Arto Luukkanen

Pysyyköhän Rinteen Titanic enää pinnalla?

Eduskuntatutkimuskeskuksen johtaja Markku Jokisipilä toi perustellusti esille huolen siitä, että EU:n järjestelmä on ohittamassa omat kirjoittamattomat sääntönsä (https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/285420-tutkija-perussuomalaisten-ryhman-blokkaamisesta-nayttaa-demokratian-porttien).

Hän on todennyt fb:ssä. ”En ole varma, mihin tällä pyritään. Siitä olen varma, ettei ihmisten tyytymättömyys etabloituneisiin voimiin ainakaan tätä kautta vähene. Päinvastoin, tämä näyttää demokratian porttien sulkemiselta oman sisäänpääsyn jälkeen”.

Demokratian voima – usko poliittiseen järjestelmään ja kansanvaltaan säilyy aina

Demokraattisen järjestelmän parhaana periaatteena on se, että vaikka ihmiset saattavat menettää luottamuksensa politiikkaan ja ihmisiin, niin usko demokratiaan säilyy.

Ihmiset luottavat ”varmoihin instituutioihin” kuten armeijaan, poliisiin ja kirkkoon sekä demokratiaan sinänsä mutta eivät puolueisiin eivätkä etenkään poliitikkoihin.

Se on tervettä.

Nämä vaihdetaan vaaleissa sen perusteella mitä nämä lupaavat ihmisille. Lupaukset on pidettävä ja siksi sen päätösten on kestettävä median ja kansalaisten jatkuva ja jokapäiväinen kritiikki. Usko demokratiaan merkitsee sitä, että vapaan yhteiskunnan on kestettävä sananvapautta.

Tällainen yhteiskunnallinen järjestelmä kestää sisäisiä ja ulkoisia kriisejä sillä ihmiset tietävät, että heidän ääntään kunnioitetaan vaaleissa.

Tähän liittyy myös usko siihen, että poliittinen eliitti pelaa sääntöjen mukaan. Että sekin kunnioittaa kansanvaltaa.

Mutta entä jos se ei kunnioitakaan sitä?

Meillä Suomessa – Rinteellä ei karismaa ja rapiseva luottamus järjestelmään

Jokisipilä toi esille huolensa EU-asioissa mutta sitä voi huoletta soveltaa myös Suomen nykyiseen tilanteeseen.

Antti Rinteen hallitusta voi pitää hyvänä esimerkkinä siitä miten itse järjestelmän legitiimisyyttä ei kunnioiteta – vaan että sitä nakerretaan oman vallanhimon takia.

Perustunne on, että ihmisten ääntä ei kunnioiteta.

Annetut vaalilupaukset ”vappusatasista” ja ”hoitajamitoituksesta, joka hoidetaan äkkiä” eivät ole toteutuneet.

Samoin kepun osallistuminen hallitukseen vaalin historiallisena häviäjänä on murentamassa ihmisten uskoa poliittisen järjestelmän perusteisiin. Miksei minun ääntäni kuunnella?

Kun ihmisten ääntä ei kunnioiteta, se johtaa kriisiin.

Yleisesti levinnyt tunne: ”tämä laiva ei pysy pitkään pinnalla…”

Hallituksen tilanne on muutenkin hankala.

Ongelma ei olisi ehkä niin suuri jos Antti Rinteellä olisi edes vähän karismaa.

Mutta kun ei ole.

Mediakin on huomannut sen ja miettii miten siitä uskaltaisi puhua. Syksyllä pelko on jo varmaan hälvennyt. Riippuu kuulemma siitä miten päätoimittajat ovat lomillaan uskaltaneet ajatella asiasta.

Tunne siitä, että ”tämä laiva ei pitkään pysy pinnalla” on leviämässä yhteiskuntaan. Se näkyy myös hallituksen sisäisessä kiinteydessä.

Hallituspuolueet ovat jo nyt aloittaneet keskinäisen riitelyn, motkotuksen, ähräämisen ja nokittelun , jonka pitäisi alkaa vasta vaalikeväänä.

Myös hallituksen oma yritys hallita mediaa ja julkista keskustelua on ollut surkuhupaisa. Demokraatti-lehti on aloittanut puoluepiiskurin raakuudella niiden arvostelun, jotka ovat kehdanneet arvostella Antti Rinteen ”vappusatasen” hiipumisesta ”syksy-kymppiin”. Vastuuttoman demogogian ja petospopulismin arvostelusta on syväpöyristytty. Pitäisikö vastuuttoman sananvapauden määrää hillitä?

On ollut puhetta, että demareiden ajatuspajan pitäisi kirjoittaa kirja: ”Mitä Antti Rinne on todella sanonut”.  

Toinen hallituksen temppu on ollut ”moraaliposeeraus”. Sitä tehdään nyt ISIS-morsiamissa, Sudan kriisissä ja Maltan pakolaisissa.

Vihreät on myös havainnut, että ”tämä laiva ei pysy pinnalla” ja on aloittanut profiili-poseerauksensa vakuuttaakseen omat kannattajansa median ja pääkaupunkiseudun kuplan parissa.

Lyhyesti: vihreät on aloittanut pelastusrenkaiden etsinnän tässä Titanicissa. He haluaisivat ilmeisesti uusia vaaleja?

Kepu ei sitä halua. Se yrittää nyt terhentyä kun sen oma kannatus on syöksykierteessä.  

Tämä ei lupaa hyvää.

Toivottavasti kansalaisten usko demokratiaan ja kansanvaltaan säilyy näissäkin oloissa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Lainaan omia kirjoituksiani enemmistödemokratian filosofisista ongelmista:

Eurooppa yhdentyy pikku hiljaa mantereen kokoiseksi valtioksi, ja näyttää esimerkkiä tulevaisuuden maailmalle, jossa pienet valtiot yhdistyvät suuriksi jättivaltioiksi, ja politiikassa kaikki kasvaa isommaksi ja isommaksi. Myös poliittiset vähemmistöt kasvavat aina vain suuremmiksi – liian suuriksi jotta niitä voisi enää jättää merkityksettömään ja ilman valtaa olevaan marginaaliin, johon enemmistödemokratian ideologia on ne hylännyt.

Monet vähemmistöt ovat alkaneet käsittää että enemmistödemokratia ei ole vastaus heidän tarpeisiinsa ja unelmiinsa elämässä, eikä tule todennäköisesti koskaan olemaankaan.
Enemmistöpolitiikka on usein turhauttavaa korpivaellusta ja jatkuvia pettymyksiä, kaikkien osapuolten kannalta – mukaanlukien valtapuolueet. Valtaa pitävät puolueet ovat paremmassa asemassa kuin oppositio, mutta edes valtapuolueet eivät voi täysin toteuttaa poliittisia päämääriään, koska ne ovat naimisissa koalition kumppanien kanssa, joiden poliittiset mielipiteet ovat toisenlaisia kuin heidän.

On kuitenkin pieni toivon kipinä siitä, että enemmistön vallasta voitaisiin siirtyä rauhanomaisesti ja kaikkien osapuolten kannalta suotuisasti johonkin vähemmän sortavaan moniulotteisen demokratian muotoon: se seikka että enemmistöjä ei ole olemassa, ja illuusio niiden olemassaolosta on vain väliaikaista – se saattaa kestää vain yhden vaalikauden, kunnes tappio seuraavissa vaaleissa syöksee nykyisen valtapuolueen poliittiseen oppositioon. Poliittinen elämä on turhauttavaa ja epävarmaa, jopa parhaiten menestyville puolueille. Moniulotteisempi demokratian muoto lieventäisi näitä ongelmia, jos jätämme taakse perinteisen enemmistödemokratian, ja alamme toteuttaa vähemmistöjen autonomiaa.

http://ionmittler.com/politics/IonMittler_moniulot...

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Tarkoitatko että valtioiden alueet olisi käytännössä itsenäisiä lukuunottamatta turvakoneistoa ja ulkopolitiikkaa. Alueilla minimissään noin miljoona asukasta? Näinkö ajattelet?

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Ajattelen niin että miljoona ihmistä, tai todistettavasti jonkun verran vähemmänkin, ovat täysin kykeneviä huolehtimaan omasta elämästään ja päättämään omasta politiikastaan.

Islannin väkiluku on 340,000 ja he pärjäävät ihan hyvin, paitsi sotilaallinen puolustus on jonkun verran isompien maiden armon varassa.

Enemmistödemokratiassa ja kansallisvaltiossa on kuitenkin se ongelma, että emme ole samaa mieltä keskenämme politiikasta. Joten emme ole poliittisesti onnellisia. Ainakaan vähemmistöt eivät ole, ja valtaan päässeillä puolueillakin on tyytyminen aika vaisuihin kompromisseihin verrattuna siihen mitä todellisuudessa haluttaisiin. Vappusataset kuihtuvat muutamaksi kympiksi, hoitajamitoitus ja aktiivimalli hautautuvat byrokratian rattaisiin.

Kun kerran kansallisvaltion asukkaat, eli ns. kansa, ei juuri voi olla keskenään samaa mieltä politiikasta, heidän kohtalonaan on kiistellä politiikasta loputtomiin siihen tyyliin mihin olemme tottuneet, ikuisesti, vaikka satoja tai tuhansia vuosia.

Jos näin on, voidaan kysyä olisiko onnellisempaa että poliittisilla puolueilla olisi itsehallinto, jolloin riitelyn sijasta voisi keskittyä omaan tekemiseen. Tällöin herää kysymys, kuinka pienellä takinkääntäjien ryhmällä voisi ja saisi olla sellainen itsehallinto. Ja missä se itsehallinto olisi, valtion sisällä, vai voisiko se ylittää valtion rajoja EU:n sisällä? Tässä kohtaa tulee esille minun heittoni lonkalta, että miljoonan ihmisen väestöön ainakin voi luottaa että he pärjäävät taloudellisesti, eivätkä tee politiikassa ihan päättömiä päätöksiä, kun on sen verran iso äänestäjien joukko asialla, ihan yksi propellipää ei voi ohjata venettä karikkoon.

Mitä pienempi valtio, tai mitä pienempää kannatusta nauttiva poliittinen puolue, sitä enemmän syntyisi käytännön tarvetta haikailla sellaista mahdollisuutta, että miljoonan tai muun rajan ylittävää kannatusta saisi haalia kokoon myös valtioiden rajojen yli. Joku Kristilliset ei Suomen rajojen sisällä yltäisi kovin vakuuttavaan äänestäjien määrään, siinä heräisi kysymys pärjäisivätkö he itsehallintona taloudellisesti, joutumatta heti altavastaajaksi tekemään häntä koipien välissä kompromisseja talousneuvotteluissa isompien itsehallintojen kanssa. Muutama saman aatteen puolue naapurimaista olisi jo isompi kokonaisuus väestöltään, ja vakuuttavamman kokoinen talous johdettavaksi itsehallintona.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Aivan suotta aloitit EU:lla, eiväthän persut ole siellä hädänalaisessa asemassa kun Hakkarainenkin osaa jo käydä vessassa ilman avustajaa.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/284809-perussuoma...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ihan turhaa mälvintää.

Rehellistä puhetta Suomen edunhoitajalta sieltä kaukaa jostain.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ei niinkään turhaa: Hakkaraisen piti mennä englannin kurssille jo päästyään eduskuntaan 2011, mutta peruutti sen. Kansanedustajilla on lisäksi mahdollisuus osallistua kielen opetukseen eduskunnassa istuntokauden aikana, mutta ilmeisesti Hakkarainen aikoo aloittaa opiskelun vasta Brysseliin päästyään.

Käyttäjän PetriRautiainen1 kuva
Petri Rautiainen

Parempi, että vihreät hoitavat omat asiansa ennen kuin alkavat muiden asioita hoitamaan. Varatkaa asioille mukaan pehmeää paperia työvälineeksi.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Minne mahtoi hävitä Topi Rantakiven kommentti alusta? Taisi tapahtua se kuuluisia sanamvapaus, eli eri mieltä olevan poisto?

Itse aloitukaeen liittyen,en käsitä miten synkkämielinen pitää olla että päivittäin töräyttää isoja henkisiä oksennuksia.

Ei päätä eikä häntää, välissä vaan kaikki muut paitsi persut haukutaan.

)))))

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

tämä on tätä intellektuaalista hygieeniaa. Kuten olen sanonut hyväksyn asialliset kommentit. Ja sinäkin Jussi - yritä pinnistää argumentein.)))

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Okei

Tartun tähän:

”Miksei minun ääntäni kuunnella”

No koskas meillä olisi ollut 100% kannatuksen omaava hallitus joka olisi koostunut kaikista eduskuntapuolueista? Miksi persut pitäisi laittaa tässä eriarvoiseen asemaan?

Persut EIVÄT OLLEET eduskuntavaalien suurin puolue, eivätkä edes suurin voittaja, ei lähelläkään.

EU tasolla syyt on selviä; Venäläismielinen liittymä ei ansaitse mitään paikkaa EU:n päätöksenteko elimissä, miksi niin pitäisi olla? Selvät todisteet monesta maasta paljastavat että venäläisellä rahalla rakennetut kampanjat ja venäläismielisyys kansallis ja eurooppamielisyyden sijaan?

))))))))

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kaikki ovat saaneet ja saavat tästä lähtienkin äänestää ID-puolueita. Niillä on 73 meppiä. Mitä helkkarin totalitarismia tai edes poissulkemista tässä on? Puhumme nyt puolueista, joita ruotsidemokraatit ja brittikonservatiivit pitävät liian oikeistolaisina. Missä demokratiassa vajaa kymmenesosa edustajanpaikoista takaa jotenkin automaattisesti lukuisia puheenjohtajuuksia?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Nimenomaan demokratissa. Demokratian edsellytys on että myös vähemmistöt saavat osallistua päätösten valmisteluun vaikka lopullinen poäätös tapahtuiukin enemmistöperiaatteella.
Tämä nykymeno alkaa muistuttaa, ei demokratiaa, vaan enemmistön diktatuuria. Olivatko bolsevikit niitä enemmistöläisiä?
Samoin taisi käydä Saksassa kun Kansallissosialistinen työväenpuolue sai (tai otti vallan). Demokratian ansiosta toki. Mutta sitten kaikki vähemmistöt hiljennettiin, väkisin tai vapaaehtoisesti. Tä'täkömeille EU:n halutaan?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Missä valiokunnassa päätösten valmisteluun saavat osallistua vain puheenjohtajat?

Varmaan muuten tiedät... no, ei odoteta liikoja, mutta varmaan useimmat tietävät, että niin bolshevikit kuin natsitkin olivat kyllä suuria puolueita, mutta eivät lähelläkään enemmistöä kieltäessään muut puolueet. Ja ohjelmaltaan hyvin samanlaisia kuin eräät ID:n ja ECR:n jäsenet ja myös Fidesz.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #31

Natsit pääsivät itse asiassa valtaan juuri siksi, että oikeusvaltiota ja demokratiaa kannattanut enemmistö oli hajallaan. Ei tehdä sitä virhettä enää.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #31
Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Jokisipilä joutaa aivan hyvin takaisin Eurosportiin selostamaan soutukilpailujen kuvaruudussa näkyviä väliaikoja suomeksi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ainakin EU:n johtopaikat jaetaan demokratiaa kunnioittaen ja Euroopan ääntä kuunnellen :)

Huutonaurua !

Risto Laine

Näin on, sitähän ne ovat tuutanneet eetteriin 24h ja vuosi tolkulla :D :D

Risto Laine

Erinomainen kirjoitus Artolta ;)

Jokisipilä: ”En ole varma, mihin tällä pyritään. Siitä olen varma, ettei ihmisten tyytymättömyys etabloituneisiin voimiin ainakaan tätä kautta vähene. Päinvastoin, tämä näyttää demokratian porttien sulkemiselta oman sisäänpääsyn jälkeen”.

Ehdottomasti samaa mieltä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ei kai nyt mihinkään tehtäviin valita henkilöitä, jotka jo etukäteen ovat ilmoittaneet toimivansa yhteisön tai yrityksen kaatamiseksi.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Kuten aiemmin sanoin siitä hiekkalaatikossa melskaamisesta, niin on kovin vaikea vetää mitään johtopäätöksiä, että mitä Rinteen hallitus nyt tekee ja se on ollut vasta vähän aikaa toiminnassa ja lainvalmistelut on jo käynnissä.

Katsotaan sitten, kun on jotain selviä asioita tuloillaan, niin voidaan keskustella niistä. Vihreillä on ollut jotain ilmastonmuutosmarmatusta ja voisi pitää leipälävet kiinni sen hetken aikaa, kun energiaratkaisut on vielä hakusessa.

Pitäähän sen opposition edes muistaa, että mitä edellisessä hallituksessa on tehty. Vedätetty kuntia kikyillä ja ei kompensoitu antamalla rahaa takaisin. Indeksijäädytykset vuodesta toiseen ja on tehty huonoja lainvalmisteluita esim. sen aktiivimallin kanssa, jossa on ongelmia mutta vähät välitettiin ja "korjataan kun katsotaan tarpeelliseksi" kuului ennen selitys.

Mutta niinhän media tekikin, kun oli ihan hallituksen puudelikoirana ihailemassa ja ruokkivaa kättä ei purra, nyt tuntuu olevan opposition kaverina, kun kiljuttiin kuukausitolkulla, että kuinka tuleva hallitus on ihan varmana täystuho ja budjetitkin tiedetään jo etukäteen. Kaikki mihin tämä hallitus koskeekin, on jo heti pilalla. Ei mitään väliä tuloksista tai mitä siinä esitetään, niillä mitään väliä.

Kyllä se hallintarekisterikin oli ihan jees ja pikkuhiluja olivat yritystuet, on ja mitä väliä niistä reppanoista, ketkä kehtaavat pyytää vähän rahaa lisää.

Siksi minusta se tuntui kuin istuisi penkillä ja katselisi hiekkalaatikkoa. Luetko sinä jotain eilispäivän lehtiä kuukauden-parin kuukauden takaa ja laitat sitten otsikoksi vähän samaa kuin mitä media oli harrastanut viimeiset aikansa ennen kesää?

Kyllä pitäisi vähän paussia pitää ja poimia mustikoita kuten minä tänään tein eikä uhriutua, valittaa sananvapaudesta ja sitten poistella kun hihat palaa kuin makkaran luonnonsuoli, kun pitäisi olla paksunahkainen.

Käyttäjän JarmoKanerva1 kuva
Jarmo Kanerva

Arto Luukkanen kirjoittaa:"Toinen hallituksen temppu on ollut ”moraaliposeeraus”. Sitä tehdään nyt ISIS-morsiamissa, Sudan kriisissä ja Maltan pakolaisissa."

Hyvä Arto Luukkanen, voisitteko selventää, kuinka Suomen hallitus ja Sudanin kriisi liittyvät toisiinsa? Pekka Haavisto on neuvottelemassa Sudanin kriisistä EU:n valtuuttamana.

Moraaliposeeraus ISIS-morsiamien kanssa on myös melko vaikeaa. Perussuomalaistenhan täytyy olla tyytyväisiä, että vain puolet Suomen kansasta on valmis ottamaan kyseisellä leirillä olevat lapset takaisin Suomeen. Ei ole todellakaan helppoa pyrkiä keräämään moraalipisteitä tällä asialla. Kuolkoot terroristit ja heidän lapsensa piakkoin pois, ajattelee suomalainen "realisti"!

Ja Maltan pakolaiset... Viisi otetaan vastaan. https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2553983 .

Mutta jos nämä ovat Perussuomalaisten mielestä moraaliposeerausta, niin olkoon niin. Sananvapaus ennen kaikkea. Perustelut sitten ehkä joskus myöhemmin.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@17. Niinpä. Siksi käytin sitä eilisen aamuista kommenttiani Luukkaisen luukutukselle jokseenkin sitä, että heinäkuu tunnetaan mätäkuuna ja mätätä lentänyt tuulettimeen, hiekkalaatikossa kaikilla raajoilla taotaan ja levysoittimeen valunut santaa ja levy soi samaa biisiä.

Jotenkin tuntuu siltä, että Luukkasta sapettaa PS:n pääsemättömyyttä hallitukseen ja koittaa millä keinolla tahansa galluppeihin vaikuttaa, että kaula PS:llä repeäisi korkeammaksi ja sen perusteella pitäisi nykyinen hallitus laittaa vaihtoon?

Luukkaisen Titanicin ja vihreiden pelastusrenkaiden etsintäpartio-vertailua voisi sanoa, että tuli Luukkaiselle vähän liian liian pitkät askeleet ja liukastui banaaninkuoreen, putosi laidan yli ilman pelastusrengasta ja nyt koirauintia pitää nokkansa pinnan yllä, kun mitään uutta ei löydy, mistä lässyttää.

Luukkainen pääsi sitten listalleni, ketkä harjoittavat sensurointia.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Mitä Syyriaan tulee, kyseessä on Syyrian alueella mahdollisesti vakavia rikoksia tehneistä henkilöistä. Näihin henkilöihin tulee jo kansainvälisen lain nojalla soveltaa Syyrian lakeja.

Kysyn: jos nyt ulkomailla rikoksia tehneistä Suomen kansalaisista on tällainen haloo, niin miksi ei samalla tavalla vaadita esimerkiksi Thaimaassa olevien suomalaisten huumediilereiden vapauttamista vankilasta.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Isis vaimoja tai lapsia ei tietääkseni ole tuomittu mistään? Thaimaassa linnassa olevat huumediilerit taas ovat oikeusasteissa tuomittuja.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Virossa ja Ruotsissa edes vaalivoitto ei takaa sitä että pääsee mukaan hallitukseen. Muut puolueet voivat keskenään sopia kieltäytyvänsä yhteistyöstä suurimman puolueen kanssa, rakentaakseen pienemmistä puolueista enemmistöhallituksen. Ei ole laillista takuuta siitä, etteikö sama ajattelu voisi levitä Suomeenkin, jos Perussuomalaiset voittaisi seuraavat eduskuntavaalit. Tuossahan sitä ajatusta jo luonnosteleekin eräs blogisti:

http://valpperi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/278353-bl...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kun spekulointi näyttää kiinnostavan, ehdotan historiantarkastelua: laske, kuinka monien Suomen vaalien jälkeen vuosina 1907–58 suurin puolue ei ole päässyt hallitukseen.

Enemmistö on enemmistö.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Jotenkin epäloogista ARinteen höpötykset .

"Suomel ei ole varaa chillailijoihin ."
Mutta aikoo oikeen kumppaneittensa kanssa lentokoneel tilastojen mukaan todennäköisimpiä chillailijoita rahdata Suomeen merkittävästi lisää .

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Rinteen hallituksessa kannanotot ovat melkein aina ristiriitaista tuotetta. Näin oli jo taakanjakokysymyksissä, kun Lampedusan jaosta Suomen otto-osuus 8 piti olla kertaluonteinen, mutta tulipas oiva tilaisuus ottaa sitten Maltalta 5, joten kertaluoneisuudesta ei ollut tietoakaan. Kuka uskoo Rinteen hallituksen ministerien puheita?

Sama koskee juuri tuota Rinteen chillaus-sanan käyttöä, kun samaan aikaan kuitenkin hallituksen päätöksillä lisätään chillaajien määrää.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kertaluonteinen on kertaluonteinen, ei luo yleistä linjaa. Vähän kuin armahdus. Maltan tapaus oli toinen kerta, mutta tällä kertaa Rinne totesi, että tähän tulee stoppi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #26

Minkälainen se stoppi onkaan, kun Rinne on neuvotteluun valmistautunut jäsenmaiden taakanjaosta odottaen, että väh. 20 jäsenmaata tulee mukaan? Rinne siis on jatkamassa vanhaa käytäntöä muutoinkin ja samalla annetaan se Rinteen mainitsema myötämielinen signaali ihmiskauppiaille ja muille rikollisille tahoille, jotka tätä bisnestä ylläpitävät turvapaikkaa hakevien kustannuksella. Turvapaikkaa hakevien, joista taitaa suurin osa olla vain hakemassa parempaa elintasoa, eikä siten kansainvälisten sopimusten mukaan oikeutettuja turvapaikkaan.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Koko kirjoitus on uskomattoman laiska. Eihän siinä oikestaan sanota mitään. Kiintoisaa on vain tämä:

"Antti Rinteen hallitusta voi pitää hyvänä esimerkkinä siitä miten itse järjestelmän legitiimisyyttä ei kunnioiteta – vaan että sitä nakerretaan oman vallanhimon takia"

Arto on siis todellakin omassa "asemassaan" kertomassa meille, mikä on oikeutettua ja mikä ei. Kiintoisaa.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Pysyy se pinnalla vaikka keikuttaisitkin... painolasti nääs pitää paatin vakaana ;)

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@32. Paatti pysyy vakaana, kun hallitus korjailee särkynyttä korkkia ja sitten kun se on kunnossa, niin Sipilä-korkki siihen laivan pohjalle kiinni.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset