoon. Toiset on vaan erimieltä kuin sinä ja youtube-vaikuttajana, hyvin suosittuna sellaisena voi kertoa mielipiteensä sananvapauden nimissä. Sinun alfatv ohjelmasi ovat jumalattoman tylsiä, olet jo vanha ukko niinkuin minäkin ja ketään ei kiinnosta. Ymmärrän tuskasi.

Jukka Ryhänen

Voi näitä rassukoita nuoria jotka täälläkin kirjoittelevat. Täysiä lapsia vielä. Mitä muutakaan voisi olla siinä iässä.

Odotellaan millainen sauhuaja sieltä tulee kommentoimaan netistä oppimiaan kliseitä.. on jotenkin koomista kun samat muutamat lauseet pyörii näiden pumpulipäiden näppiksellä. Omia ei löydy.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Voi näitä rassukoita ja pumpulipäitä. Siinäpä oli todellinen argumentti mikä ei todellakaan vakuuta.

Jukka Ryhänen

Se ei nyt ollut varsinaisesti tarkoitettu sinulle joten voit ottaa levon.

Eikä sille mitään voi että nuoret eivät vielä ymmärrä. He ovat vasta lapsia usein. Ei heiltä voi vaatia aikuisuutta.

Pikkuisen sääliä täytyy ihmisellä olla.

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell Vastaus kommenttiin #17

Ylemmyydentunto (ja sen kautta usein seuraava "oikeus halveksuntaan") ei ole mikään aikuisuuden osoitus. Vielä vähemmän on turha ja valheellinen ylemmyydentunto. Ensinnäkin, oikeus siihen täytyy ansaita, ja oikeasti kypsät ihmiset eivät sorru siihen silloinkaan kun varaa olisi. Itse olen usein huomannut, että ikä ei aina tuo mukanaan viisautta, älykkyyttä vielä paljon vähemmän.

Jukka Ryhänen Vastaus kommenttiin #19

Näin on, ikä ei aina tuo mukanaan viisautta jne mutta elämänkokemuksen se tuo aina. Ikä tarjoaa myös aina mahdollisuuden kehittymiseen ja kypsymiseen ja niin yleensä myös tapahtuu. Lapset sen sijaan ovat yleensä aina henkisesti varsin kehittymättömiä ja kypsymättömiä verrattuna aikuiseen. Varsinkin nykyään nettiaikakaudella ja kurittomuuden ja itsekkyyden kulta-aikana.

Ylemmyydentuntoa ei ole se että sanoo edellä olevan.

Oikeutta ylemmyyteen ei ole olemassakaan eikä sellaista voi ansaita.

Kas kun olet vielä hereillä. Eikö Tepon blogeissa tapahdu mitään?

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell Vastaus kommenttiin #21

Tässä sängyllä odottelen että kissa saisi tarpeekseen paijauksesta ja päästäis minut nukkumaan, ja uni tulisi, sen saamisen vaikeus kun on kuulunut rasteihini jo pienen iäisyyden.

Mutta jaa. Itse kun huomasin jo ennen teini-ikää olevani ainakin joitain aikuisia viisaampi ja älykkäämpi. Toki ikä antaa enemmän mahdollisuuksia, tai ainakin aikaa, kehittymiseen, mutta sekin on pitkälti riippuvainen ihmisestä itsestään sekä tämän elämän tapahtumista. Ei ole mikään mahdottomuus, että 30v on jopa kaikin tavoin kehittyneempi kuin 50v, tai 50v kehittyneempi kuin 70v. Ei se ikä ole mikään lyömäase jolla voi automaattisesti alkaa väheksymään toisten viisautta tai ymmärrystä, ja vielä vähemmän argumentteja. Itse muistelisin, että aikamoinen metakka nousi aiemmin, kun jotain väheksyttiin "vanhoina gubbeina", ja nyt sama vaikuttaa olevan sitten taas täysin hyväksyttävää kunhan sen tekee kääntäen. Eiköhän totuus ole, että joitain asioita ymmärtävät paremmin ne, jotka olvat ns. "natiiveja" niiden suhteen (esimerkkeinä nuoret ja tekniikka), ja toisia taas ne jotka ovat nähneet pidemmän kaaren kehitystä (esim. vanhemmat ja historia).

Kyllä minä muitakin blogeja luen jos vaikuttavat kiinnostavilta, en vain niin usein viitsi ruveta kommentoimaan asioihin joissa en ole asiantuntijatasolla.

Jukka Ryhänen Vastaus kommenttiin #24

"Mutta jaa. Itse kun huomasin jo ennen teini-ikää olevani ainakin joitain aikuisia viisaampi ja älykkäämpi."

Ok. Huomasiko joku muu saman sinun osaltasi? Miten se näkyi? Pyydettiinkö sinua luottamustehtäviin? Minkälaisiin? Minkä tutkinnon olet suorittanut? Tohtorin? Entä työelämässä, millaisia tehtäviä?

En yleensä katsele ihmisiä googlesta enkä tiedä sinustakaan mitään.

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell Vastaus kommenttiin #40

Sanotaanko nyt vaikka että minulla on kyllä asiasta ihan mustaa valkoisella jo melko varhaisesta lapsuudesta. Ei toki suoria vertailuja tiettyihin aikuisiin, mutta vertailua väestöön yleensä. Muuten minulla ei ole kiinnostusta ruveta tässä elämäntarinaani sinulle avaamaan.

Jukka Ryhänen Vastaus kommenttiin #41

Ajattelin lähinnä yleisellä tasolla. Esimerkiksi minkä asteen tutkinnon olet suorittanut (peruskoulu, ylioppilas, ammattikoulu, ammattikorkeakoulu, korkeakoulu, lisensiaatti, tohtori) ja minkälaisissa tehtävissä työlämässä (esim. työntekijä, esimies, johtava asema, asiantuntijatehtävä, yrittäjä tms.). Objektiiviset ulkopuolisten havaittavissa olevat seikat kertovat paljon. Itse arvioitu älykkyys ja viisaus ei.

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell Vastaus kommenttiin #43

Ja sinäkö luulet että opiskelutaso tai työtehtävät ovat jokin objektiivinen mittari älykkyydelle? Siihen, mihin päätyy elämässä vaikuttavat lukuisat muutkin seikat. Tuo musta valkoisella on kuitenkin nimenomaan objektiivisen ulkopuolisen ammattilaisen virallinen lausunto.

Jukka Ryhänen Vastaus kommenttiin #44

Kyllä näyttää koko muun maailman mielestä olevan se mittari jolla ihmisen objektiivisia suorituksia ja kykyjä mitataan.

En nyt halua vielä tuomita sinua, ehkä haluat kuitenkin avata hiukan tuota opiskelu- ja työelämän ansioluetteloasi, mutta yleensä on niin että henkilöt jotka antavat sinun kaltaisiasi vastauksia antavat niitä siksi että meriittejä ei ole.

Sävysi viittaa myös siihen suuntaan.

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell Vastaus kommenttiin #46

No avataan sen verran, että siinä hommassa mihin olen eniten panostanut, olen ollut Suomen huippuja, ja kuullut myös kommentteja että olisin sitä maailmanluokassakin. Opiskeluani ovat kuitenkin haitanneet mm. koulukiusaaminen ja diagnosoimaton ADD. Eipä sen puoleen, peruskoulussa sain silti luokan poikien parasta keskiarvoa tasaista tahtia näkemättä tippaakaan vaivaa asian eteen, ja vaikka monet ns. taideaineista olivat minulla heikkoja.

Jukka Ryhänen Vastaus kommenttiin #48
Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen Vastaus kommenttiin #17

Olen huomannut että nuoret kannattaa ottaa vakavasti. Heidän maailmankuvassaan saattaa olla vähäisestä kokemuksestaan puutteita, mutta aina on oikein haastaa vanhojen pierujen omaa homehtunutta maailmankuvaa.

Jukka Ryhänen Vastaus kommenttiin #20

Samoin, olen aina pannut merkille tuon. Se on luonnollinen kiertokulku maailmassa. Nuori haastaa vanhan. Noteeraan kuitenkin vain sellaisen nuoren jonka käytös on asiallista. Haistattelijat saavat jäädä kasvamaan.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #22

Kuule Jukka, jos olet seurannut dosentin kirjoituksia, tietäisit että dosentti täällä itse on se iso lapsi joka ei kykene argumentoimaan edes itseään nuorempien kanssa.

Myös sinun kirjoituksistasi huomaa ettet ole täysin kypsä vielä. Siksi saat jäädä kasvamaan kunnes osaat laskeutua pilvilinnoistasi meidän muiden keskustelijoiden tasolle. Jos ei pysty argumentoimaan vaan menee henkilökohtaisuuksiin, miksi sellaista tyyppiä tulisi arvostaa olipa sukupuoli tai ikä mikä tahansa?

Olen huomannut että joidenkin teidän vanhempien ihmisten kohdalla ikä on noussut hattuun, nuoret on vain sitä ja tätä stereotypiaa. Lapsia jotka eivät kykene itse ajattelemaan, toisin kuin minä, viisas ja elämää nähnyt aikuinen. Siksipä ette näekään miten väärässä olette, ylimielisyys teidät sokaisee.

On teissä vanhemmissa ihmisissä fiksujakin, niitä joiden ei tarvitse turvautua ad hominemiin näkemystensä perustelemiseksi. Sellaisia tyyppejä itse arvostan, olipa ikää 10 tai 100 vuotta. Sinä et arvostusta ole ansainnut pätkääkään.

Jukka Ryhänen Vastaus kommenttiin #28

Olen seurannut dosentin kirjoituksia ja huomannut että hän on älykkäimpiä kirjoittajia Uudessa Suomessa. Sinun kirjoituksistasi olen havainnut että ne ovat vielä teini-iän tuotoksia. Et saa mitään muuta sanotuksi kuin alkukantaisia purkauksia ja henkilöön menemisiä.

Sinulla on kova uho ja uhma päällä, hormonit hyrräävät mutta muu ei. Jatka vaan samaan malliin.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #39

Hieno comeback, selkeesti on hiekkalaatikolta opittu keskustelutaidot. No mut, ei vanhojen tarvii mitään perustella, ne vaan tietää paremmin. Ikävää ettet mitään tainnut oppia lukemastasi. Mutta en ihmettele.

Jukka Ryhänen Vastaus kommenttiin #45

"hiekkalaatikko"
"taleban"
"valehteleva dosentti"

jne jne

En ole tietääkseni puhunut sinulle mitään mutta sinä itse halusit tulla juttusilleni. Tyylisi on sen verran alatyylinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä ja riitaa haastava että en jaksa kovin paljon käyttää aikaa palautteen antamiseen.

Varmaankin sinun kannattaa hakeutua ikätoveriesi seuraan?

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #47

"Voi näitä rassukoita nuoria jotka täälläkin kirjoittelevat. Täysiä lapsia vielä. Mitä muutakaan voisi olla siinä iässä."

"En ole tietääkseni puhunut sinulle mitään mutta sinä itse halusit tulla juttusilleni."

Tää on keskustelupalsta, hei haloo? Luulit varmaan että kommenttisi näkyy vain kavereille tai jotain?

Tää on se tyyli jolla vanhat ihmiset täällä haluavat argumentoida, mitäpä minä sille voin. Aloittaessani kirjoittelun tänne liitin monesti tieteellisiä artikkeleita väitteitteni tueksi. Kauanpa sellaista jaksaa kun vastapuoli ei tahdo lähteä samaan leikkiin mukaan vaan alkaa heti vetoaminen ikään tai muuhun ulkopuoliseen seikkaan.

Näitä dosentit hölmöilyjä mm. GCM-sopimuksesta on täällä monet minua asiasta paremminkin tietävät osoittaneet, vastaukseksi dosentilta tulee yleensä jotain mukahauskaa ryssähymiöiden saattelemana tai jos olet oikein pätevä, saattaa bännivasara napsahtaa liiasta tiedon julkituomisesta.

Ehkäpä se on sitten fiksuinta siirtyä älykkäämpään seuraan kun täällä taso nyt on mitä on. Itse tykkään asiapitoisesta keskustelusta, mutta ehkä tän foorumin ilmapiiri on vaan kyynistänyt liikaa.

Mitäpä veikkaat iäkseni, koulutustaustakseni tai työkokemuksekseni? Kun nuo tuntuivat Rikun kohdalla kiinnostavan. Entä omat meriittisi tähän keskusteluun?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #28

AP!
"Olen huomannut että joidenkin teidän vanhempien ihmisten kohdalla ikä on noussut hattuun, nuoret on vain sitä ja tätä stereotypiaa. Lapsia jotka eivät kykene itse ajattelemaan, toisin kuin minä, viisas ja elämää nähnyt aikuinen. Siksipä ette näekään miten väärässä olette, ylimielisyys teidät sokaisee."

Noin minäkin ajattelin, kun olin sinun iässäsi. Oli suorastaan rasittavaa. Itseasiassa tuo elämänvaihe kestää sinne kolmekybään. Silloin ainakin itse aloin tajuamaan omia silloisia ajatuksiani ja suhtautumisiani vanhempiin ihmisiin, oli myönnettävä suurimmaksi osaksi "olinpas lapsellinen ja typerä".

Mutta minun nuoruudessani, ei koskaan törmännyt nk. "kusipää nuoriin" mitä nykyään on joka nurkalla ja itse pidän juuri niitä nuoria kusipäinä, kun vaativat ettei keski-ikäisillä ihmisillä pitäisi olla äänioikeutta, eikä osallistua politiikkaan. Tälläiset kusipää nuoret tapasin yhtenä kesäisenä päivänä ruokaravintolassa esitellessään meille ajatuksiaan, he olivat vihervasmmistoa kuten sinäkin AP. On aika typerää kieltää tulevaisuudessa itseltään osallistua yhteisiin asioihin, tokaisin. Hiljaista tuli.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #59

Risto! Mistä päättelet että et ole enää "kusipäänuori"?

Kun tämä keskustelu on nyt rönsyillyt itse aiheesta jo niin kauas koskemaan lähes yksinomaan minua, kukaan ei ole ottanut mitään kantaa sanomisiini tai mikä niissä on pielessä, pelkkää vetoamista ikään ja kypsymättömyyteen. Niin voisitko nyt Risto kertoa, millä perusteella et enää ole "lapsellinen ja tyhmä"?

Minulla ei ole lähtökohtaisesti mitään väliä sillä, mikä on henkilön ikä tai tausta. Tunnen niin kansallissosialisteja kuin nekruiksi toisiaan kutsuvia mamuja. Myös töissä olen lähtökohtaisesti tekemisissä itseäni vanhempien henkilöiden kanssa eikä siinä ole mitään ongelmaa, tiedätkö miksi? Koska jos keskustelemme jostain, eivät he tyrmää sanomisiani vedoten ikääni. Keskustelua voi käydä niin kuin aikuiset ihmiset, täällä se tuntuu olevan hankalaa, kuten huomaamme. Ylilaudallakin on varmaan tasokkaampia argumentteja mitä täällä näkee.

Monet aikuiset ihmiset täällä myös uskovat kaiken maailman salaliittoteorioihin (kuten dosentti itse), itsekin uskoin 12-vuotiaana kunnes tajusin että olinpas lapsellinen ja kritiikitön väitteitä kohtaan. Asioiden selvittäminen avasi silmät ja sai kyseenalaistamaan ja tarkistamaan faktat. Monia ei tämä aspekti tunnu kiinnostavan, kunhan vain saa höpötettyä mahdollisimman paljon tuubaa eikä tosiasioilla väliä. Sosiaalinen mediakin oli vielä mukava ja toimiva yhteisö irc-gallerian aikoihin, sitten vanhat ihmiset pääsivät facebookkiin joka oli monelle varmasti täysin uudenlainen kokemus. Nuorille sentään opetettiin vielä netikettiä sun muuta 10-20v sitten, joutais moni muukin noita asioita opettelemaan. Varmasti on itsessänikin parannettavaa, tykkään vaan olla vähän kärkäs :)

Haluat lokeroida minut johonkin vihervasemmistomuottiin ja ajatella että nyt kun tapasit jonkun nuoren niin tiedät kaiken myös minusta. Ihminen ei vain ole niin yksinkertainen että sen voi sopivasti kategorisoida, jokainen meistä on yksilö. Siksi en minäkään puhu kaikista vanhoista ihmisistä, koska ikä ei ole kriteeri sille miten pihalla on tai ei ole. Enkä ole vanhoilta ihmisiltä äänioikeutta viemässä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #17

Kyllä nuoret ymmärtävät. Itsekin, muistan vieläkin, olin kaikkein viisaimmillani n. 16-vuotiaana. Silloin tiesin kaikesta kaiken ja joka tapauksessa enemmän kuin muut.
Sittemmin olen vähitellen saanut oppia että tiedän tuskin mistään mitään.
Varsinkin sen jälkeen kun joku sanoi että mitä enemmän tietää sitä paremmin ymmärtää kuinka vähän tietää.
Tämä sama asia toistuu jokaisella sukupolvella eikä siinä ole mitään pahaa.

Jukka Ryhänen Vastaus kommenttiin #50

Teppo on ilmeisesti melko katkera kun en hyväksy kannabiksen laillistamista. Et enää kestänyt perusteluja etkä vastaväitteitä.

Jukka Ryhänen Vastaus kommenttiin #50

Teppo on ilmeisesti melko katkera kun en hyväksy kannabiksen laillistamista. Et enää kestänyt perusteluja etkä vastaväitteitä.

Jukka Ryhänen Vastaus kommenttiin #50

Teppo, onko sinulla edelleen esto päällä minulle blogissasi? Pelkäätkö kommenttejani tai etkö kestä niitä? Etkö halua vastakkaisia näkemyksiä? Mikä oli syynä? Tuskinpa voit rehellisesti väittää että en esittänyt perusteluja näkemyksilleni. Toki sinulla on oikeus tehdä mitä haluat omassa blogissasi mutta kun päädyit kuitenkin kommentoimaan minua muualle Uuteen Suomeen niin mielestäni olisi asiallista perustella esto ja trollausväitteesi.

Mielestäni on outoa että väität minua trolliksi kun aidosti olen sitä mieltä että kannabis on vaarallista ja sitä ei tule laillistaa. Voin sen verran sanoa että varsin läheinen henkilö on aikanaan sairastunut vakavasti juuri kannabiksen vuoksi ja se on eräs syy miksi suhtaudun erittäin kielteisesti sen vapauttamiseen. Lisäksi tunnen aika paljon ihmisiä jotka ovat sitä käyttäneet eivätkä jäljet ole olleet hyvät. Minulla on siis selkeät syyt ja olen niihin monta kertaa viitannut.

On myös ristiriitaista väittää henkilöä joka kannattaa voimassa olevaa lakia trolliksi. Onko lainsäätäjäkin mielestäsi trolli?

On myös hyvä muistaa että kansanedustajista varsin pieni osa olisi valmis laillistamaan kannabiksen eikä tilanne näytä olevan muuttumassa. Laillistaminen ei ole ajankohtainen poliittinen kysymys eikä vaaliteema.

Jukka Ryhänen Vastaus kommenttiin #64
Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Tämä on kyllä parasta: ” Ongelma liittyy tietysti edustamaani puolueeseen – perussuomalaisiin, joiden marginalisointi on saavuttanut järkyttävän laittomat mittasuhteet. Kyse on toimittajien asenteista; jotka muistuttavat lähinnä villien ihmissyöjien käsiin joutuneiden lähetyssaarnaajien kauhua.”
Kyse on kyllä jostain muusta kuin toimittajista, aivan puhtaat sitaatit persujen lausunnoista ovat sen aiheuttaneet. Asioiden vääristely ja suoranainen valehtelu, vihervassarit haluaa maan täyteen mamuja, monikulttuurisuus on vihervassareiden ihanne jne. Suomi takaisin, mikä ja minkä ajan Suomi, sekö mikä voi hyvin Neuvostoliiton kaupan kanssa? Se kaikki on mennyttä.
Persujen todellisesta tarkoitusperistä (jos niitä onkaan) on hyvin vaikea päästä perille, puolueohjelma on melkein itkettävän ympäripyöreä, no kylläkin niinkuin kaikilla muillakin puolueilla
Ihmettelen että Artolla ei mitkään kellot soi, sentään akateemisen tason tyyppinä voisi miettiä mikä persuissa mättää, miksi näin kovasti persuja arvostellaan. Kannattais hetkeksi pysähtyä ja ajatella, eikä parkua jos muut on erimieltä.

Jukka Ryhänen

Kyllä perussuomalaisten kohdalla on kyse vain ja ainoastaan siitä että vallan vakiintunutta ja vakiokokoista kakkua ei haluta jakaa.

Taistelu vallasta on kaikkein verisimpiä. Sama pätee tietysti myös rahaan, naisiin jne.

Taustalla vaikuttavat myös vanhat puoluerajat ja -uskollisuudet ja perinteet. Ne pysyvät usein pitkäänkin suvuittain, paikkakunnittain, ammateittain, aloittain jne.

Ei persuissa sinänsä ole mitään sen ihmeellisempää ja kummallisempaa kuin missään muussakaan puolueessa. Joka muuta väittää on joko valehtelija tai syvän itsepetoksen tai aivopesun vallassa. Tietysti puhdas vihakin on yksi mahdollisuus. Ja myös pelko. Pakko yrittää olla muodikas ettei vaan erotu.

Pelkuruus on kyllä hyvin yleistä. Ihminen on heikko.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Totta kai kysymys on vallasta, kansanvallasta. Nykypersuilla ei vaan tunnu olevan minkäälaista yhteistä johtolankaa mihin pyritään, osa ryhmästä on ihan fiksuja mutta toisella osalla on lähtenyt mopo täysin käsistä.
Olen samaa mieltä että perinteisten puolueiden broilerit ovat ärsyttäviä, mutta ei meillä ole täysin metsään ole menty niidenkään kanssa. Yhden asianliikkeiden kanssa yleensä mennään. Mulla ei ole mitään käsitystä mikä on persujen ideologia paitsi maahanmuuttokriittisyys. Helvetin huonosti siis ovat markkinointinsa hoitaneet, paitsi esim Persujen varapuheenjohtaja Hakkarainen. Asia tuli selväksi. Ja vihapuhe pitää sallia.

Jukka Ryhänen

Media pelaa mielestäni liian suurta roolia politiikassa.

Lisäksi yksityistäminen sotesotkuineen ja vanhusongelmineen ym. vie uskottavuutta politiikkaan.

Myös puhetta riittää nykyään varmaan enemmän kuin koskaan aiemmin mutta melkein kaikki tuntuu menevän huonommaksi.

Ehkä vika ei ole edes politiikassa vaan jossain paljon syvemmällä.

Itselleni tärkeimpiä asioita ei ole maahanmuutto tai sen vastustaminen mutta en kyllä haluaisi sitä yhtään lisääkään. Esimerkiksi luonto on erittäin tärkeä. Metsiä ei saisi hakata ja harvennella yhtään turhan takia kaupunkialuilla. Virkistys- ja luontoalueet pitää säilyttää. Turha moporalli pitäisi saada joko loppumaan tai ainakin äänettömäksi. Valtava koirien määrä pitäisi saada vähenemään tuntuvasti. Missään muussa maassa ei ole tällaista määrää koiria per asukas. Julkisilla paikoilla ulostaminen, virtsaaminen, häiritsevä haukkuminen kerros- ja rivitaloissa ja omakotitaloalueilla, pureminen, raateleminen, jalkakäytävien tukkiminen leveillä hihnoilla ja useilla koirilla, laduilla käveleminen ja ties mitä. Voisin kirjoittaa helposti monta blogia tuosta järjettömästä koirariippuvudesta. Kysehän on siitä että ihmiset ovat niin vieraantuneita toisistaan että he tarvitsevat koiran terapeutikseen ja hoitajakseen ja tulkiksi keskusteluun muiden ihmisten kanssa.

Ketä äänestäisin? Jos joku ajaisi täyttä koirakieltoa äänestäisin heti häntä puolueesta riippumatta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jotkut ovat jopa niin härskejä, että mainostavat täällä puheenvuorossa omia kaupallisia julkaisujaan, vaikka sellainen onkin kiellettyä.

Joskus on aika turha selittää, jos on niin vaalikiihkossa, että kaikki käy.

Perussuomalainen ominaisuus, jossa säännöt eivät heitä koske.

Voi dosentti rukkaa, mites kansalaisaloite mensestyy.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Mutta et pidä huonona asiana piiperöitä jotka mainostavat yrittäjyyttään puhdas teknologian alalta ja ajavat rajuja veronkorotuksia taka-ajatuksenaan: "sillä ohjataan vain kuluttajia siirtymään meidän tuotteisiin ja paisuttamaan meidän lompsaa".

Mielestäsi Hakkaraisen tuomio on oikeudenmukainen, eikä julkiset anteeksi pyytämiset tee hänestä enään ikinä yhteiskunta kelpoista (se on oikein sille sialle), mutta ulkomaalaisesta lapsen raiskaajasta tulee "vasemmisto terapialla" yhteiskunta kelpoinen.

Vasemmistolaiset ovat kuin Mollusca, eläin joilla ei ole selkärankaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kuka on mainostanut täällä suoraan blogissaan omaa kirjaansa?

Kerro joku muu, kuka on moiseen oman edun tavoitteluun täällä sortunut?

Siihen ei pysty kuin dosentti.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Laineella on aina takuuvarmat asenteet, terveisiä vaan sinne poteroon.

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell Vastaus kommenttiin #35

Riston asenteeseen ei sitten kuitenkaan ollut kommentoitavaa? Kuinka kätevää.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen Vastaus kommenttiin #38

Poterossa ei ole kuuntelu päällä.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Ahdistuneet stalinistiset kyyneleet!

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen Vastaus kommenttiin #58

Stalin kuoli 1953 muistaakseni, oli historian yksi pahimmista styrankeista, ikävä ihminen kaiken kaikkiaan. Laineella on jäänyt gramofonin neula hyppimään paikalleen.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Aika iljettävä juttu jonka taustalla on tuoreena australiasmiehen PewDiePien maalitus. Iljettävä siis sikäli jos Ronin tiimi meinaa, että tässä on jotain samaa. Asian uutisointi taasen on varsin erikoista jolle voi hymähtää ja pitää kyynisesti YLE:n höpöilyä ilmaisena mainoshetkenä blogistille.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tarkoitatko sitä kun terroristi mainosti PewDiePietä? Tai mainosti itseään mainitsemalla tubettajan? Kutsutko siis sitä maalitukseksi?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

En tiedä kuka tämä Roni on. Luultavasti hän on lukenut blogejasi vasta sen jälkeen, kun esiintyi ohjelmassasi. Se selittäisi hänen reaktionsa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Yhdessä YLEn matkailuohjelmassa toimittaja Alina kertoi että perussuomalaiset haluavat ajaa juutalaiset pois Suomesta. Siis täyttä potaskaa julistaa YLEn ohjelmassa ja vielä vaalien alla. YLEllä on täysi höyry hyökätä perussuomalaisia vastaan kaikkia valeita käyttäen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Totta, eihän juutalaiset olekaan erivärisiä, siinä on tullut toimittajalle selvä virhe.

Kaikki eriväriset persut haluavat karkoittaa, niin olisi pitänyt sanoa.

Kiitos tärkeästä huomiosta Makkonen.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Kaikki eriväriset persut haluavat karkoittaa on hieman turhan epämääräinen lause mutta jos täydennät sitä muotoon "Kaikki eriväriset persut haluavat karkoittaa mm. vakaviin rikoksiin syyllistyneet maahanmuuttajat" niin aivan totta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #37

Ei se niin, ole sinullekin tuli virhe, sillä onhan parempi, ettei kylän raitilla ole esteettisiä haittoja.

Ei kannata kainostella, ihan rohkeasti vaan.

Jukka Ryhänen

Voisiko Uusi Suomi perustaa Puheenvuoron lisäksi Lastenhuoneen? Sinne voisi ohjata esimerkiksi kaikki alle 30-vuotiaat. Ei sitä elävässä elämässäkään jaksa penskojen kanssa aikaansa haaskata.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Ap Hiltunen vei sinua 6-0. Kommenttisi vain lisää myötähäpeän tunnetta.

Jukka Ryhänen

Joo niin varmaan. Hyvä että näytät värisi, en ole näes ollut täällä useampaan vuoteen. Muistan kyllä siltä ajalta että porukka oli jakautunut älykkäämpään ja hiukan vähemmän älykkääseen. Ensin mainitun erotti siitä että he käyttivät asiakieltä ja viime mainitut riidan haastamisesta, henkilökohtaisuuksista ja siitä että elämässä ei ollut juuri kertynyt objektiivisesti havaittavia meriittejä.

Sanalla sanoen tyhjän toimittajat vs. järkevät ihmiset.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Alkaahan se itseään fiksummassa seurassa uuvuttaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset