Arto Luukkanen

Wanhojen puolueiden likaiset temput ja epätoivo

Politiikassa käy usein niin, että kun toiselta osapuolelta loppuu usko omaan menestykseen, niin sitten alkavat likaiset temput.

Näin nytkin.

Pelko eurovaaleisssa häviämisestä täristää wanhojen puolueiden ehdokkaita aina kalliista vasikannahkakengistä hyvin föönattuun tukkaan saakka.

Siksi on aloitettava likaiset temput.

Verkkouutiset syyttää minua putinistksi kun olen "samaa mieltä väitteestä" että venäläisille pitäisi sallia viisumivapaus matkustamiseen EU-maissa (https://www.verkkouutiset.fi/usu-kaksi-ps-ehdokasta-sallisi-venalaisille...).

Nuorten toimittajien loanheitto-yritys meni vähän mönkään

Verkkouutisten loanheitto on huvittavaa.

Ymmärrän sen, että kokoomuksen skribenteille historia on vaikea asia mutta olisin suonut heidän ottavan selvää asioista.

Koskapa faktatarkastus on nykyään toimittajien keskuudessa selektiivistä toimintaaa niin muistutankin tässä heitä vuonna 2001 kirjoittamastani tutkimuksesta "Hajoaako Venäjä? Venäjän valtiollisuuden kehitys vuosina 862-2000".

Kun kirjoitin tämä tutkimuksen ja nostin esille "sekurokratia" käsitteen ja Putinin roolin siinä niin se herätti silloin Helsingin Sanomien raivostuneen reaktion. Minut leimattiin silloin valtakunnan viholliseksi päätoimittajan taholta.

Putinista ei saanut kirjoittaa kriittisesti.

Presidenttinä oli silloin Tarja Halonen ja Putin oli "naapurin poika". 

Kokoomus oli silloin nöyränä. Se ei silloin asettunut tukemaan tätä tutkimusta. Ainoastaan edesmennyt professori Osmo Jussila ja muutama muu tutkija uskalsivat tukea minua. 

Oikeiston poliitikot olivat varovasti ja hipi-hiljaa.

Ymmärrän, että Verkkomedia ei tätä asiaa ole käsitellyt. Useimmat näistä toimittajista siellä olivat silloin vielä esikoulu-iässä.

Lukeminen oli heille silloin vielä ihan vieras juttu.

Viisumivapaus Venäjälle - asia, jota on mietitty vielä kun nämä meidän toimittajamme pelkäsivät Lordia

Jutun tehnyt toimittaja ei myöskään liitä tähän juttuun vastaustani vaan ohittaa sen kerralla.

Liitän sen siihen.

**

Jossain määrin samaa mieltä.

"Periaatteessa. Nythän käytäntö on helppo eikä se maksa paljon. Suurin ongelma on siinä, että mikäli se toteutuisi tänne tulisi ihmisiä Keski-idästä; mahdollisesti rikollisia. Tähän liittyy paljon käytännön ongelmia kuten ns. biopassin kehittäminen niin, että sitä ei voi niin helposti väärentää".

**

Olen keskustellut viisumivapaudesta jo 1990-luvulla ja 2000-luvulla ulkoministerin virkamiesten ja akateemisten tutkijoiden kanssa.

Siis silloin kun nämä toimittajat vielä opettelivat lukemaan ja silloin kun vielä minulla oli kunnia neuvoa ulkoministeri Stubbia ja Kanervaa Venäjä-asioissa.

Toistan tässä vastauksessa vain näiden pohdintojen tuloksia.

Vuoden 2013 jälkeen - kun liityin perussuomalaiseen puolueeseen - ei minulta enää Venäjä-asioissa neuvoja pyydetty.

Ymmärrän sen. Kokoomus pelkäsi silloin ja se pelkää nyt. Se on sen puolueen syvin olemus.

Nyt kaikki perussuomalaiset äänestämään!

Vielä kerran. MIksi tämä älämölöö putinisteista ja Venäjän agenteista?

Siksi kun herrat pelkäävät. Oikein tosissaan.

He pelkäävät sitä, että perussuomalaiset tulevat äänestämään.

Siksi tämä loanheitto ja törkyily. SIksi nämä nuoriso-toimittajat ja herkku-laitostuneet mepit ovat nyt sekaisin ja levittävät disinformaatiota.

Siksi - äänestä. Se kannattaa.

Ihan siksi, että näet kuinka Antti RInteen, Petteri Orpon ja Juha Sipilän naamat venähtävät polviin saakka.

Se tulee olemaan hupaisa näky)))))

ps. huomasinpa ilokseni, että Henna Virkkunen - Jyrki Kataisen oikein hyvä ja kallis ystävä - on tässä kuorossa. https://www.verkkouutiset.fi/henna-virkkunen-ps-siirtymassa-putinistien-....

pps. Tässä vielä 2010 viisumivapaudesta. Esitys on Stubbin mutta häntä viisaammat ovat sitä olleet sorvaamassa. Silloin - eivätkä nyt Verkkouutisten nuorukaiset - ei Stubbin kanta ollut "Venäjän kanta". Se oli Kokoomuksen kanta. https://www.kauppalehti.fi/uutiset/stubb-venajan-viisumivapaus-toteutune...

Kaiken kaikkiaan kyse on nyt Kokoomuksen euroahdistuksesta, jonka aistin heidän laitostuneista mepeistään vaalipaneleissa.

"Apua, jos me emme pääsekkään sinne..."

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Itse mitä olen puheitasi sekä kirjoituksiasi suuresta ja mahtavasta naapuristamme seurannut vuosia, niin en ole löytänyt vielä putin-kriittisenä (eri asia kuin russofobia) henkilönä juurikaan kritisoitavaa, pikemminkin päin vastoin.
Ihmettelin aikanaan, kun Perussuomalaisten kelkkaan läksit, että miksi? Kun nimenomaan oli selvää, että tulet olemaan esim. Laura Huhtasaaren kanssa eri linjoilla idänpolitiikassa ( mistä muuten saisit antaa arvon rouvalle hieman tukiopetusta ja lisäksi ehkä evoluutiosta sekä tieteellinen kirjoittaminen ja lähdeviitteiden käyttö -kurssin voisit kanssa...).

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

))))) Martti)))) vakavasti - olen vakuuttunut, että ps ajaa oikeasti köyhien & tavallisten ihmisten asiaa. Isäni oli muurari ja tiedän, että eliitti kyllä hoitaa omansa. Siksi PS.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Viime kierroksella teiltä läksi siivu ministereitä ja hännystäjiä, jotka sanoi ennen vaaleja, että "köyhän asia on meidän asia", niin aktiivihumppaa tarjottiin köyhille ja valinnanvapautta vielä, jolla olis kupattu Kokoomuksen kavereille sotebudjetit... niin ei ne populistien lupauksen niin betoniin valettuja...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Siksi PS, että Kotro ajaa viisumivapautta lähinnä bisnesmiehille? Tuollaisen ehdotuksen voisi kuvitella olevan jonkinlaisen korruption tulos.

Jos ajaa viisumivapautta tavallisille ihmisille rajan molemmin puolin, ei kukaan voi syyttää putinistiksi. Eikä Verkkouutiset todellakaan niin tee.

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Katsoin Verkkouutisten artikkelin, ja selvästi antaa harkitun väärän kuvan asiasta jättämällä mainitsematta, että Arton kanta viisumivapauteen oli vain periaatteessa mutta ei nykyisissä käytännön oloissa sitä kannattava.

Eikä tämä eroa nykyisestä viisumilinjauksesta muutenkaan. Viisumivapautta Venäjän kanssa valmisteltiin ihan vakavasti neuvotteluissa Venäjän ja EU:n kanssa kymmenisen vuotta sitten, mutta -hyvästä syystä- ajatuksesta luovuttiin toistaiseksi juuri niiden ongelmien vuoksi joista Arto puhuu.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #9

No jo on kova tarve uhriutua ja selitellä."Harkittu" väärä kuva, anna mun nauraa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

eikö....kyllä Verkkouutiset ja kokkarit ovat nyt keittelemässä likaisia litkuja ja pelottelevat äänestäjiä....turhaan

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Iso osa kannattajistanne on tälläkin blogialustalla käyttänyt sananvapauttaan väittäessään että unioni on kieltänyt meiltä idänkaupan.
Kannattaisiko kertoa niille että ovat joko
a) väärässä
b) kannattavat väärää puoluetta.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

Salvini ja Italiakin on pakotteiden takana, vaikka tänään on väitetty vaikka mitä:

https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-rel...

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Viisumien suhteen on selvä, että niiden tarkoitus on estää hämärien ainesten pääsy Venäjältä Suomeen ja EU:hun. Hyvä teoreettinen päämäärä, mutta se on hämärtynyt EU:n viime vuosien viisumipolitiikan kautta ja alkanut muuttua joksikin aivan muuksi.

Venäjän viisumien hintoja on ensin reippaasti korotettu niin, että hinnasta tulee raskas riippa tavallisille turisteille ja vierailijoille, mutta ei tietenkään hämärämiehille. Samalla on itse viisumiprosessin pääosa ulkoistettu yksityisille yrityksille ja kaikken kukkuraksi vielä ulkomaisille ja jopa EU:n ylkopuolisille tahoille! Tätä kautta kaikki viisumihakemuksissa annetut tiedot voivat vuotaa minne tahansa maailmalle, keille tahansa rikollis- tai tiedustelupalvelutahoille.

Näin Venäjän viisumien myöntämisestä on tulossa pikemminkin rahastussampo, joka uhkaa ihmisten yleistä henkilötietoturvallisuutta.

Hyvä päämäärä hämärämiesten tulon estämisestä näyttää myös EU:n kokonaispolitiikan valossa farssilta. EU:n sisällä voivat tänne kokonaan ilman dokumentteja tulleet "pakolaiset" pyyhältää ilman mitään kontrolleja valtiosta toiseen ja ainakin EU:n keskusvaltiossa Saksassa vielä rötöksiä tehden. Ja kiinni saataessa ei muuta kuin kirjata rötös papereihin ja päästetä retku jatkamaan urotöitään. Näin saapui Saksasta Suomeen myös Turun terroristi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä dosentilla on nyt paniikki päällä muiden persujen ohessa.

Blogia pukkaa joka päivä, jossa selitetään taas samaa asiaa.

Ei kannata, kyllä te olette itse itsenne sinne suohon upottaneet.

Tätä on hauska katsoa, kun paniikki paistaa jokaisesta blogista läpi.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

On hyvin ymmärrettävää että nyt vallitsee yleinen pelko, kun EU saa vihdoin preppaajan (kritisoijat). Yleensä näihin blogeihin ilmaantuu sankoin joukoin kiljukauloja, jotka ovat antaneet pelolle vallan;).

Käykäähän immeiset äänestämässä Perussuomalaisia.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

juuri näin Risto. Herrain peleko täristää niiden liituraitahousuja...

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Ei nyt liity suoraan, tai no.
Ukrainan vastavalittu presidentti hajottaa parlamentin, olisiko siksi että pääsee mafiasta?
Lisäksi hän aikoo aloittaa dialogin Venäjän kanssa.
Lähde Yle!
Jospa sille nurkalle saataisiin rauhalliset olot?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kyllä nyt näyttää hyvältä. Perussuomalaisia parjataan joka suunnalta. Tämä jos mikä aktivoi meidän äänestäjäkuntaamme. EK-vaalien äänimäärällämme saisimme kaiketi 6 parlamentaarikkoa.

Kyllä Brysselissäkin venäjäasiantuntijaa tarvitaan, hyvää sellaista. Objektiivisesti tarkastellen sinä Arto olet paras.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

kiitos Risto. On kiitettävä myös petteriä, joka on ollut minun kampanjassani mahtava "apupyörä". Ja tietenkin muita hyviä usarin rolleja)))

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sun kampanja on mennyt molemmisaa vaaleissa metsään.

Olet itse blogeillasi kyllä saanut tämänkin saavutuksen pitkälti aikaiseksi.

Persujen kannatus on suurta, ja siltikään ei dosenttia valita.

Peiliin katsomisen paikka.

Kansalaisaloitetta peliin, dosentin on satava julkisuutta, hinnalla millä hyvänsä.

Sisältö vaan on on ontto

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Kun tiedetään jotta Italian mafiat teki miljardeja € esim välimeren ihmissalakuljetus bisneksellä . Ja tienaa edelleen ja ikuisesti kansainvälisellä huume,prostituutio,ihmis yms kaupal.
(Jutelkaa vaikka itse Helsingin kadul pyöriville Afrikjalaisil mistä ovat).

Niin minua ainakin vähän kylmää, ihmetyttää ja kummoksuttaa katsoa kun naivi ala-asteen uskonnon opettaja kiihkeänä halailee Italias epämääräisiä kihoja .. kehuskelee kuinka käsikädessä natinalistit jne.

Kovassa Italiankin bisnes maailmassa ei millään maahan muutol ole mitäääään välii . Vaikka 100 000 matua tunkis Suomeen heti . Raha ratkaisee mafialle ja kovil bisnesukoille aina kaiken . Ihmisiä oksasilppuriin tai aivoinfraktiin johtavia pillereitä syöttämäl raivataan edestä pois tarvittaessa .

Kysymys kuuluu onko naivit hyödylliset idiootit vauhdissa ?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Kyllä meidän ei-persujen naama venähtää kun persut saavat enemmistön eurovaalien äänisaaliista, nimittäin lähes 20% äänestäneistä.

Suhteellisuudentaju on hukassa aika monilta puolueilta, mutta erityisesti persuilta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Siellä ne sitten kiemurtelee Salvinin tossun alla, sitä kiemurtelua on hauska katsoa, ja aika paljon tulee persuedustajille irtisanouduttavaa tulevan kauden aikana kun Salvini pääsee vauhtiin.

No onneksi on jämäkkä ja viisas Huhtasaari mukana kuvioissa, Teuvoa tosin ei taida paljon pelipaikalla näkyä, sillä Teuvon pitää opettaa Brysselin herroille juomatapoja. :)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

apupyörä petterin laakerit ovat nyt vähän kulahtaneet joten laitan hänen nyt viikon banniin. Tämä tapahtuu yleisön pyynnöstä. Tässä yksi kommentti jonka sain faceen privana. "En jaksa kommentoida sinne kun se ritala ja sen trolli kaverit siellä kiusaavat keskustelijoita, täynnä ilkeyttä ja ahdistusta, ilman näköaloja tai mitään postiivista. Miten ne jaksavat päivästä toiseen näin negatiivisesti ". Tämä on nyt siis vain viikon panni - koeta kestää pedderi se kuin mies - älä kuin nettikiusaaja.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eikö Ritala olekaan persujen paras vaalityöntekijä?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

apupyörän lämpötila nousi liikaa ja se karkotti keskustelijat. Asialliset. Silloin pitää pitää vähän taukoa ja pian petteri on taas kunnossa ja valmiina auttamaan salarakasta puoluettaan.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Salvinin perinteinen liittolainen on Silvio Berlusconi . Joka on tituleerannut itse itseään Jeesus Kristukseksi . Ja seksiorgioista lasten kanssa ollut syytettynä .

Onko tän tyyppiset henkilöt oikea arvopohjaisia liittoutumis sydän ystäviä ja halikavereita ??

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Ovatkohan nuo jutut nyt ihan näin?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset