Arto Luukkanen

Kaikki blogit puheenaiheesta ELY

Kaivoslakimme on uudistettava pikaisesti

Suomen kaivoslaki antaa ensimmäiselle valtaajalle oikeuden aloittaa malminetsintä missä tahansa, pois lukien ainoastaan kotipihat, hautausmaat ja puolustusvoimien alueet. Luonnonsuojelualueita ei laki suojaa. Luvan saaja saa toimia valtauksellaan kuten haluaa, maanomistajilla ei ole siihen sanomista. Muualla maailmassa yleinen käytäntö on, että valtio omistaa mineraalivarat ja antaa korvausta vastaan teollisuudelle käyttöoikeuden.

Tarveharkinta on hallitusohjelmassa

Kun asiasta tuntuu olevan monenkirjavia käsityksiä, niin kerron oman näkemykseni. Jaa että mistä?

Eilen tapasin Uudenmaan ELYn johtoa ja Rakennusliiton pj Matti Harjuniemen. Keskustelimme rakennusalan tilanteesta Uudellamaalla. Uudenmaan ELY on nimittäin linjannut, että työvoiman tarveharkinnasta voidaan luopua alueellisesti. Päätös on ELYn tekemä ja viranomaispäätös.

ELY ja "hyödytön" työllistämiskurssi

Kaverini kävi tässä nyt 3 kuukauden kurssin, missä sisältyy koulu ja työharjoittelu 6 viikkoa. Hän on ollut todella tehokas työssä ja ei tuntenut olevansa nopea työssään vaikka hänen kolme valvojaansa sanovat, että hän oli erittäin tehokas.

Hän olisi voinut saada vakituisen työpaikan mutta muuri tuli vastaan. Ylläpitosiivooja ei kelpaa alan siivousfirmoille. Ammattina pitäisi olla laitoshuoltaja, jossa kuuluu perussiivousta vahauksineen ja sitä myötä muita siivouksia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä