Arto Luukkanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Poliittinen retoriikka

Anteeksi Isokadun väki

Politiikan retorikkaa ja mielensä pahoittaminen on yhdistynyt tapauksessa Riikka Moilanen ja Isokatu Oulu. Riikka Moilanen sanataiteili itselleen lopputilin ja hyvä niin. Oikeasti kyseessä ei ollut sellainen teko jota Riikka oikeasti tarkoitti, hän vain sotkeutui kikkailemaan sanoilla roska ja roska.

Ottamatta siihen nyt kantaa voi sano kuitenkin, että se väki joka tässä roskanimen sai on olemassa ja heidän kohtelustahan Riikka oli huolestunut, kun kysyi mitä kaupunki aikoo heille "antaa". Kysymyksen asettelu meni kuitenkin täysin toiseen suuntaan roskasanan takia.

Rötösherrat kuriin!

Pitkän linjan yrittäjänä kahdella eri alalla, aikuiskouluttajana, projekteissa ja vähän virkamiehenäkin, sitten koko omaisuuteni suomisysteemin monopolin vuoksi menettäneenä, kansanliikkeen perustajana, ”puolueettoman” valtamedian mustalla listalla ilman riviäkään tekemisistäni, ulosotossa kolmen pienen isänä… kansalainen Hirvimäki omassa isänmaassaan Suomessa vuonna 2017… se on minun tarinani, mikä on sinun tarinasi?

Tekikö läheisesi itsemurhan?

Salaisesti Hitler - Kuinka totalitarismi voittaa


Tässä tekstissä käytän lautapeliä esimerkkinä esittäessäni kuinka totalitaristisia lakeja saadaan läpi puhetaidon keinoin ja saadaan hyvät ihmiset luopumaan oikeuksistaan suuremman pahan voittamiseksi, vaikka juuri nuo lait antavat pahiksille mahdollisuuden voittaa kokonaan ja pilata koko yhteiskunnan. Tässä tekstissä en yritä maalata esimerkiksi urkintalakia ajavia fasisteiksi. Mielestäni nämä ovat kuitenkin tekemässä virhettä.

Välikysymys auringonpaisteesta yhteiskunnallisena peruspalveluna

Herra puhemies!

Kuten olemme voineet havaita, on auringonvalon niukkuus tällä hallituskaudella koetellut erityisesti lapsiperheitä, eläkeläisiä, opiskelijoita, työttömiä, työssä käyviä ja niitä vähäosaisia, joilla leikkaustoimien vuoksi ei ole ollut mahdollisuutta matkustaa ulkomaille auringonpaisteesta nauttimaan. On tärkeää, että auringonvalo nyt kun sitä maahamme saadaan ei johtaisi sosiaaliseen eriarvoistumiseen päivän pituuden, lämpötilan, kesän keston tai muun niihin verrattavan syyn vuoksi. 

Oikeus ja kohtuuttomuus

  Oikeustoimi on rapautumassa. Vuoteen 2020 odotetaan n. 16 miljoonan säästöjä. Mitä tekee nykyinen(kään) oikeusministeri? Istuu ajopuuna virkamiesten vietävänä, virkamiesten, joita taas säätelevät valtionvarainministeriön saatekirjelmät.Jonkun kansallisen katastrofin iskiessä alan ykkösjoukkue istuu naama vakavissa laskoksissa selittämässä medialle, että nyt riittää, tähän on puututtava.Ja sitten pölyn laskettua - no, variskin siirtyy nokkimaan matoa, oikein ison uhan edessä.
     

Suomalaisen keskustelun kuolema

Suomalainen keskustelukulttuuri on käytännössä tuhottu. Poliittinen keskustelu on suomessa äärettömän köyhää. Suomalainen aatteelinen ja poliittinen keskustelu on tänäpäivänä hyvin tyhjää ja köykäistä. Keskusteluista saa etsimällä etsiä kesksutelijoiden aatemaailmaa ja sen vuoksi keskusteluista on hävinnyt täysin syvemmät tasot.

 

En valehdellut, annoin väärää tietoa

En valehdellut, annoin väärää tietoa

 

En valehdellut, annoin väärää tietoa. Näin kertoi valtiovarainministeri Alexander Stubb selitellessään hallintarekisteriasiaa tänään. 

 

En valehdellut, annoin väärää tietoa. Että en oikeastaan niinkun siis sillai valehdellut, kun vaan keksin omasta päästä asioita. On siis oikeastaan ihan turha syyttää minua vaan pitäisi keskittyä niihin, jotka yrittävät estää minua käyttämästä mielikuvitustani. 

 

Alexander Stubbille ”hengähdystauko”

On vaikea antaa objektiivista kuvaa poliitikosta, jonka mielipiteistä ei pidä tai jonka kanssa on lähes kaikesta eri mieltä. Siksi tekisin tieteellisesti, jos jääväisin itseni arvostelemasta Alexander Stubbin toimia. Politiikka on kuitenkin vallankäyttöä eikä pelkkää totuuden etsintää. Poliitikkojen vallankäyttöön on vastattava etenkin, jos itse on vallankäytön kohteena kansalaisen ominaisuudessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä