Arto Luukkanen

KGB ja sen mustien operaatioiden "jatkot" EU-vaaleissa

Vaaleissa pitäisi valita erilaisten politiikkavaihtoehtojen välillä.

Kansanvaltaan kuuluu se, että eri vaihtoehtoja esitellään ja niistä keskustellaan asiallisesti.

Mutta demokratian vastustajille tämä ei ole koskaan sopinut.

Näyttävin esimerkki Euroopan lähihistoriasta on Neuvostoliitto. Siellä politiikanteko ei ollut näin hienovaraista. Siellä etsittiin vihollista.

Neuvostoliitossa ei tyydytty vain pilkkaamaan vastustajaa vaan tämä totalistaristinen valtio kehitteli oman ”kompromaatti-metodologiansa” kotimaisia ja läntisiä vastustajiaan vastaan.

Vihollinen oli tuhottava. Niin poliittisesti kuin myös fyysisesti.

Neuvostoliitossa oli tapana metsästää toisinajattelijoita monella eri tavalla. Heitä yritettiin jututtaa, käännyttää, värvätä, murtaa, vangita tai sitten saattaa häpeään kompromaattien avulla. Yleensä se tapahtui valokuvia ottamalla joistain ikävistä tilanteista tai sitten luomalla häpeällinen tilanne, joka filmattiin. KGB yritti saada erityisesti CIA-agentit tällä tavalla ansaan ja käytti huomattavasti aikaa ja voimavaroja tulevien kohteiden psykologiseen tutkimukseen ja heikkouksien luotaamiseen. KGB teki tätä ”kompromaattien” keräämistä jatkuvasti ja tätä menetelmää käytettiin/käytetään myös lännessä. Nykyisen tekniset vempaimet varmistavat se, että jokaista voidaan kuvata ihan missä vain.

Populistien kimppuun!

Näyttää siltä, että jotkut tahot EU:ssa ovat päättäneet käydä ”äärioikeistolaisten” ja ”populistien” kimppuun ennen vaaleja muistellen ja ihaillen neuvostomalleja. Viittaan tässä nyt Itävallan skandaaliin, jossa Itävallan vapauspuolueen FPÖ:n johtaja Heinz-Christian Strache saatiin puhumaan levottomia ja arvottomia juttuja videonauhalle – näin skandaali oli valmis. Hän joutui eroamaan.  Itävallan hallitus joutuu eroamaan ja populisteja ympäri Euroopan leimataan ’Putinin rengeiksi’.

Saksalaiset tiedustelupomot epäilevät Itävallan skandaalia ja sen alkuperää

Mitä enemmän tästä filminpätkästä saadaan tietoa, sitä enemmän se haiskahtaa jonkun tiedustelupalvelun toiminnalle. Viittaan tässä saksalaisiin tiedustelun asiantuntijoiden, Saksan kotimaantiedustelun johtajan Hans-Georg Maaßenin (BfV:n johtaja 2012 -2018) ja ulkomaantiedustelujohtajan August Hanningille (BND:n johtaja 1998-2005) reaktioihin tästä skandaaliin.

He suhtautuvat tähän tapahtumasarjaan hyvin kriittisesti (kt. skandaalikeskustelu: https://www.youtube.com/watch?v=QIGD2G2Q94k; ja  Maaßenin maksumuurin takana oleva haastattelu: https://www.bild.de/bild-plus/politik/ausland/politik-ausland/maassen-die-ueblichen-verdaechtigen-sind-nicht-immer-die-taeter-62024316,view=conversionToLogin.bild.html; yhteenveto siitä: https://www.unsertirol24.com/2019/05/20/die-video-falle-ist-erst-der-erste-akt-des-skandals/. )

Yhteenvetona.

Nämä edelliset tiedustelun ammattimiehet epäilevät vahvasti sitä, että kyseessä on KGB:n/Stasin historiallisesta esimerkistä vaikutteita saanut metodinen operaatio. Tähän operaatiolajiin kuuluvat Maaßenin mukaan kuunteluaktiot, salakuunteluhyökkäykset, huume-, lahjoitus- ja rakkausansat jne. Ja kuten hän totesi niitä voivat käyttää muutkin tahot.

Strachen tapauksessa käytettiin ilmeisesti klassista ”ansan rakennusta”. Hänen mukaansa:  "Tällaisten ansojen asettelu on usein helppoa ja voidaan myös lukea Dirty-Campaigning'in instrumentaarioon, jossa yritetään diskreditoida poliittinen vastustaja osittain tiedustelupalvelullisilla välineillä". Hänen mukaansa tällainen on myös jonkinlaisen rajan ylittämistä sillä se merkitsee, että tiedustelupalveluiden henkilökuntaa ja poliiseja on otettu mukaan poliittiseen taisteluun.

Hanning – tiedusteluväen tekemä ansa!

Samalla linjalla on myös Hanning (https://www.n-tv.de/mediathek/videos/politik/Offenkundig-wird-hier-versucht-Wahlen-zu-manipulieren article21035713.html?fbclid=IwAR2b8lFuWiMNtt6MkKg3V9ptc2nhoeyxnqpBPuNoymbAK83Ra0cRQYBdoFw; https://juergenfritz.com/2019/05/21/versuch-der-wahlmanipulation/). 

Hanningin mukaan Itävallan tapauksessa kyse oli monimutkaisesta ja ammattitaitoa vaativasta erikoisoperaatiosta. Siihen käytettiin houkutuslintuja, asuntoihin oli asetettu mikrofoneja ja kaikella oli ollut perusteellinen esityönsä. Itse operaatio oli kallis ja hyvin suunniteltu ja sen julkaisua odotetiin 2 vuotta.

Hanning kysyy hyvin perustellusti, miksi odotettiin kaksi vuotta tämän kanssa? Miksi ei julkistettu heti? Miksi sallittiin Itävallan parlamenttivaalit ilman videota? Niihinkin olisi voinut vaikuttaa. Ja hallituksen muodostamiseen. Ja miksi kaikki julkistettiin viikkoa ennen tärkeitä Euroopan vaaleja?

Hänen arvionsa mukaan tässä yritettiin manipuloida EU- vaaleja.

Miksi tällaista ei pidä sallia politiikassa?

On periaatteessa hyvä, että lehdistö yrittää valaista vallanpitäjien motiiveja ja salaista toimintaa. Se kuuluu demokratiaan. Herrojen elkeet ja temput pitää selvittää. Kansalaisilla on myös oikeus kysyä ja selvittää asioita.

Se, että poliittiseen taisteluun vaikka väärin ajattelijoita vastaan käytetään virkamiehiä, poliiseja, tiedustelupalveluiden erikoisosaamista, kyyläämistä ja ansojen rakentelua on kuitenkin arveluttavaa. Tiedotusvälineiden on kysyttävä itseltään: pitääkö törkeän laittomasti hankittua aineistoa aina automaattisesti julkaista. Onko julkaisijalla automaattinen salausoikeutta lähteisiinsä, jos kyseessä on poliittinen tiedusteluoperaatio? Eikö media silloin joudu ”sätkynukeksi”?

Median lähdesuoja on tietenkin ehdoton mutta kysymys kuuluu: jos joku toimittaa sinulle huolellisesti ja harkitusti tehdyn ”kompromaatin” niin onko julkaisijalla velvollisuus harkita sitä mikä on tämän materiaalin toimittamisen tarkoitus? Kiristäminen tai poliittinen sabotaasi?

Voidaan kysyä: mihin saakka mennään? Annetaanko tällä tavalla eri maiden sekurokraateille mahdollisuus päästä politiikkaan? Käykö meille kuin Venäjällä kävi, jossa tiedustelupalvelu sai vallan? Pitääkö jokaisen poliitikon ja kansalaisen pelätä, että hänen yksityiset keskustelunsa voidaan videoida ja julkaista? Onko se EU:n asema niin pyhä, että kaikki keinot voidaan pyhittää sen suojelemiseen ja varjelemiseen?

Politiikantekijöiden on hyvä miettiä tarkasti niitä seurauksia, joita tällaiselle pelailulla on.

Kansan ääntä ei voida pimittää James Bond-jutuilla. Venäjä-kortin todelliset pelaajat ovat taustalla ja ovat saaneet maksunsa ihan julkisesti.  Ja maksaneet niistä verot kuten hyvin tiedämme täällä Suomessa.

EU-vaalit pelottavat Euroopan eliittiä

Joku pelkää kansan ääntä, niin Suomessa kuin koko Euroopassa.  

Maaßen kuitenkin muistuttaa, että kyseessä oli vain ensimmäinen näytös. Toisessa näytöksessä paljastetaan ansan taustamiehet.

PS. Joskus tämä ”hyvä-signalointi-wouhotus” menee hauskaksi. Katsokaa seuraava: https://juergenfritz.com/2019/05/20/islam-gehoert-seit-2000-jahren-zu-europa. Siinä Hollannin demarien johtaja Frans Timmermans ilmoitti paneelikeskustelussa, että islam on ollut jo 2000 vuotta osa eurooppalaista kulttuuria.

Nyt kaikki demarit – ottakaa laskutikku esille ja tehkää laskutoimittelu: paljonko on 2019 miinus 632?

Johtopäätös. Älä ota demaria valtiovarainministeriksi! Tämä viesti siis Säätytalolle!

PPS. Muistakaa äänestää.

Jumala synnyinmaata varjelkoon!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (64 kommenttia)

Hannu Rainesto

Mitä ihmettä sinä höpötät, etkö tosiaan tunnen tosiasioita vaikkapa Neuvostoliitosta, jolla ratsastat. Löydät jostain demokratiaa, jota sitten vastustetaan, mutta sitähän ei ole kuin kansanvallan aikana, eikä täällä sellaista ole vaan puhdas riistokapitalismi totalitarismeineen kaikkineen!

Kansanvaltaan ei kuulu koskaan kapitalismi, sehän on koko totalitarismin ydin, rahat mulle, työt sulle. Etkö ole koskaan ollut töissä ja saanut tilipussia ihmeteltäväksesi. Teit 200€/arvon tunnissa ja sait itse 5-8€!

Älä vetoa kansanvaltaan, demokratiaan, totalitarismiin, Neuvostoliittoon jne... Korvaa nämä tosiasioilla kapitalismista, jossa ihan oikeasti elämme; riistolla, kapitalismilla eli yksilökeskeisellä yksityisellä pääomalla, varkaudella, vieraannuttamisella, voitonmaksimoinnilla jne..

Neuvostoliitto suojasi itseään muuta maailmaa vastaan, varsin ymmärrettävää, sehän koitti päästä sosialismiin. Nyt Venäjä puolustautuu venäläisvainoja vastaan, joita muu maailma levittää. Älä osallistu tähän, tämä vaino ei ole asiallista vaan rikollista.
Maailmaa jaetaan mantereittain, Aasia voittaa...

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Hannu hyvä. Luulen, että Neuvostoliitosta minulla on ehkä parhaat tiedot tässä valtakunnassa ))) anteeksi tämä toteamukseni mutta näin on ihan ammattini puolesta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Sekä Ulkopoliittinen- että Aleksanteri-instituutti voitaneenkin lakkauttaa tarpeettomina.

Hannu Rainesto

Juuri näin, tosin Aleksanteri instituutti pysyy sentään asiassa ja totuudessa..

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo Vastaus kommenttiin #9

Aleksanteri-Instituutti on äärioikeistolaisen Putinin äänitorvi Suomessa. kangaspuro ja Kivinen selittävät jouheasti Krimit, Itä-Ukrainat jne. Hanna Smith lienee ainoa, joka arvostelee näitä varoja kuppaavia oligarkkeja, kerrankin naiskiintiöstä on vallanmenettäneelle NKP.lle ainakin henkistä tukea. Edes Halosen seireenimäiset viekottelut ei toimineet tiikeriratsastajaan, kait sillä oli mielessä uuden siipan yli 180 asteen spakaati keittiöoven karmia vastaan, "pane" siitä paremmaksi?

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Nyt foliohattua päähän! Mutta kiitos aamun nauruista, vaikka tämä oli odotettavissa....

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

kyllä nämä saksalaiset tiedustelujohtajat ovat uskottavia...))))

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Onneksi meillä ei tarvita mitään suurta operaatiota siihen että populistipoliitikko saadaan puhumaan levottomia.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Immonen kyllä voi laittaa vapaasti foliohatun päähän;) Frendi joka on brittien tiedustelun kasvatti tietää kyllä hyvin, että moni suomalainen pulliainen ei edes tiedä mihin Eurooppalaiset kykenevät. Mitä tulee "järjestettyihin" juttuihin.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Jaaha, Laineella on frendi joka on kertonut kaikki eurooppalaisen tiedustelupalvelun temput. Kuulostaa TODELLA vakuuttavalta. Nehän kertoo yleensä kaikki mitä tiedustelupalveluissa touhutaan. Kiitos tästäkin naurusta.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #29

Naura vain, ongelma on sinun, ei minun.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen Vastaus kommenttiin #35

Mikä ongelma on minun? Nauru sille että keksit jotain tiedustelupalvelu frendejä?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Luukkasen "Yhteys omistajaan" blogiin:

Luottamus on toki Antti Rinteen ja EU-komisssariksi valittavan välistä, mutta vielä enemmän omistajan luottamusta Rinteeseen, siksi pankkiharjoittelija Berner.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Uutisoinnissa käytetty ilmaisu jossa naisen henkilöllisyys ilmaistiin muodossa "nainen väitti olevansa oligarkin lähisukulainen", mutta mitään nimeä eikä edes arvailuja henkiöllisyydestä kerrottu kertoi että mahdollisesti kyseessä oli tiedustelupalvelun tekemä hunaja-ansa. Ei todellinen värväystilaisuus. Toinen vahva singaali oli huolella valittu julkistusajankohta.

Mutta tätä politiikka on. Heinz-Christian Strachen arviointikyky ei vain riittänyt tehtävänsä tasolle ja tunteet veivät voiton. Sitä on turha puolustella.

Hannu Rainesto

Tästä voimme kinata, sillä en minäkään ummikko ole Neuvostoliiton suhteen saati kapitalismin, sosialismin ja kommunismin..

Nyt juuri joudun menemään Tampereelle, lentokentälle vastaan, mutta palataan..

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Toimijoiden lisääntyminen tekee nyt lähes mahdottomaksi tunnistaa, kuka on väärien tai manipuloivien viestien tuottamisen ja leviämisen takana. Tämä ilmiö on hyvin laajaa myös meidän eri mediatalojen välittämää disinformatiota.

Myös YLE omasta mielestäni on vaikuttanut eurovaaleihin omalla uutisoinnillaan. Noiden uutisointien lähteenä on usein hyvin epämääräiset lähteet, kun ei kerrota yksityiskohtaisemmin millä tavalla esim. kannatusluvut on saatu.

Mitä sitten tulee kirjoituksessakin mainittuun Itävallan tapahtumiin videopaljastukseen liittyen, niin Itävallan entinen varakansleri Heinz-Christian Strache on uutisoinnin mukaan esittänyt rikosilmoituksen kolmesta henkilöstä, jotka hänen mielestään olisivat osallistuneet vuotaneeseen videokuvaan ja joka pakotti hänet eroamaan viime viikolla.

Politicon uutisoinnin mukaan Itävallan Der Standard kertoo, että Strachen kolme epäiltyä olisivat Wienissä toimiva asianajaja, itävaltalainen tutkija ja nainen, jotka ovat myös nähtävissä videossa.

Joka tapauksessa näyttäisi siltä, että Strachen olisi mennyt halpaan ansaan tai jopa mahdollista lienee sekin, että videotallenne on väärennös ainakin osittain. Mikä lienee totuus tässäkin?

https://www.politico.eu/article/former-austrian-vi...

Vaikuttaminen eurovaaleihin on suuremman luokan asia.
https://www.politico.eu/article/europe-elections-f...

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Se on todella vaikeaa tunnistaa disinformaation tuottaminen. Trumpin mukaan sitä tuottaa lähes kaikki paitsi Fox, ja sekin on livennyt periaatteistaan. Meillä oli helppoa, mv ja Suomen uutiset olivat ainoa luotettava tiedonlähde, koska hesari ja varsinkin yle ovat vihervasemmiston mädättämiä....Tässä on joku Sorosin tms. rahoittama globaali kampanja meneillään.
Olkaa kansalaiset tarkkoina! Onneksi meillä on puolue joka eurovaalikampanjassaan kertoo että meistä on tulossa globaali sosiaalitoimisto ja että Brysseli on keksimässä lakeja palvikinkun syömistä vastaan. :-)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Pitäisikö Jyrki sinun paljastaa myös toinen puoli kasvoistasi? ;)

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen Vastaus kommenttiin #16

Pitäisikö sinun ottaa itsestäsi vähemmän sumea kuva? En ymmärrä kommenttiasi, mitä haluat?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Joka tapauksessa näyttäisi siltä, että Strachen olisi mennyt halpaan ansaan tai jopa mahdollista lienee sekin, että videotallenne on väärennös ainakin osittain."

Strache ei tietääkseni ole kiistänyt videon oikeellisuutta.

Anwalt gesteht Mitwirkung an Ibiza-Video

https://www.zeit.de/politik/ausland/2019-05/fpoe-i...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Niin, enpäs ole ollut paikalla joten olen aivan sen tiedon tai arvailujen varassa jota alla olevassa linkissä kerrotaan mahdollisesta videotallenteeseen mahdollisesti liittyvään manipulointiin. Ei tokikaan Strache ole kieltänyt etteikö esiinny videotallenteella. Miksi hän sen ylipäänsä kieltäisi?

"The newspaper also reported that according to Strache's lawyer, the potential criminal offenses include "misuse of sound and listening devices," "suspected data processing for the purpose of profit and damage," "forgery of documents" and "deception."
https://www.politico.eu/article/former-austrian-vi...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #27

Jollekin tuon tapaiselle Strachen asianajaja ilmeisesti syytteensä/puolustuksen rakentaa, Strachella itsellään ei tuntunut olevan paljon sanottavaa.

Strache, who also resigned as FPÖ leader last weekend, admitted that his actions in the video were "stupid," but claimed he had been caught in a "trap" and only talked about "imagined scenarios" in the footage.

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Huipputärkeää puhetta Euroopan tulevaisuudennäköaloista, Arto! Vapaus, kerettiläinen epäusko hallitseviin järjestelmiin on aina ollut Euroopan johtotähti. Eikä tyhjästi eteensä tuijottava ”oi-kyllä-herrani”-mieliala saa eikä tule nytkään voittamaan. Likaiset temput ovat viime kädessä merkki heikkoudesta, siitä että järjestelmällä ei ole kunnollista uskottavuutta. Arto osoittaa itsensä jälleen varmaksi vaalisuositukseksi Vapauden Suomelle Vapauden Euroopassa!

Kannattaa vielä likaisten temppujen ja bluffien suhteen huomioida tuosta valtavasti kohutusta videosta, että siinä ei esiinny Venäjä saati Putin sanallakaan. Nainen, jonka kanssa Strache keskustelee ja hahmottelee korruptioideoita, on esitellyt itsensä Latvian (siis EU-maan) kansalaiseksi, joka edustaa sukulaisliikemiestään. Ainoa assosiatiivinen yhteys Venäjään on naisen käyttämä venäjänkieli. Viime aikoina olemme kovaäänisesti kuulleet, että "etnonationalismi" eli jonkun valtion kansalaisen etniseen taustaan viittaaminen on pahaa ja siitä pitää rangaista. Niin, mitenkä on joka puolella Eurooppaa, Suomessakin, videon pohjalta elämöitsevien "Putinin renki"-väitteiden esittäjien laita? Edustavatko he sitä parempaa etnonationalismia?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Strache tapaus on selkeästi populistien vastainen ansoitus. Siitä on vaikea löytää Venäjän etua, ellei sitten Putin ole EU-populisteja vastaan. Julkistuksen ajoitus puhuu siihen suuntaan, että kyse on nimenomaan EU-populismista. Tavalliselle lööppimedialle olisi luullut tilaisuuden koittavan jo aiemmin.

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Juuri näin on Risto! Metodit ovat vanhoista totalitarismeista tuttuja, mutta tekijät jossain oudossa hämärässä pimennettyinä. Valtamedia ei halua esittää heistä ja heidän toimintansa laillisuudesta ja motivaatioista mitään kysymyksiä. Saksan emeritus-tiedustelujohtajien rohkeat esiintymiset puhuvat kuitenkin sen puolesta, että valo löytää tiensä lopulta tässäkin pimeään.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Selkeä ansoitus, jep jep. Ai että kun saa nauraa, puheenvuoro hakkaa jo kummelit. Tyyppi ihan itse puhuu videolla ja kertoo mikä hän on, ja mikä on opportunistipopulistien todellinen kuva. Suuri ja mahtava vallan halu, siihen näköjään ihmiskunnassa päästään puhumalla yksinkertaisia ratkaisuja asioihin mitkä uppoaa samalla tavoin kuin eräs puolihullu ukko aikoinaan saksassa ja nykypäivänä jenkeissä tekivät. Enää ei ole arvoitus miksi nämä tyypit pääsivät valtaan puhumalla potaskaa.

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Korruptiota löytyy kyllä kitkettäväksi, parhaiten heti. Ja jos ansanasettajalla olisi edes pikkuisenkaan ollut huolta tästä, olisi video julkaistu heti, jolloin Strache ei koskaan olisi päässytkään ministeriksi -mikä olisi ollut hyvä. Mutta kun korruptiomielialoja ei ollenkaan haluttukaan kitkeä vaan käyttää aseena eurovaalien laajamittaiseksi manipuloimiseksi!

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen Vastaus kommenttiin #40

Ehkä juuri siksi vasta nyt, en ymmärrä koko ansa-ajatusta. Tyyppi teki mitä olisi tehnyt ilman ansaakin. Yhteisten asioiden ajaja parhaasta päästä!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Näin on korruptoituneesta roistosta tehty yhtäkkiä viaton uhri, Soros vain puuttuu tästä salaliittoteoriasta. Tästä olisi FSB ylpeä ; )

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Luukkanen ei kai löytänyt muita saksalaisia lehtiä kuin lööppi-iltapäivälehti Bildin ja jonkun UnserTirol.com ;)

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Höpö-höpö, Strache on selvästi osoittanut korruptiomielialoja, ja on syystäkin eronnut viroistaan. Kysymys ei yhtään ole tästä, vaan siitä miksi Strachen omista korruptiohahmotelmista on tehty tällainen koko Eurooppaa järisyttävä superkampanja ainakin todistusaineiston eli videon pohjalta täysin keksittyine Venäjä-yhteyksineen?

Vertailun vuoksi muistettakoon TOTEUTETTU, ei siis vain hahmoteltu ministerikorruptiotapaus Suomessa 1992. Eipä mittään mediakampanjaa tehty tästä hänen puoluettaan, Keskustapuoluetta, vastaan edes laillisen tuomion tultua. Ja 1995 palasi exministerimme saman puolueen listalta eduskuntaan!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Minä koplaan nämä asiat yhteen" kyllä tuosta oli kauhea mediahaloo. Osaa kansasta tuo ei kiinnosta, äänestäväthän jotkut nytkin persuja.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kommentoija Snellmanille: En minä ainakaan pidä tätä Strache viattomana, eikä kait hän itsekään pidä. Vaan että tämä tapaus osoittaisi jotain yleisempää esimerkiksi perussuomalaisten Venäjä-suhteista, sehän on mielikuvitusta.

Eihän tuon ansan rakentajat olleet Venäjältä eikä siitä ole kaiketi Putinille mitään hyötyä koitunut.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

FPÖ on jatkossakin valmis yhteistyöhön VPÖ:n kanssa, tosin ilman Kurzia.Saattaa kulua muutama vuosikymmen ennen kuin ollaan siinä tilanteessa.
Kyllä Gudemos tiesi paljastuksen alusta lähtien ketkä olivat juonen takana.Luottamus pohjustettiin nähtävästi asuntokauppakuviolla, missä kontaktihenkilönä oli jo osuutensa myöntänyt asianajaja.

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Jos sinä, Mauri, tiedät, ketkä olivat juonen takana, niin kerropa ihmeessä! Paljastaisit tämän hetken suurimman salaisuuden Euroopassa!

Jos Gudenus olisi tämän tiennyt, niin tuskinpa olisi mennyt ansaan, saati ohjannut esimiestään Strachea sinne.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Hän tiesi vasta viime viikon perjantaina.

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala Vastaus kommenttiin #24

Tjaa, skandaalivideon julkaisijat Der Spiegel ja Süddeutsche Zeitung olivat kyllä -muuten jo pikkuisen aikaisemminkin- olleet Gudenukseen ja Stracheen yhteydessä kysyen heidän kommenttejaan niihin. Mutta luuletko, että he olisivat kertoneet jotain ansan ja videon tekijöistä? Niistähän ne kieltäytyvät kertomasta kenellekään ainakin Hanningin kyseeseen asettamaan lähdesuojaan vedoten.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Strache ylimielisyydessään ja mahdollisessa narsismissaan käveli hunaja-ansaan. Se että joutui eroamaan, on oikein. Hän oli selkeä turvallisuusuhka puollueelleen.
Sen sijaan tunnen inhon väristyksiä sitä kohtaan, miten hänet ansoitettiin. Työkalu-Saksan sortumisen jälkeen maailmalla talsii ammattimiehiä ja -naisia, joilla on valmiuksia rakennella erilaisia ansoja kenelle hyväänsä, josta maksetaan. Myös tekaistuja.
Media on ymmärrettävästi ottanut riemun irti kun kohde oli nyt äärioikeistolainen poliitikko. Tämän riemun ohessa olisi hyödyllistä pohtia, mitä tapahtuu jos ja kun temput alkavat olla politiikan arkipäivää. Puolue X saa ikävän vastustajan nurin ostamalla ja julkaisemalla oikean tai tekaistun häväistysjutun salafilmeineen tästä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Media on ymmärrettävästi ottanut riemun irti kun kohde oli nyt äärioikeistolainen poliitikko."

Enimmäkseen osuu asiapitoisiin kirjoituksiin, kuten

Wie die CDU es mit den Rechten hält

https://www.sueddeutsche.de/politik/cdu-strache-vi...

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Pääosin näin on, Markku. Tosin tarkennuksena ei näytä siltä, että hunaja-ansaan kulki Strache, vaan hänen luottoavustajansa Gudenus. Tämä sitten alentuneessa harkintakyvyssä suositteli agenttipupuaan esimiehelleen luotettavana bisneskumppanina. Mutta ei tämä Strachen vastuullisuutta puheistaan poista, näyttää vain kuinka monimutkainen operaatio on ollut.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

No jos poliitikon moraali on noin heikko niin, oli hän minkä tahansa puolueen edustaja, hän ansaitsee tulla paljastetuksi housut nilkoissa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Minä taisin aikanaan Neuvostoliitossa kävellä suoraan " hunaja- ansaan," ei se niin kauheaa ollut : )

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Populistit käyttävät, kuten Luukkainenkin, demokraattisesti valituista vallankahvassa olevista nimitystä "eliitti" Syy tähän on selviö, populistit haluavat syrjäyttää "eliitin" ja nousta itse eliitiksi eliitin paikalle ja saada siitä itselleen ja lähipiirilleen taloudellista hyötyä, tapaus Strache on tästä oiva esimerkki. Populistisilta puolueilta puuttuu ideologia, päämäärä, mihin suuntaan yhteiskuntaa, tai vaikkapa EU:a, pitäisi kehittää, populistit kun haluavat purkaa, eivät rakentaa ja tälläisesta toiminnasta on hyvänä esimerkkinä vaikkapa Brexit.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Demokraattisesti ne vaalit yleensä käydäänkin ja valta vaihtuu.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Demokraattisesti eräs ukko pääsi valtaan aikoinaan Saksassakin tarjoamalla yksinkertaisia ratkaisuja vaikeisiin asioihin ja puhumalla potaskaa, valtaantulon jälkeen vaimentamalla väkivalloin kriittisen median. Voi kysyä, olivatko saksalaiset tyhmiä ja vastaan että olivat. Mutta ihminen ei näköjään opi historiasta mitään.

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala Vastaus kommenttiin #41

Jotkut oppii historiasta, toiset ei! Mutta jos tämän jutun historiallinen opetus pitää koota yhteen, niin se varmasti on, että estäkää EU:n muotoutuminen Eurostoliitoksi! Yhden Neuvostoliiton jo pitäisi riittää, eikä salama yleensä iske kahta kertaa samaan puuhun!

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen Vastaus kommenttiin #42

Jos eu:ta vertaa neuvostoliittoon, ollaan täydellisen populistisen potaskapuheen juurilla. Mutta uskon että taas ei ole kyseessä totaalinen tietämättömyys, vaan tarkoituksellinen ihmisiä harhauttava propaganda. Ei varmaan edes hävetä?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #41

Stalinistista roskaa, Konservatiivit ei ole Natseja.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen Vastaus kommenttiin #46

Konservatiivit eivät ole natseja, hieno huomio. Ja en tunne enkä tiedä mitä on stalinismi. Sen tiedän että hän kuoli 1953 ja oli törkeä diktaattori. Olisi Ristonkin jo syytä nostaa päätä sieltä poterosta ja lakata jauhamasta jostain stalinisteista.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #47

No älä sitten tule viisastelemaan, kuka on natsi, äärioikeisto, fasisti. Lopeta itse ensin se Name Dropping.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen Vastaus kommenttiin #58

Mikä name dropping? Stalin? Voi hyvää päivää, viisastellut olen kyllä, mutta laine on kyllä itse keksinyt (kuten tiedustelupalvelu frendin) että joku tai minä olisi ketään natsiksi haukkunut. Kärkytkö oikeudenkäyntiä?

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Jos harkitsen asiaa puhtaasti omalta kannaltani, ns. kansallismieliset sopivat omaan tahtotilaani juuri tällä hetkellä, koska he pyrkivät estämään EU:n muuttamisen liittovaltioksi. Tämä on tärkein ja lähes ainoa asia, mikä minua ja kansallismielisiä yhdistää.
En kutsu esim. perussuomalaisia populisteiksi, koska Suomen puolueista Vihreät ja Vasemmistoliitto ovat enemmän ja todellisia populisteja. He maalaavat politiikkaan asioita, joilla ei ole mitään kosketusta todelliseen maailmaan. Kun Li Andersson puhuu esimerkiksi maahanmuutosta, hänen mukaansa Suomen tulee vastaanottaa kaikki, jotka tänne pääsee. Hänellä ei ole takarajaa. Viikon puheenjohtajahaastattelussa hän vetosi jopa merilakiin, perustellessaan syitä, miksi siirtolaisia roudataan Välimeren yli. Se häneltä jäi lisäämättä, ettei merilaki edellytä Libyän rannikolla merihätään joutuneiden kuljettamista turvaan Libyan sijaan Välimeren toiselle rannalle.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Älä anna väärää todistusta lähimmäisestäsi. Li ei puhunut tuollaisia vaan kiintiöpakolaisten määrän kasvattamisesta. Tällainen potaskapuhe ja suoranainen valehtelu on sanonko mitä? Vai kuuluuko elämänkatsomukseesi se että tarkoitus pyhittää kenot?

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen Vastaus kommenttiin #48

Suo anteeksi, mutta rassaappa myös oikea korvasi kuntoon. Li Andersson on puhunut kiintiöpakolaisten ottamisesta, mutta myös siitä, ettei ketään tule käännyttää. Parhaaseen populistiopportuniseen tyyliin hän puhuu yhtä siellä toista täällä. Et tule saamaan Anderssonilta vastausta siihen, ketkä tulee käännyttää Välimerellä takaisin tai Suomen ulkorajoilta lähtömaihinsa.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen Vastaus kommenttiin #52

Ei ole puhunut, älä valehtele. Tiedätkö sinä ketkä tulee käännyttää?

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Vielä hämmästyneempi olen että ihminen joka on kiinnostunut ihmismielestä kirjoittaa täällä tällaisia. Kannattaisiko katsoa peiliin ja jutella sen kanssa?

Käyttäjän pminkkin kuva
Petri Minkkinen

Hei Arto,

Olet selvästikin ehtinyt perehtyä tähän juttuun. Itse olen ehtinyt lähinnä huomioida sen ja pohdiskella muutamia siihen liittyviä asioita.

Yksi asia mikä minua ihmetyttää on se, miten yhä edelleen on niin paljon eri tavoin vaikutusvaltaisia ihmisiä, jotka eivät ymmärrä, että näitä keinoja käytetään.

On toki selvää, että jokainen ihminen haluaa joskus rentoutua, tavalla tai toisella. Ja jos rentoudut esimerkiksi sellaisissa olosuhteissa, joissa syystä tai toisesta tulet tilaan, jossa olet niin sanotusti pöllyssä tai muuten vaan mielentilassa, joka ei mahdollista olosuhteiden ongelmien havaitsemista, joudut helposti yhden- tai toisenlaiseen pulaan.

Toinen asia on se, että olen havainnut, että myös meillä Suomessa on esiintynyt taipumusta uutisoida tätä asiaa tavalla, jonka puutteellisuus ja/tai painotukset sekä asiaan vaikuttavien asioiden kertomatta jättäminen, tuottaa tavoitteellista ja tarkoituksellista uutisointia.

Nimiä mainitsematta, tähän ja muutamaan muuhun eurooppalaiseen tapahtumaan tavalla tai toisella ”liitettävissä” tai ”samaistettavissa” olevat suomalaiset ovat kyllä hyvin selkeästi ja suorasanaisesti tuoneet ilmi, että heillä on samantapainen suhtautuminen Venäjään kuin heidän tanskalaisilla ja virolaisilla kumppaneillaan/yhteistyötahoillaan.

Kyllä historiallinen ja nykyinen Venäjä-myöntyväisyys toteutuu Suomessa aivan eri tahojen ja toimijoiden kautta. Ja pohjimmiltaan, vaikka nuoriso saattaa historiantuntemuksensa ja historian opetuksen vähäisyyden/vinoutumisen takia olla asioista tietämätöntä, me suomalaiset olemme jo niin sanotusti äidinmaidosta saaneet järkevää varautuneisuutta venäläisten pyrkimyksiä kohtaan.

Vastaavaa antiseerumia ei monilla keski-, länsi- ja eteläeurooppalaisilla ole. He eivät ole olleet samalla tavoin Venäjän "kysymyksen" sisällä. Eivät Venäjän 1900-luvun vallankumousten, eivätkä muutenkaan. Ja mikä tärkeintä, heidän etninen historiansa on erilainen.

Heidän on lähes mahdotonta ymmärtää sitä, että me uralilaiset, suomalaisugrilaiset ja itämerensuomalaiset kansat ja heimot olemme olleet ainakin Uralin länsipuolisen Venäjän alkuperäisasukkaita ja heimoveljiämme yhä asuu pitkin nyky-Venäjää.

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

"Yksi asia mikä minua ihmetyttää on se, miten yhä edelleen on niin paljon eri tavoin vaikutusvaltaisia ihmisiä, jotka eivät ymmärrä, että näitä keinoja käytetään."

Tuskinpa Keski-Euroopassa ollaan yleensä sen naiivimpia kuin Suomessa, kyllä sielläkin käsitetään mutapainin osuus politiikassa. Mutta meneehän sitä viisaskin vipuun, kuten sanotaan.

Tässä tapauksessa vipuunmeno näyttää julkaistujen juttujen pohjalta tapahtuneen Strachen liiallisesta luottamuksesta avustajansa tyhjiin vakuutuksiin agenttipupun luotettavuudesta. Avustaja puolestaan näyttää mielialalääkkeiden ja agentin hurmausvoiman kautta olleen arvostelukyvytön.

Sitten vielä Itävallan ja Espanjan turvallisuuspalvelut ovat ilmeisesti kokonaan epäonnistuneet havaita ulkomaisen turvallisuuspalvelun operointia alueellaan. Minkä nimenomaisen, on sitten kysymys Hercule Poirot'ille.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Aijai, onneksi Suomi voitti Venäjän ja olen hyvällä tuulella. Mutta hyvät naurut homemade-etsivä kauppalan kommentit ansaitsee.

Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen Vastaus kommenttiin #56

Olet ilmeisesti ollut koko kommenttiosion hyvällä tuulella, ainakin kirjoitat lähes joka postauksessasi nauravasi.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen Vastaus kommenttiin #60

Kyllä, olet aivan oikeassa. Nauraminen kyllä loppuisi jos nämä ns kansallismieliset pääsisivät valtaan. Ja painotan sanaa niin sanotut. Tai siis siinä on kaksi sanaa...ja nauran taas. Ihmisten ongelma on usein siinä että ottavat itsensä liian vakavasti.

Käyttäjän pminkkin kuva
Petri Minkkinen

Hei Pekka,

Saatat olla oikeassa yleisellä tasolla. Venäjän suhteen luulisin, että kirjoittamani pitää paikkansa, etenkin länsi- ja eteläeurooppalaisten suhteen. Entisten Itä-blokin maiden suhteen tilanne lienee kinkkisempi, toisaalta he tuntevat venäläisten metkut hyvin kokemusperäisesti. Samalla tuo perintö on yhä heidän niskoillaan, etenkin vanhempien ikäluokkien. Luulisin...

Ok, syypää olikin klassiseen tyyliin hovimestari eli avustaja. Venäläiset ovat näissä asioissa kierompia kuin korkkiruuvi, joten tuskin kaikkia heidän operaatioitaan havaitaan. Hieman samaan tapaan kuin CIA:n operaatioista tavataan sanoa; tiedämme vain niistä enemmän tai vähemmän epäonnistuneista tai julkisuuslain piiriin tulleista, onnistuneista emme tiedä mitään.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Niin kuka viritti ansan, systematisoimalla melko vankan lavastusjärjestelyn? Tyypilliseen tapaan lukuisat mediat kiirehtivät tolkuttamaan, että on yhdentekevää, ketkä ovat ansoittajat, ja olennaistaon että vilppitaho kärähti.
Tietenkään asia ei ole noin. On myös tärkeää selvittää tagit ja kytkennät, jotka asiassa pelaavat.
Operastiomenetelmien tietäminen ja kyky soveltaa niitä, pitää potentiaalisten actorien määrän kivuliaan laajana.
SZ:n selvitettyä ja varmistettua, että kseinn huoneisto on buukattu 22.7.-25.7.2017 ajalle, ja jossa sitten maanantaina 24.7.2017 klo 20 aikaan on tilattu ja nautittu 374 euron illallissetti, on tutkintaryhmällä jo hieman tartuntapintoja. Lukaalin varaustapa ja varaajataho? Maksutapa ja -taho. Yms. toimijatahojen jättämät elektroniset jalanjäljet?
Hommaan on sotkettu, koko arvelupohjalta tai reitille ripoteltujen leivänmurujen harhauttamana väkeä jos monenlaista, Tal Silbermanista GRU:hun, ärsyteaktivistiryhmittymä Zentrun fur Politiche Shönheitin häröilyistä kivikuutioineen jos jonkinlaisiin poliittisin kilpailijoohin, helpottajin ja "palkkiohaukkoihin". Jotain osaamista ja rahaa taustalla epäilemättä kuviossa kulkee. Jonkin kameran, Mercedes Maibachin ja BMW M4 sportin vuokraaminen ja muu luottamustahrrättävät toimet lavastusympyrässä eivät mitään etityistä tekijätaholta vaadi.
Oma kuriositeettinsa on saksalaisen iltatähti ja pranksteri Jan Boehemannin laukaisut asiassa ja niiden vinkkaama mahdollinen rooli videon lähteenä.
Näillä ja vähän muilla irtopaloilla media ja läntinen tiedustelukollektiivi on yrittänyt piirtää kuviota kassan jutusta ilmenevän juonenkuljetuksen ammattimaisuuksiin ja toisaalta videon julkitulon ajoitukseen.
Peitetoimet ja bulvaanit kuuluvat salattuihin vuotoihin.Videota oli tarjottu ties miten monelle taholle, mutta vasta Spiegel ja SZ tartguivat keissiin, mikä sekin viittaa mahdollisesti akuutteihin varotoimiin vastaanoon ja julkaisuhalujen ristitulessa, varmuutta meillä ei Ole.
ZPS:lle kaikenaiset metkut, opitut ja itsekeksityt ovat kokeiltuja keinoja.
Mutta onko sekään todella tämän takana? Badische Zeitung -lehden toimittaja Daniel Laufer huomasi, että viime perjantaina klo 17:46 @kurzschluss14 -niminen Twitter-tili operoi verkossa, juuri ennen Spiegelin ja Suddeuschen lataamaa Strache-videota. @kurzschluss14:n ensimmäinen lukija ja jakaja, joka on nyt lisätty toiseen Ibiza-videon osaan, oli ilmeisesti @policialbeauty - Eli edellä mainitun "Poliittisen Kauneuden Keskuksen tili. Twitter-tilillään se kävi sanomassa: "Nyt se on ohi!" Siis Kurtzin ura, näin tätä näyttää tulkitun. Eli se oli merkki, ei enempää eikä vähempää. Tämä sopisi poliittisen aktivistiryhmän tyyliin, ja motiivikin olisi olemassa. Onhan sieltä vihjailtu twittertilillä, että lisäpaljastuksia voi olla tulossa.
Palapelin paloista osa on pöydällä, mutta smoked gun puuttuu yhä.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Arto. Pidin. Jumala Artoa ja Rakkaitasi varjelkoon. Siunaten, Lasse.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset