Arto Luukkanen

Antti Rinne koheltaa Holissa!

Valtakunnassa kaikki hyvin!

Vai onko?

Maan pääuutinen on se, että Suomen pääministeri Antti Rinne (dem), ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr), sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (dem.) ovat olleet Al-Holin leirin puitteilta miettimässä miten ISIS-naisia voitaisiin auttaa ja tuoda valtion varoilla Suomeen.

Tavalliselle kansalaiselle tulee mieleen, että nyt harjoitetaan valtion varoilla hämmästyttävää moraaliposeerausta. (https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/285309-juuri-nyt-antti-rinne-tapasi-al-holin-leirin-isis-naisten-lahipiiria).

Ymmärtävätkö ministerit mikä se ISIS oikein oli?

Tokkopa tämä on Suomen kannalta viisasta?

Joidenkin mielestä ISIS-valtio oli terroristinen ja ihmisarvoa polkeva ”rogue-state” – roistovaltio.

Monet asiantuntijat tulkitsevat ISIS-emiraatiin sivistymättömäksi rosvojoukoksi, jonka valta perustui vihaan, terroriin ja alistamiseen; naisten, lasten ja yleensä ihmisten ihmisarvon polkemiseen. Orjuuteen, raiskauksiin ja rikoksiin ihmisryhmiä kohtaan.

Kyse oli samanlaisesta ilmiöstä kuten entinen englantilainen valtiomies William Ewart Gladstone aikoinaan totesi Turkin aikoinaan harjoittamasta terrorista Bulgariasta – kyse oli ”saatanallisista orgioista” – ”Satanic orgies”.

Tutkitaanko niitä, jotka paapotaan Suomeen?

Jotkut myös epäilevät, että nämä naiset eivät menneet sinne pakotettuna tai velvollisuudesta vaan halukkaasti osallistumaan tähän alistamiseen, paikallisten asukkaiden omaisuudesta nauttimiseen ja kaiken kaikkiaan että he osallistuivat rikostoverina vakavaan rikokseen ihmiskuntaa kohtaan.

 On myös luultavaa, että viedessään lapset sotatoimialueelle he vaaransivat lastensa hengen.

Nyt nämä naiset paapotaan tänne valtion varoilla vaikka vaikeuksiin joutunut tavallinen Suomen kansalainen kyllä maksaa kulunkinsa jos joutuu vaikeuksiin ulkomailla.

Paljonko heistä maksetaan leirien mafialle? Entä pannaako nämä naiset syytteeseen kansanmurhasta? Vastaavatko he teoistaan vain tutkitaanko näiden naisten tekemisiä? Tuleeko Suomesta jonkinlainen lepokoti tai ”safe haven” terroristiseen toimintaan osallistuneille ihmisille?

Antti Rinne ja Holigate

Se, että vihreät ministerit osallistuivat tähän hyve-paraatiin, tuntuu jotenkin luonnolliselta. Heidän ”tehdas-asetuksensa” ovat penseät tavallisten suomalaisten arvoille ja auttamiselle. Samoin kuten Laitigatessa nähtiin, vihreille ihmisarvot pysähtyvät 60 vuoden ikään.

Mutta ei nyt mollata heitä. He nyt vaan ovat kertakaikkiaan sellaisia kuin ovat.  

Mutta Antti hyvä?

Miksi sinä?

Sinun pitäisi ymmärtää, että olet Suomen pääministeri. Sinun pitäisi ohjata tätä Suomi-nimistä tervahöyryä – ei kuskaamassa ISIS-morsiammia Suomeen tai jaella rahaa Afrikan korruptioon.

Luulen, että Suomessa on aika paljon hyviä ja fiksuja demareita, jotka ihmettelevät sinun toimintaasi. He ovat jo ihmetelleet minulle, että onko Antin moraalinen kompassi nyt ihan sekaisin…

Lopeta hyvä Antti! Näiden tovereiden nimissä ja suuren suomalaisen enemmistön nimissä - lopeta se koheltamimnen ja kohkaaminen.

Tule hoitamaan Suomen asioita. Silloin kun meillä on täystyöllisyys, onnellisia eläkeläisiä ja tyytyväisiä lapsiperheitä….silloin sitä voi auttaa Afrikkaa. Vaikka viemällä sinne koulutusta.  

Tässä Sinulle kelpo Anttimme vielä viesti järjen sana oikealta demarijohtajalta – Väinö Tannerilta.

Hänellä oli moraalinen kompassi selvänä.

”…väitän, että tämän maan työväki on isänmaallista…” (vuonna 1936 eduskunnassa – itsenäisyyspäivän aattona).

ps. Kepu on muuten tämän hallituksen moraaliposeerauksen ulkopuolella. Tarkoituksella vai siksi, että se nyt mitätön suuren tässä hallituksessa?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (53 kommenttia)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Avauksen lukemisen tekee vastenmieliseksi se, että kirjoittaja on niin ilmiselvästi asialla vastoin parempaa tietoaan. Jokainenhan voi lukea viime viikoilta kaikki Rinteen ja Haaviston kommentit asiasta. Jos ne ovat "koheltamista", Rafael Paasio oli ADHD-tapaus.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

#1

Ai että jotenkin saattoi arvata, että Tampereella turhaan koulutettu ja sinne maailman omaan pienuuteen koko elämäksi tuominnut pikkunurkan demari, on ensimmäinen, jolta pääsee lämmin itku omien ISIS-demarien puolesta. Tiedä kumpaa tukea enemmän; antteja vai sinne riemulla lähteneitä fanantteja?

En huomannut 2014-2019 kertaakaan, että akateemisen koulutuksen täysin turhaan saanut Vuorela, olisi ollut huolissaan jesidien tai muiden orjuutettujen tai peräti mahdollisimman kivuliaan kuoleman kokeneiden ihmisten puolesta?

Nyt on taas aikaa "ihmisoikeuksille". Hyi "rumasana" kuinka ellottaa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tässä on luettelo kaikista kerroista, jolloin Tapani Tuominen on ollut huolestunut ihmisoikeuksista; tai jolloin hänellä on ylipäänsä ollut jotain asiaa:

http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/kayttaja/tapanituo...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ymmärrätkö sinä kaimaseni inhimillisyydestä mitään?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Puolusteleko sinä kaima hyvä rikoksia ihmiskuntaa vastaan? Onko se osa vasemmistolaista maailmankuvaa...? komppaatko sitä "parempaa väkivaltaa"?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

En tietenkään kaimaseni, mutta ymmärrän myös sen hädän joka näiden naisten ja heidän lapsiensa lähiomaisilla on, olisiko Rinteen ja muiden ministerien pitänyt kieltäytyä näiden omaisten tapaamisesta? Maailmassa tapahtuu vääryyksiä päivittäin joita ei voi hyväksyä, mutta jos heitämme inhimillisyyden roskalaatikkoon niin mitä tästä ihmiskunnasta jää jäljelle. Persut kostonhimossaan voisi tutustua Nelson Mandelan ajatuksiin anteeksiannosta, suosittelen.

Käyttäjän KalleVeitola kuva
Kalle Veitola

Kyseessä on sadistiseen terroristitoimintaan osallistuneet naiset. Miksi heidät pitäisi hakea tänne loisimaan verovaroilla ja jatkamaan jihadismia? Uskomatonta...tai hae ja majoita sinä heidät kotiisi ja vahdi, ettei ala pommit paukkua tai veitset heilua...ehkä ei, mutta selkeä uhka on olemassa.

Lasten osalta tilanne on vähän hankalampi. Pitäisikö heidät päästää Suomeen ilman äitejään, vai tehdä linjaus, että ketään ei tänne oteta, ei myöskään lapsia. En tiedä.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto Vastaus kommenttiin #13

Ruotsista kuuluu kummia, muslimimahanmuuttajien {siis turvapaikanhakijat} lapsijengit terrorisoivat koko kylää käyden jopa aikuisten kimppuun, lapsia ei enää uskalleta päästää ulos ilman vartiointia. Paikallinen poliisi sanoo, että on vain ajan kysymys milloin joku loukkaantuu vakavasti tai kuolee näiden kahdeksasta ikävuodesta eteenpäin ikäisten putkilla ja puukoilla aseistautuneiden hullujen väkivallan vuoksi.
Nämä turvaa hakemaan tulleet ovat tulleet ”normaaleista” islamilaisista oloista, entäpä jos haemme heitä islamillekin epänormaaleista olosuhteista. Koko lapsi käsitys on tämän kulttuurin tuomana menettänyt merkityksensä. Kannattaisi hetki pohtia miten näitä hulluja kakaroita kodissa kasvatetaan ja mitä heille opetetaan heidän alapuolellaan olvista vääräuskoisista, jotka ovat olemassa vain heidän orjinaan.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Murha-Maria köyhyystutkija mestauttanee ns. Isis-naiset, jotta lapset saadaan tuotua Suomeen orpoina.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Uskooko vielä joku PÄÄMINISTERIÄ tämän farssin jälkeen. Muistaakseni Rinne sanoi että hallitus ei "puutu" tähän asiaan, nyt sitten kulisseissa touhutaan täysillä useamman ministerin "voimalla" ihan kuin tämän maan sisäisissä asioissa ei olisi mitään puuhaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Älä viitsi Lehtinen jakaa väärää tietoa, ainakin siinä haastettelussa jonka itse näin ja kuuli Rinne totesi, että TOISTAISEKSI hallitus ei puutu tähän asiaan vaan seuraa asian kehitystä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

kyllä se, että hallituksen ydinministerit puuhailevat tässä asiassa kertoo jotain....vihreät vaativat kaikkien ottamista tänne....Antti yrittää nyt vähän toppuutella...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #8

Ymmärrän kyllä, että koomikonkin ura voi tutkijaa houkutella, kun politiikassa ura ei oikein etene. Vaikka itsekin vanhana demarina kerron vihreistä vitsejä, vähän haukotuttaa tämä "vaativat kaikkien ottamista tänne".

Keistähän "kaikista" nyt taas on kyse? Kaikki Suomen kansalaiset kyllä päästetään rajan yli ihan riippumatta siitä, ketkä ovat hallituksessa.

Voimme jälleen verrata tätä ehkä noin 33 suomalaisen tapausta siihen, että persujen hallitusaikaan rajan yli lipsahti 33 000 ulkomaalaista.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ei ollut mistään haastattelusta kyse vaan eduskunnan kyselytunnista, kattoo ite mitä löperöö se kertoili.
https://areena.yle.fi/1-50211310
Já kaikesta päätelleen eivät "seuraa" vaan toimivat aktiivisesti kansan selän takana vastoin omia puheitaan.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #14

juuri näin. Kognitiivista dissonanssia ja peittelyä havaittavissa "hyve-poseeraus" jengissä.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Vihervassulainen islamin halaaminen saa yhä erikoisimpia muotoja.
Kaiken nämä islamin nimeen vannovat saavat Suomen poliitikoilta
anteeksi tai ainakin maton alle lakaistuiksi.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kyllä se on ihan Suomen tehtävä tsiigata kansalaistensa asiat tolla leirillä.
Varsiten lasten.

Ei me voida oikeen laittaa silmiä kiinni ja ajatella että kurdit hyysäävät heitä loppuiän siellä leirillä.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

”Ei me voida oikeen laittaa silmiä kiinni ja ajatella että kurdit hyysäävät heitä loppuiän siellä leirillä.” Niinpä niin meidän velvollisuushan on näitä muslimeja elättää loppuiän sietää heidän käsittämätöntä röyhkeyttään ja rasismiaan.
Tiettävästi siellä ei ole montakaan suomalaista, jotkut lähteet sanovat, että ainoastaan yksi. Jos näitä muslimeita ryhdytään leiriltä evakoimaan, niin ulkomaalaiset, eli Suomesta turvapaikan väärin perusten keplotelleet on palautettava kotimaihinsa, meillä ei ole enää mitään velvollisuuksia heitä kohtaan olivatpa Suomen kansalaisia tai täällä syntyneitä. Olisiko mahdollista ajatella, että tällaisissa tapauksissa samoin kuin kaikissa tapauksissa islamilaiseen terrorismiin sotkeutuneilta peruutettaisiin Suomen kansalaisuus turvapaikanhakijoille ja pakolaisille sitä ei saisi antaa kuin vasta toisessa sukupolvessa ja silloinkin vasta kun ehdot täyttyvät.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Se on ollut näiden isis-naisten ihan oma valinta mennä osallistumaan murhatöihin. Ei ole enää Suomen valtion asia auttaa heitä. Lapset ovat viattomia, heidät pitäisi saada sieltä pois.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Onneksi kansallismieliset persut ovat perustaneet Aarne Honkajoen hengessä nuolipyssykaaderin turvaksemme. (Anteeksi Aarne.)

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Meinaako Luukkanen että Suomen kansalaisia tulisi jakaa ryhmiin siten, että toisia voi nokkia ja toisia ei.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Sehän on perussuomalaisten tavoite.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #23

Oho. Onnistuit kiteyttämään yhteen sanaan tämänkin puheenvuorosi koko sisällön.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Tuskinpa tässä alustuksessa on kysymys Suomen kansalaisten jakamisesta ryhmiin, ei muitakaan maailmalla liemeen joutuneita Suomen kansalaisia kyyditä valtion kustannuksella takaisin kotiin. Miksi näiden kohdalla pitäisi tehdä poikkeuksia?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

SDP ja Vihreät näyttävät heiluttavan ”tahtipuikkoa” hallituksessa. Hallituspuolue Keskusta on näyttänyt jääneen tämän asian kanssa ”ulkoruokintaan.” Puolueen painoarvo hallituksessa näyttää pulpahtaneen esille tämän tapauksen kautta ja se tuntuu olevan höyhenen kevyttä.

SDP ja Vihreät näyttävät tekevän kaikkensa, jotta tämä Isis-väki saataisiin Suomeen. Tavallisella ”Matti Meikäläisellä” ei ole mitään asiaa ”lähipiirinä” päästä ministerien puheille, mutta näillä maahanmuuttajataustaisilla ”lähipiiriläisillä” tuntuu sitä olevan.

Viisautta yli 2000 vuoden takaa. Roomalainen kirjailija Publilius Syrus on sanonut ”Luottamus on kuin ihmisen sielu; kun se on kerran lähtenyt, ei se enää palaa.”

Käyttäjän ArsiJuhaniKristianSaarijrvi kuva
Arsi Saarijärvi

Islamilaisen jihadismin uhrien lukumäärä 270 miljoonaa.
Tuskin mikään muu ideologia tulee koskaan ylittämään tuota lukua,
vaikka kommunismin uhrilukumäärä (n. 100 miljoonaa) onkin melko lähellä tuota lukemaa.

Onkin suorastaan paradoksaalista, että juuri islamin ja sosialismin vannoutuneet kannattajat löytävät vihaa ja julmuutta kaikkialta muualta paitsi peilistä.

Islam:
https://www.politicalislam.com/tears-of-jihad/
https://voiceofrestart.com/the-true-origins-of-isl...
Kommunismi:
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Black_Book_of_Co...

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Heitä yhdistää viha juutalais-kristillisyys, perhearvot ja kapitalismi. Kuin kaksimarjaa ja taas Juutalaiset saavat kärsiä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Et siis ole koskaan lukenut ristiretkeista, etkä siitä kuinka paljon kristinuskon nimissä ihmisiä on surmattu.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Ehkä sinä et ole koskaan lukenut kaikista niistä hyökkäyksistä joita islamin nimissä on Eurooppaan kohdistettu, 700-luvulta aina tähän päivään saakka?

Ja tietenkin, kuinka paljon islamin nimissä ihmisiä on surmattu.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Granlund! Kyllä minä ainakin olen ja huolella.

Islam oppineet puhuvat usein ensimmäisistä vuosisadoista viitenä rauhallisen rinnakkaiselon vuosisatana. Jolloin he tekivät kuunsirppiretkiä.

Tarkalleen ottaen heidän kuunsirppiretket kestivät 463 vuotta, jolloin sinä aikana he valloittivat pohjois-afrikan maat, Persian (Iran), mesopotanian, Kreikkan saaret, Italia saaria ja pohjois-italiaan perustivat tukikohdan hyökkäyksiä varten, Ranska jne.

Voitko kuvitella, että vasta maaliskuussa 1095 Piacenzan ja Claremont’n kokoontumisessa päätettiin varustaa eurooppalaiset joukot ja ajaa nämä valloittajat takaisin hiekkadyyneilleen.

Eli sinun mielestäsi tämä kuunsirppiretkien epäonnistuminen oli hirvittävä katastrofi koko Euroopalle??.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Niinpä, eurooppalaiset kristityt vain rukoilivat noin nelisen sataa vuotta, samalla kun muslimit hyökkäilivät kristittyjen maiden kimppuun ja tappoivat herraties kuinka paljon ihmisiä, ennenkuin heidän (kristittyjen) mittansa täyttyi ja he saivat aikaiseksi lähteä ensimmäiselle ristiretkelle.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Rinne nyt on koheltaut jo vuosikymmenet.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Koskaan tavannut sinua mutta iso virtuaali - hali :))))

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Avaus on kuitenkin suomalaisia tapoja kunnioittava sananvapauksineen.

Toisaalla herra nimeltä Mäkinen poistaa kaikki kommentit omasta aloituksestaan, jos eivät suorastaan nuole tomppelin ajatusharhoja.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Katohan vain taas kun vassarit joukolla tulee kertomaan ihmisyydestä kuin laupiaat samarialaiset.

Mutta eivät varmaan olisi varmoja, jos ulkomailta jouduttaisiin tuomaan Natsi äitejä ja heidän lapsiaan. Ei ei, niitä paholaisia ei saa päästää Suomeen ;))

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Itse olen sitä mieltä että natsien suomalais-morsiamia kohdeltiin erittäin väärin lapsiensa kera viime sotien aikaan.
Aiheesta on tehty monta kirjaa ja tutkimusta.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Minulla on vain yksi kysymys?

Jos lähden vaikka Espanjaan ja möhlin siellä ja menetän rahani ja joudun asunnottomaksi? Niin maksaako Suomenvaltio minulle lentolipun sieltä takaisin Suomeen?

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Ei silloinkaan toivoa ole kokonaan menetetty. Espanjaan kun perustaa huonosti sensuroidun uutissivuston, niin sen jälkeen kotimatka järjestyy ja voi laulaa kuin Irwin Goodman:

"Matkalipun sain lain puolesta, oikein kabinettivaunussa, ja adjutantinkin uniformussa, ei ollut matkalla harmia" [autolla Kanarian Saarille]

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Vihreät ja vasemmistoliitto vievät ”Kukkahattu” Anttia kuin litranmittaa. Antti pelkää, ettei kaikki tolkundemarit jaksa ymmärtää tätä ylenpalttista suvaitsevaisuutta ja suoranaista hölmöyttä, joten hän yrittää vähän jarrutella.
Isis on kertonut totaalisesta ideologisesta kasvatuksesta, jonka kohteena ovat olleet myös naiset ja lapset. Voiko Rinne ja Ohisalo vannoa ettei Isis-ideologiassa kasvanut lapsi ole kävelevä aikapommi päästyään muiden lasten joukkoon?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Arto Luukkanen tuntuu olevan jonkinlainen Jekyll & Hyde -hahmo joka kirjoittaa fiksuja alioita Turun Sanomiin ja pölhöpopulismia Uuteen Suomeen.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Kaikki Isis-vaimot ja lapset pitää tuoda Suomeen. Nämä ihmiset häätyy saada takaisin osaksi suomalaista yhteiskuntaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Arto koheltaa Vapaavuorossakin, tätä ennen siellä ei ole ollut ennakkotarkastuksessa muut kuin verbaalikisa. - Pelkäsitkö että nyt ne Tauno Palo ja Ansa Ikonen säädyttömästi pussaa?

https://www.youtube.com/watch?v=qW_OHK_bmbo

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen
Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Häpeä Arto Luukkanen, kun itsekin varsin hyvin tiedät, että viattomat lapset pitäisi saada kotiin.

Persuäidit ovat kertoneet julkisesti, että lapset ovat syyllisiä äitiensä tekoihin. Järkyttävää siis, että teillä jopa naisetkin ovat unohtaneet mitä äitiys tarkoittaa. https://www.kaleva.fi/lukijalta/mielipiteet/noudat...

Onko ihme, että rajakeista tulee suvakkeja?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Ritva...niistä lapsista ei ole puhuttu mitään))) joten pyydäppä anteeksi sanojasi...se vihapuhe ei vie pitkälle))) pitää olla tapoja ja lähimmäisenrakkautta...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Älä Arto edes viitsi. Olen todella hämmästynyt, että sinäkin alennut älylliseen epärehellisyyteen. Teidän naisten kirjoituksia voit lukea täältä puheenvuorosta samoin kuin omasta lehdestänne.

Mihin katosi persunaisilta tavat ja lähimmäisenrakkaus? Sinulta olen kysynyt mitä mieltä olet lasten saamiseksi kotiin Suomeen, mutta jos olet vastannut, niin se on jäänyt minulta huomaamatta.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Ritva Ritva...muista että viha ei vie minnekkään)))

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Joku italialainen toimittaja kutsui Antti Rinnettä hassuksi suomalaiseksi perustellusti, sillä eihän meillä Mikaelien aikaan voida edes blogeissa kuvitella miten syvällisesti Venäjän bolsevikkien vallankumous tsaarin ja papiston teloituksineen tuli läntistä ajattelua fasistisen vastareaktion tuloksena muuttamaan.

Syntyi moderni integraatioajattelu joka pani molemmat viralta. Vaclav Havel sanoi EU:ta historian vakavimmin otettavaksi rauhanliikkeeksi, onhan se kuninkaiden ja uskonnon sotaisan aseman murennuttua aivan uudenlainen maallinen hallintotapa. Ei löydy EU:sta uskontovaliokuntaa johon Jutta Urpilainen pyrkisi.

Onneksi en ole pappi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Onneksi minäkään en ole. Ja onneksi meillä Suomessa on sananvapaus. Täällä saa merkittävin elossaoleva arabikirjailija julkaista romaanejaan, toisin kuin kotimaassaan Irakissa. Tässä pieni herkkupala hänen uudesta kirjastaan: "En jaksa käydä tähän hedelmättömään väittelyyn aiheesta Irakiin kärsimään jääneet versus muualle kärsimään lähteneet. Šiialaiset versus sunnit. Kurdit versus arabit. Uskovaiset versus maallistuneet. Iranin kannattajat versus Saudi-Arabian kannattajat. Petturit versus isänmaalliset. Kansallismieliset versus islamistit. Allahu akbar versus Öyhöti ökbör" (Hassan Blasimin romaanista Allah99, suom. Sampsa Peltonen, 2019).

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset