Arto Luukkanen

Syvätyperyyden aika - sensuuri iski)))

HUOMIO: UUDEN SUOMEN SENSUURI ISKI. MINUN PITÄÄ PIENENTÄÄ TIMO VIHAVAISEN BLOGIN SITAATTIA. TAI SAAN VAROITUKSEN tai blogi poistetaan.

hyvä toimittaja Huusko!)))) yrittäkää löytää se journalisti sieltä jostain siielun sisältä)))

Lyhennän sitä sitaattia. Nyt se on lyhyempi.

**

Ihmiskunnan syvien älyllisten ja moraalisten lankeemusten keskellä pilkahtaa joskus toivon säteitä.

Silloin kun turpea hälinä, invisition pöyhkä ja tyhjä kalkatus sammuttavat kaiken älyllisen - juuri silloin on hyvä kuunnella järjen ääntä.  

Eräs tällainen puheenvuoro oli professori TImo VIhavaisen blogi viime perjantailta.

Sen nimi on tyhjentävä: "Syvätyperyyden paluu".

Lainaan sitä nyt tässä sangen vähän: (http://timo-vihavainen.blogspot.com/2019/08/syvatyperyyden-paluu.html).

**

"....Nyt asia näyttää kääntyneen päälaelleen. Kuten hevoset synnyttävät rattaita ja kadut autoja, synnyttää vihapuhe julkisten intellektuelliemme mielestä vihatekoja ja ne taas kuuluvat suurimpiin esteisiin matkalla utopiaan, jossa kaikilla on kivaa.

Herättää huomiota, että meilläkin tässä juuri niin yksiäänisesti kohkattiin nimenomaan vihapuheen olevan joukkoampumisten syynä. Olisi voinut kuvitella, että tällaisten johtopäätösten tekijällä on edes jotakin perusteita idealle, jota hän suuriäänisesti esittää.

Ikävä kyllä, edes yritystä siihen suuntaan ei ollut havaittavissa.

Kun kerran Suomessa ollaan, olisi voinut aloittaa ihan kotimaisten joukkoampumistemme tulkitsemisesta.

Millainen vihapuhe siis aiheutti sen, että kaksi nuorta miestä ampui koulutovereitaan? Entä millaista puhetta oli sen taustalla, että yksi kemian opiskelija räjäytti pommin Myyrmannissa?

Mikä oli se mekanismi, joka näissä tapauksissa muutti puheen teoksi? Olisiko asia voitu estää, mikäli puhumista olisi aikoinaan ajoissa rajoitettu?

Kysymyksiä löytyy, edes yrityksiä vastauksiksi ei sen sijaan ole ollut näkyvissä. Sen sijaan on pyöritelty abstraktia termiä ja siirrytty sen avulla ketterästi asiasta A asiaan B, jolla ei ole mitään tekemistä asian A kanssa. Vain molempien sijoittaminen saman löyhän ja lähes rannattoman yleiskäsitteen piiriin mahdollistaa moisen älyllisen salto mortalen.

Valitettavasti kyseessä on uusi normaali ja minun mielestäni tämä kehitys edustaa ajattelun rappiota.

Asia voidaan kyllä rinnastaa johonkin 1970-luvun imperialisminvastaisuuteen ja sen yhteydessä esiintyneeseen tapaan käyttää käsitteitä.

Minusta nykytilanne on kuitenkin pahempi. Se ajattelun primitiivisyys, joka nykyisin tuodaan aivan estottomasti julki arvovaltaisiksikin pyrkivillä forumeilla, on pahempaa kuin peräkylän naisosastojen aikoinaan tehtailemat julkilausumat.  Ehkä voitaisiin puhua syvätyperyydestä.

Kyseessä on yhäkin aika pitkälti tuo sama politisoitunut tapa vapautua ajattelemasta ja turvautua sen sijaan tyhjiin kliseisiin. Melkoisessa määrin kyse näyttää olevan aivan tahallisesta kyynisyydestä. Politiikassahan on nykyään yleisen näkemyksen mukaan kaikki sallittua, jos se vain toimii tai niin ainakin uskotaan....Ehkä meidän olisi ryhdyttävä vuosittain valitsemaan toimittaja, joka ansaitsee tämän kunnianimen? Ehdokkaista ei nykyään ole puutetta.

**

Median olisi hyvä miettiä edellä kirjoitettua. 

Moraalinen ja älyllinen kompassimme näyttää olevan hukassa.

EIkä ihme. Myös meidän viherhallituksemme tie on sumuinen.

Tätä tervehöyry "Suomea" johtaa nyt kapteeni Antti, joka on sitä mieltä, että Afrikan asiat ovat kaikkein tärkeimpiä. Perämies Pekka on taas innoissaan Sudanin asioiden haaroista, Puosu Marialle kaikkein tärkein yleiseen turvallisuuteen liittyvä asia on, että ISIS-morsiammet saadaan tänne. Tervahöyryn loput viskaalit harrastavat kaikkea muuta kuin paatin ja se matkustajien asioita.

Timon ääni toimi nyt kompassina. Tervahöyry olisi vielä mahdollista pelastaa. 

Muuten joudumme syvätyperyyden Niagaraan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

Lainaat osan blogista vai koko blogin? Lainaan minäkin, alustan keskusteluohjetta, jossa sanotaan: "Älä käytä ylipitkiä lainauksia."

Markku Hatakka

Koskeeko blogikirjoitusta vai KOMMENTTIA?
Oliko liian pitkä teksti Sinulle?
Ja Sinun kommenttisi itse asiaan on mikä?

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

#3 Ihanko tosissaan meinaat, että oman blogitekstin voi luoda siten, että siitä lähes kaikki on suoraan toisen blogitekstiä? Ja ei, lähteen laittaminen ei vaikuta asiaan.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Herättää huomiota, että meilläkin tässä juuri niin yksiäänisesti kohkattiin nimenomaan vihapuheen olevan joukkoampumisten syynä. Olisi voinut kuvitella, että tällaisten johtopäätösten tekijällä on edes jotakin perusteita idealle, jota hän suuriäänisesti esittää.
.........................

Miksi te persut kohkaatte sitten niin kovasti muslimien vihasaarnoista jos niillä ei ole mitään vaikutusta?

Markku Hatakka

Muslimit saavat, mielestäni, vihasaarnata ihan vapaasti ... omissa maissaan!
Peittää naisensa Muumilaakso Mörkö -kaavuilla, pitää perjantaisin pyhäpäivää, pyllistellä viisi kertaa päivässä, kivittää Saatanaa ja homoja ja aviorikkojia, jne -- omissa islamille pyhitetyissö valtioissaan.

Markku Hatakka

On tuo professori Vihavainen aivan ylivoimainen sanankäyttäjä ja looginen ajattelija.
Tällaisia älykköjä Suomi tarvitsee, kuten myös tohtori Halla-ahon säkenöivää logiikkaa!

"Don’t you see that the whole aim of Newspeak is to narrow the range of thought? In the end we shall make thoughtcrime literally impossible, because there will be no words in which to express it.”
― George Orwell, 1984

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Vihapuhe ja vihateot syntyvät samasta lähteestä: nuoret (lähinnä miehet) näkevät toivottomaksi löytää paikkansa yhteiskunnassa --> eivät hyväksy yhteiskunnan elämänmalleja ja elamänkaaritarinoita --> syrjäytyminen ja viha --> uudet roolimallit ja toiminta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Enpä olisi itse tuosta mielipiteestäsi ihan samaa mieltä. Itse laitan suurimmaksi syylliseksi vihatekoihin ja muihinkin rikoksiin mainonnan (medioiden uutisoinnin), vihaa ja sotaa pursuavien nettipelien merkityksen. Mitäs tämän päivän nuoriso eniten harrastaa? Aivan, ovat nettipelien ja raakuuksia esittävien elokuvien parissa. Myös meillä YLE esittää erilaisia elokuvia, joista voi hyvin saada esimerkkiä vihateoilleen.

Tokikaan en kiellä kokonaan sitäkään, että osittain saataa joku "heikkohermoinen" saada kimmokkeen vihateolle jonkun harjoittamasta jatkuvasta vihapuheesta, jota tälläkin alustalla esiintyy päivittäin. Esiintyy sillä tavalla, että syytellään muita tahoja, vaikka itse tuohon vihapuheeseen syyllistytään. Tässä olisi paljon tehtävää myös alustan ylläpidolla, mikäli tällainen käytös kitketään pois.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@8. Enemmän katsoisin medioiden tahallisen syyllistämisen kohderyhmiin, joka tulisi nopeasti lopettaa, koska ne ryhmät kun eivät pysty vaikuttamaan takaisin mediaan päin, että nyt loppu tuollaiset syyllistämiskirjoitukset.

Mitä tulee nettipeleihin tai raakoihin elokuviin, niin se on kumottu aikoja sitten, että niillä muka olisi vaikutusta. Minä olen harrastanut sitä jo pienestä saakka aina tähän päivään asti. Minusta mitenkään tullut sadistista, psykoottista joukkoteurastajaa.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Tästä tuli mieleen yksi kirja joka on aina pitänyt lukea mutta jotenkin jäänyt lukematta Arthur Schopenhauerin Eristische Dialektik: Die Kunst, Recht zu behalten. Jo Antiikissa Platon (Sokrates) väitteli teoksissaan sofisteja, viisastelijoita, vastaan. Nykyään mikään ei ole muuttunut vaan väittelyä todellakin käydään antiikin aikojen yleiskäsitteiden voimalla jotka tiputettaessa reaalimaailman tasolle saa näyttämään miltä vain tahtoo. Mutta aivan samoin voi yleiskäsitteiden onttouden näyttää absurdoida:

-Ilmasto lämpenee, maailma tuhoutuu, jollei Jaska ala syömään hyttysiä.
-Marssilaiset hyökkäävät, jollei Jaska ala syömään hyttysiä.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

"Suomea" johtaa nyt kapteeni Antti, joka on sitä mieltä, että Afrikan asiat ovat kaikkein tärkeimpiä. Perämies Pekka on taas innoissaan Sudanin asioiden haaroista, Puosu Marialle kaikkein tärkein yleiseen turvallisuuteen liittyvä asia on, että ISIS-morsiammet saadaan tänne".

Viha ja vihapuheet sikiävät näistä kärjistetyistä paska- ja ivapuheista, joita sinäkin synnytät. . Pitäisi muistaa, että kun osoitat sormella toista, osoittaa neljä sormeasi sinua. Voisitko ystävällisesti todistella perusteluineen nuo blogisi loppukappaleessa olevat väitteesi tosiksi?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Ilkka. Hehän itse ovat todenneet asioiden olevan tässä järjestyksessä. Ei siinä ole mitään ivaa. Asiat vain todetaan. Viittaan heidän omiin lausumiinsa.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Ei, vaan poimit "perustyperästi" perustyperiin vetoavan yhden lauseen ikäänkuin se olisi kokonaisuus. Populistista harhaanjohtamista.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Tulkintasi on väärä. Kriittisen ajattelun pitää perustua perusteltaviin argumentteihin. Tässä niitä on. Sinun ongelmasi on kognitiivinen dissonanssi.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Minun ongelmani on nyt se, että et suostu tai kykene perustelemaan esim väitettäsi "Suomea" johtaa nyt kapteeni Antti, joka on sitä mieltä, että Afrikan asiat ovat kaikkein tärkeimpiä".

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman
Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Rinne on tuossa kyllä oikeassa, että Afrikka on kohtalonkysymys koko Euroopalle. Typerintä tässä nyt olisi pään pensaaseen työntäminen tai tyytyminen Hakkaraisittain Taivaan Isän sääntelyyn luottamiseen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Professori Vihavainen kirjoitti aikanaan hyviä kirjoja suomettumisesta, mutta nettiaikaan hän ei näköjään pääse millään kiinni. El Pason ja Christchurchin joukkomurhaajat käyttivät nettiä levittämään äärioikeistolaista sanomaansa, niin myös kai tämä Norjan uusi ampuja.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Pitäisikö netti sitten sulkea, jotta vihapuhe lakkaisi olemasta? Ei taida onnistua. Kaikella viime aikaisella scheissella on yhteistä globaalin maailman interwebs, huomiohuoraaminen. Kyllä se Allah näkee kaulojen katkomisen ilman videoiden laittamista nettiin, natsin tappamisen streamaaminen oli kyllä huikein esimerkki tästä. Vaikea tietysti määritellä kuinka suuressa osassa tämä 15 minuutin julkisuuden kaipuu ties missä keisissä on.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Afrikka tulee olemaan yksi kohtalokysymyksista" toteaa Rinne. Asiahan on juuri noin, mikäli emme halua kansanvaellusta jossa miljoonat afrikkalaiset lähtevät kohti Eurooppaa kelvottomien elinolosuhteiden vuoksi. Onko persuilta kyky globaaliin ajatteluun täysin hukassa, vai mistä kenkä puristaa.

Käyttäjän bamzzz911 kuva
Sebastian Hirmuinen

Kyllä he tietävät että jos asialle ei tehdä mitään niin esimerkiksi tänne tulee paljon ns "ilmasto pakolaisia" kymmenen vuoden kuluttua.

Mutta jos ei tehdä asialle mitään niin sitten persut huutaa että tulevat Afrikasta meidän sossumassien taikka naisten perään ja vaalivoitto on taattu joten miksi sille tekis mitään.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Niin se tietenkin on, mutta nyt Rinne haluaa ainoastaan rahoittaa ja kehittää al Qaidan toimintaa, joka ajaa ihmisiä Afrikasta Eurooppaan ja jää itse mellastamaan paikan päälle.

Ennen kehitysavun toimittamista Suomenkin olisi lähetettävä omia sotilaitaan EI2-joukkojen mukana huolehtimaan, että terroristien toiminta estetään.

Ei ole perusteita olla lähettämättä apua, jos Virollakin on antaa voimavaroja Malin rauhoittamiseksi vallassa olevan demokraattisesti valitun siviilihallituksen pyydettyä apua.

Ei Afrikka kaipaa rahaa, vaan järjestystä!

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

En ymmärtänyt riviäkään tuosta Vihavaisen kirjoituksesta.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

I rest my case))))) rehellistä)))

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen
Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Vai ovatko ne jo poistuneet ?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Varmuuden vuoksi :

Jenkit pois Vietnamista !

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Median vastuu esim. joukkoampumisissa on todella suuri. Psykologiassa tunnetaan jäljittelyn merkitys.
Suomalainen media veivaa päiväkausia hirmutekojen yksityiskohdilla mikä ei varmasti jää huomaamatta niiltä, jotka haluavat saada nimeä. Jokaisen mässäilyn jälkeen minua ainakin jännittää, missä koulussa tai ostoskeskuksessa joku Simo-Miisa yrittää pääsyä median ykköspuheenaiheeksi.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Ankkapuhetta kuulen tavallisen maisterin suusta muutaman ruotsinkielen sanan tapailuna viestiksi "vähemmistölle/eliitille joka puhuu spontaanisti muiden puolesta pitäen asemaansa itsestäänselvyytenä koska jumala on määrännyt heidät hoitamaan hallitustehtäviä".

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Luin tänään Kanava-lehteä. Siinä Anssi Ylirönni kirjoittaa kohtuudesta ja sen puutteesta. Hän on siteerannut muutamia ajattelijoita mm.ssa Aleksandr Solženitsyn, Aristoteles, Durkheim, William James ja Gandhi

Gandhi sanoo, että itsehillinnän puute saa ihmiset käyttäytymään jopa pikkulapsia hölmömmin. Gandhin mukaan hengen köyhyys on pahinta köyhyyttä. Mielestäni me elämme tällä hetkellä henkisesti köyhää aikakautta. Materialismi on voittanut ja henkiset hyveet ovat unohtuneet. Ihmisiä tavallaan tahallaan ajetaan vastakkaisiin leireihin - kilpailu on kovaa ja yhteiskuntamme tarvitsee tyytymättömiä ihmisiä, jotta kulutus/kilpailu pysyy ennallaan ja mieluiten kasvaa ikiliikkujan tavoin. Tällaisessa maailmassa ei ehdi ajatella ja siksi ajattelumme köyhtyy.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Rkp:n eduskuntaryhmän pj. Anders Adlercreutz haluaa Kirkkonummen Sanomien mukaan lisätä ei-lukuaineiden osuutta kouluopetuksessa. Enemmän liikuntaa, kotitaloutta ja käsitöitä.

Kuulostaa järkevältä, ihminen pitää ymmärtää kokonaisena, eikä ulkoa pänttäävänä lukukoneena. Pois koneen näköisyydestä inhimillisyyteen. Elintilaa (lebensraum) ympäristön kustannuksella haalivan tilalle elinvoimainen yksilö.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Luulen, että ”vihateot” ovat monasti isommin henkisesti häiriintyneiden ihmisten tekosia. Saattaa niihin toki vaikuttaa esimerkiksi Yhdysvaltain presidentin tai vaikka Perussuomalaisten puheenpohtajan ex- tai nykyiset mielipiteetkin.

Mutta se, mistä ei niinkään puhuta ja haluta ymmärtää on se, että hyvin monet ihmiset ovat turhautuneita ja vihaisia siitä, että heidän mielestään päättäjät mukaan lukien mediakin, esittävät tai hoitavat monia asioita epäoikeudenmukaisesti.

Vielä kun heidän kiukkuaan ja vihaisuuttaan pyritään vähättelemään ja suitsimaan sekä ei haluta ottaa heitäkin keskusteluun ja päätöksentekoon mukaan, kasvaa ehkä oikea viha, joka voi johtaa dramaattisiin tapahtumiin...

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#32
Mutta se, mistä ei niinkään puhuta ja haluta ymmärtää on se, että hyvin monet ihmiset ovat turhautuneita ja vihaisia siitä, että heidän mielestään päättäjät mukaan lukien mediakin, esittävät tai hoitavat monia asioita epäoikeudenmukaisesti.

Vielä kun heidän kiukkuaan ja vihaisuuttaan pyritään vähättelemään ja suitsimaan...
...............................

Mitäs ehdotat lääkkeeksi?

Halla-Aho diktaattoriksi, persut ainoaksi lailliseksi puolueeksi ja OikeaMedia hoitaa journalismin?

Sitten ei olisi enää kukaan vihainen eikä kiukkuinen ja totuus raikuisi?

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Johan esität outoja!
Minä tarkoitin, että demokratiassamme olisi hyvä kuulla kaikkia kansalaisia rakentavalla tavalla ja pyrkiä ottamaan myös asioista eri mieltä olevat keskusteluun ja ratkaisujen suunnitteluun mukaan.
Sitä dialogia ja kiukkuisten osallistamista ei rakenneta mielestäni sillä, että ”järkevä” ihminen toteaa, että 20% Suomen kansasta on syvätyperiä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Gallupeissa syvätyperyyden kannatus lähestyy 20%:a.

Käyttäjän SamiSaxelin kuva
Sami Saxelin

Totta viime gallupissa sekä demarit että vihreät nostivat kannatustaan.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Arto. Pidin. Ne esivanhempamme: "ketkä ovat Jumalan armosta ja voimalla tätä maata rakastaneet ja rakentaneet"; veivät aikanaan; ensin itse saatuaan: kiitollisina Evankeliumia Afrikkaankin, (Rautaset y.n.m.). Nyt täältä vievät toisen herran palvelijat; edellämainittujen; Jeesukseen uskovien "taskuista", vievien rakastamaa mammonaa Afrikkaan. Jumalan Sanaa he eivät pysty, eivätkä pidä tarpeellisena viedä. Me ihmiset emme kuitenkaan elä pelkällä leivällä. "Vientiherrahan" heillä on, varas ja valehtelija: pää perkele. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Matti Koskelainen

Kiitos hyvästä tiivistyksestä Luukkanen :)

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Arto. Kiva. Siunaten, Lasse.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Alkoiko syvätyperyyden aika sen jälkeen, kun professori Vihavainen jäi eläkkeelle?

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

"sensuuri iski)))"

Blogisti rikkoo keskusteluohjeita kopioimalla ylipitkän lainauksen ja alkaa urputtaa, kun lainausta kehotetaan lyhentämään. Ei anna kovin hyvää kuvaa blogistista.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@44. Kun kokosin oman blogiini erilaisia kiinnostavia tapauksia liittyen pohjustukseeni vammaisten palveluiden kilpailuttamisen lopettamisesta.

Pyrin lyhyesti lainaamaan pari pätkää ja loput oli linkin takana kokonaan luettavaksi, lopussa en koko YK:n vammaissopimuksen direktiiviä ladellut vaan poiminut muutaman tärkeitä huomioita direktiiveistä ja loput olivat nekin linkin takana kokonaan luettavana.

Ihan sen takia, kun katsoin mitä US:n säännöt kertovat.

On nykyisissä foorumeissa laitettu lyhennettyä ja jota klikkaamalla saa pidemmän. Tässä alustassa se ei vain ole mahdollista.

Tuntuu nyt siltä, että taas katsellaan penkillä, kun toiset kiukutellen takovat kaikkia raajoja lasten hiekkalaatikossa ja uhriudutaan, kun ei ole lukenut sääntöjä.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

#45. Lieneekö blogisti tahallaan laittanut niin pitkän lainauksen, että saa taas uhriutua sydämensä kyllyydestä, kun asiasta hänelle huomautetaan.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kulttuurihegemoniakriitikot (it.) kehottavat paikallisia löytämään kunkin kansan omasta kielestä ilmaisun kuhunkin tarpeeseen, eikö siis "hyödyllistä idioottia" kuvaamampaa olisikin puhua "yllytyshullusta"?

Yle:n toimittajan https://yle.fi/uutiset/3-10846720 selvityksestä ilmenee Hussein Al-Taee'n (sd.) olevan Irakin suurlahettiläänä Puolassa toimivan ammattipoliitikon poika, aikaisemmin on kerrottu presidentin mies Pentti Arajärven Hgin apulaiskaupunginjohtajaksi junaileman Nasima Razmyarin (sd.) olevan Afganistanin kommunistipuolueen aktiivina kunnostautuneen Moskovan suurlähettilään tytär.

CMI ratkomassa suuomalaisuuden kriisejä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Kyllähän Husu vähän liioitteli kun sanoi että kaikki persut on rasisteja. Vain vajaa puolet niistä on. Ne loput on ilmastodenialisteja tai muuten vain kuutamolla eikä edes tiedä mitä rasismi tarkoittaa. Näinhän se poliisille Hususta ilmoituksen tehnyt neverheard kummallispoliitikko aamu-TV:ssä sanoi. En tiedä kumpi heistä sanoi persuista ilkeämmin ja osuvammin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset