Arto Luukkanen

Keskusteluja Suur-Pormestarin kanssa ihmisarvosta

Minulla oli onni saada luettavaksi autenttisia sähköpostikeskusteluja erään mahtavan ja valtavan etelä-suomalaisen kaupungin Suur-Pormestarin alaisten kanssa ”valaisupolitiikasta”. Onpa myös itse Suur-Pormestarikin osallistunut keskusteluun.

Tämän tietyn kaupungin ajatuksena on ollut se, että valaisu on ollut tapa osoittaa solidaarisuutta, mikäli maailmassa tapahtuu ikäviä asioita.

Erään rakennuksen valaisupolitiikka

Siinä on ollut mukana tietenkin flirttailua julkisuuden kanssa mutta nämä eleet ovat olleet kuitenkin varsin aitoja osoituksia siitä, mitä meidän vallanpitäjämme ovat pitäneet ”huonoina” asioina ja ”hyvinä” asioina.

Tämän erään huomattavan rakennuksen valaisu on valaissut kirkkaasti meidän päättäjiemme moraalia.

Anonyymi keskusteluketju

Julkaisen nämä keskustelut nyt tässä tietenkin ilman nimiä ja tunnuksia enkä tietenkään viittaa kenenkään henkilöön tai virka-asemaan. Keskusteluketju auttaa ymmärtämään sitä miksi eräs hyvin tunnettu rakennus ei hehku Sri Lankan väreissä tai edes niin, että siihen olisi heijastettu suuri risti.

Alla oleva keskustelu on siis tapahtunut ennen Sri Lankan tapahtumia.

Tarjoaa mahdollisuuden miettiä II pääsiäispäivän sanomaa

Toisen pääsiäispäivän sanoma on ihmeen todistajien rohkeus. Ensimmäinen todistaja oli nainen. Hän ei vaiennut vaikka miehet vaikenivat.

Tämä opetus sopii myös tähän päivään. Pitää puhua kun on sen aika.

Kenenkään ei pidä kuitenkaan pahastua. Anonymiteetti antaa mahdollisuuden tutkistella tätä tapausta viileästi ja ilman intohimoja. Niin että ketään ei loukata ja kenenkään ei tarvitse suursyväpöyristyä tai kirjoittaa twitteriin kauhistuneensa asiasta ja menettäneensä ruokahalunsa.

Samalla tämä varsin tyly keskusteluketju tarjoaa meille hyvän mahdollisuuden miettiä seuraavia nykyajan filosofisia ilmauksia:

1) Arvo Pohja 2) Mor-aali 3) E-tiikka 4) Jakamaton Ihmis-Arvo (kirjoitusvirheet tarkoituksellisia).

**

Virkamies X.

ti 19. maalisk. 10.53

Hei

Soititte eilen ja tiedustelitte millä perusteilla pormestari päättää rakennusten valaisemisesta. Pormestari on päättänyt valaisuperiaatteista 27.2.2018: (päätöksentekoasiakirja erään kaupungin byrokratiasta) Päätöksen mukaan valaisuharkinta tehdään tapauskohtaisesti.

Ystävällisin terveisin,

Virkamies X

Suur-Pormestarin sihteeri

**

Kiitos tiedosta. Päätös Uuden-Seelannin tapauksessa on ilmeisesti tehty kohdan kolme perusteella.3.Solidaarisuudenosoitukset maailman tapahtumiin. Merkkivalaistuksella voidaan esittää onnittelu tai osanotto merkittävään tapahtumaan. Valaisuharkinta tehdään tapauskontaisesti. Nyt haluaisin tietää miksi Uuden-Seelannin tapahtuma ansaitsi solidaarisuuden osoituksen. Eli mitkä asiat vaikuttivat valaisupäätökseen? Valaisuunhan olisi runsaasti mahdollisuuksia jos vain uutisia seuraa. Eikö kaikkien ihmisoikeudet olekaan kokoomuslaisen jakamattomia?

Yksityishenkilö Y.

**

Virkamies X, Suur-Pormestarin sihteeri

20.3.2019 9.19

Hei

Kiitos viestistä. Ratkaisu tehtiin kokonaisarvion perusteella ja ulkoministeriötä konsultoiden.

Ystävällisin terveisin,

Virkamies X, Suur-pormestarin sihteeri.

**

20.3.2019 10.29

Yksityishenkilö Y

Hei.

Ja tekijät jotka vaikuttivat ratkaisuun olivat? Niitä tässä olen kysynyt koko ajan. Miksi Finlandia-taloa ei ole valaistu Nigerian värein? Tätä ajan takaa. Mikä erottaa Uuden-Seelannin uhrit Nigerian uhreista? Eikö ihmishenki ole yhdenvertainen terrorikuolemassa? Miksi Finlandia-talon seinä ei viime päivinä ole hehkunut Alankomaiden lipun väreissä? Olisiko Oulun tapahtumista ollut syytä värittää seinä? Miksi Turussa tapahtunut isku ei ansainnut valaistusta? Tämä olisi ollut helppo, ei olisi tarvinnut konsultoida ulkoministeriötä, sisäministeriö olisi riittänyt. Ja siellä olisi ollut puoluetoverikin ministerinä.

Jos Suur-Pormestari olisi hyvä ja avaisi ajatuskulkuaan.

**

26.3.2019 15.56

Yksityishenkilö Y

Hei.

Onko tämä asia unohtunut johonkin. Muistutan virkamiehen velvollisuudesta vastata heille esitettyihin kysymyksiin kohtuullisen ajan kuluessa.

**

Suur-Pormestari ke 27. maalisk. 11.04

Hei Kiitos viestistä. Viitaten 19.3.2018 ja 20.3.2019 lähetettyihin sähköpostivastauksiin, katsomme asian loppuun käsitellyksi. Ystävällisin terveisin, Suur-Pormestari.

**

Keskustelu on mielenkiintoinen ja kertoo paljon siitä mikä on tärkeää ja mikä ei ole tärkeää.

Onneksi Suur-Pormestari lähetti lopuksi ystävälliset terveiset. Se lohdutti.

**

Minusta ihmishenki on samanarvoinen olipa uhri kuka tahansa.

Minusta kristitylläkin ihmisellä on jakamaton ihmisarvo.

Laitan tässä vielä pienen uutisen maailmalta.

Sen jakamattoman ihmisarvon takia.

**

https://www.tz.de/muenchen/stadt/muenchen-ort29098/muenchen-massenpanik-bei-oster-gottesdienst-mann-stuermt-kirche-24-verletzte-12207368.html?fbclid=IwAR15WThq49wayicn-6NjVvsptGAvUP9VQ2gSzF6-3HszBh0ima4b9KZ4u-0

 

Arto Luukkanen

Varakansanedustaja (Uusimaa)

Eurovaaliehdokas (Suomi)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Jakamaton tarkoittaa sitä, ettei jotain ole jaettu, tai että sitä ei voida jakaa. Näin ollen sellaisesta jota ei voida jakaa, ei tietenkään voi kaikille osattomille palasta riittää. Olkoonkin, että köyhä saattaisi olla pieneenkin muruseen tyytyväinen. Katson asian loppuunkäsitellyksi.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Etköhän sinä julkaissut tämän keskustelun nimettömänä sen vuoksi, että muutoin olisit tullut rikkoneensa lakia kirjesalaisuudesta.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

eihän sinulle tullut nyt syväpöyristyminen Manu...vähän kuin illallinen? ))))

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Ei tietenkään. Olen vain huolissani Yksityishenkilö Y oikeudesta kirjesalaisuuteen. Myönnän kyllä monasti pöyrystyneeni kirjoituksistasi, mutta eri syistä kuin on ollut tarkoitus.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Kyllä Sri Lanka ansaitsee solidaarisuuden osoituksen Finlandia talon tai paremminkin Kaupungintalon valaisulla Sri Lankan lipun väreillä. Suurempi tragedia kuin Uudessa Seelannissa. Helsinkiläisenä kunnallisveron maksajana ”vaadin” (nöyrästi) että kaupunki osoittaa edes sen verran huomaavaisuutta ja tuomitsee väkivallan Sri Lankassa!

https://amp.focus.de/politik/ausland/anschlaege-mi...

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Voi sitä solidaarisuuden määrää, uhristatuksella näyttäisi olevan hierarkia.

Jordan Peterson on ollut oikeassa, että ihmiselämä perustuu Hierarkiaan ja joillakin on ylin taso.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

No nythän sitä voidaankin jo valaista rakennus kun on keksitty, että Sri Lankan isku johtui muslimivastaisuudesta ja todellisia uhreja ovat tietenkin muslimit. Mitä niistä kuolleista kristityistä. Tämä kaikki huolimatta siitä, että kristityt ovat Sri Lankassa yhtä pieni vähemmistö kuin muslimit. Aina vaan muslimit sitä ja tätä, voi voi ja uli uli. Kristittyjä ei olla juuri edes mainittu uhreina uutisoinnissa. Barack Obamakin kirjoitti "pääsiäisen palvojista". Tiedoitusvälineet ja tietyt poliitikot on aivan sekaisin.

https://www.talouselama.fi/uutiset/pommi-iskut-lam...

https://twitter.com/BarackObama/status/11199646968...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Toni, tuo ei taida pitää paikkaansa, sillä luin Anterin kirjoituksen aiheesta, jossa nimenomaan kritisoidaan mainitsemaasi Talouselämässä olevaa kirjoitusta.

Anterin kirjoituksesta loppulausuma "Medialla ja länsimaalaisilla on uskomattoman ilmiselvät tuplastandardit näiden asioiden suhteen, mitä pitkälti ajaa eteenpäin sokea hyvätahtoisuus, tietämättömyys, ”suvaitseva” rasismia – eli alemman standardin rasismi, että tajuamattomuus tilanteeseen."

Anterin blogikirjoitus kannattaa lukea kokonaan. Siinä on perusteellinen kuvaus meilläkin harjoitettavasta kaksinaismoraalista.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Ukrainassa ei läntinen kielen pakko-opetus Suomimalliin taida olla enää muotia, vaikka bisnesarvot siitä hyötyisivät?

Maatuskat olivat nostaneet idässä banderollit ylös vaatien inhimilliseen arvokkuuteensa vedoten oikeutta omakieliseen hallintoon Kiovan parlamentin päätettyä ukrainankielen olevan ainoa myös Donbassissa.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Suurvisiiri on tietysti oppinut tätäkin palstaa seuraamalla ettei kannata provosoida vaan tulee pysytellä tiukasti viltin alla kun mörkö menee ohi. Tietysi hän on myös kysellyt Oulun imaamin kantoja ja tarkastaa lopulta YLE:ltä sen oikean, virallisen, asian jotain näin pääsiäisenä paheksua.

https://yle.fi/uutiset/3-10750441

Juutalaista muistuttavan nuken piekseminen Puolassa järkyttää juutalaisyhteisöä: "Antisemitismiä"
Lapset olivat mukana hakkaamassa "Juudas-nukkea" osana puolalaiskylän pitkäperjantairituaalia.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se on kyllä kauhean kivaa, että persuille ei merkitse koskaan se, keitä joukkomurhataan missäkin päin maailmaa.

He ovat tasapuolisia ja suvaitsevaisia ihmisiä, ja kantavat yhdessä huolta siitä, miten uhreja pitää muistaa.

Mutta jos uhreina on muslimeja, niin tilanne on persuille hieman outo ja vaikea.

Tässä tulee se pikkuinen poikkeama, mutta kun tiedämme, kuinka suvaitsevaisia persut yleensäkin ovat vieraita kulttuureita ja uskonotoja kohtaan, niin ehkäpä kyseessä on vain lipsahdus.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Lopeta vihdoin tuollainen valehtelu ja syytteleminen. Aikuistu ja opettele käytöstapoja!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kiitos palautteesa, joskaan nyt en noudata neuvojasi.

Pahoittelen aiheuttamaani tuskaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Miksi sinun on niin vaikea ymmärtää, että puhun koko ajan persussuomalaisesta puolueesta, en kenestäkään hekilökohtaisesti.

Puolueiden arvostelu ja haukkuminenkin on täysin sallittua.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #16

Kuulehan petteri. Se, että sinulta tulee jatkuvasti kollektiivista perusteetonta syyttelyä persuja kohtaan, on suoranaista kunnianloukkausta. Niin on edellä kirjoittamasi myös ymmärrettävissä. Missä olet törmännyt sellaiseen, että persut hyväksyvät muslimien tappamisen? Kysyn tätä sen vuoksi, kun olen itse moneen kertaan kysynyt ja ihmetellyt sitä miksi ihmeessä islamistit tappavat omiaan eli muslimeja? Tämä on sitä mitä en ymmärrä, enkä näin ollen hyväksy sellaista syyttelyä jota päästelet näköjään ihan huviksesi.

Toivon nettipoliisien puuttuvan tällaisiin syyttelyihin, joissa ei ole minkään valtakunnan perusteluja.

Et esitä syyttelyjäsi suinkaan, kuten nyt tuossa esität/väität, puoluetta kohtaan vaan ihan henkilöitä eli persuja kohtaan. Hekin ovat ihmisiä. Tämän kun käsität niin siistit puheitasi.

Tässä näyte puhuessasi henkilöistä eli persuista "Tässä tulee se pikkuinen poikkeama, mutta kun tiedämme, kuinka suvaitsevaisia persut yleensäkin ovat vieraita kulttuureita ja uskonotoja kohtaan, niin ehkäpä kyseessä on vain lipsahdus." Et siis puhu puolueesta ja eihän puolueella voikaan olla syyttelysi mukaisia perusteita, sillä puolueen (ei minkään puolueen) ohjelmissa ole kyseisiä mainintoja mitä väität kommentissasi edellä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #24

#24
Missä olet törmännyt sellaiseen, että persut hyväksyvät muslimien tappamisen?
.................................

Minä ainakin. Esimerkiksi persujen propagandalehdet, Suomenmaa ja OikeaMedia valehtelivat oikein komeasti, että Uuden-Seelannin terrori-iskun suoritti "eko-fasisti" eikä heidän oma poika.

Tätä voi pitää muslimien tappamisen hyväksymisenä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #27

Kummatkaan lehdet eivät ole tietääkseni PS-puolueen äänenkannattajia suoranaisesti. Sitä paitsi Suomenmaa on keskustalainen äänenkannattaja-lehti. OM:ssä lienee kirjoittajia muistakin puolueista?
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/omistavat...

Ei voi pitää hyväksyttävänä, jollei ole suoraan noin sanottu. Sinulla on hyvin vilkas mielikuvitus syytellä eri mieltä olevia.

Koita ponnistaa jotta saat pääsi edes oikeaan asentoon. Ei ihme, ettei veri kierrä ja tulee moisia syyttelyjä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #28

#28
Tuli tehtyä virhe. Piti olla Suomen Uutiset eikä Suomenmaa.

Sekä Suomen uutiset että OikeaMedia kannattavat persujen nk. "arvoja" täysin estoitta. Ja se, että Uuden-Seelannin joukkomurha valehdeltiin kuoliaaksi kertoo kaiken olennaisen persujen arvoista. En ole tavannut sellaista persua joka olisi asiaa pahoitellut millään tavalla.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #29

Sinulle on epäselviä monet muutkin asiat, ei pelkästään persujen arvot. Kuvittelet kaikenlaista.

Tässä on Anterin kirjoitusta Uuden-Seelannin iskuun.
"Epämukava totuus, mistä meidän on puhuttava
Islamistit ja äärioikeisto käytävät keskenään kuvitteellista uskonnollista sotaa. Uuden Seelannin terrori-iskua käytettiin ympäri muslimimaailmaa esimerkkinä lännen vihasta ”kaikkia muslimeja” vastaan, rasismista ja islamfobiasta."
https://www.anteryasa.fi/sri-lanka-on-jatkumoa-min...

Kuvittelua esiintyy siis ympäri maailman, joten et ole ainoa. Minä en kuvittele mitään, kun en tiedä faktapohjaista tietoa tapahtumista.

Viimeisimmän Sri Lankan iskujen taustalla hallituksen mukaan on radikaalimuslimien ryhmittymä. Näin kertoo IL. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e57feb4c-4d42-...

https://www.vaticannews.va/sv/suomi/news/2019-03/u...

https://www.aamulehti.fi/a/201510329

Tuosta Uuden-Seelannin terrositekijästä ei ole uutisoitu tarkemmin tekijän taustoista. Ei ainakaan mielestäni faktoihin perustuen. Missä SU on kertonut varman tiedon tekijästä ja kuka on kyseessä? Kerro ihmeessä ilman valehtelua.

Sinä syyttelet suoraan yhtä puoluetta ja tämän teet ihan surutta, vaikka puolueella ei ole mitään tekemistä tämänkään iskun kanssa. Olet suoranainen valheen levittäjä.

Lisäys;

Koska näyttää siltä ettet ole ymmärtänyt SU:sta lukemaasi kirjoitusta, niin tässä tuosta kirjoituksesta mielestäni olennaisin kohta, jossa ei suinkaan puolustella tai hyväksytä tapausta/terroritekoa mitenkään vaan kerrotaan tekijän taustoista omaan hänen manifestiinsa perustuen.

"Tarranin manifestissa on eriskummallinen kysymys-vastaus-osio. Hän kysyy itseltään kysymyksiä, ja vastaa sitten niihin. Eräässä kohdassa hän ensin kiistää olevansa natsi, mutta toisaalta myöntää olevansa rasisti sekä fasisti, tarkemmin ottaen ekofasisti. Yhtäällä hän väittää itseään oikeistolaiseksi, toisaalla vasemmistolaiseksi." https://www.suomenuutiset.fi/uuden-seelannin-iskun...

Sopii lukea tuo kirjoitus kokonaan uudelleen. Jospa sen sisältö avautuisi sinullekin tai sitten ei arvojesi ollessa erilainen.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #30

#30
Tuosta Uuden-Seelannin terrositekijästä ei ole uutisoitu tarkemmin tekijän taustoista.
.........................

Olennainen asia on hänen motiivinsa ja se minkä ääri-ideologian innostamana hän on joukkomurhan tehnyt.

Jäljet vievät suoraan äärioikeistoon, persujen tehtaalle.

On se muuten kummallista, että jos muslimi tekee terrori-iskun se on aina kaikkien muslimien kollektiivinen syy mutta jos äärioikeistolainen tekee terrori-iskun se on vain harhaisen yksilön syy.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #31

Ilmoitan kommenttisi eteenpäin toimenpiteitä varten. Sen verran on kovaa kamaa, ettei paremmasta väliä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #32

#32
Ihan mielenkiinnosta kysyn, että miksi rupeat yks kaks uhriutumaan? Mikä siinä on sellaista mikä ei kestä päivänvaloa?

Vai onko tämä vain tapa lopettaa vuoropuhelu kun argumentit loppuivat?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #33

J.M:"..kun argumentit loppuivat?"

Miten hvetissä sinä ja hengenheimolaisesi saatte aina kaiken persujen syyksi? Jos Venäjä jotakin, niin persut. Jos "valkoinen" terroristi ampuu muslimeja, niin persut. Jos muslimiterroristi ampuu, niin persut. Persut sitä, persut tätä. Luulisi että tuollainen alkaisi jo itseäkin ahdistaa. Jos itselläni olisi samanlainen vaiva, niin alkaisin vakavasti harkita siirtymistä ammattiavun pariin.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #34

#34
Miten hvetissä sinä ja hengenheimolaisesi saatte aina kaiken persujen syyksi?
..............................

Kirjoitin hiukan epäselvästi. Tarkoitin tietysti Australian persua, eli paikallista äärioikeistolaista jolla on samanlainen ideologia muslimifobioineen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ai, ai, henkilökohtainen kommentti sattuu niin kovasti, että pääsee ihan kyynel :)

Kovasti teet hieanoa analyysiä, ja se on sinun oikeutesi, hauskasti kirjoitettu, ja erittäin kaunista kieltä.

Kannattaa kuitenkin olla varovainen noissa henkilökohtaisuuksiin menossa, sillä isoveli voi vihastua.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #15

Se osuu yhtä paljon, kun solvaat toisia idiooteiksi, typeriksi. Eli et ole yhtään sen parempi ihminen kuin muutkaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #18

Huonompihan minä olen, onhan se täälläkin moneen kertaan todettu.

Mutta sen ihanan sananvapauden takia minäkin saan täällä päteä.

Missä kohtaa muuten sanoin ketään idiootiksi ja typeräkisi, siis ihan henkilökohtaisesti?

Ilmoittele, kun kuitenkin pidätte kirjaa kommenteistani. :)

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #20

Eli kyseessä on ilmeisesti ihminen joka ei edes tiedä mitä kirjoittelee?, vai oletko alkanut harrastamaan itsesensuuria?.

Totta, huonompi osainen näytät olevan, et oikein löydä elämällesi tarkoitusta, etkä oikein ole enään olemaan halukas nousemaan omille jaloille ja kaikesta syytät muita. Pahaan oloosi syytät ihmisiä äärioikeistolaisiksi, rasisteiksi, fasisteiksi, typeriksi, vähälahjaiseksi, idiooteiksi(persut).

Silloin kyllä mielelläni tasaan ja sanon sinua marxismin äpärälapseksi(tarkoittaa ideologiaa).

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #21

Emmää mitään muista, katsos vaikka elämälläni ei olekaan tarkoitusta, mä en kauhean tosikko kuitenkaan ole, kirjoitan, mitä mieltä olen, ja se on minusta vapauttavaa.

Olen iloinen, että minusta pidetään täällä hyvää huolta ja perääni hiukan katsotaan, se on aina mukavaa, kun on avuliaita ja suvaitsevaisia ihmisiä korjaamassa erheitäni.

Pyydän anteeksi, jos olen elämäsi tasapainoa järkyttänyt, sillä sehän vallan kauhea asia.

Marxisimin äpärälapsi on huikea sanaleikki, minä en näin onnettomana kirjoittajana tuollaisen ylevään tyyliin pysty.

Kiitos vielä arvokkaista ohjeistasi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #18

Laine, ritala ei ole tainnut solvata ketään henkilökohtaisesti. Ritala kritisoi persuja puolueena ja kannattajia ryhmänä ei ole samassa määrin solvaavaa kuin sinun viestisi Laine.

Ritala on minun mittapuullani maanpinnan yläpuolella.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

meinaatko että Huusko (Iso-Veli) tulee avuksi?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei tietenkään, mä kaipaan näin pääsiäsen aikaan jumalallista ohjausta. :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #22

Puput on aina kivoja, isot ja pienet.

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Tosiaan ovat Sri Lankan ja Uuden-Seelannin iskut ovat luonteeltaan aivan samanlaisia ja ainoa merkittävä ero on huomattavasti suurempi mittakaava ja uhriluku Sri Lankassa. Suruvalaisu vain mittakaavaltaan pienemmälle on aivan irvokasta. Ei Helsingin kaupunkikaan saa olla harkintavallastaan huolimatta karkean mielivaltainen. Eli pätevää selvitystä on penättävä Helsingin kaupunginisiltä, vaikka sellaista ei heti tulisikaan! Ja jos ei ollenkaan tule, on asia vietävä toiselle taholle!

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

ei ole Suur-Porva...eiku Pormestari vielä reagoinut)))

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Luuletko oikeasti blogiasi sen arvoiseksi?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Helsinkiin näyttäisi tulevan suruvalaistus:
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/278207-finlandia-...

Olsiko valaistuksen kestettävä kuusinkertaisesti Uuden-Seelannin iskuun valaisuus verrattuna vai miten tätä suurempaa surua voisi korostaa?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset