Arto Luukkanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Duunarit

Voi vainolaisen hurmehella peittää maan!

Ketkä elivät työelämässä 1970 -luvun muistavat muutaman STK - SAK asian. Meillä oli Nokian vuorineuvos Nalle Westerlund, siis Isokallion Kaarloa ennen Nokian johdossa. Toinen oli Pertti Somerto STK:n johtaja ja kolmas oli oik.kand. Juhani Salminen, josta tuli Ilmarisen johtaja. Tämä kolmikkohan näki jokaisessa varjossa vaanivan vaaran, ay-liikkeen oman kurkunleikkaajan ja työnantajavallan hirttäjän hiipivän.

Ay-liitot eivät ole duunarin asialla

Ay-liitot ovat tuulahdus menneestä. Aikanaan niillä on ollut tärkeä rooli duunarin olojen parantamisessa niin palkkauksen, työajan kuin työolojenkin suhteen. Sitä ei kukaan voi kieltää. Mutta mikä niiden rooli on nykypäivänä?

 

Ay-liittojen pitäisi puolustaa omia jäseniään. Niin työllisiä kuin työttömiä. Valitettavasti yksikään ay-liitto ei tee yhtään mitään omien työttömien jäsentensä työllistymisen eteen. Ei ole tehnyt ainakaan tämän vuosituhannen puolella. Jos joku on eri mieltä, niin mielelläni kuulen selostuksen moisista toimista.

 

Ollako duunarin vaiko hallituksen kyynisellä linjalla?

Satakunnan Kansan toimittajan Sakari Muurisen haastattelema kansanedustaja Vasemmistoliiton Jari Myllykoski on omasta mielestään aika ajoin marginaalissa omiensa joukossa. Marginaalin voi tulkita niinkin, että ihminen on ikäänkuin pienessä poterossa tai on kaivautunut sinne ihan itse. Ensinnäkin Myllykoski haluaa esiintyä vain duunarina. Hän on hyvä siinä, sillä hän on taustaltaan asiantuntija erikoisesti suurteollisuuden työntekijöiden edustajana.(SK 31.7.2017)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä