Arto Luukkanen

2019 eduskuntavaalit

Rinteen vaalitentti – varovaista mutta järkevää varovaisuutta

Antti Rinteen vaalitentti Ylellä 25.3.2019 oli aika mitäänsanomaton. Rinne koetti viimeiseen saakka välttää täsmällisiä lupauksia, kun toimittajat penäsivät häneltä lukuja, että kuinka paljon SDP:n lupaamat lisämenot maksavat, kuinka paljon alle 1400 euroa kuussa saavien eläkeläisten eläkkeet nousevat kunakin vuonna, mistä vuodesta alkaen SDP:n mielestä  pitäisi kieltää uusien polttomoottoriautojen myynti ja niin edelleen. Ja konkreettiset vaalilupauksensa Rinne ehdollisti edellyttäen, että positiivinen talouskehitys jatkuu.

Aito talouskasvu ei ole ympäristönsuojelun vihollinen

Aito talouskasvu ei ole uhka maapallon elinvoimaisuudelle, koska aidon talouskasvun syvin olemus on kätkettynä ihmismielen kykyyn ajatella viisaasti. Eikä viisaudesta kumpuava ymmärrys koskaan tuhoa elinympäristöään. Puhtaan ja aidon talouskasvun ydin voidaan tiivistää siten, että tehdään asiat fiksummin ja järkevämmin uusien keksintöjen ja innovaatioiden myötä. Näin työn tuottavuus paranee, koska viisaammilla toimintatavoilla ja vähemmillä panoksilla saadaan aikaan enemmän – eli tuotetaan talouden kasvua.

Työttömien koulutus, kouluttajien lypsylehmästä työllistymisen tehostajaksi

Tokkopa asiasta päättäneiden hallituspuolueiden, Keskustan, Kansallisen kokoomuksen ja Sinisten lisäksi tässä maassa löytyy kovin montaa kansanedustajaehdokasta, jotka vaalikampanjassaan liputtaisivat aktiivimallin puolesta. Yritän tässä tuoda esille, miten työttömien työllistymismahdollisuuksien parantaminen pitäisi minun mielestäni hoitaa kepittämisen sijaan ihmistä lähempänä olevalla tavalla.

Kalan ja kotimaisen lihan kulutus ei ole "ilmastoteko"

YLE:n vaalitentissä (25.3.2019) Antti Rinne kertoi kuinka hän keskusteli lapsenlapsensa kanssa ilmastonmuutoksesta ja, kuinka tämä oli kuullut isoisänsä sanovan, että ilmastonmuutoksen takia meidän tulisi syödä entistä enemmän kalaa. Tällainen anekdootti on hyvin emblemaattinen siitä kuinka Antti Rinne suhtautuu ilmastonmuutoksen torjuntaan.

Kykypuolueesta mätäpuolueeksi

Suurista puolueista Kokoomuksesta löytyy ehkä eniten kannatusta markkinamekanismien hyödyntämiselle ihmisten toiminnan järjestämisessä, mutta on surullista havaita, että Kokoomuksessa ja sen nuorisojärjestössä Kokoomusnuorissa esiintyy ajatusmaailmaa, jossa oman edun tavoittelu muiden kustannuksella on hyväksyttävää kaikissa tilanteissa.

Yrittäjyys – hullun hommaako Suomessa?

Ryhdyin yrittäjäksi noin 1,5 vuotta sitten ja vasta sen jälkeen olen tajunnut mitä yrittäjyys oikeasti tarkoittaa ja mitä kaikkea se vaatii. Nyt tiedän mitkä paineet ja stressi yrittämiseen liittyy. Pelko epäonnistumisesta ja tyhjän päälle jäämisestä sekä vastuu työntekijöistä ovat läsnä jokapäiväisessä toiminnassa. Ravintola-alan yritykseni työllistää tällä hetkellä viisi henkilöä + 2 yrittäjää, kesäaikana määrä tuplaantuu.

Äänestäjä, oletko äänestänyt haittapäättäjää?

Tänä aamuna, palatessani lehdenjaosta, katselin teiden varsilla olevia vaalimainoksia ja kuuntelin radiosta - vaalimainoksia. Eräs mainos, jääköön kilpailija tässä kehumatta, oli minusta varsin hyvä. Jäin miettimään, miksi mainos oli minun mielestäni hyvä. Olen opiskellut 1300 opintopistettä, montaa eri alaa. Silti työllistyminen tekniikan alalla ei ota onnistuakseen, koska työpaikkoihin etsitään useimmiten spesialistia. Työnantajalla, tai rekrytointifirman konsulentilla on jonkinlainen kuva siitä, mitä ideaalinen hakija osaa.

Terveen Suomen puolesta

Tänään tuli kierrettyä Hämeen vaalipiirin lounaista osaa. Pysähdyspaikkoina toimivat Jokioinen, Humppila ja Ypäjä. Vaalikampanjoinnin paras puoli on se, että joka kerta, kun jonnekin jalkautuu, löytyy joku tsemppaaja ja symppaaja. Annatte voimaa taistella Suomen puolesta kaikkia haittaajia, estäjiä ja vaikenevia medioita vastaan. Kova juttu. Kiitos siitä!

Vastakkainasettelun aika on korvattava rationalismin valtakaudella

90-luvun lama oli kova isku Suomelle. Toipuminen siitä oli kuitenkin nopeampaa kuin 2008 vuoden lamasta. Suomen talous oli pysähdyksissä 10 vuotta ennen kuin nykyinen kasvu pääsi vauhtiin. Merkit maailmalta ennustavat että tämä kasvu jää hyvin lyhyeksi meidän kannaltamme ja seuraava taantuma kolkuttelee jo nurkan takana.

Opiskelijoilta tulorajat pois!

On jälleen aika, kun useat opiskelijat tai vastavalmistuneet tekevät suunnitelmaa maksaakseen 7,5 prosentin korolla varustettua opintotukea takaisin Kelalle, mikäli tulorajojen ylitys on jäänyt huomiotta eikä tukea ole palautettu aiemmin. Toisaalla taas moni odottaa viimeisiä varmistettuja verotietoja, jotta voi vapaaehtoisesti maksaa takaisin ne tuet, jotka ylittävät tulorajat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä