Entä jos ei ole Pride-uskossa?

Mitä se on jos joku esiintyy sinuna ja vaikka tilailee netistä tavaraa?

Sen sanotaan olevan identiteettivarkaus.

Entäs sellainen, joka esiintyy sinun puolestasi ja kertoo mitä kantaa olet?

Suomen ev.lut.kirkko Pridessä – sinun kirkkosi?

Luinpa tässä hämmästyksekseni, että Helsinki Pride 2019 -viikon tukijoista löytyy tänä vuonna Suomen evankelis-luterilainen kirkko.

Minä ne ole antanut siihen valtuutusta. Ei myöskään minun seurakuntani. Eikä myöskään kirkolliskokous.

Kirkolliskokous torjui ns. homoavioliitto ajatuksen vaikka sitä yritettiin juntata läpi hyvin epäkristillisillä keinoilla enemmistön kannaksi. Meno oli kulisseissa kovaa ja joskus peräti pelsepuupimaista

Nyt kuitenkin jonkinlainen kähmäkabinetti otti vallan kirkossa ja julisti, että ev.lut. kirkko tukee Pride-2019 kirkkoa.

Mitä se Pyhä Raamattu sanoo?

En ole näissä eettisissä asioissa mikään asiantuntija. En myöskään ole eksegeetikko mutta minä muistan lukeneeni Pyhästä Raamatusta, että Paavali ei oikein hyväksynyt tätä asiaa. En myöskään halua olla mikään moraalinen tuomari mutta ajattelen, että kirkolla on oikeus julistaa omaa sanaansa omasta lähtökohdastaan. En tietenkään tuomitse ketään enkä rupea päsmäröimään – jokainen saa Jumalan tuomioistuimen edessä vastata omista asioistaan. Herra hoitaa omansa ja immeisyys pittää säilyttää.

Nyt tilanne on vain muuttunut kummalliseksi ja nurinkuriseksi.  

Jotkut kirkon pastorit, jotka eivät enää koe oloaan hyväksi sen vanhan lain ja evankeliumin julistamisen kanssa, ovat ottaneet elämäntehtäväkseen tämän uuden evankeliumin levittämisen.

He ovat ilmeisesti Pride-uskossa ja haluavat, että tehdään niin kuin he haluavat. Ilman kirkolliskokouksen lupaa.

Tästä seuraa anarkia. Otaksun, että kirkkokansa on tässä asiassa sillä vanhalla kannalla.

Tilanne muistuttaa kovasti sitä miten kommunismin vallan aikana kirkot Itä-Euroopassa joutuivat kovan paikan eteen kun valtio tivasi uskollisuutta. Samoin kävi myös Natsi-Saksassa. Hitlerin tukijat kristityissä perustivat ns. ”saksalaiset kristityt” ryhmän. ”Saksalaiset kristityt” korosti Hitlerin olevan osa Jumalan säätämää elämänjärjestystä. Suurin osa pastoreista riemuitsi tästä uudesta evankeliumista, lipesi, tunnusti virheensä, antautui, liehakoi ja ymmärsi natsiaatetta.

Syntyi myös ns. tunnustuskirkko. Vuonna 1933 syntyi spontaanisti ”Papiston hätäliitto”, joka pyrki olemaan sillä vanhalla kannalla. Näille ei käynyt hyvin; selkärankaisten kristittyjen tie kävi irti viroista, töistä ja lopulta vankilaan ja keskitysleirille.

Mitenhän sitä käy meille?

Tavallisille vanhakantaisille syntisille kristityille?

**

Saapihan sitä marssia. Antakaa mennä. Mutta…

kysyn nyt tuomitsematta ketään ja halventamatta ketään: ovatko kaikki pastorit, seurakunnat ja seurakunta-aktiivit Pride-uskossa?  

Onko siellä vielä joku sillä vanhalla kannalla?

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää
Ehdolla europarlamenttivaaleissa

EU-ehdokas. Täysillä Kotiinpäin!
www.artoluukkanen.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu