Arto Luukkanen

Mistähän löytyvät ne todelliset "Putinin kätyrit"?

Mistähän löytyvät ne todelliset ”Putinin kätyrit”?

Loanheitto on alkanut EU-vaaleissa.

Eräs kokoomuksen täyte-ehdokkaista, mielenkiintoista kyllä juuri demarilehden sivuilla, on syytellyt perussuomalaisia Kremlin kätyreiksi. https://demokraatti.fi/kokoomusehdokas-hermostui-perussuomalaisten-aikeista-nama-ryhmat-ovat-putinille-ja-venajalle-niin-sanottuja-hyodyllisia-idiootteja/. 

Ulkomailta tuleva vaalirahoitus on ollut tässä maassa yleisenä tapana suomettumisen aikana. Neuvostoliitto rahoitti kommunisteja sekä maalaisliitto/kepua ja USA rahoitti SDP:tä. Tämä paha traditio, kuin suoraan ”Välskärin kertomuksista” 1700-luvun Ruotsista, on ollut loputtoman pitkä tarina. (https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/vaaliraha-sarja-mihin-nojaa-maalaisliitto/).

Totean tässä yhteydessä vain, että mikäli tutkitaan tosiasioita ja rahavirtoja ne ulkovaltojen kätyrit löytyvät aivan muualta kuin kotimaantalouden perussuomalaisista.

Nykyajan ”quislingit” löytyvät ”kansainvälisten arvojen” ja suhteitten puolueista.

Follow the money! Follow the rubles! 

Idänsuuntainen kätyriys ei tällä hetkellä ole se ”linjakkain” juttu, mutta kun siitä puhutaan eniten, niin katsotaanpa sitä suurennuslasilla.

Ainoat poliittiset ryhmät, johon Venäjä on näiden vaalien alla investoinut, ovat SDP ja RKP. Kaasuputki-ekspertti Paavo Lipponen teki mahtavat tilit Gazpromilta. Nykyinen EU-ehdokas, itse demarien puoluesihteeri Antton Rönnholm sai 200 000 euron palkkion jostain hyvästä samassa kaasuputkijutussa vuonna 2017 (https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005099695.html).

Puoluesihteeri Anttonin historia on mielenkiintoinen. Hän aloitti Paavo Lipposen avustajana. Sen jälkeen on ollut EK:n palveluksessa (! ovatko SDP ja EK samaa puljua?). Sen jälkeen lobbariyhtiössä nimeltä "Milton Group" , joka komppaa suomenruotsalaista rahaa.

Tämän herran/toverin loistosaavustus on ollut "Tasa-arvoinen avioliitto" kampanjan "Tahdon 2013" tehokas lobbaus.

Kampanja voitti Fabre Awards palkinnon "Multi-cultural Marketing" sarjan pääpalkinnon. Ja nyt sitten vuonna 2017 hän sai ison kasan rahaa Venäjältä.

Kyllä on lahjakas mies!

Viher-ruotsalaista kansanvaltuuskuntaa on ollut synnyttämässä RKP:n ja SDP:n koalitio

Näin hyvä mies sopisi kutomaan monenlaisia lankoja. Esimerkiksi pihtisynnyttämään itäpuolelle sopivaa hallitusta.

Antti Rinteen Viher-Ruotsalaisen Kansanvaltuuskunnan synnyssä auttaa Venäjältä rahakkaita toimeksiantoja saanut lobbari-yhtiö. (https://www.verkkouutiset.fi/te-venajan-kaasuputkea-lobbaavat-mukana-hallitusneuvotteluissa/?fbclid=IwAR0kIRCaaWS87B1xJ0sO5Q3Ja-vzqdlgZmv3Y4udtrhH1xjNFxkI5jCCg1k). Nämä lobbarifirmat eivät kulje Suomen lipun alla vaan ovat "palkkasotureita", jotka palvelevat eniten maksavia. Tässä tapauksessa näyttää siltä, että niiden toimeksiantajilla on hämäränoloinen RKP-SDP-tausta. Venäjän jättihankkeeseen palkattua Rud Pedersen-nimistä yhtiötä edustavat "ärkoopeen" Marcus Rantala ja SDP:ta edustava Matias Mäkynen.

Tämä ei tarkoita sitä, että venäläis-saksalaisen kaasuputken laajennus olisi välttämättä huono asia Suomelle. Mutta se, kuten muutkin suurbisnesasiat ulkomaiden kanssa, pitää hoitaa Suomen eikä ulkomaiden etuja silmälläpitäen.

Ulkomaisen lobbauksen hyväksyntä osaksi normaalia puolue-elämää merkitsee maan kolonialisoitumista, eikä siinä lohduta, vaikka siirtomaaisäntiä olisi useampia, kuten Kiinassa 1800-luvulla.

Autan mielelläni demareita ja Anttonia

Perussuomalaisten syyttäminen Putinin apulaisiksi on sopiva leimakirves hämärille tahoille, jotka tietävät, että PS on suoraselkäinen puolue eikä kumartele ketään. Eikä käytä minkään ulkomaan lobbareita. Syytös on tiedustelun ja hybriditoiminnan perusoperaatio – leimata tyhjästä ilman syytä. 

Laitan tähän nyt Anton Rönnholmille sopivat tekstin, jonka hän voisi julkaista ennen vaaleja: 

"Täten minä Anton Rönnholm ilmoitan, että pyydän äänestäjiä olemaan äänestämättä SDP:tä tai minua taikka RKP-puoluetta. En tietenkään ole Putinin kätyri - vaikka olen saanut huomattavan summan rahaa Venäjältä. Olisi väärin sanoa, että olen maanpetturi. On kuitenkin tärkeä, että äänestäjille ei jää pienintäkään epäilyksen varjoa SDP:n integriteetistä ja rehellisyydestä ja siksi on hyvä, että ette äänestä meitä tai minua. Teen tämän ilmoituksen puolueen jäsenenä joka uskoo SDP:n arvoihin ja työväenliikkeen tahrattomaan maineeseen. Minulle arvo ja pohja on tärkeitä maailmassa - ei raha".

Arto Luukkanen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

30Suosittele

30 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (63 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sinun puolueestasi, kysy Huhtasaarelta.

Sinne vaan uuteen uljaaseen kaveriporukkaan Salvinin ja Le Penin kanssa.

Onnea!

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Oho nytkö riittää jos ylipäätään kysyy, vaikka kuulumisia (?), josta seuraa jotain ja sitten Salvini ja Le Pen ja onnittelut! Pakko tässä joku logiikka ja viisaus on olla takana ei sitä ilman pystyisi Tex Willereitä myymään ...

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Ritala on entinen persu. Kuten tyylistä näkyy, hänen jatkuvaan riidanhaluunsa kyllästyttiin ja poika pistettiin ulos. Nykyisin pojan elämäntehtävänä on roikkua 24/7 netissä pahaa oloaan purkamassa. Surullinen tapaus.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #8

Jos joku kirjoittaa tänne palstalle puutarhanhoidosta tai pitsin nypläyksestä, niin Ritala kääntää nämäkin asiat "persuiluksi"!??

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson Vastaus kommenttiin #15

Jos samainen kirjoittaja on joskus tullut sanoneeksi jotakin hyvää Perussuomalaisista ja Ritala muistaa sen, luultavasti saamme lukea lisää "persuilusta".

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Oliko tällä surullisen kuuluisalla Milanon matkalla RKP tai demareiden edustajia?

Käyttäjän tuomastikkanen00 kuva
Tuomas Tikkanen

Kun puhut blogisi alussa selvästi minusta, niin selvennän asiaa. Nykyajan quislingit löytyvät päinvastoin "sulkeutujien" joukoista. Osa tieten tahtoen, osa tahattomasti vastoin parempaa tietoaan pelaavat todellisten uhkien pussiin.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Tuomas. Puhutaan faktoista. Tapaus Anttonilla on 200 000 pientä hyvää syytä. Sinulla ei ole yhtään faktaa esittää omien väitteitesi tueksi. Ei yhtään.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Heh, tämähän on eskaloitunut kiitettävästi. Kansanedustaja Mikko Kärnä usuttaa Suojelupoliisia Laura Huhtasaaren kimppuun:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/280668-mikko-karn...

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Totuudenjälkeisessä maailmassa todellisuuskriittiset voimat jylläävät. Toivottavasti Supo jättää sairaan Lipposen rauhaan.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Mikko Kärnä muuten voisi lukea kepun historiaa. Ja yleensä lukea jotain))))

Käyttäjän SuneKristerSahlstedt kuva
Sune Sahlstedt

Juuri niin! Kuka oli se keskustanuorten puheenjohtaja, joka 1970-luvun loppupuolella vei omia "mustia listojaan" Tehtaankadulle, Neuvostoliiton suurlähetystöön? Kärnän pitäisi lopulta kertoa totuus. Siinä liikuttiin jo maanpetoksen rajamailla ja puoluetoverin temppu oli hyvin kiusallinen Tiitiselle!

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

En ole ollut ”kärpäsenä katossa,” mutta ilman Jyväskylän puoluekokouksen 2017 ”värisuoraa” emme ehkä olisi nykytilanteessa. Tilanne saattaisi olla niin, että Kokoomus, Perussuomalaiset ja Kepu olisivat muodostamassa porvarillista enemmistöhallitusta. SDP on nyt tekemässä sitä ay-väen tuella, jota Perussuomalaiset ja Kokoomus seuraavat nyt ”katseella.”

Mitä tulee suurempiin poliittisiin puolueisiin ulkopuolisen vaikuttamiseen liittyen, niin Perussuomalaiset ovat helpoimmin alttiita ulkopuoliselle vaikuttamiselle.
Demokratian suurin heikkous on joskus demokratia itse. Se voi mahdollistaa joskus jopa puoluekaappauksen. Sitä voi kutsua vanhalla sanonnalla myös ”junttaukseksi.” Muutama bussilastillinen väkeä heilauttaa ”ajatusmaailman” täysin toiseksi puoluekokouksessa kuin mitä se on kokoukseen osallistumattomien jäsenten ”syvissä riveissä.”
Muissa isoissa puolueissa tämä ei taida olla mahdollista, koska äänioikeus puoluekokouksessa taitaa perustua piirikokousedustukseen.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Jukka. Kun meillä ei ole niitä korruptionääri linkkejä. Toivottavasti ei koskaan tule. Ja demokratia on meille tärkeä. Että jokainen puolueen jäsen voi vaikuttaa - jos haluaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kerroppa Luukkanen miten SDP puolueena on taloudellisesti hyötynyt siitä, että Lipponen toimii konsulttina kaasuputkihankkeessa ja oletko sitä mieltä, ettei poliittisen puolueeseen kuuluva henkilö saa tehdä bisnestä Venäläisten yhtiöiden kanssa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Tottakai saa. Sehän on itsestään selvä perusoikeus. Kansalaisellahan on oikeus työhön ja se on kai myös perustuslaissa?
Paitsi tietenkin jos kuuluu tai kannattaa Perussuomalaisia. Silloin se on ehdottomasti kiellettyä koska "Putin".

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Mitä bisneksiä Persuilla on venäläisten yhtiöiden kanssa?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #33

Taisi jäädä sarkasmi huomaamatta?

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #38
Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Arto hyvä. Kaimaseni)))) on se kiva, että joku ymmärtää Putinia)))) ja kaasua....ja demareita. Meillä on tavaritshia nyt sitten ihan mukavasti....)))) Kerroppa miksi tästä tapaus Rönholmista ei paljoa puhuta?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

On varmaankin aika hassua puhua tasa-arvoisen avioliiton edistäjästä ja hänen Venäjän yhteyksistään?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

#13: Demaripoliitikot Lipponen ja Rönnholm ovat avoimesti lobanneet näitä Venäjän kaasuputkia. Näistä moraalittomista tempauksista on uutisoitu mutta, jos tapaus Rönnholmista ei ole mielestäsi paljon puhuttu, niin voit mennä itseesi? Miksi et lyönyt poliittista mynttiä asiasta? Nämä asiathan ovat olleet julkisissa tiedotusvälineissä, vaikkakin pääosin uutisointi on tapahtunut perussuomalaisten inhoamassa suvakkimediassa.

Euroopan nationalistit ovat toimineet Lipposesta ja Rönnholmista poiketen osittain myös salassa ja tavalla, joka tässä itävaltalaiscasessa lähentelee maanpetosta koskien sanomalehden saattamista venäläisten käsiin:

"Strachen ja koko puolueen ympärillä vellova kriisi on monella tapaa hämmentävä. Saksalaislehdet Der Spiegel ja Süddeutsche Zeiting julkaisivat perjantaina illalla haltuunsa saamiaan salaa kuvattuja videotallenteita. Niillä Strache on ibizalaisella huvilalla viettämässä iltaa. Nauhoituksesta näkee, miten Strache tarjoaa venäläisen oligarkin mahdollisen vaalirahoituksen vastineeksi erilaisia etuja, esimerkiksi rakennushankkeita. Hän myös suunnittelee suuren itävaltalaisen sanomalehden päästämistä venäläisten käsiin ja sen muovaamista oikeistopopulisteille myönteiseksi."
Otsikko: "Pääkirjoitus: Itävalta näytti karulla tavalla Venäjä-veljeilyn vaarat Halla-aholle ja Huhtasaarelle"
https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000006111437.html

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Hyvä kirjoitus jälleen kerran Artolta;).

Kokoomuksen täyte ehdokas ;) ja muut sosialistihyenat Venäjän ydinpiirin vedätettävänä, kunhan rahhoo tulee, kaik on hyvin;).

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Eikös se olekin Kokoomuksen arvomaailman tärkein elementti, raha?

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Perussuomalaiset ovat taas kerran ainoa oppositio. Ainakin kun vaalikoneita katsoo, kaikki muut puolueet kannattavat liittovaltiota paitsi persut. Persut kuulemani mukaan haluavat EUsta kevyen version, jossa yhteistyötä tehdään lähinnä niissä asioissa, joista kaikki osallistujat hyötyvät kuten esim. puolustusteknologian yhtenäistäminen ja kauppa.

Koko jupakka on EU-uskovaisten yhtä suurta argumenttivirhettä. Ainoa yhtymäkohta persuilla ja Putinilla on se, että molempien mielestä EU hamuaa liikaa valtaa. Motiivit ja osapuolten tavoiteltu lopputulos taas eroavat kuin yö ja päivä, joten yhteistyössä ei olisi mitään järkeä.

Kotibryssien logiikalla kaikki koiraihmiset ovat natseja, koska Hitlerkin oli koiraihminen. Aivan yhtä hölmöä olisi kaivella esiin joka ikinen kerta, kun demarit, kokoomuslaiset tai keskustalaiset ovat tehneet mitään, mistä Venäjä on hyötynyt ja lähteä huutelemaan salaliittoa. Sitä varten kai tämäkin blogi on tehty.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Onko siinä lopultakaan mitään omituista jos Venäjä haluaa estää EU:n vahvistumisen? Vahvistumisen kautta EU saa myös mahdollisuuden rakentaa oma armeija, jos siis EU:sta tulee liittovaltio.
Venäjällä on vain huonoja kokemuksia vahvoista eurooppalaisista valtioista.
Oli Ranska ja Napoleon, oli Keisarin Saksa 1914, sitten vuorostaan Hitler.
Kaikki nämä ovat hakeneet "elintilaa" Venäjältä.
Jos ei muusta opi niin pitäisi oppia historiasta.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Katsoin viestiä #20 ja vasta viestin luettuani tajusin, että senhän onkin kirjoittanut Rantanen, eikä kommunistisen työväenpuoleen Lintunen. Osaatko Rantanen kertoa, kuka EU-vaaliehdokas on ilmoittanut ajavansa tätä liittovaltiokehitystä tulevassa EU-parlamentissa?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #36

Kommenttini on vain lyhyt yritys analysoi sitä miksi Venäjä toimii niin kuin se toimii.

EU:n liittovaltiokehityksestä on puhuttu niin paljon ja niin kauan että siitä lienee turhaa jauhaa.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #39

Persut jauhavat siitä liittovaltiokehityksesta, vaikka se on turhaa. Kerrankin rehellistä tekstiä! Venäjän toimille löytyy ymmärtäjiä äärioikeiston ja äärivasemmiston porukoista. Tolkun ihmiset ovat sitten eri mieltä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #40

Kummallista tekstiä sinulta.
Kysymys ei ole ymmärtämisestä, siinä mielessä kuin yrität antaa ymmärtää.
Kysymys on siitä että yritän käsittää miksi Venäjä tekee jotain tai on tekemättä.
Käsitän varsin hyvin miksi esim. Hitler teki niin kuin teki, tai Stalin, tai Mao.

Sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa että "ymmärrän", siis hyväksyn näiden tekemiset.

Seuraat ilmeisesti aika vähän sitä mitä Euroopassa sanotaan EU:n tulevasta kehityksestä.
Kuulut myös ns. yhden "totuuden" - väkeen.

En myöskään missään tapauksessa kuulu enkä ole koskaan kuulunut enkä tule kuulumaan "äärioikeistoon" tai "äärivasemmistoon".

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #42

No, siinähän yrität käsittää. Näitä syitä on Venäjä kannattajineen keksinyt niin ison pinon, että alimmat jo mätänee. Ensin esiinnyt persuna ja sitten kiellät tämän. Onko omatunto alkanut kolkuttaa?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #50

Toivotonta.
On suorastaan tyhmää olla analysoimatta tapahtumien syitä ja seurauksia siten myös mahdollisia tulevaisuuden seurauksia.

Yriyä hyvä mies käsittää että kyseessä on yritys käsittää venäläisten tekemisiä.
Sitä kautta saattaa jopa ennakoida mitä sieltä on odotettavissa.

Jos kysyt omatunnon kolkuttamisesta niin se on totta, tosin syyt vähän erit: Se kaduttaa että äänestin aikanani liian pitkään SDP:tä, Ahtisaaren ajoista alkaen olisi pitänyt jättää sikseen.
Vanhremmiten sitä viisastuu, sanotaan.

Onko sinulla itse asiaan mitään sanomista? Ei kai se postinkantaja niin tärkeä ole?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #51

On toki hienoa, että v.2019 kiiruhdat "analysoimaan" Venäjän toimia Krimillä ja Ukrainassa v.2014. Näitä Mainilan laukaus- tyyppisiä analyysejä on todellakin niin paljon jo vuodesta 2014 lähtien, että niistä on Putinistin mukava valkata itselleen kuhunkin päivään sopiva. Joka viikonpäivälle omansa, tai useampikin.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #53

Mistä sinä tähän Mainilan laukaukset keksit?
Johan se okli lapsuudessani selvää kuka ne ampui.
Sitä vain ei edes SDP myöntänyt. Puhumattakaan kotikommunisteista.

En tainnut muuten edes kirjoittaa miitään syytä miksi Venäjä valtasi Krimin, yhtä vähän kuin Ukrainen tapahtumia?

Joillakin on kova tarve laittaa sanoja toisten suuhun.

Kirjoitin että käsitän miksi ja myös että en hyväksy niitä toimia.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #54

Viittasit kommentissasi Venäjän tekemisiin ja nämä 2000-luvun tähän astiset tekemiset kulminoituivat 2014 tapahtumiin. Niitä ei voi sivuuttaa silloin kun pyrit selittelemään Venäjän toimintaa. Venäjän Mainilan laukaukset- tyyppinen selittely jatkuu putinistit levittelevät näitä "analyysejä". Länsimaat eivät hyväksy Venäjän toimia ja siinä ei selittelyt auta.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #55

Ihmeellistä jankustusta.
Missä olen "selitellyt" Venäjän tekemisiä?
Olen kirjoittanut että ymmärrän, siis merkityksessä "käsitän" miksi Venäjä on toiminut niin kuin on.
Kirjoitinhan että se ei merkitse että hyväksyn ne.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Alkeellinen sivuputkiin tms. asiankuulumattomiin seikkoihin vedätyksen yritys ei nyt toimi ollenkaan. Vastakysymys politiikan ja historian tutkimuksen alalta. Mitä eroa on seuraavilla tapauksilla eurooppalaisessa politiikassa:

a) Ranskan ja Italian maahanmuuttokriittiset populistiset puolueet tekemällä poliittista Venäjä-yhteistyötä suhtautuvat ymmärtävästi ja hyväksyvästi Venäjän geopoliittiseen konseptiin, jonka mukaan Venäjällä on lähiulkomaita sekä turvallisuusvyöhyke ja etupiiri rajojensa ulkopuolella;

b) Suomen maahanmuuttokriittinen populistinen puolue tekemällä poliittista Venäjä-yhteistyötä suhtautuu ymmärtävästi ja hyväksyvästi Venäjän geopoliittiseen konseptiin, jonka mukaan Venäjällä on lähiulkomaita sekä turvallisuusvyöhyke ja etupiiri rajojensa ulkopuolella?

Vastaus: Ranska ja Italia eivät venäläisten mielestä ole Venäjän lähiulkomaita ja etupiiriä mutta Suomi on. Tällöin Putinin Venäjän geopoliittisen ajattelun tukeminen on potentiaalisilta vaikutuksiltaan täysin eri asia Suomelle kuin mitä se on Italialle tai Ranskalle.

Tulkintaa:

a) perussuomalaiset eivät ymmärrä ym. eroa, mikä viittaisi kognitiivisten kykyjen yleiseen heikkouteen (mikä ei ole uskottavaa puheenjohtajan tai yo. varakansanedustajan suhteen);

b) perussuomalaiset hyvin ymmärtävät ym. eron, mikä viittaa sellaiseen konseptiin, jossa Eurooppaan toivotaankin etupiirijakoa, jossa Suomi jäisi Venäjän etupiiriin, ja perussuomalaiset pääsivät vaikuttamaan Suomen sisäpolitiikkaan hyvien idänsuhteidensa ansiosta. Varakansanedustaja, dosentti Luukkanen (ps) on epätasaisessa kirjallisessa tuotannossaan kuvannut yya-kauden aikaista mielistelyn kulttuuria Tehtaankadulla mm. siten, että joku suomalainen historioitsija tulee esittämään humoristisen – tai täysin naurettavan - hovikumarruksen Vladimiroville. Nyt kannattaa sitten varmaan alkaa harjoitella nivelten notkeutta ko. kumarruksessa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Minusta nämä kirjoitukset ovat todellista lähimmäisen rakkautta, varsinkin Perusuomalaisia kohtaan. Syykin on selvä.

Politiikkalla ja Prostituutiolla on yhteinen nimittäjä "molemmat myyvät persettä".

Suomessa näyttäisi olevan joka puolueella hiljaisen miehen soppareita Venäläiseen vaikutuspiiriin, ruplaan, öljyyn, kaasuun jne. Se on kuin tuheron pesu, lopputulos puhdas ja houkutteleva.

Muilta puolueilta näyttäisi olevan selvä viesti perussuomalaisille: "Älkää te sortuko, kuten me" ;)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kovasti siellä persuissa taas kipuillaan, ei savua ilman tulta.

Huhtasaari selittää, että emme ole venäjämyönteisiä, vaikka tähän venäjämyönteisten ryhmään liittymmekin.

Persulogiikkaa ):

Liittykää vihreiden ryhmään, vaikka ette samaa mieltä olekaan, pääasiahan on, että on kivoja kavereita.

Selittelyä ja ielä älyttömämpiä selityksiä.

Ei ole kuin hetki, kun persut hehkuttivat Itävallan tilannetta, siellähän ei myöskään tehty mitään omituista.

Niin se pikkuhiljaa hajoaa populistien savuverho, ja verhon takaan kurkkaa Putin.

Liittykää vaan Salvinin porukkaan, kyllä se totuus siellä sitten pikkuhiljaa paljastuu.

Tällaisen puolueenko annettaisiin hallituksessa johtaa Suomen ulkopolitiikkaa?

No kuunnellaan persujen Moskovan Tiltun uutiskatsauksia sitten vaan.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Ja sitten vain Tiitisen lista julkiseksi.
Ketä siinä muuten piilotellaan? Tai keitä?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

kun katsot petterin taakse näet reippaan menneiden joulujen hengen)))

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Jotain suuruudenhullua on näissä eurohybris-pohdinnoissa, hyväksyykö joku Venäjän geopoliittisia konsepteja vai ei ja onko joku "lähellä" vai "kaukana" jotain venäläisiä ajatuksia. Sillä ei Kanada voi höykäsen pöläystä vaikuttaa Yhdysvaltain suurpoliittiseen suunnitteluun, eikä Se onnistu Vietnamiltakaan Kiinan suhteen eikä Nepalilta Intian suhteen. Suurvallat ovat aina itsensä ja omien aivoitustensa lumoissa ja suunnittelevat vain omista lähtökohdistaan.

Pienvalta, kuten Suomi, voi löytää niihin oman kansallisen strategiansa mutta ei muuttaa niitä. Ja kun toinen suurvalta yrittää sorkkaraudalla muuttaa kollegansa suunnittelua, jatkaa tämä entistä härkäpäisemmin ja voimaperäisemmin samaa menoa -eihän kasvojaan saa koskaan menettää suurvaltapelissä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Luukkanen, luepa sinäkin jotain asiaan liittyvää. Pesosen blogissa näyttää olevan paljonkin asiaa aiheesta. Enemmän ainakin kuin dosentin valkopyykissä:

http://aripesonen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276200...

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

On oikeastaan aika hyvä vaalitaktinen veto EU -vaaleissa vedota persujen venäjäjohtoisuuteen yms., koska sillä tavalla persuilta voidaan riistää muuten hieno vaalitaktinen asema: ovat ainoita jossakin määrin EU -kriittisiä niistä listoista, joilla on todellisia mahdollisuuksia edustajiin.

Tällaisessa tilanteessa on fiksua väittää, että tuo omaperäinen kanta, jollaista yhdelläkään muulla puolueella ei ole uskallusta sisällyttää edes omiin äärilaitoihinsa, ei olekaan persujen kanta, vaan muualta syötetty ja heihin iskostettu. Hyväuskoiset hölmöt, luihut maanpetturit ja salaisia lunnaita vastaanottavat kaksinaamat ovat siis persuja!? Ja minä kun luulin ihan päinvastaista.

Olisi todella mielenkiintoista nähdä, mihin kaikkeen federalismi voisi yltää, jos se pääsisi kehittymään täyteen kukintoon ennen kuin EU hajoaa. Voisi olla sisäinen armeija kovastikin liikekannalla eri puolilla Eurooppaa.

Ja muilta puolueilta odottaisin enemmän debattia. Pakkoko on pitää puolueväki
niin kurinalaisesti puolueen oman linjan kanssa? Levittäkää ampumasektoria ja ääniä tulee.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

"LAURA Huhtasaari sanoi Milanossa (HS 18.5.), että ”Venäjä ei ole millään tavalla mukana Euroopan kansallisen ryhmän perustamisessa, aatteissa tai päämäärissä”.

Niin Salvini kuin Ranskan oikeistopopulistien johtaja Marine le Pen ovat kuitenkin julistaneet aktiivisesti yhteyksiään Venäjän presidenttiin Vladimir Putiniin. Itävallan Strachen tapaus herättää ajattelemaan, miten tiivistä ja millä kaikilla tavoin toimivaa, tämä aktiivinen yhteys on. Ainakin hän oli valmis korruptioon.

Kun Euroopan oikeistopopulistit pitävät tiiviisti yhtä, nytkö he siis yrittävät sanoa, että heidän arvostamansa Strache toimi tyhjiössä? Tätä äänestäjien on syytä miettiä tarkasti. Nyt vaikuttaa siltä, että yhteys Venäjään on todella tiivis."
https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000006111437.html

Historia tulee antamaan tuomionsa Huhtasaarelle ja Halla-aholle. Huhtasaari voi aina vedota ymmärtämättömyyteensä hyvin uskottavasti, Halla-aho ei.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

"Nykyinen EU-ehdokas, itse demarien puoluesihteeri Antton Rönnholm sai 200 000 euron palkkion jostain hyvästä samassa kaasuputkijutussa vuonna 2017 (https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005099695.html)."

Rönnholm oli mukana South Stream -hankkeessa konsulttina vuosina 20111-2013, ei 2017, kuten linkittämästäsi IS:n jutusta ilmenee.

Ja mainitsemasi Rud Pedersenin Suomen tytäryhtiön toimitusjohtajan Esa Suomisen mukaan Rantala ja Mäkynen eivät ole missään tekemisissä Nord Streamin kaasuputkihankkeen kanssa: https://www.talouselama.fi/uutiset/lobbareiden-kyt...

Voihan toki olla niinkin että Pedersenin Suomen tj. valehtelee.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Tuo Luukkasen pikku valhe koskien vuosilukuja tekee asiasta paljon paremman persuargumentin ja persujen kannattajakunnassahan tämä pikku manööveri toimii, kuten sanotaan "kuin junan vessa". Luukkanen oletti, että kukaan ei lue oheistamaansa linkkiä.

En sulata tuota Rönnholmin lobbaustoimintaa mutta ei hänkään voinut v. 2011-2013 tietää miten Venäjä tulee toimimaan vuonna 2014.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Noh noh, Ilkka, eihän dosentti nyt valheita päästele, vaihtoehtoisia totuuksia vain. :-)

En sulata Venäjän etujen ajamista minäkään. Onneksi en ole demari.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

"Viher-ruotsalaista kansanvaltuuskuntaa on ollut synnyttämässä RKP:n ja SDP:n koalitio
Näin hyvä mies sopisi kutomaan monenlaisia lankoja. Esimerkiksi pihtisynnyttämään itäpuolelle sopivaa hallitusta."

Tuskinpa nyt on kysymys mistään v. 1918 kansanvaltuuskunnasta, vertaus on poikkeuksellisen ontuva. Luukkasta kaihertaa tietysti liberaalin oikeistopuolue RKP:n mukaan tulo hallitukseen noin ylipäätään ja vielä erikseen se, että heidän puolueohjelmassaan on maininta: "Vuonna 2025......Suomi on Naton jäsen." Tämähän on Putinin toiveiden vastaista. Sekös harmittaa persuja ja heidän kansainvälisiä kumppaneitaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kysy Kotrolta

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006111591.htm...

Eikö Luukkanen tiedä, mikä on puolueen linja?

Se on venäjämyönteinen ja EU-vastainen.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Wilmaan tuli eilen pojalle open hauska viesti "korjasin perjantain englannin koettamme. Huomasin, että luokalta löytyy vielä useampi lukutaidoton. Tämä tuli esille eräässä toisen sivun tehtävässä. Nyt sinulla on mahdollisuus vielä paikata virheesi. Tulepa siis paikalle pitkällä välitunnilla 9.45, jotta ehdin korjata kokeet palautuskuntoon tiistaiksi.Viesti on myös huoltajille, jotka voivat muistuttaa nuortaan asiasta. Tarjous voimassa kyseisen välitunnin." Sama sopisi petskulle joka ei ilmeisesti osaa mitään kieltä.

Linkistäsi ->

IS tavoitti Kotron sunnuntai-iltana kommentoimaan Eurasia Dailyn haastattelua.

Olli Kotro, sanoit, että Suomen on irtauduttuva Schengenin sopimuksesta ja perustettava Venäjän kanssa erityinen viisumivapaa vyöhyke pienelle määrälle ihmisiä. Miksi kannatat tällaista?

– Puheenjohtaja Halla-ahohan on Maaseudun Tulevaisuudessa (18.5.) ehdottanut vapaan liikkuvuuden lopettamista. Tarkoitin sitä ja ehdotin, että jos Suomella olisi oma viisumipolitiikka, meillä voisi olla sellainen rajoitettu, paljon Suomen ja Venäjän väliä matkustava joukko ihmisiä, jotka voisivat tällaisen helpotusmekanismin kautta mennä rajan yli. Suomi sitten päättäisi, kuka sinne listalle pääsisi.

– Se voisi helpottaa esimerkiksi sellaisten ihmisten arkea, jotka käyvät paljon kauppaa ja matkustavat. Vaikka itse sanonkin, niin ei se minun mielestäni ollut ihan huono idea.

Pitäisikö Suomen liittoutua mielestäsi ennemmin Venäjän kuin lännen kanssa?

– Suomen pitää pysyä puolueettomana. Ei meidän pidä liittoutua kenenkään kanssa. Suomi on osa länttä, mutta meidän täytyy tehdä tervettä yhteistyötä kaikkien kanssa. En tietenkään tarkoita mitään ekstremistisiä valtioita, mutta tarkoitan, että siinä missä tehdään pohjoismaista yhteistyötä, pitää tehdä myös Venäjän kanssa yhteistyötä.

Pidätkö Venäjää millään tavalla uhkana?

– Kun meillä on suurvalta naapurissa, Suomen täytyy totta kai ottaa sotilaallisessa suunnittelussaan huomioon myöskin Venäjä. Kaikilla suurvalloilla on nykyään paljon potentiaalia, mutta en näe suhteille hyvänä lähtökohtana sitä, että jatkuvasti korostetaan uhkia.

Pitäisikö Venäjä-pakotteet mielestäsi kumota?

– Puolueellahan on selkeä linja tähän. Ei tietenkään pitäisi kumota. Halla-aho on kuitenkin todennut monesti, että pakotteet ovat vaikutuksiltaan hyödyttömiä, ja kyllähän pakotteiden negatiiviset vaikutukset meijereille muulle taloudelle tiedetään. Pitää pystyä sanomaan ääneen se, mitkä pakotteiden vaikutukset ovat.

Eli ne pitäisi pitää ennallaan?

– Kuten sanoin, puolueen linja on tämä ja seuraan tässä puolueen linjaa. Haitalliset vaikutukset pitää silti todeta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

En se minä ollut, se oli Pirkka.

Katotaan sitten kun Salvini ja Le Pen aloittaa venäjämielisen politiikan parlamentissa, siinä sitä sitten on persujen joka kerta irtisanouduttava milloin mistäkin.

Hauskaa on tiedossa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Lapsellista.

Alan ymmärtää Sipilän puheita kaiken maailman dosenteista.

Yrittäisit nyt edes.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Laitoin tämän saman kommentin tuonne Ari Pesosen blogiin:

Olli Kotro Vsja Pravdassa eilen: "Санкционный режим особо вредит финнам. Потери исчисляются в миллиардах." (...) Почему финские фермеры должны страдать из-за ситуации, где они никак не участвуют?" Eli: Venäjä-pakotteet vahingoittavat erityisesti suomalaisia. Tappiot lasketaan miljardeissa. (...) Miksi suomalaisten maanviljelijöiden pitää kärsiä tilanteesta, johon he eivät ole millään tavoin osallisena?

Vsja Pravdan otsikko kuuluu: "Suomi on valmis dialogiin Venäjän kanssa ilman ohjeita Brysselistä"

Samaan aikaan Kotro valehtelee Ilta-Sanomille, että hän seuraa persupuolueen linjaa eikä vastusta pakotteita. Törkeää sumutusta! Äänestäjää pidetään tässä pelkkänä pellenä, jolle voi syöttää mitä vain.

Tässä nyt huomaa sen, ettei Jussi Halla-aholla ole minkäänlaista johtamiskokemusta tai kokemusta organisaatioista - ei tosiaan edes armeijasta. Venäjä vie Mestaria kuin pässiä narussa.

http://allpravda.info/finlyandiya-gotova-kdialogu-...

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

EU-pakotteita ei toki voi "kumota" ja kaikkein vähiten jollain Suomen omalla erikoispäätöksellä. Mutta EU:n sisällä on jo usean valtion edustama ja vahvistuva linja, että pakotteita ei enää uusilla EU-päätöksillä pidennettäisi. Tämä on ainoa mutta myös lupaava tie päästä niistä eroon. Sillä aivan selvää on, ettei niistä ole ollut mitään hyötyä rauhan ja järjestyksen palauttamiseksi Ukrainaan, joka ei ole saanut juuri lainkaan solidariteettiapua Donbassin miehityksestä syntyneisiin todellisiin ongelmiinsa.

Ainoa seuraus on ollut Venäjän käpertyminen sisäänpäin ja maatalouspoliittiset vastapakotteet Venäjän oman maatalouden vapauttamiseksi kilpailulta.

Tuskin kiistanalaista on kenenkään taholta, että Liettuan jälkeen on Suomi suurin pakotteiden häviäjä -luonnollisesti ilman mitään solidariteettia vähemmän kärsineiden EU-maiden taholta. Vai haluaako joku väittää muuta?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Mitä mieltä olet Luukkanen venäläis-suomalaisesta yliopistosta, jota puolueesi venäläismedioissa ajaa? Onko tässä ajateltu sinulle vaikutusvaltaista virkaa? : D

https://news.ru/v-mire/rossijsko-finskij-universit...

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Tämä keskustelu ystävällisellä avustuksellasi näyttää ohjailevan Artoa vaikutusvaltaiseen virkaan, mutta ihan toisenlaiseen europarlamentissa.

HS-gallupissa https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006111426.html on Arto suosituimpien ehdokkaiden joukossa, joita voisi ajatella äänestää.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kyllä Teuvo Hakkarainen ja Sebastian Tynkkynen ovat linkkisi mukaan suositumpia kuin Luukkanen - tietenkin. Kansa haluaa taas nauraa omalle vitsilleen, eduskuntavaaleissa ei vielä ollut tarpeeksi.

Jos tämä venäläis-suomalainen yliopisto tulee niin minäkin lupaan aktivoitua taas työelämään kymmenen vuoden tauon jälkeen ; )

tom brunila

Arto Luukkanen haluaa poistaa pakotteet jotka asetettiin Venäjälle sen Ukrainaa vastaan aloittaman sodan takia! Muuta tästä ehdokkaasta ei tarvitse tietää! Kaikki muut puheet ja kannanotot ovat pelkkää tyhjää puhetta!

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Taitaa olla järkeä tulossa myös Ukrainen toimiin.
Uusi presidentti aikoo hajottaa parlamentin ja aloittaa dialogin venäläisten kanssa.
Ehkäpä sinne saadaan rauha kunhan sodanlietsojat väistyvät.

Hannu Rainesto

SDP, SAK ja EK, yhdessä valtion kanssa ovat samaa puljua, samalla politiikalla vain hajuerolla. Pulju on suurempi kuin uskoisitte, eikä sille ole vastavoimaa kuin kommunisteissa joita on alle 1% ja joita ette omaksi vahingoksenne äänestä koskaan.
Voima ja vastavoima on luokkajaon kohdalla, ei missään muualla, siksi teillä ei ole kuin porvari porvarin kanssa maatanne johtamassa!
Ideologia olisi se joka teidän tulisi omaksua, mutta juuri sitä teidät on opetettu hartaudella välttämään. Se ei ole kommunistien vika, että vain harvalla meistä raksuttaa päässään jotain. Kyllä se vika on valtamedian, joka ei ole kommarien käsissä edes promillen vertaa!

Hannu Rainesto

Ukraina ryhtyi USA:n kätyriksi päästäkseen EU;n että maistuakseen paremmalta lännessä. Sille kävi kuten lieroille käy aina, se joutui USA:n koukkuun madoksi, jolla onkia Venäjän oletettua valtaa pienemmäksi. Ei onnistunut, eikä se tulee onnistumaan Suomeltakaan, vaikka porvarimme kovasti tuota samaa Ukrainan temppua yrittää.
Tässä käy kuulkaa niin että USA vetäytyy pian koko Aasian mantereelta ja siis myös Euroopasta, sinne mistä on tullut, huitsin Nevadaan.
Asioista määrää yksityiset suuret pääomat ja ne ovat jakautumassa mantereittain, että ei tämä mantereittain jakautuminen muuta selitystä kaipaa. Katsotaan sitten, mikä näistä mantereista ensiksi siirtyy sosialismiin ja mikä kuihtuu kapitalismin myötä kohti tuhoaan.

Hannu Rainesto

EU, älkää viitsikö, ei naurata yhtään, täyttä roskaa ja pimitystä kaikki. Opetelkaa ensin ajattelemaan ja siten ehkä löytämään ne maailmaa liikuttavat voimat, jotka teiltä ovat visusti piilossa!
Taistelu kapitalismin sisällä on taistelua kapitalistisen porvarivallan sisällä. Ehdokkaanne ovat kaikki, joko porvareita pallon toiselta puolelta tai toiselta, kuin kuunatsit kuusta. Kummankohan valitsisin, kun ei tahdo päässä olevan tolkkua, miettii pikkuporvari äänestäjä!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset