Arto Luukkanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Energia- ja ympäristöpolitiikka

Kepulaista ympäristö -ja energiapolitiikkaa

Ensimmäinen paskalakikapinaan liittyvä linjaus. Vesien - ja erityisesti Itämeren suojelussa on huomioitava sekä suhteellisuuden periaate että järkiseikat. Suomessa lainsäätäjät ovat aikamoisella vimmalla syyllistäneet mökkien mummoja ja pappoja. Ns. paskalaki on tyyppiesimerkki rakenteellisesta korruptiosta. Asetuksen ylimitoitetut pakkotoimet pienentäisivät Suomen päästöjä ainoastaan runsaan prosentin ja fosforipäästöjäkin alle seitsemän prosenttia. Omakoti- ja vapaa-ajan asujat eivät uhkaa Itämerta. Paskalain ympärillä oleva mätäpaise puhkaistava.

Poliittinen bisnes on ainoa mikä tuottaa varmasti voittoa.

Eturistiriitaa, vai mitä mieltä olette kun samat asiantuntijat konsultoivat niin valtion hallintoa kuin tuulivoimatoimijoita.  Tuulivoima-alan asianajotoimisto auttaa mm. YM:ä ympäristöasioita koskevissa laki-asioissa (esim YVA), energia-alalla ja rakentamisessa. - HPP Asian­ajo­toi­mis­to Oy on erikoistunut olennaiseen. - "Panostamme asiakkaidemme liiketoiminnan kasvattamiseen tarjoamalla korkean lisäarvon juridisia ratkaisuja.

Hiidenlammen alustava entisöintisuunnitelma (Kemijärven biojalostamohanke)

 

"Hiidenlammen alustava entisöintisuunnitelma" 11.2.2019:

Pia Kangas Luontokartoittaja (EAT), PK Jooga ja Luonto

SISÄLLYSLUETTELO

1. Johdanto 2. Nykytilanne 3. Hiidenlammen entisöinti 3.1 Tekolampi 3.2 Tekolammen ympäristö 3.3 Pohjaveden purkautumiskohdat 3.4 Kaivetut ojat ja laskuoja Kemijärveen 4. Yhteenveto

Lähteet

Pohjakartat: © Maanmittauslaitos 2019

 

1. Johdanto

Nord Stream 2 –maakaasuputken ympäristövaikutuksista Bornholmin kaakkoispuolella

Lausuntopyyntö Nord Stream 2 – maakaasuputkihankkeen Tanskan osuuden kaakkoisen reittivaihtoehdon Suomeen kohdistuvista ympäristövaikutuksista

Lausuntopyynnön diaarinumero: VN/1188/2018

Vastausaika päättyy: 28.6.2019

Johdanto

Tanskan viranomaiset ovat esittäneet ympäristöministeriölle pyynnön palautteen antamisesta Nord Stream 2 –maakaasuputkihankkeen Tanskan putkiosuuden kaakkoisen reittivaihtoehdon Suomeen kohdistuvista vaikutuksista.

Yritystukijärjestelmä tulee remontoida täysin

Nykyisen yritystukijärjestelmän kautta poliitikot jakavat vuosittain yli 4 miljardia verorahoja ja verohelpotuksia pääosin suuryrityksille. Nykyinen yritystukijärjestelmä on ilmentymä Suomea vaivaavasta rakenteellisesta korruptiosta ja hyvä veli -verkostoista. Suuryritysten rakenteellinen ja perusteeton ylitukeminen on lopetettava lobbarien painostuksesta huolimatta. 

Olisiko jo aika ymmärtää Kioton sopimus

Vuonna 1997 Kioton pöytäkirja, joka astui sopimuksena voimaan 2005. Niin moniko ymmärtää aikuisten oikeasti miten se on toiminut ja mitä se on saanut aikaan?

Sopimuksen siis piti rajoittaa kasvihuonepäästöjä, mutta yllätys yllätys luulenpa, että ne ovat nousseet noin 50%.

Tietysti emme voi tietää montako sataa prosenttia olisivat nousseet ilman sopimusta?

Suomi on johtava, innovaatinen ja esimerkillinen, kun kysytään asiaa vihreiltä, mutta onko todella kaikki tehty oikein?

Autoilun sietämätön kevennys.

Autoilijaa ollaan lyömässä taas joka suunnasta, eli lisää veroja tulee jos vihertävän vasemmalla olevat voittavat ja lisää veroja tulee jos nykyiset hallituspuolueet voittavat. Autoilijan tulevaisuus näyttää siis jälleen kerran hieman kalliimmalta. 

 

Syyllisyystalkoot

 

Ei saa polttaa puuta. Ei saa ajaa autoa. Ei saa käyttää tekoturkkia. Ei saa syödä lihaa. Ei saa ottaa lemmikkieläimiä … Lista on loputon.

Olen kai huono ihminen, koska syyllistyn kaikkiin noihin. Siitä huolimatta rakastan luontoa ja eläimiä. Teen päivittäin valintoja sen eteen, minkä näen omalta kohdaltani auttavan ympäristöä. 

Ilmastotullit käyttöön

Alla oleva kirjoitus on neljän helsinkiläisen nuoren perussuomalaisen kansanedustajaehdokkaan yhteiskannaotto helmikuulta 2019.

---

Ilmastotullit käyttöön!

Helsingin Perussuomalaisten nuoret kansanedustajaehdokkaat vaativat yhdessä Suomea toimiin ilmastotullien ajamiseksi Euroopan unionin jäsenenä.

Vesien- ja merenhoidon tehostamisohjelmaan tälle vuodelle 15 milj. euroa

 

- - "Vesiensuojelun tehostamisohjelman tarkoituksena on Itämeren ja sisävesien tilan parantamiseen tähtäävien toimien tehostaminen ja toimenpiteiden laaja käyttöönotto. Tehostamisohjelmalle on esitetty 45 miljoonaa euroa vuosille 2019 - 2021 ja eduskunta on nyt myöntänyt 15 milj. euroa vuodelle 2019. Keskeiset valtion talousarvion ympäristöministeriön hallinnon alan momentit ovat 35.10.22 Eräät ympäristömenot, 35.10.61 Vesien ja ympäristönhoidon edistäminen ja 35.10.20 Ympäristövahinkojen torjunta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä