Arto Luukkanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Finlandisierung

"Finlandisierung" - ja taas se täytyy meille ulkoa kertoa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ruotsi tällä kertaa kertoo sen meille:

 

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/ruotsalaiset-ihmettelivat-pu...

 

Vapautuuko tämä kansa koskaan idän pelosta ja korva maassa kuuntelemisesta, mitä Kreml sanoo?

Kunnioitettu Presidenttini, "missä pihvi"?

 

Suomen Sotilas -lehti kritisoi kolumnissaan ankarasti presidenttiemme pakkomiellettä toimia "rauhanenkeleinä". Käsitys maamme roolista lienee kovin sisäänlämpiävä, todistihan tuon mm. tuo presidentti Halosen "korkean YK-viran" karille karahtaminen ja lähes kaikkien jäsenmaiden, "käytäväpuheista" huolimatta, äänestäminen melkein minkä hyvänsä muun maan kuin Suomen puolesta turvallisuusneuvoston jäsenpaikasta.

 

http://www.suomensotilas.fi/fi/suuret-luulot-pienet-kyvyt

 

Sipilän Keskusta: Paasikivi- Kekkosen- linjan kohopainos

”Urho Kekkonen on Euroopan kansojen johtajista yksi kaikkein mielenkiintoisimpia ja jollakin tavoin arvoituksellisimpia.” Näin arvioi The Times 14. heinäkuuta 1969 Isoon-Britanniaan valtiovierailulle saapunutta Suomen tasavallan presidenttiä. Lontoolaislehden mukaan Kekkonen oli suvereeni kansansa johtaja ja maansa isä, ja Suomi ja Suomen ulkopolitiikka olivat käytännössä jo pitkään olleet yhtä kuin Kekkonen.

Katainen: Suomi ei ole puolueeton

Berliiniläinen sanomalehti Der Tagesspiegel on haastatellut pääministeri Jyrki Kataista sunnuntain Ukraina-teemasivuillaan.  Pääministeri Jyrki Katainen sanoo  haastattelussa, ettei Suomi ei ole neutraali maa, vaikkemme  kuulu sotilasliittoon kuulukaan. Asiasta uutisoi valtiollinen Yle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä