Suomen maanviljely EU:ssa: kurjulaa ja petosta

Suomi on ollut maailman pohjoisin maataloudesta elänyt maa.

Tämä maankamara on loistava esimerkki siitä kuinka Pohjola on saatu kukoistamaan kestävältä pohjalta. Pitkäjänteisyydellä, paikallisten erikoisolojen kekseliäällä ja omaperäisellä huomioinnilla sekä kovalla työllä ovat roudan maat tuoneet runsaan ja puhtaan sadon.

EU – etelä neuvoo pohjoista

Suomen liityttyä EU:hun on alkanut päinvastainen prosessi: etelä on alkanut ohjailla pohjoista yrittämään eteläistä tietä: tilakokojen jatkuva suurentaminen, massiivinen koneistaminen sekä erikoistumiset ovat korvanneet sopeutumisen erikoisiin pohjoisiin oloihin.

Ja samalla on tullut ulkomainen halpakilpailu päälle ja uusien markkinoiden hankkimisen Suomelle sijasta on EU kruunauksena järjestänyt pakotteet Venäjää vastaan. Suomen maatalousvienti suuren naapurin suurille markkinoille on kokonaan tyrehdytetty.

EU kuristaa viljelijää

Seuraukset kuristavat suomalaisen viljelijän, lihantuottajan, maidontuottajan ja kananmunantuottajan arkea. Tiloja menee vasaran alle tai ainakin ne velkaantuvat entisestään. Näemme yhä vähemmän suomalaisten maanviljelijöiden kuljettamia puimureita eikä suomalaiseen maaseutuun kuuluvat lehmät enää käyskentele pelloilla. Kylät kuolevat yhä nopeammin.

EU tosin kansojensa itsenäisyyden ja perinnetietoisuuden vaatimana alun perin tukee maataloutta varsin merkittävillä summilla. Mutta tätä supistetaan koko ajan ”markkinatalouden virtaviivaistamisen” ja ”EU:n toiminnan tehostamisen” nimissä vauhdikkaasti.

EU:n maatalousbudjetti kuristaa lisää

EU:n tuleva budjetti ei lupaa hyvää suomalaisille maanviljelijöille. Jos ja kun britit lähtevät EU:sta, maksumiehiä on myös vähemmän byrokraattisen keskittämisen hyväksi entisestään supistettavalle maataloustuelle.

Selkosuomeksi tämä merkitsee, että Suomi pakotetaan taas kerran tinkimään omasta maanviljelyksestään. Se iskee meidän ruokapöytäämme niin, että syntyy yhä enemmän ruokatavaroita, jotka löytyvät kaupoissa vain ulkomaisina. Niiden kasvatuksesta meillä on vain viitteitä, joista tiedämme, etteivät ne ole niin laadukkaita kuin suomalaiset ja sisältävät usein hämäriä myrkkyjäämiä.

Kepu petti omansa

Mutta syy ei ole pelkästään EU:ssa. Suomessa maatalouspolitiikkaa jo vuosikymmeniä johtava keskustapuolue sen hallitseman MTK:n kanssa on vain tyytynyt mallioppilaana soveltamaan EU:n eteläistä maatalousideologiaa Suomeen. Suomen maatalouden luonnollista valttia niin koti- kuin ulkomaiden markkinoilla, puhtautta ja maukkuutta ei ole käytännössä ollenkaan tuettu eikä markkinoitu ulospäin.

Sillä kun hyvää maatalousmaata kyllä Suomesta löytyy, mutta laikuttaisena vesien, soitten, kallioitten ja metsien pirstomana ei Suomi voi kilpailla koneistuksen raskaudessa muun EU:n saati maailman kanssa. Ja kun Suomessa ilmasto on viileä, on täällä luonnostaan vähän tuholaisia ja kaikki mätänee hitaammin kuin muualla. Ja samalla lyhyt kesä on kuitenkin ainutlaatuisen valoisa viileyden korvikkeena. Eli myrkkyvapaassa ja työvaltaisessa maataloudessa Suomella on luontainen kilpailuetu. Ja Keski-Euroopan kansojen kasvava pelko myrkkyjen saastuttamista tuotteista on vahva liittolaisemme.

Puhdas Suomi-ruoka – suuri mahdollisuus

Suomen maataloudella on lupaava tulevaisuus.

Sikäli jos pidämme tiukasti puhtaan suomalaisen maaseudun puolta EU:ssa ja omin voiminemme itse suuntaamme puhtaaseen maatalouteen. Kun maataloudessa pysyy ja syntyy uusia työpaikkoja, on myös maaseudun elinkeinoelämän tukiranka pelastettu. Tarkemmin tästä olen kirjoittanut http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/273561-veikko-vennamon-perinto-puhdas-ruoka-vs-glyfosaatti-myrkky .

Keski-Euroopan suurmaatalouden ja sen suurteknologioitten lobbarit ovat töissä Brysselissä parvittain.

Kuin lokit kaatopaikoilla ja 24 tuntia vuorokaudessa.

Hyvänä esimerkkinä on, että Pariisin poliisi on hiljattain alkanut tutkia vaarallisimman maatalousmyrkyn, glyfosaatin tuottajan, saksalais-amerikkalaisen Monsanton poliitikkokortistoja. Kaikki maatalouspoliittisesti aktiiviset poliitikot ja tiedemiehethän on se varustanut huolellisesti arvosanoilla vaikutettavuudesta. ’Kriitikoiksi’ luokiteltuja on pitänyt ’kasvattaa’ ja ’kovapintaisia vastustajia’ on kuulunut  ’valvoa’.

Juuri tulleen uutisen mukaan osoittautuu, että kortistoja on tehty myös Saksassa, Hollannissa, Iso-Britanniassa, Italiassa, Espanjassa ja Puolassa sekä EU-tasolla. Tutkitaan löytyykö lisää –mahtaakohan sana ”Finlande” pompata esiin!? https://www.manager-magazin.de/unternehmen/industrie/bayer-monsanto-hat-auch-in-deutschland-schwarze-listen-erstellt-a-1268506.html ja https://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/monsanto-listen-bayer-meldet-weitere-liste-in-eu-umfeld-a-1268481.html .

Ilmastomuutos vai myrkyttäminen: kepussa ja kokoomuksessa tyhmyys tiivistyy

Eipä ihme, että kun uutisia mehiläis- ja pölyttäjäkadosta vaivalloisesti leviää Suomeen, niitä aivan seinähullusti selitetään apokryfisen ilmastonmuutoksen pohjalta! Vaikka pieni lämpötilojen nousu viimeisten 50 vuoden aikana Suomessa olisi lajeina keskimäärin eteläpainotteisille pölyttäjille pikemminkin eduksi kuin haitaksi!

Ja joukossa tyhmyys tiivistyy: kokoomuksesta kepuun veisataan virsiä lihansyönnin vähentämisen välttämättömyydestä Suomessa. Suomessa!!! Euroopan pohjoisimmassa maatalousmaassa, jossa karjatalous on elinehto useimmille maataloustiloille!!! Nämä Suomen vanhat puolueet ovat tässä muuten paavillisempia kuin paavi itse: ei edes EU:n keskuksessa Saksassa hourailla tähän tyyliin; saksalainen kyllä pitää lihansyönnistään kiinni. Jos omat suomalaiset EU-edustajat ovat sitten tällaisia, niin mitään keskieurooppalaisia lobbari-hämärämiehiä ei edes tarvita: Suomen maaseutu autioitetaan ihan omin käsin!

PS ei hylkää viljelijää!

Perussuomalaiset, kuten heidän edeltäjänsä Suomen maaseudun puolue, eivät hylkää suomalaista ruuantuottaja eivätkä heitä Suomen maaseutua kansainvälisen kaupan vapaasti palloteltaviksi! Lähden mielelläni EU-parlamenttiin pitämään pohjoisen kotimaamme leivässäpitäjät turvassa suuren maailman myrskyiltä ja hyökyaalloilta – sisulla ja sydämellä.

Siksi #150.

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää
Ehdolla europarlamenttivaaleissa

EU-ehdokas. Täysillä Kotiinpäin!
www.artoluukkanen.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu