Arto Luukkanen

City-vihreät

Miksi kokoomuksesta karkaa väkeä vihreisiin?

Jos se pitää paikkansa mitä sanotaan, että vihreiden kasvava suosio perustuisi osin siihen että vihreät olisi vaihtoehto kokoomuksen äänestäjille, niin siinä on jotain kummallista jota on syytä tarkastella.

Perinteinen poliittinen jakolinja Suomessa on ollut sellainen köyhät vastaan rikkaat jakolinja, menestyjät vastaan elämässään  epäonnistuneet, väliinputoajat, syrjäytyneet, ne jotka eivät ole kyenneet huolehtimaan itsestään ja omasta hyvinvoinnistaan kuten hyvinvoivat ja hyvin pärjäävät kokoomuksen äänestäjät pystyvät.

Järki ja vihreys

Kun kerron olevani muun ohella myös vihreiden arvojen kannattaja saan usein kulmien kohottelua ja ihmetystä osakseni. Vihreä aate onkin tänä päivänä kadottanut hyvin pitkälti sen, miltä pohjalta lähdettiin liikkeelle, kun keskiössä olivat luonnon ja ympäristön suojeluun ja sen monimuotoisuuden säilyttämiseen liittyvät arvot. Nykyinen cityliberaali vihervasemmistolaisuus näyttäytyy kansalaisille lähinnä yksityisautoilun vastustamisena, kaikkien tehokkaiden energiamuotojen kieltämisenä sekä metsä- ja maatalouden hankaloittamisena.

Mistä löytyisi uusi nuori Linkola vihreiden puheenjohtajaksi?

Luonnonsuojeluaatteen Suomeen tuonut ja tätä kautta vihreän liikkeen syntyyn ratkaisevasti vaikuttanut Pentti Linkola joutui pettymään jo 1980-luvulla vihreisiin. Todellinen luonnonsuojelu korvautui ympäristönsuojelulla ja vesittyi. Myöhemmin vihreyteen liitettiin vahvasti asioita, joilla ei ole mitään tekemistä luonnonsuojelun kanssa. Luonnonsuojelu korvautui seksuaalisten vähemmistöjen, feministien ja pakolaisten etujen ajamisella.  Samaan aikaa tapahtuva kiihtyvä luonnon tuhoutuminen ja vihreiden saamattomuus kauhistutti Linkolaa.

Maaseutu, city ja some

Sosiaalisessa mediassa voi kommentointi lähteä lapasesta joskus rauhallisellakin ihmisellä.  Keskustelunaiheen ei tarvitse aina olla edes kovin tunteita nostattava, vaan tulikivenkatkuinen debatti voi syntyä myös aiheesta joka ei kosketa keskustelijoita kävin läheltä.    Kerrottakoon muuten, että kerran myös minun facebook-kommenttieni vuoksi vastakeskustelija on ottanut puhelimitse yhteyttä esimieheeni. Tämä tapahtui jo pari kuukautta ennen tapaus Ukkolaa.  Tästä tapauksesta kuitenkin lisää toiste.

Mistä tunnetaan Fatim Diarra?

Mistä tunnet sä ystävän,

onko oikea sulle hän...

 

Mitä tiedämme city-vihreiden ajatusmaailmasta täällä viheralueella. Sen  kertoo meille vihreiden kaupunginvaltuutettu Fatim Diarra.

Fatim Diarran isä oli muslimi Malista ja äiti kommunisti Suomesta. Rakkaus syttyi Leningradissa, jossa isä opiskeli lääkäriksi ja äiti kätilöksi. Tytärtä uskonnot kiinnostavat, vaikka hän ei ole erityisen uskonnollinen ihminen. Kertoo Opettaja-lehti.

 

Fatim Diarra on siis opettaja tai ainakin aikoo uskonnon opettajaksi tyyliin Laura Huhtasaari.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä