Arto Luukkanen

Kepun poliittinen koti palanut – PS vaihtoehto

Kuten Iltasanomien Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä nähdään, Suomen keskustan monen entisen kannattajan poliittinen koti on palanut. https://www.is.fi/politiikka/art-2000006141832.html.

Keskustaäänestäjien epäluottamus kertoo syvästä pettymyksestä.

En tietenkään yritä käännyttää ketään tai halua syyllistyä ”proselytismiin” – kuten hienosti sanotaan - mutta tällaisessa tilanteessa kun naapurin talo on palanut, on mietittävä sitä miten uskon poliittiseen järjestelmään voi palauttaa.  

Ja mitäpä minä turhaan murehdin…suomalaisen poliittinen vakaumus ei horju helppoheikki-puheista. Se syntyy syvällisestä harkinnasta ja pohdinnasta. Juurevilla keskustalaisilla on usein takanaan sukupolvia kestänyt uskollisuus eikä se horju tuulissa…mutta on hyvä kylvää sananen.

Ehkä se kantaa satoa.

Kuten virressä 192 kauniisti lauletaan: ”…kylväjä lähti kylvämään…”

Tai kuten Jope Ruonansuu sanoo: ”Aattelepa ite, no mite, no site että käyttäisit omaa päätäs ettei sun juttujas toiset säätäs

**

Perussuomalaisen puolueen ”tehdasasetuksissa” on syvä kiintymys suomalaiseen maahan ja kotimaisiin maanviljelijöihin. Heidän tärkeään työhönsä. Me emme hylkää teitä EU:n edessä vaan puolustamme suomalaista ruuantuotantoa. Peukutamme puimuria, jota suomalainen maanviljelijä ajaa Suomessa. Ideologisessa mielessä monet Santeri Alkion opetuksen ovat meilläkin oikeasti arvossa. Edistysusko, itsekasvatus, tasa-arvo ja tasavaltalaisuus kelpaavat meillekin.

”Perussuomalaisessa perheessä” on rosoa ja sisua. Meillä on kuitenkin ainoa tosi demokraattinen puolue, jossa jokaisella jäsenellä on yksi ääni. Ei enempää eikä vähempää.

Sitten ne huonot puolet: henkilökohtaisen menestyksen odottamisen takia PS ei ole paras puolue. Meiltä ei voi odottaa poliittisia virkanimityksiä sillä uskomme siihen, että parhaalle naiselle tai miehellä on annettava mahdollisuus. Me emme saa rahaa rakennusliikkeiltä tai ulkomaalaisilta kaasuyhtiöiltä. Meille ei heru jenin jeniä eikä kopeekan kopeekkaa.

Sitten toinen ikävä juttu: media on usutettu meitä vastaan ja se haukkuu meitä rätväkkäästi ansaitakseen ”oman luunsa” eliitin pöydältä. Meillä on myös omat ramakat keskinäiset riitamme mutta se kertoo siitä, että tässä ”panoksessa” on vielä hiiva jäljellä. Muissa se on jo kuollut. Meillä pelaa vain kansanvalta eikä rahan mahti edusta mitään.

Sitten ne hyvät puolet: PS on ihmisten puolue.

Suomen suurin poliittinen voima on kaikesta edellisestä huolimatta ja juuri siksi se vaihtoehto, jota kannattaa hiljaa mielessään miettiä.

**

Parasta kesää kaikille – Juhannus lähestyy! Se on ihan kohta!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Ideologisessa mielessä Santeri Alkion opetukset ovat meilläkin oikeasti arvossaan" No hyvä, sittenhän suhtaudutte erittäin myönteisesti Euroopan Unioniin, "Euroopan Yhdysvaltoihin" kuten Santeri Alkio teki jo "Maan ääni" julkaisussa 1920.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

kaima hyvä...eivät kaikki))))

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Arto, pidin. Tämä on tätä: Arton Hyvää, joka tuottaa; "Kultajyvää. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Keskusta on ollut jo pari sukupolvea iltaruskon puolue, vaan aina on noussut ylös. Jokohan Sipilä sai sen ajettua alle keskikokoisten puolueiden, niin että uusi nousu menee Ruotsin malliin melkoisen tuskaiseksi?
Epäonnistumisia Keskustalla on runsaasti: keskustavetoinen maaseutupolitiikka on tuottanut asukkaista autioituneen maaseudun, Keskustan ryntäys kaupunkeihin on tuottanut Keskustasta puhdistetun pääkaupungin jne.

Iloista kesäaikaa kaikille, kepulaisillekin!

Käyttäjän JukkaTuunanen1 kuva
Jukka Tuunanen

ja Keskustan äänestäjistä 50% tulee Itä- ja Pohjois-Suomesta. Ja juuri tänne pitkien välimatkojen maakuntiin nyt nimitetyn hallituksen politikkaa koviten koskee.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Paavo Väyrynen nosti keskustan edellisestä alhosta eduskuntavaaleja seuranneissa pressavaaleissa 2012. Keskusta sai 2015 vaaleissa 21% kannatuksen. Kuka nostaa nyt: Kaikkonen, Vanhanen, Sipilä vai joku muu. Aikaa on neljä vuotta ja hallitusvastuuta ainakin osa ajasta.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Ei persuilla ole mitään tarjottavaa meille keskustalaisille.

Mutta jatkakaa haaveilua. Ehkäpä se kepuaurinko sittenkin...

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Jokin ei nyt täsmää, kun päivittäin keskustasta siirtyy kannattajia Perussuomalaisiin eikä päinvastoin?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Siltä myös näyttää vertailu ek-vaalituloksen ja viimeisimmän gallup mittauksen mukaan. Keskustan kannatus vaaleista on laskenut n. prosenttiyksikön luokkaa. Katsotaan jatkuuko alamäki seuraavassakin mittauksessa. Kohtahan näyttää alle 10 %.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Vuoroveden kääntymiseen menee hetki aikaa.

Eikä herra- ja EU-vihalla sekä muukalaiskammolla määräänsä enempää kannattajia houkutella. Veikkaisin rajan menevän melko tarkkkaankin noin 20 prosentissa. Surkuhupaisaa kyllä, sekin saattaa riittää vaalivoittoon, jos vain vaalit sattuvat sopivasti.

Mutta nythän ei vaaleja ole tiedossa. Joudutte paistattelemaan gallupauringon loisteessa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #12

Jarmo Korhonen kerran loihe lausumaan että kun se kannatus alkaa laskea tosissaan niin sitten.....viisas mies. Entinen kepulainen.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren Vastaus kommenttiin #12

Eipä ole ainoat PS agendat joita tuossa kirjoittelet. Et ole ilmeisestikään viitsinyt edes tutustua ohjelmaan. Jos ei ole ottanut asioista selvää niin on turha mitään kirjoitellakaan. Olet vaan tainnut sairastua viirukseen nimeltä; Persukammo, kuten moni samalla lailla ajattelevakin.
Gallupit eivät äänestä, kyllä se tiedetään, mutta onhan niittenkin varjossa hienoa paistatella. Kyllä ne muutkin puolueet ovat aina ihan ihkuna kun gallupit näyttävät nousua ja lehdistökin hurraa heille .
Hyvää kesää vaan ja koetahan parantua.:=))

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Saanko kysyä mitä Keskustassa on sellaista mitä PS ei tarjoa?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #11

Konkretiaa kiitos :)

Missä asiassa järkeä? Miten se näkyy?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #17
Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #21

Kyllä ja varsinkin eduskunnasta pudonneiden nimittäminen korkeaan virkaan. Tuossa se järki näkyy varsin selvästi vanhan maan tavan mukaan. :D

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #22

Ei kai eduskuntapaikka ole edellytys kuin puhemieheksi valinnalle ja valiokuntien jäsenyydelle. Toisaalta, olisiko mitään syytä, miksi kansanedustajaa ei voisi valita myös valtiosihteeriksi tai avustajaksi?
Normaalisti kai valtiosihteerit ja avustajat valitaan eduskunnan ulkopuolelta...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #17

Tuulivoima huumassa tuli esille Pekkarisen viisautta, ei mikään puolue ole vastaavaa laillista valtion kassan omaksi hyväkseen käyttöä onnistunut tekemään. Kolminkertainen hinta yksityisen bisneksen sekunda tuotteesta ja valtion takuulla. Miettikääpä sitä kun maksatte jatkuvasti enemmän sähkölaskuissa.

Pekkarisen perheen bisnekset tuulivoima sähkön kaupassa tyhjentää valtion kassaa n. 3 - 4 miljardin verran, tukea maksetaan vielä kymmenen vuotta.

Tämä aiheutti Kepun luisumisen alamäkeen ja pohjaan asti näköjään on tarkoitus päästä, sen aiheutti Sipilän taseet töihin politiikka omia bisneksiä tukemaan.

Ja kun Pohjanmaalla ihmiset ovat petoksen kohdallaan joutuneet pakolla ottamaan omille nurkille ja totuus on toinen mitä luvattiin niin se ei unohdu koskaan, se on varmaa. Haitat ovat moninkertaisesti hyötyä suuremmat. Tämä pitää Kepun ääneen tunnustaa, muuten ei puolue tule menestymään.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #32

Kyllä, tuosta olen samaa mieltä. Pekkarisen olisi pitänyt jäävästä itsensä kaikesta tuulivoimakäsittelystä. Ja monessa paikassa tuulivoima on varmaankin hyväksytty ennen kaikkea vuokra- ja verotulojen takia.
En näe tuulivoimaa yhtä mustavalkoisena kuin pahimmat arvostelijat mutta tuki on ollut liian hyvää. Jos vertaa vaikka maataloustukeen, se ei näytä samalla tavalla kannustavan yrityksiä sijoittamaan maataloustuotannon.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Vaikkapa avarakatseisuutta, vastuuntuntoa, maalaisjärkeä...

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen
Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Onko persuissa maanviljelijöitä? Onko persut käyneet navetassa, astuneet lehmänpaskaan tai tehneet muutakaan mitä maalla tehdään?

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Aika moni on keskustasta siirtynyt perussuomalaisiin, jotenka vastaus on että on.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Niin, että se Juhakin on siellä navetassa aikaansa viettänyt? Sieltä on tainnut tarttua se haju joka nyt haisee. Omanapa parasnapa ja kamuille kans.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Eipä niitä ole Keskustassakaan, enää. Maassa on kai jotain 60 000 maatilaa jäljellä.
Loput Keskustan äänestäjät ovat entisiä maanviljelijöitä.
Juuri näin kävi Ruotsissa kun Centerpartiet alkoi alamäkensä Thorbjörn Fälldinin jälkeen.

Aikalailla sama tilanne kuin SDP:llä. Kannatus laskee koska perinteinen duunari on katoava kansanlaji.
SDP:n perusajatus on edelleen SAK - EK vastakkainasettelu vaikka nykytyöelämässä pyritään enemmän ja enemmän avoimeen yhteistyöhön.

Keskusta ei ole onnistunut siirtymään kaupunkeihin koska Vihreät ovat menestyneet kaupungeissa hyvin.
SDP ei ole löytänyt uusia äänestäjäryhmiä, se edustaa nuorille vanhanaikaista sosialismia jota nuoret eivät hyväksy. Sosialismihan tarkoittaa sääntelyä, rajoituksia ja keskusvaltaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Keskustalta puuttuvat rasisti-ja Putinsiipi ja siksi se on hallituksessa ja persut ei.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Keskusta on vaihtanut isänmaallisuuden liittovaltioon ja maaseudun puolustamisen asutuskeskusten suosimiseen. Tämä näkyi puolueessa kokoomuslaisina ulostuloina viime hallituskaudella. Mitä nykyinen äkkikäännös tarkoittaa, ei ole vielä näkyvissä. Miten samat henkilöt voisivat tehdä erilaista politiikkaa. Keskusta on tehnyt ihan itse tilaa perussuomalaisille.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Arto, sinulla näyttää olevan vilkas mielikuva rasisti-ja Putinsiipi nimittelyysi kohdistuen, sillä et huomaa tai tiedä, että putinsiipenä juuri demareista on monet tuota suuntaa edustavia ja nimittämiäsi rasistejakin löytyy jokaisesta puolueesta. Näin ainakin mikäli uskomme uutisoitua kyselytutkimukseen perustuvaa antia. Miksi emme uskoisi, sillä uskommehan laajasti kaikkea mitä uutisoidaan. Vai kuinka?

Sitten pieni lainaus Tuomas Enbusken kirjoituksesta "Meillä kaikilla on ennakkoluuloja, joiden tiedämme jotenkin intuitiivisesti pitävän paikkaansa. Emme sitä tietenkään käpyläläisessä illallispöydässä myönnä."
http://tuomasenbuske.puheenvuoro.uusisuomi.fi/8887...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Sirpa, kyse ei ole mistään ennakkoluulosta persuja kohtaan vaan kylmistä tosiasioista. Nyt tiedotusvälineissä keskustellaan kansanedustaja Juha Mäenpään (ps) eduskunnassa käyttämästä puheenvuorosta joka on puhtaasti rasistinen ja siitä miksi puheenmiehenä toiminut Juho Eerola (ps) ei keskeyttänyt puheenvuoroa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

En osaa vastata kommenttiisi, sillä et esitä sitä näkemystäsi, etkä lähdettä, mikä Juha Mäenpään puheenvuorossa on rasistinen. Fakta eli asiasta kannattaa esittää lähde josta puhuu. Ennen kaikkea on syytä myös esittää perustelut omalle rasistiselle väitteelle. Nyt et esitä vaan yleistät ensinnäkin koko puoluetta koskevaksi eli kaikkia persuja koskien. Tämä jos mikä on sellainen keskustelutapa jota en itse soisi näkeväni. Onko demaritkin kaikki rasistisia al-Taeen kirjoitusten johdosta?

Ei kai noin voi yleistää vai kuinka?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Sirpa, näissä sananvapauskysymyksissä olemme, valitettavasti, menossa entistä syvemmälle suohon.
Tulemme lopulta entiseen Neuvostoliittoon jossa syytettiin ja tuomittiin siksi että oli sanonut tai kirjoittanut jotain jonka sitten joku tulkitsi valtionvastaiseksi eli vallankumoukselliseksi tai muuten vain vaaralliseksi.

Tästä on esimerkkinä tapaus Hakkarainen ja hä'nen "matu" - tekstinsä.
Nyt on tämä Mäenpää-tapaus. Hän ei sanonut mitään rasistista tai syrjivää. Mutta sen voi tulkita miten vain. Rasismi löytyy nyt pääasiassa tulkitsijoiden korvien välistä.

Tulemme siihen loipulta että kansa alkaa käyttämään kiertoilmaisuja kaikesta siitä mitä ei saa sanoa ääneen. Asioille annetaan "uudet" nimet.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #30

Jocke, itse olen odotuskannalla mitä tapahtuu al-Taeen kirjoitusten kanssa eli otetaanko kuitenkaan uuteen käsittelyyn vai onko tutkinta lopetettu siitä huolimatta, että syyttäjä on pyytänyt poliisitutkintaa. Tuossa sitten nähdään onko lait samat kaikille vai onko todellakin kaksoisstandarit ihan riippuen siitä minkä aatteen edustajista puhutaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset