*

Arto Luukkanen

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 45 min 51 s sitten

Hallitus peruu vain vuoden vanhat ARA-asuntojen tulorajat: ”Ilmeni monenlaisia ongelmia”

3 tuntia 47 min ago

Hallitus on päättänyt perua päätöksen valtion tukemien ARA-vuokra-asuntojen tulorajoista vain noin vuoden voimassaolon jälkeen. Asiasta on kertonut tiistaina muun muassa Rakennuslehti.

Ympäristö- ja asuntoministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) kertoo asiasta Twitterissä julkaisemallaan videolla (nähtävissä alla). Hänen mukaansa ARA-asunnoissa ”luovutaan mekaanisten, absoluuttisten tulorajojen käytöstä”.

Hävittäjäkisa käynnissä Euroopassa – Tutkija: Naapureiden F-35-päätökset vaikuttanevat Suomeen

4 tuntia 52 min ago

Suomen puolustusministeriö valmistautuu lähettämään tarjouspyynnön viidelle eri hävittäjätoimittajalle niin kutsutussa HX-hankkeessa. Suomi ei ole Euroopassa hävittäjähankintojensa kanssa yksin liikkeellä.

Belgia valmistautuu tekemään päätöksen jo tänä vuonna ja Saksa samoihin aikoihin kuin Suomikin, eli viimeistään vuonna 2021. Myös Puola ja Sveitsi ovat käynnistämässä hankintoja.

Britannia, Hollanti, Italia, Norja ja Tanska ovat viime vuosina päätyneet jo amerikkalaiskoneeseen, Lockheed Martinin F-35:een, jota Suomellekin on tarjottu.

STT: Yliopisto selvittää väitettä plagioinnista Laura Huhtasaaren gradussa

7 tuntia 5 min ago

Jyväskylän yliopisto on ottanut tarkasteluun väitteen plagioinnista presidenttiehdokas Laura Huhtasaaren (ps.) gradussa. Asiasta kertoo Yleisradio STT:n tietoihin perustuen.

Ruotsi lähettää 17-vuotiaan suurlupauksen olympialaisiin

7 tuntia 41 min ago

Ruotsin jääkiekkoliitto tiedotti tiistaina pelaajavalinnoista Etelä-Korean Pyeongchangiin matkaavaan olympiajoukkueeseen. Ruotsilla on yli 80 pelaajaa NHL:ssä. Jos NHL olisi päästänyt pelaajansa kisoihin, olisi Ruotsi saanut jalkeille todella kovan ryhmän.

Pyeongchangissa Ruotsi on Euroopan ammattilaisillaankin yksi suosikeista. Joukkueen kaikilla maalivahdeilla ja useilla kenttäpelaajillakin on NHL-kokemusta. Hyökkääjä Viktor Stålberg voitti Chicago Blackhawksissa 2013 Stanley Cupin.

Laura Huhtasaaren gradusta nousi äläkkä – plagiointisyytös kuohuttaa

7 tuntia 49 min ago

Presidentinvaalikeskusteluun tupsahti tiistaina väite perussuomalaisten ehdokkaan Laura Huhtasaaren pro gradu -opinnäytetyöhön sisältyvästä plagioinnista. Huhtasaari ja perussuomalaiset kiistävät väitteen perättömänä, mutta Huhtasaaren gradu näyttää kiistatta sisältävän muutamia muista opinnäytteistä suoraan kopioituja tekstinkappaleita, jotka on lähteytetty puutteellisesti.

Saako Lauri Markkasta hehkuttaa? Teki NBA:ssa uuden ennätyksen

12 tuntia 7 min ago

Lauri Markkasen edustama Chicago Bulls pysäytti Miami Heatin voittoputken koripalloliiga NBA:ssa maanantaina. Seitsemän edellistä otteluaan voittanut Miami taipui Chicagossa 111-119.

Markkanen pelasi 30 minuuttia ja teki 17 pistettä. Suomalaistulokas tilastoi lisäksi yhdeksän levypalloa, kolme syöttöä ja yhden riiston.

- Tulimme aggressiivisesti peliin. Tiesimme, että vastustaja on voittoputkessa, joten pelasimme kovaa ja epäitsekkäästi kuten aina, Markkanen kommentoi Koripalloliiton tiedogteessa.

Helsinki päättää ehkäisystä – kokoomuslainen hämmentyi: ”Miksi veronmaksajien pitää kustantaa seksi parisuhteessa?”

12 tuntia 14 min ago

Helsingin kaupunginvaltuusto päättää huomenna aloitteesta, joka takaisi alle 25-vuotiaille helsinkiläisille ilmaisen ehkäisyn. Valtuutettu Terhi Koulumies (kok.) lyttää Reetta Vanhasen (vihr.) ja 45 muun valtuutetun aloitteen.

Teemu Laajasalon luottokorttikohu: Professori suivaantui nyt Johanna Korhoseen – ”Likaista jälkipeliä”

12 tuntia 22 min ago

Kirkkopolitiikassa vaikuttanut sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo ilmoittaa, ettei hän aio osallistua enää samoille vaalilistoille Helsingin piispa Teemu Laajasalon talousepäselvyyksiä tutkineen Johanna Korhosen kanssa.

Hiilamo syyttää Korhosta likaisesta jälkipelistä piispanvaalissa. Hiilamo ja Korhonen ovat toimineet kirkon piirissä liberaalissa Tulkaa kaikki -liikkeessä.

Professorin lyttäämä laki kaatuu – tilalle iso uudistus: Tulee pian eduskuntaan

14 tuntia 15 min ago

Valtiovarainministeriö asetti viime viikolla tiimin ja ohjausryhmän, joka valmistelee uutta tiedonhallintalakia julkiseen hallintoon, kertoo Tivi.

Tavoitteena on keskittää yhteen yleislakiin kaikki julkisen hallinnon tiedonhallintaa koskevat säännökset. Siihen kootaan sääntelyä julkisuuslaista, arkistolaista ja tietohallintolaista, joista kaksi viimeistä kumottaisiin uudistetuilla säännöksillä. Tietohallintolaki tuli voimaan syyskuussa 2011.

Kokoomuslainen pettyi hallitukseen: ”Aktiivimalli on pintaraapaisu – ongelmat syvemmällä”

15 tuntia 32 min ago

Kansanedustaja Elina Lepomäki olisi toivonut hallitukselta kunnianhimoisempaa työttömyysturvan uudistusta, kertoo Talouselämä.

Lepomäki näkee hieman aihetta työttömyysturvan aktiivimallin kritiikille, jota on saatu alkuvuodesta laajasti. Hän ei pidä hyvänä, että aktiivimalli tehdään tilanteessa, jossa työmarkkinoita ei ole vapautettu eikä sosiaaliturvaa muuten uudistettu.

NHL:n boikotti nosti Tshekin jopa kultasuosikiksi

15.1.2018 22:44

Tshekki julkisti maanantaina miesten jääkiekkojoukkueensa helmikuussa järjestettäviin Pyeongchangin olympiakisoihin. Tshekin pelaajakehitys on pudonnut viimeisen vuosikymmenen aikana maailman suurten jääkiekkomaiden kyydistä, mutta olympiaturnauksessa Tshekki lukeutuu suurimpiin suosikkeihin.

NHL ei päästä pelaajiaan olympiakisoihin, mistä Tshekki erityisesti hyötyy. Jos NHL olisi ollut mukana, olisi Tshekki lähtenyt olympialaisiin haastajan asemassa, jonka mahdollisuuksia ei olisi pidetty kovinkaan korkeina.

Arvio: Tämän takia Pekka Haavisto -ilmiö ei toistu – ”Tärkeintä on estää ’väärän’ ehdokkaan valinta”

15.1.2018 20:05

Pekka Haavisto -ilmiö ei toistu nyt käytävissä presidentinvaaleissa, koska tällä kertaa Haavistoon mieltyneiden äänestäjien tärkein motiivi on estää ”väärien” ehdokkaiden valinta. Näin arvioi Yhteiskuntapolitiikka-lehden entinen päätoimittaja Matti Virtanen lehden blogissaan.

Hän katsoo, että vuoden 2012 vaalien Haavisto-ilmiön takana oli osaltaan vihervasemmiston vastareaktio vuoden 2011 perussuomalaiseen jytkyyn.

Pekka Haavistolla 234 000 €:n kampanja – konsulttiyhtiöltä iso potti

15.1.2018 19:50

Vihreiden presidenttiehdokkaan Pekka Haaviston vaalibudjetti on ennakkoilmoituksen mukaan noin 234 000 euroa. Haavisto julkaisi Matti Vanhasen tavoin ennakkoilmoituksensa tänään maanantaina.

Haaviston kampanjan rahoituksesta noin 125 000 euroa on peräisin Vihreältä liitolta tai puolueyhdistyksiltä. Yritysten tukea on 25 000 euroa, mikä koostuu kokonaisuudessaan liikkeenjohdon konsultointia tekevän Hjärnbruket Ab Oy:n rahasta.

Aktiivimalli: Kokoomuslainen piikittelee Touko Aallon sanoista vuonna 2016 – ”Hallitus on toiminut juuri kuten Aalto toivoi”

15.1.2018 19:22

Kokoomuksen kansanedustaja Harri Jaskari tulkitsee hallituksen toteuttaneen aktiivimallillaan oppositiojohtaja Touko Aallon (vihr.) vanhan toiveen.

Pieniä ydinvoimaloita suomalaiskaupunkeihin? Moni kunta selvittää jo

15.1.2018 18:43

Ajatus omasta pienestä ydinvoimalasta kiinnostaa suomalaiskuntia. Ainakin Espoo, Helsinki, Kirkkonummi ja Nurmijärvi selvittävät mahdollisuutta oman pienreaktorin käyttöönottoon, kertoo Tekniikka&Talous.

Länsimetrosta tuli ”koettelemus” – Espoo haluaa vaihtoehdot tiskiin pikavauhtia

15.1.2018 17:29

Espoon kaupunginhallitus käynnistää valmistelun länsimetron liityntäliikenteessä havaittujen ongelmien korjaamiseksi yhdessä Helsingin seudun liikenteen (HSL:n) kanssa. Kaupunginhallitus antoi Espoon tekniselle ja ympäristötoimelle ja HSL:lle valmistelukehotuksen korjaavien toimenpiteiden valmistelemiseksi.

Kokoomuksen Espoon valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Jaana Jalonen kertoo Uudelle Suomelle, että vastausta toivotaan jo ensi viikoksi. Hän myöntää, että linjastomuutokset ovat olleet monille ”koettelemus”.

KRP:n kotietsintä oli HS:n toimittajan mukaan laiton – Lakimies: Poliisin perustelulla ”ei mitään merkitystä”

15.1.2018 16:30

Helsingin Sanomien tietovuotojutun takia kotietsinnän kohteeksi joutunut toimittaja Laura Halminen on riitauttanut erityisen kotietsinnän Helsingin käräjäoikeudessa. Laura Halmisen asianajaja Kai Kotiranta kertoo riitauttamisen ydinperusteet.

Helsingin Sanomille vuodettiin salaisia asiakirjoja, joiden perusteella julkaistiin paljastusjuttu Tikkakosken Viestikoekeskuksesta joulun alla. Poliisi tutkii tapausta nimikkeillä turvallisuussalaisuuden paljastaminen ja virkasalaisuuden rikkominen.

EM-koris oli Suomessa menestys, kannattaa järjestää uudelleen

15.1.2018 15:11

Helsingissä viime syyskuussa järjestetty koripallon EM-kisojen alkulohko tuotti taloudellisesti voittoa niin Koripalloliitolle kuin Helsingin talousalueelle. Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) teettämän tutkimuksen mukaan EM-kisat toivat Helsinkiin 41,3 miljoonan euron suuruisen vaikutuksen.

Lisäksi kisat generoivat tutkimuksen mukaan kaksi miljoonaa euroa muualle Suomeen. Kisoista eniten hyötyivät hotelli- ja ravintola-alat, joilta molemmilta ostettiin tutkimuksen mukaan 12,4 miljoonalla eurolla. Vähittäistavarakauppa oli listauksen kolmas 6,1 miljoonalla eurolla.

”Olen tehnyt arviointivirheitä ja ollut huolimaton” – Piispa Laajasalo kommentoi poliisin selvitystä

15.1.2018 14:42

Helsingin piispa Teemu Laajasalo on kommentoinut tiedotteessaan selvityksiä, joita on käynnistetty hänen rahankäytöstään edellisessä virassaan.

Matti Vanhasen vaalibudjetti julki – puolueelta jättituki

15.1.2018 13:50

Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen on julkistanut ennakkoilmoituksen presidentinvaalien rahoituksestaan. Vanhasen vaalibudjetti on 550 000 euroa.

Presidenttiehdokas Vanhasen vaalikampanjan rahoittaa käytännössä keskustapuolue, joka on antanut kampanjaan 485 000 euroa. Yksihenkilöiltä Vanhanen saa tukea yhteensä 10 000 euroa ja yrityksiltä kaikkiaan 50 000 euroa. Yksittäisten yritys- tai henkilölahjoittajien nimiä ei juuri julkisteta, sillä ne jäävät yhtä lukuun ottamatta alle 1500 euron ilmoitusrajan.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset