Joogalentäjien huimat hallitusneuvottelut

Oletetaan, että sinun pitäisi yhdessä naapurien kanssa korjata kylän yhteistä aitaa.

Se naapuri, jonka vastuulla on työn koordinointi, ilmoittaisi kuitenkin ennen töiden alkua, että ainoastaan ne, jotka uskovat joogalentämiseen voivat tulla korjaamaan aitaa. 

Rehelliselle ihmisellä tämä olisi ongelma. Aita jäisi korjaamatta. Joogalentäminen on humpuukia – kaikki tietävät sen.  

**

Suomen hallitusneuvottelujen tilanne on yhtä absurdi. SDP:n hallitustiedustelujen ensimmäinen kysymys on sarjassaan ennennäkemätön. Näyttää siltä, että Suomen hallitukseen ei pääse, jollei usko joogalentämiseen.

Kysymys kuuluu seuraavasti:

Oletteko sitoutuneet globaalisti ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseen 1,5 asteeseen? Oletteko sitoutuneet siihen, että Suomi on hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä ja sen jälkeen nopeasti hiilinegatiivinen?”

Niin, miksipä ei vaadita myös sitoutumista seuraavan kesän keskilämpötilaan 15,5 astetta?

Ja vielä hyvään heinäsäähän? Ja hyvänmakuiseen jätskiin kioskilla…

Ensiksi, ilmaston lämpeneminen on kontroversiaalinen asia ts. siitä kiistellään tutkijoiden keskuudessa. Sään ennustamisen toivottomuus korkeintaan paria kuukautta pitemmälle näyttää selvästi, miten vaikeiden asioiden parissa ollaan ilmastokysymyksissä. Myös koko käsite ”hiilinegatiivinen” on äärimmäisen asenteellinen ja typerä.

Kasvit tarvitsevat hiilidioksidia ja käyttävät sitä fotosynteesissä. Samalla ne tuottavat sokeria ja ennen kaikkea happea, jota me ihmiset ja eläimet tarvitsemme. Hiilidioksidi kiertää luonnollisesti ilmakehässä ja sitoutuu meriin kun taas vaikkapa tulivuorenpurkauksissa sitä tulee ilmakehään ajoittain enemmän kuin ihmiskunta ikinä tuottaa.

Toiseksi, ilmaston lämpötilat ovat vaihdelleet koko ajan ihmiskunnan kulttuurisen evoluution aikana – ja tulevat vaihtelemaan. Ihmiskunnan vaikutus maapallon lämpötilaan on myös todella monimutkainen asia.

Ihmisen toiminnalla on tietenkin jotain vaikutusta aina, samoin metsien hävityksillä jne. Mutta minkälainen? Lämpötilaa lisäävä vai vähentäväkö? Vai paikkojen mukaan erilainen? Monimutkaisuudessaan vielä liian vaikeita kysymyksiä puolueettomalle tieteelle! IPCC:lle tietysti ei.

Yksi asia on täysin selvää ja siitä ollaan yksimielisiä: se lopettaako Suomi hengittämisen, elämisen tai teollisuuden ei hetkauta maapallon hiilikiertoa yhtään.

Vielä kerran: hallituskysymys numero yksi on silkkaa demaria.

Se, mikä oikeasti vaikuttaa ihmisten elämään, on maapallon väestön kasvu. Siitä ei kuitenkaan uskalleta puhua eikä Suomen hallitus voi vaikuttaa siihen. Suoraan.

Kysymys onkin laadittu estämään PS:n tulo hallitukseen.

Hallitusneuvottelujen kiemurat

Tilanne on kuitenkin monimutkainen ja muistuttaa vähän pokerin pelaamista.

Demarit voivat kompastua, sillä ’ei-sosialisteilla’ on eduskunnassa vankka johto. 

SDP pitää PS:n mukana hallituskisassa mukana siksi, että demarien pitää saada kokoomus laskemaan omaa hintaansa. Ilman kokoomusta ei nimittäin hallitusta synny. Kepu on nyt ulkona ja nuolee haavojaan. Siksi PS on oltava mukana – näennäisvaihtoehtona.

Kokoomukselle ajatus demarien kanssa fariseus-hallitukseen astumisesta hirvittää ja houkuttaa. Tulevaisuudennäkymä siitä, että kokoomus joutuu hirttäytymään SDP:n velkaiseen taloussirkukseen mukaan, on pelottava.

Mutta toisaalta kokoomuksestahan on jo ajat sitten tullut EU-Suomen ainoa oikea valtapuolue, jonka sana painaa joka hallituksessa kaksinverroin sen eduskuntavoimaa.

Kokoomuksen johdon toive on: eiköhän nuo toveritkin saada taas nopeasti mukaan tähän peliin? Ja sitten hallituskauden päätyttyä työttömyyden, velkojen ja leikkausten ponnahdukseen eteenpäin, onnistuta myös työntää vastuu demaripääministerille?

Kuten ennenkin.

Kokoomus toisaalta myös tietää sen, että mikäli se lähtee ”hyvä-viher-hallitukseen”, –ratsastaa se auringonlaskuun: Vanhakantaiset kokoomuslaiset ovat jo tunteneet vuoden 2019 vaaleissa vahvaa vetoa perussuomalaisiin. Myös perusdemarit ovat tulossa meille.

SDP:n ”hyvä-ihmis-politiikka” on myös yllättävässä vastatuulessa. Vihreät vastustavat pohjoisen sellutehdasta. Ehkä siksi, että Kemissä ei ole montaakaan vihreätä.

Vihreiden perusongelma on taas siinä, että puolue janoaa hallitusvaltaa niin paljon, että se ei kykene järjelliseen ajatteluun.

Ongelmien välttämiseksi vihreät haluaa puhua epämääräisistä asioista kuten ”ilmaston lämpenemisen pysäyttämisestä” mutta ei mistään konkreettisesta kuten ydinvoimasta tai turvevoimasta. Vihreille ydinvoima on perusperkele mutta he ovat valmiita nielemään sen karvoineen ja häntineen. Samoin he kyllä kääntävät kasvonsa turvesoilta, oikeasta luonnonsuojelusta tai mistä tahansa perusasiasta, jos vain hinnoista sovitaan.

Lyhyesti: vihreät on valmis ihan mihin tahansa, että se pääsee hallitukseen… kunhan ei puhuta käsinkosketeltavista asioista. Sille sopii myös se, että SDP ei kysy mitään taloudesta, yrittämisestä, eläkeläisistä tai mistään äänestäjiä koskettavista asioista.

SDP:n ja vihreiden yhteishallitus olisi ideaalinen rakkausavioliitto. Molemmille ääriverotus on reflekseissä. Ilmasto-alvi, kestävän kehityksen erikoisvero, paremman maailman kehitysmaksu, saunavero, klapivero, liian lämpimän asunnon verotus, omakotitalojen erikoisvero, maitovero, diesel-auton erikoisvero, lihan erikoisvero, erikoisten sähköautojen alennus, kaivosten alennusmaksut sähkönsiirrossa ja yksityisten erikoissähkönsiirtomaksu ovat näille molemmille puolueille taivaan mannaa.

Ongelmana on vain se, että SDP:llä, vassareilla tai vihreillä ei ole tarvittavaa enemmistöä.

Sama juttu toistuu Europaassa: Saksa ja sen liekanarussa EU rakastavat ”suuria koalitioita” eli demari-konservatiivi-akseleita. Mutta ne myös hiljalleen mutta vääjäämättä paljastavat kansoille, mistä europolitiikassa todella on kysymys, ja missä oikeat muutosvoimat ovat.

Ne ovat meillä.

Me olemme muutos.

Arto Luukkanen

Varakansanedustaja (Uusimaa)

Eurovaaliehdokas

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää
Ehdolla europarlamenttivaaleissa

EU-ehdokas. Täysillä Kotiinpäin!
www.artoluukkanen.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu