Kokko-kieltolaki ei sytytä

Juhannuskokkokieltolaki ei sytytä

Juhannus oli ihana mutta suuressa osassa maata ei saanut polttaa juhannuskokkoa. Oli kuulema joku laki ja asetus. Pettyneitä oli pitkin Suomenniemeä paljon.

Palokunnat kävivät kerkeästi sammuttamassa kokkoja ja poliisit kirjoittivat ripsakasti sakkolappuja kovakalloisille suomalaisille. Kansa mutisi ja vaikeni. Yhteisenä ajatuksena oli: tässä ei ole järkeä.

Lämpötila ei kuitenkaan ollut missään Etelä-Suomessa, saati merisessä Seurasaaressa, niin kovin korkea, että kokkojen polttoa ei olisi voinut valvotusti hoitaa. Keski-Suomi on aivan normaalilämmössä.

Eivätkä metsät mitenkään poikkeuksellisen kuivia ole. Lievän kuivuuden havaitsee jossain mesiangervoissa tai koiranputkissa pienenä nuupahduksena.

Professori Panu Rajala laittoi näin: ” Ennen vanhaan juhannusaamuni herkin elämys oli vaeltaa paljasjaloin sahtimuki kourassa ihailemaan hyvin sammunutta, vielä lempeästi savuavaa kokonrauniota rantaan. Nyt menetin senkin nautinnon. Vain musta perusteellisesti ruiskutettu palopaikka katsoi syyttävästi silmiini. Voi menetettyjä onnen aikoja!.” (https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2000006151314.html)

Palokunnat kesäyössä eli kuinka kansalliset traditiot kielletään

Miksi ihmeessä, parahtaa kysymys!

Ketä esimerkiksi häiritsi Seurasaaren kokko, joka on yksi tärkeimpiä aitosuomalaisuuden symboleja. Se, jota myös iso määrä ulkomaalaisia turisteja innostuneena seuraa jo 70 vuoden ajan?!

Selvitellään kysymystä nyt loogisen ajattelun avulla. Sinänsä turhan kiristäviä muotoiluja sisältävä vuoden 2018 pelastuslaki se ei voi yksistään olla (vaikka tässäkin herää kysymys, miksi Sipilän kauhukabinetti tällaista halusi).

Tässä muutamia faktoja: itsestään selvä poikkeuslupa oli jo päätetty myöntää, kun viime hetkessä se kumottiin.

Ja lehdistössä on myönnetty, että laki olisi tarjonnut mahdollisuudet myös liberaalimpaan tulkintaan.

Ja tapahtuman merkittävyys viimeistään turismille aina normaalisti tällaisessa tapauksessa kääntäisi pohdinnan poikkeusluvan hyväksi.

Kokkoja ei polteta ilmastomuutostaistelun takia?

Päätöksen tekijöille tai sen korkeille kummisedille ilmeisesti juhlakokko oli jollain lailla epämiellyttävä. Tilaisuus tuhota ihmisten juhannusilo dogmaattisella laintulkinnalla oli enemmän kuin tervetullut.

Vihjeen tästä antaa pelastulaitoksen viestintäpäällikön oudonlainen sanoma: ”Päätös yhdestä ainoasta poikkeusluvasta herätti keskustelua ja molempiin tulkintoihin olisi ollut mahdollisuuksia. Loppujen lopuksi päätimme pitää yhtenäisen linjan koko maassa. – Näyttää siltä, että jos kesät ovat yhä kuumempia ja kuivempia, asia pitää taas ottaa uudelleenkin tarkasteluun, [kursiivi AL] hän sanoo.” https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b6ced10e-6557-42be-a9be-4b2f5667823c

Mistä tämä keksintö kesien kuumenemisesta ja kuivenemisesta yhden v.2018 poikkeuskesän pohjalta? Ja mitä ihmeen uutta tarkastelua vielä kerran sitten halutaan? Juhannuskokkojen täyskieltoako ihan säästä riippumatta? Tämä kaikki viittaa haluun luoda yhä uusia keinotekoisia näyttöjä ”kiireisiä toimenpiteitä vaativasta ilmastokriisistä”.

Oikea syy: Saksa ei tykännyt, se kielsi, Suomi totteli

Unohtaa myös ei sovi, että EU:n johtomaan Saksan ”antifasistisissa taisteluissa” [lue: mielipidevapauden rajoituksista] juhannuksenviettoa on jo vuosikymmeniä nähty merkkinä ”henkisestä äärioikeistolaisuudesta”.

Kieroutuneena perusteluna on ollut eräitten natsipuolueen osien kiinnostus pakanalliseen mystiikkaan.

Demokraattisemmat Hollanti, Tanska ja Norja eivät tällaisesta sotkemisesta ole vähääkään välittäneet ja juhlivat hyvällä omallatunnolla ja komein kokoin sitä säätiloista piittaamatta. Mutta Suomen johto on jo useamman vuoden ajan ottanut Saksan kurssin ainoaksi autuaaksitekeväksi ohjenuoraksi.

Suomalaiset kansalliset perinteet eivät tähän tietoiseen tai tiedostamattomaan myöntyväisyykurssiin Saksaa kohti sovi. Ehkä se, että helavalkeita tai juhannuskokkoja poltetaan kriristää EU-uskovaisten ja federalistien otsanahkaa liikaa? 

Mutta tolkun ihmiselle riittää kysymyksiä: Tuottaako se saunanlämmittäminen todella niin paljon pienhiukkaisia? Onko se terva todella niin myrkyllistä? Entä kuka on myrkyttynyt vuodenvaihteessa kielletyistä uudenvuodentinoistamme? Onko suomalainen ihminen omine vanhoine tapoineen tosiaan niin toksinen, traditionaalinen ja natsistinen, että se pitää kieltää?

Vuoden 2019 juhannus on vasta esimakua siitä mitä on tulossa. Odotettavissa on lisää näitä kummallisia päähänpistoja ja kieltoja. Pääsääntönä on: mitä saksalainen ei ymmärrä – sitä ei sallita.

Kun niitä natseja ei oikeasti meillä ole, niin viholliseksi tulevat suomalaisen kansallisen kulttuurin erikoisuudet ts. tavallinen ihminen ja hänen tapansa, juhlansa ja normaali elämänsä.

Pääsiäinen loukkaa tietysti uskonnottomia, joulu on järkyttävä ympäristörikos, itsenäisyyspäivä on tietenkin natsistinen juhla, Lotta-patsaiden päälle pitää päästä sylkemään ym.

Ainoat sallitut juhlat tulevat olemaan Pride ja Eurooppa-päivä.

Kuten runoilija sen sanoisi:

”Saksan Otto kun pakottaa niin ministeri-Maria se sakottaa….”

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää
Ehdolla europarlamenttivaaleissa

EU-ehdokas. Täysillä Kotiinpäin!
www.artoluukkanen.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu