Arto Luukkanen

Natsittaja Ohisalon pitää vastata puheistaan

Vihreä sisäministeri kertoi heti vihreän puolueen puheenjohtajaksi valinnan jälkeen, että aikoo puuttua ihmisten puhumiseen: ” Ohisalo kertoi haluavansa ministerinä kääntää paitsi turvapaikkapolitiikan suuntaa, myös tapaa, jolla ihmiset aiheesta puhuvat. Me voimme torjua vihapuhetta. En pelkää puhua näistä teemoista vihreiden puheenjohtajana. Mä en pelkää trolleja, mä en pelkää natseja…(https://www.is.fi/politiikka/art-2000006143765.html).

Lauseesta selveni se, että sisäministeri aikoo puuttua ihmisten puheisiin. Niinhän sitä diktatuureissa yleensä tehdään.

Sitten siitä selveni se, että hän ei pelkää natseja. On tietysti hienoa, että ministeri Ohisalo ei pelkää natseja.

Vaaraa ei taida olla.

Suomessa ei ole kansallissosialistista puoluetta eikä ns. uusnatseja voida pitää muuna kuin ”nanoporukkana”.

Vähän kuin sinisiä.

Maria ei sovi sisäministeriksi

Todellisuudessa Ohisalon lause paljasti, että hän ei oikein sovi poliisiasioista vastaavaksi ministeriksi.

Se tehtävä ei sovi hänelle. On syytä miettiä pitäisikö hänen erota. Ihan kättelyssä.

Vihreän ministerin hutaisema kommentti kertoo surullisella tavalla siitä, että maamme poliisiasioista huolehtiva ministeri on jättämässä laillisuuden traditiot taakseen.

Kyse oli mielikuvia luovasta heitosta ja leimaamisesta. Sisäministeri vihjaa noin vain sutkaisten - että maassamme on ihmisiä tai poliittisia puolueita, jotka ovat natseja. Ohisalo tarkoitti tietenkin perussuomalaista puoluetta. Asiaa kannattaa myös virallisesti selventää – kysymällä - onko PS sisäministerin tarkoittama ”natsien” edustaja?

Tätä surutonta leimaamista on vihreissä tapahtunut ennenkin. http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240088-epailen-pekka-haavistoa-vihapuheesta.

Vihreä puolue – politiikan paavit

Vihreät ovat ottaneet itselleen paavillisen aseman sen määrittäjänä kuka on ”ihmisvihaaja” ja kuka on ”natsi”.

Se on mukava rooli sellainen. Hurskaan moralistin on helppoa istua korskean moraalisen hevosensa selässä.

Ministerille se ei sovi.

Voidaankin kysyä: miten tällainen leimaava henkilö voi noin vain leimailla laillisia puolueita ja lainkuuliaisia ihmisiä?

Aikooko Ohisalo perustaa jonkinlaisen VIHREÄN VALPON, jonka avulla viranomaiset usutetaan ministerin ohjaamana laillisten poliittisten puolueiden kimppuun ja tietenkin tavallisten ihmisten kimppuun.

Maria hylkäsi suomalaisen politiikan tärkeän opetuksen - yhteistyön

Voidaan myös kysyä, voiko tällainen ihminen, joka heittää romukoppaan suomalaisen politiikanteon kultajyvän ts. että eri puolueet ovat kyenneet tekemään yhteistyötä tärkeissä asioissa sopivaa olla ministeri?

Onko hänellä kunnioitusta laillisuutta ja suomalaisen kansanvallan perusteita kohtaan?

Ohisalon esimerkkinä näyttää olevan kommunistinen sisäministeri Yrjö Leino, joka yhdessä valvontakomission vangitsi Suomen kansalaisia ja lähetti näitä Neuvostoliittoon. Ja kuten kommunistit aikoinaan Ohisalo voi kääntää tämän natsi-leiman jokaiseen sellaiseen poliittiseen ryhmään, joka on eri mieltä hänen kanssaan.

Se on sopivan lutkea adjektiivi jokaiselle ihmiselle, joka ei ole samaa mieltä kuin vihreät.

Tätä asiaa kannattaisi ehkä virallisesti tiedustella Ohisalolta. Ketä ne natsit ovat? Onko hän sitä mieltä, että Suomen eduskunnassa ja Suomen poliittisessa elämässä on natseja.

**

Ikävästä keskustelusta voi tietysti välttyä Maria-hyvä.

Eroamalla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

31Suosittele

31 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (101 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Natsit seuraavat nyt sivusta. Hyvä niin!

Käyttäjän SamiHnninen kuva
Sami Hänninen

Ei taida sinulla olla tuo termi ihan haskassa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #11

ei saa haskailla tässä blogissa!

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi

Ohisalolla on huono yleistietämys olennaisista asioista.

Natseilu on aito ruotsalainen keksintö, josta Hitlerkin sai virikkeitä.

Freudentalismi on natseilun yksi haara.

Freudentalistit ovat nyt hissun kissun, mutta jos suomalaisten ja "maassa asuvien ruotsalaisten" suhteen aletaan toteuttaa perustuslain edellyttämää etnisten ryhmien välistä tasa-arvoa lakeja säätämällä, niin freudentalistit rupeavat rymyämään.

https://www.talouselama.fi/uutiset/ruotsin-kansank...

Karoliininen instituutti ei liene vielä palauttanut 1800-luvulla Pälkäneen hautausmaalta vohkittuja esi-isäini kalloja uudelleen haudattavaksi Pälkäneelle.

Kallonmittaustulokset olivat aikoinaan freudentalistien vahvin todiste germaanisen ja "suomalaisen kertaisen rodun" erilaisuudesta ja eriarvoisuudesta.

Saapi nähdä, ottaako Ohisalo oharit, kun honaa olevansa epäilyttävässä porukassa.No, eihän tuo eroa. Sanoihan hän, ettei hän natseja pelkää.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

"Saapi nähdä, ottaako Ohisalo oharit, kun honaa olevansa epäilyttävässä porukassa.No, eihän tuo eroa. Sanoihan hän, ettei hän natseja pelkää."

Lähettikö Ohisalo natsiterveiset ruotsalaiselle kansanpuolueelle? Mitä tähän vastaa puheenjohtaja Henriksson, entä mitä tähän toteaa perussuomalaisten puoluesihteerikandidaatti Luukkanen? Riistetäänkö Luukkaselta ja perussuomalaisilta marttyyrin kruunu? Jännitys tiivistyy.....!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #41

Luukkanen haukkuu väärää puuta.

RKP:llä on tunnetusti rasismiin viittaava menneisyytensä. Ohisalo mitä ilmeisimmin tarkoitti, että hän ei pelkää pikkuruista RKP:tä?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Ohisalo lyttäsi natsit ja persut ovat joukolla lyttäämässä Ohisalon. Jo toinen blogi aiheesta ja komppaajia näyttää riittäävän.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Se koira älähtää johon...

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #15

Artoon ainakin. Koetko sympatiaa tai yhteenkuuluvuutta natsien kanssa?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

jos meillä olisi länsimaisia journalistisia perinteitä seuraava lehdistö, niin se olisi kysynyt - "mihin ministeri oikein viittaa kun hän kertoo ettei pelkää natseja?" Mutta kun meillä toimittajian enemmistö vähän niinkuin "pelkää" olla kriittinen vihreitä kohtaan - asia, jotka vihreät käyttävät härskisti hyväkseen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

”Ohisalo tarkoitti tietenkin perussuomalaista puoluetta” - miten ihmeessä Ohisalo voisi noin ajatella? : D

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi

"miten ihmeessä Ohisalo voisi noin ajatella? : D"

Eiköhän Ohisalo liene muotitietoinen? Tytöt kuulemma tykkäävät, jos on muotitietoinen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Katsoin eilen Ohisalon haastattelua. Sen vaikutelman sain, ettei uuteen sisäministeriin tytöttely kovin hyvin tehoa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos Ohisalon pääagenda on köyhyyden torjuminen, niin hänen olisi syytä luopua vihreiden agendasta, jonka noudattamisen seuraus on talouden alasajaminen.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Onko sitä vielä kokeiltu? Sitä talouden alasajoa? Toisaalta Ohisalo ilmoitti turkistarhauksen lopettamisen olevan tavoitteena voimassa (Hölmöjä nuo norjalaiset).

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kommenttisi sanomaa on vaikea ymmärtää. (Kirjoitan siis vain omasta puolestani.)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ohisalon fokus sisäministerinä ?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Vihervasemmisto = Stalinistinen ongelmajäte ja marxismin aivolapsi.

Lenin's Decalogue Manual to Seize Control of a Society:

1. Nuoriso tulee turmella ja heille antaa absoluuttinen seksuaalinen vapaus.

Seksuaalisuus on maailman destruktiivisin voima ja seksuaalimoraalin höltyminen merkitsee samalla moraalin yleistä höltymistä ja rapautumista. Syy on siinä, että seksuaalisuuden vapauttaminen vapauttaa nuoren ihmisen samalla etsimään hedonistista nautintoa hintaan mihin hyvänsä - ja unohtamaan kaiken muun; perheen, yhteiskunnan, talouden, sukuyhteisöllisyyden. Mitä vapaampi yhteiskunnassa seksuaalisuus on, sitä atomisoituneempi yhteiskunta on ja sitä vähäisempi koheesio siellä vallitsee. On muistettava, että bolševistit kaapattuaan vallan Venäjällä kiristivät seksuaalimoraalin äärimmäisen tiukaksi - seksistä tuli kertakaikkinen no-no. He tiesivät, mihin seksuaalinen vapautuminen johtaa, he olivat itse käyttäneet seksuaalista vapautumista vallankumouksen välineenä ja he kaikin keinoin halusivat estää saman uusiutumisen.

2. Massatiedotusvälineet tulee soluttaa ja ottaa haltuun.

Joka hallitsee kieltä, hallitsee mieltä, sanotaan, ja ihmiset näin yleensä ovat tyhmää karjaa. He mieluummin seuraavat massamediaa kuin ottavat itse asioista selvää. AP-areenalla Helsingin Sanomilla on lempinimi "Pravda", ja joukkotiedotusvälineiden kontrolli on erittäin tärkeää vallan ja sen säilyttämisen kannalta: tieto on valtaa.

3. Kansa tulee jakaa keskenään vihamielisiin ryhmiin, ja näiden välille tulee kylvää riitaa. Kiistoja sosiaalisista asioista tulee rohkaista.

Yhtenäistä kansaa on vaikeaa valloittaa ja vaikeaa hallita. Mutta jos kansan koheesio saadaan rikottua, eri ryhmät voidaan valloittaa suupaloina yksitellen. Ihmiset sietävät sosiaalisia epäoikeudenmukaisuuksia silloin, kun he kokevat kuuluvansa osiksi kokonaisuutta ja pitävät kokonaisuuden etua tärkeämpänä kuin omaansa. Siksi kärjistettäessä eroja ja lyötäessä kiilaa eri ryhmien väliin hajotetaan kansankokonaisuutta.

Uskonto on kaikkein voimakkain kansankokonaisuutta ja koheesiota luova voima. Jos kansakuntaan onnistutaan saamaan uskontotyhjiö ja ihmiset suhtautumaan pilkallisesti, halveksivasti tai vihamielisesti uskontoon, loppu on helppoa. Kaikki dialektiset ideologiat ovat tienneet tämän - dialektiset ideologiat eivät tule toimeen eivätkä menesty ilman vihamielisyyttä ja vastakkainasettelua. Tästä syystä konservatiivit suhtautuvat myötämielisesti uskontoon - koska he tietävät uskonnon välinearvon.

4. Kansan luottamus johtajiinsa tulee tuhota.

Tämä on itsestäänselvyys. Johtajaton kansa on kuin karjalauma - helppoa vauhkoonnuttaa, helppoa nostaa johtajiaan vastaan - ja helppoa ottaa haltuun. Ihmiset eivät nouse väkivaltaista vallankumousta vastaan; ja kaikki yritykset voidaan julistaa "vastavallankumouksellisuudeksi" ja tuhota, kuten Kronstadtin kapina.

5. Kansalle tulee puhua jatkuvasti demokratiasta ja tasavallasta, mutta kun tilaisuus tulee, valta tulee haltuunottaa diktatuurina

Jokaisen vallanpitäjän ensimmäinen ja perimmäinen tavoite on pysyä vallassa. Valta sellaisenaan on itsetarkoitus. Massojen keskimääeäinen älykkyys on aina alhaisempi kuin sen muodostavien yksilöiden keskimäärin, ja massoja on helppoa jymäyttää. Niille on helppoa luvata ummet ja lammet, mutta kun hetki tulee, massat on helppo pettää ja konsolidoida valta väkivaltakoneiston turvin. Diktatuuri turvaa vallanpitäjän aseman parhaimmin.

6. Julkisten varojen haaskaukseen tulee osallistua, ja kansakunnan ja sen instituutioiden maine tulee tärvellä ja kompromettoida ulkomailla. Kansakuntaan tulee luoda moraalipaniikkeja ja uhkailla talouskatastrofeilla

Yksikään yhteiskunta ei pysy pystyssä ilman vakaata taloutta, ja taloudessa menestyminen puolestaan vaatii hyvää mainetta, sillä se luo luottamusta. Tämän luottamuksen ja maineen tuhoaminen on vallan haltuunoton A ja O. Massat panikoivat helposti taloudellisesti vaikeina aikoina, ja jos tällöin aikaansaadaan moraalipaniikki, heitä on helppoa kontrolloida. Vanha temppu löytyy 36 strategiasta - osoita silkkiäispuuta kun kiroat kolmiokapuuta eli käytä vihjailuja, analogioita ja panettelua, kuten vaikkapa "fasistiksi" leimaamista. Toinen yhtä vanha temppu on samasta kirjasta löytyvä pidä meteliä idässä, iske lännestä eli leimaa jokin kansallismielinen tai konservatiivinen ryhmittymä isänmaan vihollisiksi.

7. Lakkoiluun ja työtaisteluihin tulee rohkaista, varsinkin talouden avainaloilla

Tämä liittyy edelliseen. Näin luodaan kaaosta, taloudellista epävarmuutta ja pelkoa yhteiskuntaan. Pelokasta massaa on helppoa provosoida - ja hallita.

8. Mellakointia tulee lietsoa ja samalla saattaa lainvalvontaviranomaiset ja poliisi huonoon valoon

Näin luodaan yhteiskuntaan kaaosta, epäluottamusta johtajiin ja lyödään kiilaa kansan ja vallanpitäjien väliin. Samalla luodaan taloudellista epävarmuutta. Kun kansa ei enää koe oloaan turvalliseksi, se panikoi helposti.

9. Kansakunnan moraaliperusta tulee nakertaa ja tuhota. Sellaisten tahojen, jotka pyrkivät tähän, kanssa tulee tehdä yhteistyötä. Toiset puolueet ja kansalaisjärjestöt tulee soluttaa ja niitä käyttää omien etujen ajamiseen.

Antonio Gramsci puhui "kulttuurihegemoniasta" ja siitä, miten tärkeää kommunisteille on valtaanpääsyn osalta tuhota kansakunnan moraalinen perusta. Vallankumoukset eivät onnistuneet Länsi-Euroopassa tästä syystä - eurooppalaisissa yhteiskunnissa oli liian syvään juurtunut demokratian, kansalaisyhteiskunnan ja kristinuskon perinne. Stalin tunnusti saman: vallankumous ei milloinkaan tule onnistumaan Yhdysvalloissa niin kauan kun siellä on kristilliskonservatiiveja. Mutta kun tämä kulttuurihegemonia saadaan tuhotuksi ja yhteiskuntaan kulttuurillinen, moraalinen ja uskonnollinen tyhjiö, vallankeikaus on helppo tehdä ja valta kaapata.

Mutta myös tuo peitejärjestöjen käyttö on tärkeää. Suomessa Vapaa-ajattelijoiden liitto ja erilaiset raittiusjärjestöt olivat pitkään pelkkiä änkyräkommunistien etäpesäkkeitä. Samoin Suomi-Neuvostoliitto-seura oli hyvin tärkeä mädättämisen työväline. Mutta myös eräs nimeltämainitsematon lakimiesjärjestö on ollut perinteinen työkalu yhteiskunnan moraalipohjan tärvelemisessä sisältäpäin. Matyas Rakoszi puhui "salamitaktiikasta" - vastustajan organisaatiot pilkotaan ja otetaan haltuun pala kerrallaan.

10. Kaikki tuliaseet ja niiden omistajat tulee rekisteröidä, jotta tuliaseet voidaan takavarikoida vallankumouksen sattuessa, ettei kukaan kykene tekemään vastarintaa

Aseeton kansakunta on avuton kansakunta. Aseettomia massoja on helppoa hallita väkivallalla; sanotaanhan, että vasta Samuel Colt todella teki ihmisistä tasa-arvoisia. Jokainen diktatuuri on aina pyrkinyt riisumaan kansan aseista, ja keskittämään väkivallan välineet omille tukijoukoilleen. Tähän on samalla kuulunut tärkeänä osana asevelvollisuus - luodaan illuusio aseellisesta turvallisuudesta, mutta pidetään väkivallan välineet tiukasti omassa hallussa ja kielletään yksityinen aseenkanto. Väkivaltaa voi vastustaa vain väkivallalla, ja tästä syystä jokaisella yhteiskunnalla on kaksi väkivaltakoneistoa; sisäinen väkivaltakoneisto eli poliisi ja ulkoinen väkivaltakoneisto eli armeija. Silloin kun kansalla ei ole aseita, se ei kykenen vastustamaan väkivaltaa eikä tekemään vastarintaa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

#8. Kohdassa 4 kuvasit täsmälleen tämän Luukkasen avauksen tarkoituksen. Oletko muuten hyvinkin huolissasi tuliaseiden rekisteröimisestä?

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi

Suurkiitos tuosta "vihreyden" olemuksen paljastamisesta analyysin keinoin. Itse olen kokenut "vihreyden" vain intuitiivisesti, outona hajuna.

Nyt on Ohisalolla väkivaltakoneisto hallussaan.

Ohisalo saattaa olla paras viiteryhmänsä (vihreitten) joukossa tarkoitusperiltään. Köyhien puolesta jne.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/283234-maria-ohis...

Hiilimonomania ja köyhyyden lisääntyminen ovat kuitenkin niin sidoksissa toisiinsa, että vaikeaa tulee olemaan, äärimmäisen vaikeaa.

Pitäisi aloittaa siitä vähiten ristiriitaisesta päästä.
Ohisalon pitäisi kysyä itseltään ja muilta, miten on mahdollista, että "epätasa-arvoista etnopolitiikkaa jo vuodesta 1906" harjoittava natsitaustainen puolue voi olla mukana maamme hallituksessa.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Sisäministeri joka uhmaa vihanatseja, noh, onneksi ei ole puolustusministeri sitten vasta pelottaisi kun kertoisi kuunatsien invaasion uhasta johon tulisi ainakin varautua jossei suoraan julistaa sotaa kuujoukkoja vastaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Jos johonkin blogiin sopi sanonta "Se koira älähtää johonka kalikka kalahtaa" niin tähän. "Maria hylkäsi erään suomalaisen politiikan tärkeän opetuksen -yhteistyön" Niinpä, persut puolueena tunnetaan juuri avarakatseisuudestaan ja suvaitsevaisuudestaan, jotka ovat avainasemassa kun kyvystä puolueiden välisistä yhteistöistä puhutaan.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Et sinäkään eikä puolueesi ole mitenkään suvaitsevainen, päinvastoin. Teillä on viholliset kuten muillakin ja teidän vihollinen on oman maan kansalainen. Eipä se sinun puoleesi halunnut yhteistyöhön PS:n kanssa. Mites oli sen "kalikan" laita?.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Eihän kukaan halunnut persujen kanssa yhteistyöhön. Mistähän johtuu?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Jäätävää puhetta uudelta sisäministeriltämme.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kaima hyvä...yleensä puhut potaskaa mutta nyt sinäkin osasit)))) sinussa on ihan mahdollisuuksia vaikka mihin...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Natsit ovat vieraslaji Suomessa, joka kannattaa kitkeä ennen kuin se ehtii juurtua. Näin toimittiin jo Mäntsälän kapinan aikana. Kiitos Presidentti Svinhufvudille (kok).

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Näin on ja punakapinan jälkeen sosiaalidemokraattien johtajat karkasivat Venäjälle, kiitos Mannerheimin. Valitettavasti kaikki eivät, juurineen.

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi

"Natsit ovat vieraslaji Suomessa, joka kannattaa kitkeä ennen kuin se ehtii juurtua."

Pahasti on natseilu kuitenkin päässyt juurtumaan.
RKP poisti julkisesta puolueohjelmastaan rotuopin vuonna 1956 eli samana vuonna kuin Uppsalan rotutieteen laitos siirrettiin takahuoneisiin.
RKP:n natsit ovat nyt kaapeissa, mutta astuvat esiin, jos lakeja aletaan muuttaa niin, että ruotsalaisten ja suomalaisten välinen etninen tasa-arvo uhkaa toteutua.

RKP juoni taannoin tasa-arvovaltuutetuksi muodollisesti epäpätevän Eva Biaudetin ilmeisesti siksi, ettei etniseen tasa-arvoon kiinnitettäisi huomiota valtakunnan perusrakenteissa. Nyt on freudentalisteilla tasa-arvoministerin palli. (Anna älyä omaavien kaikki älyttömyydet kestää!)

(Perus)suomalaiset tiedostavat, että olemme olleet vieraiden tahojen vallan alla tuhat vuotta. Siksi tiedostavilla on kokemusperäistä epäluuloa vieraita kulttuureja kohtaan, eikä se epäluulo ota hälvetäkseen niin kauan kuin köyhempää finne-virtasta syrjitään vauraamman finländare-janssonin iloksi ja eduksi.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Ohisalo:
”Ystävät, 100 miljoonaa euroa. Tämä summa on elintärkeä hömötiaiselle ja peltosirkulle.”

Muiden rahaa.
Itse ostin linnunpöntön 8€:lla, ja nyt kuuluu (hömötiaisen) poikueen iloinen sirkutus pöntöstä.
Eikä muiden rahaa tarvinnut siihen, heh.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kun lukee Ohisalon sitaatin, näyttää paremminkin siltä, että blogisti Luukkanen haluaa samaistaa natsit ja perussuomalaisen puolueen.

X

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Minäkin olin yllättynyt, luulin ensin että olisi kyse vaikkapa SKE-ryhmästä, mutta ei kai sitten?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Teheranissa uskonnollinen poliisi teki ratsian opiskelijabileisiin.
'Täällähän haisee ihan alkoholille.'
'Mistäs sinä sen tiedät?'

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kuinkahan pitkälle Luukkanen haluaa itsensä ja perussuomalaiset samaistaa?
http://www.delet.sk/public/portal/content/tuka2.jpg

P.S. Jozef Tiso

X

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Arto. Pidin. Ja tuohon "koiran kalikkaan"; minua lohduttaa aina Jeesuksen Kristuksen Sana, kun Häntä syytettiin, että Hän ajaa pahoja henkiä pois ihmisestä belsen voimalla; Hänkin meidän mielestämme "älähti", mutta; kun Hä on itse totuus; niin Hän halusi siinäkin tilanteessa sitä olla ja sanoi: en aja belsen voimalla. Hän vain ja ainoastaan totesi. Muussa tapauksessa Jeesus olisi valehdellut ja sitä Hän ei koskaan,/tehnyt, eikä tee. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Leo Löppönen

Mitä enemmän tällaisia Ohisaloja, sitä enemmän ns. "natseja" kun se on niiiiiin helppoa leimata ja leimautua joittenkin silmissä, puheissa, kirjoituksissa, lehdistössä ja eritotenkin sosiaalisessa mediassa. Todella aivoton aloitus uudella puh.johtajalla muutenkin... :( Hitler "hautahelvetistään" kiittää että muisto elää tällaisten tollojen takia!

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Ohisalo ei vastaa puheistaan, sillä hän bannannut ainakin yhden henkilön jota moni pitää natsina tai trollina.
https://www.facebook.com/junes.lokka/videos/134390...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Eiköhän kaikki pidä Iines Lokaa natsina ja trollina. Ei se että bannaa yhden törkytubettajan tarkoita sitä että pelkää sitä. En minäkään ole jaksanut yhtään sen videota pitkään katsoa, eikä se johdu pelosta, vaan siitä että ne ovat niin surkeita.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

"Ohisalo tarkoitti tietenkin perussuomalaista puoluetta. Asiaa kannattaa myös virallisesti selventää – kysymällä - onko PS sisäministerin tarkoittama ”natsien” edustaja?"

Miksi et kysy? Olisi fiksua kysyä asiasta ja sitten kirjoittaa blogiteksti. Nyt kirjoitit blogin asiasta ensin, ottamatta selvää asiasta. Nyt minä puolestani kysyn Luukkaselta. Mikä saa sinut toteamaan, että Ohisalo tarkoittaa natseilla jotain rekisteröityä puoluetta ylipäätään ja vielä erikseen perussuomalaisia? Jos Ohisalo viittasi johonkin puolueeseen niin miksi Ohisalo ei voisi tarkoittaa esim. kokoomusta tai kristillisdemokraatteja?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Pahimmassa tapauksessa Ohisalo tarkoitti kaikkia niitä, jotka ovat maahanmuuttokysymyksissä eri linjoilla kuin hän itse.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Esitin kysymyksen Luukkaselle.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #31

Jos Luukkanen olisi kansanedustaja hän voisi esittää kysymyksensä suoraan ministerille kyselytunnilla. Nyt hän on vain varakansanedustaja joten täytyy tyytyä varahenkilöohin antamaan hänelle vastauksia. Itse hän ei kuitenkaan varakansanedustajana osaa vastata kyselijöille. Ehkä varavarakansanedustaja löytyisi vastaamaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #31

Komsi pelkää että Luukkanen ei aina osaa vastata väärin. Pelko on aiheellinen sillä Turun Sanomiin Luukkkanen kirjoittaa ihan asiallisia alioita. Täällä se vetää persuviitan harteilleen ja lähtee yön ritarina Gothamia pelastamaan. Komsin sen sijaan en ole huomannut minnekään mitään tolkullista kirjoittaneen.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Savikivi, se että muutit viestisi muotoon "//", oli hyvä ratkaisu.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

On näköjään näitä uusnatseja nykyään.

Käyttäjän matimon1 kuva
Mauri Timonen

Tämän uuden sisäministerin henkinen tila näyttää olevan niin heikossa hapessa, että parempi olisi joko erota heti tai vaihtoehtoisesti jäädä pitkälle sairauslomalle.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kovastipa pelkäät, mitä hän vielä ehtii saada aikaan.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Kyllä blogistin ja nänen komppaajiensa henkinen tila näyttää olevan niin heikossa hapessa että olisi parempi lopettaa potaskan kirjoittaminen ihan vapaaehtoisesti, ennen kuin banni taas napsahtaa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Luukkanen neuvoo, että ikävästä keskustelusta voi välttyä eroamalla, kun Ohisalo nimenomaan totesi, ettei halua välttyä: "En pelkää puhua näistä teemoista vihreiden puheenjohtajana. Mä en pelkää trolleja, mä en pelkää natseja".

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Arto Luukkanen esittää kysymyksen:

"Tätä asiaa kannattaisi ehkä virallisesti tiedustella Ohisalolta. Ketä ne natsit ovat?"

Sitten hän perussuomalaisen puolueen jäsenenä vastaa siihen itse:

"Ohisalo tarkoitti tietenkin perussuomalaista puoluetta."

Ennen Arto Luukkasen puheenvuoroa tätä assosiaatiota ei ollut selvästi artikuloitu, mutta kai se nyt sitten on vain hyväksyttävä.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Natsit ovat vähemmistö ja on vähintäänkin arveluttavaa ryhtyä nimittelemään heitä perussuomalaisiksi. Mitä pahaa natsit ovat tehneet, että heitä ruvetaan nimittelemään näin törkeästi - perussuomalaisiksi?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Jaha....siunattua huomenta kaikille. Katselin tässä näitä kommentteja ja en voi välttyä myötähäpeän tunteelta joidenkin skribenttien osalta. Ajattelen tämä kauniina aamuna kuitenkin positiivisesti ja totean, että he eivät tiedä mitä he kirjoittavat. Joten saatten anteeksi rakkaat suvaitsevaiset hyvä-ihmiset!))) Vielä kerran: Ohisalo ei sovi koko Suomen sisäministeriksi omine ideologisine missioineen. Ja kuten sisäpiireissä olevat journalisti-ystäväni ovat todenneet - valtamedia ei uskalla tai ei halua kysyä vihreiltä vaikeita kysymyksiä. Tämän porukan kompasteluja varjellaan ja peitelleen viimeiseen saakka - kuten he ovat todenneet - "yli journalistisen normin". Esittämäni kysymykset olisivat kuuluneet medialle - mutta nyt minä jouduin kysymään ne.

Mutta kuten Keijo Korhonen joskus totesi: "Suomi on itäbalttilainen EU:n kenraalikuvernementti" (jos muistan oikein)...ei länsimaa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Tulee vielä aika, kun tämän uuden uskonnon(ihmisoikeus) perimmäinen tarkoitus paljastuu.
Kaikissa dialektisissa utopioissa esitetään ihminen maagisessa paikassa, joka tähtää optimistiseen, idealistiseen ja mahdottomaan täydellisyyteen. Ikävä kyllä yleensä määrätietoisissa maailmaa parantavissa hankkeissa joudutaan käyttämään keinovalikoimaa, jossa onnellisuus tehdään lainsäädäntöä käyttäen pakolliseksi (hyvät aikomukset ovat kestopäällyste, joka levitetään Helvettiin johtavalle tielle).

He kutsuvat itseään arvoliberaaleiksi, joka ei ole nähnyt Liberaalia ollenkaan. Se on vain kuori, tyhjä sellainen. Berliinin muurin murtuminen ei merkinnyt Pahan valtakunnan romahtamista, vaan vihjeettömyyden, kyynisyyden, iän ikuisen vinettämisen valtaannousun.

Leninillä ja Hitlerillä oli utopia rakentaa paratiisi maanpäälle, toinen Hegel-Marxilaisen ja toinen Hegel-Darwinistisen. Molemmista tuli Kakotopia ja tulee nykyisestä vihervasemmistoliberialismi yhteiskunta uskonnosta myös.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Etelän media on liittoutunut Paavo Väyrysen lisäksi perussuomalaisia vastaan. Voi harmi! Nyt kun vielä sisäministeri ilmoittaa, ettei pelkää natseja niin pitää tietysti siteerata Väyrystä, voiko *****seen kuolla?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Mutta...vaikka tänä aamuna median edustajat heräilevät kokouspaikalla - kuka missäkin - hilpeän illan jälkeen - niin kyllä he vielä löytävät sen journalistin itsestään)))

Käyttäjän TapioVrjl kuva
Tapio Värjölä

Ei Ohisalo tietenkään tarkoita että kaikki perussuomalaiset ovat natseja, vaan että tietyt natsihenkiset tyypit kokevat juuri persupuolueen henkiseksi kodikseen.
Itse natsi-sanahan tulee sanasta nationalisti eli kansallismielinen. Joskus 1930-luvulla se kuuluikin usein "natsionalisti".

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Ohisalo kertoi, että ei pelkää natseja. Idea natsien yhdistämisestä perussuomalaisiin tuli puolueen jäseneltä, Luukkaselta, ei Ohisalolta. En lähde arvailemaan Luukkasenkaan motiiveja. Kehotin Luukkasta kysymään Ohisalolta, siksi kysyn suoraan Luukkaselta. Oliko hänen esittämänsä spekulaation takana se, että kansanedustajaksi valittu puolueen puheenjohtaja on sitä mieltä, että ihmisiä ei pidä kaasuttaa ilman pätevää syytä. Tämä näkemys oli nimittäin vallalla myös Natsi-Saksan johdossa. Johtiko tämä yhtäläinen näkemys perussuomalaisten ja natsien yhteen niputtavaan assosisaatioon? Tähän riittää vastaukseksi kyllä/ei.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Täsmennys natsismin aka national socialism alkuperään:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Nazism
National Socialism (German: Nationalsozialismus), more commonly known as Nazism

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Tulee puolueen nimestä Saksan Kansallissosialistinen Työväenpuolue. NSDAP.
Nationalisti on jotain aivan muuta.

Käyttäjän TapioVrjl kuva
Tapio Värjölä

Saksan natsipuolue NSDAP oli kyllä hyvin nationalistinen ja rotutietoinen. Vain germaaniset maat hyväksyttiin kimppaan.

Nationalismi on vienyt Euroopan kahteen tuhoisaan maailmansotaan.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #83

Nationalismi ei ole sama kuin natsismi.
Natsit toki olivat nationalistisia mutta painoituksella kansallissosialisti.

Oliko WW1:n syy nationalismi?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #84

#83. #84. Kausaliteetti on tietysti monimutkainen asia, mutta jos joku vakavissaan väittää, että ensimmäinen maailmansota e i ollut nationalismin syytä, sanalla "syy" ei ole enää mitään merkitystä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #86

Niin, kysyin vain.
Kerro kuinka sen syy oli nationalismissa?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #92

Varmaan olet jonkin verran koulua käynyt itsekin.

https://peda.net/vimpeli/yhteiskoulu/oppiaineet/hi...

Ranskan ja yhdistyvän Saksan sota 1870-luvun alussa johti Ranskan nöyryytykseen. Vastaavasti Versailles'n rauha maailmansotien välissä Saksan nöyryytykseen. Hallitseva kansallisuusaate ei sellaista kestä(nyt).

http://www.hi2.fi/5-ensimmainen-maailmansota/sotaa...

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ensimmäinen_maailmansota

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi Vastaus kommenttiin #83

"Nationalismi on vienyt Euroopan kahteen tuhoisaan maailmansotaan."

Nationalismi on pelastanut monta kansakuntaa ja pelastaa vastakin. Kahviakaan ei ole hyvä kaataa liikaa, ettei sotke paikkoja.

Kohtuullista nationalismia me perussuomalaiset kutsumme patriotismiksi. Patriootit kunnioittavat muiden maiden patriootteja. Tänään Kultarannan kutsuilla eräs ihmetteli, miten nationalistit (eri maiden patriootit) voivat tulla toimeen keskenään. Halla-aho antoi ymmärtää, etteivät patriootit ole toistensa vihollisia, mutta ylikansallinen EU-koneisto voi olla kaikkien patrioottien vihollinen.

Ihmisetkin voivat olla toistensa kanssa yhteistyössä samalla toistensa yksityisyyttä kunnioittaen, joka täten uutisena kerrottakoon.

Hitler ei ollut nationalisti filosofisessa eli periaatteellisessa mielessä, koska kunnioitti liian vähän eri kansojen nationalistis-patriottisia tarpeita. Tässä hän muistutti nykyisiä liittovaltiofanaatikkoja.

Ensimmäisen maailmansodan rauhansopimuksessa ei kunnioitettu saksalaisten nationalistisia tarpeita, vaan Saksa pyrittiin kaikin tavoin nujertamaan. Siitä tilanteesta päädyttiin toiseen maailmansotaan. Voittaneen osapuolen olisi ehkä kannattanut kunnioittaa saksan kansallisia tarpeita.

----------------------

Ruotsi on kavahtanut taannoisia germanistisia rotuoppejaan ja hylännyt nationalismin patrioottisenkin muodon ja se tulee kyllä Ruotsille kostautumaan.

Lahden tällä puolella ruotsalainen etnonationalismi ei ole hyväksyttävää nurkkapatriotismia, vaan se on imperialistista ja ylivaltaa tavoittelevaa ja sitä säilyttävää. Äärinationalistista RKP:n politiikka on sikäli, ettei se hyväksy suomalaisten nationalismia, vaan vain oman nationalisminsa. Köyhemmät finne-virtaset ja vauraammat finländare-janssonit eivät ole tasavertaisia keskenään valtakunnan käytännöissä.

Rotutohtori Freudenthalin muotokuva killuu yhä kunniapakallaan noiden äärinationalistien seinällä. Heidän aatetaustansa on sama kuin pohjoismaisella vastarintaliikkeellä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Luukkanen haukkuu väärää puuta.
RKP:llä on tunnetusti rasismiin rotuoppeineen viittaava menneisyytensä. Ohisalo mitä ilmeisimmin tarkoitti, että hän ei pelkää pikkuruista RKP:tä?

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Strassbourgissa vapun päivänä 1776. Esitettiin alustava suunnitelma, silloin oli listalla kuusi asiaa.

Kuningasvallan ja kaiken laillisen hallituksen lakkauttaminen;

Yksityisen omistusoikeuden lakkauttaminen;

Perimysoikeuden lakkauttaminen;

Isänmaallisuuden lakkauttaminen;

Perheen lakkauttaminen avioliiton ja moraalin lakkauttamisen kautta sekä kasvattamalla ja kouluttamalla lapset valtion laitoksissa;

Kaiken uskonnon lakkauttaminen

Hieman tätä mukailemalla päästään, niihin tavoitteisiin joita EU ja globalistit ajavat.

Ilmastonmuutosöyhötyksen ja punkki- yms. rokotehysterian avulla luodaan keinotekoista paniikkia, että ihmiset nielisivät todellisen myrkyn. Olisi hyvä tutustua YK:n, WHO:n ja NWO:n keskinäisiin suhteisiin, siinä riittää ihmettelemistä.

Globalisaation tavoite on ihmisen johtama valtakunta eli se kuuluisa NWO. Siihen kuuluu oleellisena osana perheinstituution hävittäminen, femisitisen höyryämisen avula naisten sosialisoiminen, ja myös lasten riisto NWO:n käyttöön.

Ajatus kansakuntien yhdistämisestä ei ole uusi keksintö, vaan ikivanha ja toistaiseksi toimimattomaksi osoittautunut. Tämä Weishauptin unelma oliskin voinut toteutua mutta Adolf Hitler löi Franfurtin sosiaalitutkimuslaitokselle ikävän kiilan ja lykkäyksen ja pakotti frankfurtin koulukunnan muuttamaan Sveitsiin. Sveitsistä nämä liikkeen juutalaiset johtajat siirtyivät aateveljiensä luo Colombian yliopiston yhteyteen Yhdysvaltoihin.

Euroopan työläiset olivat jo Hitlerin aikana torjuneet vanhanmallisen kommunismin,mutta löysivät "kriittisen teorian", jonka ydin on "The theory is to critizise"

Mistä sittenb on kysymys. Siitä minkä YK:n pääsihteeri sanoo ja on sanonut, Euroopan kansallisvaltiot on ajettava alas, sillä kuka muuten pelastaa meidät Eurooppalaiselta sivilisaatiolta. Euroopan sivilisaation alasajo on menossa ja se tulee maksamaan valtavasti väkivaltaa, kauhua, ja murhaamista.

" Eurooppalaisen sivilisaation ongelma on siinä, ettei se ole pystynyt hävittämään Jeesuksen seuraajia, vaikka valtio on sitä harjoittanut jo kaksi tuhatta vuotta, ja kirkkokin on ollut mukana jo yli 1700 vuotta. Sosialisteillekin Jeesuksen nimen hävittäminen on ollut ylivoimainen tehtävä. Nyt nämä luuserit katselevat ihannoiden Saudi-Arabian suuntaan, koska kaikki kristinuskoon viittaavaa hävitettiin Muhamedin kuolinvuoteellaan antamasta käskystä jo 1000-luvun alkuun mennessä." OP

Mitä Jeesus sanoi maailmaa johtavasta okultisistisestä NWO:ta, Suuresta imperialistista, Globaalista maailm,asta. Hän sanoi: "Varas ei tule muuta kuin varastamaan ja tappamaan ja tuhoamaan. (Kts. Joh 10:10)

Ja, koska tämä saatanallinen meno ei tule loppumaan ihmisen toimesta, ei minkään tieteen jota ei edes tieteeksi kehtaa nimittää, ei koulutuksen, koska se ampuu ensimetrillä jo milin pari väärään suuntaan, joten lopussa se on täydellisen harhassa. Niin, Taivaan Jumala tulee minähetkenä tahansa aloittamaan omat järjestelynsä myös ilmastonmuutoksen suhteen ja tämä pitäisi olla kaikkien nähtävissä, jolla ny yleensä silmät ja korvat o olemas.
Mitä Jeesus sanoi: "

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Sen verranhan tuossa oli totuuden hiventä, että Illuminati-niminen seura oli 1700-luvun lopulla todella olemassa:

https://en.wikipedia.org/wiki/Adam_Weishaupt

Erich Frommin ja Adolf Hitlerin välillä saa kukin valita itse. Ohisalo, minä ja moni muukaan ei pelkää niitä, jotka valitsevat jälkimmäisen. Emme kuitenkaan lakkaa heistä varoittamasta.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Rohkea tuo Ohisalo. Ei tarvi pelätä EU:n yhdenvertaisuuslakirypästä eikä Suomen rikoslakia, kun asettuu niiden ja maanpinnan yläpuolelle.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ajattelitko ruveta kilpailemaan Mikko Paunion kanssa demarikärnän arvonimestä?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Olen vissiin eri maailmasta kuin sinä. Olen tehnyt koko elämäntyöni kilpailun eliminoimiseksi aina ja kaikkialta.

Kun tieto ja rakentava ote loppuvat, kommentoija hyökkää toisen kommentoijan, yksityishenkilön, kimppuun.

Olen opettanut yliopistossa 30 vuotta myös keskustelua, jossa kuunnellaan, puhutaan, vastataan ja pysytään asiassa. Harmi että yliopisto on karsinut Suomen kirjallisuuden opetusta, samoin koulu. Tästä on jäänyt Suomeen puute jota ei pysty täyttämään mikään muu. Näin tehden Suomi on Euroopan kärjessä. Missään muualla ei ole oman kirjallisuuden tunteja yhtä vähän kuin meillä. Juuri kirjallisuus opettaa ajattelua, empatiaa, keskustelua, toisin ajattelevien ymmärtämistä ja viisautta, joka estää kaventamasta ajattelua ja toimintaa minkään ryhmän piirissä lahkohenkiseksi. Hyvä koulu, yliopisto ja puolue kannustavat vapaaseen keskusteluun eri tavoin ajattelevien kanssa ja ihmisen kunnioittamiseen.

”Lasten leluja ihmisten mielipiteet” – Herakleitos. Mutta on jotakin, mitä ei tulisi alentaa leikkikaluksi eikä astaloksi. Sellaista on paljon.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #66

...kilpailun eliminoimiseksi "aina ja kaikkialta"... ???????

En tiedä, mihin ketjuun luulet kirjoittavasi, mutta palataksemme asiaan, puoluetoverimme Saku Timonen sanoo tämän ketjun aiheesta kaiken tarpeellisen:

https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes Vastaus kommenttiin #68

On outo tapa arvioida kirjailijaa, blogistia, ketä tahansa ihmistä hänen poliittisen kantansa ja mielipiteittensä nojalla. Se on ensimmäinen askel eriarvoisuuteen tai sanoisiko ihan suomeksi: fasismiin. Tekstintulkinnan ammattilaisena en ole koskaan voinut pitää Timosta maininnan saati lukemisen arvoisena. "Lasten leikkikaluja ihmisten mielipiteet" - Herakleitos.

Dosentti Erkki Tuomioja sen sijaan on loistava kirjoittaja. Hän lähetti pari päivää sitten ainutlaatuisen, analyyttisen tekstin seuraavaan kirjaani. Siihen tulee paljon kirjoittajia. Monista eri puolueista. Viisas ihminen tukehtuisi lahkossa: poliittisessa, tieteellisessä tai uskonnollisessa lahkossa.

"Toinen toistenne kunnioittamisessa kilpailkaa keskenänne."

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #69

Toivotan parempaa jatkoa. Ehkä vielä joskus arvioit jonkin Ohisalonkin lausunnon sen sisällön perusteella. Myös Timosen tekstien tulkitseminen varmaan edellyttäisi niiden lukemista.

Jälkikäteen katsoenhan mikä tahansa on ensimmäinen askel eriarvoisuuteen. Erään porttiteorian mukaan äidinmaito ja vesi pitää kieltää, koska kaikki me aloitamme niillä.

Käyttäjän TapioVrjl kuva
Tapio Värjölä Vastaus kommenttiin #69

Saku Timonen on mainio kirjoittaja ja ottaa esille sellaisia asioita, joita monet eivät huomaa, kuten väärinkäytökset ja laittomuudet työllistämistoimissa.

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi Vastaus kommenttiin #66

"Kun tieto ja rakentava ote loppuvat, kommentoija hyökkää toisen kommentoijan, yksityishenkilön, kimppuun."

Hyvä havainto.

Minäkin olen tällä palstalla häärinyt ihmisten kimpussa, enkä tyytynyt heidän aatteidensa viileään erittelyyn. Olen manaillut hitleristejä ja freudentalisteja, noita äärinationalisteja, rotukiihkoilijoita, jotka eivät ole kunnioittanet muiden kansojen nationalisteja, jotka ovat vaatineet kansoilleen oikeuksia, himpun vertaa. Olen leimannut hitleristit ja freudentalistit mänttipäiksi, joiden mielestä oikeus nationalismiin on vain germanisteilla.

Hitleristit yrittivät selittää aikoinaan suomalaiset esiarjalaisiksi. Ymmärtääkseni esiarjalaisuutemme rikastui arjalaisuutta kohti samaa vauhtia kuin "keltainen rotumme" rikastui germaanisella rotuaineksella.
Karoliinisen instituutin kallonmittaustulokset ja Uppsalan yliopiston rotutieteen laitoksen opit suomalaisista levitettiin ympäri Tellusta, josta syystä suomalaisten oli vaikea saada mm. USA:n kansalaisuutta.

Ja rotutohtori Freudenthalin rintakuva killunee yhä RKP:n puoluetoimiston, Höbelön toimituksen ja Hoopoakatemian seinillä. Kaikissa noissa kolmessa painetaan alas suomalaisen nationalismin oikeutusta.

Henkitieteelliseltä kannalta voimme olettaa, että Saatanan valtaistuin tuli 1800-luvulla pohjolaan, ensin Karoliiniseen instituuttiin, sitten Uppsalan yliopistoon ja sijaitsee nyt jossakin RKP:n puoluetoimiston vaiheilla.

---------------------------

Toivon, etten mennyt liikaa henkilökohtaisuuksiin.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ohisalo lupaa uudistaa poliittista keskustelua. Jotkut asiat menevät häneltä sekaisin, myös käsitteet uudistus ja taantumus. Ilmapiiri, jota hän levittää leimaamalla, mustaamalla ja oikeita mielipiteitä jakamalla, muistuttaa 30-lukua.

Käyttäjän TapioVrjl kuva
Tapio Värjölä

Mitä Ohisalo oikeasti sanoi:

”Me voimme torjua vihapuhetta. En pelkää puhua näistä teemoista vihreiden puheenjohtajana. En pelkää natseja enkä trolleja.”

Siis Ohisalo ei pelkää puhua natsien eikä trollienkaan kanssa.

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi

"Ohisalo lupaa uudistaa poliittista keskustelua. Jotkut asiat menevät häneltä sekaisin, myös käsitteet uudistus ja taantumus. Ilmapiiri, jota hän levittää leimaamalla, mustaamalla ja oikeita mielipiteitä jakamalla, muistuttaa 30-lukua."
-----------------------

30-luvun perusongelma oli imperialismi. Sodan hävinnyt Saksa oli joutunut imperialistisen hyökkäyksen kohteeksi. Puolustautuakseen Saksa turvautui nationalismiin, joka on ollut kaikkien imperialistisen hyökkäyksen kohteeksi joutuvien kansojen paras puolustautumiskeino. Saksassa nationalismi kuitenkin saastui imperialistisesta ideologiasta. Hitlerin Saksasta ei oikeastaan pidä puhua nationalistisena valtiona, vaan imperialistisena valtiona, jonka yhtenä työkaluna olivat kansan nationalistiset eli kansalliset tarpeet.

Älyä omaavat suomalaiset turvautuivat kansallistunteeseen taistellessaan 30-luvulla suomalaista yhteiskuntaa korruptoivaa ruotsalaista ja neuvostoliittolaista imperialismia vastaan.

Neuvostoliiton imperialismi korruptoi uhkallaan suomalaista hallintoa sodan jälkeen. Paasikivi ja Kekkonen kuitenkin taistelivat korruptiota vastaan kykyjensä mukaan. Jos kansallismielisen Kekkosen sijasta meillä olisi ollut ei-kansallismielinen presidentti, niin huonosti olisi käynyt.

Myös RKP on perimmältään suomalaisia alistamaan pyrkivä imperialistinen liike, jonka palvelukseen RKP:n etnonationalismi on alistettu. RKP tunnustaa "Suomessa asuvien ruotsalaisten" nationalismin, mutta vihaa suomalaista nationalismia, joka on uhka RKP:n imperialistisille tavoitteille.

-----------------

EU:n kansallisvaltiot kokevat EU-hallinnon omaavan imperialistisia tavoitteita sekä unionin ulkopuolisia valtioita että unionin sisällä olevia kansallisvaltioita kohtaan. Kansallisvaltioiden puolustajat eivät vain ole vielä löytäneet oikeata sanaa kuvaamaan liittovaltiofanaatikkojen kansallisvaltioihin kohdistamia toimia. Se sana on "imperialismi".

https://fi.wikipedia.org/wiki/Imperialismi

Ehdotan imperialismin vastaisia mielenosoituksia!

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Nopeaksi on muuttunut maailman meno, Rinteen mahdollista hallitusta vaadittiin eroamaan jo ennen kuin hallitusohjelmaa oli julkaistu ja hallitus nimitetty. Luukkanen vaatii Ohisalon eroittamista vaikka Ohisalo ei ole tehnyt ensimmäistäkään ministeritointa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Luukkasta ehkä pelottaa se että tämän hallituksen myötä kaikille valkenee se ettei persuja kukaan oikeasti tarvitse mihinkään.

Ohisalo sanoi: ”Lupaan tehdä väsymättä töitä sen eteen, että vihreät tukee tulevissa kuntavaaleissa parhaan kuntavaalituloksensa ikinä, ja vakiinnuttaa seuraavissa eduskuntavaaleissa paikkansa suurten puolueiden joukossa.” Tällä naisella on jalat maassa ja järki päässä.

Käyttäjän maarnela kuva
Ari Maarnela

Helsingin kaupungin vanhusasioista vastaava apulasipormestari on Vihreä. Hänen kätensä on jo helteeseen kuolleiden vanhusten veren punaamat. "Jos olen muita vahvempi ja rikkaampi, niin en oikeasti tarvitse ensimmäistäkään puoluetta yhtään mihinkään". (-nimettömänä pysyttelevä liikemies Neitsytsaarilta)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #98

Olipas pateettinen kommentti. Ja huolellisesti asian vierestä. No, mitään asiallista kritiikkiä Ohisaloa vastaan ei toki kukaan odottanutkaan. Eihän siinä muuta jäätävää ole kuin jäätävä asiaosaaminen.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kordelinin kartanolla jahtipäällikkö kertaa tänään jahtimestareidensa Antin ja Jussin kanssa naarassusikauden tavoitteita, ettei ketään viedä joka on löyhästi kiinni.

Uusiin asemiin päässyt Antti muistuttaa ottaneensa tehtävän alunperin Jutalta Lahdessa 2014, mestari Jussi puolestaan tuntevansa susien sielunelämää paikan päällä oleskelleena.

Mannermaan Frank toppuuttelee etulinjan jahtimiesten intoa provosoida sudenpesällä.

Arto haluaa katsomon puolelta mukaan turvaamaan kartanon elinvoimaa Sitran ilmiöhengessä: kaikki lyödään rahaksi.

Osallistujat on kutsuttu luomaan konfliktin ratkaisuhengessä tunnelmaa diplomaattitason tarjoilun ääressä, siksi historioitsija Eki.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

"Taisin olla vähän piruileva", Petteri hymähtää Ekin kirjan nimeä lainaten Jussille, arveltuaan hallitustyön keventyneen persujen jäätyä kyydistä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Lahdesta Antti lähti vaimon kanssa tuulettelemaan veneellä Turunmaan saaristoon saalisvertailujen kavereiden kanssa tultua nyt julki somessa, koskapa Antti teki uuden virkansa eka matkan Viroon, eikä Tukholmaan, kuten historia olisi odttanut.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Paitoja on kolmea väriä: punaisia, mustia ja vihreitä. Jokainen näistä poliittisen paidan kantajista näyttäisi olevan ehdottomaan valtaan päästyään valmis alistamaan tavallista ihmistä. Natseilta ja kommunisteilta ovat siihen näytöt olemassa historiassa. Vihreiltä tämä näyttö jää vielä puuttumaan.

Ilmastonmuutosvouhotuksen päästyä täysin hallitsemattomaksi tämä tilanne olisi todennäköisesti edessä. Järkipuheet eivät siinä paljon paina. Fanaattisuus sokaisee järjen. Ilmastonmuutos, ilmastonmuutos…

Suon päälle rakennetun Malmin lentokentän muuttaminen asuinalueeksi on yksi esimerkki fanaattisuudesta. Siinä eivät järki ja luontoarvot paljon mitään paina. Linnut ja lukuisat perhoslajit saavat kylmää kyytiä.

Mitä ilmastonmuutokseen tulee, niin onneksi sitä on hillitsemässä Aurinko.
Ristimäni ”juustopalloilmiö” tuntuu jatkuvan päivästä toiseen. Auringonpilkkuja ei ole ja aurinkotuuli on heikkoa.

https://sohowww.nascom.nasa.gov/

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Luukkanen lukee tekstin, tekee siitä rajun tulkinnan ja sen jälkeen hyökkää tätä tulkintaa vastaan kuin se olisi alkuperäisteksti. Jotenkin odottaisin yliopistomieheltä enemmän.

No, hän kuitenkin osoittaa tässäkin hyvin, että perussuomalaisten "älymystösiipi" ei kovin laadukas ole - valitettavasti. Jos tämä olisi ensimmänen kerta niin tämän voisi ohittaa hymyillen, mutta tästä on tullut Luukkaselle suoranainen tavaramerkki. Sinällään harmi, sillä aikoinaan hän oli ihan viihtdyttävä kirjoittaja ja pidin hänen tavastaan käsitellä Venäjää.

Käyttäjän maarnela kuva
Ari Maarnela

Tervehdys. Sellainen tavallinen. Asiathan paitsi ovat niin kuin ne ovat, niin ne ovat myös sitä miltä ne näyttävät. Kyllä Ohisalo antoi ymmärtää, että hän ei pelkää "persunatseja".

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Tulkinta on sinun. Ohisalo ei niin sanonut. Miten te ette pysty käymään mitään keskustelua panematta omia sanojanne toisen suuhun?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Se on noilla vihervasemmistolaisilla niin että kun heille sopiiniin "antaaymmärtää" on ihan OK ja sitten kun ei sovi niin pitääkin olla eksakti lause, pilkulleen.
Ohisalo siis antoi ymmärtää että hän ei pelkää perussuomalaisia natseja.
Keitä muita täällä natsitellaan?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #101

Ensisijaisesti tietenkin natsitellaan niitä, jotka ovat järjestäytyneet natseiksi: PVL:n, SKE:n ja sen sellaisten jäseniä. Ohisalohan puhui "natseista ja trolleista", joten varmaan hänellä olivat mielessä lähinnä somekirjoittelijat. Omasta mielestäni parin persukansanedustajan puheet täyttävät kyllä helposti natsismin kriteerit, mutta ne ovat uudempia tapauksia. Ei Ohisalo varmaan heitäkään pelkää tai hyttysten ininää yleensäkään.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"mä en pelkää natseja…" Näin Ohisalo totesi puheessaan. Luukkanen repi pelipaitansa. Hän loukkaantui ministeri kun ei pelkää natseja. Luukkasen puolueessa on toki natsien kanssa hengailevia tyyppejä. Yksi kansanedustaja vaimonsa kanssa on natsipellen ja rikollisen "Jessen" kanssa murhamiehen haudalla. Sama "Jesse" joutuu vielä vankilaan potkaistuaan nuorta miestä päähän. Että tällaisia kavereita Luukkasen liepeillä liikkuu.

Luukkanen ei monen muun ohella tiedä, että meillä ei ole lainsäädännössä mainintaa mistään "varakansanedustajasta". Tuo titteli on itse keksitty paikkaamaan harmitusta kun ei valittu eduskuntaan.

Käyttäjän maarnela kuva
Ari Maarnela

Jahas. Eilen olin vielä äärioikeistoa - nyt olen siis natsi. Pitääpä googlata, että miten kunnon natsi toimii ... hups heijaa ... minulla on kolme kaveria, joiden suhteen kunnon natsin pitäisi ryhtyä toimenpiteisiin. Tämäpäs nyt hankalaksi meni. Suurempi ongelma on kuitenkin se, että koko sukuni - isän ja äidin puolelta - on niitä russofoobikkoja. Ne kun lähti sieltä Karjalasta karkuun.

Markku Haapanen

Pitkälle meneviä (ja mielestäni virheellisiä) päätelmiä teet tuostaOhisalon lausumasta "Mä en pelkää trolleja, mä en pelkää natseja." Missä kohtaa tuossa lauseessa hän vihjaa a) , että kyse olisi suomalaisista b) puolueista ja c) ja etenkin viittaisi perusuomalaisiin tai sitä lähellä oleviin sidosryhmiin? Viitteenä linkki lehtijuttuun https://www.is.fi/politiikka/art-2000006143765.html

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset