Arto Luukkanen

Viher-Ruotsalainen Kansanvaltuuskunta ja Antti-parka

Viisas naapurin rouva otti minua toissapäivänä kiinni olkapäästä ja päivitteli minulle viisaasti.

Hän ei harrasta politiikkaa mutta totesi että ei ymmärrä sitä, että jos kansa on äänestänyt puolueet jonkinlaiseen järjestykseen – niin sitten joku pösö asettaa ne toiseen järjestykseen. 

Että miten hän voi neuvoa nuoria äänestämään vaaleissa, jos äänestämisellä ei ole väliä??

Hyviä huomioita.

Hän ei ole ollut ainoa. Tätä samaa viestiä on kerrattu toreilla ja turuilla sen jälkeen kun Antti Rinne kertoi kokoavansa jonkinlaista uutta hallitusta eli viher-ruotsalaista Kansanvaltuuskuntaa.

Nekin, jotka eivät ole äänestäneet perussuomalaisia ovat nyt – ranskaksi sanottuna – raivoissaan. Entä mitä siellä hallitusneuvotteluissa oikein tapahtuu? Kuka lobbaa ja mitä? Mitä tämä nykyajan kansanvaltuuskunnan Työväen pääneuvosto puuhailee? Kuka siellä määrää? Miksi ei kansan tekemää vaalitulosta kunnioiteta? Onko siellä taas ulkomaalaisia herroja kertomassa sitä mitä meidän pitäisi tehdä?

Hallitusneuvottelujen saalinjako – kokoomusta harmittaa

Kaikkiin kysymyksiin voi vastata kohtalokkaasti kyllä. Säätytalossa näytellään ensi viikolla merkillistä teatterikappaletta.

Ensi viikolla Säätytalolla lobbarit kiertelevät poliitikkojen keskuudessa kuin isäntäsudet ja junttaavat omia tavoitteitaan hallitusohjelmaan. Kyseessä on saalinjako, jossa uhrina on Suomen kansa. Vihreät ja SDP hykertelevät uusien verojen kanssa (alkaen siitä, että saunominen menisi verolle) ja Kepu sommittelee maakuntauudistuksensa ylösnousemusta.  Tämän saalinnjaon tavoitteet ja hallituspelurit ovat merkillisiä. Dan Koivulaakso miettii miten hän hallinnoisi ”sioksi” kutsumiaan poliiseja samalla kun talouselämässä yrittäjät saavat kylmää ja armotonta kyytiä. Eläkeläiset on unohdettu sen satkunsa kanssa.

Säätytalon tärkein kysymys ensi viikolla on: mitä tästä uhrista saa irti?

Rannalle jätetty kokoomus nosti äläkän siitä, että hallitusneuvotteluihin osallistuu SAK:n lobbareita ja niinpä vihreiden viestintätoimisto Milttonin osakas ja johtava asiantuntija jättäytyi pois keskusteluista.

Kokoomuksella on kuitenkin musta historia lobbareiden käyttämisestä; se tilasi ja maksoi valtion rahoista yhdysvaltalaisen McKinsey & Company tekemään vuoden 2011 hallitusohjelmaa.

Jo ajatus siitä, että jokin ulkomaalainen taho laatisi Suomelle sen hallituksen politiikan suuntaviivoja, haiskahtaa mielestäni maanpetokselta.

Kansanvaltuuskunta syntyy ruplien voimalla?

Hallitusneuvotteluissa ei henkistä orjailua ei kuitenkaan edes hävetä; yhteydet ulkovaltoihin eivät haittaa. Antti Rinteen Viher-Ruotsalaisen Kansanvaltuuskunnan synnyssä auttaa Venäjältä rahakkaita toimeksiantoja saanut lobbari-yhtiö. (https://www.verkkouutiset.fi/te-venajan-kaasuputkea-lobbaavat-mukana-hallitusneuvotteluissa/?fbclid=IwAR0kIRCaaWS87B1xJ0sO5Q3Ja-vzqdlgZmv3Y4udtrhH1xjNFxkI5jCCg1k).

Nämä lobbarifirmat eivät kulje Suomen lipun alla vaan ovat ”palkkasotureita”; joka palvelevat eniten maksavia. Tässä tapauksessa näyttää siltä, että niiden toimeksiantajilla on hämäränoloinen RKP tausta. Venäjän jättihankkeeseen palkattua Rud Pedersen-nimistä yhtiötä edustavat ”ärkoopeen” Marcus Rantala ja SDP:ta edustava Matias Mäkynen. Onko kyseessä ruplaperäinen operaatio vai myydäänkö Suomelle peräti myös ranskalaisia hävittäjiä, on vielä epävarmaa. Kuka maksaa ja kenelle? Onko Venäjän rahaa ja vaikutusvaltaa mukana? Kaikuuko hallitusohjelmassa Moskovan ääni?

Suomen hallitusohjelman pitäisi olla suomalaisten tekemä!

Tulevan viher-ruotsalaisen kansanvaltuuskunnan alku ei näytä hyvältä.

Antti parka!

Voidaan epäillä, että ensi viikolla Säätytalolla ideologia kukkii ainoastaan verottamisen korottamisessa ja laajentamisessa ja käytännöllisyys kukkii ainoastaan rahallisten etujen valvomisessa. On hyvin luultavaa, että rupla & kruunu vaihtavat omistajaa samalla kun Suomen kansa saa nautittavakseen sydämenpysäyttäviä veroja ja haittaveroja aina lentämisestä, saunanpolttoon, lihansyöntiin ja maidonjuontiin. Ja että hävittäjät on ostettava Ranskasta! Tai ulkopoliittisesti turvallisesta Ruotsista.  

Onneksi ihmiset voivat osoittaa mieltään ja protestoida eurovaaleissa.

Ei nukuta! Äänestetään Antin viher-ruotsalaiselle kansanvaltuuskunnalle selvä viesti!

Sanotaan #150 kertaa Ei!

Arto Luukkanen

ps. Tässä oma vaaliohjelmani. https://www.artoluukkanen.net/eu-vaaliohjelma.html.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän erkkikalevilaakso kuva
Erkki K. Laakso

Kiitos Arto erinomaisesta kirjoituksesta!!

Nyt näille maanpettureille näytetään ja oman asiansa asiamiehille ja kaikille saatanan ahneille houkille. Kaikki ennalta äänestämään ja "loput" uurnille 26.5, niin tulee koko euroopanlaajuinen muutospommi ja suunta muuttuu lopulliesti, mutta hallitusti.

Britanniassa kansallismieliset ovat saamassa kallupeissa suurvoiton ja yli 34% kaikista äänistä ja se on enemmän kuin muut partyt yhteensä!! Siinä on otettava meidänkin ohjetta äänestykseen kerrassaan..

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Turha tätä perussuomalaisten ulosjääntiä on surkutella. Asia oli selvä jo ennen vaaleja.

Edellisen hallituksen kokoomusta (=koostumusta, tai ehkä myös kokoomusta) voi kyllä vieläkin ihmetellä, mutta sekin meni niin, että kun hallitus nauttii eduskunnan luottamusta, niin sillä ei ole väliä, mitkä puolueet siellä hallituksessa ovat mukana.

Vaaleissa äänestäjät kyllä osoittivat selvästi, mitä mieltä he olivat siitä puliveivauksesta. Keskustan puolueväellä oli niin suuri hinku tulevien maakuntien - tai ehkä Rinne nimittää ne sotealueiksi - lukuisiin kivoihin hallitus- ja johtotehtäviin, että harkinta petti kuten sinisilläkin.

Jos tästä hallitus syntyy, niin se tietää kepun supistumista alle 10 prosentin kannatukseen. Soinin ja Sipilän johdolla heidän seuraajansa astuivat pahalle harhapolulle.

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Kepu haukkaa maakuntahallinnoillaan suuhunsa enemmän kuin se pystyy puremaan. Kun sen kannatuksen syöksykierre jatkuu, ei sillä enää ole voimaa jäljellä ottaa niitä haltuunsa. Ja tässä onkin uusi mahdollisuus Suomelle.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Jo kauan sitten sanottiin että politiikka on likaista peliä.
Näin likaista se ei ole ollut oman muistini mukaan koskaan ennen, ei ainakaan sodanjälkeisenä aikana.

Vaaliteatteri olisi voitu jättää käymättä jalaittaa Rinne suoraan muodostamaan hallitusta. Olihan tällä kokoonpanolla enemmistö myös edellisessä eduskunnassa.
Miksi turhaan esittää teatteria. Voihan asian thedä kuten Moskovassa ennen vanhoina hyvinä aikoina.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"... jos kansa on äänestänyt puolueet jonkinlaiseen järjestykseen – niin sitten joku pösö asettaa ne toiseen järjestykseen."

- Siinähän se suomalainen parlamentarismi tuli määritellyksi! Ensin kansa sanoo mitä haluaa, ja sitten poliitikot kohtelevat vaalitulosta miten haluavat. Lopputulos, hallituksen koostumus, tipahtelee kuin lottorivi arvontakoneesta.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Suomalainen demokratia toimii sillä tavalla, että kun edellinen hallitus persujen tuella kuritti duunaria kikyineen ja aktiivimalleineen, niin nyt on duunarien vuoro saada edes osa menetyksistään takaisin. En oikein ymmärrä työväenpuolueeksikin itseään kutsuvan Perussuomalaisten vihaa ayliikettä kohtaan, vaikka se on kuitenkin ainoa organisoitu tapa ajaa duunarien asioita. Muuten oltaisiin puhtaan libertaristisen anarkian tiellä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

kukaa ei täällä vihaa mitään...Raimosta en tiedä

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Mitä muuta sanaa tästä ay-vastaisuudesta voisi käyttää? Johtuukohan kaikki persujen katkeroituneesta "työmiehestä" Matti Putkosesta, joka jo nuoruudessaan luopui Mäntässä oikeasta työnteosta ja siirtyi ay-liikkeen leipiin mutta sai sitten potkut eräiden typeryyksiensä takia.

Jos haluatte nostaa kunnolla kannatustanne, niin luopukaa tästä ay-liikkeen mollaamisesta. Moni palkansaaja on varmasti kanssanne samaa mieltä monista mm. maahanmuuttoon liittyvistä asioista mutta tämä ay-liikkeen vastaisuutenne estää teidän äänestämisenne.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #21

Onko ay-liike joku istituutio jonka toimintaa ei saa kritisoida?
(muistuttaaa vähän "koska rasismi")

Eikö ay-liike tee koskaan virheitä tai toimi väärin?

Eikö ay-liike sellaisenaan ole jo levittäytynyt liiankin laajalle yhteiskunnassa?
Onko siitä jo tullut "valtio valtiossa"?

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Tässä vain noudatettiin sitä käytäntöä, että vaaleissa suurimman äänimäärän saaneen puolueen puheenjohtaja aloittaa hallitustunnustelut. Hän muodostaa hallituskoalition niiden puolueiden kanssa, joiden kanssa löytyy yhteinen näkemys tulevan hallituksen ohjelmasta. Jos vaaleissa suurin puolue olisi ollut persut, Jussi Halla-aho olisi aloittanut hallitustunnustelut.

Vaikeaa dosentille ja muille persuille? Tästä ruikutuksesta saa sen käsityksen, että persujen olisi pitänyt olla hallituksenmuodostaja huolimatta siitä, että olivat vaaleissa vain toiseksi suurin puolue. Näinhän voikin käydä, jos Rinne ei saa hallitusta muodostettua.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Pekka. Kun tätä eivät kysy ps-väki vaan kaikki muutkin. Miksi kansan tahtoa ei kunnioiteta.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Mikä on kansan tahto? Sekö, että persujen pitää saada muodostaa hallitus toiseksi suurimpana puolueena vastoin kolmisenkymmentä vuotta vallinnutta käytäntöä? Persuja äänesti 17,5% äänestäneistä, ei siis edes äänioikeutetuista koko kansasta puhumattakaan.

Persujen pitäisi siis saada nyt muodostaa hallitus ja määrätä siihen mukaan ne puolueet jotka se haluaa ja laatia hallitusohjelma? Jos et tarkoita tätä, niin mitä tarkoitat kansan tahdon kunnioittamisella?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

hiustenhalkomista ja sofismia. Väistelet perusasiaa: mitä vaalien häviääjä tekee hallitusneuvotteluissa? Länsimaissa vaalien häviäjä ei menisi hallitukseen - meillä suomettuneessa Suomessa menee ja löytää sitten kaltaisiasia puolustajia tälle ilveilylle.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Ihan länsimainen käytäntö, että monipuoluejärjestelmässä hallituskoalition muodostavat ne puolueet, jotka pystyvät sopimaan yhteisestä hallitusohjelmasta. Joskus mukana on myös vaalitappion kärsineitä puolueita. Esim naapurimaamme Ruotsi.

Demarien olisi siis ollut pakko muodostaa hallitus persujen kanssa, vaikka yhteinen näkemys politiikasta taitaa olla vain ulkomaisen työvoiman saatavuusharkinnan säilyttämisestä?

Persujen näkemykset monista politiikan peruskysymyksistä poikkeavat niin paljon muiden puolueiden näkemyksistä, että heidän on vaikea olla mukana hallituskoalitioissa muiden kanssa. Yksi keino on tietysti kasvattaa suosiota yli sataan kansanedustajaan. Silloin persut voivat jo katsoa edustavansa ainakin puolen kansan mielipidettä ja laatia haluamansa hallitusohjelman. Tosin määräenemmistösäädökset pitää silloinkin huomioida.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kiitos Arto hyvästä informaativiisesta kirjoituksesta ja lobbareista. Nyt ei enään ole tarvetta epäillä, että korruptio ja hyvä veli järjestelmä on arkipäivää päivänpolitiikassa.

Suomeenkin on rantaunut uusi eristämispolitiikka. Siksi varmaan ihmiset ihmettelevät, mitä järkeä tässä on äänestää. Mutta se on vallitsevan hegemonian tarkoituskin, ettei kukaan äänestäsi väärin ja väärää puoluetta.

Keisarilla ei ole vaatteita.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Risto Laine, juu noin se on eu:ssakin. Ainakin eilen illalla tämä eristäminen kävi varsin selväksi myös EU:n toiminnassa. Liisa Jaakonsaari (sdp) meppi kertoi selvin sanoin kuinka eurovaalien jälkeen pitää eu-kriittisten ryhmä eristää jotenkin strategisesti unionin toiminnasta.

Samaanhan pyrkivät ilmeisesti kaikissa jäsenmaissa joissa eu-myönteiset integraation syventävät puolueet ovat vielä vallassa. Näinhän on Suomessakin enemmistö ko. puolueilla. Rinne selvästikin eristi PS:n hallitusneuvotteluista jo ennen vaalitulosten selviämistä. Tuosta ei ole epäselvyyttä, vaikka kuinka vaalien jälkeen kertoili satuja, että kaikki puolueet ovat vielä mukana. Ei varmasti ollut.

https://areena.yle.fi/1-4584874#autoplay=true (kohdasta 31:30 alkaen)

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

EU:n johtomaissa Saksassa ja Ranskassa hermoillaan, kun "suuri koalitio" eli demari-konservatiivit-akseli on menettämässä enemmistöään EU-vaaleissa. Varmasti tämä heijastuu jäsenmaihin erityisen kireänä "neuvonantona". Ja tässä todennäköisesti on syvin syy outoihin hallitusneuvotteluihin Suomessa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Alkaa näyttää lapselliselta jo tämä ikuinen kitinä kansan tahdosta, mikä kansan tahto?

Vaalit on käyt, ja hallituksen muodostavat ne puolueet, jotka pääsevät yhteisymmärrykseen asioista, siinä ei katsota, mikä on vaalitulos, vaan jos asiat saadaan sovittua, voidaan muodostaa hallitus.

EI ole mitään automatiikkaa siihen, että tietyt voittajat ja tietyt häviäjät eivät saa olla hallituksessa.

Persujen ehdot hallitukseen menoon ovat kaikille selvät, ja kukaan ei halua niiden takia persujen kanssa tehdä yhteistyötä.

Voitte pitää kiinni ehdoistanne, mutta se johtaa automaattisesti oppositioon, niinkuin olen jo pitkään sanonut.

Nämä itkublogit ja uhriutumisetkin tiesin varsin tarkkaan, ei tule itkut yllätyksenä.

Nauttikaa vaalituloksestanne oppositiossa, muuta ei ole, eikä tule.

Niin kauan kun etsitte syyllisiä aina muualta, ja ohjelmanne ei kelpaa muille, saatte ikuisesti itkeä itsenne uneen.

Hauskaa kuitenkin seurata tätä persujen vitinää.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

sinulle kansan tahto voi tuntua lapselliselta. Minusta asia ei ole näin. Eikä suurimmalle osalle ihmisistä. Olet nyt vähemmistössä...opi elämään sen kanssa))))

Käyttäjän HeikkiTunkkari kuva
Heikki Tunkkari

En tiedä huomasiko Arto, että ennen eduskuntavaaleja tehtiin useita kyselyjä eri puolueiden äänestäjille siitä, minkä puolueen kanssa haluaisitte hallitukseen. Perussuomalaiset poikkesivat kaikista, enemmistö ei halunnut hallitukseen minkään puolueen kanssa.
Joku taisi joskus sanoa, että sitä saa mitä tilaa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Nähdäänkö Säätytalon neuvotteluissa kiehnäämistä?

Somessa silmään osunut uusilmaisu kutsuu suomalaisen poliitikon käyttäytymistä kiehnäämiseksi vallan (ruotsalaisen) läsnäollessa. Italialainen kulttuurihegemoniakritiikki kehottaakin käyttämään kansan omasta kielestä löytyviä ilmaisuja uudistamaan korruptoitunutta ajattelua.

Kiehnääminen korvaisi perinteisen inhon tunteen jonka kokee nähdessään läntisen ihmisen luopuneen arvokkaimmasta ominaisuudestaan, oikeudesta vapaaseen ajatteluun kääntymällä lampaaksi. Vaalikampanjassa keltaliivi päällään ärjynyt leijona alkaa pian määkimään?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Näköjään blogi vaatii käännöksen, mutta ajan säästämiseksi tyydyn Googlen apuun:

Ser du glamouren i förhandlingarna på stugan?

Det nya uttrycket som har kommit till ögat i Soma kallar chanting att en finsk politiker uppträder i maktens närvaro. Den italienska kulturen hegemoni kritik kräver användning av uttryck som finns på folkets språk för att reformera korrupt tänkande.

Chanting skulle ersätta den traditionella känslan av avsky som ses av en västerländsk man som gav upp sin mest värdefulla egenskap, rätten till fri tänkande genom att vända sig till får. I valkampanjen börjar lejonet, som vaknade med en gul väst, snart börja munch?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Samma på Google svenska. Yllättävän hyvä käännös, joskin hieman huumoristinen, jos blogisti sallii.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset