Arto Luukkanen

Antti Rinteen "Hei Me Nautiskellaan!" hallitus

Antti Rinteen viher-vasemmisto-hallitus aloitti hallitsemisen.

Omien etujensa huolehtimisella.

Ensimmäiseksi Antti pyysi ja sai itselleen palkankorotuksen. 1250 euroa kuussa lisää.

Ammattiyhdistysliikkeen vaatimus ”lisää liksaa” toteutui Antti Rinteen kohdalla täysimääräisesti.

Varaministerien pudokas-pataljoonat

Seuraavaksi Antti Rinteen hallituksen valtiosihteerien eli varaministerin määrä nostettiin 15 ja avustajien määrä nousi 89 kappaleeseen. Näin pienessä maassa kyseessä on maailmanennätys.

Rinteen hallitus, joka siis oman selityksensä mukaan paneutuu työttömyyden poistoon, palkkaa ensitöikseen 15 valtiosihteeriä. Monet eduskuntapudokkaita.

Edellinen hallitus pärjäsi neljällä varaministerillä.

Valtiosihteerin palkka on hulppea.

Varaministeri ottaa valtiolta noin 10.000-13.000 kuussa ja keskipalkkana jos arvioi noin 11.500. Se kertaa 12kk * 4 vuotta * 15 henkeä on tuommoiset 8,28 miljoonaa.

Mutta ei hätää. Kyse on työttömyyden hoidosta. Vähän samalla tavalla kuin Jani Toivolalla kun hän ajeli taksilla – kysehän oli joukkoliikenteestä.

Työttömistä ei kuitenkaan tehdä varaministereitä vaan heitä kuritetaan vielä ”aktiivimallilla”. Sitä ei siis pureta. Ehkä.

Hallituksen tekemät vaalipetokset ja takinkäännöt

Samalla kun hallitus nostaa ylös omia eduskuntapudokkaitaan ja hyviä ystäviään ylös varaministerin korruptatiivisiin riemuihin, se myös torjuu päättäväisesti ja tyytyväisenä tekemänsä vaalilupaukset.

  1. Eläkeläiset eivät saa 100 euroa vaan vain 50 euroa. Ja kun siitä otetaan pois vero-osa merkitsee se ehkä noin 20 euron kuukausittaista almua eläkeläisille. Se voi nostaa eläkettä niin, että leikkuri vie eläkkeestä lisää veroja.
  2. Aktiivimalli jatkuu. Epämääräisesti. Sen poistamista ”tutkitaan”. Vaalipuheiden mukaan se piti poistaa heti.
  3.  Toisen asteen maksuttomuus "selvitetään" – sitä ei siis toteuteta automaattisesti.
  4. Hoitajamitoituksen noston toteutus menee seuraavalle vaalikaudelle / hallitukselle ja toteutuu silloin jos toteutuu.

Antti Rinne ”renessanssi-riena-paavina”

Antti Rinteellä näyttää olevan suurena esikuvana renessanssi-ajan riena paavien sanonta: ” ”Godiamoci il papato, poiché Dio ce l'ha dato” (Paavi Leo X veljelleen Giulianolle)

”Jumala antoi meille paaviuden – nautitaan siitä”.

Minulle juolahti mieleen, että Antti Rinteen on ”Nautiskelija-Hallitus”.

Antti nauttii nyt. Ja sen kaverit.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

"Eläkeläiset eivät saa 100 euroa vaan vain 50 euroa. Ja kun siitä otetaan pois vero-osa merkitsee se ehkä noin 20 euron kuukausittaista almua eläkeläisille. Se voi nostaa eläkettä niin, että leikkuri vie eläkkeestä lisää veroja."

Tästä (3.6.2019 11:34) kirjoituksesta saa kyllä toisen käsityksen.
Vai joko tämäkin on heittänyt häränpyllyä?

"Jokaiselle alle 1000 euroa tienaavalla eläkeläiselle tulee 50 euroa nettona käteen kuukaudessa lisää rahaa tällä hallitusohjelman päätöksellä. Se tarkoittaa, että siihen rahaan ei tehdä asumistukileikkauksia eikä muitakaan leikkauksia – se on puhtaana 50 euroa käteen”, Rinne sanoi Oodin tiedotustilaisuudessa."

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/281968-antti-rinn...

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

toisaalta...pitäähän se ymmärtää...vaaleissa oli paljon pudonneita kansanedustajia, joille ei kelpaa erityisavustajan tehtävä ja palkka...eikö se pidä tunnustaa ja sanoa, että meillä on rälssi, jota ei saa hylätä...

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Opposition päänsärkyyn syylliseksi epäilen kulttuuriaatelisia, onhan aatelin erityisyys säilynyt kielen erityisyytenä varsinaisten etuoikeuksien tultua puretuksi valistuksen tasa-arvoihanteiden vaatimuksesta myös Suomessa. Heidän kulttuurille enemmistö muodostaa haasteen pelkällä olemassaolollaan.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Ylen kannatusmittaus: Perussuomalaiset on suosituin puolue ja sen etumatka kasvaa

Ylen kannatusmittauksen mukaan perussuomalaisia kannattaa nyt 19,5 prosenttia.Oppositioon jäänyt perussuomalaiset jatkaa suosituimpana puolueena ja on kasvattanut etumatkaansa muihin puolueisiin, ilmenee Ylen kannatusmittauksesta.

Perussuomalaisia kannattaa nyt 19,5 prosenttia vastaajista. Perussuomalaisten kannatus on noussut edellisestä mittauksesta 0,7 prosenttiyksiköllä.

Toisena on Sdp 17,4 prosentin kannatuksella, ja kolmantena on kokoomus 16,7 prosentin kannatuksella. Neljäntenä on vihreät, joita äänestäisi nyt 13,9 prosenttia vastaajista.

Hallitukseen vaalitappiosta huolimatta lähtenyt keskusta saa 12,4 prosentin kannatuksen.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006134270.html

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Arto Nakkilan kommenttiin; Rinteen hallituksen ohjelmassa lukee; "Hallitus käyttää 183 miljoonaa euroa pienimpien eläkkeiden korottamiseen noin 50 eurolla kuukaudessa nettomääräisenä. Korotus kohdistuisi arvion mukaan noin 1 000 euron kuukausieläkkeeseen saakka. Korotus toteutetaan kansaneläke- ja takuueläkejärjestelmien kautta."

Jos tuo mainittu/varattu 183 milj euroa pitää paikkansa, niin on jokseenkin mahdoton Rinteenkään väittää, että tuo kirjaus tarkoittaa kaikille 50 euron nettomäärää käteen eläkkeenä. Jokainen eläkeläinen, alle 1000 euroa kk:ssa eläkettä saava asuu kunnissa, joissa äyrin hinta on eri ja lisäksi saattaa ko. eläkettä nauttivalla olla muita tuloja, jolloin myös 50 euron korotuksesta menee jokseenkin varmasti veroa. Eikä muutoinkaan varattu korotusmäärä voi tarkoittaa nettoa juuri edellä kertomastani syystä kuin "aatteelisesti" aatellen. Tosi asia on sitten ihan muuta. Oiskohan Rinne tässäkin kohtaa hieman sumuttanut eläkkeensaajia, koskapa se vappusatanenkin kutistui puoleen kättelyssä. Toteutuminenkin taitaa olla vielä hieman epävarmaa?

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Paljonko kunnallisveroa maksaa 12000 euroa tuloa/eläkettä saavan henkilö vuodessa?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Riippuu missä kunnassa ensinnäkin asuu. Kokeile käydä laskemassa veron määrä vero.fi:ssä olevalla laskurilla. Veron määrä siis vaihtelee kunnittain sekä muista suhdetietoista, ehkäpä.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen Vastaus kommenttiin #10

Vastauksesi on väärä. Kannattaa ehkä sinun itsesi käydä siellä laskurilla. 1000 euron kuukausitulolla vero ei todellakaan vaihtele kunnittain.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #11

Mitä ihmettä sekoilet? Kunnallisvero määräytyy kunkin kunnan päättämän veroäyrin mukaan ja äyrin hinta vaihtelee suurestikin kunnittain. Tuloveroa tokikaan ei noin pienistä tuloista mene valtiolle.

Käy nyt vain siellä laskurilla katsomassa muutaman kunnan eläkeläisen verotus mainitun 12000 euron eläketuloista vuodessa. Huomaa valita se kuntakin.

Kävin laskurilla laskemassa 2019 eläketulojen 12000 euron veromäärän Honkajoella. Henkilö kuuluu kirkkoon, mitään muita tuloja, eikä vähennyksiä ole. Koko vuonna maksettava vero 351,45 euroa.

Vastaavasti Helsingin kohdalla koko vuoden maksettava vero 279,55 euroa.

Tässä linkki ko. laskuriin, joten voit vaihdella kuntaa.
https://avoinomavero.vero.fi/_/#12

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #14

Sirpa Abdallah

No pitihän minunkin käydä laskemassa tuo Rinteen 50 € vaikutus 12 000 € saavan eläkeläisen tuloihin. Verottajan kotisivuilla kävin laskemassa.

Helsinkiläinen eläkeläinen, ev.lut jäsen.

Vero eläketulosta (12 000 €)/v = vero 279,55 €

Rinteen 50€/kk(12 000+ 600€)/v = vero 499,89 €

Helsingissä kirjoilla oleva eläkeläinen saa tililleen, (Rinteen puolikaan vappusatasen 600 €), verotuksen jälkeen 379,66 euroa. Kuukaudessa 31,64 euroa. Euron päivä ! Tosin Rinne lupasi sen puhtaana käteen. Odotamme kuinka se verotuksessa korjataan ?

Suuntahan on ihan hyvä, mutta ehkä turhan näyttävien Vappupuheiden sijasta olisi kai löytynyt muitakin keinoja parantaa köyhien eläkeläisten asemaa. Kyllä tästä jää vähän ikävä almun heittämisen maku.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #18

Joo, tuon nettokorjauksen eli nettona käteen 50 euroa haluan itsekin nähdä kuinka se hoidetaan. Vaikuttaa suoranaiselta sumutukselta.

Tuo laskelmasi on Helsingin veroäyrin mukainen, mutta entäpä kun lasketaan korkeamman äyrin mukaan, niin eipä ole hurraamista varsinkin, jos jää alle euron päivä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #22

Laskin tähän vielä Rinteen aiemmin esiin nostaman eläkerajan jolle vappusatanen tulisi eli alle 1400 euroa/kk.

Veronmäärä vuodessa 1399 e/kk eläkkeestä on Helsingin veroäyrin mukaan (ev.lut, ei muita tuloja, ei vähennyksiä) tekee 2 107,55 euroa.

Veron määrä 17 388 euron eläketuloista (1399+50) on 2 342,90 euroa, joten 600 euron kortuksesta menee veroa 235,35 euroa. Netto käteen verojen jälkeen kk:ssa hieman yli 30 euroa.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Viikolla kansanedustaja Kiljunen kertoi, sekä painotti että kyseinen 50€/kk tulee nimenomaan nettokorotuksena käteen.

Kyseenalaistin tämän, ja hän vakuutti sen tapahtuvan juuri siten ettei, eläkkeensaajan asumistuki, perustoimentuki eikä mikään muukaan tuki leikkaa sitä viidenkymmenen euron netto korotusta.

Kysyin vielä, kuinka sitten niiden henkilöiden osalta jotka eivät ole eläkkeellä ja kuitenkin joutuvat turvautumaan toimentulotukeen, pysyykö heillä sitten tuenmäärä entisellä tasolla ja laitetaanko tässä nyt ihmiset eriarvoiseen asemaan eläkeläisiin nähden kun toimentulotukea myönnetään. Tähän Kiljunen ei vastannut.

Lopuksi vielä esitinkin oman mielipiteeni, että tässä saattaa käydä samallatavoin kuin aikoinaan demarit poisti asumistuesta sen 7% omavastuun ja lanseerasivat tilalle lähes kolmenkymmenen omaosuuden, tähänkään ei herra kansanedustaja vastannut.

Käydyn keskustelun voi käydä katsomassa täälltä.

http://kiljunen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276993-ri...

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kimmo Kiljunen ei omaksi suureksi surukseen päässyt hallitukseen. Miksihän? Luulen, että SDP oli jo siirtymässä vaalipopulismista lupauksien syömiseen.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Hallitusohjelmasta voi lukea: ”Hallitus on vahvasti sitoutunut 75 prosentin työllisyystavoitteeseen normaalin kansainvälisen ja siitä heijastuvan kotimaisen talouskehityksen oloissa. Se tarkoittaa valtiovarainministeriön kevään 2019 ennusteeseen verrattuna työllisten määrän kasvua laskennallisesti noin 60 000 henkilöllä vuonna 2023. Työllisyysasteen nousu on hallitusohjelmassa tulopohjan keskeisin yksittäinen elementti.”

Hallitus on pannut heti ensi metreillä ”hihat heilumaan” ja alkanut ihan itse työllistämään. Tässä näkyy taas kerran hyvin sosiaalidemokraattien kädenjälki, jossa ei kanneta huolta siitä, mistä raha tulee, vaan mihin se saadaan menemään. Rinteen palkankorotus on täysin väärä signaali nykyisessä taloustilanteessa.

Tämä hallitus tulee todennäköisesti nopeuttamaan troikan (EU, EKP, IMF) saapumista Suomeen. Monen ministerin kohdalla näyttäisi sopivuus ohittaneen pätevyyden.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Hyvää yritetään muka, mutta sutta ja sekundaa näyttöjen perusteella joudutaan vastaanottamaan. Ilmastonmuutos pelottelulla menee läpi suurimmat huijaukset nykyään.

"Ylen useista lähteistä saaman tiedon mukaan SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne soitti ohjeistusta porilaisille kaupunginvaltuutetuille ennen kuin demarit tekivät Lammin tuulipuistoa koskevan myönteisen ryhmäpäätöksen.​"​
https://yle.fi/uutiset/3-10093835

- Antti Rinne on sotkeutunut tuulivoima bisnekseen ja auttaa nyt venäläisen sijoittajan hankkeen onnistumista​ Suomen pääministerinä​.
"Satawindin suuromistaja Igor Pavlov kävi tutustumassa suunnitellun
Lammin tuulipuiston alueeseen toimitusjohtaja Jussi Kokkilan
opastamana torstaina. Taustalla näkyvän maston avulla mitataan paikan
tuulioloja."
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/tuulipuis...

http://ykirikkl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251490-tu...

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Minä olen luvannut antaa uudelle hallitukselle rauhoitusajan joulun yli. Siksi en moitikaan, vaan totean, että Rinteen vappusatanen onkin kasvanut jo Rinteen vapputonniksi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Ensimmäiseksi Antti Rinne pyysi ja sai itselleen palkankorotuksen ja sai" Huumorilla näitä "sepustuksiasi" kaimani luen, mutta joskus olisi syytä pysyä totuudessa, katsos, on paljon, varsinkin persuissa, ihmisiä jotka uskovat kaikkea hölynpölyä toteena mitä kirjoitat.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Arto Granlund

Rinne saa pääministerinä 1 217 euroa kuukaudessa enemmän kuin edeltäjänsä Juha Sipilä. Sipilän hallitus leikkasi omia palkkioitaan viidellä prosentilla vuoden 2016 alussa, mutta palkkiot palasivat ennalleen huhtikuun alussa.

Antti Rinteen hallituksen ministerit eivät halunneet jatkaa edellisten ministereiden linjaa. Jakovaraa löytyy.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Pienenä sanoimme hieman hitaasti liikkuvia ihmisiä onnellisiksi.

Suomen onnellinen kansa on siis hitaasti yksinkertaista. Valistuksen aatteita on vasta matkalla.

Pomot kehuvat olevansa liberaaleja.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Varsio, tiedät kyllä, luullakseni, että tuo pääministerin palkkionkorotus, joka on sidottu puhemiesten palkkioihin, johtuu puhemiesten palkkijoiden nousuista. Tuo Sipilän hallituksen palkkioiden leikkaus oli mielestäni mitä suurinta populismia ja äänestäjien kosiskelua pahimmillaan. Paljostaan on helppoa antaa vähän ja mieleeni tulee sanonta "Kun lantti kirstuun kilahtaa niin sielu taivaaseen vilahtaa" Todelliset hyväntekijät ovat he jotka nimettöminä avustuksia jakaavat niille jotka apua tarvitsevat. Sipilä joka veronmaksua kiertää vakuutuskirjeiden kautta on vihon viimeinen henkilö puhumaan yhteisen hyvään osallistumista.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Tästä valtiosihteerien ja muiden ovikellojen listasta ei puutu enää kuin Touko Aalto, mutta eiköhän hänkin ole ihan pian uudessa konsultin roolissaan soittelemassa näitä kelloja.

Milovan Djilas kuvaa tätä rappiokehitystä sosialistimaissa erinomaisesti jo 1957 suomeksikin julkaistussa teoksessaan "Uusi Luokka". Vahva lukusuositus.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Suurimman kaikista, arkkienkeli Mikaelin alkujaan hepreankielinen nimi Mikael "kuka on kuin Jumala" (antamassa suomalaisille seksiohjeita?)

Kaikkea epäselvältä tuntuvaa nimien taustasta ym. kannattaa tsekata Wikipediasta, uuden aikamme airueesta, tosin käytännössä edellyttää varmuuden vuoksi englanninkielen taitoa, "ettei Åbo enää jyrää meitä"

HS:n ja Ylen lähihistoria panee kyllä epäilemään että täällä pohjan perukoilla luotetaan yhä 15 valtiosihteeriin pikemmin kuin ihmisjärjen kykyyn oppia. Molemmissa omistaja, so. Ihminen näytti kaapin paikan päätoimittaja Mikaelille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset