Arto Luukkanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Notre Damen tulipalo

Sri Lankan kristittyjen murhat ja Meidän Rouvamme Katedraali

Pääsiäisaamu valkeni Sri Lankan kristityille marttyyrin-kohtalolla.

Saarivaltiossa hyökättiin kirkkoihin ja tapettiin yli 150 tavallista kristittyä.

Heistä tuli todistajia, jotka todistavat verellään Kristuksen ja valon voitosta.  

Nämä olivat ihmisinä, jotka kuolivat oman uskonsa takia.

Ihmettelen ja olen surullinen siitä miksi meidän vallanpitäjämme eivät ole oikein havahtuneet tähän rikokseen.

Myös ”hyvä-media” on myös kummallinen ja haparoiva reaktioissaan.

Notre-Damen palokellonsoittaja

Aivan aluksi haluan korostaa, että en ole vieraillut Ranskassa yleisesti, Pariisissa erityisesti saati Notre Damen katedraalissa spesifisti. Tämä muistutus on tarpeen sillä juuri ennen pääsiäisviikon alkua kristinuskon valo ja lämpö ympäröivät jokaisen pariisilaisen sellaisella tavalla, jossa ennen uhkea kirkko rujoutui. Joka on sinänsä osuvaa sillä Quasimodon nimi juontaa pääsiäisen jälkeisestä Quasimodo-sunnuntaista, joka on katoliseen kirkkovuoteen kuuluva juhla. Juuri tuona sunnuntaina Quasimodo löydettiin lapsena jätettynä erään Notre Damen sisäänkäynnin eteen.

Notre Dame tuhoutui käsittämättömän hölmöilyn seurauksena

Tuhoutuminen on uskomaton juttu jossa asenteet ovat vaikuttaneet riittävän palonsuojauksen puuttumiseen. Ehkä ihminen oppii näinkin jotain jos oppii. Kollektiivinen hölmöys vetää toisinaan hiljaiseksi miettimään ihmisiä.

Vanha, ikoninen ja kansainvälisesti merkittävä kirkko on hieman huono harjoituskappale riskienhallinnan ymmärryksen harjoitteluun. Vuonna 1345 valmistuneen kirkon puutteellinen palonsuojaus ei ole mitenkään seliteltävissä.

Notre Damen inferno, - symbolista?

Notre Damen  suuri tulipalo oli etusivun otsikko 91maassa, ja sen merkitys ihmisille,  etenkin Euroopassa ja Ranskassa, mutta myös koko maailmassa, tuli hyvin selvästi esille. Ihmiset olivat hyvin järkyttyneitä, koska tämä historiallinen , 850 vuotta vanha linna saattaisi olla pian raunioina, ja suuri osa historiaa ja perinteitä sen myötä. Pariisissa ihmiset kokoontuivat laulamaan hymnejä kadulle ja rukoilemaan ja olemaan yhdessä ja odottamaan pelokkaina, mitä tuleman piti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä