Arto Luukkanen

Kaikki blogit puheenaiheesta EVM Kreikan tukeminen

Suomi intiaanina - viekö EVM maat ja mannut?

Aluksi tunnustus: olen lapsena harjoittanut kulttuurista appropriaatiota ts. leikkinyt inkkaria ja länkkäriä. Tunsin jotenkin intiaaneja kohtaan sympatioita – niiltä vietiin maat pois ja ne suljettiin reservaatteihin.

Samanlainen intiaani-olo tuli mieleen kun lueskelin Jan Hurrin hyviä artikkeleita Euroopan vakausmekanismin (EVM) muuttamisesta Euroopan valuuttaunioniksi (EVR, https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000006003105.html).

Sipilän hallituksen luotettavuus on kyseenalaistettava

Kreikan kolmannen tukipaketin uuden maksuerän neuvottelut europäättäjien kesken saivat hyväksynnän muutama päivä sitten.  Kreikka saa kolmannen lainaerän vuoden 2015 kesäkriisin jälkeen kootusta yhteensä 86 miljardin euron rahoitusohjelmasta, niin sanotusta Kreikka kolmosesta. Seuraava lainaerä kokonaispaketista on 8,5 miljardia euroa. Lainaerällä on tarkoitus maksaa Kreikan valtion muutaman viikon päästä erääntyviä noin 7 miljardin euron velkoja.

Euroopan vakausmekanismi (EVM) kelpaa nyt kahdelle hallituspuolueelle

Poliittisen muistin sanotaan olevan äänestäjillä lyhyt. Viime päivinä on  kohistu perussuomalaisten tulossa Kreikan kolmannen tukipaketin taakse , vaikka he ennen vaaleja  ja vuonna 2011 vastustivat Kreikan minkäänlaista tukemista.

Nyt tilanne on toinen sanoo puheenjohtaja Timo Soini, koska Suomi on mukana Euroopan vakausmekanismissa  EVM:ssä. Myös keskustassa on peiliin katsomisen paikka.

Avautumista ja vähän infoakin

Kansalle ne pelastusrahat 

  Miten on mahdollista, että kansan verorahat lähetetään EU:n jäsenmaiden yksityisille pankeille, kun yhteiskuntamme omat peruspalvelut ovat terävän leikkuuveitsen alla?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä