Arto Luukkanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Puolueuskollisuus

Miksi kokoomuksesta karkaa väkeä vihreisiin?

Jos se pitää paikkansa mitä sanotaan, että vihreiden kasvava suosio perustuisi osin siihen että vihreät olisi vaihtoehto kokoomuksen äänestäjille, niin siinä on jotain kummallista jota on syytä tarkastella.

Perinteinen poliittinen jakolinja Suomessa on ollut sellainen köyhät vastaan rikkaat jakolinja, menestyjät vastaan elämässään  epäonnistuneet, väliinputoajat, syrjäytyneet, ne jotka eivät ole kyenneet huolehtimaan itsestään ja omasta hyvinvoinnistaan kuten hyvinvoivat ja hyvin pärjäävät kokoomuksen äänestäjät pystyvät.

Puolueuskollisuus on usein suurta typeryyttä

En ole koskaan vihkiytynyt penkkiurheilun saloihin, enkä mitenkään tajua esim. jääkiekkoseurojen kannattamisen syvintä filosofiaa, eli miksi jotkut kannattavat perhekunnittain Tapparaa (?) tai Ilvestä (anteeksi Jyri!), mutta ilmeisesti ihmisillä on tarve kuulua johonkin, ja mikäs sen mukavampaa elämänsisältöä kuin "oman" joukkueen hengessä mukana eläminen.

 

Gallupit, loikkarit ja puoluepolitiikka

Ovatko tuoreet Ylen ja HS:n mielipidemittaukset saaneet uutta vipinää perussuomalaisista eduskuntaan ponnistaneiden kansanedustajien kinttuihin? Ainakin juuri galluppien julkaisun aikaan sattui sopivasti, että Kike Elomaa hyppäsi paluuloikan takaisin juurilleen.

Minkä puolueen puolella?

Ihan tämän tuosta meikäläiseltä kysellään, että mitä puoluetta tai ketä äänestelen. Avoimesti poliittisen mielipiteensä esittäviltä sitä saakin kysellä toisella tapaa kuin rivikansalaiselta, jolla painaa vaalisalaisuus vaakakupissa toiseen tapaan.

Mitä sitten sellaisesta ihmisestä voi päätellä, joka  on äänestänyt elämänsä aikana kokoomusta, demareita ja vihreitä? 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä