Arto Luukkanen

Kyttäys kaunistaa - urkinta uudistaa!

Istuskelinpa tässä eilen Helsingin yliopistossa EU-vaalipaneelissa.  Siellä salin takaosassa istua jurnotti eräs rauhallinen nainen tietokoneen kanssa. 

Hän sanoi edustavansa jonkinlaista tietoja tarkistelevaa yhteisöä. 

Kun kysyin mitä hän sitten teki, kertoi hän raportoivansa tästä paneelista tälle salaperäiselle instanssille.

Urkintaa Hantimansiassa

Se mikä siinä hätkähdytti, miten eilinen tilaisuus muistutti erästä toista tilaisuutta Siperiassa.

Osallistuin vuonna 2008 Suomalais-ugrilaiseen maailmankongressiin. Illalla siellä suomalaisten hotellissa istui hiljainen kyttääjä, joka kirjoitteli muina miehinä ylös suomalaisten keskusteluja. Hän jaksoi istua ensimmäisenä iltana pari tuntia. 

Minä lopulta kysäisin sitten, että "onko tarpeeksi jo materiaalia" niin hän totesi, että "jo on... eiköhän tämä riitä". Mies sulki tietokoneen ja lähti pois - ilmeisesti raportoimaan suomalaisten laulamista lauluista: "Kotkan ruusu" ja "Oolannin sota". 

Ällistyin havaintoani eilen. Aivan samanlainen hiljainen tietokone-ihminen. Onkohan ne sukulaisia?

EU on paratiisi! Onhan?

Onneksi tiedän, että EU ei harjoita urkintaa eikä tietenkään ole mikään totalitarismin alkio.

Sehän on hyve-organisaatio, pelastuksen arkki, viisauden lähde, loputtoman rahan sarvi, tyytyväisyyden seurakunta ja onnen auvo. Se tarjoaa omilleen rahaa, rahaa, rahaa ja vielä kerran rahaa. Ja ennen kaikkea valtaa.

Ilman hyvä-tietoa ja oivallista faktaneuvontaa heikot, saamattomat, vieteltävissä olevat mutta sympaattiset kansalaiset saattaisivat viehättyä väärän tiedon vääryydestä, vapaiden ajatusten kamaluudesta ja kriittisen harkinnan hirveydestä.

Siksi kansalaista on johdateltava kuin lammasta tai pässiä eteenpäin hyvän tiedonpuun ruohotukkua heilutellen sen kuonon edessä.

Isännän täytyy tietää

Olen täysin vakuuttunut, että tätä salaperäistä tarkistaja-organisaatiota ei tietenkään voi verrata Venäjän salaiseen poliisiin. 

Mutta jotain merkillistä näissä utsivissa harrastelija-salapoliisiveljeskunnissa on. Kaikki "Neiti-etsivät" toimistot ovat samanlaisia. Semmoisia ne ovat joka puolella maailmaa - nuuskivat vääriä ja oikeita faktoja. Kurkkivat kuin tonttu ennen joulua lasten ikkunoista ja katselevat, kuka on ollut kilttinä EU:lle, Isä Aurinkoiselle tai Suurelle Ruorimiehelle tai Mahtavalla Luxemburgilaiselle Iskiasvaivaiselle.

Ison organisaation on aina otettava selvää, kuka ei tykkää Isännästä. 

**

Siteeraan lopuksi vielä J.R.R. Tolkienin tekstiä:

"Ted Sandyman spat over the wall. 'Garn!' he said. 'You can't touch me. I'm a friend o' the Boss's. But he'll touch you all right, if I have any more of your mouth.'

Don't waste any more words on the fool, Sam!' said Frodo. 'I hope there are not many more hobbits that have become like this. It would be a worse trouble than all the damage the Men have done.' 

'You are dirty and insolent, Sandyman,' said Merry. 'And also very much out of your reckoning. We are just going up the Hill to remove your precious Boss. We have dealt with his Men.' 

Ted gaped, for at that moment he first caught sight of the escort that at a sign from Merry now marched over the bridge. Dashing back into the mill he ran out with a horn and blew it loudly. 

'Save your breath!' laughed Merry. 'I've a better.' Then lifting up his silver horn he winded it, and its clear call rang over the Hill; and out of the holes and sheds and shabby houses of Hobbiton the hobbits answered, and came pouring out, and with cheers and loud cries they followed the company up the road to Bag End."

Arto Luukkanen

 

Alla vielä linkki paneelista kuvattuun live streamiin: 

https://www.helsinki.fi/fi/unitube/video/21143

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

"Hän sanoi edustavansa jonkinlaista tietoja tarkistelevaa yhteisöä. "

Näitä kutsutaan faktojen tarkistajiksi.

Occamin partaveitsi heilumaan - kumpi on todennäköisempää? Faktantarkistaja vai salaperäinen EU-agentti?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Äänestän salaperäistä agenttia, koska rakastan salaliittoteorioita.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kyseessä on todennäköisesti illuminati.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Onkohan blogistilta odotettavissa pidempikin sarja EU-salaliittoja ennen vaaleja? Edellisessä EU:n arveltiin käskeneen eduskunnan merkitsemään Perussuomalaiset kuin juutalaiset aikanaan. Nyt sieltä tulee salapoliiseja kirjaamaan puheita ylös.

Dan Brownia haastamaan noilla tarinoilla? Proosaa pitää vielä hieman hioa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Löytyyhän noita joka puolelta.

Ongelma on se, ettei koskaan tiedä, onko joku näistä hörhöistä oikea tarkkailija.

Usein ei, sillä ammattimaiset eivät hölötä kaikenmaailman luukkasille asioitaan.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

Vapaa tiedonvälitys on varmasti paha asia.

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Tällainen vanhanaikainen henkilökohtainen paikallaolo ja ylöskirjoittelu on nykyään vähän jäänyt sivuun, kun on uusien teknologioiden kautta hienostuneempiakin metodeja. Kun sitä käytetään, niin on hyvä kysymys, käytetäänkö sitä nimenomaan siinä mielessä, että halutaan muistuttaa omasta olemassaolosta. 'Älkääpäs nyt vaan kuvitelko, että olette todella yksin; kyllä huolehditaan, ettette tee turhia erehdyksiä'.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kertoiko tämä rauhallinen nainen, mitä tietoja keräävä salaperäistä järjestöä hän edusti? Oli niin tai näin, niin se oli varmaankin peloittava kokemus.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Jonkinlainen tietoja tarkisteleva yhteisö.
Supo?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Nauroin tälle miltei vedet silmissä.
"Agentti " kyttäämässä , anteeksi, jurnottamassa, tietokoneensa kanssa jossain EU-vaalipaneelissa ..
M i k s i ?

Ei tämä mitään , mutta eräs puoliammattimaisesti, mutta kokopäivätoimisesti julkista somemediaa ylläpitävä taho ilmoitti, ettei se halua "olla analyysin kohteena" .

Mitä ihmettä?
Ihmiset, jotka haluavat täyttää viestillään koko maailmankaikkeuden pelkäävät,
että joku "analysoi" sitä.
Ja he huutavat kumoon kaikki muut, mutta pelkäävät, että joku kuulee .
Ja "kyttää"...

Miten megafoniin huutavaa voi kytätä ?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Luukkasen juttu on kyllä hämärä. Jos joku tekee avoimessa tilaisuudessa muistiinpanoja, onko hän sillä perusteella urkkija?

Olen koukussa salaliittoihin ja urkintajuttuihin. Olen käynyt arkistoissa huvikseni läpi Bobrikovin santarmien ja punaisen Valpon papereita. Siksi jään odottamaan, että Luukkanen paljastaa hiukan enemmän...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset