Arto Luukkanen

Matkalla Ison Muutoksen Vaaleihin, hymyä huuleen!

Kohta vaali-aamukahveille paikalliselle Teboilille, päiväksi Keravalle ja sitten lauantai: Järvenpäähän ja Kauniaisiin!

Lauantai-iltana kampanjakärryjen matka hidastuu. Näyttää vahvasti siltä, että PS on kulkemassa vaalivoittoon.

Eilinen vaalikeskustelu vahvisti vaikutelmaa. Jussi Halla-aho näytti ainoalta sopivalta pääministerin rooliin.

**

On aika ihmetellä ja kiitellä kaikkia.  

Vaalitulosta odotellessa on myös hyvä muistella maahanmuuttorumbaa vuodelta 2015 sekä  SOTE:n matkaa.

Saksan tiedustelupomo vahvistaa varoitukseni tulevasta maahanmuutto-invaasiosta

Maahanmuuttoasiassa antoi juuri Merkelin riitaisan hallituksen ulosheittämä Saksan turvallisuupalvelu BfD:n vuosien 2012–2018 johtaja Hans-Georg Maaßen pitkän haastattelun pakolaispolitiikasta Unkarin valtiolliselle televisiolle (https:// ; https://www.bild.de/politik/inland/politik-inland/ex-verfassungsschutz-p... ).

Maaßen’in mukaan on Saksan maahanmuuttopolitiikka on ”katastrofi” (Desaster). Lisäksi, vaikka nyt rajan yli tuleekin vähemmän pakolaisehdokkaita kuin 2015, ovat sulut edelleenkin auki ja virta on jälleen kasvamassa ja voi tulla vielä tänä vuonna todella mittavaksi.

Mitään ole opittu eikä mitään ymmärretty.

Kirjoitin tästä toissapäivän blogissani ja nyt tämän vuosikymmenen Euroopan merkittävin turvallisuusjohtaja vahvistaa sen! (http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/273849-libyan-sisallissota-ja-kesan-2019-pakolaisinvaasio-suomeen)

Me elämme valtavan muuttoaallon aattoa. Meillä on pari kuukautta armonaikaa.  

SOTE oli saalinjako

SOTEN suhteen oli aivan alusta saakka selvää, että kyse oli saalinjaosta. Nyt siihen tuli vahvistus (https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006065459.html). 

Kirjoitin tästä sulle-mulle politiikasta vuonna 2017 blogin, jossa yritin satiirin keinoin paljastaa tehtyä diiliä. Mielenkiintoista kyllä valtioneuvosto on kuitenkin kieltämässä satiiria.

Ihan totta.

Katsokaa itse! (https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/handle/10024/161512).

Satiirista kerrotaan seuraavaa:

Satiiri ja parodia ovat tavallisesti harmittomia viihdyttämismuotoja. Informaatiovaikuttamisessa huumoria voidaan kuitenkin käyttää työkaluna harhaanjohtavan informaation levittämiseen ja yksilöiden, narratiivien tai mielipiteiden naurunalaiseksi saattamiseen tai kritisointiin. Huumoria voidaan käyttää kiistanalaisten mielipiteiden oikeuttamiseen….”

En olisi nuorempana uskonut, että lukisin joskus tällaista tekstiä muualta kuin itänaapurista. Ehkä tämä on se syy, miksi poliittista satiiria ei enää näy Ylellä. Nyt ei naureta, ei hymähdellä eikä mietitä asioita. Tällaiseen Suomeen ei olisi koskaan voinut tulla Veikko Huovista, Jonathan Swift’ä tai Mihail Zošenkoa.  Ukrainassa on nousemassa presidentiksi satiirikko Volodymyr Zelensky; Suomessa hänet sen sijaan varmaan ohjattaisiin suoraan tyrmään!

Arvoisat kansalaiset! Vapaassa yhteiskunnassa satiiri toimii poliittisena varaventtiilinä ja vapaan sana tärkeänä ilmentymänä. Laitan vuoden 2017 blogini tähän siksi näytille – vielä kun se ei ole laitonta ja samalla kiitän kaikkia niitä, jotka ovat jaksaneet lukea blogejani. (http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246439-satu-sotesta).

Kiitos kaikille tärkeille ihmisille!

Muistelut kuitenkin sikseen!

Haluan tässä julkisesti kiittää kaikkia niitä ihmisiä, joita olen kohdannut vaalitoreilla.

Jokaisen kädenpuristus on ollut lämmin. Jokaisen katseessa on välähtänyt kanssaihminen ja kansalainen, jonka kanssa on ollut opettavaista ja tärkeää keskustella.

Olen oppinut kovasti. Toivottavasti olen myös viisastunut. 

Samoin haluan kiittää luottamuksesta niitä ihmisiä, jotka ovat sosiaalisessa mediassa tai toreilla ottaneet yhteyttä ja kertoneet, että ovat äänestäneet minua.

Syvä lämmin kiitos Teille!

Meidän kampanjamme on perustunut hymyyn ja hyväntuulisuuteen. Meillä ei ole ollut paljon rahaa mutta on ollut sitäkin enemmän innostusta. Olemme luottaneet ihmiseen.

Vaalibudjetti on noin 12 000 euroa, josta osa on tullut yksityisten ihmisten lahjoituksina, osa omana panostuksena ja osa paikallisen PS:n lahjoituksena.

Kukaan lahjoittaja ei ole ollut missään suhteessa Tradekaan, Med Groupiin, Espericare’en tai Attendoon.

Joukossa ei ole ollut suurfirmoja tahi kehittyvien maakuntien Suomea.  Rahaa on ollut isoihin ehdokkaisiin verrattuna todella vähän mutta se, mitä on ollut, on käytetty huolekkaasti kampanjaan.

Isoin osa tästä kampanjasta on tehty talkootyönä – se on kaikkein kalleinta.

Kiitän myös Uutta Suomea! Se on verraton vaalityökalu.

Vaalirauhaa ja sivistynyttä keskustelua kaikille!

Muistakaa äänestää sunnuntaina!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Rinteeltä käsittämätön lausunto että maassa laittomasti olevat kurssille ja töihin.
Se olisi suurempi kutsu feikkipakolaisille tulla Suomeen ja käyttää systeemiä väärin kuin Sipilän annan teille kotini kun vaan tulette kutsu.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ihan vaan yhtenä kohtana tuo satiiriasia.Huumorin kuoleminen on murheellinen juttu.

Jos muuten ei vielä ole äänestänyt ja asuu Uudellamaalla, niin kannattaa harkita Arton äänestämistä. Niin minäkin tekisin, jos en jo olisi ehtinyt äänestämään.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Jos olisin uusmaalainen ja jos en olisi ehtinyt jo äänestää, äänestäisin Luukkasta. Toisaalta vaikka olisin uusmaalainen, olisin perussuomalaisten vinkkelistä menetetty tapaus, koska olisin jo ehtinyt antaa ääneni toisaalle. Siinäkään tapauksessa, jossa olisin persuäänestäjä, ei Luukkanen hyötyisi minusta, koska äänestän eri vaalipiirissä.

Konditionaali pitää keskustelun vireänä, mutta mitä hyötyä on jossittelusta?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Onnea sunnuntaihin dosentille.

Sitä hieman kyllä pahoittelen, että ministerin paikka jäi haaveeksi, mutta kyllä siellä oppositiossakin dosentin viiltäviä GCM-lausuntoja ja ''oikeaa'' tietoa tarvitaan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Miksi Petteri Persunsyöjä on viime päivinä ollut suorastaan sopuisa? Onko tuoreimmilla gallupeilla (ps:n kannatus 16%) mahdollisesti osuutta asiaan?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

petterille kiitos meidän mainostamisesta))) olit ihan paras siinä.
ai niin...vielä....ei ole yhtään verovapaata ay-rahaa käytetty. Ei tarjottu eikä vastaanotettu. 9))

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Artolle onnea matkaan, toivottavasti näemme hyvän miehen arkarianmäellä ;)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

kiitos toivotuksesta - sunnuntaina olemme viisaampia)))

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Pylvässali kutsuu, onnittelut R.Tossavaiselta, siltä ei edustajalta.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #19
Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Soini ja Sipilä joidenkin mediapäivien jälkeen sanoivat kumpikin "enteellisesti", että Yleen palataan vielä...?
- Nyttemmin näyttää siltä että että kumpikaan ei ainakaan lähivuosina ole missään sellaisessa poliittisessa ja yhteiskunnallisessa asemassa, että heillä olisi valtaa ja voimaa "palata", ainakaan poliittisina vallankäyttäjinä juuri mihinkään muuhunkaan..?

Mutta MESTARI Halla-aholla saattaa, ainakin oppositiokauden jälkeen sellaista valtaa olla...?
- Olin kuulevani viimeisessä suuressa vaalikeskustelussa, että mestari Halla-aho olisi myös lausunut "enteellisesti", että Ylen rahoitusta ja toimittajien määrää on kevennettävä(?).

Uutiset tänään kertoivat, että jopa Itävallan populistihallitus on mm. Unkarin ja Puolan tiellä kriittistä mediaa suitsemassa.
- Tämäkö olisi mestari Halla-ahonkin Suomen tie-ja linja...?!

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Arto on ministeriainesta ja mielelläni näkisin Sinut kulttuuriministerinä!

Kaikkihan riippuu siitä, miten paljon Jerikon muuria vielä muiden puolueiden taholta aletaan jälleenrakentamaan.

Itse lähdin viime hetkellä Tähtiliikkeen ehdokkaaksi ja vaalityö jää vähiin, kun samaan aikaan hoidan lapsenlastani, joka on minulle tällä hetkellä tärkein effortti.

Aika lailla samoilla teemoilla ollaan liikkeellä, joskin tuo haittamaahanmuutto on PS:lla vahvemmin agendalla. Ja se on hyvä, se!

Puheenvuoro -blogistina saa tunnettuutta ja monia tärkeitä teemoja kaiken kansan nähtäväksi. Tämä on hyvä väylä, jonka kautta olen itsekin löytänyt monia hienoja kanssakulkijoita.

Parhainta vaalionnea, Arto!

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

kiitos Mirjami...harmi kun et tullut PS:ään))))

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Arto, olin vielä siinä vaiheessa muuttopuuhissa, lähdenkö Savoon vai jäänkö pääkaupunkiseudulle, jossa lapseni asuvat.

Jäin ja muutin vantaalta Sipooseen, josta sain hieman edullisemman kodin ja luontoa järvineen lähiympäristööni.

Kyselin kyllä Sipoon Perussuomalaisilta mukaan pääsyä, mutta liian myöhään.

Elämä jatkuu ja polku on täysin avoin monille yhteiskunnallisille foorumeille.

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Isoa Muutosta todella tarvittaisiin. Suhdanteet ovat selkeästi kääntymässä laskuun, ja jos näissä oloissa jatketaan vanhalla menolla tulos tulee olemaan vielä paljon pahempi kuin tällä hallituskaudella. Taistelu työvoiman tarjonnan lisäämiseksi kun työttömyys uhkaa nousta, sisämarkkinoiden entistä koleampi syrjäyttäminen ja oman maatalouden alasajo ovat tyrmäävä yhdistelmä laskusuhdanteissa.

Arton tunnen jo kauan taitavana ja periaatteellisena tutkijakollegana. Poliitikkona hän hallitsee kokonaisuudet ja eri asioiden keskinäiset yhteydet. Se on harvinaista ja siksi olen varma että häntä tarvitaan nyt, kun vanhan kertaukset eivät riitä!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kyllä satiiria, ironiaaa ja parodiaa pitää suvaita politiikan tunkioiden pöyhimisessä. On hyvä,että joku näyttää, etei keisarilla ole eddess alusvaatteitakaan nykyisenä yltiölibaraliamin ja orwellilaisuuden kielipelissä ja sananmuunnoksisa ja politytisessa siansaksassa.

Tosikkojahan se kuumentaa ja ottaa boileriin, mutta ottakoot. On hyvä, että kuplia poksautetaan ja epäisänmaallisuuksia ja sopimattomuuksia paljastetaan.

Hywwee sananviäntöö ja textin rustaeluva Artolta! Smör bra!

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kari! Voe tokkiisa! Kiitos...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Arto, toivotan sunnuntain vaalituloksen julkistamisen jälkeen sinulle mieluista tietoa! Niin ja tietysti myös PS-puolueelle!

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

kiitos Sirpa!!!! toivomme samaa

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Libyasta voisi listä vielä yhden tuoreen Timen jutun joka kertoo, että juu, Amerikan mustat olivat aikoinaan orjia mikä ei ollut hyvä juttu mutta kuinka moni nyt tajuaa edes sen ettei orjakauppa ole mihinkään kadonnut ja se on yksi osa Libyaa, sen listaa ihmisoikeusloukkauksia joka on luultavasti niin kattava, että jos miettii jotain kammottaa asiaa mikä voi tapahtua se Libyassa tapahtuu. Joten pienet on murheet meillä täällä lintokodossa, onneksi ...

http://time.com/longform/african-slave-trade/

It Was As if We Weren’t Human.' Inside the Modern Slave Trade Trapping African Migrants

Onnea vaaleihin.

Käyttäjän JennyLatvala kuva
Jenny Else-Maj Latvala

Menestystä vaaleihin, ARTO!

On ollut suuri etuoikeus olla joukoissasi ja uskon vahvasti, että sinä
pääset läpi.
Arkadianmäellä on selkeästi "dosentin mentävä aukko"

Sinä tuot politiikkaan maalaisjärkeä mutta samalla inhimillisyyttä, optimistisuutta ja yhteistyökykyä. Laaja sivistyksesi ja historian tuntemuksesikaan ei ole lainkaan pahaksi.

Kriittisissä ja nasevissa kannanotoissasi on aina sokerina pohjalla se
"paremman huomisen toivo" - ja se on tärkeää!

TSEMPPIÄ!

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kiitos kauniista sanoista Jenny!!!!

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Eduskunnassa Luukkanen joutuu vihapuhevaliokuntaan, jonne tulee useita satoja asiantuntijoita esittämään lausuntoja illokutiivisten ja perlokutiivisten puheaktien erottamisesta GCM-sopimuksen kansallisessa täytäntöönpanossa. Sitten ei moneen vuoteen muuta ehdi kuin lukea niitä lausuntoja. Kurja koppi täyttyy kaiken maailman paperista. Tutkimustyö jää, ja unkarinkieli unohtuu. Mieli myrkyttyy kuin olisi raakaa korvasienisalaattia syönyt. Saastaisia ovat lasit, joihin edustajatoveri sekoittelee myrkkyjään jaellen hulluutta ja kuolemaa. Hall-Ahab nousee merestä viittoilemaan.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

oho? mistä pullos...eiku pallosta katsoit?

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Tämä liittyy ajankohtaiseen keskusteluun vihapuheen mahdollisesta määrittelystä rikoslaissa rangaistavaksi. Kommentti on perlokutiivinen puheakti, jossa mahdollinen vaikutus syntyy vasta myöhemmin eikä esittämishetkellä kuten illokutiivisissa puheakteissa. Se on mahdollisesti vihapuhetta, jos tarkoituksena on aiheuttaa persuille painajaisunia juuri eduskuntavaalien alla ja siten vaikuttaa vaalitulokseen (kun kerran kaikkien muiden yritykset jarruttaa persujen menestystä kääntyvät aina persujen hyväksi). Judith Butlerin mukaan perlokutiivisella puheaktilla ei ole välttämättä oltava vaikutuksia. Suomalaisen lainsäätäjän tulee harkita, riippuuko lausuman määrittely vihapuheeksi ja mahdollinen rangaistavuus siitä, ilmeneekö painajaisunia vai ei, mitä kuitenkin on vaikea aukottomasti todistaa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

entä James Puffdaddingtonin ajatus trikulatiivisesta puhe-flatuksesta? Se kumoaa tämän Butlerin hovimestarillisen puheaktin ja tekee siitä ahepuktin...???

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Arto. Pidin. Kiitos Arto kauniista, ylhäältäsaaduista sanoistasi. Nyt Isämme: Alentaa ylhäisiä ja ylentää alhaisia. Kiitollisia Hänelle olemme. Kiitos. Jumala on armollisen Hyvä. Siunaten, Lasse.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

...Voisiko "ylhäältä saada" uuden nuoren vaimonkin, kuten se amerikkalainen iäkäs hengenmieskin kertoi "ylhäältä saaneensa" seurakuntaansa nuoren, 16-vuotiaan tytön, jonka jumala oli oitis kehottanut hänet poimimaan lapsivaimokseen...?!

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Pian nähdään kielitieteilijä Halla-aho vaatimassa dosentin kanssa suomenkielelle (6 milj.puhujaa) Nordenissa (30 milj.skandinaavia) vähemmistön statusta. Tai ehkä sittenkään ei, mitä varten kaikkivaltias onkaan hänet sitten ylös nostanut?

Jari Mallat

Joo, todella hienoa Arto, että olet ehdokkaana. Olen varma siitä, että menet läpi. En tosin voi sinua äänestää, mutta äänestin joka tapauksessa perussuomalaista. Vaihtoehtoja ei ollut. Tämä oli hieno tulkinta SOTEsta, mistä aikaisempi blogi oli. Niinhän siinä juuri tavoiteltiin yhteistä "onnen" tilaa. Hieman satiirisesti, mutta totuudenmukaisesti, kuten nytkin uutiset kertovat. Kahden kauppa ja Timolle Lontoon paikka. Katsotaan sunnuntaina, kuka on pääministeripuolue.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset