Arto Luukkanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Eesti

Hyvää Joulua 2018 - toivoa ja rohkaisua

Pistäydyinpä tärkeän kirjan julkistustilaisuudessa Eestissä.

Paikka oli Piritan luostarin raunioiden lähellä (Tallinnassa).  

Julkaistava kirja oli nimeltään "Ristitud Eestlane. Kristluse ajalugu Eestis keskiajast tänäpäevani" (Argo 2018). Yli 600 sivua käsittävä järkäle oli hienosti painettu ja kuvitettu Eestin kirkkohistorian yleisesitys. Kirjoittaja TT Riho Saard on paikallisia eturivin kirkkohistorioitsijoita. 

Virkavaltaisuudessa ja korruptiossa on kivaa elää, vai mitä?

Turun alioikeudessa 2016 syksyllä oli liettualainen sarja-asuntomurtaja riitautunut ilmaisen oikeusavustajansa kanssa ja räyhäsi tuomareillekin. Hän halusi vähintään 7 kuukauden ehdotonta tuomiota, kun oli tarjottu päätöksessä vain ehdollista. 

Juristilleen oli perustellut, että halusi talveksi Turun uuteen vankilaan opiskelemaan tietokoneasentajaksi, kuten oli kaverinsakin tehnyt. Ei tullut 7 kuukautta vaan se ehdollinen. 

Viro – 100 vuotta ensimmäisestä Itsenäisyysjulistuksesta

Viron yli marssittiin – niin lännestä kuin idästä. Ensimmäinen itsenäisyys kesti yhden päivän ja sitten Saksa marssi yli … Myöhemmin Viro miehitettiin ”puolustustaktisista syistä” - tällä kertaa idästä. Josif Stalinin Neuvostoliitto halusi turvata Leningradia, Itämeren helmeä - Adolf Hitlerin Saksan kolmannelta valtakunnalta … Eestiläiset tekivät viisaasti ja säästivät itsensä sodalta ja antautuivat kaukokatseisen viisaasti … *

 

Veljeskansan nimittely Hesarissa

Kertokaa minulle, että tämä ei voi olla totta http://yle.fi/uutiset/hs_etsii_pilkkanimea_virolaisille__viron_president...

En keksi sanoja kuvaamaan sitä typeryyden määrää, joka saa aikaan tällaisen ajatuksen. Onko Hesarin toimituksessa ollut jotain mielessä ja voiko olla ylipäänsä yhtään mitään??

Eesti ei ole suomi

Unohtui tuo kuva. Kohtlajärven aseman kyltti on vielä CCCP. Kun yli 40 vuotta on alistettu voimme kai ymmärtää miksi Eesti on Natossa.

Eestin Narvasta today

Täälainen komea patsas seisoo vieläkin Narvassa. Miten se poikkeaa Soinista tai Hitleristä?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä