Arto Luukkanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Paskalaki

Kepulaista ympäristö -ja energiapolitiikkaa

Ensimmäinen paskalakikapinaan liittyvä linjaus. Vesien - ja erityisesti Itämeren suojelussa on huomioitava sekä suhteellisuuden periaate että järkiseikat. Suomessa lainsäätäjät ovat aikamoisella vimmalla syyllistäneet mökkien mummoja ja pappoja. Ns. paskalaki on tyyppiesimerkki rakenteellisesta korruptiosta. Asetuksen ylimitoitetut pakkotoimet pienentäisivät Suomen päästöjä ainoastaan runsaan prosentin ja fosforipäästöjäkin alle seitsemän prosenttia. Omakoti- ja vapaa-ajan asujat eivät uhkaa Itämerta. Paskalain ympärillä oleva mätäpaise puhkaistava.

Jätevesiasetus lievenee perussuomalaisten ansiosta

Jätevesiasetus lievenee ennen kaikkea perussuomalaisten ansiosta, ei yksin ympäristöministeriön vuoksi.

Tätä mieltä on perussuomalaisten kansanedustaja Martti Mölsä, rakennusalan asiantuntija eduskunnan ympäristövaliokunnassa.

Ympäristöministeriö esittää lievennyksiä jätevesiasetukseen asuinkiinteistöille, jotka on rakennettu ennen vuotta 2004. Jätevesijärjestelmiä ei tarvitse rakentaa, ellei asunto sijaitse pohjavesialueella tai alle 100 metrin päässä vesistöistä. Ministeriön esitys lähtee nyt lausuntokierrokselle.

Ulkoministeri Timo Soini lupaa pitää paskalaista huolen

Minun käsämökin vessanpönttö ja paskakaivo ovat jo vuosia olleet poliittisen ajojahdin kohteena. Tuttavani ja lähipiiri ovat kehoittaneet hankkimaan uudet kalliit suodattimet ja saostusjärjestelmät.

Olen uskonut polittisiin lupauksiin ja pitänyt pöntöt ja kaivot entisellään. Hyvin ovat pelanneet ja rantavesistö ei ole millään muotoa saastunut.

Ilahduttavaa on myöskin se, että kunnan kepulaisia virkamiehiä ei ole näkynyt sakkolappuja kirjoittamassa, vaikka viimeksi keväällä järjestivät aiheeseen liittyvän "koulutuksen".

Uusin käänne paskalaissa: Pyrkiikö Tiilikainen vaikuttamaan työryhmään?

Kimmo Tiilikainen ottaa kantaa Uuden Suomen haastattelussa ( http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/78970-7000-eun-lasku-turhaan-tuskin-saat... ) siihen, että toimimattomien paskapönttöjen myyjien ei tarvitse palauttaa rahojaan takaisin mummoille.”Aktiiviset markkinamiehethän myy ihmisille monenlaista alkaen vaikka pölynimureista”, toteaa Tiilikainen. Hänen mukaan on mummon oma syy, jos hän on lain siirtymäajalla mennyt ostamaan toimimattoman paskapöntön.

Huono hallitus olikin Perussuomalaisten vika

Kaikenlaista sitä on tässä vaalipäällikkönä saanut kuulla, mutta tänään tuli sitten sellainen keskustelu vastaan missä meinasi allekirjoittaneen pokeri pettää.

Tuli melkoisella paatoksella tällainen väite: On täysin perussuomalaisten vika että Suomessa hallitus ei voinut tehdä neljään vuoteen mitään muita kuin vesitettyjä kompromissiratkaisuja.

Toimii kuin junan vessa

Näin Pääsiäisen alla alkoi ajatus paskapönttöjen CE merkeistä valaistua ja palaset alkoivat loksahdella paikoilleen. Miksi keskustalainen ympäristöministeri Lehtomäki lähti lieventämään jätevesiasetuksen puhdistusvaatimuksia 40%:sta alas? Miksi lievennys oli 10 %. Ympäristön kannalta olisi ollut järkevää pitää puhdistusvaatimus typen osalta 40 %:ssa. Viimeaikaiset Keskustan sekoilut ovat tuoneet asiaan lisävalaistusta, oli nimittäin yksi valmistaja, jolle muutoksella oli suuri merkitys, ja sen nimi oli Green Rock Oy.

Stubbin hallituksella on nyt ikioma "paskalaki"

Keskusta koki historiallisen romahduksen viime vaaleissa. Se oli pelin politiikan ja kaikenlaisen kähminnän konkurssi, joka kärjistyi jätevesiasetukseen. Se osoitti kansalaisille, kuinka vieraantunut puolue oli arkitodellisuudesta.

Pohjois-Karjalassa vaaran päällä asuvalta mökin mummolta vaadittiin kymppitonnin puhdistusvehkeet, vaikka hän "tuotti" vuodessa kilon verran fosforia. Kun samainen mummo keväällä lannoitti ikkunan alla olevan pelargoniapenkkinsä, niin siihen meni enemmän fosforia... Itämeri piti pelastaa!

Valikoivaa US:n uutisointia?

Mediakriittisiä kysymyksiä herättävää toimittajatyötä Uuden Suomen Linda Pelkoselta. Hän oli Perussuomalaisten "paskalakia" käsittelevässä tilaisuudessa 11.9., jossa syytettiin virkamiehiä virheidensä peittelystä. Lain kirjaimen täyttämistä vaadittiin keskeytettäväksi välittömästi hyödyttömien investointien takia. Selväksi myös kävi, että asian puiminen ei jää siihen ja laki on laitettava uusiksi. Näin maallikon silmin tässä oli aihetta uutisoinnille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä