Arto Luukkanen

Kentän hyytävä viesti kepun johdolle: emme äänestä...tai äänestämme persuja

Minulla on paljon tuttavia ja jopa ystäviä kepusta.

Joskus on aivan hupaisaa ja hyödyllistä pitää suunsa kiinni ja kuunnella mitä heillä on sanottavaa. Siinä voi oppia.

Tällä kertaa keskusteluissa oli uusi sävy: suuttumus.

Eräs kepulainen tuttavani totesi, että nyt puolueelle käy huonosti!

Se, että mennään puna-hallitukseen on alkanut hiertämään kovasti kengässä samalla kuin useat vanhat asiat ovat alkaneet ärsyttämään uudestaan.

Miksi puoluekokous on syksyllä ja eräs tietty nainen ei voi osallistua puheenjohtajavaaliin? Miksi vanhat johtajat on sysätty pois? Entä miksi nyt mennään punaiseen sosialistihallitukseen vaikka äsken oltiin niin kovasti oikealla?

Kepu-ystäväni uumoili, että kepulle käy kuten viime presidentinvaaleissa.

Kökköösesti.

Voi olla niin, että sen yhdenkin paikan saaminen on vaikeaa. Ihmiset jäävät kotiin tai sitten pahimmoikseen äänestävät PS-puoluetta.  

”…sinne ei auta nyt mitkään mutinat vaan selvä viesti. Juhan aika on mennyt eikä velkahallitukseen lähetä…ehkä se ääni persuille voi olla se viimeinen hätähuuto, joka herättää kentän…

Ystäväni kuitenkin totesi, että vaikka äänestävätkin persuja niin se on vaan tämän kerran)))

Harmi!

Säätytalon vero-ja velkaorgiat

Jäin fundeeraamaan sitä mitä kuulin. Kokeiden korjaus unohtui hetkeksi.

Ehkäpä äänestyslakko tai PS:n äänestäminen on paras viesti, sillä Säätytalolla on nyt sellainen ”hype” että sinne ei järjen ääni kuulu. Kepun kentän pitää antaa kova pamaus että seisahtavat.

Syytä on. Uudet verosuunnitelmat ovat järkyttäviä ja tyrmääviä. Haittaverojen keksimisessä on oltu todella kekseliäitä. Samoin nyt otetaan velkaa kuin viimeistä päivää.

Tarkoituksena on ilmeisesti järjestää jonkinlainen tuomiopäivän juhla.

Pöytä koreaksi ja tukia kaikille…paitsi eläkeläisille, koulutukseen, perheille ja yrittäjille.

Arto Luukkanen

PS. Tänään äänestämään!!!! PS ei nuku!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Suomes on tai oli kolme oikeisto puoluet nyt joiden kannatus noin 15% . Ja yks sdp jolla 15% . Vaalimatemaattisesti "Oikeisto" puolueita on yksi liikaa aiheuttaen enemmän vahinkoa kuin hyötyä .

Ja miten niinku jos haukkuu&mustamaalaa jotain tahoa saadakseen omalle taholle kannatusta.
Onko jotenkin pimeetä/vinksahtanutta syyttää jossei haukuttu taho halua istua samaan pulpettiin lisää haukuttavaksi ?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

vahinkoa? Onko se kansalaisten vika että he äänestävät kuten äänestävät?

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Vaalimatemaattisesta näkökulmasta vahinkoa . Minkäs numeroille voi , niitä ei voi nyt syyttää .. Jos seurakunnat tulisivat toimeen keskenään yhdistyisivät jotenkin, samoin "oikeistolaiset" pienet sirpalepuolueet .

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Luukkanen, ettei totuus unohtuisi niin "haittaveron" poliittiseen sanastoon ovat lanseraneet vihreät sekä viime vaalien alla varsinkin Kokoomus, joka tasaveroa suosivana puolueena kansalaisia hämätäkseen käyttää tasaverosta nimitystä "haittavero" Malta nyt mielesi Luukkanen ettet, vaan kuole, Väyrystä lainaten vi.....seen ja odota rauhassa hallitusohjelman valmistumista jos se on valmistuakseen ja ota sitten vasta siihen kantaa koska huhujen perässä juoksemisen tie on loputon.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Granlund ei näköjään ymmärrä kirjoitettua tekstiä. Kysymyksessähän ei ole kirjoittaja Arto Luukkasen oma mielipide vaan hän kertoo mitä mieltä ovat keskustaa kaannattavat oman puolueensa osallistumisesta Rinteen (sd) hallitusneuvotteluihin.

Kannattaa lukea ajatuksen kanssa ja vasta sen jälkeen esittää mielipidettä. Keskustan kannattajat ovat olleet hallitusneuvotteluissa kaavailluista haittaveroista näreissään. Ei kai ole uutta, että niin demarit kuin vasemmistopuolueet yleensä ovat aina tilaisuuden tullen korottamassa tai esittämässä uusia veromuotoja. Miksihän valtion menoja ei olla vasemmistossa ensin karsimassa vaan aina ollaan mieluummin toisten taskuilla hamuamassa lisää erilaisia tukia tai tukien korottamiseen? Kyllä se raja vaan tulee jossain kohtaa vastaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Epäilen vahvasti, että kyseessä on kuitenkin Luukkasen oma mielipide paketoituna jonkun toisen sanomaksi.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kyseessä on Luukkasen oma mielipide, jota hän pyrkii vahvistamaan muutamaan satunnaisesti tapaamaansa kepuäänestäjään vetoamalla.

Kepun jäsenten ja kepun päättäjien selvän enemmistön tahto on yhteistyö demarien eikä oikeiston kanssa. Tilastollinen fakta, jonka vuoksi puoluejohto lähti neuvotteluihin ja jota kummankaan puolueen johto ei unohda.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Mielenkiintoita nähdä Kepun vaalitulos europarlamenttivaaleissa puoluejohdon tanssien Rinteen vasemmistohallituksen hiljaista kuolemantangoa.

Ei hyvältä näytä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Minusta näyttää itse asiassa todella hyvältä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Siis tuleva hallitusko ohjelmineen ?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #18
Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Itse en ole vielä jutellut keskustalaisten kanssa, mutta eilen lukiessani päivän lehtiä, ajattelin mikä tuota puoluetta vaivaa. Tänään ollaan porvareita, huomenna sosialisteja, ylihuomenna vihreitä, viikon päästä ollaan jo ihan muuta ja mielikuvitus ei ole esteenä. Suunta ja arvot täysin hukassa, eikä tuollaisella sekametelillä ole tulevaisuutta, kuihtuu pois.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Me olemme keskustalaisia, toisin sanoen meissä on vähän tuota kaikkea eikä mitään ääriajattelua.

Mikä tuntuu sinänsä olevan huono asia näin jyrkkien mielipiteiden, tahallisten väärinymmärtämisten ja henkisten kuplien aikakaudella, mutta vielä tulee aika, jolloin maltillinen yhteistyö, kompromissit ja sovittelu kelpaavat jälleen kansalle.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jos EU-vaaleissa Keskustalle tulee romahduksen jälkeinen romahdus, niin johon on ihme, jossei puolueen johtoa remontoida.

Vaan saattaahan se lopultakin saapua se vuosikymmeniä uumoiltu auringonlasku.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ehkä Kepun nykyjohdolla siintää silmissään kultainen - 70 luku, jolloin Keskusta ja Demarit olivat ainoat hyväksyttävät vaihtoehdot hallituksessa ? Kahden kauppa kukoisti ja sen seurauksena myös veroaste kiristyi huimasti. Eikä veroaste ole noista ajoista enää laskenut.

Nyt seuraa sitten luotettavan punamulta yhteistyön jatko-osa, laajennetaan vero-pohjaa ja keksitään yhdessä uusia verotuksen kohteita omaa tyhjää toimintaa rahoittamaan.

Saattaa tosiaan olla, että fiksuimmat Kepulaiset ovat nyt jo tulevasta kauhuissaan. Toisaalta. Maakuntahallinnon suojatyöpaikkojen ja vallan kasvun määrä rauhoittaa kyllä.

EU vaaleissa tulee Kepulle nyt kylmää kyytiä, veikkaan.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Muistanet, Jouko, että kepu 70-luvulla hallituksissa piti koko porvariryhmän osuutta ministereistä. Ei onnistu nykyään. Rinteen hallituskyhäelmässä tahdin määräisi SAK.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Ja tässä on populistipuolue Vihreät hyvänä vetoapuna.

Kansaa täytyy rangaista koska kansa syö ja hengittää ja vielä kehtaa liikkuakin ja autoilla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kentän viesti?

Dosentin yksi ystävä :)

Kuulostaa vahvasti persujen uudelta normaalilta gallupilta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

petteri jaksaa louskuttaa leukojaan jatkuvasti, vaikka ei ole mitään kunnollista mielipidettä tässä itse asiaan eli miten keskustalaiset itse suhtautuvat hallitusneuvotteluihin osallistumiseen. Petterille näyttää olevan tärkeintä tulla kommentoimaan sillä omalla tutuksi tulleella tavallaan perussuomalaisten kirjoittajien kirjoitusta ja yleensä ilman aitoa omaa mielipidettä asiaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kiitos taas huomiosta. :)

Eikös keskusta kysynyt hallitusneuvotteluihin menoa heidän päättäviltä elimiltä?

Pitäisikö asiaa kysyä jokaiselta kadun mieheltä, tai Luukkaselta.

Vaalit on neljän vuoden päästä, kaikki muu on sanahelinää.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Abdallahilla on vaikeuksia ymmärtää lukemaansa?

Luukkasen matematiikan mukaan yksi pohjalaane keskustalainen on "kentän ääni". Tähän ritala kiinnitti huomiota.

Teille persuille tuntuu vaikealta ymmärtää normaaleja viestejä, joita saamme luotettavien tietolähteiden, suomalaisen lehdistön kautta. Eikö "kentän ääni" olekaan ne 80% keskustalaisista, jotka pitivät tärkeänä sitä, että Keskusta on vaalituloksesta huolimatta hallitusneuvotteluissa mukana?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #27

Niemeläisellä ei näytä olevan faktatietoa keskustan kentän väen kannasta yleisimmin hallitusneuvotteluihin osallistumisesta, eikä siten myöskään yleisimmin jäsenten enemmistön mielipidettä. Kunhan paukuttelee jälleen poskeaan.

Kaleva-lehdessä on Sipilän kertomana kerrottu millä tavalla hallitusneuvotteluihin on saatu "lupa" osallistua. Kovin on köykäinen kysely jäsenistölle.

Luukkanen sitä paitsi kertoo heti kirjoituksen alussa hänellä olevan moniakin keskustalaisia ystäviä ja heidän mielipiteistään esittää kirjoituksessa todellakin vain yhden henkilön mielipiteen. Olisko kaikkien henkilöiden mielipiteet pitänyt teille "uusavuttomille" kertoa sanasta sanaan. Ootte te uskomattomia veijareita. Muuta en voi sanoa. Henkilöön osaatte kyllä mennä sujavasti.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero Vastaus kommenttiin #30

Sitä parempaa henkilöön menemistä:

"petteri jaksaa louskuttaa leukojaan jatkuvasti, vaikka ei ole mitään kunnollista mielipidettä tässä itse asiaan eli miten keskustalaiset itse suhtautuvat hallitusneuvotteluihin osallistumiseen. Petterille näyttää olevan tärkeintä tulla kommentoimaan sillä omalla tutuksi tulleella tavallaan perussuomalaisten kirjoittajien kirjoitusta ja yleensä ilman aitoa omaa mielipidettä asiaan."

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Vaikka blogisti juuri visiteerasikin Turkua silti rohkenen väittää ettei fundeerausta noin helpolla opita, siihen jopa synnytään.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Selvästikään fundeerausta ei ihan nois helposti opi. Blogisti kun päätteli hänelle kerrotun mielipiteen olleen viesti keskustan johdolle. Tai sitten Luukkanen on unohtanut päivittää profiilistaan tiedon puolueestaan.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kirkko keskellä kylää, sanottiin rovasti Brofeltin aikaan Iisalmessa. Hän oli tiedonkulun ja myöskin vallankäytön keskiössä, hänelle tuotiin terveisiä syrjäkyliltä, ja hän päätti mitä vie eteenpäin. Hänen poikansa kirjailija Juhani Aho oli perustamassa Hesaria. Lehden toimittajilla on yhä tapana kertoa kuulumisia ystävältä.

Tiedonvälityksen tekniikan vallankumous tosin mahdollistaa nykyisin miltei jokaisen saattaa oma asiansa melkein kenen tahansa tietoon. Välivouhkien asema tutisee.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Ei nyt liity pelkästään tähän blogiin . Mut lukeeko näitä blogei monikin tai juuri kukaan ?

Kommentoijat jos 20henk whatsapp tai mese ryhmän perustais niin olisko se siinä :)

Joku miitinki risteily tms pidettäs joskus jne.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Keskusta toteuttaa "kenttänsä" tahtoa osallistumalla hallitusneuvotteluihin, vai onko joiltakin, kuten Luukkaselta mennyt ohi uutinen ja tulos joka syntyi keskustan johdon kysyttyä jäsenistöltään pitäsikö Keskustan osallistua hallitusneuvotteluun kyllä vai ei ja selvä enemmistö vastasi, että kyllä pitäisi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei Luukkaanen mihinkään sellaisiin usko, Luukkasen kaveri on kerran näin sanonut, niin silloin se on koko keskustan kentä tahto.

Ei sitä muuten dosentiksi pääsisikään.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Luukkanen, kuten persut yleensäkin, pohjaa kirjoituksensa Oikean Median uutistarjontaan. Siellä ei Keskustan kenttäväen viestiä ole ilmeisimmin uutisoitu.

Patmosta ei myöskään tämä uutinen ole tavoittanut. Siellä kuvitellaan edelleen, että Halla-ahon katumattomuus olisi näytellyt jotain osaa:
http://erkkilatvala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/27598...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Arto Granlund ja miekkoset Ritala sekä Niemeläinen.

No eihän kysynyt koko jäsenistöltään vaan noin 200 jäseneltään, joista kyselyyn vastasi 160 Kaleva-lehden uutisen mukaan. Kysessä mitä ilmeisimmin on siten piirissä yhden henkilön kertoma kanta. Ei koko jäsenistön. Se kun olisikin ottanut enemmän aikaa kuin yhden viikonlopun ajan eli pari päivää.

Kaleva: Sipilä; "Lähdimme siitä koko ajan, että hallitus pitää muodostaa ensisijassa voittajien kesken. Kun tiistaina tämä nähtiin mahdottomana, niin hallitustunnustelija Antti Rinne vetosi kerran vielä keskustaan. Sen jälkeen kysyimme kentän mielipidettä parilta sadalta aktiivilta. Heistä 80 prosenttia oli sitä mieltä, että puolueen kannattaa lähteä neuvotteluihin."

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Ja kaiken lisäksi "aktiivilta".
Aktiivi jäsenhän ei ole ollenkaan sama kuin "äänestäjä".

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Abdallah, jokaisessa puolueessa on piirijohtajia, kunnallisjärjestöjohtajia, joiden mielipide on indikoitu puolueaktiivien mielipiteistä. Nämä piirijohtajat ja kunnallisjärjestöjohtajat ovat myös keskeisiä mielipidevaikuttajia puolueessa ja organisaatioissaan. On kallista ja aikaa vievää kysyä koko jäsenistöltä. Jäsenistön ääni voi myös osoittautua virheeksi: näillä keskeisillä vaikuttajilla on kuitenkin myös puoluekokouksessa äänivalta.

80 % aktiivilta saatu tuki on vahva tuki, paljon vahvempi kuin Luukkasen Arton kertomus yksittäisen pohjalaisen keskustalaisen tunnoista.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #35

Niemeläinen itse kirjoittaa aiemmin kommentissaan "Eikö "kentän ääni" olekaan ne 80% keskustalaisista, jotka pitivät tärkeänä sitä, että Keskusta on vaalituloksesta huolimatta hallitusneuvotteluissa mukana?"

Onko noin vaikea kuvitella, että 80 % piirihenkilöiden kannanotoista ei suinkaan ole sama missään mielessä kuin koko jäsenistön, saati koko keskustan kannattajakunnan mielipiteinä? Sipilän kysely on tehty vain 200 henkilölle (noista vastasikin vain mainittu 80%), ilmeisesti piireihin, joka ei missään tapauksessa vastaa edes koko jäsennkunnan (joksi kerrottu 100000) mielipidettä. Jotain rajaa sentään vouhkaamiseenkin soisi liittyvän, vaikka keskustasta puhutaankin, johon ei itselläni ole suurempaa kiinnostusta, vallasta puhumattakaan. Saan kuitenkin ihmetellä tapahtumien kulkua.

Jäsenistöllä on kuitenkin äänienemmistö piireihin verrattuna. Tämä taitaa olla fakta jota turha kiistää muuksi. Tulevaisuus keskustan kohdalla riippunee jäsenistön mielipiteiden ilmaisusta seuraavissa vaaleissa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #36

Nuo 80 % piiri- ja puolueaktiiveista kattaa vähintään 80 % jäsenistön, parhaassa tapauksessa, jos vastaajina on suurimpien piirien aktiivit, yli 90 % koko jäsenistön mielipiteestä.

Dosentti Luukkasen muutama keskustalainen kontakti vastaa muutamaa keskustalaista kontaktia, eli alle 0,01 promillea jäsenistön mielipiteestä. Parhaassa tapauksessa Luukkasen kontaktit ovat ihmisiä, jotka ovat äänestäneet Keskustaa viime vaaleissa, jolloin ne vastaavat 0 promillea koko jäsenkunnasta.

Näyttää kanssakeskustelijalle vaikealta ymmärtää, joten jätän tämän keskustelun tähän.

Käyttäjän petrikivenheimo kuva
Petri Kivenheimo Vastaus kommenttiin #35

Kai Niemeläinen: "jokaisessa puolueessa on piirijohtajia, kunnallisjärjestöjohtajia, joiden mielipide on indikoitu puolueaktiivien mielipiteistä"

Sehän oli hyvin arvovaltaisen oloisesti sanottu, ja katsoinkin oikein sanakirjasta (Gummeruksen suuri sivistyssanakirja, Jyväskylä 2004, s. 176), mitä oikeastaan tarkoitettiin:

indikoida : ilmaista, näyttää, ilmoittaa, osoittaa

Niemeläinen siis antoi ymmärtää: 'jokaisessa puolueessa on piirijohtajia, kunnallisjärjestöjohtajia, joiden mielipide on ilmaistu/näytetty/ilmoitettu/osoitettu puolueaktiivien mielipiteistä'

Pistämättömästi sanottu. Eipä tuohon juuri ole lisäämistä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tasan ei käy onnen lahjat. Perussuomalaisen kepulainen ystävä on pettynyt puolueeseensa, kun se menee hallitukseen. Kepulaisen perussuomalainen ystävä on taas pettynyt siihen, ettei hänen puoluettaan huolittu hallitukseen. Mikä neuvoksi toveruksille? Vaihtakaa puolueita päittäin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kun puhutaan puolueen aktiiveista silloin yleensä tarkoitetaan piirien ja kunnallisjärjestöjen johtohenkilöistä joilla on kyllä hyvä tuntemus siihen miten jäsenistön keskuudessa ajatellaan. Uskoisin näiden kahdensadan koostuneen juuri tälläisistä henkilöistä. Keskustan jääminen oppositioon persujen kanssa vasta suuri riski olisikin, koska siihen kilpalaulantaan jota persut tulevat oppositiossa harrastamaan mikään vastuullinen puolue ei kykene vastamaan, sen Kokoomuskin tulee huomaamaan. Mutta ei kannata mennä asioiden edelle kuten Luukkanen ja moni muukin tuntuu tekevän, odotetaan rauhassa syntyykö hallitus ja jos syntyy niin millaisella hallitusohjelmalla.

Timo Lustig

Eipä näytä Luukkanenkaan ymmärtävän, mistä on kysymys. Kepuhan neuvottelee menosta hallitukseen, jossa sillä yksin on määräysvalta.

Jos pääministeri Rinne ei suostu kepun vaatimuksiin, kepu ilmoittaa, että tämä oli sitten tässä ja siirtyy oppositioon. Silloin Rinteen hallituksen taakse jää 85 kansanedustajaa, mikä tarkoittaa sitä, että Rinteen pääministeriys päättyy kuin kanan lento.

Mikä tässä on niin vaikeata ymmärtää?

Höpötellään vaan, että kepu on lähdössä vasemmiston käsikassaraksi. Ei todellakaan ole, asiahan on täysin päinvastoin, todellisuudessa demarit ovat lähdössä hallitukseen kepun apupuolueeksi.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Siitä saakka kun Paavo Väyrynen sai tohtorilakin Åbosta väitellen kommunistisen Neuvostoliiton järjestelmän pysyvän ilonamme kenties ikuisesti, on hän seurannut politiikassa rahavallan pikku-ukkosia, joita Suomessa näkee lähinnä vihreissä (Haavisto, V Niinistö, Soininvaara, Sauri), sen sijaan Krimillä pikku-ukkoset oli puettukin vihreiksi. Kotipesä heillä on Sitrassa.

Käyttäjän EnsioVirtanen kuva
Ensio Virtanen

Dosentti Luukkoselle.
Kun kuunteli persopomo gradunplagioija Huhtasaaren kommentteja MTV:n vaalitentissä,niin alkoi oksettaa. Eilen kävin äänestämässä-KESKUSTAA.
Persuja EI JYTKY AUTA BRYSELISSÄ ja Luukkosen sijaan Brysseliin päätynevät gradun plagioija Huhtasaari ja sahuri Hakkarainen ja heidän toilailuistaan saadan taas lukea.Toivotaan,että sahurin maksa kestää halvan alkoholin .

Käyttäjän JariEeva kuva
Jari Eeva

Mitä ne sellaiset "hyödylliset idiootit" ovat, joista EU:ssa puhutaan? Niitäkö EU-vastaisia ja EU:n hajoamista ajavia puolueita, jotka hamuavat Venäjän toveruutta? Sitäkös persut lähtevät Brysseliin tekemään?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset