Arto Luukkanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Presidentin puhe

Ajatukseni oli väärä

Uudenvuodenpäivänä ajattelin kun luin presidenttimme puheen arvosteluja, että oikeasti pääministerin tulisi pitää tuo puhe vuoden aluksi. Pääministerillä kun on Suomessa valta johtaa sisäpolitiikkaa ja osallistua ulkopolitiikkaan myös. Presidentti on vain henkilö joka ei saa puuttua mihinkään, mutta velvoitetaan pitämään tuo uudenvuodenpuhe.

Mitä vallaton presidentti voi tulevaisuudesta sanoa, muuta kuin latteuksia ja ympäripöreää jargonia, josta on sitten häntä helppoa arvostella. Parempi kun pääministeri puhuisi kansalle, koska pääminiteri johtaa tätä maata.

Vammaisen ihmisen vaikutus turvallisuuteen ja maailmanrauhaan ihmisoikeuksin

Vammaisten ihmisoikeuksissa on yhä tekemistä. Se on lupaus toimia oikein, estää jopa iskuja tutkimuksen mukaan kotimaassa ja liennyttää kaikin tavoin.

Esimerkissä vammaiselle ihmiselle luettiin perässä toistaen rauhanjulistus. Vammainen otettiin muslimitaustaisen suvun perheyhteyteen perheenjäseneksi. Kuvan henkilö ei liity tapaukseen vaan hänen eräs hänen lähipiiristään.

Speech of the President of the Republic on 14th March 1940

After the Winter War between the Soviet Union and Finland (30th November 1939 -- 13th March 1940), the following radio speech was given by Kyösti Kallio, the President of the Republic on 14 March 1940:

Minäkin ruodin Presidentti Niinistön puheen valtiopäivien avajaisissa 3.2.2016

Luin puheen nyt myöhässä, kun irrottauduin välillä maailman menosta ja nautin Sevillan puistoista ja nähtävyyksistä. Parturissa en käynyt.

Presidentti selvensi puheitaan

 

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on Ylen haastattelussa Wienissä selventänyt valtiopäivien avajaispuhettaan.

 

Puheesta nousi kova kohu sen tulkinnanvaraisuuden ja tarkoituksen epäselvyyden takia. Puhe ehti levitä sellaiseen kansainväliseen mediaan ja aiheuttaa hämmennystä.

 

Puhe voitiin esimerkiksi tulkita tarkoittavan kansainvälisten pakolaissopimusten rikkomista.

 

Sellainen presidentiltä ei voi tulla kuuloon. Presidentin, jos kenen, tulee puolustaa lakia.

 

Suvakit, rasistit ja tolkun ihmiset

Presidenttimme valtionpäivien avajaisissa pitämä puhe on saanut runsaasti huomiota. Puhetta on voittopuoliseti kehuttu loistavaksi, vaikka lähinnä suvakeilta on kuultu vastakkaisiakin mielipiteitä. Puhe hiveli nimenomaan Suomen kansan suurta hiljaista enemmistöä, tolkun kansaa, joka on suu pyöreänä ihmetellyt jo kuukausia, mitä meidän valtaapitävät ovat tekemässä maallemme ja kansallemme.

Presidentin puhe hämmästyttää

 

PRESIDENTIN PUHE JAKAA MIELIPITEITÄ

 

Tasavallan presidentin puhe valtiopäivien avajaisissa on tulkittavissa – ja myös laajalti tulkittu – kansainvälisten ihmisoikeus- ja pakolaissopimusten ohittamiseksi, tai vähintäänkin niiden kyseenalaistamiseksi. Tällaista ei ole tasavallan presidentiltä ennen kuultu.

 

Eurooppalaiseen oikeus- ja arvomaailmaan kuuluu sopimusten noudattaminen. Sopimuksia tulee tarvittaessa muuttaa, mutta ei niitä loukata. Ne eivät myöskään ole olosuhteista riippuvia.

 

Entäs ihmisarvo, herra presidentti?

Luin yhden blogikirjoituksen, jossa oli linkki nettisivulle, jossa luki muun muassa näin: ” Maahanmuuttovirta Eurooppaan, myös Suomen osalta, on paljolti kansainvaellusta, siis muuta kuin välitöntä hätää pakenevaa. Kaikkien arvioiden mukaan ihmisvirta on tänä vuonna kasvussa. Tämä haastaa koko läntisen demokratian kyvyn auttaa. Ja haastaa eurooppalaisuuden rakenteet.”

” Tulen nyt lähemmäs keskeistä kysymystä. On tehty kansainvälisiä sopimuksia, EU-direktiivejä ja kansallisia lakeja, ja on ajateltu kauniisti ja oikein – että kaikkia hädässä olevia autetaan.

Poliittinen sotatila Suomessa

Maassamme käytävä poliittinen sota on nyt noussut kukoistavan maahanmuuttobisneksen ansiosta isoihin mittasuhteisiin, ehkä isoimpiin mitä se on ollut koko historiamme aikana.

 

Eilinen presidenttimme puhe kansanedustajille ei ole ehkä vielä poikinut poliisille tutkintapyyntöä vasemmiston puolelta. Vastaava puhe muutama viikkoa sitten jonkun muun lausumana olisi varmasti määritelty medioissa rasistiseksi vihapuheeksi.

 

Meillä on tolkun presidenttii, hyvä.

Näin ymmärsin.

Hän puhui  suomalaisuudesta, joka on muuttunut itsensä piiskaamiseksi ja toistemme piiskaamiseksi.

Totta,  kaivelemme kaikesta sen negatiivisen "Vatuloimme" mielellämme emmekä tahdo saada mitään aikaan. Jos joku keksii jotain hyvää, muiden on vaikea myöntää se ja kilvan ammutaan idea alas.

Hän puhui eurooppalaisesta arvoperustasta ja järjestyksestä, joka on turvattava.

Mikä se on eurooppalainen arvoperusta? Onko se raha?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä