Arto Luukkanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Harhainen todellisuuskäsitys

Perussuomalaisten harhat kasvaa uusiin mittoihin

Kaikille lienee jo selvää, että Perussuomalaiset on populistinen puolue jonka kannatus perustuu kyseenalaistamiseen ja sitä kautta vihan nostattamiseen eli kansan jakamiseen. Perussuomalaisten kannatus on perustunut turvapaikkapolitiikan arvosteluun. Vaalien alla Perussuomalaiset sai nostetta myös kieltämällä ihmisen vaikutusta ilmastonmuutokseen. Perussuomalaiset maalasi kuvaa jossa saunaa ei enää voi lämmittää ja makkarakin viedään suusta pois.

Entinen presidentti ja (entinen) todellisuus

Kuuntelin aamulla, autolla ajaessani, presidentti Tarja Halosen haastattelua Ylen parhaasta radiokanavasta eli Yle radio ykkösestä. Minusta Halosen puheista Euroopan sosiaalidemokraattien nykyisen alamäen taustatekijät kävivät enemmän kuin hyvin selväksi (vaikka Suomessa kaikki tapahtuukin pikkuviiveellä/vrt. tuoreet, kotimaiset gallupit).

"Tutustu maahanmuuttajiin ja haluat maapallon ilman rajoja!"

Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professori ja entinen Kelan tutkimusprofessori Heikki Hiilamo piti viime keskiviikkona luennon siitä, miten "ennakkoluuloja" EU:n ulkopuolisista maista Suomeen asylum-taikasanalla virtaavia, lähinnä miehiä kohtaan saataisiin hälvennettyä.

Mitä tapahtuu todella? Vuorovedet vuodenvaihteessa 2015-2016

 

Mitä tapahtuu todella? Vuorovedet vuodenvaihteessa 2015-2016

*

Olemme lähdössä tietämään mitä emme tiedä nyt

(P. Saarikoskea soveltaen vh)

*

2015

… harva asia – ei edes vihollisen propaganda – murentaa niin tehokkaasti ihmisen moraalisen selkärangan kuin vastikkeettomasti saatu raha tekee, sisältäpäin.  Ja varsinkin kun siitä tehdään ihmisoikeus, joka vapauttaa viimeisestäkin velvollisuudesta.

Kansa ei ole jakautunut kahtia

Viime aikoina on usein kuultu väite, että kansa on jakautunut kahtia, varsinkin suhtautumisessaan maahanmuuttoon.  Epäilemättä joidenkin itseään maahanmuuttokriittiseksi kutsuvien asenteet ovat jyrkentyneet ja vihaa on lietsottu  turvapaikanhakijoita kohtaan.
Vihapuheiden perusteella jotkut häiriintynet ihmiset ympäri maata ovat pitänyt oikeutenaan ryhtyä vahingontekoihin ja väkivaltaan.
Pieni vähemmistö häiriköitä ovat rasismin vastustamisen nimissä luvattomissa  vastamielenosoituksissa käyneet jopa poliisien kimppuun kiviä heitellen.

EU ja Neuvostoliitto

Euroopan ja Venäjän välinen nokkapokka ja euron kriisi kertovat EU:n elävän historiallisesti samanlaista vaihetta, jota Neuvostoliitto kävi viimeisinä aikoinaan läpi.

 

Maahanmuuton turha jankkaus

Puheenvuoron keskusteluissa esiintyy niin paljon maahanmuuttojankkausta, että jos jokaisesta  jankkauksesta saisi jonkun pienen yhteiskunnallisen sentin niin Suomen kansantalous nousisi viivana ohi Ruotsin. Ei siitä kuitenkaa saa, joten sillä välin kun muualla tehdään fiksumpaa, Suomessa keskitytään kasvattamaan bruttojankkaustuotetta uusiin jankkaussfääreihin.

Tässä kultaiset ohjeet, miten päästään eroon turhasta jankkaamisesta: 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä